eitaa logo
آشپزی خاص
99.4هزار دنبال‌کننده
13.7هزار عکس
39.3هزار ویدیو
50 فایل
🌹❁ ﷽ ❁🌹 بنام پرودگاری که بی منت روزی میدهد⚘ تعرفه تبلیغات👇 🔜 eitaa.com/joinchat/3238592526Cd9dc51293f
مشاهده در ایتا
دانلود
یک نون خوشمزه و عالی ،برای افطار و حتی بعد ماه رمضون برای صبحانه خیلی می چسبه . یه نون کم شیرین و خوشمزه و عالی که به خاطر کم شیرینیش معروفه آرد ۲/۵ لیوان (آرد قنادی یا ارد نانوایی من ارد نانوایی استفاده کردم) شیر ولرم ۱ لیوان شکر ۱ ق غ پودر خمیر مایه ۱ ق م (لوازم قنادی ها ،سوپری ها و نانوایی ها دارن) روغن مایع ۱/۴ لیوان کره ۲۵ گرم نمک ۱ ق چ زردچوبه مقداری (به دلخواه) نصف شیر رو با خمیر مایه و شکر توی ظرفی ریختم و کمی هم زده و درش رو گذاشته به مدت ۱۰ دقیقه تا به عمل بیاد. توی ظرف بزرگتری بقیه شیر و کره نرم شده و روغن مایع و نمک و زردچوبه رو ریختم و مخلوط کردم. بعد خمیر مایه به عمل اومده رو ریختم. آرد الک شده رو کم کم اضافه کردم و خوب ورز دادم . سعی نکنید که چسبندگی خمیر رو با اضافه کردن آرد بپوشونید ، برای اینکه اونوقت نون خشک میشه . پس حسابی ورز بدین . من هم ورز دادم و هم صد بار روی صفحه کارم کوبیدم . خمیر رو توی ظرفی که چرب کردم قرار دادم و روش رو پوشونده و یک ساعت در جای نسبتا گرم استراحت کنه . بعد از استراحت کف سینی فر رو چرب کردم و از خمیر چونه هایی برداشتم و کف سینی قرار بدین و روش مهر زدم (منطور اینه که از یه چیز دایره ای مثلا در بطری ندشابه و یا یه رینگ روی خمیر حالت دادن) ، بعد دوباره روش دستمال کشیدم و گذاشتم ۲۰ دقیقه دیگه استراحت کنه . بعد از استراحت دوم برای رومالش هم از زعفران دم کرده و یه دونه زرده تخم مرغ و یک قاشق مربا خوری شیر رو مخلوط و روش زدم . من روش هم کمی کنجد پاشیدم . نون ها رو داخل فر ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار دادم . اکر رنگ نون هاتون طلایی نشده می تونین یکی دو دقیقه گریل شعله بالا رو روشن کنین . یه طرف حاوی آب هم می تونین داخل فر بزارین تا نون ها خشک نشن . اگه از فر استفاده نمی کنید میتونید روی گاز قرار بدید . کف تابه ای رو چرب کنید و خمیر رو توی اون بزارید دقیقا مراحلی که گفتم طی کنید و و روی حرارت بزارید و روش یک دم کنی قرار بدید . یک ربع بزارید بپزه ، بعد از اون نون رو برگردنید تا طرف دیگه اش یک ربع دیگه هم بپزه . ِ ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👩‍🍳 تخم مرغ : ۱ عدد شکر : ۳ قاشق غذا خوری روغن مایع : ۲ قاشق غذاخوری شیر یا آب ولرم : ۱ لیوان سرخالی آرد : ۱ لیوان کشمش : یک سوم لیوان زعفران دمکرده : ۱ قاشق غ خ بکینگ پودر : ۱/۵ قاشق چایخوری وانیل : نوک قاشق چایخوری ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. ماکارونی_و_کاهو 1 عددسینه مرغ نصف یک عدد کاهو یا(کلم) نصف از بسته پاستا(میتونید از هرنوع پاستا فرمی استفاده کنید ) 1 تا2 کاسه ماست سیر 4 قاشق غذاخوری سس مایونز نمک نعناع یا(آویشن یازعتر) دلخواه نصف فنجان روغن زیتون طرزتهیه : 1_اول از همه، آب لیمو را روی مرغ بریزید وبزارید درقابلمه به همراه آب جوش تا مرغ پخته شود. وبعد مرغ را ریش یا خرد کنید. 2_ بعد از شستن کاهو را ریز خوردکنید. 3_ماکارونی را باآب ونمک وکمی روغن بزارید تا مدت زمانی که روی بسته نوشته شده پخته شود وبعد آبکشی کنید وبزارید خنک بشه. بعد از اینکه همه مواد سالاد آماده وخنک شددر ظرف سرو بریزید و روغن زیتون ونمک رااضافه وبا ماست سیر و سس مایونز مخلوط کنید.(سالاد را میتونید یکروز قبل آماده کنید وموقع سرو سس را روش بریزید واستفاده کنید.) وبا نعناع تزیین کنید . نوش جان ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
یه پیش غذا خوشمزه که هم می تونین به عنوان میان وعده برای عصرونه هم استفاده کنین . اون هایی که بادمجون دوست دارن دوسش می دارن .😊 . برای دو تا ظرف متوسط بادمجان ۳ عدد ماست ترجبحا چکیده یک لیوان سیر دو حبه نعنا خشک ۱ ق غ نمک و فلفل سیاه به میزان لازم بادمجون ها رو شستم و روشون چند تا با چاقو برش های کم عمق ایجاد کردم و بعد کباب کردم . من روی گاز روی حرارت شعله پخش کن قرار دادم و روشون گذاشتم تا کباب بشه . بعد پوستش رو کندم یه کم زیر اب بگیرین راحت پوستش کنده میشه . بعد له کردم می تونین هم با چاقو ساطوری و له کنین و هم می تونین توی میکسر بندازین تا له بشه . بهش دو تا سیر رنده شده و نعنا خشک و نمک و فلفل سیاه اضافه کردم و بعد ماست اضافه کردم . ماست آبکی نباشه چکیده باشه تا آب نندازه . توی یخچال بزارین و بعد سرو کنین بهتر و خوشمزه تر هستش و جا میفته . به همین راحتی .😊 تزیینش که خیلی الکیه . ماست چکیده رو توی قیف یکبار مصرف ریختم مثلا طرح گل دراوردم و و کمی نعنا خشک داخلش ریختم ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم سیب زمینی متوسط آب پز شده ۴ عدد گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم سبزی کوکو ۳۰۰ گرم زرشک ۱ ق غ گردو ساتوری ۱ ق غ (دلخواه) تخم مرغ ۵ عدد نمک ، فلفل ، ادویه طرز تهیه گوشت ، سبزی ، زرشک ، گردو و ادویه‌ها رو مخلوط کنید و سیب زمینی ‌های آب پز رو همون طور گرم روی بقیه مواد رنده کنید و خوب با بقیه ی مواد مخلوط کنید تخم مرغها رو داخل یک ظرف جدا بزنید و بعد با بقیه ی مواد مخلوط کنید مواد باید تا حدی روان بشه اگه با این تعداد نشد یک تخم‌مرغ دیگه هم اضافه کنید ماهیتابه رو خوب گرم کنید روغن بریزید و بعد از داغ شدن روغن مواد و داخلش بریزید و با پشت قاشق سطحش رو یکدست کنید در ظرف و بذارید و با شعله متوسط اجازه بدید تا مواد خودش و بگیره وقتی دورش کاملا برشته شد مواد و برش بزنید و برگردانید و اجازه بدید تا طرف دیگه هم برشته بشه (بعد از برگردوندن دیگه در ظرف و نذارید ) نوش جان ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
١/٢ پيمانه شكر رو داخل قابلمه ميريزيم و ٢ قاشق غذاخوري آب بهش اضافه ميكنيم و روي حرارت ميگذاريم تا شكر طلايي بشه و بعد داخل قالب ميريزيمش. در ظرفي ديگر ٣ عدد تخم مرغ را با ١/٤ پيمانه شكر و ١/٤ قاشق چايخوري وانيل مخلوط ميكنيم و ٢ پيمونه شير داغ بهش اضافه ميكنيم و هم ميزنيم و روي شكر ميريزيم. يك ظرف بزرگ برميداريم و كمي آب داخلش ميريزيم و قالب كاراملمونو داخل ظرف ميگذاريم و روي ظرف فويل ميكشيم. در فر١٨٠ بمدت ٣٠ تا٤٠ دقيقه قرار ميدهيم. بعد از خنك شدن از قالب درمياريم و سرو ميكنيم. نوش جان ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
. مواد لازم : بيسكوييت پتي بور ٢٠٠ گرم شكلات تخته اي تلخ يا ساده ٢٠٠ گرم خامه صبحانه ١٠٠ گرم بادام درختي(يا هر نوع مغز آجيلي كه خودتون دوس دارين)به مقدار لازم پودر پسته و نارگيل براي تزيين طرز تهيه : اول از همه بيسكوييت هارو داخل ميكسر پودر ميكنيم،ببينيد بچه ها اونايي كه دستگاه ميكسر ندارم ميتونن بيسكوييت هارو داخل پلاستيك فريزر يا پلاستيك زيپي بريزن،بعد با وردنه يا گوشت كوب حسابي پودرش كنن. بعد شكلات رو به روش بن ماري(داخل فيلم واضح هست)،ذوب ميكنيم،خامه رو بهش اضافه و خوب هم ميزنيم،هم كه خورد،بيسكوييت رو بهش اضافه و مخلوط ميكنيم،مخلوط كه شد با اسكوپ ساز بستني يا قاشق يا دست به اندازه يدونه گردو مواد رو برميداريم پهنش ميكنيم و يدونه بادم وسطش ميزاريم و گردش ميكنيم،ميزاريم داخل كاغذ ترافل و روش پودر پسته و پودر نارگيل ميريزيم. بعد حتما يك ساعت داخل يخچال ميزاريم. نكته : بچه ها توي مقدار شكلات و بيسكوييت و خامه خيلي دقت كنين ، چون هركدوم اگه ميزون نباشه خوب نميشه،مخصوصا خامه. اين مقدار از مواد ١٤ تا ترافل به اندازه يك گردو ميشه. ‼️البته دوستاي گلم من تمام مواد رو نصف كردم كه ٧ تا ترافل به اندازه گردو شد. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
آرد سفید گندم : 500 گرم تخم مرغ : 1 عدد شیر ولرم : 250 میلی لیتر یا یک پیمانه( البته من برای این خمیر، به جای شیر از آب ولرم استفاده کردم) روغن جامد یا نیمه جامد : 6 قاشق سوپخوری یا ( کره به دمای محیط رسیده 5 قاشق سوپخوری) مایه خمیر خشک فوری : 1 قاشق سوپخوری + 1 قاشق چایخوری یا 10 گرم نمک : 1 قاشق چایخوری شکر : 1 قاشق سوپخوری ( برای تهیه خمیر غذایی ) یک قاشق چایخوری از شکر دستور + خمیر مایه را در ظرفی ریخته و شیر ولرم را به خمیر مایه اضافه کنید کمی هم بزنید تا 5 تا 10 دقیقه خمیر مایه عمل آید . نمک + روغن +بقیه شکر + تخم مرغ را با هم مخلوط کرده در حدی که یکدست شوند . خمیر مایه عمل آمده را اضافه و بدون هم زدن مقداری از آرد را اضافه و هم بزنید کم کم آرد را اضافه و با قاشق چوبی هم زده تا خمیر در کاسه جمع شود . خمیر را روی سطح آرد پاشی شده گذاشته و به مدت 5 یا 10 دقیقه ورز دهید یا خمیر را روی سطح کارتون 100 بار بکوبید تا خمیر براق و یکدست و نرمی بدست آید که به دست نچسبد. خمیر را در جای نسبتا گرم در کاسه ای که با یک قاشق مرباخوری با روغن مایع چرب کرده اید گذاشته و به مدت یکساعت تا یکساعت و نیم استراحت دهید تا وقتی که حجم خمیر دو برابر شود . پف خمیر را خوابانده و برای پیراشکی یا پیتزا آماده کنید. بعد مطابق فیلم مافین ها رو با مواد دلخواه پر کردم و توی فر که از قبل با دمای ۲۰۰ درجه گرم شده بود، برای حدود ۲۰ دقیقه گذاشتم. آخر فیلم بافت خمیر رو میبیند. خیلی ترد و نازکه و عالیه👌 خمیر پیتزا هم نازک گرفتم عالی بود. البته اگه خمیر پف‌دارتر دوست دارید، از دستور خمیر پیتزای چند پست قبل که فیلم هم گذاشته بودم استفاده کنید. برای اون پیتزای گرد وقتی خمیر رو روی سینی باز کردم، با کاتر به سه قسمت برش سطحی زدم و هر قسمت رو یه جور مواد ریختم. یکی ریحان و گوجه و پنیر پیتزا یکی گوشت و قارچ و فلفل دلمه ای یکی هم مرغ و قارچ و کلم بروکلی و توی فر با دمای ۲۰۰ درجه و ۲۰ دقیقه گذاشتم. اخرش گریل رو روشن کردم که پنیر روش طلایی بشه . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
ابتدا يك بسته پودر كيك وانيلي ( آماده) طبق دستور روي جعبه در قالب كمربندي ريخته و بعداز پخت وقتي كمي خنك شد پف روي كيك را با دست به آ رامي خوابانيده تا سطح بالايي آن صاف شود و سپس در يخچال گذاشته تا خوب سرد شود.اكنون طبق ويدئو با ني درشت آنرا سوراخ كرده سعي كنيد كه ني به كف قالب يا ته كيك نرسد. يك عدد ژله را آماده و نیم بند‌ كنيد و درون سوراخها بريزيد و در يخچال گذاشته تا ببندد و دوباره با مابقي ژله نيم بند اين كار را تكرار كنيد و در يخچال بذاريد. يك عدد ژله ديگر را مجددأ آماده و طبق ويدئو كامل روي سطح آن بريزيد و بذاريد در يخچال تا خوب بسته شود. در آخر يك و نيم ق غ پودر ژلاتين را با نصف ليوان شير مخلوط و روي بخاركتري گذاشته تا خوب شفاف شود و كنار بذاريد تا سرد شود در اين فاصله يك عدد خامه صورتي صبحانه و يك عدد پنير ماسكارپونه و نصف ليوان پودر شكر ( الك شده) و نصف قوطي شير عسلي را همه با هم با همزن خوب بزنيد تا صاف و يكدست شود و به آن ژلاتين سرد شده اضافه و خوب هم بزنيد و روي ژله بريزيد و تزئين كنيد و در يخچال بذاريد سپس كيك را ابتدا از بالا بوسيله نوك چاقو از قالب جدا و بعد كمربند قالب را به آرامي باز و كيك را از قالب جدا و در ظرف سرو بذاريد و مجددأ بدلخواه تزئين ونوش جان كنيد . كيكي لطيف و خوشمزه و در عين حال متفاوت. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
اين يك غذاى خراسانى هستش ك با گوشت قلقلى درست ميشه ، اما من با مرغ درست كردم و خيلى عالى شد مواد لازم براى ساطرى پلو مرغ: 4/5 تكه برنج :4 پيمانه هويج :2 عدد بزرگ پياز: 1 عدد نمك و زردچوبه و زعفران به ميزان لازم كشمش پلويى :نصف پيمانه روغن مايع :به ميزان لازم طرزتهيه برنج رو از قبل دو ساعت خيسانده، بعد مرغمون رو با نمك و زردچوبه و زعفران پياز و اب ميزاريم به مدت يك ساعت خوب بپزه و ابش چكيده و طعمدار بشه هويجا رو خلالى كرده و تو روغن سرخ و تفت داده در حدى كه نرم بشه و بعد كشمش رو هم تفت ميديم و همينطور مرغمون رو همراه با زعفران و كمى روغن سرخ ميكنيم و كنار ميزاريم حالا برنج رو به ديس كشيده و مانند عكس به دلخواه و سليقه ى خودتون روى برنج تزيين و همراه با سالاد و ترشى نوش جان براى گوشت قلقلى هم 500 گرم گوشت چرخ شده رو با يك عدد پياز و كمى نمك و فلفل مخلوط و بعد قلقلى كرده و سرخ كنيد اين پلو رو مخلوط هم ميتونيد درست كنيد براى اينكه كشمش نرم باشن ، اول تو كمى اب گرم بزاريد و بعد كاملا خشك و تو روغن تفت بدین ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
اول از همه بهتون بگم كه گمج از ظرفهاي سنتي شمال هستش كه طعم و مزه ي خورشتهاي محلي واقعاً توش خوشمزه ميشه.با شعله ملايم روي اجاق گاز ميشه ازش استفاده كرد.ظرفي از جنس گِل هستش كه با لعاب داخل و بيرونش و ميپوشونن.كه اين ظرفها بعضاً درب هم دارند كه متأسفانه من بدون درش و دارم،ايندفعه برم شمال حتماً يه دونه با درش و ميخرم.اگه رفتيد شمال حتماً يدونه بخريد و ازش استفاده كنيد. براي غوره مسمّا اول از همه يه دونه پياز متوسط و خرد كنيد و سرخش كنيد،سرخ كه شد مرغ و بهش اضافه كنيد و سرخ كنيد،يه پيمانه غوره ترش و بهش اضافه كنيد و يكمي كه تفت داديد رب گوجه فرنگي و زعفران و نمك و فلفل و بهش اضافه كنيد و تفت بديد. يكم كه تفت داديد روش آب جوش بريزيد تا حدي كه رو مرغهارو و بپوشونه. تو يه تابه گوجه و دو سه تا بادمجون و سرخ كنيد و به خورشتتون كه جا افتاده اضافه كنيد. گوجه بادمجونارو كه اضافه كرديد بعد از ٥ تا ١٠ دقيقه زير خورشتتون و خاموش كنيد چون ديگه آماده ست و نوش جان كنيد. نكته: بادمجونارو از قبل تو اب نمك بخوابونيد تا روغن كمتري مصرف بشه من از گوجه گيلاسي استفاده كردم،از گوجه معمولي هم ميتونيد استفاده كنيد،گوجه ها رو برش بزنيد و سرخشون كنيد. ميتونيد تو فصل غوره،غوره بخريد و تو فريزر واسه روزايي كه فصل غوره نيست استفاده كنيد. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سیب زمینی رو رنده ریز میکنیم. داخل کاسه ای میریزیم و روش اب سرد میریزیم و میذاریم یک ربع بمونه . بعد داخل ابکش میریزیم و کامل میشوریم تا نشاستش خارج بشه بعد با دست آب شو میگیریم. اینجوری تهدیگمون ترد تر و برشته تر میشه. زعفران و نمک میزنیم و کامل مخلوط میکنیم . داخل قابلمه نچسب روغن میریزیم و میذاریم داغ بشه بعد موادمون رو میریزیم و کامل صاف و فشردش میکنیم. ده دقیقه با حرارت متوسط میذاریم تا خودشو بگیره. بعد برنج آبکش شده رو روش میریزیم و باحرارت کم دم میذاریم. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم: نیم کیلو گل کلم 3 و یا 4 ساقه شوید 3 و یا 4 ساقه پیازچه 1 حبه سیر 1 لیوان آرد سوخاری 1 عدد تخم مرغ نمک و فلفل سیاه برای غلتاندن کوفته ها: آرد ، تخم مرغ ، پودر سوخاری طرز تهیه: گل کلم را آب پز کرده آبکش کنید. سبزیجات را ریز خرد کنید و داخل ظرفی بریزید. بقیه مواد را هم اضافه کنید. گل کلم را با چنگال له کنید و به بقیه مواد اضافه کنید و ورز بدید و 20 دقیقه داخل یخچال بذارید. سپس تیکه هایی اندازه گردو بردارید و داخل مواد کمی پنیر پیتزا بذارید و ببندید. ابتدا در آرد بغلتانید سپس در تخم مرغ زده شده بزنید و در آخر در پودر سوخاری بغلتانید و در روغن داغ با حرارت کم سرخ کنید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
اول از هرچیز قالب سلیکونی را خیس کرده ودرفریزر گذاشته تا کمی یخ بزند . میتونید چرب هم کنید. چند عدد کیوی را باکمی آب وشکر پخته چند جوش بزند کافیست تا کیویها در درژله خوب بگیرد. یک بسته ژله کیوی را طبق دستور روی پاکت رادرست کرده ونصف آنرادرقالب ریخته وکمی که بسته شد کیویها راگذاشته ومابقی ژله کیوی را اضافه ومیزاریم تا کمی بسته شود درحدی که اگه انگشت زدیم حالت چسبناک داشته باشد وتا بسته شدن ژله پودینگ رادرست میکنیم. 1لیترشیر+یک لیوان شکر (میتونید کم یازیاد کنید)+2قاشق غذاخوری نشاسته ذرت (۴قاشق بریزید غلظت پودینگ بهتر میشه)+3قاشق غذاخوری آرد همگی را درظرف ریخته وروی حرارت گذاشته ومرتب هم میزنیم تابه غلظت برسد ودرآخر کمی وانیل و25گرم کره(یک قاشق غذاخوری)ریخته وچند جوش که زد از روی حرارت برداشته ومیزاریم از حرارت بیفته و روی لایه ژله که نیم بند شده ریخته وبرای چند ساعت (یکشب بمونه )دریخچال تا خودش را کامل بگیرد. پ.ن.برای اینکه خیالتون راحت باشه واسه بسته شدن پودینگ میتونید یک قاشق غذاخوری پودرژلاتین را با یک استکان سرخالی آب مخلوط وبه روش بن ماری(بخارآب جوش) حل کرده ودرآخر به مواد پودینگ اضافه کنید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛