#کوکی_گردویی_شکلاتی
مواد لازم :
آرد : 210 گرم معادل(دو لیوان سرپر)
کره : 70 گرم معادل(دو سوم از یک کره صد گرمی)
روغن:30 گرم (یک چهارم لیوان)
شیر: 70گرم(یک سوم لیوان)
پودرقند:110 گرم معادل(یک لیوان سرپر)
پودرکاکائو:1قاشق غذاخوری
تخم مرغ:2عدد(کوچیک باشه)
وانیل: نصف قاشق چایخوری
بکینگ: پودر۱ قاشق چایخوری
گردو نگینی شده:80 گرم(دو سوم لیوان)
شکلات چیپسی نسوز:80گرم( دو سوم لیوان)
.
طرز تهیه کره به دمای محیط رسیده را با پودرقند الک شده با همزن یک دقیقه بزنید تا رنگ آن روشن شود. روغن و بعد تخم مرغ ها را همراه وانیل اضافه کنید و با همزن بزنید.(یک دقیقه)
شیر را اضافه کنید و بعد آرد و بکبنگ پودر الک شده و پودرکاکائو را اضافه کنید با قاشق بزنید تا کاملا یکدست شود.
در آخر گردو وشکلات را اضافه کنید
باروی سینی فر که کاغذ روغنی انداختیدبا قاشق یا اسکوپ بستنی(اسکوپ من کوچیک بود باقاشق زدم) با فاصله بچینید چون تغییر شکل می دهد .داخل فر گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه 20 دقیقه قرار بدهید.(بسته به نوع فر فرق داره )
با این مقدار 15 عددکوکی به شما می دهد.
بافت کیک مانندی دارد 😋😋😋😋😋
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_کتلت_شکم_پر
موادلازم:
گوشت چرخ کرده 300 گرم
پیاز یک عدد متوسط
سیب زمینی 4 عدد متوسط
تخم مرغ دو عدد
جعفری دو قاشق غذا خوری
زرشک یک سوم لیوان
نمک و فلفل و ادویه به میزان لازم
✍طرزتهیه:
پوست سیب زمینی ها را خوب شسته تا اگر گلی یا خاکی دارند کاملا رفع شود در یک قابلمه پر از آب گذاشته و بگذارید کاملا پخته شوند تا زمانی که پخت سیب زمینی ها کامل شود وقت دارید مخلفات درون کتلت شکم پر را آماده کنیدپیاز را شسته و رنده کنید آب آن را بگیرید و با کمی روغن تفت دهید . گوشت گوساله را از قبل دو بار با اندازه ریز چرخ کرده و به پیاز ها اضافه کنید بعد کمی تفت دادن و تغییر رنگ ادویه و فلفل و نمک بزنید همه مواد را مخلوط کنیدکمی اجازه دهید گوشت با چاشنی ها هم مزه دار شود و هم کمی بپزد زرشک ها را با کمی آب بشورید تا شن ها های داخلش خارج شوند بعد از اینکه آبشان گرفته شد به باقی مواد اضافه کنید فقط کمی تفت دهید تا زرشک ها براق شوند زیاد از حد اینکار را نکنید چون زرشک سریع می سوزد . در مرحله آخر به اندازه دو قاشق غذا خوری جعفری ساطوری شده به مواد اضافه کنیدکمی هم زده تا همه جای مواد جعفری داشته باشد ظرف را از روی گاز بر دارید و بگذارید کمی خنک شوند.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#سالاد_مرغ_رژيمى_سس_بالزاميک
مواد لازم
سینه مرغ 1 عدد
نمک و فلفل مقدار کافی
کاهو 1 دسته بزرگ
ذرت 1 پیمانه
گوجه فرنگی 1 عدد
پنیر فتا خرد 1/2 پیمانه
برای سس بالزامیک
سرکه بالزامیک 3 قاشق غذاخوری
سیر رنده شده 1 حبه
روغن زیتون 1/2 پیمانه
عسل نصف قاشق غذاخوری
نمک 1/4 قاشق چایخوری
فلفل 1/8 قاشق چایخوری
طرز تهیه
سینه مرغ ها را تمیز کنید و به صورت طولی نصف کنید تا 4 لایه نازک مرغ داشته باشید. دو طرف مرغ را به مقدار دلخواه نمک و فلفل بپاشید. داخل یک تابه بزرگ 1 قاشق روغن زیتون بریزید و آن را روی شعله متوسط قرار دهید. هر طرف از ورقه های مرغ را حدود 3-4 دقیقه تفت بدهید. تا کاملاً پخته شوند. سپس آنها را به تخته گوشت منتقل کنید و بگذارید مرغ تا تهیه بقیه بخش های سالاد خنک شود. در آخر آن را به صورت تکه های کوچک خرد کنید در صورت تمایل میتونید از مرغ پخته شده استفاده کن کاهو را بشور و خرد کنید و در کاسه بزرگی بریزید. گوجه را اسلایس کنید و به آن اضافه نمایید. پس از آن، ذرت و پنیر فتا (خرد شده) و مرغ های خرد شده را اضافه کنید و همه مواد را زیر و رو کن
سس:
همه مواد داخل شیشه بریزید و تکون بدید سس آمادست
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#شیرینی_ناپلئونی
مواد لازم :
خمیر هزارلا 1 ورقهخامه فرم گرفته یا خامه قنادی 1 لیوانپودر قند و پودر پسته مقدار لازم
طرز تهیه : روی سطح کار آرد بپاشید ، خمیر را بخرید یا خودتان آماده کنید ، خمیر را روی سطح کار قرار دهید و به صورت مربع های 10 سانتیمتر در 10 سانتیمتر برش بزنید ( میتوانید اندازه مربع ها را کمتر یا بیشتر کنید
ته قالب کاغذ روغنی قرار دهید و خمیرها را داخل سینی بگذارید سپس سینی را داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید به مدت 40تا 50 دقیقه قرار دهید تا خمیرها برشته و طلایی شوند.
برای مایکروفر کانوکشن 180 درجه گرم کنید با همان دما 40 دقیقه زمان دهید البته قدرت مایکروفرها با هم یکی نیست همین که دیدید خمیر ها برشته و طلایی شده بردارید برای سولاردام هم زمان رو 30 دقیقه بگذارید
پس از پخت سینی را از فر خارج کنید ، هر خمیر را از وسط با چاقو به دو قسمت برش بزنید و بخش خشک رویی خمیرها را با نوک چاقو بتراشید و داخل کاسه ای بریزید ( این تکه های خشک برای روی شیرینی استفاده میشود ).
در صورتی که فکر میکنید تکه های خشک برای روی شیرینی ناپلئونی کم است میتوانید اضافی خمیر را پس از برش زدن مربع ها درون سینی فر قرار دهید تا همراه با بقیه خمیرها برشته شود سپس با دست آن را خرد و استفاده کنید
یک لایه از خمیر شیرینی را روی سطح کار قرار دهید و مقداری خامه روی آن بزنید سپس لایه بعدی را قرار دهید ( میتوانید روی خامه کمی پودر قند و خرده های خمیر برشته بریزید ).
روی لایه دوم مقداری خامه بزنید ( در صورت تمایل مجدد کمی پودر قند و خرده خمیر برشته ) و به همین صورت هر تعداد لایه ای که میخواهید روی هم قرار دهید ( بین لایه ها پودر قند کمی اضافه کنید تا شیرینی اش زیاد نشود ).
پس از اینکه لایه ها را روی هم قرار دادید برای لایه آخر باقی مانده خامه را روی شیرینی بریزید و روی آن را با خرده های برشته شده بپوشانید و در پایان با پودر قند و کمی پودر پسته تزیین کنید سپس در یخچال بگذارید تا سرد شود.
نکته ها : دقت کنید درجه حرارت فر بیشتر از مقدار گفته شده نباشد تا تمام لایه های داخلی خمیر به خوبی بپزد ، استفاده از خرده های خمیر برشته داخل لایه ها به انسجام بهتر شیرینی کمک میکند
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#ناگت_سبزیجات
مواد برای ۴ – ۲ نفر
پوره سیب زمینی یک و نیم پیمانه
پودر سوخاری نصف پیمانه
اسفناج پخته و خرد شده یک سوم پیمانه
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
نمک یک چهارم قاشق چایخوری
فلفل سیاه به مقدار لازم
فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. درون ظرف مخصوص پخت، لایه ای از فویل آلومینیومی قرار داده، روی آن را کمی روغن اسپری کرده و کنار بگذارید.
درون یک بشقاب با استفاده از یک چنگال، پودر سوخاری را با یک چهارم قاشق چای خوری نمک خوب مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید.
درون کاسه ای متوسط، سیب زمینی و اسفناج را با هم مخلوط کرده، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید سپس با دست از مخلوط به اندازه یک لقمه، یک لقمه برداشته و آن ها را به شکل توپ درآورده سپس درون مخلوط پودر سوخاری و نمک بغلطانید.
ناگت ها را به ظرفی که از قبل آماده کرده اید منتقل کرده و کمی آن ها را به روغن آغشته کنید. سپس به مدت ۱۰ دقیقه آن ها را بپزید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅كيك تيراميسو انار😋
✍مواد لازم
آرد نول ۱۶۰ گرم
بیکینگ پودر یک و نیم قاشق چای خوری
پودر قند ۴۰ گرم
تخم مرغ ۶ عدد
شکر (نرم و دانه ریز) ۱۶۰ گرم
وانیل شکری یک چهارم قاشق چای خوری
کره (ذوب شده) ۴۵ گرم
نمک یک هشتم قاشق چای خوری پنیر ماساکارپونه ۲۵۰ گرم
خامه قنادی (فرم گرفته) ۲۵۰ گرم سس انار یک چهارم پيمانه
شکلات چیپسی یک سوم پیمانه( اختيارى)
دانه انار مقداری برای تزیین .
🍜طرز تهیه
در قابلمه ای، روی حرارت ملایم، ۱۵۰ میلی لیتر آب انار و ۵۰ گرم شکر بریزید سپس هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود.
فر را از ۱۵ دقیقه قبلی، روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم و گرم کنید. سینی فر لبه بلند به ابعاد ۳۵×۳۰ سانتیمتر را با روغن مایع، کمی چرب کنید سپس روی آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. در ظرفی، آرد و بیکینگ پودر را مخلوط و دو بار الک کنید. در ظرفی جداگانه، پودر قند را دوبار الک کنید. زرده و سفیده تخم مرغ ها را از یکدیگر جدا کنید.
در ظرفی، زرده تخم مرغ، شکر و وانیلی را بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا مخلوط کرم رنگ و کشدار شود، سپس کره را به آن اضافه و مخلوط کنید. در ظرفی جداگانه، سفیده تخم مرغ و نمک را با همزن برقی هم بزنید تا فرم بگیرد و جای پره های همزن روی آن باقی بماند سپس مخلوط زرده .تخم مرغ را به ان اضافه کنید و با لیسسک هم بزنید. مخلوط آرد را به تدریج به ان بیافزایید و با لیسک هم بزنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. مخلوط را در سینی فر بریزید و با کاردک آن را به طور یکدست پهن کنید.سینی را ۲۵ دقیقه در طبقه وسط فرا گرم شده، قرار دهید تا بپزد. پسی از این مدت، سینی را از فر خارج کنید و بگذارید ۳۰ دقیقه استراحت کند تا خنک شود. در این فاصله در ظرفی، پنیر ماسکارپونه و پودر قند را بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا فرم بگیرد سپس خامه فرم گرفته را به آن اضافه کنید و هم بزنید. کیک را از سینی جدا کنید و آن را از طول به ۳ قسمت مساوی برش بزنید. با قلم موی مخصوص آشپزی، روی هر کدام از لایه ها را به سس انار آغشته کنید. یک لایه از مخلوط پنیر ماسکارپونه را روی آن بمالید. شکلات چیپسی و مقداری دانه انار را روی آن پخشی کنید و لایه دیگری از کیک را روی مواد قرار دهید. این کار را مجدداً تکرار کنید سپس با لایه نازکی از مخلوط پنیری، کیکا را آسترکشی کنید و ۲ ساعت در یخچالی قرار دهید.
روی کیک را با بقیه مخلوط پنیری رویه کشی کنید و با دونه هاى انار تزيين كنيد.
#کیک_تیرامیسو_انار #ویژه_یلدا🍰
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#کرم_باواریا
#دسر
شیر 2،5 لیوان
شکر نصف لیوان
زرده تخم مرغ 2 عدد
خامه صبحانه 3 ق غ
پودر ژلاتین 3 ق غ
وانیل 1/4 ق چ
زرده تخم مرغ و شکر و وانیل رو با همزن خوب زدم تا کشدار و سفید رنگ بشه. در این حین پودر ژلاتین رو با نصف لیوان آب سرد مخلوط کردم و بنماریش کردم تا توی اب حل بشه. شیررو روی حرارت قرار دادم تا گرم بشه حتما نباید بجوشه گرمم بشه کافیه و وقتی شیر گرم شد مخلوط تخم مرغ و.. رو کم کم بهش اضافه کردم و مدام هم زدم تا تخم مرغ توش حل بشه و بعد ژلاتین حل شده رو ریختم و هم زدم و از روی حرارت برداشتم . بعد خامه و رنگ خوراکی رو کمی با چنگال زدم و داخل موادم ریختم و هم زدم.
و حدود 4_5 ساعت گذاشتم توی یخچال و از قالب خارجش کردم .
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#ژله_يلدا
یک بسته ژله آلوئه ورا
یک عدد انار بزرگ
۲۰۰ میلی لیتر آبجوش
۲۰۰ میلی لیتر آب سرد
مراحل کار
👈اول انارها رو دون کنین
👈پودر ژله رو با آبجوش مخلوط کنین و بزارین روی حرارت کم تا حل بشه
👈از روی حرارت بردارین و آب سرد رو بهش اضافه کنین
👈داخل قالب رو یه قاشق انار بریزین
👈روی هر کدوم دو قاشق ژله بریزین
👈به مدت ۲ ساعت بزارین توی یخچال
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#سمبوسه
موادلازم
نان لواش
سیب زمینی پخته (میتونید نگینی هم سرخ کنید،سلیقه ای هست)
سوسیس یا گوشت چرخ کرده و قارچ
جعفری تازه
نمک و فلفل و زردچوبه
پیاز
پنیرپیتزا
طرزتهيه
موادداخل سمبوسه دلبخواهی هست،من به جای سوسیس از گوشت چرخ کرده و قارچ استفاده کردم
ابتدا پیاز رو نگینی خرد کنید و سرخ کنید،بعد گوشت چرخ کرده رو اضافه کنید و کمی تفت بدید و ادویه ها رو بزنید،حالا قارچ رو اضافه کنید و سرخ کنید بعد سیب زمینی پخته رو اضافه کنید و باهم مخلوط کنید و بعد جعفری تازه و خرد شده رو اضافه کنید،مواد که خوب باهم مخلوط شد،بزارید کنار تا خنک بشه.حالا نان لواش رو به صورت نواری اما پهن،برش بدید حالا ی گوشه از نون رو از مواد بزارید و کمی پنیرپیتزا بریزید و نون رو مدل سمبوسه بپیچید و بعد هم سرخ کنید و نوش جان
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
🔷 #كيك_شيرموز_و_گلاب
طرز تهیه:
چهار عدد تخم مرغ را با يك پيمانه شكر و كمي وانيل هم ميزنيم تا سفيد و كشدار شود ،نصف پيمانه شيرموز اماده اي و كمتر از نصف پيمانه گلاب و نصف پيمانه روغن مايع اضافه كرده و مخلوط ميكنيم ،دو پيمانه ارد و دو قاشق چ بيكن پودر الك شده ريخته و مخلوط كرده .قالب را چرب ميكنيم و مايه را درون قالب ميريزيم ،و با درجه حرارت صدو هفتادو پنج س و به مدت پنجاه دقيقه تقريبا لازم است تا كيك پف كرده و بپزد البته زودتر خودتان چك كنيد ، وقتي كه كيك پخته و سرد شد ،روش با ميوه تزيين كرده و پودر شكر بريزيد ،،
من از میوه و کرم خوش طعم لوتوس استفاده کردم
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#دسر_فرنی_بستنی🍧🍧😍
مواد لازم :
دو ليوان شير
يك ليوان بستني وانيلي
۲ق غ خوري گلاب
٢/٥ ق غ نشاسته معمولي
نوك قاشق چايخوري وانيل
٥ ق غ خوري شكر
زرده تخم مرغ يك عدد
٢ ق غ خوري پودر ژلاتين
٢ ق غ خوري خامه صبحانه
طرزتهیه:
ابتدا نشاسته رو با مقداري از شير حل ميكنيم سپس همه مواد رو به جز ژلاتين داخل قابلمه ريخته روي حرارت ملايم ميزاريم و مدام هم ميزنيم تا غليظ بشه ژلاتين رو با نصف ليوان آب بن ماري ميكنيم تا شفاف بشه و به بقيه موادمون وقتي غليظ شد اضافه ميكنيم و هم ميزنيم و بعد داخل قالب مورد نظر بریزید
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
آلو اسفناج
اول ازهمه بگم كه رمزخوشمزگي اين غذا جاافتادنشه.
ويه نصيحت مادربزرگانه😁
دختراي گلم يه زودپز بخرين ببينين چقدرخورشاتون جاافتاده ترُخوش عطرُ طعم ترميشه چون زمان كمتري ميبره وهم عطرهم خواص مواد حفظ ميشه☺️👌
دوتاپياز بزرگ پيازُنگيني خورد كنيد وسرخ كنيدتا سبك بشه،
گوشت خورشتي(٣٠٠ گرم) رو هم اضافه كنيدتاتغيير رنگ بده وآبش كشيده بشه زردچوبه وفلفل روهم تفت بدين،
تويه تابه اسفناج خورد شده(دو كيلو) رو اضافه كنيدتاآبش خشك بعدروغن اضافه كنيدوتقت بدين، به گوشت وپيازاضافه كنيد،
آب بريزين (٤ليوان)تاجوش بيادوشعله روكم كنيد،
بعدازدوتاسه ساعت،نمك،آلوبخاراي خيس خورده(ده تا پانزده عدد)وچاشني كه آبليمو ياآبغوره هست رواضافه كنيد.
يك ساعت ديگه زمان بدين تاآلو اسفناج كاملاًجابيفته ودرآخرهم محلول زعفرون بزنيدبعدازچنددقيقه شعله روكم كنيد بادرب بازبزاريدروغن بندازه وسرو كنيد😋
(داخل زودپزدوساعت وقابلمه حدود ٤ ساعت زمان لازمه تاجابيفته.)
#سالادانارواسفناج
اسفناجاي كوچيكُ تازه(بيبي اسفناج ترجيحاً)انار،فيله پرتقال خورد شده،گردو وپنير،با سركه بالزاميك و يا رب انار رقيق شده ميل كنيد😋
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱