eitaa logo
آشپزی خاص
99.5هزار دنبال‌کننده
13.8هزار عکس
39.3هزار ویدیو
50 فایل
🌹❁ ﷽ ❁🌹 بنام پرودگاری که بی منت روزی میدهد⚘ تعرفه تبلیغات👇 🔜 eitaa.com/joinchat/3238592526Cd9dc51293f
مشاهده در ایتا
دانلود
آرد سفید سه صفر(از لوازم قنادی یا سوپر مارکت میتونید تهیه کنید) 2 پیمانه میزان آرد همیشه تقریبی هست و ممکنه بسته به جنس اردتون کمتر یا بیشتر مصرف شود. خمیر مایه فوری 2 قاشق چایخوری استاندارد(در صورت عدم دسترسی به قاشق استاندارد از 2 قاشق مرباخوری خمیر مایه استفاده کنید) شکر 1 قاشق چایخوری آب ولرم نصف پیمانه تخم مرغ 1 عدد نمک 1/4 قاشق چایخوری روغن مایع 1/4 پیمانه ابتدا آرد را 3 بار الک کرده و کنار بگذارید. در ظرفی خمیر مایه+شکر+آب ولرم را مخلوط کرده و 5 دقیقه روی آنرا بپوشانید تا خمیر مایه فعال شود و کف کند. در یک کاسه تخم مرغ+نمک+روغن مایع را با چنگال مخلوط کنید. سپس خمیر مایه عمل آمده را اضافه کرده و آرد را به تدریج اضافه و هم بزنید تا خمیر جمع شود. سپس روی سطح کار کمی آرد پاشیده و خمیر جمع شده را روی آن قرار داده و ورز دهید. در صورتی که خمیر زیاد چسبناک بود کم کم آرد به آن اضافه و به مدت 10 دقیقه خوب ورز دهید. سعی کنید چسبندگی خمیر را با ورز دادن بگیرید و آرد زیادی به خورد خمیر ندهید وگرنه خمیر خشک و سفت و کیفیت پیراشکی شما بد میشود. در نهایت خمیر کاملا لطیف شده و به دست نمیچسبد ولی خشک نیست. کاسه ای را با روغن مایع کمی چرب کرده و خمیر را در آن بچرخانید تا کمی چرب شود و بعد با کارد +روی آن ایجاد کرده و روی کاسه را با سلفون بپوشانید و در جای گرم حدود 1/5 تا 2 ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر 2 برابر شود. سپس پف خمیر را با مشت بخوابانید و هر بار مقداری از خمیر را روی سطح کار باز کنید(به ضخامت 2 میلی) سپس با کاتر گرد قالب بزنید یا خمیر باز شده را روی قالب پیراشکی بیندازید و با مواد پیراشکی داخل آنرا پر کنید. میتوانید دور پیراشکی را با چنگال مدل بدهید تا زیباتر شود. من از مخلوط مرغ +قارچ+فلفل دلمه+جعفری ساطوری استفاده کردم. پیراشکی های آماده را در سینی آردپاشی شده بچینید و روی آنها را بپوشانید و 20 دقیقه دیگر استراحت داده سپس در روغن داغ سرخ کنید. یا با زرده تخم مرغ و کمی شیر رومال کرده و در فر 180 درجه بپزید. حدود 20 عدد پیراشکی با این دستور خواهید داشت. برای فریز کردن پیراشکی میتوانید در قابلمه مقداری آب و نمک بریزید و صبر کنید جوش بیاد و پیراشکی ها را دوتا دوتا در قابلمه بیندازید که اول پیراشکی ته آب میرود و وقتی به روی آب آمد پیراشکیها را دانه دانه در صافی ریخته و صبر کنید خنک شود و بعد فریز کنید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم یک بسته نان تست خشک بدون نمک(بانون سوخاری هم میشه) مواد لازم برای شربت: دو لیوان آب دو لیوان شکر مواد لازم برای فرنی: یک لیتر شیر نصف لیوان شکر یک لیوان آرد سفید ۵گرم وانیل ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری کره برای تزیین : ۱۰۰ میلی لیتر خامه را گرم کرده و با شکلات هم میزنیم پسته طرز تهیه : اول شربت را حاضر می کنیم. شکر را داخل قابلمه ریخته و با شعله ملایم تا وقتی که رنگ آن عوض شود هم میزنیم. سپس دو لیوان آب را اضافه می کنیم. در ابتدا کارامل یخ می زند ولی بعد از جوش آمدن آب دوباره ذوب می شود .تا موقع ذوب شدن کارامل زیر شعله را خاموش نکنید. نان های تست را درون ظرف شیشه ای ریخته و شربت داغ را روی آن می گردانیم تا شربت را جذب کند. فرنی را میپزیم به این صورت که کره را در قابلمه ذوب کرده و شعله را خاموش می کنیم. مواد دیگر را به آن اضافه کرده و دوباره شعله را روشن میکنیم .پشت سر هم آن را باید هم بزنیم. بعد از خاموش کردن شعله وانیل را اضافه کرده و با کمک گوش کوب برقی آن را هم می زنیم. دقت داشته باشید تا وقتی که فرنی گرم است آن را روی نان ها ریخته و دسر را درست میکنیم .اگر مانند فیلم بخواهید از قالب استفاده کنید در زیر بالش کاغذ روغنی گذاشته و روی آن از فرنی پخش می‌کنیم. بدین ترتیب دسر سه طبقه می شود. و در آخر روی آن از سس شکلاتی و پسته می ریزیم حداقل ۳ الی ۴ ساعت در یخچال نگهداری می‌کنیم و سپس نوش جان میکنیم ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم: به : ۱ کیلوگرم شکر : ۱ کیلو و ۳۰۰ گرم آب : به مقدار لازم گردو : ۱۰۰ گرم طرز تهیه: ابتدا به را بصورت نگینی در اندازه ۱ تا ۱.۵ سانتیمتر همراه با پوست ریز می کنیم. قابلمه را روی شعله قرار داده شکر را اضافه کرده، آب را تا حدی که روی شکر را بپوشاند می ریزیم هم می زنیم بعد حل شدن شکر و جوش آمدن آب به را اضافه می کنیم درب قابلمه را می گذاریم و شعله را کم می کنیم. بعد از حدود دو ساعت تا دو ساعت و نیم به تغییر رنگ داده و قرمز می شود. شعله را زیاد کرده هر یک ربع مقداری از آب_مربا را داخل ظرف کوچکی ریخته درون یخچال قرار می دهیم بعد سرد شدن غلظت آن را تست می کنیم. بعد از اینکه مربا غلیظ شد گردوی خرد شده را اضافه کرده بعد از دو دقیقه مربا ی ما آماده هست ⁩نکات : حسن مربای به این هست که به هیچ افزودنی از قبیل گلاب و پوست_پرتقال ... برای رنگ و طعم بهتر نیاز ندارد. برای پخت مربا به با توجه به مقدار به، سه تا پنج ساعت زمان نیاز هست با کمی حوصله به خرج دادن مربای خوشرنگ و لذیذی خواهید داشت. !!اضافه کردن گردو اختیاری هست ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
تخم مرغ 4عدد وانیل یک چهارم ق چ ب.پ یک ق غ گردو پودر شده 100 گرم حدودا دو سوم لیوان آرد دو و نیم لیوان روغن یک لیوان سرخالی شکر یک لیوان کافی میکس فوری دو بسته آب جوش (دو بسته کافی میکس رو داخل یک لیوان دسته دار فرانسوی ریخته و روش آب جوش بریزین) شیر نصف لیوان زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا میکنیم سفیده رو میزنیم تا پف کند و فرم دار شود زرده + شکر + وانیل را میزنیم تا کرم رنگ و کشدار شود سپس روغن و مخلوط کافی میکس و شیر را اضافه کرده و بیست ثانیه با همزن میزنیم آرد و ب.پ را کم کم روی مواد میریزیم و با لیسک هم میزنیم در نهایت سفیده فرم گرفته و گردو را کم کم اضافه میکنیم و فقط در حد مخلوط شدن با لیسک هم میزنیم سپس در فر از قبل گرم شده با دمای 175-180 درجه به مدت 40-50 دقیقه میزاریم. قالب ترجیحا ۲۰ سانت. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
خاگینه تخم مرغ یک عدد ماست شیرین نصف لیوان حتما شیرین باشه روغن مایع دو قاشق بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری آرد خاگینه تقریبیه باید به اندازه ای آرد بزنید تا خمیر نرم ولطیفی بدست بیاد زیاد ارد به خوردش ندید وگرنه خاگینه خشک میشه آبخوری آردها با هم فرق داره تخم مرغ رو میزنیم تا کف کنه ماست وبیکینگ پودر و روغن رو اضافه میکنیم وهم میزنیم آرد رو کم کم اضافه کرده وبا دست ورز میدیم زیاد آرد به خوردش ندید. با آرد پاشی چسپندگی خمیر رو بگیرید .خمیر که آماده شد سلفون ویا نایلون فریزیر روش بکشید وروشو بپوشونید به مدت یک الی یک ساعت ونیم. خمیر که آماده شد با وردنه باز کنید به قطر نیم سانت نواری برش بزنید. طبق فیلم پیش برید.هر شکلی که میخواید درست کنید .شکل پاییون هم بسیار زیبای تو روغن داغ سرخ کنید وقتی دو طرفش سرخ شد تا داغه شربت ولرم روش بریزید وبعد از سرد شدن نوش جان 😉 شکر یک لیوان آب نصف لیوان گلاب یک چهارم لیوان جوهر لیمو یک چهارم قاشق چایخوری نداشتید دو قاشق آب لیمو طبیعی بزنید سعی کنید جوهر لیمو بزنید تضمینی شکرک نمیزنه زعفران به مقدار لازم آب رو بزارید جوش بزنه جوهر لیمو اضافه کنید وقتی جوش زد شکر رو اضافه کنید هم نزنید تا شکر تو آب حل بشه (شعله متوسط باشه )وقتی حل شد زعفران وگلاب اضافه کنید فرقی نداره زعفران پودری یا دم کرده شعله رو کم کنید تا قوام بیاد حدود دوازده تا پانزده دقیقه باید طول بکشه تا قوام بیاد اگر کمتر از ده دقیقه قوام بیاد با شعله زیاد قوام اومده وبعدا شکرک میزنه کمی تو نعلبکی یا قاشق بریزید وبصورت چرخشی سرد کنید آگه کند حرکت کرد یا بین دو انگشت تست کنید وقتی حالت چسبندگی دوسه دقیقه آخر یک قاشق گلوکز بزنید من نزدم گلوکز لوازم قنادیا دارن توووووجه کنید شربت به اندازه کافی قوام نیاد خاگینه نرم میشه زیادی هم قوام بیاد شکرک میزنه شهد بهتره تو دمای محیط سرد بشه عزیزان اگر شهد اضافه اومد یخچال ویا فریزیر بزارید تا چند ماه هم بمونه هیچیش نمیشه ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم آب ولرم : 2 لیوان (جوری که نه سرد باشه نه دست رو بسوزونه) پودر مخمر فوری : 1 قاشق چ(مخمر معمولی رو حتما تا 10 دقیقه اسراحت بدید توی مرحله اول اب و شکر،) شکر : 1 قاشق غ روغن : 2 قاشق غ نمک : 1/2 قاشق چ آرد گندم :به مقدار لازم طرز تهیه اول آب ولرم + مخمر + شکر را مخلوط کنید و 5 تا 10 دقیقه استراحت. بدید . سپس روغن مایع و نمک را اضافه کنید و مخلوط کنید . حالا آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر شروع به جمع شدن کند و حواستون باشه زیار آرد نریزید وگرنه خمیرتون سفت میشه و پف نمیکنه و در اخر نونتون خشک میشه. وقتی خمیر هنر چسبنده هستش به سطح آرد پاشی شده منتقل کنید و با دستهای آردی حدود 10 دقیقه ورز بدید تا خمیر لطیف شود. خمیر را به ظرف چرب شده منتقل کنید و روی خمیر را چرب کنید و جازه بدید 1 الی 2 ساعت استراحت کند. بعد استراحت پف خمیر را با ورز دادن بگیرید و به 8 الی 10 یا 12 قسمت تقسیم کنید (بستگی به خودتون داره که بخواید نان نازک یا زخیم داشته باشید) چانه هارو یکی یکی باز کنید و داخل تابه گرم شده بدون روغن یا با روغن هر طرف را حدود 3 تا 4 دقیقه بپزید ( تایم پخت بستگی به نازک یا ضخیم بودن نان ها داره) نکات: خمیر را با آرد زیاد سنگین نکنید وگرنه نان ها حالت خمیری میگیره و خشک میشه . تا حد ممکنه با ورز دادن و آردی کردن دستها چسپندگی را بگیرید البته بعد استراحت هم چسبندگیش کم میشه. میتونید از آرد قنادی هم استفاده کنید در اونصورت نان های سفید تری خواهید داشت. نان ها اگر زیادی نازک باشن کمی خشک میشن و زیاد توی تابه حرارت نبینه وگرنه بازم خشک میشه. بعد پخت حتما داغ داغ توی دستمال تمیز بپیجید تا عرق کنن نرم بمونن. حرارت نه خیلی کم باشه نه خیلی زیاد. بدون مخمر هم میتونید درست کنید فقط کافیه مخمر رو حذف کنید و بقیه مراحل رو همونجوری انجام بدید. این نان رو هم‌ میتونید بدون روغن هم با روغن درست کنید ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
خورشت قیمه بادمجان مواد لازم: گوشت قیمه شده گوسفندی ۳۰۰ گرم لپه نصف لیوان دوعدد بادمجان گوجه یک عدد پیاز یک عدد متوسط لیمو عمانی سه عدد قوره به مقدار دلخواه رب یک قاشق غذاخوری نمک، زردچوبه، چوب دارچین، فلفل و کمی پودر سیر اول از همه بادمجانها را پوست بکنید و داخل آب و نمک بندازید بعد نوبت لپه ها هست که خوب بشوریدشون و بزارید تا خیس بخورند پیازها رو داخل کره تفت بدین تا طلایی بشه بهتر هست که این کار رو با درب بسته انجام بدین و بعد از اون گوشت ها رو اضافه کنید کمی هم بزنید تا خوب تفت ببینند و در ادامه لپه ها رو داخل ظرف بریزید رب و ادویه ها رو به جز 💥نمک رو اضافه کنید و یک کاسه آب داخل خورشت بریزید لیمو عمانی ها رو که با چاقو زخمیشون کردین و خیسوندین به مواد اضافه کنید و بگذارید تا قشنگ خورشت جا بیفته بادمجان ها رو خشک کنید و سرخ کنید بعد گوجه ها رو تفت بدین . بعد از جا افتادن خورشتتون چوب دارچین رو خارج کنید و قوره ها و نمک رو اضافه کنید . بعد از چند دقیقه خورشت رو داخل یک ظرف بریزید و بادمجان ها و گوجه رو روی اون قرار بدین . امیدوارم به کارتون بیاد نوش جان در آخر اینو اضافه کنم برای خوب پخته شدن آب بیشتری بریزید و دوساعت روی گاز مواد رو قرار بدین ولی اگر از زودپز استفاده میکنید یک کاسه آب کافیه و مواد در سی دقیقه خوب پخته میشن ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
طرز تهیه پیده مواد لازم برای داخل پیده: ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده ۱ عدد پیاز ۱ عدد فلفل قرمز ۱ عدد فلفل سبز ۱ قاشق غذا خوری رب فلفل سیاه پودر فلفل قرمز نمک ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع دقت کنین گوشت بدون چربی نباشد، مواد دیگر را هم ریز خورد و در یک ظرف با همدیگر مخلوط کنید تا کامل به خورد هم بروند. مواد لازم برای خمیر: ۱ لیوان شیر ولرم ۱ استکان روغن مایع ۱ عدد سفیده تخم مرغ ۱ قاشق غذاخوری شکر ۱ قاشق غذاخوری خمیر مایه خشک فوری ۱ قاشق چای خوری نمک ۳ لیوان آرد طرز تهیه پیده: خمیر را اماده میکنیم و نیم ساعت استراحت می دهیم. در اندازه های دلخواه تقسیم میکنیم و با فاصله روی سینی فر میچینیم و ۱۵ دقیقه دیگر هم میگذاریم بماند، وقتی خمیر کمی نرم تر شد داخلش را گود میکنیم و از مواد اماده شده مان داخلش میریزیم. با زرده تخم مرغ خمیر را پوشش میدهیم و در فر ۱۸۰ درجه تا زمانیکه خمیرمان طلایی شود؛ میپزیم ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
برای قسمت های رنگی یک یا نصف بسته ژله در رنگ های مختلف طبق دستور روی جلد درست میکنیم. برای لایه های سفید هم یک بسته ژله آلوئه ورا رو با یک لیوان آب جوش حل میکنیم وقتی به دمای محیط رسید داخلش یک لیوان شیر یا بستنی وانیلی آب شده میریزیم.(شیر باید هم دمای مایع ژله باشه وگرنه بریده میشه). یک لایه ژله رنگی ته لیوان میریزیم و داخل یخچال میذاریم. وقتی که خودشو گرفت لایه بعدی رو میریزیم. این کار رو تکرار میکنیم تا لیوان پر بشه. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرغ سیبزمینی 👨‍🍳 مواد لازم : سینه مرغ ۳۰۰ گرم آب ۳۰۰ میلی لیتر نمک ۲ ق چ روغن‌ یک و نیم ق غ پاپریکا ۱ ق چ فلفل سیاه ۱ ق چ سیر ۲ حبه روزماری ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرغ نمکی برای یه شام خو‌شمزه👨‍🍳 مواد لازم : مرغ دو عدد کوچیک سیر خورد شده ۱ حبه آب لیمو ۱ عدد فلفل سیاه روزماری نمک ۱ کیلو گرم ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
یکشنبه 2 آذر ماهتون زیبا 🌸🍃 الهی🌸🍃 خدا پشت وپناهتون باشه و یه روزخوب یه روزعالی🌸🍃 یه روزموفق یه روزپربرکت🌸🍃 یه روزشاد و پراز آرامش 🌸🍃 رو براتون مقدر کنه🌸🍃 آمیـــن🙏 ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‎‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌ ‎‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‎‌‌‌‌‌ ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
طرز تهیه🔻 ٢ عدد ساقه طلايي رو حسابي خورد كنيد ١٥٠ گرم كره آب شده رو بهش اضافه كنيد بعد توي يه قالب يا ظرف پيركس بريزيد و بكوبيد تا كاملا صاف و يه دست بشه بعد بره داخل فريزر به مدت ٢٠ دقيقه. حالا سس شكلاتمون🔻 ٢ قاشق شير شكلات تخته اي ١ قاشق چايي خوري شكر ١ عدد نسكافه روی حرارت غير مستقيم(كتري) بزاريد تا آب بشه. مايع اصلي چيز كيكمون🔻 ١ عدد موز رو له كنيد ١ قالب پنير ماسكارپونه ١ عدد خامه صورتي سس شكلات داخل ١/٣ ليوان آب داغ پودر ژلاتين رو حل كنيد و بهشون اضافه كنيد. بعد مايع رو بزاريد داخل فريزر يكم خودشو بگيره. حالا نوبت بخش هيجان انگيزشه🔻 مايع رو بريزيد روي ساقه طلايي ها و بره توي فريزر به مدت ٢ ساعت و بعدش آمادس كه نوش جان كنيد. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
آب هویج ۲ لیوان پودر ژلاتین ۲۵ گرم (حدودا ۲/۵ ق غ) شکر ۲ تا ۳ ق غ بستنی ۱ لیوان (می تونید از خامه هم استفاده کنید میزان دل به خواهی ) وانیل مقداری آب سرد نصف لیوان پودر ژلاتین رو روی آب سرد پاشیدم و روی حرارت غیر مستقیم قرار دادم تا ذراتش حل بشه . داخل مخلوط کن آب هویج و شکر (میزانش کاملا بستگی به ذایقه خودتون داره ) و ژلاتین خنک و بستنی و وانیل رو اضافه کردم و میکس کردم . قالب من پلاستیکی هست اینجا خیلی جزیی با روعن مایع چرب کردم و مواد رو ریختم و گذاشتم یخچال تا دسر خوب بسته بشه . من یه شب تا صبح گذاشتم . بعد از بسته شدن دورش رو با چاقو آزاد کردم و وقتی خوب از جاش آزاد شد ، روش یه دیس مرطوب قرار دادم و برگردوندم . پ.ن : سوال های تکراری چه طور دسر که کج بود صاف شد . دیس مرطوب همیشه باشه که وقتی دسر اون محلی که در نطر دارین نیفتاد بتونید با دست بکشید تا محل مورد نطرتون قرار بگیره . پودر ژله با پودر ژلاتین فرق داره ، جایگزین نمیشه و پودر زلاتین در سوپر مارکت ها و لوازم قنادی هاهستش . جنس قالب هر چی می تونه باشه . این قالب پلاستیکی ها ارزونن و من از پلاسکوفروشی چند مدت قبل خریدم . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛