جوجه چینی لقمه ای
مواد لازم واسه جوجهچینی لقمهای
برای مزه دار کردن مرغ
سینه یا فیله مرغ ۴۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد بزرگ
آب لیموترش یا نارنج
نمک و فلفل و زعفران به میزان لازم
.
برای تهیه خمیر بنیه
آرد ۱ لیوان🥛
ماءالشعیر کلاسیک جوجو نصف لیوان
بیکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل و پودر سیر به میزان لازم
.
مرغها رو خرد کنید و نمک و فلفل و آب لیمو و زعفران و پیاز رو بهش اضافه کنید و برای ۲ ساعت بذارید داخل یخچال تا مزهدار بشه.
برای خمیر بنیه اول نصف لیوان ماءالشعیر رو داخل کاسه بریزید و کمی آب بهش اضافه کنید و بعد ادویه ها رو بهش اضافه کنید و مخلوط کنید.
آرد رو توی چند مرحله اضافه کنید و خوب هم بزنید.
غلظت مایه خمیر باید به اندازه حلیم یا ماست چکیده باشه.
در آخر بیکینگ پودر رو اضافه کنید و فقط ۲ الی ۳ دور دیگه هم بزنید که اثر بیکینگ پودر از بین نره.
داخل یه قابلمه گود روغن بریزید و بذارید داغ شه
میزان روغن باید زیاد باشه تا مرغها داخل روغن غلتان باشن.
بعد هم تکه های مرغ رو داخل خمیر بغلتونید و داخل روغن سرخ کنید.
این سادهترین روش واسه درست کردن یه خمیر بنیه خیلی خوشمزه است.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ژله_بال_فرشته
سلام دوستای گلم .
انتخاب نام این ژله هم با توجه به نظرسنجی که استوری انجام دادم به انتخاب خودتون هست 😁😊. .
برای اینکه ژله پلکانی درست کنم از هر رنگ ژله که بخواید من از آبی بلوبری استفاده کردم . یه بسته پودر ژله رو با یک و نیم لیوان آب جوش روی حرارت غیر مستقیم به روش بن ماری حل کردم .
به ۳ قسمت تقسیم کردم . به یه قسمت ۲ الی ۳ قطره رنگ خوراکی اضافه کردم . به یکیش یه قطره که کمی از اون کم رنگ تر بشه و قسمت سوم رو همین طور هیچی اضافه نکردم .
قالب من جنسش پلاستیکی هست با دو قطره روغن مایع چرب کردم .
بعد کج کردم و یه مقدار از ژله آبی که پررنگ تر از همه هست ریختم و همین طور کج داخل یخچال گذاشتم .
برای لایه های سفید یه بسته پودر ژله رو با یک لیوان آب جوش حل کردم و گذاشتم توی محیط خنک بشه و بعد بهش دو ، سه قاشق بستنی وانیلی نرم اضافه کردم و خوب مخلوط کردم .
روی لایه اولی از این ژله سفید کمی ریختم و گذاستم یخچال .
مجدد برای لایه بعدی ژله آبی که که خیلی کم رنگ خوراکی ریخته بودم و رو ریختم و باز گذاشتم یخچال و بعد که کمی بست دوباره ژله سفید کمی ریختم .
و در آخر ژله آبی که اصلا رنگ نریختم رو کمی ریختم و گذاشتم یخچال .
دقیقا همین مراحل رو برای قرینه این کار انجام دادم به همین ترتیب .
یه بسته پودر ژله قرمز من از توت فرنگی استفاده کردم با یک لیوان آب جوش حل کردم و وقتی خنک شد بهش دو ، سه قاشق بستنی وانیلی نرم اصافه کردم و مخلوط کردم .
قالب رو صاف قرار دادم روی صفحه و از این ژله داخلش ریختم .
برای لایه بعدی از ژله قرمز کمی پر رنگتر و از انار استفاده کردم و دقیقا مثل ژله توت فرنگی ژله بستنی درست کردم .
و روی لایه قبلی ریختم .
ژله رو داخل یخچال قرار دادم که خوب بسته بشه .
بعد از بسته شدن دورش رو با چاقو آزاد کردم و دیدم که حسابی از جاش آزاد شده و چون بستنی هم داشت این کار خیلی راحت از قالب جدا میشه و حتی نیازی به قرار دادن داخل آب ولرم نبود دیدم که راحت از جاش آزاد شده روش یه دیس مرطوب قرار دادم و برگردوندم .
نکته : در تمامی مراحل وقتی که ژله ها رو لایه لایه می ریزین بین ریختن لایه ها وقفه ایجاد نکنین هر لایه کمی از نیم بند سفت شد لایه بعدی ریخته بشه تا لایه ها به هم بچسبه .
رنگ بندی کاملا سلیقه ای
ترفندهایی برای زندگی بهتر 👇
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رایس کرسپی
یک شیرینی بسیار اسون و خوشمزه
کره 100 گرم ( من 80 گرم زدم ب نظرم زیاد بود )
شکلات مارس بزرگ 6 عدد(جایگزین این شکلات برای دوستانی که در دسترس ندارن میتونن شکلات نانی قرمز ایرانی سایز بزرگ استفاده کنن .)
چیکوپف شکلاتی 2 لیوان
کره روی حرارت ذوب میکنیم شکلات رو اضافه کرده و باقاشق هم میزنیم تا ذوب بشه همین که ذوب شدن حرارت رو خاموش میکنیم (اگه زیاد شکلات حرارت ببینه شیرینی تون سفت میشه) چیکوپف رو اضافه کرده با قاشق خوب مخلوط کنید توی سینی رو کاغذ روغنی انداخته و مواد رو بریزید نیم ساعتی بزارید یخچال تا خوب ببنده بعد برش بدین طعم این شیرینی بسیار خوشمزه است.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روش ماندگارى سبزى در یخچال
چطور سبزی را به مدت ده تا دو هفته ميشه در يخچال بدون اينكه زرد بشه نگهدارى كرد؟
همه چى به طور كامل در ويدئو مشخصه 🌱
فقط چند نكته اين كه :👇
✅دستمالتون نخى باشه ، هر چه كوهنه تر بهتر
✅دستمال رو خوب ابش رو بگيرين رو به مرطوبى باشه
✅سبزى رو نشوريد و زياد گِلى نباشه
✅سبزى خوردن رو هم به همين روش
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ته_دیگ_برگ_مو
کف قابلمه روغن بریزید دُم برگ موهای کوچیک رو بگیرید کف قابلمه بچینید روش برنج زعفرانی بریزید که دلبرتر بشه وبعد برنج ساده ودر آخر برنج روبه مدت چهل و پنج دقیقه دم کنید و روغن برنج رو بدین ودر ظرف مخصوص برگردونید به همین راحتی☺😍👌🏼
نکته :این ته دیگ مزه خاصی نداره فقط تزیینی هستش
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#واویشگاه_سنگدون_مرغ
واویشگاه سنگدون مرغ
موادلازم:
سنگدون مرغ:۴۰۰ گرم
پیاز :۱ عدد بزرگ
سیر:۳حبه
نمک-فلفل_زردچوبه:به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی:۳ ق ع
آب انار ترش:نصف پیمانه
فلفل دلمه ای: نصف ۱ عدد فلفل متوسط
آب جوش و روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه:
اول از همه یه دونه پیاز و نگینی خرد کردم و بهش زردچوبه زدم و سرخش کردم سیر ریز خردشده و بهش اضافه کردم و نفت دادم
سنگدون خردشده رو بهش اضافه کردم و باز تفت دادم
نمک و فلفل و ورب گوجه فرنگی رو اضافه کردم و تفت دادم
آب انار و اضافه کردم و کمی که تفت دادم بهش آبجوش اضافه کردم(تا حدی که روی سنگدونها پوشیده شه)و در ظرف و گذاشتم و اجازه دادم تا با شعله ملایم پخته بشه.
در حین پخت هم چندباری هم زدم.
یه ربع اخر پخت نصف فلفل دلمه ای رو نگینی خرد کردم و بهش اضافه کردم تا پخته شه.
وقتی آب خورشت تبخیر شد و کم شدو سنگدونها پخته شدن خورشتمون آماده ست.
این خورشت کم آبه،هم میتونید با برنج سرو کنید و هم با نون....
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#سیر_قلیه_ی_شمالی😋😋😋
اصل اصیلش با گوشت بوقلمونه
با مرغ هم خیلی خوشمزه س
مواد لازم برای ۵ نفر
مرغ ۵ تکه درشت
لپه۳/۴پیمانه
برگ سیربه اندازه یه پلاستیک فریزر
تخم مرغ به اندازه ای که موادمنسجم شود
نمک زردچوبه فلفل روغن آبلغوره به مقدار لازم
اول تیکه های مرغ رو داخل قابلمه با مقدار کمی آب نمک و زردچوبه میزاریم آروم آروم بپزه....مقداری هم لپه رو جدا کامل میپزیم....برگ های سیر رو که از قبل شسته و به اندازه ی تقریبا نیم سانت یا کمی ریز تر خورد کرده و داخل تابه با روغن کمی تفت میدیم تا از خامی دربیاد و بعد شعله ی زیر تابه رو کم میکنیم و بهش تخم مرغ میزنیم وآروم آروم هم میزنیم تا با برگ سیر ها منسجم بشه....تخم مرغ باید کل برگ سیر رو بپوشونه و کمی سرخش میکنیم ویا میتونیم فقط برگ سیر راتفت بدیم آخر پخت یه تخم مرغ بزنیم داخلش که من اینو بیشتر دوست دارم و بهش کمی نمک وفلفل میزنیم و بعد مواد رو به مرغ پخته شده و لپه ی پخته شده اضافه میکنیم یه مقدار آبجوش و کمی آبغوره ویه کمی رب به همه ی موادمون اضافه میکنیم تا آروم آروم قل بزنه و جا بیفته این خورشت خوشمزه مون
نوش جان
💖💖💖💖💖💖💖💖
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کوکوسیب_زمینی_شکم_پر
مواد لازم:👇
سیب زمینی آبپز ۷۵۰ گرم
آرد ۲۰۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
ژامبون ۴۰۰ گرم
قارچ ۳۰۰ گرم
نمک و فلفل
پنیر ورقه ای یک بسته
پودر پنیر پارمسان یک بسته
طرز تهیه:👇
قارچ را داخل روغن سرخ کنید به آن نمک و فلفل بزنید و ۱۰ دقیقه بگذارید بپزد.
سیب زمینی ها را له کنید .آرد ٬ پودر پنیر پارمسان ٬ تخم مرغ ٬ نمک و فلفل را اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
خمیر را با وردنه پهن کنید و برش های دایره ای بزنید .
وسط خمیر قارچها و پنیر ورقه ای و ژامبون بریزید و یک لایه دیگر خمیر روی آن قرار دهید.۱۵ تا ۳۰ دقیقه خمیر را استراحت دهید.
هر طرف را ۵ دقیقه سرخ کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کیک_داخل_ماهیتابه
مواد لازم:
تخم مرغ ۳عدد
شکر ۱ لیوان
شیر ۱ استکان بزرگ(استکان کمر باریک 125 میلی )
روغن مایع ۱ استکان (110 گرم)
آرد ۲ لیوان
1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
1 پاکت پودر کاکائو (2.5 قاشق غذاخوری)
1 پاکت بکینگ پودر (10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
شکلات آب شده برای روی کیک
طرز تهیه:
تخم مرغ و شکر را خوب هم بزنید روغن و شیر را اضافه کنید و هم بزنید. مواد خشک را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید. داخل ماهیتابه تفلون را با روغن جامد چرب کنید و کمی آرد بپاشید سپس آرد اضافی را بیرون بریزید. مایه کیک را داخل ماهیتابه بریزید (یا هر نوع ماهیتابه نچسب)چرب و آرد پاشی شده بریزید (میتوانید وسط مایه کیک موز بذارید)و در ماهیتابه را بذارید 50_45 دقیقه بپزید. من 5_4 لایه فویل آلومینیومی را روی اجاق گذاشتم و ماهیتابه را روی فویل گذاشتم (روی شعله متوسط با حرارت کم بپزید)
اگر اجاق گاز شما معمولی نیست و برقی است فویل استفاده نکنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یه غذای شیک با بادمجان
مواد لازم
۳ عدد بادمجان
۵۰۰ گرم گوشت چرخکرده
۲ حبه سیر
فلفل سیاه و نمک
برای سس:
۱/۵ لیوان آب
۱ ق غ رب گوجه
فلفل سبز و گوجه فرنگی
.
.
ابتدا بادمجان ها رو بصورت راه راه پوست کنده و برش های عرضی میزنیم و تو آب نمک قرار میدیم تا تلخی اش گرفته بشه بعد در روغن داغ سرخ اشون میکنیم و توی بادمجان رو با گوشت چرخکرده و پیاز رنده شده و نمک و فلفل زده پر میکنیم در ظرف پیرکس قرار داده با گوجه و فلفل اطرافش رو پر میکنیم برای سس از آب جوشیده و رب استفاده میکنیم در فر ۲۰۰ درجه حدود ۲۰ دقیقه قرار میدیم
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍆🍆
#ماهی_سفیدشکم_پر
مواد لازم برای شش نفر :
ماهی_سفید : ۲ عدد
سبزی_دلال : ۳۰۰ گرم
رب_انار : ۱ قاشق غذاخوری
ترشی_آلو : ۱ قاشق غذاخوری
گردو چرخ شده: ۳ قاشق غذاخوری
پیاز متوسط رنده شده: ۱ عدد
نمک ، فلفل_سیاه و زردچوبه : به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا تمام سطح داخل و خارج ماهی را آغشته به نمک، فلفل و زردچوبه می کنیم.
سبزی دلال، ترشی آلو، رب انار، گردو و پیاز را همراه با مقداری نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و خوب ورز می دهیم.
داخل ماهی و آبشش ها را با ترکیب بالا پرکرده، ماهی را با #نخ_آشپزیخوب دوخته تا مواد حین پخت بیرون نریزد.
برای پخت ماهی روغن مایع داخل ماهیتابه ریخته شعله را زیاد می کنیم ماهی ها را قرار داده بطوریکه در مدت زمان ۱۵-۱۰ دقیقه یک طرف سرخ شود حال ماهی ها را برگردانده شعله را کم می کنیم در حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه صبر کرده تا طرف دیگر سرخ و کل ماهی پخته شود.
ماهی پخته شده را همراه با سبزی_پلو ، زیتون ، لیموترش و نارنج سرو کنید.
نوش جان 😄😍
⚠️نکات:
سبزی دلال ترکیب سبزی های محلی (اناریجه، زولنگ، اوجی، سبزی سیر) که با سیر، رب انار، ترشی آلو و گردو مخلوط شده است.
در صورت دسترسی نداشتن به سبزی دلال از ترکیب جعفری، نعناع، گشنیز، پیازچه، سیر، رب انارترش و گردو استفاده کنید.
سمت اول ماهی حتما با شعله بالا سرخ شود و درب ماهیتابه را بزنید با شعله کم ماهی وا می رود.
بجای ماهی سفید از ماهی قزل آلا و کپور هم می توانید استفاده کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پیتزا_لقمه_ای
#مافین_سوسیس_و_سبزیجات
🍕🍕🍕🍕🍕🍕
تعداد ۳۰ عدد
مواد لازم:
ماست : ۶۰۰ گرم
روغن آفتابگردان : ۱۵۰ میلی لیتر (۱۵۰ گرم)
تخم_مرغ : ۳ عدد
جوش_شیرین : ۱/۲ قاشق چایخوری (۱ قاشق مرباخوری بکینگ پودر)
نمک : ۱ قاشق مرباخوری (می توانید کمتر یا بیشتر بریزید)
آرد : ۳۵۰ گرم
سوسیس : ۱۵۰-۱۰۰ گرم
پنیر (موزارلا یا گودا): ۱۰۰ گرم
قارچ تازه: ۲ عدد
شوید تازه: ۶-۵ شاخه
پیازچه : کمی
طرز تهیه :
ابتدا جوش شیرین را با ماست مخلوط کنید، و طبق ویدئو مواد را به نوبت اضافه کنید. اول روغن، تخم مرغ و نمک را خوب مخلوط کنید و آرد را کم کم بریزید (نباید مایه سفت باشد تقریباً به غلظت ماست) و مابقی مواد را بریزید و هم بزنید و در قالب مافین که کمی چرب شده بریزید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۰ دقیقه تا مافین ها پخته شوند.
دمای فرها با هم متفاوت هست بعد ۳۰ دقیقه با خلال چوبی تست کنید. در صورت تمیز بودن خلال پیتزا آماده است.
نوش جان
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خورش_قیمه_بادمجون_
عزیزان این مقدار برای ۹ الی ۱۰ نفره
مقدار مواد قلقلی
گوشت چرخ کرده ۷۰۰ گرم
پیاز متوسط دو عدد رنده و آب گرفته شده
یک قاشق سر پر آرد نخود چی یا آرد گندم
نمک وفلفل سیاه وقرمز وزردچوبه به میزان لازم
همه مواد رو با هم مخلوط کرده وبه خوبی ورز میدیم ۵ الی ۶ دقیقه تا موقع سرخ شدن ترک برنداره ورز که دادیم قلقلی ها رو یک اندازه آماده کرده ومیزاریم یخچال حدود یکساعت تا خودشو بگیره
سپس قلقلی ها رو سرخ میکنیم واز ماهی تابه خارج کرده
مقدار مواد لازم برای سس خورشت
پیاز درشت ریز خرد شده
لپه یک لیوان
رب یک قاشق سر پر
چوب دارچین یک تکه
لیمو عمانی چهار عدد
نمک وفلفل سیاه وقرمز زردچوبه به میزان لازم
تو همون ماهی تابه یک عدد پیاز تفت داده مقداری زردچوبه وفلفل سیاه وقرمز زده وباهاش تفت میدیم رب اضافه کرده وباهاش سرخ میکنیم لپه نیم پز اضاقه آب رو میریزیم تا سس بجوش بیاد
سس که جوش اومد قلقلی سرخ شده یک تکه چوب دارچین نمک و پر لیمو اضافه درشو میزاریم وشعله رو کم میکنیم تا بپزه
در این فاصله بادمجون ها رو پوست گرفته تو آب ونمک میزاریم تا تلخیشو پس بده بیست تا نیم ساعت سپس آبکش کرده و سرخ میکنیم
ده دقیقه آخر بادمجون سرخ شده به خورشت اضافه میکنیم خورشت که جا افتاد تکه های چوب دارچین خارج کرده و گاز رو خاموش کنید
به جای چوب دارچین میتونید پودر دارچین برنید منتهی اواخر پخت بزنید
به جای لیمو عمانی میتونید آبغوره بزنید
زمان پخت این خورشت حدود یک ساعت ونیم الی دوساعته
چون بعضی از بادمجون ها تلخن وهمچنین لیمو عمانی بهتره پر لیمو رو جدا کنید لیمو رو چند دقیقه تو آب ولرم خیس کنید وبکشید به راحتی پوست ودانه ازش جدا میشه
من یک بوته سیر تازه درسته رو خوب شستم وانداختن تو خورشت موقع سرو خارج میکنم
سیر تازه به اندازه سیر خشک بو نداره اختیاریه دوست ندارید نریزید
عزیزان آگه ربتون کم رنگه وبازاریه دو قاشق بریزید من از رب خونگی استفاده کردم یک قاشق لازم بود
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام عزیزانم خوبین😍❤️
یه غذای شیرازی خیلی خوشمزه که از لذتش سیر نمیشوید و خیلی هم آسونه
#قنبر_پلو_شیرازی که در قدیم میگفتن بس که خوشمزه هست غم ها رو از بین میبره🥰😄😄
اول دویست گرم گوشت چرخ کرده رو با یک پیاز رنده ریز نمک فلفل زردچوبه یک قاشق آرد نخودچی خوب ورز بدید کوفته قلقلی درست کنید و سرخ کنید.دو تا سه تا پیاز خلالی نازک کنید سرخ کنید و بعد نصف پیمانه گردو خرد شده یک سوم پیمانه کشمش پهلویی اضافه کنید تفت بدید و سه تا چهار قاشق رب انار اضافه کنید و کنار بذارید.هویج رو خلالی کنید با کمی شکر و زعفران تفت بدید تا نرم بشه و برنج زعفرونی هم درست کنید و همه مواد رو موقع سرو غذا دورش تزیین کنید.
پ.ن. نکته اینکه شیرازی ها این مواد رو وقتی میخوان برنج رو دم کنن بین برنج میریزن و دم میکنن و اینکه از نرگسی یا همون هویج زرد استفاده میکنن این دو نکته مهمش بود اما اینجوری هم فوق العاده میشه حتما درست کنید و نوش جان کنید❤️🥰🌹
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹صـــــبح💞
یعنی " عشق "
❤️ "عشق " یعنی
حس خوب "زندگی "
🌹"زندگی" یعنی💞
زیباترین هدیه خدا
سلام صبح تون بخیر
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پودینگ_زعفرانی
برای ۳ نفر ، ۳ تا ظرف
شیر سرد ۲ لیوان
شکر ۱۰۰ گرم (کمتر از نصف لیوان)
نشاسته ذرت ۴۵ گرم (۳ ق غ)
گلاب به دلخواه ۱ تا ۲ ق غ
زعفران به میزان لازم
کره ۱ ق غ(قابل حذف) (می تونید از خامه هم استفاده کنید)
بیسکویت به دلخواه
گردو به دلخواه
شیر و نشاسته ذرت و شکر رو داخل ظرفی ریختم و روی حرارت ملایم قرار دادم و مرتب هم زدم .زعفران رو هم اضافه کردم . وقتی به غلظت فرنی رسید گلاب و بعد کره رو اضافه کردم و از حرارت برداشتم .
به دلخواه داخل لیوان ریختم و لا به لاش از بیسکویت و گردو خرد شده استفاده کردم .
یک لایه از پودینگ ریختم و بعد از بیسکویت خرد شده و گردو ریختم و مجدد همین مراحل رو تا اخر تکرار کردم . میشه از موز هم استفاده کرد.
می تونید جای زعفران از وانیل و یا کاکایو هم استفاده کنید و پودینگ با طعم دلخواه درست کنید .
چند ساعتی داخل یخچال قرار دادم و بعد آماده است .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#برگ_مو_لاپلو
#دلمه_پلو
مواد لازم:
برگ مو تازه خرد شده: ۳۵۰ گرم
برنج: ۹۰۰ گرم
گوشت گوسفندی: ۶۰۰ گرم
آلوچه: ۱۵ عدد
برگ مو تازه برای ته دیگ: به مقدار لازم
سبزی خورشتی: ۱۲۰ گرم
پیاز متوسط: ۲ عدد
کشمش: ۳/۴ پیمانه
لپه: ۳/۴ پیمانه
زرشک: ۱/۳ پیمانه
نمک: به مقدار لازم
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
ادویه کاری و زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری
فلفل: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
گوشت با دو لیوان آب برای یک ساعت می پزیم طوریکه آب گوشت کامل خشک بشه و گوشت نیم پز بشه.
لپه را با مقداری آب می پزیم تا نیم پز بشه.
آلوچه ها را خلالی ریز می کنیم.
پیازها را خلالی ریز می کنیم و داخل روغن تفت می دهیم تا کمی طلایی شود، به ترتیب؛ گوشت نیم پزشده، ادویه ها، برگ موی ریز شده، آلوچه خلالی، لپه نیم پز و سبزی خورشتی را اضافه می کنیم و تفت می دهیم، نمک، شکر، کشمش پلویی و زرشک را می ریزیم و هم می زنیم.
برنج را دانه شمارتر آبکش می کنیم.
کف قابلمه را کمی روغن می ریزیم و دو سه لایه برگ مو قرار می دهیم، نصف برنج آبکش، همه مخلوط مواد و مابقی برنج اضافه می کنیم و غذا را با حرارت کم حدود دو ساعت دم می کنیم.
نوش جان 😄😍
نکات:
از هر نوع گوشت ریز شده در این غذا می توانید استفاده کنید ولی بهترین گوشت، گوشت گوسفند چربی دار هست.
با توجه به ذائقه اگر غذا را ترش دوست دارید آبغوره اضافه کنید و اگر ملس دوست دارید شکر اضافه کنید.
موقع دم کردن غذا شعله را خیلی کم کنید تا برگ هایی که بعنوان ته دیگ قرار داده اید نسوزد.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛