#شیرینی_زعفرانی سه طرح متفاوت 😍
آشپزی خاص
اصلا آسون تر از این شیرینی نداریم . کاملا تنبلانه 🤭
خمیرش مواد زیادی نمیخواد و خیلی هم راحت ک سرعتی آماده میشه.
نکات رو بگم بعد بریم سراغ مواد اولیه ؛
✅ آردها باهم متفاوته اگه از آردتون اطمینان ندارید همه آرد رو به یکباره نریزید، لطافت خمیر باید در حدی باشه که بتونید راحت ماسوره بزنید. پس اگه خمیر سفت شد بدونید آردتون سنگین هست .
✅ شیرینی این شیرینی ملایم هست ، پیشنهاد من اینه حتما یا با شکلات تزیین کنید ، یا فیلینگ گذاری کنید که شیرینیش اندازه بشه .
✅من با گاناش پسته فیلینگ کردم که دستورش به این صورت 👇
خامه صبحانه ۵۰ گرم
شکلات سفید ۶۰ گرم
پودر پسته یک قاشق غذاخوری پر
همه رو باهم بزارید رو حرارت و مدام هم بزنید تا یکدست بشه دقت کنید مواد نباید بجوشه، وقتی یکدست شد اجازه بدید خنک بشه و غلظت بگیره بعد برای فیلینگ شیرینی استفاده کنید .
✅اگه موقع فیلینگ گذاری شیرینی ها از روی هم سر میخوردن نگران نباشید بعد از چند ساعت فیکس میشن، چون باید شیرینی رطوبت فیلینگ رو جذب کنه .
مواد لازم شیرینی زعفرونی؛
کره به دمای محیط رسیده ۲۲۵ گرم ( میتونید از کره گیاهی هم استفاده کنید )
آرد ۲۲۵ گرم
پودر قند ۶۰ گرم
نشاسته ذرت ۵۰ گرم
وانیل نصف قاشق چایخوری
پودر هل نصف قاشق چایخوری
زعفران دم کرده غلیظ یک قاشق غذاخوری ( اگه رنگش کم بود میتونید بیشتر هم بزنید )
کره و پودر قند و وانیل و پودر هل و زعفران رو باهمزن برقی حدود ۳ دقیقه بزنید تا مواد پوک و سبک بشه . بعد نشاسته ذرت و آرد رو اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر لطیفی بدست بیاد که این خمیر باید چسبنده باشه و قابل ماسوره زدن .
بعد به دلخواه با هر ماسوره ای که دوس دارید خمیر رو ماسوره بزنید.
من از ماسوره های m1 و ۱۹۵ اشتباه کردم . بجای ماسوره m1 میتونید از ماسوره 2d هم استفاده کنید .
شیرینی رو تو فر با دمای ۱۶۵ درجه به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه بپزید .باید زیر شیرینی ها کمی طلایی بشه
حواستون باشه که نسوزه .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_زنجبیل_تبریزی
آشپزی خاص
📌دوستان این نون یکی از خوشمزه ترین نون های سنتی تبریز هست که برای افطار هم عالیه م من هر وقت درست کنم زیاد درست میکنم فریز میکنم و طول ماه رمضان هر وقت بخوام برای افطار گرم میکنم که عالی میشه البته امسال فعلا همت نکردم برای نون درست کردن 🤦🏻♀️
🔖طرز تهیه رو تو فیلم کامل توضیح دادم.
مقدار مواد اولیه رو هم اینجا مینویسم.
آرد دو لیوان فرانسه
مخمر( خمیر مایه ) یک ق مرباخوری
شکر یک قاشق مرباخوری
نمک یک قاشق چای خوری
پودر زنجبیل یک قاشق غذاخوری (میتونید کم یا زیاد کنید )
ماست دو قاشق غذاخوری
تخم مرغ یک عدد
روغن مایع یک قاشق غذاخوری
کره ۲۵ گرم
آب حدود دو سوم لیوان .
برای رومال یک عدد زرده تخم مرغ، دو قطره زعفران دمشده و نصف قاشق چایخوری شیر .
.
ادرجه فر ۲۰۰
مدت زمان پخت ده الی ۱۵ دقیقه (بستگی به فر شما داره )
.
. ☑️نکته مهم: ۱_از تازه بودم مخمر خودتون مطمئن باشید.
۲_همه ی آب را یکجا اضافه نکنید.
۳_در تمام مراحل استراحت خمیر حتما روی خمیر وبپوشونید.
۴- خیلی ها برای این رسپی نصف قاشق چایخوری بهبود دهنده هم اضافه میکنند اما من اضافه نکردم چونتو این شرایط همه نمی تونن برن بیرون از خونه و تهیه کنند..
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کیک_یخچالی
شیر 3 لیوان
شکر 2/3 تا 1 لیوان
پودر کاکائو 3 قاشق غذاخوری
خامه قنادی فرم گرفته یا خامه صبحانه 4 تا 6 قاشق غذاخوری
شکلات 80 گرم(من از شکلات تلخ استفاده کردم ...نوع شکلات کاملا به ذائقه و سلیقه شما بستگی داره)
آرد سفید شیرینی پزی 3 قاشق غذاخوری
بیسکوییت پتی بور ساده و شکلاتی از هر کدام حدود 1/5 بسته
.
ابتدا در قابلمه شیر بریزید.
آرد و پودر کاکائو را به تدریج در شیر الک کرده و به کمک همزن دستی سریع هم بزنید تا آرد و پودر کاکائو در شیر حل شوند.
شکر را به شیر اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مدام هم بزنید تا مواد تقریبا به غلظت فرنی برسد.
سپس شکلات تکه تکه شده را هم اضافه و به همزدن ادامه دهید تا غلظت مواد زیاد شود.
در انتها خامه را اضافه و حرارت را خاموش کنید.
مواد را کنار بگذارید تا کمی ولرم شود.
.
کف قالب به قطر 23 سانت را دو لایه کیسه فریز قرار دهید به صورتی که اطراف کیسه فریز از قالب بیرون آمده و بعدا به صورت دستگیره بتوان از آن برای خارج کردن کیک از قالب استفاده کرد.
من از قالب کمربندی استفاده کردم و کف قالب کیسه فریز ننداختم و با ظرف قالب کیک را در نهایت سرو کردم.
روی بیسکوییتها مقداری از مواد بکشید و از دور قالب شروع به چیدن بیسکوییت کنید.
برای زیبایی کار میتوناید یک در میان بیسکوییت ساده و شکلاتی استفاده کنید.
مراحل را تکرار کنید تا کل قالب پر شود.
سپس روی قالب سلفون بکشید و 24 ساعت در یخچال قرار دهید تا بیسکوییتها کرم را جذب و نرم و قابل برش شوند.
سپس از قالب خارج کرده و به دلخواه با خامه فرم گرفته یا گاناش تزئین و سرو کنید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛