🍧🍡🍧🍡🍧🍡🍧🍡🍧🍡🍧🍡
#لواشک_توت_فرنگی
مواد لازم برای۱۰ نفر
شکر ۳/۴ فنجان
توت فرنگی (نصف شده) ۷۰۰ گرم
طرز تهیه
۱- توت فرنگی و شکر را در یک مخلوط کن بزنید تا پوره و یکدست شوند.
۲- مخلوط را از یک صافی ریز رد کنید و در یک روغن دان بزرگ بریزید.
۳- بگذارید پوره به جوش بیاید سپس شعله را کم کنید تا 45 تا 1 ساعت آهسته غل بزند و گاهی هم بزنید. باز هم بزنید تا مخلوط به حجم 1 و 1/4 فنجان برسد. باید آنقدر غلیظ شده باشد که روی خودش تا بخورد.
۴- فر را با دمای 200 درجه فارنهایت (93 درجه سانتی گراد) داغ کنید و کف یک سینی فر را با کاغذ روغنی نچسب بپوشانید.
۵- پوره ی داغ را روی کاغذ بریزید و با یک کاردک آن را به صورت یکدست و یک لایه نازک پهن کنید تا به شکل یک مستطیل 31 در 25 سانتی متر در بیاید.
۶- پوره را 2 تا 3 ساعت در فر بگذارید تا خشک شود و کمی چسبناک شود اما به انگشت نچسبد.
۷- لواشک را با همان کاغذ روی یک سینی فر قرار دهید تا حداقل 3 ساعت و حداکثر یک شبانه روز بماند و خنک شود.
۸- یک ورقه دیگر کاغذ روغنی روی لواشک بیندازید سپس لواشک را به همراه کاغذ از سینی جدا کنید. لواشک را برش دهید و به شکل دلخواه در بیاورید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#حلوا_خامه_و_عسل
آرد١ليوان
شكر١ليوان
آب٢ليوان
روغن مايع نصف ليوان
كره ١٠٠گرم
خامه١بسته
عسل نصف ليوان
گلاب ١فنجان
زعفران وهل
ابتدا آب وشكر را روي حرارت بگذاريد تا شكر حل شود وقتي كمي جوشيد از روي حرارت برميداريم وخامه وعسل وزعفران وهل و گلاب را هم اضافه ميكنيم ومخلوط ميكنيم تا يكدست شود بعد آرد را روي حرارت ملايم تفت ميدهيم تا بوي خاميش گرفته بشه بعد روغن وكره رااضافه كرده و باز تفت ميدهيم وقتي كه به رنگ دلخواه رسيد از روي حرارت برميداريم ومايع را به آن اضافه ميكنيم ومرتب هم ميزنيم اگر شل بود مقداري روي حرارت ميذاريم تا جمع شود.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🔺️سلام صبحتون بخیر
اول هفته تون
پرازافکارمثبت
امروزتون شاد
لحظه هاتون قشنگ
زندگیتون پربرکت
عاقبتتون تابناک
دستاتون
سرشارازنعمت
وروزگارتون
پرازموفقیت
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کباب_ترکی_معجزه_چاشنی😋
مواد لازم برای ۴ نفر:
گوشت چرخ کرده ۶۰۰ گرم
پیاز رنده شده دو عدد
سیر رنده شده یک قاشق چای خوری
نمک، فلفل سیاه و پاپریکا به میزان لازم
جعفری ریز خرد شده دو تا سه قاشق غذاخوری
تخم مرغ یک عدد
پودر نان خشک دو قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
سیخ چوبی ۱۰ تا ۱۲ عدد
طرز تهیه:
بعد از رنده کردن پیاز حتما آب اضافی آن را بگیرید. همه مواد را در کاسه بزرگی ریخته و مخلوط کنید. چند دقیقه ورز دهید سپس به حالت ضربه ای در کاسه بکوبید تا منسجم و کشدار شود، روی ظرف سلفون بکشید و حداقل نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.
سیخ های چوبی را به مدت نیم ساعت در آب ولرم خیس کنید، این کار از سوختن و تیره شدن سیخ ها هنگام پخت و همچنین از خشک شدن گوشت جلوگیری میکند.
مخلوط گوشتی را به ۱۰ قسمت مساوی تقسیم کنید، اگر از ترازو استفاده میکنید هر قسمت ۸۰ تا ۱۰۰ گرم باشد. با دست نمدار هر قسمت گوشت را در دست کاملا گرد کنید سپس به شکل سوسیس مدل دهید و یک سیخ چوبی از مرکز کباب فرو کنید. در تابه گریل(یا ساده) مقدار کمی روغن بریزید و سیخ های کباب را در تابه بگذارید و با حرارت متوسط همه طرف هر کباب را سرخ کنید تا خوشرنگ شود، از سرخ کردن بیش از حد کباب ها خودداری کنید که باعث خشک و گلوگیر شدن کباب میشود. کباب های آماده را در کنار کته ساده یا نان سرو و نوش جان کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
خورشت هویج
مرغ یا گوشت آبگوشتی؛ ۷۵۰ گرم
پیاز سرخ شده؛ ۳ قاشق سوپخوری
هویج، یک کیلوگرم
آلوی خشک؛ ۳۰۰ گرم
زعفران سائیده ؛ یک قاشق مرباخوری (در صورتی که در آب حل کرده باشیم سه قاشق سوپخوری)
شکر؛ ۳ قاشق سوپخوری
روغن؛ به مقدار لازم
نمک؛ به مقدار لازم
مرغ یا گوشت را با پیاز سرخ شده و چند لیوان آب میگذاریم تا بپزد. هویج را خلال میکنیم و با روغن سرخ میکنیم و با آلوی شسته شده داخل گوشت یا مرغ میریزیم و میگذاریم بپزد.زعفران را با کمی نمک و شکر داخل خورش میریزیم و صبر میکنیم تا خورش کاملاً به روغن بیفتد.اگر بخواهیم خورش ترشتر بشود، در آخر طبخ کمی آبلیمو به آن اضافه میکنیم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
نان مخصوص رمضان
آرد سفید۳ لیوان شیر یک پیمانه
شکر چهار ق غ
شیر گرم یک سوم لیوان
پودر خمیر مایه یک ق غ سر صاف
تخم مرغ دو عدد ( یکی برای رو مال کردن)
کره ۵۰گرم
وانیل یک ق چ
پودر هل یک ق چ
اول آرد رو الک میکنیم بعد در ظرف گودی همه مواد خشک رو باهم مخلوط کرده و شیر ولرم و کره ذوب شده و یکی از تخم مرغ ها رو اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم و خوب ورز داده تا خمیری لطیفی به دست بیاد آن وقت روی خمیر رو می پوشونیم ودر جای گرمی دو ساعت استراحت میدیم تا حجمش دوبرابر بشه بعد دوباره خوب ورز داده و خمیر رو روی میز که آرد پاشیدیم با وردنه باز میکنیم و در قالب مورد نظر که قبلا چرب کردیم پهن میکنیم رو شو شکل میدیم و با تخم مرغ رو مال کرده و
نیم ساعت استراحت میدیم ودر فری که قبلا گرم شده با درجه حرارت ۱۸۰درجه ۳۰ دقیقه قرار میدیم
بعد پخت نان می تونین با عسل رومال کنید من این کارو کردم
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#آش_گندم
بلغور گندم ۲ لیوان
نخود و لوبیا پخته شده ۱ لیوان
پیاز ۳ عدد عصاره قلم ۲ لیوان آب ۸ لیوان
روغن ۳ ق س نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و دارچین هر کدام ۲ ق چ
بلغور گندم رو با مقداری آب جوش سه چهار ساعت خیس میذاریم بعد با ۸ لیوان آب میپزیم شاید به آب بیشتری نیاز بشه در این صورت حین پخت آب جوش کم کم اضافه کنید بستگی به نوع گندم و حجم پوک شدنش داره .بعد پیازها رو تفت میدیم و ادویه رو اضافه میکنیم عصاره قلم و حبوبات پخته رو هم اضافه میکنیم بعد با گوشتکوب برقی له میکنیم این قسمتش اختیاریه من برای اینکه پیازهاش دیده نشه مجبورم له کنم بعد میذاریم تا کاملا جا بیفته .آش آماده سرو است. نمک غذا بستگی به ذائقه داره
نوش جان
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#والک_پلو_طالقان
مواد لازم :
والک ۳۰۰ گرم
برنج ۳ پیمانه
نمک ، فلفل و روغن به میزان لازم
طرز تهیه :
اول از همه این والک رو ، من از تجریش خریدم .
والک زیاد گل نداره بیشتر شن داره ، چند بار با آب معمولی بشورین بعد یکی دو قطره سرکه بریزین تو آبی که والک توشه و بعد از ۲ تا ۳ دقیقه خوب بشورین و آبکش کنید و با چاقو یا از اون بهتر با قیچی خردش کنید بعد هم ۳ پیمونه برنج را با ۴ پیمونه آب و ۳ مشت از این سبزی ریختم توی پلوپز ، نمک و فلفل و روغن را اضافه کردم و گذاشتم دمی والکم پخته بشه و دم بکشه.
بعد از یک ساعت والک پلوی شما با یه ته دیگ خوشمزه و برشته آماده است.
میشه والک پلو را همینطوری با ماست و سبزی و یا ترشی خورد.
اگه دوست داشتین کنارش مرغ یا ماهی می تونین بذارین.
که البته من تن ماهی رو ترجیح می دم
پ ن :خوشبختانه این سبزی خیلی خوب و با کیفیت در فریزر ماندگاری داره و می تونیبن در تموم روزهای سال از طعم و عطرش لذت ببرین👍
پ ن: طالقانی ها این پلو رو با سماق و زعفران میل می کنند( کتاب دانشنامه ی سرزمین کهن طالقان)
پ ن:اگه محدودیت غذایی ندارین از روغن حیوانی غافل نشین😊
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#سالاد_اندونزی
یه عدد سیب زمینی متوسط پخته شده و نگینی خرد شده
یک عدد هویج پخته و نگینی خرد شده
نصف سینه مرغ پخته و خرد شده و یا کالباس
نصف فلفل دلمه ای ریز خرد شده
پبازچه کمی
شوید بدلخواه بریزید خوشمزه تر میشه
سس مایونز به اندازه دلخواه
نمک و فلفل و مقداری آبلیمو
همه رو با هم مخلوط کرده در ظرف مورد نظر میریزیم میزاریم داخل یخچال بعد سرو میکنیم بسی خوشمزه هست.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خرما_پیچ
مواد لازم برای 3-4 نفر
▫️8 خرما، بدون هسته
▫️4 گردو
▫️دارچین (اختیاری)
کراست یا خمیر پای🍚
▪️1/2 پیمانه کره سرد، مکعبی خرد کنین و 20 دقیقه داخل فریزر بزارین
▪️1 و 1/4 پیمانه آرد
▪️1/2 ویا 1 قاشق غذاخوری شکر
▪️نوک قاشق چایخوری نمک
▪️نصف 1/3 پیمانه آب سرد
طرز تهیه
فر رو در دمای 180 درجه بزارین، داخل خرما ها، گردو بزارین (نصف گردو).همه مواد جز آب رو داخل مخلوط کن، مخلوط کنین تا همه چی مخلوط شه، قاشق قاشق آب سرد رو اضافه کنین و هر سری با قاشق چوبی مخلوط کنین، بعد در آخر با دستتون جمع و جور کنین(زیاد با دست ورز ندین) و داخل سلفون بزارین و نزدیک 1 ساعت اینا بزارین یخچال، بعد از یخچال دربیارین و 15-20 دقیقه صبر کنین تا به دمای اتاق برسه بعد به طول حدود 6 سانتیمتر ببرین و دور خرما ها بپیچین و داخل سینی فر که کاغذ روغنی گذاشتین بچینین و روشون مقداری شیر بمالین (ویا زرده تخم مرغ) و کنجد بپاشین و 25 دقیقه بپزین.
این خمیر رو اگه مقدار موادشو 2 برابر کنین، میتونین انواع پای باهاش درست کنین.
این مقدار خمیر احتمال زیاد ، اضافی بمونه.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#سالاد سیب زمینی قالبی👌
مواد لازم:
4-5 عدد سیب زمینی (با توجه به تعداد افراد میتوانید تعداد سیب زمینی ها را بیشتر کنید)
1 عددهویج متوسط
1/2 بسته جعفری(حدود 15 ساقه)
1/2 بسته شوید
1/2بسته پیاز چه(به دلخواه میتوانید اضافه کنید من نریختم)
1 قاشق چایخوری فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری زیره
2 قاشق چایخوری نمک
آب 1/2 لیمو
1/2 استکان روغن زیتون(استکان کمر باریک ترک)
طرز تهیه:
سیب زمینی هارا آب پز کنید و با چنگال له کنید داخل یک ظرف بریزید هویج را رنده کنید و داخل ماهیتابه کمی تفت بدید و به سیب زمینی ها اضافه کنید سپس جعفری ،شوید ،و پیازچه را ریز خرد کنید و به سیب زمینی اضافه کنید داخل یک استکان آب لیمو و ادویه ها را بریزید و با هم مخلوط کنید و این سس را به مواد اضافه کنید و هم بزنید داخل قالب سیلیکونی را چرب کنید و با مواد پر کنید و تا زمانیکه سرو میکنید در یخچال نگه دارید.زمان سرو داخل ظرف سرو برگردانید و وسط سیب زمینی از مخلوط گارنیتور و ماست بریزید و به دلخواه تزئین کنید.
❣نکته:گارنیتور شامل نخودفرنگی آب پز شده و سیب زمینی و هویج مربع خرد شده و آب پز شده است .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#اسپرینگ_رول_مرغ_و_سبزیجات#
مواد لازم برای۱۵ نفر
خمیر فیلو به مقدار لازم
جعفری خرد شده نصف لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
سیر ۲ حبه
زنجبیل ۱ قاشق چای خوری
پیاز ۱ عدد
هویج رنده شده نصف لیوان
مرغ چرخ کرده ۴۰۰ گرم
طرز تهیه:
سیر و پیاز رنده شده ، مرغ چرخ کرده ، تخم مرغ ، هویج ، جعفری ، زنجبیل ، نمک و فلفل را داخل کاسه ای بریزید و خوب مخلوط کنید ، روی کاسه را بپوشانید و نیم ساعت داخل یخچال استراحت دهید تا مواد مزه دار شوند.
بعد خمیر فیلو را به صورت مربعی برش بزنید ، قسمت پایینی خمیر مقداری از مواد بریزید سپس خمیر را رول کنید ( در زمان رول کردن گوشه ها را به داخل خمیر بدهید و در انتها با مقداری آب لبه ها را به هم بچسبانید)
تمام رول ها را به همین صورت آماده کنید ، داخل قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود سپس رول ها را در روغن داغ قرار دهید تا سرخ شوند ( پس از 5 دقیقه برگردانید تا طرف دیگر رول نیز سرخ شود ).
پس از سرخ شدن رول ها را روی توری یا دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی رول ها گرفته شود سپس رول ها را همراه با سس دلخواه یا خامه ترش سرو کنید.
✅ نکات
طرز تهیه خامه ترش در بخش سس و رب موجود است
میتوانید این رول ها را بدون سرخ کردن آماده کنید ، اطراف رول ها را چرب کنید و 30 دقیقه درون فر یا هواپز بگذارید تا طلایی شوند ، به جای تخم مرغ میتوانید از پنیر و به جای خمیر فیلو از نان لواش میتوانید استفاده کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#منو_ماه_رمضان
هرروزنپرسیدچی درست کنم پیشنهاد برای افطارماه رمضان
روز 1: آش رشته با کوفته ریزه،زرشک پلو با مرغ،فرنی مجلسی،سالاد
روز 2: آش ماست،کوفته آذربایجانی،خاگینه عسلی، سالاد
روز 3:سوپ جو، کتلت گوشت با سرخ کردنی،شیربرنج مجلسی،سالاد
روز 4:سوپ قارچ،دمپختک مرغ،رنگینک،سالاد
روز 5:آش نخود،دلمه بادمجان،کیک باقلوایی،سالاد
روز 6:سوپ شیر،پلوخورش کرفس،حلوا رولتی،سالاد
روز 7: آش شله قلمکار،ته چین مرغ،شله زرد،سالاد
روز 8:سوپ مرغ،رشته پلوباقرمه سبزی،کاچی،سالاد
روز 9:آش گوجه،لوبیاپلو،حلیم شیرین،سالاد
روز 10:سوپ سیب زمینی،سبزی پلو با ماهی،حلوا زنجبیلی،سالاد
روز 11:آش کشک،پلوخورش قیمه،ترحلوا،سالاد
روز 12:سوپ عدس،کباب کوبیده خونگی،دسرماست،سالاد
روز 13:آش بلغور،پلوخورش گل کلم،حلوا آردگندم،سالاد
روز 14:سوپ رشته فرنگی،تاس کباب،خاگینه تبریز،سالاد
روز 15:آش ماش،شیرین پلو با گوشت،گوش فیل،سالاد
روز 16:سوپ اسفناج،کباب تابه ای،شارلوت،سالاد
روز 17:سوپ سبزیجات،کوفته ریزه آذری،کلوچه خرمایی،سالاد
روز 18:حلیم عدس،گوشت لاپلو،شیرینی انگشتی ترک،سالاد
روز19:آش ترخینه،پلوخورش آلواسفناج،کیک یخچالی،سالاد
روز 20:سوپ برنج،پلوخورش بادمجان،نان خرمایی،سالاد
روز 21:اشکنه ترکی،دلمه کلم،حلواکیکی،سالاد
روز 22:آش آلو،استانبولی،حلوامیکادو،سالاد
روز 23:سوپ بروکلی باخامه،مرصع پلو،لوز تبریزی،سالاد
روز 24:آش گوشت،کوکو دورنگ،شیرینی شربتی،سالاد
روز 25:آش اردبیلی،کشک بادمجان،حلواهویج اورمیه،سالاد
روز 26:سوپ ماکارونی فرمی،گارنی یاریخ(شکم پاره)،خاگینه پفی،سالاد
روز 27: آش ترخینه،قیمه نثا،مسقطی،سالاد
روز 28:سوپ دال عدس،پلوخورش هویج ترکی،شیرمال مغزدار،سالاد
روز 29: آش شیر،پلوخورش خلال،پلمبیر،سالاد
روز 30:سوپ حریره،پلوخورش گوشت و خرما،حلواعسلی،سالاد
برنامه غذایی برای ماه مبارک رمضان
🌹🌹🌹🌹🌺🌺🌺🌺🌺
1افطار شله زرد وکتلت. سحری کباب تابه ای
روزدوم سوپ و قرمه سبزی
روز سوم عدسی وزرشک پلو
روز چهارم آش و قیمه
روز پنجم فرنی و کتلت و سبزی پلو کوکو
روز ششم سوپ و سحری کباب تابه ای
روز هفتم آش و لوبیاپلو
روز هشتم شله زرد و کتلت و سحر عدس پلو
روز نهم سوپ و خورشت کرفس
و روز دهم فرنی و کوفته و دمی پلو
روز یازدهم عدسی و شوید باقالی پلو
روز دوازدهم املت و سبزی پلو ماهی
روز سیزدهم شله زرد کوکو و سحری زرشک پلو با مرغ
روز چهاردهم عدسی و لوبیا پلو
روز پانزدهم سوپ و خورشت قیمه بادمجان
روز شانزدهم آش و کباب تابه ای
روز هفدهم فرنی و کتلت و سحر قورمه سبزی
روز هجدهم میرزا قاسمی و عدس پلو
روز نوزدهم کوکو سیب زمینی و خورشت کرفس
روز بیستم سوپ و خورشت فسنجان
روز بیست و یکم شله زرد و کتلت و سحر لوبیا پلو
روز بیست و دوم عدسی و سبزی پلو کوکو روز
بیست و سوم آش و قیمه سیب زمینی
روز بیست و چهارم فرنی و کتلت و زرشک پلو با مرغ
روز بیست و پنجم املت و کباب تابه ای
روز بیست و ششم سوپ و خورشت قرمه سبزی
روز بیست و هفتم شله زرد و کوفته و لوبیا پلو
روز بیست و هشتم کشک و بادمجون و خورشت کرفس
روز بیست و نهم کوکو سیب زمینی و زرشک پلو با مرغ
روز آخر ماه مبارک رمضان آش و سبزی پلو ماهی وووووهر چه نوش جان کردید ما را هم دعا کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
✅ پیتزا لقمه ای 😋
خمير مايه يه ق غ خ سرخالى
شير نصف ليوان
آب ولرم یک سوم لیوان
روغن مايع ٦ ق غ خ
تخم مرغ يك عدد
شكر يه ق چ خ
نمك نصف ق چ خ
آرد سه و نيم ليوان
🍜 طرز تهیه:
خمير مايه رو با شكر و يك سوم اب ولرم حل مى كنيم وهمه ى مواد رو به جز ارد باهم مخلوط كنيد ،ارد رو الك كنيد و كم كم به مواداضافه كنيد و ورز بديد تا يه خمير تقريبا سفت بدست بياريد(خميرپيتزا از خمير پيراشكى و دونات يكم سفت تر باشه)
بعد روش رو مى پوشونيم و جاى گرم دوساعتى استراحت ميديم تا ور بياد....
بعد اینکه خمیر آماده شد،میز کار رو آرد پاشی می کنیم خمیر رو به قط یک سانت پهن می کنیم و با یک قالب گرد کوچک شروع می کنیم به قالب زدن و بعد روی هر کدوم از خمیرها رو با چنگال چند تا سوراخ می زنیم و توی فری که با دمای ۱۷۵ درجه گرم شده سه دقیقه میذاریم تا خمیر کنی بپزه ،خمیر رو از فر در میاریم و روش سس کچاپ یا سس چیلی میزنیم و کمی پنیر میریزیمو روش مواد پیتزا و دوباره پنیر می ریزیم و توی فر با دمای ۱۷۵. درجه به مدت ۱۵ دقیقه میذاریم تا بپزه...
مواد پیتزا می تونه مخلوط گوشت چرخ شده،فلفل دلمه و قارچ و جعفری و ذرت باشه..
می تونید از تکه های مرغ یا سوسیس بجای گوشت استفاده کنید..
#پیتزا_لقمه_ای
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
✅ شامي 😋
✍ مواد لازم:
گوشت چرخکرده ۱۰۰ گرم
سیب زمینی ۲۰۰ گرم (۲عدد متوسط)
پیاز متوسط ۱عدد
تخم مرغ ۱عدد
سبزی خشک معطر ۲_۳قاشق (شامل نعناع و شوید جعفری و گشنیز و شنبلیله)
رب گوجه یک قاشق چایخوری
نمک فلفل زردچوبه بمقدار لازم
🍜 طرز تهیه:
سیب زمینی رو رنده ریز کردم آبشو گرفتم. پیازو رنده کردم و بقیه موادو اضافه کردم و حسابی ورز دادم تا سیبزمینی پژمرده بشه.
بعد با دست فرم دادم و در روغن سرخ کردم.
#شامی
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_بابکا_شکلاتی
🍞🍞🍞
مواد لازم
شیر ۳۷ درجه ٣/٤ پیمانه
خمیر مایه ۳ق چ
آرد میزان لازم
شکر ۴ ق غ
کره ذوب شده ۴ ق غ
تخم مرغ گرم ۲ عدد
نمک ۱/۲ ق چ
وانیل ۱/۲ ق چ
جهت مواد میانی
به دلخواه میتوانید گاناش ،نوتلا ،کرم های منسجم یا خمیر مغزها را استفاده کنید مثل
گردو یا بادام اسیاب شده با ترکیب پودر قند و طعم دهنده هایی مثل هل یا دارچین
طرز تهیه
شیرولرم را با ا ق غ شکر مخلوط کنید و مخمر را روش میپاشیم و دو ق غ ارد را هم اضافه میکنیم و ۱۰دقیقه استراحت میدهیم.
بعد از این مرحله مابقی شکر کره ذوب شده که نباید داغ شده باشد، نمک تخم مرغ های دمای محیط و وانیل را در کاسه ای جداگانه با هم مخلوط میکنیم و بعد مایه خمیر عمل آمده را آرام با مواد مخلوط میکنیم و کم کم ارد اضافه میکنیم تا خمیر کمی جمع شود. سپس کمی آرد را روی میز کار ریخته خمیر را هم از کاسه خارج کرده و جمع میکنیم و به خورد هم میدهیم خمیر بسیار لطیف است نیاز به آرد اضافی ندارد
برای چسبندگی احتمالی خمیر توجه بفرمائید خمیر به دست تمیز نمیچسبه پس برای ورز دادن دستها را خوب بشوئید و خشک کنید و نهایتا کمی چرب نمائید و نکته مهم دیگر در خمیرها اینه که خمیرراروی میز کار بچرخونید اگر یک جا ورز بدید خمیر به میز کار ممکنه بچسبه
روی خمیر راکاور کنید و مدت یکساعت استراحت بدید.
سطح کار و روی خمیر راآرد میپاشیم و به قطر حدودی ۱ سانت و مستطیل منظم ۳۰ در ۴۰ روی میز کار به وسیله وردنه باز میکنیم. حالا مواد میانی را روی خمیر پخش و از یک ضلع رول میکنیم .
رول را روبروی خودتون قرار بدین از یک سمت ۴ سانت فاصله داده و مابقی را تا انتها برش میزنیم تا دو قسمت شود سپس دو قسمت را دور خودش میپیچیم و سر آنرا به داخل میفشریم.
داخل قالب لوف کاغذ روغنی میگذاریم خمیر را داخلش قرار میدیم روش و کاور میکنیم تا حدود ۱۵دقیقه یا تا زمانیکه دوباره حجم بگیره استراحت میدهیم. روی خمیر را با کره رومال میکنیم.
در فر با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۸۰ درجه سانتیگراد ۳۰ دقیقه یا تا زمانی که سطحش طلائی بشه میپزیم. برای بعد از پخت میتوانید تا نان داغه با روغن نارگیل یا کره سطح نان را براق کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛