#خاچاپوری_ به سبک من
شیر: ۲لیوان
روغن مایع:۱/۴ لیوان
شکر :۲ق غ
خمیر مایه:۱ق س
نمک: کمی
آرد: به میزان لازم
پنیر صبحانه و پنیر پیتزا به میزان لازم.
زرده تخم مرغ برای رومال
کنجد : به میزان لازم.
شیر و نمک و شکر و خمیر مایه رو مخلوط کنید تا شکر حل شه.بعد نصف روغن مایع رو اضافه کنید و در نهایت آرد تا خمیر لطیفی بدست بیاد.
خمیر رو حدود یک ساعت استراحت بدید تا ور بیاد. بعد این زمان خمیر پهن کنید به قطر ۳ میلیمتر.و به شکل قایق درستش کنید. پنیر صبحانه رو با پشت قاشق له کنید و با کمی پنیر پیتزا مخلوط کنید.نسبتاشون ۲ به ۱ باشه. (می تونید از پنیر توپی موزارلا)استفاده کنید. . روی خمیر از این ترکیب بریزید یه دونه تخم بلدرچین روی ترکیب پنیر بزارید و خمیر رو از اطراف به برگردونید تا مخلوط پنیر از اطراف نریزه.اطراف خمیر رو با زرده تخم مرغ رومال کنید و توی فر با دمای ۱۷۰ درجه و حدود ۲۰ دقیقه قرار بدید.
پ ن: من تخم بلدرچین نداشتم و یه زرده تخم مرغ روی پنیر گذاشتم
#دسر دورنگ با مغز موز وبیسکوییت
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#_دلمه_کدو_ستاره_ای
✍️طرزتهیه:
بوسيله قاشق چايخوري کوچک يا ابزار مخصوص خالي کردن ميوه و سبزيجات مقداري از بافت کدو را خارج کرده طوري که کف و ديواره کدوها آسيبي نبيند. در ظرف ديگري کينوا پخته شده ، پياز سرخ شده ، گوشت چرخ کرده تفت داده شده با رب و زعفران ، قارچ ، زرشک و گردو و گشنيز ريز خرد شده را باهم مخلوط و داخل کدو را با اين مواد پر کنيد.
براي تهيه سس دلمه کدو ستاره ای :
پياز خرد شده ، باقيمانده کدو که از قبل بوسيله قاشق جدا شده ، زنجفيل تازه ، گوجه خشک شده ، جعفري تازه ، نمک ،فلفل سياه ، روغن زيتون و يک پيمانه آب جوش را درون ميکسر ريخته تا کاملا پوره شود سپس کف ظرف و روي کدو ها ريخته و اجازه ميدهيم با درب بسته و با دماي صدوهشتاد درجه سانتيگراد به مدت چهل و پنج دقيقه به ارامي درون فر پخته شود .
درصورت تمايل در انتهاي پخت مي توان با مخلوط سرکه و شکر و محلول زعفران غليظ عطر وطعمي ملس به خوراک بخشيد.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
شیرینی نان برنجی کرمانشاه امتحان شده
مواد لازم.
آرد برنج. ۳۷۵. گرم
زرده تخم مرغ. ،۲ عدد
شیر سرد. ۱ قاشق سوپخوری
گلاب. ۲ ق. س
هل. ۱. ق. چ
روغن جامد ۸۰ گرم
روغن مایع ۱۵ گرم
روغن حیوانی ۹۰ گرم
پودر قند ۱۱۰ گرم
سفیده تخم مرغ نصف یک عدد
طرز تهیه :
روغنها رو باهمزن ۱ دقیقه زده بعد صد گرم پودر شکر اضافه کرده باز یک دقیقه با هم زن میزنیم سپس زرده تخم مرغ و هل را اضافه کرده و یک دقیقه میزنیم سپس گلاب و شیر را اضافه کرده چند ثانیه زده بعد نصف آرد برنج را اضافه کرده بعد سفیده تخم مرغ را که جداگانه زدیم تا سفت و ابری شود را به مواد افزوده به آرامی با لیسک مخلوط میکنیم سپس بقیه آرد برنج را به مواد افزوده و خیلی آرام با دست همه را هممیزنیم باید خیلی کم و آرام ورز دهیم تا شیرینی به روغن نیافتد سپس خمیر را در نایلون گذاشته و نیم ساعت به آن استراحت میدهیم بعد شیرینی را به صورت دایره ای گرد به اندازه یک گردو درون سینی شیرینی چیده نیازی به کاغذ روغنی نیست روی آن را مهر زده و دانه خرفه را روی آن میریزیم آنگاه در فری که از یک ربع قبل صد و هشتاد درجه روشن کردیم گذاشته و به مدت بیست و پنج دقیقه میگذاریم تا بپزد،،،،،،نکته:اگر خمیر سفت و خشک شد کمی گلاب به آن اضافه میکنیم
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
🔷 #آش_یارمه ( yarmeh )
#غذای محلی
#بجنورد
مواد لازم:
بلغور گندم دولیوان
- نخود یک لیوان
- لوبیا سفید یک لیوان
- چریش (cherish) یا اسفناج خرد شده یک کیلو
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- دوغ به مقدار لازم
- پیاز یک عدد
- نعناع خشک به میزان دلخواه
طرز تهیه:
نخود و لوبیا را که قبلا خیس کرده ایم جداگانه میپزیم . در یک قابلمه مناسب بلغور گندم را پخته و بعد چریش (cherish) یا اسفناج خرد شده را به بلغور پخته شده اضافه می کنیم . سپس حبوبات پخته را با نمک و فلفل به آش اضافه کرده و می گذاریم تمام مواد با حرارت ملایم با هم بپزند و میگذاریم تا آش یارمه جا بیفتد. بعد در ظرف مناسب سرو کرده برای تزئین از پیاز داغ و نعناغ داغ استفاده می کنیم . به این آش در زمان خوردن دوغ اضافه می شود.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#تاس_کباب_گوشتی
ابتدا یک عدد پیاز متوسط رو رنده کردم بعد ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده رو بهش اضافه کردم بعد نمک فلفل پودر زیره ،پودر کاری ،دو قاشق آرد من کمی آرد برنج هم بهش اضافه کردم و با دستم خوب چنگ زدم و مخلوط کردم بعد مثل کله گنجشکی گرد کردم مواد رو بعد سرخ کردم و داخل سسی که از قبل آماده کردم خوابوندم و گذاشتم رو شعله قل ریز بزنه تا خوب مزه دار بشه و کنارش رو با بادمجان و سیب زمینی و گوجه سرخ شده سرو کردم جاتون سبز عالی شد 👌😋👌😇 رسپی سس👈 دوقاشق رب گوجه رو با یک فنجان آب و یک قاشق روغن و نمک و فلفل و آویشن مخلوط کردم 🌹
#دسر دورنگ با مغز موز وبیسکوییت
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#_آش_کشک
مواد لازم:
نخود یک پیمانه
لوبیا یک پیمانه
عدس یک پیمانه
برنج یک پیمانه (نیم دانه باشه بهتره)
سبزی آش پاک کرده حدودا بین ۸۰۰ گرم تا ۱ کیلو
پیاز۴ عدد بزرگ
سیر چرخ شده به مقدار لازم
کشک و رشته به مقدار لازم
✍️طرز تهیه:
حبوبات رواز شب قبل خیس بدین وچند بار ابش روعوض کنین .
لوبیاونخود هر کدوم رو جدا بپزین .
تو دیگ بزرگ اول پیاز رو تفت میدم نرم شد یه خورره زردچوبه میریزم سیر له شده میریزم دوباره تفت میدم سبزیو میریزم داخلش یه مقدار کم تفت میدم برنج و عدس رو بهش اضافه میکنم داخلش اب میریزم اول شعله رو زیاد میکنم تا جوش بیاد بعد کم میکنم تا اروم اروم بپزه وجا بیفته چند ساعت بزارین بمونه تاخوب جابیفته تو این مدت نگاه کنین که ابش نسوزه .نخود لوبیا رو بعد پختن به مواد اضافه کنین
🔸یک ساعت قبل اینکه خاموش کنین کشک روبا مقدار کمی اب مخلوط کنین وخوب هم بزنین تا یک دست بشه بریزین تو اش.نیم ساعت قبل خاموش کردن رشته رو خورد کنین و بریزین داخل اش خوب هم بزنین تا رشته ها به همنچسبه .
♦️اگه در اخر دیدین اشتون ابکیه وبه غلظت دلخواهتون نرسیده یک تا دو قاشق ارد برنج رو با مقدار کمی اب خوب مخلوط کنین تا گلوله نشه بعد بریزین تو اش تا جوش بخوره و غلیظ بشه.
♦️اگه دوست دارین میتونین تو آش قلم هم بریزین همون اول همراه موادبریزین تابپره من نمیریزم چون همسرم نمیخوره ولی ازنظر من خوشمزه میشه.
♦️مقدار کشک و رشته به سلیقه خودتون بستگی داره شمالیا عموما بیشتر کشک استفاده میکنن البته شهرهای دیگه رودقیق نمیدونم ولی اینجامصرف کشک بیشتر هست
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#_پودینگ_گوشت
مواد لازم :
گوشت چرخ کرده۴۰۰گ.تخم مرغ۴عددسیردوحبه پیاز یک عدد بزرگ
خلال پسته۳۰گ.آرد سوخاری۱۰۰گ.
شوید۵۰گ.کره نرم شده۵۰گ.فلفل دلمه ای۱۰۰گ.شیر۱۰۰م.ل پیاز سرخ شده۲ق.غ.آویشن، کاری، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و بیکینگ پودر از هرکدام: یک قاشق چای خوری
✍ طرز تهیه :
ابتدا سیر و پیاز را رنده کرده و شوید و فلفل دلمه ای را هم ریز خرد می کنیم. تمامی مواد به جز تخم مرغ ها را با هم مخلوط کرده و چنگ می زنیم. سپس زرده های تخم مرغ را داخل مایه می ریزیم و ورز می دهیم تا مخلوط شوند. سفیده های تخم مرغ را جداگانه با همزن برقی خوب هم می زنیم تا کاملا پف کرده و فومی شکل شوند. در این مرحله سفیده ها را داخل مایه گوشت ریخته و با لیسک به صورت دورانی هم می زنیم تا مایه یکدست شود. قالب مورد نظر را که بهتر است قالب لوف باشد چرب می کنیم و مواد را داخل آن می ریزیم. قالب را داخل ظرفی که نیمی از آن را با آب جوش پر کرده ایم می گذاریم و به مدت یک ساعت روی پنجره وسط فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم کرده ایم می پزیم. پودینگ را داخل ظرف مورد نظر برگردانده و با سس سالسا سرو می کنیم. ممکن است بخواهیم اطراف پودینگ را با سیب زمینی سرخ شده تزیین کنیم. در این صورت به مقدار لازم سیب زمینی سرخ شده، تهیه کرده و دور تا دور سینی می چینیم.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
#حلوا_زرده_همدان
حلوا زرده را همدانی ها به عنوان دسر و سوغات درست میکنند و به علت اینکه با زرده تخم مرغ تهیه میشود به آن حلوا زرده گفته می شود. حلوا زرده از نظر شکل ظاهری شبیه به فرنی ولی کمی سفت تر از فرنی هست و به رنگ زرد مایل به نارنجی هست.
مواد لازم برای تهیه حلوا زرده برای 4 نفر:😊😊😊👇
زرده تخم مرغ 10 عدد🌟
شکر آسیاب شده نصف لیوان🌟
گلاب یک چهارم لیوان🌟
کره آب شده 3 قاشق غذاخوری🌟
زعفران آب شده3 قاشق غذاخوری🌟
طرز تهیه حلوا زرده همدانی:👌👌👌
زرده تخم مرغ ها را با هم مفید مخلوط کنید و تدریجی شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا به رنگ کرم دربیاید و کمی هم پف کند. کره را در تابه روی حرارت بگذارید. زرده ها را به کره اضافه کنید و روی حرارت کم هم بزنید.
بعد از سفت شدن مواد، گلاب و زعفران آب شده را با هم مخلوط کرده و به مخلوط تان اضافه کنید و هم بزنید و بعد از 10 دقیقه که روی حرارت کم جوشید آن را بردارید و در یخچال قرار دهید تا سفت شود
با خلال پسته، بادام و دارچین میتوانید حلوا زرده را تزئین کنید
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
نوش جان😋😋
همراه با 👨🍳آشپزی خاص 👩🍳 با دستورات بی نظیر👌
صبح جمعتون بخیر
برایت یک بغل مریم
که مستش
میشوی هردم
برایت سفره ای ساده
حلال و پاک و آماده
برایت یک غزل احساس
دوبیتی های عطریاس
برایت هر
چه خوبی هست
صمیمانه دعا کردم
آدینهتون شاد شاد
@ashpaziykhs