#کوکو_بادکوبه
مواد لازم
سینه مرغ : ٢ عدد
پودر دارچین : به مقدار لازم جهت طعم دادن
آب لیمو : ۲/۱ فنجان
ماست سفت : دو قاشق غذاخوری
پیاز : یک عدد
تخم مرغ : ۶ عدد
بکینگ پودر : یک قاشق چایخوری
ابتدا پیاز را ریز و سرخ می کنیم ، تخم مرغ ها را داخل ظرفی می شکنیم و با همزن برقی خوب هم می زنیم ، سینه های مرغ را به صورت ریز داخل تخم مرغ مخلوط می کنیم ، زعفران و سپس آب لیمو اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم ، بکین پودر و پودر دارچین را داخل مواد می ریزیم ، نمک به آن اضافه کرده و در مرحله آخر ماست به مواد اضافه می کنیم . داخل ماهی تابه روغن می ریزیم تا داغ شود در حین داغ شدن روغن ، پیاز داغ را به مواد اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم و مواد را داخل روغن داغ شده می ریزیم . البته این کوکو را می توان به جای سرخ کردن روی اجاق گاز ، داخل فر نیز گذاشت ، منتها روغن را داخل قابلمه یا ظرفی که دسته نداشته باشد می ریزیم و مواد را داخل روغن می ریزیم و داخل فر می گذاریم.
نکات:
۱)میتوانیم ظرف مناسب فر را چرب کرده و مایه کوکو را در آن بریزیم و در فر از قبل گرم شده با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۵۰-۴۰ قرار دهید
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#ژله_هندوانه_یلدا
. برای این سایز قالب یک و نیم بسته ژله قرمز رنگ یک بسته ژله انار و نصف بسته ژله زرشک و با یک و لیوان آب جوش حل کردم بعد اینکه خنک شد با نصف لیوان ماست مخلوط کردم و خوب با همزن دستی هم زدم تا یکدست بشه بعد ریختم تو قالب و گذاشتم یخچال تا ببنده لایه بعدی هم ژله آلوورا با ماست منتها نصف بسته ژله و نصف لیوان آب جوش و دو قاشق ماست و لاسه سوم هم ژله کیوی با دو سوم بسته و دو سوم لیوان آب جوش و سه قاشق ماست فقط دوستان دقت کنید حتما ژله باید خنک بشه بعد با ماست مخلوط کنید در واقع باید هم دما باشن وگرنه یکدست نمیشه قالبم پلاستیکی بود از قبل چرب کردم با کمی روغن مایع برای خارج کردن ژله هم دور تا دورشو با چاقو آزاد کردم بعد قالب و گذاشتم تو ظرف آب گرم گذاشتم چند ثانیه بمونه بعد به راحتی برگشت برای خوشرنگ شدنشونم چند قطره رنگ خوراکی ریختم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#شیرینی_موزائیک
بیسکوئیت پتی بور ساده رو خرد کردم باید کمی درشت باشه یه پاکت خامه صبحانه رو تو قابلمه ریختم و رو حرارت گرم کردم تا داغ بشه ولی نجوشه ۲۰۰ گرم شکلات تخته ای مخلوط میکنید یک دست بشه فقط نجوشه وبه بیسکوئیتها اضافه کردم و یک لیوان گردوی خرد شده ریخته مخلوط کنید و اگه دیدید بیسکوییتها خوب به مواد شکلاتی آغشته نشد میتونید چند قاشق شیر سرد اضافه کنید و مخلوط کنید تا موادتون کمی چسبناک بشه مواد را روی سلیفون ریختم ورول کردم و سلیفون رو خوب دور مواد پیچیدم و داخل یخچال گذاشتم تا مواد خودش رو بگیره و سفت بشه وبعد سلیفون دورش رو باز کردم و برش زدم
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_خوراک_لوبیا_ترکیه_ای
مواد لازم:
فلفل قرمز تند (اختیاری) 1 عدد
زردچوبه به میزان لازم
لیمو عمانی 4 عدد
نمک به میزان لازم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپخوری
پیاز 1 عدد
گوجه فرنگی 1تا2عدد
گوشت 200 گرم
لوبیا سفید 150گرم
زعفران (آبکرده (اختیاری)) 3 قاشق غذاخوری
آویشن (اختیاری) 1 قاشق مرباخوری
فلفل به میزان لازم
✍طرز تهیه:
ابتدا گوشت را خرد کرده و میشوییم و کاملا خشک میکنیم. گوشت را با مقداری روغن کمی تفت میدهیم.لوبیا را 24 ساعت خیس کرده و آبکش میکنیم تا خشک شودپیاز را خرد کرده و به همراه گوجه به گوشت اضافه میکنیم.لوبیا خیس خورده را به مواد و گوجه ای که تقریبا له شده اضافه کرده و کمی آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم لوبیا و گوشت به خوبی بپزد.در ظرف جداگانه رب را با کمی روغن تفت داده و ادویه را به آن اضافه میکنیم. لیمو عمانی ها را سوراخ کرده و چند دقیقه در آب قرار میدهیم تا تلخی شان گرفته شود. سپس لیمو ها و رب و یک عدد فلفل قرمز تند را در 20 دقیقه پایانی پخت غذا به آن اضافه میکنیم. این غذا را با برنج یا نان یا بدون هیچ یک میتوان سرو کرد.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
👇👇👇👇👇👇👇👇
#خوراك_لوبيا_چيتى_قارچ_🔴
مواد لازم:
🔺لوبیا چیتی دو لیوان
🔺قارچ دو عدد
🔺پیاز یک عدد
🔺رب گوجه فرنگی دو ق غ
🔺سیب زمینی یک عدد متوسط
🔺آب قلم
🔺نمک فلفل ادویه زیره وابلیمو به مقدار لازم
طرز تهیه:
لوبیا رو چند ساعت توی آب خیس کنید و یکی دوبار ابشو عوض کنید به این ترتیب سبک تر میشه.پیاز رو نگینی خورد کرده و تفت دهید ادویه و رب رو اضافه کنید وسرخ کنید سپس لوبیا را بریزید داخل قابلمه و اب بریزید زیرش رو کم کنید نیم پز که شد بهش نمک بزنید اگه از اول نمک بزنید دیر پز میشه نمک که زدیدآب قلم و سیب زمینی رو که نگینی خورد کردید رو اضافه کنید یک ربع مانده به آخر پخت قارچ هارو خرد کنید و تفت دهید به خوراک اضافه کنید.
موقع سرو می تونید از فلفل سیاه آبلیمو برای طعم دادن به خوراکتون استفاده کنید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅ نان اگردک قالبی😋
✍مواد لازم
تخممرغ دو عدد
شیر یک پیمانه
شکر نصف پیمانه
آرد (به حدی که خمیر به دست آید) به میزان لازم
روغن مایع یا روغن حیوانی دو تا سه قاشق غذاخوری
خمیرترش یک قاشق غذاخوری
دارچین یک قاشق مرباخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
زردچوبه یا زعفران نصف قاشق چایخوری
🍜طرز تهیه
یکی از تخممرغها را با چنگال زده و با کمی شیر مخلوط میکنیم، دو تا سه قاشق روغن را نیز اضافه میکنیم. شکر را در باقیمانده شیر ولرم افزوده سپس تخممرغ دیگر را به آن میافزاییم. نمک، دارچین و کمی زردچوبه را در یک لیوان آرد ریخته، الک کرده و به مواد اضافه میکنیم. یک چانه خمیر نانوایی یا یک قاشق خمیر ترش را در این مرحله به مایه مخلوط کرده، هم میزنیم، مابقی آرد را کمکم اضافه کرده، مخلوط میکنیم تا آنجایی که خمیر به دست نچسبد و لطیف هم باشد. دو ساعت استراحت داده تا خمیر ور بیاید سپس روی تخته آرد پاشیده و به ضخامت دو لواش از خمیر باز کرده و قالب میزنیم و در روغن داغ سرخ میکنیم. در صورت تمایل یک قاشق شکر روی خمیر میپاشیم میتوانید این نان را به مقدار بیشتری تهیه و در فریزر نگهداری کرده و برای میان وعده بچهها در مدرسه هم استفاده نمود.
#نان_اگردک_قالبی🍞
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅اشترودل😋
✍مواد لازم
این مواد برای تهیه ۸عدد اشترودل کافیه
آرد ۴پیمانه
تخم مرغ ۱عدد
خمیرمایه نصف ق غ
شیر ۱پیمانه
شکر ۱ق غ
نمک ۱ ق چ
روغن ۱/۴پیمانه
کره ۵۰ گرم
🍜طرز تهیه
کره رو روی شعله ذوب کردم و شیرو بهش اضافه کردم و گذاشتم کمی گرم بشه بعد خمیر مایه رو داخلش ریختم و ده دقیقه فرصت دادم بمونه
در کنارش روغن،شکر،نمک و تخم مرغو باهم مخلوط کردم بعد از ده دقیقه شیری که آماده کردمو به موادم اضافه کردم و هم زدم حالا وقتشه آردو کم کم اضافه کنیم تا وقتی که خمیر دیگه به ظرف نچسبه و ورز میدیم
خمیرو باید ۱ساعت بذاریم و سرش رو بپوشونیم تا حجمش زیاد بشه
برای مواد داخلش میتونین طبق سلیقتون هرچی که دوس داشتین استفاده کنین مثل قارچ،فلفل دلمه ای،ذرت،مرغ و... اما من چون بچه هام دوس ندارن فقط گوشت چرخ کرده،سوسیس،سیب زمینی ریختم
گوشت رو با ادویه و آویشن،رب و سبزیجات معطر تفت دادم،سوسیس و سیب زمینی رو نگینی خرد و سرخ کردم
مراحل پیچوندنش رو توی عکس میبینید
زیر و روی موادو پنیر پیتزا ریختم هرچی پنیرش بیشتر باشه خوشمزه تر میشه
۲۰ دقیقه توی فر. باشه کافیه به دمای فرتون هم بستگی داره ۱۷۰ مناسبه
👈برای رومال اشترودل از زرده تخم مرغ استفاده کردم و کنجد و سیاه دونه ریختم
👈 از خمیر آماده هم میشه استفاده کرد اما خمیر خونگی یه چیز دیگه س.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#شیرینی_بادامی
مواد لازم:
آرد ۱۷۵گرم
کره ۱۰۰گرم
زرده تخممرغ یک عدد
پودرشکر ۴۰گرم
وانیل نصف ق چ
پودر بادام دو ق غ
پودر پسته،شکلات تخته ای و پرک بادام برای تزیین
طرز تهیه:
قبل از شروع هرچیزی بگم که همه مواد باید به دمای محیط رسیده باشن،ارد الک بشه و فر رو روی ۱۷۰ درجه روشن کنید تا گرم شه.
ابتدا کره پودر شکر و وانیل رو کمی بزنید تا یکدست و کمی روشن تر شه بعد زرده تخم مرغ رو اضافه کنید و یکم دیگه بزنید،همزن رو کنار بزارید حالا پودر بادام را اضافه کنید و با لیسک مواد رو مخلوط کنید و در آخر آرد رو اضافه کنید و به کمک انگشتان دست خمیر را جمع کنید و یکدست کنید،اصلا با کف دست ورز ندید در حد جمع شدن خمیر کافیه،ورز دادن بیش از حد مخصوصا با کف دست باعث میشه حرارت دست به خمیر منتقل شه و به روغن بیفته و درنتیجه شیرینی خشک و سفت و بیکیفیت میشه و شیرینی هم حین پخت پخش میشه و شکلش رو از دست میده. حالا کف سطح کمی آرد بپاشید و خمیر رو باز کنید و با قالب دلخواه قالب بزنید و داخل سینی فر بچینید و به مدت حدودا بیست دقیقه تا یه ربع داخل فر قرار بدید بازم به فرتون بستگی بعد از یه ربع چک کنید بوی پختگی شیرینی و رنگ و روش نشون از پخت کامل شیرینی میده. وقتی خنک شد شیرینی رو از سینی فر جدا کنید و با شکلات تخته ای که بنماری کردین و پودر پسته وپرک بادام یا هر چیزی که دوست داشتین تزیین کنید😉
این شیرینی بسیار ترد و خوشمزه ست و داخل ظرف دربسته و داخل فریزر تا چند ماه هم قابل نگهداری هست
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#كيك_پرتقالي_با_تخم_خرفه
تخم مرغ 4 عدد
شير 1 ليوان
روغن مايع نصف ليوان
آرد 2/5 ليوان
بكينگ پودر 1 ق غ
رنده و آب پرتقال 1 عدد
تخم خرفه 2 ق غ
شكر 1 ليوان
تخم مرغ هارو همراه شكر همزده تا كرم رنگ بشن و كف كنن بعد شير،روغن مايع،اب پرتقال و رنده پوست پرتقال را اضافه ميكنيم هم ميزنيمم
آرد را بهمراه بكينگ پودر سه بار الك كرده و طي چند مرحله ب مواد اضافه ميكنيم بشكل دوراني با ليسك هم ميزنيم در اخر تخم خرفه را اضافه كرده خوب قاطي كرده
قالب مورد نظر را چرب كرده مواد را داخل قالب ريخته و توي فر از قبل گرم شده با درجه حرارت 170بمدت 40دقيقه قرارميدهيم .
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#حلوای_شیره_انگور
4 لیوان آرد
نصف لیوان کره آب شده یا روغن زرد
1 لیوان شکر
1 لیوان شیره ی انگور
نصف لیوان گلاب
نصف لیوان آب
پودر هل
زعفران دم کرده
زنجبیل
آرد را نیم ساعت تفت دادم تا خامی آن گرفته شود بعد الک کرده و روغن را اضافه می کنیم و کمی هم با روغن تفت میدهیم بعد زیر گاز را خاموش و هل و زنجبیل و پودر گل سرخ در صورت تمایل اضافه و بعد شیره را که از ترکیب شکر و آب و گلاب و شیره انگور و زعفران را کم کم افزوده و به خورد مواد میدهیم بعد در ظرف تزیین و آماده سرو میکنیم .نوش جان
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام به🌺یکشنبه چهار اذر ماه
خدایا
دراین عیدمحمدی
وولادت امام صادق
گره ازکارهمه بازکن
شادی رامهمان دلهاوتمام
خانه هاراغرق درخوشبختی کن
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅مسقطی انار😋
🍜طرز تهیه
دولیوان آب انار رو با یک لیوان نشاسته گل(دون دون ها)مخلوط می کنیم و بهم میزنیم تا نشاسته حل شده وصاف شود میتونید از صافی رد کنید یک لیوان شکر رو اضافه می کنیم و بعد مخلوط رو داخل قابلمه نچسب یا چدنی ریخته و روی حرارت ملایم مرتب و بدون وقفه بهم میزنیم این مرحله حوصله وصبر میخواد حدود سه ربع تا یک ساعت زمان لازم داریم تا نشاسته کاملا پخته بشه و از خامی دربیاد پس حوصله کنید تا مسقطی خوب وخوشمزه ای داشته باشید بعد از این زمان که مسقطی به غلظت برسید نوک قاشق چای خوری وانیل و یک قاشق مرباخوری کره افزوده و ازروی حرارت برمیداریم و مقداری خلال پسته و بادوم مخلوط میکنیم و قالب مورد نظر رو چرب کرده داخلش می ریزیم و به مدت چهار ساعت در یخچال میزاریم.
#مسقطی_انار #ویژه_یلدا🍮
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅موس كدوحلوايي 😋
✍مواد لازم
پوره كدو حلوايي ٤٠٠ گرم
ماست ١٠٠ گرم
خامه قنادي ٤٥٠ گرم
دارچين ١/٢ ق چ
جوز هندي ١/٤ ق چ
زنجبيل ١/٤ ق چ
شير يك پيمانه
شكر يك پيمانه
پودر ژلاتين ١٤ گرم
🍜طرز تهيه
در شيرجوش شير و ژلاتين را ريخته و روي حرارت قرار داده تا ژلاتين حل شود (در حدي كه بخار كند ولي جوش نيايد ) حالا زمان دهيد كمي خنك بشه .
پوره كدو حلوايي و ماست و دارچين و شكر و زنجبيل و جوز هندي رو با دور آرام بهم زده و سپس خامه رو اضافه كنيد ، به آرامي مخلوط شير و ژلاتين را اضافه كنيد ...
حالا در ظرف سرو بريزيد و يك صبح تا شب در يخچال بذاريد.
#موس_کدو_حلوایی🎃
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅شیرینی لطیفه😋
✍مواد لازم
تخم مرغ 3 عدد
آرد 70 گرم
نشاسته ذرت 25 گرم
پودر قند 85 گرم
وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
پودر قند و خلال پسته برای تزیین
خامه فرم گرفته قنادی حدود ۳۰۰ گرم
🍜طرز تهیه
فر با دمای ۲۲۰ درجه حدود یک ربع قبل گرم شود
کف سینی فر کاغذ روغنی انداخته.
بهتره روی کاغذ روغنی بااا فاصله دایره هایی به قطر ۴ الی ۵ سانت بزنید.بعد کاغذ روغنی را برعکس کنید روی سینی فر
اینکار بخاطر اینه که وقتی شیرینی هارو روی کاغذ پایپ میکنید بتونید همه انهارو یکدست و یک اندازه در بیارید.
برعکس کردن کاغذ روغنی بخاطر اینه که مواد شیرینی با خطوط مدادیتون تماس پیدا نکنه
زرده و سفیده تخم مرغها رو را جدا می کنیم.
سفیده را کمی می زنیم تا کف کند و نیم پودر قند را اضافه می کنیم و دوباره با همزن برقی هم میزنیم.تا جایی که وقتی کاسه رو برمیگردنید سفیده ها از کاسه نریزه وکامل فرم بگیره .
زرده و وانیل را کمی هم می زنیم و نیمی از پودر قند را کم کم اضافه کرده تا کرم رنگ و کشدار شود
زرده را به سفیده اضافه می کنیم و با لیسک فولد می کنیم.
مخلوط آرد و نشاسته را کم کم روی تخم مرغهاالک کرده و با لیسک فولد می کنیم
دقت کنید زیادی هم زدن مواد باعث شل شدن مواد میشه وشیرینی ها پهن می شن.
داخل قیف بدون ماسوره یا ماسوره ی ساده که قطر دهانه ی ان یک الی یک و نیم سانت است ریخته
با الک خیلی ظریف،پودر قند را روی شیرینی ها الک کنید .بعد از الک کردن پودر قند انگشتون رو کمی روی سطح شیرینی بزنید تا اون نوک تیزش فرو بره البته این کار دلخواهه .
اینجوری روی سطح شیرینیهاتون صاف تر در میاد.
در فر به مدت 8 دقیقه میپزیم.
در صورتی که نمیخوایید روی شیرینی تون ترک دار بشه میتونید دمای فر رو تا بیست درجه کمتر کنید .من روی ۲۰۰ درجه گذاشتم فقط کمی ترکدار شدن
پس از پخت اجازه بدین کمی روی کاغذ روغنی سرد بشن بعد اروم از کاغذ جداشون کنید و وقتی کامل سرد شدن روی یکی ازانها رو با خامه فرم گرفته قنادی ماسوره بزنید و شیرینی دیگه رو روش قرار بدین و با خلال و یا پودر پسته تزیینشون کنید.
حدود 30 لطیفه که وقتی با خامه جفت بشن 15 تا شیرینی تحویل می گیرید.
#شیرینی_لطیفه🍪
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱