مواد لازم #خورش_قورمه_سبزی
برای 100 نفر
گوشت گوسفند 7.5 کیلوگرم
سبزی 15 کیلوگرم
پیاز 5 کیلوگرم
لوبیا قرمز 1.5 کیلوگرم
لیمو اَمانی 150 گرم
زردچوبه 100 گرم
روغن 2.5 کیلوگرم
آبلیمو تازه 1 پیمانه
نمک به میزان دلخواه
طرز تهیه #خورش_قورمه_سبزی
سبزی را پاک کرده و ریز خورد میکنیم. آن را داخل قابلمه ریخته و تف میدهیم، قبل از اینکه آب آن کامل کشیده شود روغن به آن اضافه کرده و بعد کمی نمک هم اضافه میکنیم و شروع به تف دادن سبزی میکنیم. گوشت را داخل قابلمه با پیاز ریخته و میگذاریم قورمه شود و در چربی و آب خود دگوشت بپزد. در اواخر طبخ گوشت زردچوبه را اضافه کرده و خوب تف می دهیم. سبزی را پس از سرخ کردن آب میریزم و میگذاریم بجوشد. لوبیا قرمز را پخته و به سبزی اضافه میکنیم. لیموها را شکسته و هسته های آنرا جدا میکنیم و میکوبیم و کنار میگذاریم. گوشت را به سبزی اضافه کرده و میگذاریم بپزد. در ساعت پایانی پخت لیموها را افزوده و بعد از اندازه شدن آب خورش نمک و آبلیمو را اضافه میکنیم.
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#حلوا_شیر
آرد: 1 پیمانه
کره یا روغن: نصف پیمانه
شکر: 1 پیمانه
شیر: 2 پیمانه
گلاب: نصف پیمانه
زعفران
هل
طرز تهیه
توی یه دیگ، شیر و شکر رو مخلوط می کنیم و روی حرارت می ذاریم تا شکر حل بشه و شیر بجوشه و گلاب پ هل و زعفران را اضاف کرده و خاموش میکنیم آرد رو اول الک کردم و توی تابه یا دیگ تفت می دیم تا جایی که بوی خوشش بلند بشه اما زیاد تغییر رنگ نده...چون بهتره که حلوای شیر رنگش روشن باشه. کره یا روغن (یا مخلوطی از هردو) رو به آرد اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا روغن به خورد آرد بره کاملا
وقتی خوب آرد سرخ شده مخلوط شیر رو کم کم توش می ریزیم و تند تند هم می زنیم.. مرتب هم می زنیم و حلوا رو می کوبیم به ظرف..اگه دیدین روغنش کمه م یتونین کمی اضافه کنین ..
تا جایی که مثل همه حلواها از ظرف جدا بشه در ظرف ریخته و تزیین میکنیم عطر و طعم این حلوا واقعا عالی هست
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#نون_پلنگی
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
شیر ولرم ۱ لیوان
خمیر مایه ۱ ق س
شکر ۱۰ ق س
کره پاستوریزه ۵۰ گرم
روغن مایع ۱/۲ لیوان
نمک ۱ پنسه
پودر کاکائو ۲ ق س
تخم مرغ ۲ عدد
آرد حدود ۳ لیوان
اول شیر ولرم و خمیر مایه فوری رو مخلوط میکنیم بعد تخم مرغها و کره آب شده و روغن مایع و نمک و شکر رو اضافه میکنیم بعد نوبت اضافه کردن آرد میرسه که کم کم اضافه میکنیم تا حدی که خمیر نرمی بدست بیاد .
یکساعت در جای گرم استراحت میدیم بعد فر رو روشن میکنیم و قالب لوف رو چرب میکنیم حالا مقدار ۱/۳ خمیر رو برمیداریم و پودر کاکائو رو اضافه میکنیم و ورز میدیم بعد خمیر سفید رو به ۶ قسمت تقسیم میکنیم هر قسمت رو باز میکنیم و از خمیر قهوه ای یک رول درست میکنیم و روی خمیر سفید میزاریم و رول میکنیم و داخل قالب لوف میزاریم و همینطور تا آخرین خمیر بعد دوباره ۲۰ دقیقه استراحت میدیم و به یه پارچه روشو میپوشونیم بعد داخل فر ۲۰۰ درجه به مدت ۴۰ دقیقه میزاریم تا بپزه
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#همبرگر_خانگی
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
گوشت چرخی 500گرم
سویا 250گرم
پیاز 3عدد رنده شده و آب گرفته
سیر 4حبه
فلفل دلمه 1عدد
جعفری چند شاخه
ادویه شامل :فلفل سیاه ،نمک ،زردچوبه،پودر انبه ،آرد نخودچی 2ق،آویشن ،
سویا رو خیس میکنیم و سپس جداگانه میکس میکنیم
پیاز رو رنده و آب پیاز رو کاملا میگیریم
تمام مواد رو باهم داخل غذاساز ریخته و کاملا میکس میکنیم
این مقدار مواد برای8عدد همبرگر و 8عدد کباب لقمه کافی میباشد
نکته:قبل از اینکه سویا رو میکس کنیم حتما بادست تمام آب سویا رو بگیرید
همبرها را روی نایلون فریزر گذاشته و قالب میزنیم هر عدد را داخل یک نایلون فریزر و فریزر میگذاریم و هرموقع که خواستید از فریزر درمیاورید
آماده طبخ است
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#میگو_سوخاری
#میگو_پفکی
میگو.....به مقدار لازم
پیاز.....1عدد
آبلیمو......1قاشق غذاخوری
آرد......1/3 پیمانه
تخم مرغ......1عدد
آرد سوخاری.....1/3 پیمانه
نمک......به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا میگو ها پوست کنده و رگ پشت میگو را حتما میگیریم.یک عدد پیاز را رنده کرده و درون صافی ریخته تا آبش جدا شود.داخل ظرفی ریخته به همراه آبلیمو و فلفل سیاه مخلوط کرده و میگو ها را داخلش می ریزیم.درش را می زاریم و به مدت یک ساعت داخل یخچال می زاریم.تا بوی میگو از بین برود.بعد میگو را ابتدا در آرد سفید بعد در تخم مرغ و در آرد سوخاری می زنیم.بعد بهتر است که از یک ظرف کوچک استفاده کرده ، روغن را در ظرف بریزیم و میگو ها را دونه دونه سرخ کنیم.بهتر است که میگوها در روغن غوطه ور سرخ شود.
برای کنار میگو می تونیم از پوره سیب زمینی یا سس تاتار استفاده کنیم.من از آرد سوخاری تند استفاده کردم.
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
نان نوتلا(شکلاتی)یه عصرانه بسیار خوشمزه
ارد 350 گرم
شیر 1/2 پ
کره 60 گرم
تخم مرغ یکعدد
شکر 2 ق س
نمک کمی
پودر خمیر مایه 1 ق غ
نوتلا (شکلات صبحانه)به میزان کافی
خمیر مایه رو با شیر ولرم مخلوط میکنیم و صبر میکنیم تا عمل بیاد (پف کنه)کره اب شده و تخم مرغ و بقیه شکر و نمک رو با هم مخلوط میکنیم بعد کمی ارد اضافه میکنیم .مواد رو هم میزنیم و و مخلوط شیر و خمیر مایه عمل امده رو اضافه میکنیم .بقیه ارد رو بتدریج اضافه میکنیم تا خمیر لطیفی بدست بیاد (ممکنه ارد کمتری لازم باشه ).خمیرو خووووب ورز میدیم و 1/5_1 ساعت در جای گرم استراحت میدیم تا حجم خمیر دوبرابر بشه.
این نون رو به هر شکلی دوست دارید میتونید درست کنید برای این شکلی که میبینید خمیر رو به چهار قسمت تقسیم میکنیم و به اندازه های مساوی با وردنه باز میکنیم .روی قسمت اول رو با شکلات پوشانده لایه دوم رو قرار میدیم دوباره شکلات و همینطور ادامه میدیم لایه اخر رو روی لایه های قبلی قرار میدیم و اطرافش رو بهم میچسبونیم و ب شکل دلخواه برش داده و میبریم .من از مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران و کمی شیر برای رومال استفاده کردم و حدود 25 دقیقه داخل فر 180 درجه قرار دادم.
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱