#کله_جوش
#کالجوش
کشک نيم كيلو__نعنا خشک ٢ق غ__پیاز خرد شده ١عدد__گردو خرد شده به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
كمى روغن براى سرخ كردن. پیاز را در مقداری روغن تفت بديد تا طلایی بشه،نعنا خشک و کمی زردچوبه وفلفل سياه بهش اضافه کنید اگه كشكتون شوره نمك رو حذف كنيد. گردوى خرد شده رو هم اضافه كنيد.
کشک را با1 لیوان آب رقیق کنید و به مواد اضافه كنيدو هم بزنید تا جوش بیاد.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
باقلوا ترکیه ای خانگی
این باقلوای ترکیه ای بسیار عالیست
مواد لازم
تخم مرغ 3 عدد (اگر درشت بود 2 تا کافیه );
شير 1 پيمانه;
آب نصف پیمانه;
روغن مايع ١پيمانه بعلاوه کره آب شده 2 ق س;
ماست 2 ق س;
سرکه سفید 2 ق سوپخوری;
نمک یک چهارم قاشق چايخوری;
آرد به ميزان لازم (انقدری که خمیر بدست نچسبد);
بکینگ پودر 1 ق چ;
نشاسته ذرت به ميزان لازم;
گردوی خرد شده 500 گرم;
كره 150 الی 200 گرم;
مواد مورد نياز برای شربت:
شكر 4 پيمانه;
آب دو و نیم پيمانه;
آب ليمو ترش ١ قاشق چ;
طرز تهيه:
ابتدا خمیر را آماده میکنیم. تخم مرغها را به همراه شير، ماست, آب و روغن مايع و 2 ق س کره ذوب شده و نمک درون كاسه مناسبی بريزيد و با هم مخلوط كنيد. سپس سرکه ی سفید را اضافه کنید.
مقداری آرد را با بیکینگ پودر مخلوط و الک کنید و به مواد اضافه كنيد. با دست ورز دهيد. مابقی آرد را کم کم اضافه کنید تا خمير يكدست شود و به دست نچسبد.
اکنون خمير را به 15 قسمت تقسيم كنيد. هر قسمت را كمي با وردنه و به كمك نشاسته ذرت باز كنيد. هر پنج لايه خمير را روی هم گذاشته و با وردنه به اندازه سينی مخصوص باقلوا باز كنيد.
پس از قرار دادن هر پنج لايه در ظرف روي آن گردوی خردشده بپاشيد. لايه آخر خمير را كه در سينی روي گردوها قرار داديد، خمير را با چاقو برش بزنيد. كره را آب كرده و روی خمير بريزيد. سينی را تا زمان طلايي شدن سطح باقلوا در طبقه وسط فر ازقبل گرم شده با دمای 175 درجه سانتي گراد قرار دهيد. باقلوا را از فر خارج كرده و شربت خنک شده را روی باقلوای گرم بريزيد.
طرز تهيه شربت:
شكر و آب را درون قابلمه اي مناسب بريزيد و روي حرارت قرار دهيد. پس از اولين جوش زمان بگيريد تا شربت پنج دقيقه روی حرارت بجوشد. آب ليمو را به شربت افزوده و شربت را از روی حرارت بردايد تا خنك شود.
نکات باقلوا ترکیه ای:
پی نوشت 1
من 5 لایه خمیر رو اول به اندازه ی 1بشقاب کوچیک باز کردم بعد هر 5 تا رو گذاشتم روی هم و آنقدر با تیرک (اوکلاوا) وردنه کشیدم که نازکِ نازک شد البته باید نشاسته ی ذرت زیادی لابلای خمیرها الک کنید و وردنه بکشید روی خمیرم رو با ترکیب مساوی کره و روغن مایع رومال کردم و گردو خرد شده یا درشت آسیاب شده رو خیلی نازک ریختم روی خمیر و خمیر را رول کردم و داخل قالب قرار دادم.
بعد از رول کردن اضافاتش رو برش کنید.دقت کنید طوری رول کنید که ارتفاع باقلوا از قالبتون کوچیکتر باشه چون بعد از پخت پف میکنه. به هر روشی که دوست دارین میتونید بپیچید کروسان؛حلزونی؛بقچه ایی....
بعد کره رو گرم کنید و دوغش رو بگیرید و روی باقلوا بدین و بمدت نیم ساعت درون فر بذارین و چند دقیقه هم با گریل بپزید تا طلایی بشه و بعد از بیرون آوردن شربت سرد را روی باقلوا بدین و بعداز 3 ساعت قابل سرو کردن هست.
اصل باقلوای ترک بدون ادویه هست. و یا فقط دارچین استفاده میکنن.
ولی من طبق باقلوای ایرانی مغزها رو با هل مزه دار کردم. داخل شربت هم زعفران و گلاب ریختم.
پی نوشت 2
با نصف دستور برای 250 گرم گردو, یک قالب 20×25 کافیه. البته من از چند تا ظرف سوهان استفاده کردم که قبل از استفاده حتما آب داخلش بریزید که نشتی نداشته باشه و بعد استفاده کنید.
بعد از اینکه شربت به خورد باقلوا رفت, درِ ظرفها رو بستم و گذاشتم داخل پلاستیک و خوب بستم و فریز کردم. چون شربت داره نباید در فضای یخچال یا بیرون خیلی بمونه چون کپک میزنه.
برای یک سینی کوچیک که اندازه ش رو فرستادم یک ونیم لیوان شربت آماده بهش بدین کافیه. البته اگه اضافه بریزن دیگه بخوردش نمیره و میتونین خالی کنین, ولی چون باقلوا کره داره شربت چرب میشه و این شربت اضافه رو مجددا باید برای باقلوا استفاده کنین.
این باقلوا رو میتونن بدون ادویه هم درست کنین فقط کمی دارچین بزنین و بجای شربت, یک قوطی شیرعسلی که بنماری شده روی باقلوای داغ بدین که خیلی هم خوشمزه است.
من باقلواهای ترکی رو توی چند تا ظرف درست میکنم.
ولی عکسی که براتون فرستادم در سینی 30×40 هست.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#باقلوا_ترکیه_خانگی
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅ساندویچ قیفی😋
✍مواد لازم:
١فنجان آب
نصف استکان روغن مایع
١٠ گرم خمیر مایع فوری
٢-٣ ق غ خ ماست
کمی نمک، کمی شکر
آرد به مقدار لازم( تا زمانی که خمیر بدست نچسبد)
١ عدد تخم مرغ برای روی خمیر
🍜طرز تهیه:
ابتدا توی کأسه ای که میخوایم خمیرمون رو درست کنیم آب ولرم و خمیر مایع ریخته و خوب هم میزنیم. نمک و شکر رو اضافه کرده و دوباره هم میزنیم. روغن مایع و ماست رو هم اضافه میکنیم میزنیم سپس کم کم آرد رو داخل مواد الک میکنیم.
یه خمیری بدست میاد که خیلی نرمه ولی اصلا نباید به دست بچسبه.
از خمیرمون به اندازه ی قالبمون ور میداریم تو دستمون بهش شکل میدیم(بصورت رولی). دور قالب رو چرب میکنیم و میپیچیم. فقط باید مراقب بود که هنگام پیچیدن رول ها از هم فاصله باز نکنن. بعد آماده شدن رول ها روشون تخم مرغ میزنیم ١٥-٢٠ دقیقه توی سینی فر استراحت میدهیم.سپس در داخل فر که از قبل ١٦٠ درجه گرم کرده ایم میگذاریم. در حدود ٢٥ دقیقه میپزه. بعد از سرد شدن از قالب جدا میکنیم. داخل نُون های قیفی رو هر چی که خواستین میتونین پر کنین
سوسیس، ژانبون، سس گوچه، پنیر خامه ای و....
#ساندویچ_قیفی
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅دسر عربی 😋
✍ مواد لازم:
خامه صبحانه...... یک پاکت صورتی
پودرکرم کامل آماده..... دو بسته
شیر...... 4 پیمانه
بیسکویت پتی بور...... (حدود 1۸عدد)
پودر نسکافه اماده دو عدد
🍜طرز تهیه:
ابتدا کرم کارامل رو با چهار لیوان شیر حل میکنیم و میزاریم رو حرارت تا کاملا ذرات پودرکارامل حل بشه بعد پودر نسکافه و میریزیم وهم میزنیم.از رو حرارت برداشته. سپس بیسکویتها رو خرد کرده و بهش اضافه میکنیم و داغ میریزیم تو مخلوط کن تا کاملا حل بشه.من از گوشت کوب یرقی استفاده کردم. وقتی کمی از حرارت افتاد خامه را اضافه کرده و با قاشق آروم مخلوط میکنیم. ابتدا سس کرم کارامل را داخل قالب ریخته وبعد مواد آماده دسر را روش میریزیم ولی من سس هم ب مواد اضافه کردم و چند ساعتی در یخچال میزاریم تا کاملا ببنده.. برای راحت جدا شدن دسرتون از قالب لبه هارو با چاقو ازاد کنید و برگردونید نیازی ب چرب کردن نداره بخاطر خامه ای ک تو مواد هست
#دسر_عربی
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#پیام_سلامتی
💚میزان اهن و روی در ران مرغ 🍗بیشتراز سینه است
و برای افراد کم خون و کسانیکه خواهان پوست و موی بهتری هستند مفید😍
کسانیکه قصد لاغری دارند بهتراست سینه مرغ استفاده كنند
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#سالاد_بروکلی_و_سیب_بهمراه_سس_مخصوص
برای 6 نفر
2 عدد بروکلی (ساقش نه)خرد شده
1 هویج بزرگ رنده شده
1 سیب پوست کنده و ریز خرد شده
1/4 پیمانه پیاز قرمز، ریز خرد شده
1/2 پیمانه گردو خرد شده و تفت داده شده
1/2 پیمانه کشمش (اختیاری)
دانه های انار (اختیاری)
✍برای سس
1/2 پیمانه سس مایونز
1/2 پیمانه خامه ترش یا ماست
2 قاشق غذاخوری آب لیمو
1/2 قاشق غذاخوری شکر (خودتون کم یا زیاد کنین)
نمک و فلفل سیاه
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 صمیمےترین سلام
تقدیم شما مهربانان.
💜 امید که طلوع امروز
آغازخوشےهایتان باشد.
🌸 روزتون بخیر و شادی
و پر از انرژی مثبت.
💜سلام😍 "صبح بخیر دوستان 🌹
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅شامی فلفل کبابی😋
✍مواد لازم:
گوشت چرخ شده
پیاز رنده شده یک عدد
فلفل کبابی یکی دو عدد خیلی ریز خورد شده
تخم مرغ یک عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه
سماق نصف قاشق غذاخوری
🍜طرزتهیه:
فلفل ها رو روی شعله ی گاز کباب کنید و ریز خورد کنید حالا همه مواد رو با هم مخلوط کنید و کمی ورز بدین و مثل کتلت تو دستتون شکل بدین و داخل روغن داغ دو طرفش رو سرخ کنید و از تابه بردارین. حالا دو قاشق رب گوجه رو داخل همون روغن تفت بدین. حدودا دو لیوان آب جوش اضافه کنید سپس شامی ها رو داخل سس گذاشته، کمی آبلیمو، نمک و فلفل بزنید و اجازه بدید نیم ساعت روی شعله بمونه تا جا بیفته
امیدوارم درست کنید و لذت ببرید
این شامی رو هم میتونید با کته سرو کنید هم با نون، البته چنتا فلفل کبابی و سیب زمینی سرخ شده هم که باشه عالیتره
#شامی_فلفل_کبابی
ژله پف پفی
مارشمالو
پودر ژله 2بسته(میتونین از یک یا حتی چند بسته استفاده کنین؛بستگی به خودتون داره😉)
آب نصف پيمانه( براى هر بسته پودر ژله)
شكر يك چهارم پيمانه ( براى هر بسته پودر ژله )
پودر نارگيل به ميزان كافى
یک بسته ژله رو با نصف پیمانه آب و یک چهارم پیمانه شکر مخلوط كنيد و آن را بن مارى كنيد
با قاشق هم بزنيد
تا شکر و ژله خوب حل بشن،بعد که حل شدن و مايه كمى گرم شد از رو گاز برمیدارید با همزن برقی اول دور کند بعد هم دور تند میزنید
تا بافتش شبیه خامه بشه؛5دقیقه دور کند و حدود 10دقیقه دور تند
توی ظرفی را پودر نارگیل ریخته موادتون رو توش بریزید و صاف کنید
و بزارید یخچال تا ببنده
ژله بعدی رو هم مثل ژله اولی درست کنید بریزید روی همون ژله بعد روی ژله رو پودر نارگیل بریزید و بذارید تو یخچال
حدود 2-3ساعت زمان میبره تا آماده شه؛بعد که بست به شکل دلخواهتون برش بدید و در صورت دلخواه تو پودر نارگیل بغلتونید
پ.ن:اگه دوست داريد شيرينيش ملايم تر باشه فقط ب يكى از ژله ها
شكر اضافه كنيد(خوده منم فقط به ژله بلوبری شکر اضافه کردم)
پ.ن تر:ما بین ژله ها پودر نارگیل نریزید چون باعث میشه بهم نچسبند
#مارشمالو
#ژله_پف_پفی
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#تارت_میوه_ای
هر چی از طعم بی نظیر و بافت فوق العاده خمیرش بگم کم گفتم😍
خمیر تارت :
کره ۱۵۰ گرم
آرد ۲۵۰ گرم
وانیل نوک ق چ
زرده تخم مرغ ۱ عدد
پودر قند ۲ ق غ
شیر ۲ ق غ
نمک ۱/۸ق چ
کرم تارت :
پنیر ماسکار پونه ۲۰۰ گرم
خامه صبحانه ۲۰۰ گرم
آب پرتقال ۴ ق غ
پودر ژلاتین ۱ ق چ سرخالی
پودر قند به مقدار لازم
پوست پرتقال نصف ق چ
طرز تهیه :
ابتدا خمیر تارت رو آماده میکنیم . کره (حتما سرد باشه ) رو خرد میکنیم و بهش پودر قند و نمک و آرد الک شده رو اضافه میکنیم و با نوک انگشتامون هم میزنیم تا ب شکل خرده نان در بیاد و بعد بهش شیر سرد و زرده تخم مرغ و وانیل اضافه میکنیم و با دست هم میزنیم تا ب شکل خمیر دربیاد(اصلا خمیر رو ورز ندید چون باعث سفت شدن تارت میشه ).بعد خمیر رو به مدت نیم ساعت داخل یخچال قرار میدیم تا استراحت کنه و بعد خمیر رو با وردنه باز میکنیم و داخل قالب پهن میکنیم و با چنگال روی خمیر رو سوراخ میکنیم تا خمیر داخل فر پف نکنه . و بعد داخل فری ک از قبل گرم شده با درجه حرارت ۱۸۰ به مدت ۲۰ دقیقه قرار میدیم تا خمیر پخته بشه و بعد از فر خارج میکنیم و وقتی خنک شد از قالب بیرون میاریم . حالا باید کرم رو درست کنیم پنیر ماسکارپونه و خامه و پودر قند رو باهمزن میزنیم تا یکدست بشه و بعد بهش پودر ژلاتین رو که داخل اب پرتقال به روش بنماری حل کردیم اصافه میکنیم و پوست پرتقال هم اضافه میکنیم(مواظب باشید سفیدی پوست پرتقال داخل کرم نره ک باعث تلخی میشه) و دوباره با همزن میزنیم . و بعد کرم رو داخل تارت میریزیم و میذاریم داخل یخچال تا کمی سفت بشه و بعد روش رو با خامه فرم گرفته و میوه و بریلو تزیین میکنیم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#موس_شکلاتی😍😍
موادلازم :
شكر سه چهارم پيمانه
زرده تخم مرغ ٤عدد
پودر كاكائو دو ق سوپخوري
وانيل كمي-كره ١٥گرم-نسكافه يك ق س
آب يك دوم پيمانه
پودر ژلاتين يك و يك دوم ق س
خامه فرم داده يك پيمانه
سفيده تخم مرغ دو عدد
طرزتهیه :
ابتدا زرده ها را با نصف شكر با همزن همزده،بعد پودر كاكائو و وانيل و كره را اضافه كرده، نسكافه را در اب سرد ريخته و به همراه ژلاتين بروش بن ماري روي كتري حل كرده، بعد از حل شدن،به مواد زرده اضافه كرده،
سفيده ها را كامل با همزن زده تا فرم بگيرد بعد باقي شكر رو اضافه و كمي همزده،
بعد خامه را اضافه كرده يك دور همزده بعد با مواد زرده مخلوط كرده
بعد داخل قالب يا ظرف مورد نظر بريزيد ،بعد از ٤ ساعت،از ظرف برگرگردون
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#كرپ_لقمه
مواد لازم
دوعدد تخم مرغ
دونيم ليوان شير
يك ونيم ليوان آرد
يه قاشق چاي خوري نمك
يك چهارم ليوان هم روغن مايع
طرز تهيه
كافيه تخم مرغ روباهمزن بزنيد يكدست وكمي روشن بشه بعد روغن ،شير رواضافه كنيد وبعد آرد رو كم كم اضافه كنيدبه همراه نمك وتا كاملا يكدست بشه مخلوط كنيدوبعد دونه دونه سرخش كنيد براي مواد داخلي هم ازپياز داغ وگوشت وفلفل دلمه استفاده كردم شما ازهرچيز ديگه اي مي تونيد استفاده كنيد بعدرول كردن كرپها كنارهم بچينيد روش پنير بريزيد وچند دقيقه توفربزاريد كه پنيرها آب بشن وبعدهم نوش جان
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱