#سوتلاچ_در_فر
مواد لازم:
نصف لیوان برنج
2 لیوان آب
1 لیتر شیر
نزدیک 1 لیوان شکر
1 عدد زرده تخم مرغ
2 قاشق غذاخوری نشاسته (ترجیحا نشاسته ذرت)
2 قاشق غذاخوری آب
1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
فندق بو داده و یا پسته برای روی سوتلاچ
طرز تهیه:
برنج را با 2 لیوان آب بپزید. وقتی مقدار کمی از آب برنج ماند از روی اجاق بردارید. (در فیلم بی آب دیده شدنش شمارو به اشتباه نندازه. به خاطر این است که وقتی میماند آب را جذب میکند. در زمانی که دوربین را آماده میکردم کمی ماند و آب برنج کشیده شد)
شکر و شیر را داخل قابلمه دیگری بریزید و هم بزنید. برنج آب پز شده را بدون اینکه آبکش کنید به شیر اضافه کنید و هم بزنید. 2 قاشق نشاسته را در 2 قاشق غذاخوری آب حل کنید. زرده تخم مرغ را به آب و نشاسته اضافه کنید و خوب هم بزنید تا نشاسته به حالت گلوله نماند. مخلوط نشاسته را آرام آرام داخل قابلمه بریزید و مجدد هم بزنید. روی اجاق بذارید و در حالیکه هم میزنید منتظر بمانید بجوشد. بعد از اینکه جوشید 10_8 دقیقه دیگر بپزید.(یادتان نرود گاهی هم بزنید) سپس از روی اجاق بردارید. وانیل را اضافه کنید و داخل کاسه های سفالی و یا شیشه ای مقاوم در برابر حرارت بریزید (برای من 6 کاسه شد) کاسه ها را داخل سینی که کمی آب سرد داخل سینی ریخته اید بذارید. 10 دقیقه صبر کنید سپس در فر بذارید(ده دقیقه برای این است که روی سوتلاچ پوسته ببندد تا داخل فر بهتر سرخ شود). در فر 220 درجه از قبل گرم شده روی طبقه بالا بذارید و با شعله بالا بپزید(شعله پایین خاموش باشد) وقتی روی سوتلاچ قهوه ای شد از فر بیرون آورید. میتوانید با فندق بو داده تزیین کنید. 3_2 ساعت در یخچال بذارید سپس سرو کنید. نوش جان
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پاپ_کورن
🔷مواد لازم برای 2 نفر:👇
🔹 ذرت برای هر نفر تقریبا 1 مشت دانه شده
🔹نمک به میزان لازم
🔹کره 1 قاشق مربا خوری سر خالی
🔹روغن1 قاشق مربا خوری سر خالی
🔹فلفل به میزان لازم
🔆طرز تهیه:
🔅برای این کار به یک قابلمه بزرگ در دار احتیاج داریم. روغن و کره را با هم داخل قابلمه ریخته و روی حرارت می گذاریم که کمی گرم شود (در حدی که کره آب شود) بعد دانه ذرت را به اندازه ای که کف ظرفمان را کامل بپوشاند می ریزیم و در آن را می بندیم.شعله را چند ثانیه زیاد و بعد از آن کم می کنیم. بعد از حدود یک دقیقه ذرت ها با صدا شکفته شده و به در ظرف می خورند. هر چند لحظه یک بار در قابلمه را سفت نگه داشته و ظرف را تکان بدهید که ذرت ها نسوزند.
وقتی این صدا تمام شد. زیر ظرف را خاموش کنید و بعد از حدود یک دقیقه در ظرف را باز کنید و نمک و فلفل یا آویشن به میزان دلخواه اضافه کنید ( اول مطمئن شوید که دیگر ذرتی نمانده که شکفته شود بعد در ظرف را باز کنید).
#نکات:
* برای تهیه پاپ کورن حتما باید از ذرت مرغوب استفاده کنید وگرنه پف نمیکنه
* حرارت نباید خیلی کم باشه چون باعث عرق کردن داخل قابلمه میشه و پاپ کورن ها خوب پف نمکنه و خیس میشه
* گاهی افراد فکر می کنند مثلا اگر جای روغن فقط از کره بریزند، بهتر نمی شود؟ اما جواب اینکه که اگر فقط کره استفاده کنیم سریع می سوزد و ذرت ها سیاه می شوند.
* اگر اسپری هم داشته باشید می توانید سرکه را با استفاده از اسپری تا زمانی که ذرت های شکفته داغ هستند روی آن بپاشید و می شود سرکه نمکی.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کیک کوکوستار تک پرسی
مواد لازم برای کیک:
4 عدد تخم مرغ
1 لیوان شکر(لیوان 200 میلی ، یا پنج ششم لیوان دسته دار فرانسه یا پیمانه قنادی)
1 لیوان آب
1 لیوان روغن مایع
3 قاشق غذاخوری پودرکاکائو
1پاکت وانیل شکری(5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
1 پاکت بکینگ پودر(10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
2.5 لیوان آرد
برای خیس کردن کیک:
1 الی 1.5 لیوان شیر
برای قسمت کوکوستار:
1 پاکت پودر کرم شانتی(75 گرم همان پودر خامه است که بهش اسانس اضافه شده، میتوانید پودر خامه را از لوازم قنادی بخرید و استفاده کنید)
1 استکان شیر سرد(استکان کمرباریک ترک،100 گرم)
1 قاشق غذاخوری پودرقند
1 قاشق غذاخوری کره آب شده و سرد شده(15 گرم)
1 لیوان پودر نارگیل
برای سس شکلاتی:
1 پاکت خامه صبحانه(200 میلی)
160 گرم شکلات(من 110 گرم شکلات تلخ و 50 گرم شکلات شیری استفاده کردم)
طرز تهیه کیک:
شکر و تخم مرغ را تا وقتی که کف کند خوب هم بزنید روغن و آب را اضافه کنید و یک دو ثانیه هم بزنید. مواد خشک را هم با الک کردن اضافه کنید و با دور کند همزن برقی هم بزنید. من در دستور ظرف پیرکس کوچک استفاده کردم، کاسه سوتلاچ یا داخل کاسه هایی شبیه کاسه سوفله که در مقابل گرما مقاوم باشند میتوانید درست کنید.
کمتر از نصف کاسه های چرب شده را با مایه کیک پر کنید و داخل فر 175درجه حرارت بالا و پایین از قبل گرم شده بپزید. چون ظرف ها کوچک است زود میپزد کیک های کاکائویی را از روی رنگ نمیشود تشخیص داد که پخته یا نه با خلال چوبی پخت کیک را تست کنید و کیک را زیاد خشک نکنید.
بعد از اینکه کیک ها کمی سرد شدند از کاسه خارج کرده با سلفون بپوشانید و دوباره داخل کاسه ها بذارید.
روی کیک ها شیر بریزید.من کلا 1.5 لیوان شیر ریختم(میتونید کمتر بریزید)
برای قسمت کوکوستار:
پودر کرم شانتی و شیر سرد را با همزن برقی هم بزنید تا سفت شود. سپس پودرقند، کره و پودرنارگیل را اضافه کرده و با دور کند همزن برقی هم بزنید.
از مواد کوکوستار روی کیک ها بریزید و با قاشق فشار بدید و صاف کنید تا کاملا شکل کاسه را بگیرد.
سپس یک ، دو ساعت داخل یخچال بذارید خودش را بگیرد.
برای سس شکلاتی، خامه را بدون جوشاندن گرم کنید و سپس از روی اجاق بردارید و شکلاتها را به خامه اضافه کرده هم بزنید. ابتدا سس رقیق است اما وقتی 1 ساعت در دمای اتاق بماند قوام میگیرد(میتوانید داخل یخچال بذارید)وقتی به قوام عسل رسید روی کیکها بریزید.من با پودر پسته و چوب شکلات تزئین کردم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
لازانیا مخصوص
تقدیم به همه شما عزیزان، یک لازانیا درجه ۱ ڪه امیدوارم حالشو ببرید.
برای ۶ نفر:
»»سس گوشت:
روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد
گوشت چرخڪرده گوساله: ۶۰۰ گرم
فلفل دلمه: ۲ عدد
قارچ: ۵۰۰ گرم
فلفل سیاه: نصف قاشق چاییخوری
فلفل سفید: ۱ قاشق چاییخوری
آویشن، زردچوبه و پودر سیر: ۱ قاشق چاییخوری
نمک: ۲ قاشق چاییخوری
رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری
لازانیا: ۵۰۰ گرم
پنیرپیتزا: ۵۰۰ گرم
مدت زمان پخت سس: ۲۵ دقیقه
»» سس سفید(ےا همون بشامل):
ڪره: ۵۰ گرم
آرد: ۱ قاشق غذاخوری
شیر: ۱ فنجان
پارمسان: ۱ قاشق غذاخوری
براے لایه بندے مواد بعد از اینڪه ڪف ظرف رو چرب ڪردید، به ترتیب نوار هاے پخته شده لازانیا، سس سفید، سس گوشت و پنیر پیتزا رو به صورت لایهلایه بچینید، دقت ڪنید براے اینڪه لازانیا وا نره، نوارهاے لازانیا رو در هر لایه ۹۰ درجه بچرخونید، دقیقا مثل تار و پود.
روی قالب رو فویل بڪشید و به مدت ۳۰ دقیقه در فر با دماے ۲۰۰ درجه بزارید، سپس فویل را بردارید و ۱۰ دقیقه دیگر در فر بزارید تا روے آن برشته شود.
شما میتونید لازانیا رو در ماهیتابه لایه بندے ڪنید و روے گاز با حرارت ملایم اون رو درست ڪنید.
در نهایت میتونید روے اون رو با جعفرے تزیین ڪنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
ماهے سوخاری
این مدل ماهے خیلے خوشمزه اس و ڪاملا بوے ضخمش گرفته میشه. من از ماهے قزل استفاده ڪردم. از هر ماهے اے ک مناسب سرخ ڪردن باشه میشه استفاده ڪرد.
#ماهی_سوخاری
مواد مورد نیاز👇
ماهے (از هر ماهے اے میتونید استفاده ڪنید)
سےر ۲ حبه
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
آرد ۱ فنجان
زعفران ب مقدار لازم
نارنج یا آبلیموے تازه
نمک ۱ قاشق مرباخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری
نعنا خشک ۱ قاشق غذاخورے پر
تخم مرغ ۱ عدد
اول از همه ب ماهے آب نارنج میزنیم بعد زعفران و نمک میزنیم. و در آخر نمک میپاشیم و میریم سراغ ڪوبیدن سیر. سیر رو نیمڪوب میڪنیم بعد بهش ۲ قاشق روغن زیتون میزنیم و دوباره میڪوبیم تا ڪاملا له بشه و روے قسمت داخلے ماهے رومال میڪنیم و ب مدت ۱ ساعت استراحت میدیم تا مواد ڪاملا ب خورد ماهے برن (روی ماهے برش هاے اریب میزنیم تا در زمان سرخ شدن مغز ماهے هم سرخ بشه). بعد از گذشت ۱ ساعت ماهے رو توے آبڪش میزاریم تا آب اضافیش خارج بشه. توے ے ظرف با سطح صاف تخم مرغ رو خوب هم میزنیم تا از لختگے در بیاد. آرد و نمک و فلفل و زردچوبه و نعنا ک پودرش هم ڪردیم مخلوط میڪنیم. ماهے رو ابتدا توے تخم مرغ آغشته ڪرده بعد توے آرد میزنیم. همه جاے ماهے هم ب تخم مرغ و هم ب آرد آغشته بشه بعد آرد اضافه رو میتڪونیم تا در زمان سرخ ڪردن روغنمون نسوزه . توے تابه روغن ریخته و میزاریم تا خوب داغ بشه. (اگر روغن سرد باشه شڪل ماهے ب هم میریزه و امڪان متلاشے شدنش زیاده.)
بعد دو طرف ماهے رو با حرارت ملایم سرخ میڪنیم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پیتزا_گوشت
مواد لازم
گوشت چرخڪرده ۵۰۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
آرد سوخارے ۱ پیمانه
جعفرے ۲ قاشق غذاخوری
پونه ۱ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چاے خوری
نمک ۱ قاشق چاے خوری
پیاز خرد شده ۱ پیمانه
سیب زمینے به تعداد لازم
گوجه رنده شده به مقدار لازم
سس بشامل به مقدار لازم
روغن زیتون به مقدار لازم
پنیر پارمسان به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا در یک ظرف ۵۰۰ گرم گوشت چرخڪرده را با ۱ عدد تخم مرغ، ۱ پیمانه آرد سوخارے، ۱ قاشق غذاخورے جعفرے خرد شده، ۱ قاشق غذاخورے پونه، ۱ قاشق چاے خورے فلفل سیاه، ۱ قاشق چاے خورے نمک و ۱ پیمانه پیاز رنده شده مخلوط مے ڪنیم و خوب ورز مے دهیم تا مواد به خرد گوشت رفته و ڪاملا یک دست شوند، بعد مواد آماده شده را به اندازه یک ڪوفته ڪوچک برداشته و ڪف دست آن را گرد مے ڪنیم و درون سینے فر قرار مے دهیم. سپس سیب زمینے ها را برش مے زنیم و ڪف ظرف و دیواره هاے ظرف مے چینیم سپس ڪوفته هے پخته شده را ڪف ظرف مے چینیم و بین آنها را برش هاے سیب زمینے قرار مے دهیم تا به هم نچسبیده باشند.
سپس بر روے ڪوفته ها یک قاشق غذاخورے گوجه رنده شده مے ریزیم و بر روے ڪل مواد سس بشامل مے ریزیم و با برس سیب زمینے هاے اطرف را به روغن زیتون آغشته مے ڪنیم سپس مقدارے جعفرے و پنیر پارمسان روے سس بشامل مے ریزیم و به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه در فر با دماے ۱۹۰ درجه سانتیگراد قرار مے دهیم تا پخته شود.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#فطایر_پیتزا
دوستان شما میتونید واسه مواد میانے از هر چیزے دوست دارین استفاده ڪنید فقط چرب وابڪے نباشه
مواد لازم .
آرد 200گرم یا دولیوان دسته دار
سفیده تخم مرغ بک عدد
خمیر مایه یک قاشق غذاخوری
شڪر یک قاشق غذاخوری
روغن مایع سه فاشق غذاخوری
پنیر خامه اے یا مثلثے دوعدد
نمک نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه.... اردوشڪر وخمیر مایع وروغن ونمک و پنیر وسفیده تحم مرغ را مخلوط تا ارد مثل شن ریزه بشه بعد اب ولرم را ڪم ڪم اضافه ڪنید تا خمیرے یڪدست ونرم بدست بیاد حدود پنج دقیفه ورز دهید یا صد بار به سطح ڪار بڪوبید بعد حدود45دقیقه استراحت دهید تا حجم خمیر دوبرابر بشه
مواد پیتزایے تن ماهی
این ترڪیب بسیار خوشمزه است پیاز را توے روغن تفت دهید سبک ڪه شد پیازچه ریز خرد شده را اضافه وفلفل دلمه هاے ریز خرد شده رنگے را وتفت دهید تا سبک بشه بعد زردچوبه وفلفل سیاه وقرمز وپودرزیره وپودرسیر وزنجبیل وادویه ماهے بزنید وتفت دهید ودراخر تن ماهے از قبل جوشانده را اضافه ومخلوط ڪنید تڪه هاے تن را با چنگال ریز ڪنید ومواد ما اماده است
خمیر بعد استراحت را پف خمیر را بگیرید وبه شش قسمت تقسیم ڪنید هر قسمت را باز زیاد نازک نڪنید وطبق فیلم چهار برش بزنید مثل بعلاوه ڪه همدیگر را قطع نڪنه از موادتون روے هر برش بذارید وپنیر پیتزاهم بریزید ودوگوشه برش را به سمت وسط بیارید وبا انگشت فشار بدین تا محڪم بشه هر چهار قسمت اینڪار را انجام دهید بعد توے سینے را ارد پاشے وفطایر را توے سینے بذارید و15دقیقه استراحت بدین بعد با زرده روے خمیر را رومال ڪنید ودرفر 200درجه ڪه از قبل گرم شده بذلرید بعد ربع ساعت چک ڪنید زیر خمیر طلایے بشه ڪافیه بعد گریل را روشن تا روے فطایر هم طلایے بشه
بعد تا گرم است توے ظرف در دارے ڪه پارچه نخے گذاشتید بذارید ڪه روے فطایر هم پارچه باشه وسرظرف را ببندید ڪاملا لطیف ونرم مے مونه حتما امتحان ڪنید بسیار خوشمزه است
نڪته..... توے فر یه ڪاسه ابجوش بذارید تا خمیر خشک نشه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام😊✋
به یکشنبه14 اردیبهشت🌸
نهمین روزماه مبارک رمضان🌙
خوش آمدید 🌸
ان شا الله نهمین روزه رمضانتون🌸
سرشار از اخلاص ونورانیت✨
و عبادات تون قبول حق باشه🙏
#صبحتون_بخیروخوشی🌸✨🌸
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شیرینی_برساق
عزیزان میتونید مقدار مواد رو نصف کنید ویا دوبرابر
اگر میخواید نصف کنید تخممرغ رو بزنید تا از لختگی دربیاد نصفشو بریزید .
مقدار آرد تقربیه بستگی به آبخوری آردها داره
این مقدار من حدود ۶ لیوان آرد لازم داشت
سعی کنید به صورت آرد پاشی چسپندگی خمیر رو بگیرید آرد زیادی بخوردش بدید شیرینی سفت وخشک میشه.
زردچوبه تو این شیرینی برای رنگ دهی به شیرینه دوست ندارید نریزید
این شیرینی از زیره استقاده میشه چون بچه ها از بوی زیره خوششون نمیاد من از هل کوبیده استفاده کردم
از آرد بربری ویا آرد سفید میتونید استفاده کنید
آرد حدود ۶ لیوان
تخم مرغ یک عدد
شکر دو سوم لیوان (این شیرینی کم شیرینه)
ماست یک لیوان فرقی نداره از چه ماستی استفاده میکنید فقط ترش نباشه من از ماست خونگی استفاده کردم
روغن حیوانی ویا جامد نصف لیوان
زردچوبه یک قاشق چایخوری
نمک یک قاشق مرباخوری
هل چند دونه کوبیده در صورت استفاده از زیره یک قاشق چایخوری
پودر خمیر مایه یک قاشق مرباخوری صاف
دو حبه قند
اب ولرم نصف لیوان کمی کمتر
اب ولرم بریزید تو کاسه ای حبه قند اضافه وپودر خمیر مایه روش بپاشید وده دقیقه بزارید
تخم مرغ وشکر رو بزنید تا باهم مخلوط بشن
زردچوبه واب ونمک وخمیر مایه وماست رو اضافه کرده بزنید تا یکدست بشه آرد رو کم گم بریزید وبا قاشق بزنید.سپس به تخته کار انتقال بدید طبق فیلم با آرد پاشی چسپندگی خمیر رو بگیرید. خمیر باید نرم ولطیف ویکدست باشه
خمیر رو انتقال بدید به کاسه چرب شده روشو بپوشونید یک الی دوساعت.
سپس چونه های به اندازه گردو بردارید طبق فیلم رو آبکش بهم کنید وتو روغن داغ با حرارت ملایم سرخ کنید حرارت ملایم باشه تا مغز پخت بشه سپس از روغن خارج کرده رو پارچه تمیز بزارید تا روغن اضافیش گرفته بشه برای تزیین از پودر قند میتونید استفاده کنید
خمیر رو به قطر نیم سانت باز کنید تا مغز پخت بشه
بعد از سرد شدن در کیسه فریزیر ویا ظرف در دردار نگه داری کنید این شیرینی تو یخچال دو هفته ماندگاری داره
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نون_بازاری
مواد لازم ......
ارد سفید یا گندم یاسنگک هر ڪدوم باشه اشڪالے نداره ڪلا هر نوع اردے من سه لیوان استفاده ڪردم هر لیوان دوتا نان بشما مے دهد
نمڪ... یک قاشق چایخوری
بیڪینگ پودر.... یک قاشق مرباخورے
روغن مایع... سه قاشق غذاخورے
آب ولرم .... به میزان لازم
ماست هرنوعے باشه..... هم دماے محیط نصف لیوان
طرز تهیه......ارد ونمک وبیڪینگ پودر را یڪبار الک ڪنید ویه دور مخلوط ڪنید بعد روغن را اضافه ومخلوط ڪنید اگر همزن برقے دارین بهتره تمام مراحل با همزن انجام بشه بعد ماست را اضافه ومخلوط ودراخر اب ولرم را ڪم ڪم اضافه ڪنید تا خمیر جمع بشه ویڪدست خمیر در این مرحله سفت است ولے با ورز دادن حدود پنج دقیقه وحتے بیشتر گلوتن ارد ازاد وخمیر لطیف ونرم مے شه وچسبندگے خیلے ڪمے داره خمیر را بیست دقیقه استراحت بدین حجم خمیر مثل زمانیڪه خمیر مایه زده باشیم دوبرابر نمے شه فقط خمیر ڪمے سبک مے شه با بیڪینگ پودر بعد به شش چونه تقسیم ڪرده وبا وردنه باز ڪنید به اندازه یه بشقاب میوه خورے نباید نازک بشه چون بعد مرطوب شدن خمیر بازتر مے شه و موقع برداشتن اذیت مے شین بعد باز ڪردن روے سطح خمیر را با دست ڪاملا مرطوب ڪنید حتے لبه ها را
حتما حتما تابه نو استفاده نڪنید تابه قدیمے وڪار ڪرده باشه اگر تابه نو باشه خمیر نمے چسبه ومے افته امتحان ڪردم ڪه میگم تابه تفلون قدیمے خوبه تابه با حرارت بالا ڪاملا داغ داغ باشه اگر نباشه بازم نون مے افته خمیر را از طرف مرطوب توے تابه انداخته اگر چروک افتاد اصلا صاف نڪنید نان مے افته وبا حرارت بالا صبر ڪنید چند تا حباب بزنه سطح نان بعد تابه را برعڪس ڪنید ومرتب بچرخونید تا سطح نان پخته بشه ثابت بگیرید مے سوزه بعد با ڪفگیر نان را از تابه جدا ڪنید اگر دیدین برشته است ڪه بردارید اگر نه بذارید ڪمے بیشتر طلایے بشه سریع لاے دستمال یا حوله بذارید نون ڪاملا نرم مے مونه خوشمزه ترین نونے است ڪه تا الان امتحان ڪردین فقط نڪاتے را ڪه گفتم حتما انجام بدین با چند بار درست ڪردن قلق ڪار دستتون میاد ویه نانواے تمام عیار مے شین
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#حلوا_زعفرانی
براے حلوا زعفرانے میزان آرد، شڪر و مخلوط آب و گلاب یڪسانه، مخلوط روغن و ڪره نصف میزان آرد. بنابراین از هر ظرفے ڪه دوست دارید میتونید به عنوان پیمانه استفاده ڪنید.
آرد حلوا بهتره آرد سنگک باشه ولے از آرد قنادے هم میتونید استفاده ڪنید.
مواد لازم
آرد ۲ لیوان
آب یک و نیم لیوان
گلاب نصف لیوان
روغن جامد+روغن مایع+ڪره ۲۰۰ گرم معادل یک لیوان
شڪر ۲ لیوان (اگه دوست دارید ڪم شیرین باشه میتونید یک لیوان+۲/۳ لیوان بریزید)
زعفران غلیظ با میزان لازم(بد دست و دلبازے زعفران بریزید)
پودر هل ۱/۴ ق چ (دلخواه)
طرز تهیه
اول شهد رو آماده میڪنم
شڪر، آب، گلاب، زعفران و هل رو روے حرارت بزارید بعد از اینڪه شروع با جوشیدن ڪرد وشڪر حل شد زیرش رو خاموش ڪنید، شهد نباید زیاد بجوشه. یڪے دو تا قل بزنه ڪافیه.
آر رو داخل تابه الک ڪنید و با شعله ملایم تفت بدید تا خامے آرد گرفته بشه و بوے خوبش بلند بشه(من حدود یڪساعت با شعله خیلے ڪم تفت دادم)
آرد رو از تابه خارج ڪنید و دوباره الک ڪنید. مخلوط روغن و ڪره رو اضافه ڪنید و هم بزنید تا یڪدست بشه. با شعله ملایم تفت بدید تا به رنگ دلخواهتون برسه بعد شهد گرم رو ڪم ڪم اضافه ڪنید و مدام هم بزنید تا شهد به خورد حلوا بره و حلوا جمع بشه.
حتما شهد رو طے چند مرحله اضافه ڪنید تا آرد ڪم ڪم خودش رو باز ڪنه و حلوا لطیف بشه.
بعد از اینڪه همه شهد رو اضافه ڪردید روے حرارت هم بزنید تا حلوا به غلظت مناسب برسه و بعد تابه رو به چپ و راست تڪون بدید یا صطلاحا گهواره ڪنید.
اگه قصد دارید حلوا رو از ماسوره رد ڪنید نذارید خیلے سفت بشه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حلوا زعفرانی
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛