✅ نونهالا (خالا) 😋
✍ مواد لازم:
آرد نان ۵۲۰ گ
نمک ۱ ق چ
روغن مایع بیبو ۶۰ گ
آب ۱۰۰ گ
۲ق چ خ م فوری یا معمولی
۱۰۰ گ عسل
۳تخم مرغ کامل +۲زرده
🍜 طرز تهیه:
آب ولرم+عسل و خمیرمایه(اگه خم فوریه نیازی به این کار نیست، مستقیم به آرد اضافه کنید) تا عمل آید.
۵-۸ دقیقه طول میکشد.
آرد ،نمک ،آب، خمیر مایه، عسل و روغن مایع را به همراه تخم مرغها را مخلوط و خمیر درست کردم
۱۰ دقیقه ورز دادم تا کاملا یکدست و نرم شود و در ظرف از قبل چرب شده قرار دادم ، و یکساعت در جای گرم استراحت گرفت.
بعد یکدور کامل کشش و تا زدن را طوری که بافت خمیر پاره نشود انجام دادم.
۱ساعت دیگر در جای گرم استراحت کرد.
حالا سطح کار را کمی روغن زدم و خمیر را برگرداندم ازش چونه های هم اندازه گرفتم در قالب لوف یا هر قالبی که دوست دارین به اشکال مختلف شکل بدین
سپس با ۱تخم مرغ همزده و یک ق چ
شیر کمی هل کوبیده و وانیل مخلوط شده تمام سطح را برس زدم.
۲س در جای گرم استراحت دادم .
دراین دوساعت هر ۴۰ دقیقه تمام خمیر را برس کشیدم.
بلافاصله بعد از آخرین برس زدن، به فر طبقه وسط منتقل کردم.
بمدت۴۰-۴۵ دقیقه در حرارت۳۲۵ /۱۶۰س میماند.
اگر روش زود طلایی شد،ورق آلومینوم فویل روی کل خمیر بکشید تا نسوزه.
بلافاصله بعد از بیرون آمدن از فر، با کمی کره و شیر مخلوط شده برس زدم و اجازه دادم تا نرم شود.
عزیزان من میزان آرد رو کمی کمتر زدم تا بافت کیکی پیدا کنه ودر آخر با کرم فیل که توی قیف ریخته بودم روی سطح ومال شده نان تزیین کردم بافتش خیلی خوبه .
#نان_هالا
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
✅ پاکورای سیب زمینی😋
برای این پاکورای خوشمزه احتیاج داریم به
این مقدار مواد واسه دوتا سیب زمینی نسبتا بزرگ ؛ سیب زمینی را بپزید در حدیکه نه کاملا پخته ونه نیمه خام باشه بعد حلقه حلقه کتید نه نازک ونه زیاد ضخیم ؛ توی ظرفی یک لیوان ارد نخود خام دوستان منظورم ارد نخودچی نیست ارد نخود خام را خواربار وفروشیها دارن پودر کردنش توی خونه کار سختیه پس باید اماده بگیرید ویکبار هم الک کنید چون ناخالصی زیاد داره بعد یک ق غ سر پر نشاسته ذرت وادویه کاری وپودرزیره وپودرتخم گشنیز وفلفل باید طوری باشه که تندی را احساس کنید همه را اضافه ودوق غ جعفری ریز خرد شده ودوق غ تره ربز خرد شده ونمک همه را مخلوط وبعد اب ولرم را کم کم اضافه کنید تا غلظت مواد ما مثل ماست بشه اگر زیاد شل بشه اطراف سیب زمینی را پوشش نمیده بعد سیب زمینی را هم میتوتید چند تا با هم بریزید توی مواد همه یه حلقه وخوب به مواد اغشته کنید وتوی روغن سرخ کنید تا طلایی بشه وتا گرمه با نان وسبزی وماست ولیمو میل کنید حتی میتونید بدون نان با سس فلفل تند بخورید بسیار خوشمزه است .
#پاکورا_سیب_زمینی
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شیر_عسلی_خونگی
شیر عسلی خونگی هیچ تفاوتی با بازاری نداره ...در ضمن هم
خیلی راحته هم به صرفه با دوتا لیوان شیر میشه یک لیوان شیرعسلی عالی درست کرد
🔸شیر دو لیوان
🔸شکر نصف لیوان
🔸کره بیست و پنج گرم
از تابه و قابلمه بزرگ استفاده کنید تا کار ساده تر و زمان پخت کمتر بشه
شکرو شیر رو داخل تابه بریزید(هر نوع شیری میتونه باشه میزان چربیش اصلا مهم نیست)روی حرارت بزارید و هم بزنیدتا شکر آب بشه همینکه خواست قل بزنهحرارت رو انقدر کم کنید که قل زدن در شیر اصلا مشخص نشه در غیر این صورت ته میگیره هر پنج تا ده دقیقه یک بار هم بزنید اگر سطح تابه بزرگ باشه بعد از نیم ساعت آماده س...وقتی حجم شیر نصف شد و به غلظت مناسب رسید کره را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنیدو باز هم بزنید تا یکدست بشه . به همین راحتی😍
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
دلمه برگ کلم
موادلازم:
کلم برگ بزرگ۱عدد
سبزی دلمه۳۰۰گرم
گوشت چرخ کرده۳۰۰گرم
لپه۱پیمانه سرخالی
رب گوجه۱ ق م
رب انار۱ ق ع
برنج۲پیمانه
کشمش درصورت تمایل
نمک.زرد چوبه.فلفل سیاه.به مقدار لازم
الوچه۲۰۰گرم
پیاز۲عدد
شکر .آبغوره.رب گوجه برای چاشنی
طرز تهیه:
ابتدا پیاز ها را سرخ کرده گوشت را هم اضافه میکنیم نمک.زردچوبه .فلفل سیاه را اصافه کرده کاملا تفت میدهیم شعله را کم کرده اجازه دهید کاملا بپزد سپس رب گوجه و انار را اصافه کرده اجازه دهید کاملا به خورد مواد بره بهد شعله را خاموش کرده لپه پخته شده. برنج آبگش شده که زنده برش داشتیم. سبزی دلمه .وکشمش را اصافه کنید ومواد را کاملا مخلوط کنید برگ کلمها را که از قبل جدا کرده ودر آب جوشانده بودید را از مواد پر کنید ودرون ظرف مورد نظر چیده ودر آخر شکر.آبغوره.ورب گوجه را با یک لیوان آب مخلوط کرده وروی دلمه ها میریزید والوچه هارا هم روی دلمه ها یا مابین آنها میچینیم ودر ظزف را میبندیم وروی شعله قرار دهید واجازه دهید به جوش اید بعد شعله را کم کرده واجازه دهید که پخت کامل شود
نکته:عزیزان برای کف قابلمه از پیاز حلقه یا برگ کلم استفاده کنید تا دلمه ها با ظرف تماس نداشته باشن.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
دسر زردآلو😋
مواد لازم:
پوره زردالو ۲ و نیم لیوان حدودا نیم کیلو (زردآلو هارو هسته گرفته با مخلوط کن با شکر پوره کنید)
پودر ژلاتین ۳ ق.غ
اب نصف لیوان
خامه صبحانه نصف بسته
شکریک پیمانه کمتر
مواد کرم :: شیر ۳ لیوان
شکر ۳/۴ لیوان
پودر کاستارد ۲ق.غ (در صورت نبود همون نشاسته ذرت)
نشاسته ذرت ۲ق.غ سر پر
زرده تخم مرغ یک عدد
وانیل ۱/۴ ق.چ
گلوکز ۱ ق.غ (برای براق شدن دسر، نبود هم مشکلی نیست )
طرز تهیه:
اول کرم رو درست میکنم همه مواد کرم رو با هم مخلوط میکنم و هم زده تا یکدست شه،اگه یکدست نبود میتونید از ی صافی رد کنید، بعد بزارید رو حرارت و مرتب هم زده تا مثل فرنی غلیظ شه، بعد خاموش کرده وانیل رو هم اضافه
پودر ژلاتین روی اب سرد پاشیده تا نرم شه بعد بن ماری میکنیم ، ب همراه پورع زردالو، خامه صبحانه ب مواد اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا ترکیب شن، من قالبم سیلیکونی بود چرب کردم و مقداری شکر پاشیدم، مایه رو توش ریختم گزاشتم یخچال تا خودشو بگیره، بعد توی ظرف سرو بر گردونید و آمادست.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#_سیب_زمینی_پنیری
مواد لازم📝
سیب زمینی، فلفل دلمه ای ، سینه مرغ ،قارچ، پنیر پیتزا ،
✍طرز تهیه:
سیب زمینی رو سرخ میکنیم زرد چوبه زده میریزیم.
لای اول مرغ خوری ی کوچولو پنیرپیتزا روش ریختم..
لای دوم فلفل دلمه ای قاچ کردم وبازم پنیرپیتزا
لای سوم قارچ ومرغ پخته شده ریختم روش با پنیر پیتزا پوشوندم گذاشتم تو فر بعدش اماده خوردن...😋😋
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
ســـــلام🌸
صبحتون
پراز خیر و برکت
در پناه پروردگار🌸
امروزتون بخیر و نیکی
حال دلتون خوب
وجودتـون ســلامت 🌸
زندگیتون غرق در خوشبختی
روزتون پراز انرژی مثبت
چهارشنبه تون مملو از شادی🌸
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مارمالاد هلو
هلو ۵۰۰ گرم
شکر ٣لیوان
اسانس وانیل چند قطره
آبلیمو ١/٤ قاشق چایخوری
آب ٣لیوان
زعفران(دلبخواهى)
هلوها را با پوست داخل آب جوش بریزید و پس از ۵ دقیقه با آب سرد آبکشی کنید سپس پوست و هسته هلوها را دربیاورید.هلوها را خرد کنید و داخل قابلمه بریزید و آبلیمو و شکر و آب را اضافه کنیدروی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید مربا حدود ۱ ساعت بپزد در پایان پخت اسانس وانیل و زعفران را اضافه کنید.قابلمه را از روی حرارت بردارید و پس از اینکه سرد شد با میکسر مربا را میکس کنید سپس داخل شیشه تمیزی بریزید و در یخچال قرار دهید تا سرد شود
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
#كيك_پسته_و_حلوا_زعفراني
يك ليوان شكر و يك ليوان اب رو گذاشتم تا جوش بياد و نصف ليوان گلاب و زعفران رو داخلش ريختم و بعد از چند غل خاموش كردم .
دوليوان آرد و يك ليوان روغن مايع رو ،روي حرارت هم زدم تا رنگش تيره بشه ، از رو حرارت برداشتم و شيره داغ رو كم كم ريختم و هم زدم و كمي پودر هل هم ريختم.
براي كيك پسته
دو عدد تخم مرغ و نصف ليوان شكرو كمي وانيل رو با همزن زدم تا سفت و كمرنگ بشه،نصف ليوان روغن مايع اصافه كردم ،با همزن زدم و نصف ليوان شير اضافه كردم و يه دور با همزن زدم، يك و نيم ليوان آرد و يك قاشق چاي خوري بيكينگ پودر رو الك كردم و حدود چهار قاشق غذا خوري پودر پسته رو با آرد مخلوط كردم و كم كم به مواد اضافه كردم ،براي خوشرنگتر شدن ،چند قطره رنگ خوراكي سبز هم زدم ،مواد رو تو قالب مستطيل ٢٠x٣٠ ريختم و تو فر با دماي١٧٠به مدت حدود سي دقيقه گذاشتم ..بعد از خنك شدن روي كيك رو با برس كمي شربت زدم ،وحلوا رو روش يكدست گذاشتم ،،و بعد از خنك شدن برش زدم
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خشک_کردن_انجیر
روش صحیح خشک کردن انجیر در منزل
انجیر سرشار از مواد معدنی مغذی شامل آهن، کلسیم و پتاسیم است. انجیر فیبر هایی از هر دو نوع حلال و غیر حلال دارد که میزان فیبر در انجیر از میوه ها یا سبزیجات دیگر بیشتر است. انجیر میان وعده سالمی است که سدیم، کلسترول و چربی ندارد. اگرچه به نظر می رسد انجیر نوعی میوه باشد ولی در واقع گل تغییر شکل یافته است، که دانه های خوراکی دارد. با خشک کردن صحیح انجیر می توانید مواد مغذی و شیرینی اش را تا ماهها حفظ کند. انجیر جایگزین خوبی برای قندی است که همراه چای خورده می شود. در این مقاله چند روش خشک کردن انجیر، مختصرا توضیح داده می شود.
#خشک_کردن_انجیر_با_نور_خورشید
انجیرهای کاملا رسیده را با آب بشویید. بهترین نشانه انجیر رسیده زمانی است که از روی درخت به زمین می افتد.
انجیر را از وسط ساقه ببرید تا کمی از ساقه به انجیر متصل باشد.
آنها را روی صفحه مشبک توری به یک جهت بخوابانید.
توری محتوی انجیر را در جایی که نور مستقیم خورشید بتابد قرار دهید. حتی روی ماشینی که در آفتاب پارک شده نیز می توانید بگذارید.
روی انجیر را با یک پارچه توری سفید بپوشانید تا حشرات روی آن ننشیند.
اجازه دهید انجیرها ۲ تا ۳ روز کامل در مقابل نور آفتاب قرار گیرد، با تاریک شدن هوا آنها را به داخل منزل آورید و دوباره با تابش آفتاب صبح به بیرون منتقل کنید. وقتی سطح خارجی انجیر کاملا خشک و چروکیده شد همچنین هیچ شیره و تری ای در انجیر باقی نماند، انجیر خشک آماده است.
#خشک_کردن_انجیر_با_فر_گاز_یا_آون
فر را از قبل گرم کنید و دمای فر را روی ۱۴۰ درجه فارنهایت یا ۶۰درجه سانتیگراد قرار دهید.
انجیر را کاملا با آب بشویید.
ضربه آرامی روی انجیرها بزنید تا هم آب آن کشیده شود و هم ساقه های بلند جدا شده و فقط کمی ساقه به آنها متصل باشد.
روی صفحه مشبکی قرار داده و داخل فر بگذارید.
درب فر را کمی باز بگذارید تا رطوبت انجیر از فر خارج شود چرا که انجیر نبایستی خیلی داغ و پخته شود بلکه باید خشک شود.
هر چند وقت انجیر ها را بچرخانید و پشت و رو کنید.
به مدت ۱۵ تا ۳۶ ساعت در فر گاز بماند تا حالت چروکیده پیدا کند و شیره داخلش خشک شود. اگر امکان ندارد که فر یا آون طولانی مدت روشن باشد می توانید برای ۸ ساعت آن را خاموش کنید.
ذخیره و نگهداری انجیر خشک
انجیر خشک را در ظرفی درب بسته قرار دهید که هوا جریان نیابد. همچنین می توانید آنها را بسته بندی و در فریزر نگهداری کنید.
اگر انجیر خشک به موقع و درست انبار و ذخیره شود تقریبا ۱۸ تا ۲۴ ماه قابل نگهداری است.
#روش_های_دیگر_خشک_کردن_انجیر
خشک کردن انجیر در کارخانه ها: در کارخانه ها معمولا از مواد خشک کننده استفاده می کنند تا آب میوه یا آب خوراکی ها را بگیرند.
خشک کردن انجیر شیرین: قبل از اینکه انجیر را خشک کنید ۱ فنجان شکر را در ۳ فنجان آب حل کنید و بگذارید بجوشد و به قوام بیاید. انجیرها را به آّب شکر اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه آهسته بجوشد. سپس انجیرها را از آب خارج کرده و به روش آفتاب یا با فر یا آون خشک کنید.
چند گرم انجیر تازه چقدر انجیر خشک می دهد؟
مد نظر داشته باشید که از هر ۱۳۰۰ گرم انجیر تازه تقریبا برابر ۴۰۰ گرم انجیر خشک حاصل می شود
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#خشک_کردن_میوه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شيرينى_كشمشى
ارد ٢٥٠گرم
كره ١٥٠ گرم
پودر قند ٢٢٠گرم
تخم مرغ٢عدد كشمش ١٠٠گرم وانيل ١/٢ق چ
درابتدا مواد رو از يخجال دربيارين و بذارين به دماى محيط برسن فر رو روشن كنين رو دماى ١٦٠درجه
كره وپودر قند ووانيل رو خوب با همزن بزنين تا پوك بشه بعد تخم مرغارو يكى يكى اضافه كنين هم بزنين تا خوب مخلوط بشه بعد همزن رو خاموش كنين وارد الك شده رو اروم اروم اضافه كرده مخلوط كنين وكشمشارو در اين مرحله اضافه كنين و مخلوط كرده تو قيف يكبار مصرف بريزين وبدون ماسوره روى كاغذ روغنى كه تو سينى فر انداختين بزنين وبا فاصله بچينين
تو فر بمدت ١٥دقيقه تا زير شيرينى ها طلايى بشه بذاريد
بعد در اورده اجازه بدين خوب خنك بشه از كاغذ جدا كنين
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ساندويچ_گيپور👇
ساندویچ گیپور یه دونه تخم مرغ و با یه لیوان شیر و یه لیوان ارد مخلوط میکنیم
داخل یه نایلون که سرشوکمی برش دادیم میریزیم یا قیف قنادی بعد داخل یه ماهیتابه بصورت طرح دار میریزیم بعد برش میگردونیم تا طرف دیگشم بپزه بعد از ماهیتابه خارج کرده با مواد دلخواه پرمیکنیم🌹
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
✅ کوکوی ماکارونی😋
✍مواد اولیه :
تخم مرغ ۴ عدد
سبزی معطر نصف پیمانه
ماکارونی آبکش شده نیم کیلو
سیر ٢ حبه
فلفل دلمه ای ١ عدد
نمک، ادویه و روغن به مقدار لازم
🍜طرز تهیه:
ماکارونیها را پخته و آبکش میکنیم. سپس تخممرغ، سبزی معطر و نمک و فلفل را اضافه میکنیم. سیرها را رنده کرده و داخل مواد میریزیم. فلفل دلمهای را نیز رنده کرده و به مواد فوق میافزاییم و در روغن داغ سرخ میکنیم.
#کوکوی_ماکارونی #ماکارونی
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#_ته_چین_اسفناج
✍ ابتدا ۱ پیمانه برنج با ۱.۵ پیمانه آب + نمک + اسفناج + برگ چغندر بزارید بجوشه بعد آبکش کنید بعد ظرف مافین و چرب کنید و یک برگ چغندر بزارید برای ته دیگ بعد نصف برنج و بریزید بعد فیله مرغ تفت داده اضافه کنید بعد بقیه برنج ها رو بریزید و تو فر بزارید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کنسرو_قارچ_
سه کیلو قارچ رو تمیز بااسکاج شستم و اصلا قبلش نخیسوندم قارچ رو و به دلخواهم خورد کردم و سی لیوان آب رو (اندازه لیوان دسته دار فرانسوی) گذاشتم جوش که اومد یک پیمانه و نیم آبلیمو یا سرکه سفید اضاف کردم و پنج قاشق غذاخوری پررر نمک اضاف کردم و گذاشتم باز آب جوشید قارچ رو ریختم توی آب در حال جوش و سر قابلمه رو گذاشتم روش حالت نیمه باز و تایم گرفتم پنج دیقه و بعد از آب درآوردم و گذاشتم کامل هم قارچها و هم آب سرد شدن و بعد ریختم توی شیشه و بعد از همون آب ریختم روش و سرشو محکم بستم و گذاشتم یخچال تا سه ماه قابل نگهداری توی یخچاله و موقع استفاده با یه قاشق تمیز ازش درمیاریم ،
از همین روش هم برای بلانچ و فریز کردن استفاده میکنیم و فقط وقتی آبکش کردیم سریع میریزیم توی آب سرد یخکی که پختش سریع متوقف بشع و بعد از دو دیقه و آبکش میکنیم و فریز میکنیم😍😍
نوش جان
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛