#مگشت_پلو
امگشت پلو یا مِگِشِت پلو
یک غذای خیلی خوشمزه ،غذای جنوبی که حتما حتما امتحان کنید پشیمون نمیشین این پلو بی نهایت خوشمزه هست و خیلی طعم و عطر عالی داره این پلو کمی تند هم طبخ میشه که خوب براساس ذایقه تون می تونین تنظیم کنین .
البته که شما جنوبی های عزیز خیلی بهتر از من وارد تر هستید من کوچیک شمام .
شما روش پختتون رو بفرمایید تا با انواع دستورهای مختلف و منطقه های مختلف و شهرها آشنا بشیم 🙂 .
برنج 3 پیمانه
تن ماهی 1 عدد (ماهی )
پیاز 2 عدد
سیر 2 تا 3 حبه
سبزی یک پیمانه (گشنیز و شنبلیله و یا شوید)
رب گوجه 2 ق غ
گردو خرد شده 2 تا 3 ق غ ( دل به خواه)
کشمش پلویی 2 تا 3 ق غ
گرد لیمو 1 ق غ
لوبیا چشم بلبلی نصف پیمانه ( به دلخواه)
نمک و فلفل و دارچین
برنج رو در ابتدا خیس کردم .
پیاز رو خرد کردم و با روغن کمی تفت دادم . سیر رو هم خرد کردم و داخلش ریختم و با هم تفت دادم . رب گوجه اصافه کردم ( البته این رب گوجه من رب گوجه خونگی هست و خیلی خوش طعم تر می کنه اتفاقا حالا جاش پوره گوجه فرنگی هم می تونین استفاده کنین ) .
تن ماهی رو که طبق روش پختم و بعد روعنش رو گرفتم و بهش اضافه کردم .
کشمش هم از قبل شستم و گداشتم خشک بشه و به همراه گردوی نیم کوب شده و لوبیا چشم بلبلی که از قبل پخته شده مخلوط کردم .
لوبیا رو هم از شب قبل خیس کردم و روز بعد ابش رو تعویص کردم و پختم )
نمک و فلفل و گرد لیمو هم به دلخواه داخلش ریختم .
برنج رو داخل آب جوش ریختم و وقتی که نیم پز شد سبزی رو داخلش ریختم و بعد از یکی دو دقیقه آبکش کردم . می تونین برنج رو هم آبکش کنید و لا به لا سبزی رو اضافه کنید .
داخل قابلمه لا به لا برنج و از مواد ماهی همراه دارچین اضافه کردم و گذاشتم دم بکشه .
نکات : لوبیا چشم بلبلی کاملا توی این دستور غذا به دلخواه هست یک عده می ریزن یک عده نمی ریزن و اما من میگم بریزین چرا که این لوبیا خیییییلی مفید هست و خیلی خوب و حیفه که در دستورهای عذایی استفاده نشه .
سبزی اینجا شوید و یا سبزی ماهی که شامل گشنیز و شنبلیله هست که مقدار شنبلیله کم هست حدودا به نسبت یک به چهار . مثلا یک کیلو سبزی داشته باشید هشتصد گرمش گشنیز دویست گرمش شنبلیله
ماهی مورد استفاده می تونه هم تن ماهی قوطی باشه و هم میشه از ماهی های دیگه ماهی تن تازه و انواع ماهی های جنوبی و یا دیگر نوع باشه .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ته_چین
برنج 3 پیمانه
ماست 1.5 لیوان
زعفران 3تا 4 ق غ
سینه مرغ یا ران مرغ 1 تا 2عدد
پیاز 2 عدد، نمک، زردچوبه، فلفل، پودرهل یک ق چ، گلاب 2 ق غ، زرشک، کره یا روغن
من برنج را با آب کمتر کته کردم ولی دیگه دم نزاشتم، آب برنج که کشیده شد گذاشتم کنار خنک بشه
یه عدد پیاز سرخ کرده (دلخواه )
زرشک را سرخ کرده
مرغ را با پیاز و سیر بزارید بپزه و وقتی خنک شد، ریش کنید یا به صورت مکعبی برش بدید
یه عدد پیاز را تفت بدید مرغهای خرد شده را بهش اضافه زردچوبه،فلفل، نمک هم اضافه کنید و وقتی تفت خورد بزارید کنار، تو کاسه بزرگ، 3 تا زرده و یه تخم مرغ کامل (می تونید فقط یه زرده و یه تخم مرغ بزنید) را خوب با گلاب وپودر هل و زعفران هم بزنید (این مرحله خیلی مهمه) بوی زهم تخم مرغ با پودر هل و گلاب و زعفران کامل گرفته میشه، ماست و نمک را اضافه و هم میزنیم و3 ق کره یا روغن بعد همه مواد را به برنج اضافه کنید و خوب مخلوط کنید،کف تابه یا قابلمه را روغن بریزید و از برنج داخلش ریخته و با کفگیر خوب فشرده کنید، مرغ که با پیاز داغ آماده کردیم و زرشک که تفت دادیم رو برنج خوب پخش می کنیم،دقت کنید از دیواره قابلمه یا تابه فاصله داشته باشه تا نسوزه و باقی برنج را میریزیم و دوباره خوب با کفگیر فشرده می کنیم،و روی گاز با شعله متوسط به کم گذاشته،بعد حدود 1.5 تا 2 ساعت چک کنید اگر برنج از دیواره ها قابلمه جدا و طلایی شده، آماده است.
تو تابه دو طرفه هم میتونید بر گردونید طرف دیگه برشته بشه، ته چین خوشمزه و مجلسی و چند نکته:
زدن هل و گلاب به تخم مرغ، زعفران با دست و دلبازی
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
حلیم بادمجان
یه غذای خوشمزه😋 ، اصل این غذا برای اصفهان و شیراز و کرمان هست اما کمی جستجو کنیم می بینیم خیلی از شهرها درست می کنن و هر کسی به یه سبکی ماشاا... حلیم بادمجان ساز مخالف زده گفته هر کی یه جوری درستم کنه 😂😂 .
بیش از 10 نوع دستور برای حلیم بادمجان دیدم و قطعا همشون عالی و خوشمزه هستن .
دوستان انواع حبوبات هم داخل حلیم بادمجان می ریزن من خودم با عدس هم درست کردم فقط کمی تیره میشه رنگش . با برنج یا نخود یا لپه یا لوبیا سفید و یا ترکیبی از اینها . این شمایید که ببینین خونواده تون و خودتون چه نوعی رو می پسندین .
برای 4 نفر
گوشت 200 گرم (من گوشت گوسفندی استفاده کردم ، )
پیاز 2 تا 3 عدد
سیر 2 الی 3 حبه (در صورت تمایل قابل حذف)
بادمجان 3 تا 4 عدد (حدودا نیم کیلو)
برنج نصف پیمانه (یا عدس)
پودر گردو نصف لیوان (به میزان دلخواه)
نمک و زعفران دم کرده به میزان لازم
نعنا به میزان لازم
کشک 2 ق غ
پیاز رو خرد کردم و تفت دادم ، گوشت رو اضافه کردم و تفت دادم و بهش آب ریختم و گذاشتم بپزه و اواخر پخت نمک وکمی زردچوبه اضافه کردم . کمی از اب گوشت باقی بمونه .بعد از پخت گوشت اون رو ریش ریش کردم .
برنج رو هم شستم و با آب گوشت گذاشتم و بپزه ، برنج باید خوب بپزه و نرم بشه .
بادمجون ها رو با روغن خیلی کم سرخ کردم در تابه رو بزارین این طوری روعن کمتر مصرف میشه . بعد من آب ریختم حدود نیم ساعت گداشتم بادمجون بپزه .
پیاز ها رو خلالی و سرخ کردم مقداریش کنار گذاشتم برای تزیین .
بادمجونها رو بعد از پخت با گوشت کوب کوبیدم و برنج و گوشت رو هم اضافه کردم و کوبیدم . پیاز ( و سیر ) رو داخل تابه ریختم و کمی نعنا خشک اضافه کردم و یه کوچولو تفت دادم مواد بادمجان و گوشت و برنج رو اضافه کردم و پودر گردو رو هم به دلخواه هر میزان بخواین من دو سه قاشقی ریختم و بعد زعفران رو اضافه کردم . و کشکی که کمی توی اب گوشت حل کردم رو اضافه کردم گذاشتم روی حرارت بعد از نیم ساعت حلیم بادجون حاضره .
من زیاد کشک نمی ریزم که طعم کشک بادمجون نده و بعد اضافه کردن کشک زیاد روی حرارت نمونه
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
_سلام بچه ها خوبین🙋
_خیلیاتون در مورد نگهداری ذرت سوال کرده بودین منم دست بکار شدم یه کلیپ کوتاه آماده کردم امیدوارم که براتون مفید باشه
_برای تهیه ی ذرت شیرین حتما باید از ذرت مکزیکی استفاده بشه که دونه هاش درشت و شیرین هستش
این نوع ذرت مخصوص پخت پز هستش در میوه فروشی ها به فروش میرسه
_ومیتونید به روشی که در فیلم میبینید فریزش کنید و برای انواع سالاد ،سوپ، انواع پلوها، ذرت مکزیمی و ..... ازش استفاده کنید
_ البته برای استفاده در سالادها و ذرت مکزیکی باید قبل از مصرف بخار پز بشه
_ذرت های ایرانی تو غذا سفت میشن و دونه هاشون ریزه و برای بلال کبابی مناسبن
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خورشت_قارچ
بسیااار خوشمزه وفوق العاده ومجلسی وهمه پسند هست .توصیه میکنم درست کنید واز خوردنش لذت ببرید
خورشت قارچ هم با مرغ درست میشه هم با گوشت و هر کدوم دستورهای مختلفی داره ، این با گوشت و آلو درست میشه.
مواد لازم برای حدودا 4نفر
گوشت : 300گرم خورشتی
پیاز : دو عدد
قارچ : 300 گرم
آلو بخارا : حدودا 15 عدد
غوره 1/3پیمانه
رب انار ملس : حدودا 2 ق غ
نمک ، فلفل ، زردچوبه : به میزان لازم
طرز تهیه :
پیاز رو خرد میکنیم و با کمی روغن تفت میدیم ، سبک که شد گوشت رو بهش اضافه میکنیم و یه کمی تفت میدیم ، فلفل و زردچوبه میزنیم و بازم تفت میدیم بهش آب اضافه میکنیم تا بپزه زیاد نباشه.
تو این فاصله آلوها رو میخیسونیم
قارچهای شسته و خشک شده را و تو یه ماهیتابه کمی روغن ریخته روی حرارت یه کم تفت میدیم ، مرتب هم زدیم ابلیمو اضافه میکنیم و بازم تند تند روی حرارت بالا تفت میدیم و خاموش میکنیم ، اینجوری دیگه قارچامون آب پس نمیدن و کوچیک نمیشن.
وقتی گوشت تقریبا پخته شد قارچ و آلو رو بهش اضافه میکنیم ، رب انار رو به مقدار ذائقه تون اضافه کنید.غوره راافزوده ودرش میزاریم تا حا بیفته ،اگر دوست ندارید خورشتون خیلی تیره باشه زعفرون میزنیم و بازم میزاریم روی حرارت ملایم یه نیم ساعتی بپزه و جا بیافته....این خورشت بسیار خوشمزه است
سعی کنید از قارچهای ریز استفاده کنید.غوده رابسته به ذائقه خودتون کم یا زیاد کنید
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛