#پیراشکی
آرد سفید سه صفر(از لوازم قنادی یا سوپر مارکت میتونید تهیه کنید) 2 پیمانه
میزان آرد همیشه تقریبی هست و ممکنه بسته به جنس اردتون کمتر یا بیشتر مصرف شود.
خمیر مایه فوری 2 قاشق چایخوری استاندارد(در صورت عدم دسترسی به قاشق استاندارد از 2 قاشق مرباخوری خمیر مایه استفاده کنید)
شکر 1 قاشق چایخوری
آب ولرم نصف پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
نمک 1/4 قاشق چایخوری
روغن مایع 1/4 پیمانه
ابتدا آرد را 3 بار الک کرده و کنار بگذارید.
در ظرفی خمیر مایه+شکر+آب ولرم را مخلوط کرده و 5 دقیقه روی آنرا بپوشانید تا خمیر مایه فعال شود و کف کند.
در یک کاسه تخم مرغ+نمک+روغن مایع را با چنگال مخلوط کنید.
سپس خمیر مایه عمل آمده را اضافه کرده و آرد را به تدریج اضافه و هم بزنید تا خمیر جمع شود.
سپس روی سطح کار کمی آرد پاشیده و خمیر جمع شده را روی آن قرار داده و ورز دهید.
در صورتی که خمیر زیاد چسبناک بود کم کم آرد به آن اضافه و به مدت 10 دقیقه خوب ورز دهید.
سعی کنید چسبندگی خمیر را با ورز دادن بگیرید و آرد زیادی به خورد خمیر ندهید وگرنه خمیر خشک و سفت و کیفیت پیراشکی شما بد میشود.
در نهایت خمیر کاملا لطیف شده و به دست نمیچسبد ولی خشک نیست.
کاسه ای را با روغن مایع کمی چرب کرده و خمیر را در آن بچرخانید تا کمی چرب شود و بعد با کارد +روی آن ایجاد کرده و روی کاسه را با سلفون بپوشانید و در جای گرم حدود 1/5 تا 2 ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر 2 برابر شود.
سپس پف خمیر را با مشت بخوابانید و هر بار مقداری از خمیر را روی سطح کار باز کنید(به ضخامت 2 میلی)
سپس با کاتر گرد قالب بزنید یا خمیر باز شده را روی قالب پیراشکی بیندازید و با مواد پیراشکی داخل آنرا پر کنید.
میتوانید دور پیراشکی را با چنگال مدل بدهید تا زیباتر شود.
من از مخلوط مرغ +قارچ+فلفل دلمه+جعفری ساطوری استفاده کردم.
پیراشکی های آماده را در سینی آردپاشی شده بچینید و روی آنها را بپوشانید و 20 دقیقه دیگر استراحت داده سپس در روغن داغ سرخ کنید.
یا با زرده تخم مرغ و کمی شیر رومال کرده و در فر 180 درجه بپزید.
حدود 20 عدد پیراشکی با این دستور خواهید داشت.
برای فریز کردن پیراشکی میتوانید در قابلمه مقداری آب و نمک بریزید و صبر کنید جوش بیاد و پیراشکی ها را دوتا دوتا در قابلمه بیندازید که اول پیراشکی ته آب میرود و وقتی به روی آب آمد پیراشکیها را دانه دانه در صافی ریخته و صبر کنید خنک شود و بعد فریز کنید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کیک_ارده
مواد لازم:
تخم مرغ ۳ عدد
شکر ۱,۵ لیوان(لیوان یا پیمانه قنادی)
ارده ۱ استکان (استکان کمر باریک ترک ، 100 گرم)
روغن مایع ۱ استکان(80 گرم)
آب ۱ لیوان
آرد ۲ لیوان
بکینگ پودر ۱ پاکت (10 گرم یا 2.5 ق چ)
طرز تهیه:
شکر و تخم مرغ را 5 دقیقه با همزن برقی هم بزنید. ارده،روغن مایع و آب را اضافه کنید و خیلی کم با همزن برقی هم بزنید.
مواد خشک را در حالیکه الک میکنید اضافه کنید و هم بزنید(چون ارده دارد برای همین وانیل نمیریزیم). 3 قاشق از مایه کیک برداشته و داخل ظرف دیگری بریزید و به این مایه کیک 1 ق غ پودر کاکائو و 1 ق غ شیر اضافه کنید و هم بزنید.
قالب کیک را با روغن جامد چرب کنید و تمام قسمتهای قالب را با کنجد بپوشانید. ابتدا مایه کیک ساده را داخل قالب بریزید سپس مایه کیک کاکائویی را روی مایه کیک ساده بریزید و خیلی کم با قاشق هم بزنید. در فر 175 درجه بپزید (با خلال دندان پخت کیک را تست کنید) بعد از سرد شدن کیک سس ارده را روی کیک بریزید و به دلخواه تزیین کنید.
برای سس ارده:
2 قاشق غذاخوری پودر قند و نصف لیوان ارده را داخل ظرفی هم بزنید و روی کیک سرد بریزید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پیراشکی_مجلسی
اینم آموزش چندمدل خمیر پیراشکی که میتونید در مهمانیها وجشن ها دوستانتون رو سوپرایز کنید🤗🤗
.
ولی اینجا دستور خمیر پیراشکی رو واستون میزارم ومیتونید مواد میانی پیراشکی رو از گوشت یا پنیر ویا سبزیجات پخته شده پر کنید.
#خمیر_پیراشکی
1 عدد تخم مرغ
آب 1 لیوان
1/2 لیوان روغن مایع
5 قاشق غذاخوری ماست
2 لیوان آرد (الک شده)
1 قاشق مرباخوری شکر
1 قاشق چایخوری نمک
1 قاشق غذاخوری سر صاف خمیر مایه فوری
طرز تهیه :
ابتدا مواد خشک رو در کاسه ای بریزید( آرد، شکر، نمک و خمیر مایه) و مخلوط کنید.
وسط ارد روباز کنید و تخم مرغ ماست، روغن مایع و آب رو اضافه کنید وکم کم هنه مواد رد مخلوط وبا دست ورز بدین واگه خمیر چسبندگی داشت کم کم آرد اضافه کنید تا خمیر نرم ولطیفی بدست بیاد.
روی خمیر رو پوشانده وحدود 1 ساعت استراحت داده تا حجم خمیر دو برابر شود.
بعد پف خمیر رو بگیرید و طبق ویدئو کاتر بزنید واز مواد میانی گذاشته وشکل دهید. بعد یا بزارید در فر 200 درجه به مدت 20 تا 30 دقیقه ویا در روغن سرخ کنید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
چیکن برگر
دستور تهیه
من از ترکیب نیم کیلو قلوه گاه و یک کیلو ششصد گرم سینه و ران مرغ استفاده کردم
.
گوشتا رو باهم دوبار چرخ کردم . بهتره قلوه گاه رو برش نازک بدین و نیم ساعتی داخل فریزر بذارید تا براحتی چرخ بشه.
.
من از این مقدار گوشت ۴۰۰ گرم گوشت رو برداشتم ...
بقیه مواد رو بدون ادویه و پیاز داخل فریز بسته بندی کردم
.
گوشت چرخ شده قلوه گاه گوشفندی و مرغ ۴۰۰ گرم
پیاز کوچیک یک عدد
پودر سیر نصف ق چ
نمک و فلفل ب میزان لازم
قارچ بلانچ شده ۵ عدد
جعفری ساتوری یک ق چ
پودر سوخاری دو ق غ
برای بلانچ قارچ رو خرد کنید و روی حرارت بذارید تا پخته بشه و ابش کامل کشیده بشه . سپس کاملا ساتوریش کنید
یا از همون اول رنده کنید و روی حرارت بذارید.
تمام مواد رو با هم مخلوط کنید حسابی ورز بدین یه گلوله از گوشت رو ته نایلون پهن کنید و نیم ساعتی داخل فریزر بذارید سپس سرخ کنید اواخر پخت در صورت تمایل پنیر گودا بذارید ...
همبرگرا رو میتونید اماده تو فریزر داشته باشید موقع مصرف سرخ کنید
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#مرغ_ليمويى
.
مواد لازم برای ران مرغ با طعم لیموران مرغ
آب لیمو :1/4 پیمانه
پوست رنده شده لیمو :یک قاشق سوپخوری
سیر له شده :1حبه
برگ تازه آویشن :3 قاشق چایخوری،ریز خردشده
جعفری تازه و ریز خرد شده :2 قاشق چایخوری
ران مرغ :4 عدد، و با استخوان يا با پوست
نمک و زعفران و فلفل تازه :به میزان لازم ✅
✅طرز تهیه
در ظرفی که درب آن را محکم بسته بشه (هوا به داخل آن کشیده نشه) تمامی مواد بجز ران مرغ ها را به خوبی مخلوط کرده و.ران مرغ ها را به مواد مخلوط شده اضافه کرده ،اطراف ران ها را کاملا به مواد آغشته کنید،درب ظرف را بسته و مخلوط را به مدت 2 ساعت در یخچال بزاريد تا ران ها کاملاً مزه داربشه
بعد از 2 ساعت ظرف را بيرون اورده .
تابه رو چرب كرده و مرغا رو چيده و با حرارت ملايم به مدت 40 دقيقه بزاريد بپزه و يك ربع آخر مانده به پخت ، مواد باقى رو مرغ ريخته و دوباره درش رو بسته تا سرخ و طلايى بشه و نوش جان
دستور با فر 👇🏻
فر را در دمای 425 درجه فارنهایت (220 درجه سانتیگراد) گرم کنید.
سینی فر یا ظرف مورد نظر را با اسپری به روغن آغشته کنید.مرغ ها را از ظرف خارج کرده و .ران ها را در ظرف یا سینی فرقرار دهید و در صورت تمایل روی هرکدام از رانها روغن زیتون بریزید.ظرف را به مدت 25-20 دقیقه بر روی سینی وسطی فر قرار دهید
ظرف را بعد از 20 دقیقه از فر خارج کرده و باقیمانده مواد را مجدداً به ران ها مالیده و 25-20 دقیقه دیگر در فر قرار دهید تا زمانیکه تمام مواد به خرد ران ها برود.ظرف را بعد از پخت از فر خارج کرده و بعد از 5 دقیقه سرو کنید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ژله_بیسکوئیت
دوستان گلم توجه داشته باشید این ژله خوشمزه رو با هر ژله ای که دوست داشتید می تونید درست کنید. اینجا با پاناکوتا درست شده ولی رنگ و نوع ژله کاملا انتخابیه.
دستور
ابتدا ژله آلورا رو با یک و نیم لیوان آب جوش درست کنید و بذارید تا خنک بشه. بیسکویت ها رو ته قالب بچنید و به آرامی روشون ژله آلورا رو بریزید. و بذارید تا نیم بند بشه. سپس پاناکوتا وانیلی رو درست کنید و بعد خنک شدن بریزید. و مرحله آخر هم پاناکوتا شکلاتی رو بریزید. آموزش پاناکوتا وانیلی و شکلاتی در ادامه آوردم.
#پاناکوتا_وانیلی یا زعفرانی : شیر ۲ لیوان، شکر ۷ قاشق غذاخوری، خامه صبحانه ۵ ق غ، ژلاتین ۲ ق غ، آب ۱ استکان، وانیل یا زعفران مقداری.
پودر ژلاتین رو با یک استکان آب سرد روی حرارت غیرمستقیم حل کرده، شیر و شکر و وانیل رو روی حرارت گذاشته و هم بزنید تا شکر حل بشه، خامه رو روی حرارت غیرمستقیم با چنگال هم زده تا نرم بشه و کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به خوبی حل بشن و از روی حرارت بردارید و وقتی خنک شد ژلاتین آب شده رو بهش اضافه کنید.
#پاناکوتا_شکلاتی : شیر ۲ لیوان، شکر ۶ ق غ، خامه صبحانه ۵ ق غ، شکلات تخته ای به مقدار دلخواه، پودر ژلاتین ۲ ق غ، آب ۱ استکان
پودر ژلاتین رو با یک استکان آب سرد روی حرارت غیرمستقیم حل کرده، خامه رو با چنگال هم زده تا نرم شه، شیر و شکر رو روی حرارت گذاشته و هم بزنید تا شکر حل شه ، شکلات تخته ای رو اضافه کنید و هم بزنید تا با حرارت مواد آب شه، خامه رو کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید و سپس مواد رو از روی حرارت برداشته و ژلاتین رو اضافه کنید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛