#شیرینی_وینی
دوستان گلم من براتون گرم ها رو همیشه به لیوان و قاشق گفتم اما تقاضا دارم که با گرم پیش برین این اندازه ها خیلی تقریبیه به لیوان و قاشق 🙈
نکته بعدی که خیلی از دوستان در پخت شیرینی ها براشون پیش میاد رو هم بار دیگه اینجا ذکر می کنم حالا که فرصت هست در اولین فرصت برید یه سینی غیر مشکی از لوازم قنادی بخرین هر سایزی و هر جنسی که دوست دارید . چرا که برای پخت شیرینی توی سینی مشکی شیرینی هاتون زیرش می سوزه در حالی که توش نپخته .
برای حدودا ۲۰ عدد
کره ۱۰۰ گرم
آرد ۱۰۰ گرم (۲/۳ لیوان)
آرد برنج ۱۵ گرم (حدودا ۱ ق غ تا ۱/۵ ق غ)
پودر قند ۲۵ گرم (حدودا ۲ ق غ)
وانیل نوک قاشق
شکلات ۷۰ گرم
مواد از قبل به دمای محیط برسه .
پودر قند رو الک کردم . کره نرم و پودر قند رو با همزن ۴ الی ۵ دقیقه زدم . وانیل رو اضافه کردم .
آرد برنج و آرد سفید رو الک و داخلش ریختم و با قاشق مخلوط کردم .
داخل قیف ماسوره ستاره و هر ماسوره ای که دارید میشه اتفاقا ماسوره با دهانه بزرگتر خیلی برای این کار خوبه که من در دسترس نداشتم .
داخل سینی فر رو کاغذ روعنی انداختم و یا خیلی کم با روغن جامد می تونین چرب کنین .
داخل سینی فر به درازا کشیدم و در فر از ۱۵ دقیقه گرم شده ۱۶۰ درجه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دادم . حتما دما رو خودتون چک کنین که شیرینی ها به دما خیلی حساس هستند .
بعد از پخت و خنک شدن از سینی برداشتم و داخل کمی شکلات آب شده زدم و یه سری رو هم کمی در پودر نارگیل غلتوندم .
نکات : بدون فر هم میشه توی فر دست ساز یا تابه .
ماندگاری این شیرینی تا دو الی سه هفته می باشد .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
دلمه بال مرغ
مواد لازم
بال مرغ نیم کیلو
روغن به اندازه کافی
یک عدد پیاز متوسط
ذرت پخته شده : 150 گرم
هویج پخته شده: 150 گرم
لوبیا سبز پخته شده : 150 گرم
سیر ریز شده دو عدد و یا پودر سیر نصف قاشق غذاخوری
تخم مرغ: یک عدد (اختیاری)
برنج پخته شده: 300 گرم
نمک، فلفل و ادویه به اندازه کافی طرز تهیه:
ابتدا برنج، ذرت، هویج و لوبیا سبز رو به طور جداگانه نیم پز کنید.
تو یه ماهی تابه اول پیاز رو سرخ کنید، بعد ذرت، هویج و لوبیا سبز رو اضافه کنید. سرخشون کنید و سیر ریز شده رو بهشون اضافه کنید. یه تخم رو داخل ماهی تابه بریزید و با مواد هم بزنید. این مورد اختیاریه و اگر دوست نداشتید تخم مرغ اضافه نکنید.
بعد هم برنج پخته رو به همراه نمک، ادویه و فلفل اضافه کنید.
بال های مرغ رو حاضر کنید. استخوان انتهایی رو جدا کنید تا داخلش یه فضا برای جاسازی مواد ایجاد بشه. اگر درآوردن استخوان براتون سخت بود، یه کم بذارید بپزه و بعد راحت استخون رو در بیارید.
بعد هم موارد توش بریزید. با خلال دندون درش رو ببندید تا موادش نریزه. توی ماهی تابه سرخ کنید. برای مغز پخت شدن هم بهتره زیر شعله رو کم کنید تا با آرامش بپزه.
برای سسی که در آخر روی دلمه های بال مرغ میزنه می تونید از رب انار استفاده کنید. در غیر اینصورت مواد زیر رو حاضر کنید:
نصف فنجان روغن رو توی یه ظرف بریزید. مقداری رب انار (اینا یه چاشنی مخصوص خارجیه)، پوره لیمو، نمک و فلفل اضافه کنید. این سس رو روی دلمه ها بمالید و بذارید سرخ بشه. 🌹🌹
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻
شیر: 1 پیمانه
مایه خمیر :۱ق غ
شکر: ۱ق غ
نمک: ۱ ق م
روغن مایع: ۵۰ گرم
کره آب شده: ۵۰ گرم
تخم مرغ :۲ عدد
آرد :۸۰۰ گرم
کره ؛برای روی خمیر به مقدار لازم
طرز تهیه🔻
شیر و مایه خمیر وشکر با هم مخلوط کنید وده دقیقه کنار بزارید تا عمل بیاد
تخم مرغ اضاف کنیدوکره وروغن ونمک اضاف کنید.
ارد را کم کم اضاف کنید وخمیر خوب ورز دهید ویک ونیم تا دو ساعت استراحت دهیدوطبق فیلم خمیر باز کنید وکره بمالید وتا کنید وکره بمالید ودر نهایت روی نان ها هم کره بزنیدوکنجد بپاشید و۱۵ تا ۲۰ دقیقه استراحت دهید ودر فر داغ به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید.
نکته :حتما برای باز کردن وتا زدن از کره استفاده کنید تا نان بعد از پخت لایه لایه شود.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کوکوی بادمجان😋
بادمجون حدود یک کیلو
گوجه فرنگی تپل وگوشتی سه عدد
تخم مرغ سه الی چهار عدد
فلفل سبز تند یک عدد
ماست چکیده دو سوم لیوان
پیاز سرخ شده یک عدد سیر تفت داده شده دو حبه
زردچوبه وفلفل سیاه و روغن به میزان لازم
عزیزان تووووجه کنید چون به بادمجون نمک زدیم احتمال داره بادمجون شور باشه دیگه به مابقی مواد نمک نمیزینم اگه بی نمک بود آخر سر نمک بزنید.
طرز تهیه🔻
بادمجون رو پوست بگیرید حلقه ای برش بزنید نمک بپاشید حدود یکساعت کنار بزارید. تا تلخیش پس بده
بعد از یکساعت بریزید تو آبکش تا شوریش بره سپس رو پارچه تمیز آبشو بگیرید.
بادمجون ها رو سرخ کنید بعد از سرخ شده رو پارچه تمیز بزارید تا روغن اضافیش گرفته بشه.
پیاز داغ درست کنید.پیاز که سرخ شد سیر رو اضافه کنید وباهاش تفت بدید سیر رو زیاد تفت ندید وگرنه تلخ میشه.
👇ادامه👇
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بادمجون سرخ شده تو ماهی تابه بریزید ویکدست بچینید
پوست گوجه فرنگی بگیرید و خرد کرده بریزید روی بادمجون ها.
پیاز داغ و سیر تفت داده شده وفلفل خرد شده وکمی زردچوبه بریزید رو گوجه فرنگی درشو بزارید تا با شعله کم بادمجون ها بپزن و گوجه فرنگی سرخ بشه.
تخم مرغ رو با چنگال بزنید تا یکدست بشه وبریزید رو مواد کمی فلفل سیاه زده درشو بزارید تا تخم مرغ بپزه چند دقیقه آخر به ماست کمی زعفران دم کرده زده ،بزنید تا یکدست بشه وبریزید رو تخم مرغ (لایه نازکی از ماست روی تخم مرغ رو بگیره باز درشو بزارید چند دقیقه بمونه گاز رو خاموش کنید.ونوووش جان بفرمائید.
ماست حتما چکیده باشه (ترش مزه نباشه)
تا آخر پخت حرارت ملایم باشه تا غذا ته نگیره
ماست اختیاریه میتونید نزنید ولی یکبار امتحان کنید عاشقش میشید.
سعی کنید از بادمجون قلمی وبدون تخم استفاده کنید برش بادمجون زیاد نازک نباشه.
پوست گوجه فرنگی رو حتما بگیرید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم برای ۳ نفر🔻
فیله مرغ (یا سینه مرغ) ۴۰۰ گرم
فلفل دلمه ای نصف عدد
قارچ ۸ عدد
گوجه و زیتون به میزان لازم
پنیر پیتزا به میزان لازم
نان پیتزا پمینا ۳ عدد
نمک و فلفل و زردچوبه و آویشن و زنجبیل و پاپریکا و پودر سیر به میزان لازم
سس گوجه
طرز تهیه🔻
برای این پیتزا من از فیله مرغ استفاده کردم .گوشت مرغ رو تکه ای کردم و با کمی روغن تفت دادم بهش ادویه هایی مثل پودر سیر و فلفل و نمک و زردچوبه و پاپریکا و زنجبیل اضافه کردم . در تابه رو گذاشتم . خود مرغ ها آب می اندازه و گذاشتم یک ربع ، بیست دقیقه هم بپزه و بعد آبش کشیده شد مجدد سرخ شد . بعد از اون مرغ ها رو برش دادم .
قارچ ها رو ورقه ای خرد کردم و با روغن با حرارت بالا سرخ کردم .
فلفل دلمه ای و گوجه گیلاسی و زیتون رو هم خرد کردم .
من اینجا از نان آماده پیتزا استفاده کردم . داخل سینی رو کمی چرب کردم و نان پیتزای پمینا رو قرار دادم و روی نون سس ریختم و بعد روش پنیر پیتزا اضافه کردم . و موادم رو که شامل مرغ و قارچ و گوجه و زیتون و فلفل دلمه رو هم ریختم و روش حسابی پنیر پیتزا ریختم . کمی آویشن ریختم و با آب پاش روش آب اسپری کردم .داخل فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم شده ۲۰ تا ۲۵ دقیقه ، طبقه وسط قرار دادم و در آخر هم یکی دو دقیقه گریل رو روشن کردم که روش برشته بشه .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻
برنج :٤ پيمانه
لوبيا سبز: ١ تا ١/٥ پيمانه
گوشت چرخ كرده: ٣٠٠/٤٠٠ گرم( من مخلوط مرغ و گوسفندى زدم)
پياز :١ عدد
رب گوجه:١ ق غ خ (به دلخواه)
زعفران ، نمك ، دارچين، روغن، فلفل،زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهيه🔻
اول برنج رو در اب و نمك خيسانده
لوبيا پخته و اماده
اگر ندارين پخته و اماده كنيد
مقدارى روغن در تابه ميريزيم و پياز رو رنده و اضافه و بعد تفت خوردن گوشت رو بهش اضافه نمك زدم و سرخ ، بعد لوبيا و يك ق غ خ زعفران و تفت دادم و بعد رب گوجه و فلفل و دارچين و مخلوط و شعله رو خاموش و كنار گذاشتم.برنج رو ابكش و دم كردم و در اخر تزيين كردم كه لطفا تزيين رو در ويدئو ببينيد.
اگر ساده ميخوايين همون اول مخلفات رو با برنج دم كنيد.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
كِرِپ گوشت با سس بشامل!
یک غذای لذیذ و خوشمزه مناسب یک وعده غذایی متنوع و باب طبع بچهها!!
مواد لازم برای كِرِپ:
۳ عدد تخم مرغ
۳ لیوان شیر
۲ لیوان و نیم آرد
۱ قاشق مربا خوری نمک
۲ قاشق غذا خوری روغن مایع
مواد داخل كِرِپ:
۴۰۰-۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
۲ عدد گوجه
۲ عدد فلفل سبز (دلمه ای هم مناسبه)
۱ عدد پیاز
۱ قاشق غذا خوری رب گوجه
۱ حبه سیر
نمک و فلفل و پودر زیره (یا هر ادویهای که دوست دارین به سلیقه خودتون)
برای سس بشامل:
۲ قاشق غذا خوری آرد
۲ قاشق غذا خوری کره
۲ لیوان شیر
نمک و فلفل
مواد كِرِپ رو باهم مخلوط کرده و حسابی بزنین تا یکدست بشه و بعد توی مایتابه تخت كِرِپهاتون رو سرخ کنین
(نکات مهم برای كِرِپ اینه که مایع خیلینباید سفت باشه و قشنگ سطح مایتابه رو بگیره، مایتابه هم با یک دستمال چرب هر دفعه چرب بشه و روغن یا کره توی مایتابه زیاد نباشه)
پیاز و گوشت و سبزیجات و مثل تصویر تفت بدین و رب و ادویه هاتون رواضافه کنین
مواد رو مثل تصویر روی هر كِرِپ گذاشته و رول کنین، رول ها رو توی ظرفی که قابل گذاشتن توی فر باشه بچینین و روش رو با سس بشامل بپوشونین، ظرف رو توی فر از قبل گرم شده گذاشته و روی دمای ۲۲۰ درجه آنقدر بپزین تا روش قشنگ سرخ و طلایی بشه برای بشامل کره و آرد و روی شعله متوسط تفت بدین شروع به طلایی شدن که کرد شیر و اضافه کرده و سریع همبزنین (یادتون باشه که شیر اگه سرد باشه آرد گوله گوله میشه) نمک و فلفل یادتون نره!
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیراشکی شکلاتی بدون فر و همزن😋
دقیقا مزه ی دونات میده اما با مغز شکلاتی😉
مواد لازم🔻
۱ قاشق غذاخوری شکر
۱ لیوان شیر ولرم
۱ قاشق غذاخوری خمیر مایه
۱ عدد تخم مرغ
۳ قاشق غذاخوری شکر
کره ۵۰ گرم
کمی وانیل
_ارد سفید به مقدار لازم(من حدودا سه لیوان و نیم آرد استفاده کردم)
شکلات تخته ای حدودا ۱۰۰ گرم
۳ ق غذاخوری خامه صبحانه
طرز تهیه🔻
ابتدا شکر و شیر ولرم رو تو ظرفی بریزید، روش خمیر مایه بپاشید و درش رو بذارید بمدت ۱۵ دقیقه تا عمل بیاد.
تخم مرغ، شکر، کره و وانیل رو خوب با هم ترکیب کنید.
خمیر مایه عمل اومده رو بهش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد ترکیب بشن.
آرد رو با الک، کم کم اضافه کنید و هم بزنید.
وقتی خمیر وسط ظرف جمع شد، با دست ورز بدید، اگه باز خیلییییی چسبندگی داشت یکم آرد بزنید،
خیلی آرد نباید بزنید چون نونتون سفت میشه، لطافت باید داشته باشه.
👇ادامه👇
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حدود ۲۰ دقیقه خمیر رو ورز بدید.
بعد ظرف رو چرب کنید.
خمیر رو بذارید داخلش و سلفون بکشید.
یه حوله یا پارچه بندازید روش، در جای گرم حدودا ۶۰ دقیقه بمونه تا خمیر استراحت کنه.
خامه صبحانه رو روی حرارت غیر مستقیم مثل بخار کتری آب کنید، شکلات خرد شده رو بهش اضافه و هم بزنید تا شکلات آب بشن، بعد بذارید یخچال تا کمی سفت بشه.
بعد از ۱ساعت، خمیر رو که عمل اومده، یکم ورز بدید بعد به چونه های دلخواه تقسیم کنید، یکم کف دستتون باز کنید، کمی شکلات بزنید و مطابق کلیپ گرد کنید.(خوب بپیچید که موقع سرخ کردن باز نشن چون اگه باز بشه شکلات بیرون میریزه و روغنو بقیه ی پیراشکی ها ظاهر قشنگی پیدا نمیکنن. اگه باز شدن و شکلات داشت تو روغن میریخت سریع از روغن خارج کنید و روی سینی فر چرب شده(سینی تیره نباشه) داخل فر گازی ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قرار بدید تا مغز پخت بشن. فر های برقی ۱۶۰ درجه)
یه پارچه بندازید روش ۱۵ دقیقه استراحت کنه.
بعد داخل روغن داخل، با شعله ملایم سرخ کنید. با پودر قند تزیین کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کوفته قلقلی مجلسی
اول گوشت چرخکرده راباپیازرنده شده ونمک وفلفل سیاه ورزمیدیم اندازه گردو قلقلی درست میکنیم سیب زمینی رانصف کرده درظرف میچینیم قلقلی وگوجه روش میچینیم سس گوجه میریزیم درفر180میزاریم
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طرزتهیه ترشی بندری
طعمش فوق العاده اس
فقط ی نکته بگم که تو اضافه کردن مواد برای جوشیدن ترتیب ها را رعایت کنید وبیش از حد رو گاز نمونه...
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شیرینی_لطیفه
تخم مرغ 3عدد
اردسفید1/2 لیوان یا75گرم
نشاسته ذرت 2ق غ یا 25 گرم
پودرقند یا شکر ۱/۲لیوان یا 85گرم
بیکینگ پودر1/4ق چ
وانیل کمی
پودرتارتار1/4ق چ برای پایداری وثبات کف حاصل ازبهم زدن سفیده تخم مرغ وهمچنین دادن پف بیشتر به ان به کارمی رود،اگر داشتین بزنید نداشتین کمی آبلیمو جایگزین کنید من هیچ کدوم رانمیریزم😛
طرزتهیه:
سفیده وزرده تخم مرغ_تخم مرغها بهتره سرد باشن_ راازهم جدا کنید،سفیده را درابتدا با دور تند همزن زده تا کف کند به محض کف کردن نصف میزان از پودرقند یا شکر دستور وپودرتارتار اگر داشتین را اضافه کنید وباهمزن برقی به حدی بزنید که کاملا فرم بگیرد وبابرگرداندن ظرف ازان نریزد، داخل یخچال بگذارید،،،زرده تخم مرغ رادرون ظرفی دیگربا کمی وانیل وبقیه پودرقند یا شکر به حدی بزنید که سفیدرنگ وکشدارشودوحجم ان دوبرابر_خیلی خوب بزنید که شیرینی بوی تخم مرغ هم ندهد_
اردسفید،نشاسته ذرت وبیکینگ پودرراباهم مخلوط وسه بارالک کنید.
_اگر نشاسته ذرت نداشتین به جای اون ارد بزنید من این سری ۱۵ گرم نشاسته زدم_
سفیده فرم گرفته رابه زرده اضافه کنید وبالیسک خیلی کم دورانی هم بزنید،سپس اردرادرسه مرحله به موادبیفزاییدوارام ودورانی ودریک جهت موادرافقط درحدیکدست شدن هم بزنید،زیاد هم بزنید مایه شل میشه پف سفیده گرفته میشه و درنهایت شیرینیتون داخل فر خیلی پهن،
موادرادرون قیف بدون ماسوره بریزید ودرسینی کاغذروغنی انداخته بصورت دایره دایره وباکمی فاصله بزنید برامدگی روی شیرینیها رابادست خیس صاف کنیدوسپس روی هرکدام ازانها کمی پودرقندبپاشید _ پودر قند هرچه بیشتر بپاشید هم باعث ترک بیشتر روی شیرینی میشه وهم باعث تردشدن رویه ان پس اگر میخوایین روی شیرینی ترک کمتری داشته باشه پودرقند کم بزنید اون برجستگی روی شیرینی راهم با دست خیس صاف کنید تا حالت نیم دایره تری بگیره _وسینی رادرفرازقبل گرم۱۸۰ درجه به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قراردهید،
*اگراحیانا حرارت فربالاست زیرشیرینها سینی فررابگذارید یا حرارت راکمترکنید،
*بعدازپخته وسردشدن بین شیرینها خامه فرم گرفته بزنید وباپودرپسته تزیین کنید،
*نکته مهم این شیرینی خوب فرم دادن سفیده وهم زدن زرده وهمچنین یکدست کردن مواد به آرامی است،حرارت فرهم مهمه😙
بزارید زیر وروی شیرینی کمی طلایی بشه،بعد ازخامه زدن بینش نرمه ورویه اون حالت تردی وخوشمزگی خاصی داره،
امیدوارم درست کنید ولذت ببرید😍😘 .
.
.
اینم کلیپش👇👇👇
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
قیمه نثار
گوشت که استفاده میکنید بهتره گوسفندی باشه شسته وخشک کرده وبه قطعات کوچکتر از خورشتی خرد کنید.
مواد لازم
این مقدار واسه ۵ الی ۶ نفره
گوشت ۴۵۰ تا ۵۰۰ گرم
پیاز یک عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی یک قاشق پر
خلال بادوم یک چهارم لیوان
خلال پسته دوقاشق از بس که گرونه نداشتید نریزید😩
نمک وزردچوبه وفلفل سیاه وفلفل قرمز وپودر دارچین وزعفران دم کرده به میزان لازم
زرشک یک دوم پیمانه
برنج ۴ پیمانه
گلاب چند قاشق برای خیس کردن خلال بادوم و پسته
پیاز رو با روغن تفت بدید تا سبک وشیشه ای بشه گوشت خرد شده بهش اضافه کرده وباهاش تفت بدید. تفت که خورد ادویه ها رو بزنید وباهاش تفت بدید. آخر سر رب بزنید چند ثانیه تفت بدید و آب جوش بریزید .جوش که اومد درشو بزارید با شعله کم بزارید یکساعتی بپزه
خلال بادوم رو که قبلا با چند قاشق گلاب خیس کردیم یک قاشق پر میریزیم ودوباره درشو میزاریم تا گوشت کاملا بپزه پانزده دقیقه آخر زعفران دم کرده ونمک میزنیم دوباره درشو بزارید تا جابیفته باید کم آب وغلیظ وقوام اومده باشه.
برنج رو به صورت چلو آبکش کرده وبزارید دم بکشه وبه جای چلو میشه کته هم درست کنید ولی چلو مجلسیتره
زرشک رو بشورید وبا کمی کره تفت بدید دوست داشتید ترش وشیرین باشه یک قاشق شکر بریزید وباهاش تفت بدید.
خلال بادوم و خلال پسته رو هم با همون گلاب که خیس کردیم بزارید .ابش کشیده بشه وتفت بدید.
بو وعطر گلاب رو دوست ندارید با کمی آب خیس کنید
مقداری از برنج رو زعفرونی کرده
برنج سفید رو دیس کشیده
وبا گوشت وزرشک وبرنج زعفرانی و مخلفات تزیین میکنیم.
خلال بادوم دوست ندارید نریزید داخل گوشت که باهاش بپزه
عزیزان این غذا خلال پوست پرتقال هم داره
پوست پرتقال رو قسمت سفید شو جدا کنید وخلالی برش بزنید چند دفعه بپزید و آبشو دوربریزد تا تلخیش گرفته بشه آخر سر تفتش بدید با خلال خشک هم همین کار رو انجام بدید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
نان ترکیه 😉👌
میتونید داخلش پنیر و گردوهم بزارید..فقط حتما از خمیر مایه خوب و سالم استفاده کنید و آرد خوب مخصوص نان که همونطور که همیشه میگم آرد نان فانتزی برای درست کردن نان عالیه و بافت نان رو سبک و پوک میکنه برای همینه نان منم پوک شد
و یه مورد دیگه اینکه چون این نان آرد کمی داره بی نهایت نرم و پوک هست
مواد لازم :
خمیر مایه : یک ق غ
شکر : دو ق غ
نمک : یک ق چ
آب ولرم : یک پیمانه یا شیر یکپیمانه
کره آب شده : پنجاه گرم
روغن مایع : یک چهارم پیمانه
تخم مرغ یک عدد
آرد : سه پیمانه
یک ق شکر + خمیر مایه رو تو لیوان بزرگی باهم مخلوط کنید و نصف پیمانه آب ولرم بهش اضافه کنید و با قاشق هم بزنید درب ظرف رو بزارید و روشم یه پارچه بزارید تا محیط تاریک بشه براش و اجازه بدید تا به عمل بیاد. بعد بقیه شکر + نمک+ سفیده تخم مرغ( زرده سفیده جدا، زرده رو برای رمال روش استفاده کنید )+ مابقی اب ولرم+ کره + روغن رو باهم مخلوط کنید بعد خمیر مایه عمل اومده رو اضافه کنید و هم بزنید و آرد رو اضافه کنید. آرد بیشتر نزنید اصلا این خمیر کمی چسبناک هست روشو بپوشونید ویک ساعت بهش استراحت بدید بعد کمی از خمیر جدا کنید و توی دستتون گرد کنید ( کمی دستتون رو آغشته به آرد کنید تا راحت کار کنید و خمیر نچسبه اگر چسبناک بود ) و توی سینی که کاغذ روغنی گذاشتید بچینید و در فر ۱۹۰ درجه که از قبل گرم کردید یک ربع الی بیست دقیقه پخت کنید بی نهایت خوشمزه نرم و عالی.
.
نکات مهم : آرد اضافه به خمیر ندید که سنگین بشه و نرمیش کم بشه این نون خیلی نرم هست و یکی از دلایلش همین کم بودن آردش هست این نون هم مثل مابقی نون ها بدون فر روی گاز میتونید درست کنید مثل همیشه توی تابه یاشعله پخش کن درست کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
دلمه کلم
برای ۴ الی ۵ نفر:
-کلم پیچ: ۱ عدد بزرگ (با ۳-۴ لیوان آب و ۲ قاشق آبلیمو باید بپزه)
روغن (برای سرخ کردن): ۴ قاشق غذاخوری
-پیاز: ۲ عدد
-گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
-زردچوبه، پودرسیر: ۱ قاشق چایخوری
-فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
-نمک: به اندازه (همیشه تست کنید که بی نمک یا شور نشه)
-سبزی معطر تازه: مرزه، ترخون، تره، گشنیز، ریحون، نعنا(نعنا نصف بقیه)
از همه سبزی ها به یک اندازه، فقط نعنا نصف بقیه باشه، و وزن کل سبزی: ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم باشه
-لپه (یا لوبیا سفید یا باقالی یا هیچکدوم): ۵ قاشق غذاخوری (قبل از اضافه شدن، ۱ ساعت پخته شود)
-سبزی معطر خشک: نعنا، ترخون، جعفری و ریحون (من اینارو داشتم، میتونید جای ریحون مرزه بریزید): از هر کدوم یک قاشق غذاخوری پُر.
-برنج خام شسته شده: ۳ پیمانه (۶۰۰ گرم) -روغن (یا روغن زیتون- برای آخر کار: ۴ قاشق غذاخوری)
برگ های کلم پخته شده رو از قسمت رگ، به آرومی جدا کنید (آموزش در هایلایت دلمهکلم)، و دلمه ها رو بپیچید
-رب انار (ترش یا ملس یا شیرین- با توجه به علاقه خودتون): حدود ۱ لیوان. میشه از ترکیب سرکه سفید و شیره انگور هم استفاده کرد.
رب انار رو لایه لایه اضافه کنید، بشقاب روی دلمه ها برای فرم گرفتن دلمه هست. -کره (یا هر مدل روغن) ۶۰ گرم - ۷ قاشق
.
🔴⏰زمان پخت:
پخت مواد دلمه: ۳۰ دقیقه
پخت کلم: ۱ ساعت
پخت اولیه دلمه(با بشقاب، رب انار و ۲ لیوان آب): ۴۰ دقیقه
پخت دوم: (بعد از اضافه کردن رب انار): ۱ ساعت
پخت سوم: (بعد از روغن، کره یا روغن حیوانی): ۱۰ دقیقه
حرارت زمان پخت: کم
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
محلبی(دسر) دو رنگ
مواد لازم
برای قسمت شیری وانیلی
شیر4/5 لیوان
آرد1 لیوان
شکر1 لیوان
وانیل 1 پاکت(5گرم یا مقدار کمی وانیل شکری)
کره یا مارگارین1 ق غ
شیر ،آرد ،شکر را در یک قابلمه ریخته و روی گاز گذلشته و مداوم هم بزنید و بپزید هنگامی که جوش آمد و قوام و غلظت گرفت زیر گاز را خاموش کنید و کره و وانیل را به محلبی افزوده و با همزن دستی به خوبی هم بزنید تا صاف و یکدست شود .استکان ها را به جایی تکیه داده به طوری که نیفتند و محلبی سفید را به طور مساوی بین آنها تقسیم کنید.استکانها کج باشند و صبر کنید تا محلبی ها سرد شود.میتوانید محلبی ها را به همین شکل کج در یخچال بگذارید تا سریع تر بسته شوند .(خودشان را بگیرند)
اکر میخواهید پودینگ شکلاتی حاضری درست کنید و روی محلبی ها را بریزید و اگر میخواهید با این دستور محلبی شکلاتی درست کنید و روی آنها بریزید.
شیر 2/5 لیوان
آرد 1 ق غ پر
نشاسته 1 ق غ(ذرت)
نصف لیوان شکر
وانیل 1 پاکت(5گرم یا مقدار کمی وانیل شکری)
کاکائو 3ذق غ
کره 1 ق غ
به جز کره همه مواد را در یک قابلمه ریخته روی گاز مداوم هم بزنید و بپزید تا قوام بگیرد و غلیظ شود.
در آخر کره را هم اضافه کرده و به هم بزنید تا صاف و یکدست شود و در استکانها روی محلبی سفید به مقدار مساوی تقسیم کنید و بریزید.بعد از اینکه سرد شد روی آنها را با موز یا هر چیز دلخواهتون تزیین کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛