فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یکشنبہ تون
دور از دلتنگے و غم 🌸🍃
آرزویم این است
در این روز زیبا
از فصل تابستان
ڪه دلت خوش باشد
نرود لحظہ ای
از صورت تو لبخندت
نشود غصّہ
ڪمى نزدیڪت 🌸🍃
لحظہ هایت،
همه زیبا و قشنگ
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#مربا انجیر
.
اول یک کیلو و سیصد گرم شکر و با یک لیوان آب میزاریم رو حرارت تا شکر ذوب بشه.
.
دوم دو کیلو انجیر را در دو مرحله به شهد اضافه میکنیم.
من اول انجیر های سفت تر و اضافه میکنیم بعد از ده دقیقه بقیه انجیر ها رو اضافه میکنیم.
و حدود ۲۰ دقیقه الی ۳۰ دقیقه با حرارت متوسط اجازه میدیم مربا بپزه.
سوم چند قاشق از شهد و با نوک قاشق چایخوری جوهر لیمو مخلوط کرده و اضافه میکنیم به #مربا و بعد از چند دقیقه (حدود پنج دقیقه) حرارت و خیلی کم کرده و دم کنی میزاریم و مثل پلو دم میدیم.
.
چهارم اینکه بعد از پنج دقیقه از رو حرارت بر میداریم و اجازه میدیم تا کاملا خنک بشه (دم کنی و تا خنک شدن کامل بر نمیداریم)
.
پنجم بعد از خنک شدن داخل ظرف شیشه ای خشک و تمیز که درش محکم بسته میشه ریخته و داخل یخچال و یا فریزر نگهداری میکنیم. .
.
نکات: ۱_حتما انجیر های سفت تر و از انجیر های رسیده جدا کنید و اول انجیر های سفت و داخل شهد اضافه کنید تا انجیرهایی که رسیده تر هستند زودتر له نشن و انجیرهای سفت تر نپخته بمونه.
حتما از از انجیر های سالم و تقریبا یکدست برای مربا استفاده کنید.
انجیر هارو با خلال سوراخ نکنید این کار باعث میشه دانه ریز انجیر شکل ظاهری مربا زیبا نباشه.
حتما مرحله دم کردن مربا رو انجام بدین تا شهد کاملا به خورد انجیرها بره.
و در آخر اینکه دقت داشته باشیم که ما مارمالاد درست نمیکنیم پس باید مدت پخت مربا انجیر نباید بیشتر باشه چون انجیر ها له شده و در نهایت رنگ مربا تیره میشه.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#بربری_خانگی
مواد لازم
▫️آب ولرم یک پیمانه
▫️خمیرمایه فوری یک قاشق سوپ خوری
▫️شکر یک قاشق سوپ خوری
▫️روغن یک چهارم پیمانه
▫️بهبود دهنده یک دوم قاشق چای خوری
▫️نمک یک قاشق چای خوری
▫️آرد حدود ۴۰۰ گرم (تقریبا ۳ پیمانه)
▫️میزان آرد کاملا بستگی به کیفیت آن دارد
برای رومال
▫️آب یک سوم
▫️آرد یک قاشق چای خوری
▫️کنجد به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا آب ولرم، شکر و خمیرمایه را در کاسه ای مخلوط کنید و ۵ تا ۸ دقیقه با درپوش در جای تاریکی بگذارید(داخل فر خاموش) در کاسه بزرگی روغن، بهبود دهنده و نمک را مخلوط کنید، خمیرمایه عمل آمده را اضافه کرده و کمی هم بزنید در آخر آرد را تدریجا اضافه کنید، ابتدا با قاشق سپس با دست ورز بدید تا خمیر به دست بیاد از اضافه کردن آرد اضافی جدا خودداری کنید چون باعث خشکی نان بعد از پخت میشود.
خمیر را حدود ۱۰ دقیقه یک ربع ورز بدید یا ۱۰۰ بار داخل کاسه بکوبید تا صاف و یکدست شود. خمیر را در کاسه چرب بگذارید و روی کاسه سلفون بکشید و با یک پارچه روی کاسه را بپوشانید و یک ساعت در محیط آشپزخانه استراحت دهید تا حجم خمیر دوبرابر شود. بعد از یک ساعت خمیر را روی سطح آردپاشی شده کمی ورز دهید، به دو قسمت تقسیم کنید و هر تکه را چانه کنید و روی سطح آردپاشی شده بگذارید هر چانه را ابتدا به شکل بیضی رول کنید سپس با کمک وردنه آن را باز کرده و به شکل بربری مدل دهید
در سینی فر روی کاغذ روغنی بگذارید میتوانید زیر بربری را مقداری سبوس گندم بپاشید و خمیر را روی سبوس قرار دهید، روی هر خمیر را با نوک انگشت یا سیخ چوبی خط های موازی بیاندازید، با پارچه تمیز نمدار یا کیسه فریزر چرب شده روی خمیر ها را بپوشانید و یک ربع دیگر استراحت دهید. فر را روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد روشن کنید.
آب و آرد رومال را در تابه کوچکی ریخته و هم بزنید سپس روی حرارت برده و به هم زدن ادامه دهید تا مخلوط آب و آرد کمی غلیظ شود از این مخلوط برای رومال بربری استفاده کنید سپس کنجد پاشیده و سینی را در طبقه وسط فر بگذارید
۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان دهید تا بربری ها بپزند، یک کاسه آب داغ در کف فر بگذارید تا از خشک شدن نان جلوگیری کند، اگر روی نان طلایی نشد سه، چهار دقیقه حرارت بالای فر(گریل) را روشن کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#قلقلی_با_سس_گوجه_فرنگی 😋
300 گرم گوشت چرخ کرده رو با دو عدد پیاز متوسط ریز رنده شده که آبشو گرفتیم ونمک و زردچوبه وفلفل سیاه مخلوط و ورز میدیم وبه اندازه گردو قلقلی هامونو درست می کنیم و سرخ می کنیم یه پیاز کوچیک وزردچوبه وفلفل را داخل ماهیتابه با مقداری روغن ریخته تفت میدیم و یه ق.غ رب گوجه دو عدد گوجه فرنگی رنده شده روبهش اضافه میکنیم ویک لیوان آب و یه ق.غ ابغوره بهش اضافه میکنیم یکی دوتا جوش که خورد نمک اضافه وقلقلی ها رو میزاریم توش با شعله متوسط بدون اینکه سر ماهیتابه را بزاریم اجازه میدهیم جا بیفته و نهایتا گوجه فرنگی رو روش میزاریم و جداگونه بادمجون و سیب زمینی روسرخ کردم ودرکنارش سرو کردم
نکته:
میتونید قبل از اینکه قلقلی ها را به سس اضافه کنید سستون را میکس کنید که پوره بشه
..میتونید مقداری غوره هم بریزید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#كباب_چوبي 🍢 😋
گوشت چرخكرده 300گرم
پياز متوسط 1عدد
نمك، فلفل، زردچوبه بميزان لازم
سيخ چوبي تعدادي
🔸ابتدا گوشت را چرخكرده و پياز را رنده كرده اب پياز را گرفته و ب گوشت چرخكرده اضافه ميكنيم نمك، و فلفل و زردچوبه را هم اضافه ميكنيم با دست خوب ورز ميدهيم تا چسبناك بشه بعد اندازه نارنكي برداشته توي دست ورز داده و شكل بيضي ميدهيم و سيخ چوبي را داخل گوشت فرو ميبيريم توي دست حالت ميدهيم بعد داخل ماهيتابه مقداري روغن ريخته داغ ميكنيم سيخارو توي ماهبتابه ميچينيم اول حرارتو كمي بيشتر ميكنيم تا گوشت آب نندازه بعد حرارت رو كم ميكنيم تا خوب سرخ میکنیم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مرغ_مجلسی
کره رو روی حرارت آب کردم و زردچوبه رو اضافه و سریع شعله رو خاموش کردم. کمی پیاز رنده شده و زعفران و هویج تکه تکه شده و فلفل دلمه تکه شده و آبلیمو و چند حلقه لیمو ترش (این بار موجود توی خونه نداشتم ) رو داخل ظرف ریختم و قطعات مرغ رو داخلش گذاشتم و توی یخچال قرار دادم . بهتر هست هفت ، هشت ساعت بمونه . بعد از این مدت مرغها رو از مواد داخلش خارج وفقط مرغ خالی رو با روغن تفت دادم .
بعد کمی رب گوجه رو کمی تفت دادم و مقداری آب ریختم و نمک و زردچوبه و قطعات مرغ رو اصافه کردم و کمی زعفران ریختم .
بعد از اون موادی که مرغ رو توش خوابونده بودم ،هویج و فلفل دلمه رو برداشتم و داخلش ریختم و گذاشتم بپزه .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کیک_یک_تخم_مرغی
تخم مرغ یک عدد
شیر یک لیوان
آرد یک ونیم لیوان
شکر یک لیوان
وانیل کمی
بکینگ پودر ی ق
روغن یک چهارم لیوان
ابتدا تخم مرغ و شکر و وانیل را مخلوط میکنیم انقد هم میزنیم تا حالت کش دار پیدا کند بعد شیر و روغن را اضافه کرده و در حد مخلوط شدن میزنیم بعد آرد و بکینگ پودر رو سه بار الک کرده و کم کم ب مواد اضافه میکنیم
فر رو روشن کرده صد و هشتاد درجه ب مدت چهل تا چهل و پنج دقیقه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کیک_کره_ای_فوری
این کیک بسیار ساده و راحت تهیه میشه و برای کاپ کیک هم گزینه مناسبی به حساب میاد.
مواد لازم:
کره 125 گرم
شکر 165 گرم
تخم مرغ 2 عدد
آرد 225 گرم
بینکینگ پودر 2 قاشق چای خوری
شیر 125 میلی لیتر
طرز تهیه:
ابتدا همه مواد را اندازه گیری کرده به دمای محیط برسانید. فر را روی 180 درجه سانتی گراد روشن کنید. همه مواد را داخل ظرفی ریخته و با دور تند همزن حدود 5 دقیقه بزنید تا رنگش روشن تر بشه. این کیک همزدن زیادی نداره . مواد را داخل قالب ریخته و به مدت 40 دقیقه یا تا زمانی که بپزد داخل فر 180 درجه قرار دهید. اگه از قالب کاپ کیک استفاده میکنید زمان پخت به حدود 35 دقیقه میرسه. همیشه برای اطمینان از پخت وسط کیک خلال دندون فرو کنید اگه مواد بهش نچسبیده بود آماده هست.
نکته مهم : حتما همه مواد به دمای محیط برسن و حتما مواد را دقیق اندازه گیری کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نان_جو
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#_قرابیه_مغزدار_زردآلو
موادلازم📝
200 گرم کره (نرم شده در دمای اتاق)
3 عدد زرده تخم مرغ
1 لیوان پودر قند (لیوان دسته دار فرانسه یا پیمانه قنادی)
4 لیوان آرد
✏️برای داخل قرابیه مغزدار زردآلو :
400 گرم زردآلوی خشک
1 لیوان شکر
2 لیوان آب (لیوان را کمی سرخالی پر کنید تا مواد داخل غلیظ باشد اگر خیلی غلیظ شد میتونید کمی آب اضافه کنید)
✍طرز تهیه:
ابتدا مواد داخل را آماده نمایید.پسپس زردآلوی خشک و آب را داخل قابلمه ای بریزید و تا زمانی که که زردآلوها نرم گردنند بپزید و نزدیک به خاموش کردن شکر را اضافه نمایید و هم بزنید یک دو جوش که زد اجاق را خاموش نمایید و با بلندر پوره کنید. بعد داخل یخچال بگذارید سرد شود.
برای خمیر قرابیه کره ، پودر قند و زرده های تخم مرغ را داخل ظرفی ریخته و با هم خوب مخلوط نماییدد تا به خورد هم بروند(با دست هم بزنید).سپس وانیل و آرد را با کنترل بریزید و خمیری که مانند نرمه گوش نرم باشد آماده کنید(آرد حتما با کنترل و به اندازه ای ریخته شود که خمیر نرمی شود و به دست نچسبد ، لزومی ندارد که طبق دستور ریخته شود ممکن است کمتر و یا کمی بیشتر از مقدار ذکر شده آرد استفاده شود)خمیر را وسط دو عدد کاغذ روغنی بگذارید و با وردنه باز نمایید و با قالب گرد برش بزنید و از مواد داخلی وسط خمیر بگذارید و دو طرف خمیر را روی مواد و به سمت داخل طوریکه روی هم بیفتند تا کنید تا مانند عکس شود. داخل سینی فر که کاغذ روغنی انداختید بچینید و در فر 150 درجه از قبل گرم شده تا زمانی که کمی رنگش تغییر نماید بپزید.(حدود 20_15 دقیقه ، حرارت فرها متفاوت است با کنترل بپزید و توجه کنید که زمان پخت خیلی زیاد نگردد چون قرابیه خشک میشود) پس از سرد شدن به دلخواه میتوانید روی قرابیه پودر قند بپاشید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ترشی_گوجه 🍅
مواد لازم برای این میزان که در عکس میبینید:
گوجه فرنگی 6 کیلو
کرفس یک دسته
هویج یک کیلو
سیر و فلفل تند هرکدام 200 گرم (اگرمیانه خوبی بافلفل نداریدمیتونیدکمتربریزید)
گل کلم 2 عدد متوسط
سرکه و نمک ( به ازای هرکیلو گوجه یک ق غ نمک و یک لیوان سرکه)
از شب قبل مواد رو نگینی خرد کنید و بشورید و بذارید کامل خشک بشن. گوجه هارو پوست بکنید (در پست بعد نحوه پوست گرفتن گوجه رو میذارم) و در غذاساز پوره کنید. گوجه هارو داخل قابلمه بریزید و یک ربع بجوشونید، در حال جوش سرکه رو هم اضافه کنید بعد از حدود یک ربع خاموش کنید و نمک وبقیه مواد رو اضافه کنید و هم بزنید . کمی خنک شد داخل ظروف ترجیحا شیشه ای بریزید و یک روز در فضای آشپزخانه بذارید بمونه و بعد داخل یخچال نگهداری کنید. حدود ده روز بعد آماده مصرفه.
#ترشی_گوجه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#حلوای_زنجبیلی
🌀موادلازم :
یک پیمانه آرد
نصف پیمانه پودرقند
کره 50گرم
روغن مایع نصف فنجان (کلا کره هم میتونین بزنین)
پودرهل یک قاشق چ خ
پودرزنجبیل دو قاشق غ (من بیشتر میریزم)
👇طرز تهیه👇
♨️طرز تهیه: اول آردو تفت میدیم تا خامیش گرفته بشه برای این حلوا آرد نباید تغییر رنگ بده حدود یک رب بعدش آردو الک کنین کره و روغن مایع رو بهش اضافه کنید و یه تفت کوچولو دیگه بدین و خوب مخلوطش کنین حالا گازو خاموش کنین حلوا رو هم بزنید تا خنک بشه. با الک پودر قند زنجبیل و هل رو اضافه کنین و با دست حسابی مخلوطش کنین تا مواد به خورد هم بره. حالا از مواد حلوا داخل قالب مورد نظر رو پرکنید و کمی فشار بدید. قالبو دو ساعت داخل فریزر یا ۴ساعت داخل یخچال بزارید. بعد از اون خیلی راحت از قالب جدا میشه.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#حلوا_کشی
#حلوا_کاراملی
این حلوا فوق العاده خوشمزه و طعم شکلاتی داره....هرکی مثل من عاشق شکلات کاراملیه مطمئناً عاشق این حلوا خواهد شد😋😍
مواد لازم:🔻
آرد ۱ لیوان فرانسوی
شکر ۲ لیوان
آب جوش ۳ لیوان
روغن مایع نصف لیوان
کره ۱۰۰ گرم
گردو خرد شده ۳/۴ لیوان
گلاب نصف لیوان
هل یه قاشق چای خوری
زعفرون سه قاشق سوپ خوری پر
طرز تهیه:🔻
ابتدا شکر و میزاریم رو حرارت با شعله خیلی کم تا شکر آب بشه و کاراملی رنگ بشه....حواستون باشه هم نزنید تا کامل کناره های ظرفتون شکرآب شده جمع بشه و بعد از همون شکرهای اب شده کمک بگیرید و به آرامی شروع کنید به هم زدن....دقت کنید که شکر نباید بسوزه یا زیاد بمونه رنگش تیره بشه....تو فیلم نشون دادم که رنگش به چه صرت باید باشه....رنگ اصلی حلواتون با شکر کاراملی هست پس رنگ و طریقه همزدنتون خیلی تاثیر داره....میتونید زیر ظرفتون شعله پخش کن بزارید تا حرارت یکنواخت به همه جای شکر برسه...حدودا ۱ ساعت طول کشید تا شکرم با شعله ملایم آب بشه و کاراملی رنگ بشه
بعدش آب جوش رو خیلی آرم میریزیم رو شکر کاراملیمون...حواستون باشه خیلی سرتونو خم نکنید رو مواد...احتمال دارهبخار بهتون بزنه...از این مرحله هم فیلم براتون گرفتم که کامل متوجه بشید☺️وقتی آب و بریزید کارامتون سفت میشه...طبیعیه👍
مخلوط شکر و آبجوش رو گاز میمونه...شعله رو بیشتر میکنیم تا بجوشه و شکرمون کامل حل بشه....وقتی حل شد و هیچ کاراملی نمون از صافی رد میکنید و میزارید خنک بشه
در مرحله بعد تو ظرفی یه لیوان آرد الک کنید و شربت خنک شده رو آروم آروم به آردتون اضافه کنید با همزن دستی هم بزنید تا هیچ گلوله ای نمونه....همه شربت رو اضافه کنید و دوباره از صافی رد کنید...اینجور ی مطمئنید که هیچ گلوله ای نمونده
🔴🔴دوستان توجه داشته باشید خیلی سوال میشه آرد این حلوا نیازی به تفت دادن نداره؟؟؟.....نه خیر نیازی نیست خیالتون راحت اصلا
طعم خامی هم نمیده☺️👍
سپس بزارید رو گاز با شعله پایین کره و روغن رو هم اضافه کنید و مدام هم بزنید این قسمت کار هم خیلی مهمه....نباید دست بکشید چون سریع ته میگیره و گلوله میشه...این مرحله هم حدوداً یک ساعت زمان میبره....مدام هم بزنید تا غلظت حلواتون مثل فرنی بشه...در این مرحله گلاب و زعفرون رو اضافه کنید و باز به هم زدن ادامه بدید تا زمانی که غلظت حلواتون مثل باسلوق بشه ولی کش بیاد....این مرحله رو هم با فیلم بهتون نشون دادم که هیچی تو ذهنتون مبهم نباشه😍
در آخر گردو رو اضافه کرده و گاز رو خاموش میکنیم....دم کنی میزاریم تا یه ربع تا حلوامون به اصطلاح دم بکشه....بعدش میریزیم تو دیس یا کپسولهای تک نفره و تزیین میکنیم نوش جان😋
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شیرینی_تر_موزی_شکلاتی
👈ابتدا یک کیک شکلاتی هر مدلی که دارین رو پودر کنین(من هم کیک شکلاتی داشتم هم کیک ساده دوتا رو در حدی پودر کردم که رنگاشون خیلی ترکیب نشه) به همراه یک موز پوره شده خوب ورز بدین بعد مقداری گاناش(ترکیب شکلات تخته ای اب شده و خامه صبحانه) اضافه میکنین و خوب ورز میدین (من گاناشم کم بود یکی دو قاشق خامه قنادی هم به موادم اضافه کردم)تا جاییکه خمیر منسجمی بدست بیاد بعد مواد رو داخل پلاستیک فریزر لوله میکنین و میگذارین یکساعتی داخل فریزر باشه تا خودشو خوب بگیره بعد از فریزر خارج میکنین و برش میزنین و با مقداری شگلات آب شده و پودر پسته تزیینش میکنین
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛