کیک شیفون
نرم و لطیف ، انگار داری پنبه میخوری🤗🤗
ولی یه پنبه خوشمززززه😊😊
زرده ۶ عدد (تخم مرغ ۶۰ گرمی با پوست)
آرد کیک ۱۰۰ گرم
روغن مایع ۴۰ گرم
شیر ۱۱۰ گرم
وانیل ۱/۲ ق چ (من ۱ ق چ زدم)
سفیده ۶ عدد
پودر قند ۹۰ گرم
نمک ۱/۲ ق چ
کرم تار تار ۱/۴ ق چ (من ۱/۲ ریختم)
قالب با قطر ۲۰ و ارتفاع ۸ تا ۱۰ سانت که کفش جدا میشه
ابتدا روغن رو در ظرفی ریخته و روی شعله ملایم گذاشته تا داغ شود و به یکباره آرد الک شده رو بهش اضافه میکنیم (انقدر داغ باشه که به محض ریختن آرد ، روغن دور ظرف قل بزند) و ظرف رو از روی شعله برداشته و تند تند هم میزنیم تا مواد به خورد هم بروند البته گوله میشن که مهم نیست بعد درست میشه ، کمی که خنک شد شیر به دمای محیط رسیده رو بهش اضافه و انقدر هم میزنیم تا یکدست شود اگه مایه خیلی سفت بود چند قاشق بهش شیر اضافه میکنیم و غلطتش یه چیزی تو مایه های خمیر نون خامه ایی میشه (من ۳ ق غ شیر اضافه کردم که تو رسپی نبود) بعد زرده ها رو دونه دونه همراه وانیل اضافه و با هم زن دستی میزنیم تا همه مواد به خورد هم برن و یکدست بشن ، مواد رو کنار گذاشته و میریم سراغ سفیده ها ، شروع به زدن سفیده میکنیم قدری که از لختگی دراومد نمک و تار تار رو بهش اضافه میکنیم و زدن رو ادامه میدهیم تا جاییکه خودش رو بگیره و فومی شکل شود ، سپس پودر قند رو در سه و چهار مرحله بهش اضافه و تا جایی میزنیم که وقتی سر همزن رو ازش خارج میکنیم نوک سفیده تیز باشد ، بعد کم کم سفیده رو به زرده اضافه میکنیم و ارام و دورانی همزده تا پف سفیده نخوابد . من قالب توی رسپی رو نداشتم ، کف قالب خودم رو ( همون ابعاد) کاغذ گذاشتم و دیواره ها رو اصلا چرب نکردم و مواد رو توش ریختم ، قالب رو چند بار به چپ و راست حرکت دادم تا سطح کیک صاف صاف بشه ، میتونید با یه خلال دندون اگه حبابی روش ایجاد شده صاف کنید سپس در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۶۰ درجه سانتی گراد فر برقی ، طبقه وسط گذاشتم تا سطح رویی کیک بسته بشه برای من ۱۵ دقیقه طول کشید بعد قالب رو از فر دراورده و با یک چاقوی تیز به صورت سطحی کیک رو برش دادم (چاقو رو یکی دو سانت بیشتر در کیک فرو نبرید) اگه از مواد به چاقو چسبید تمیزش کنید . میتونید به دلخواه به ۴ قسمت یا بیشتر برش دهید ، سپس دوباره در فر گذاشته تا زمانی که روی کیک طلایی شود و تستر از مرکز کیک تمیزبیرون بیاد برای من حدودا یک ساعت و بیست دقیقه طول کشید ، ده دقیقه آخر چون روی کیکم طلایی شده بود ولی هنوز مرکز کیکم پختش کامل نبود ، روی کیک رو با یه ورقه فویل پوشوندم تا دیگه رنگش تیره تر نشه ولی مغز کیک پختش کامل بشه . بعد اینکه فر رو خاموش کردم دوسه دقیقه ایی تو فر خاموش گذاشتم بعد از فر در اورده و قالب رودو سه بار از سطح بیست سانتی رهاش میکنیم تا ازخوابیدن کیک جلوگیری کنه بعد دوتا لیوان رو برعکس کردم و رو کابینت گذاشتم و قالب رو وارونه کرده و لبه های قالب رو روی لبه های لیوان گذاشتم تا زمانیکه کیک کاملاخنک بشه ، بعد دور کیک رو با یه چاقو ازاد کرده و کیک رو روی توری برگرداندم .
آخ خسته شدم خودم ، سعی کردم نکته ایی جانمونه .
دوستان اگر مطلبی مفید واقع شد لطفا صلوات بفرستید .🌺
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شله مشهدی
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نان_شکم_پر
مرحله به مرحله
#عدسي
دو لیوان عدس
روغن 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل
پیاز متوسط 1عدد برای پیاز داغ
عدس را از 24 ساعت قبل خیس کنید و آب آنرا عوض کنید
.
عدس ها را با روغن و آب ( یا آب مرغ یا گوشت اگر از قبل آماده دارید ) بپزید . پس از پخت کامل عدس پیاز داغ و نمک و فلفل اضافه کنید . قوام عدسی را خیلی شل و خیلی سفت نکنید .
آنرا با لیمو ترش یا کمی سرکه و روغن زیتون سرو کنید .
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_حلوا_زنجبیلی
موادلازم📝
آرد یک پ
پودر قند نصف پ
کره پنجاه گرم
روغن مایع دوسه ق غ
پودر زنجبیل دو ق غ
پودر هل یک ق چ
✍️طرزتهيه:
ابتدا آرد رو روی حرارت کم حدود بیست دقیقه تفت میدیم تا بوی خامی آرد گرفته بشه مواظب باشید تعقیر رنگ نده بعد از این زمان پودر زنجبیل و پودر هل رو میریزیم یکی دو دقیقه تفت میدیم بعد ارد رو از الک رد میکنیم و دوباره داخل قابله میریزیم و روغن وکره را اضافه میکنیم و یکی دو دقیقه تفت میدیم (اگه دیدین حلوا خیلی خشکه ی کوچولو دیگه کره بریزید) تا کاملا با آرد مخلوط بشه حرارت رو خاموش میکنیم بعد از کمی خنک شدن پودر قند الک شده را میریزیم وبا دست حسابی ورز میدیم . قالب سلیکونی رو چرب میکنیم و حلوا رو داخل قالب میریزیم و حسابی فشرده میکنیم بعد هم دو سه ساعت داخل یخچال میزاریم تا حلوا کاملا سفت بشه و خیلی راحت از قالب خارج میکنیم ..من روی حلوا رو با گلهای فوندانت که قالب زدم تزئین کردم
دوستان طعم این حلوا واقعا عالیه پیشنهاد میکنم حتما درست کنید
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
🌹🌻🌹🌻🌹🌻🌹
#ژله_نوشابه
مواد لازم:
٣ بسته ژله آلوئه ورا
٢ ليوان نوشابه
ني
طرز تهیه:
دو بسته از ژله هارو با ٢ ليوان آب جوش و دو ليوان نوشابه درست ميكنيم (آروم هم ميزنيم كه كف نكنه)
بعد دو سوم اون رو توي ليوان ها ميريزيم و توي يخچال ميذاريم
يك سوم باقي مونده رو با هم زن هم ميزنيم كه حسابي كف كنه و وقتي ژله نيم بند شد با قاشق كف رو روي ژله ميريزيم
براي قطعات يخ هم يه بسته ژله ي آلوئه ورا رو درست ميكنيم و اونو به صورت مكعب ميبريم و روي ژله ميريزيم
يه دونه ني هم براي طبيعي شدن تو هر ليوان ميذازيم
چون اين ژله با نوشابه درست ميشه خيلي خوش مزست و يه جورايي انگار گاز داره.
نوش جان
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#شله_زرد_نذری برای ۳۰ نفر
به دوستات فوروارد کن😍❤
مواد لازم:
برنج ریزه 1 کیلوگرم
شکر 2 کیلوگرم
آب 20 لیوان
زعفران به میزان لازم
کره 100 گرم
روغن مایع 100 گرم
خلال بادام به میزان دلخواه
هل 6 دانه
گلاب 1 استکان
طرز تهیه
برنج ریزه را پاک کنید سپس چند ساعت و یا از شب تا صبح بدون نمک، خیس کنید.
مقدار زعفران بستگی به مرغوبیت آن و رنگ پذیری شله زرد دارد بنابراین در مواد اولیه مقدار زعفران مصرفی قید نشده است چون میزان رنگ شله زرد به دلخواه است ولی معمولا شله زرد بایستی زرد میانه ای باشد یعنی نه خیلی پر رنگ و نه خیلی کم رنگ باشد. زعفران را در فلاسک و یا در قوری دم کنید.
هل را بشویید و با هاون بکوبید. سپس آن را در فلاسک یا قوری دم کنید.
خلال بادام آماده را هم می توانید از عطاری تهیه کنید و هم می توانید مغز بادام با پوست را در آب جوش بگذارید وقتی یک جوش زد از روی حرارت بردارید و نیم ساعت بعد می توانید پوست آن را به راحتی جدا کنید. سپس آنها را با کارد تیز به خلال های ریزتز تقسیم نمایید.
توجه داشته باشید که آبی که برنج را با آن خیس کرده اید دور نریزید، برنج را با آبی که در آن خیس شده است به علاوه 20 لیوان آب در قابلمه بزرگی ریخته و بگذارید یک جوش بزند سپس زعفران دم کرده را روی آن ریخته درب قابلمه را بگذارید. حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید چندین ساعت و یا یک شب تا صبح در همین حالت بماند صبح خواهید دید که حجم برنج زیاد شده آن را روی حرارت متوسط بگذارید و اجازه دهید کمی غلیظ شود.
اگر آب شله زرد زیاد است شکر را به صورت خشک بریزید ولی اگر آب آن کم بود شکر را در کمی آب روی حرارت بگذارید تا به جوش آید سپس آن را به شله زرد اضافه کنید.
شله زرد را هم بزنید کره، روغن مایع و خلال بادام را به آن اضافه نمایید. حرارت بایستی متوسط و ملایم باشد تا شکر به خورد برنج رود در این زمان رنگ شله زرد را با زعفران تنظیم کنید اگر کم رنگ است مجددا کمی زعفران را دم کنید و در شله زرد بریزید.
می توانید از عرق هل استفاده کنید و یا از هل دم شده ای که در بالا توضیح داده شد برای خوش طعم کردن شله زرد استفاده کنید.
هل و گلاب را در یک ربع آخر پخت اضافه کنید تا بو و طعم آن از بین نرود.
شله زرد باید به اندازه ای روی حرارت بماند تا جا بیفتد به صورتی که آن قدر شل نباشد که آب بیندازد و آنقدر سفت هم نباشد که همینکه در ظرف بریزید ترک بخورد. پس از جا افتادن شله زرد اجازه دهید کمی سرد شود و آنها را در ظرف های دلخواه بریزید. معمولا اگر ظرف شله زرد تک نفره باشد از ظرف های تخت استفاده می کنند و روی آنرا با دارچین و خلال پسته تزیین می کنند.
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_آش_کشک_آذربایجان
مواد لازم:
نخود ۱/۴ لیوان
لوبیا قرمز ۱/۴ لیوان
لوبیا چینی ۱/۴ لیوان
عدس ۱/۴ لیوان
برنج ۱/۲ لیوان
بلغور گندم ۱/۲ لیوان
سبزی آش خردشده ۱۵۰۰ گرم
کلم برگ سفید ۵۰۰ گرم
هویج ۲۵۰ گرم
سیبزمینی ریز ۲۵۰ گرم
کشک پاستوریزه ۵۰۰ گرم
پیاز داغ ۷ قاشق غذاخوری
نعنا داغ ۵ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
✍طرز تهیه:
حبوبات را از شب قبل با آب گرم خیس میکنیم. سپس آن را با مقداری آب و نمک میپزیم در قابلمهای مناسب، برنج و بلغور را با آب میپزیم و در اواسط پخت کلم و هویج خردشده و سیبزمینی را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم همه مواد به خوبی بپزند و برنج لعاب بیندازد. سپس سبزی آش را اضافه میکنیم روغن را در تابه گرم میکنیم و مقداری زردچوبه را در آن تفت میدهیم و همراه پیازداغ، نمک و فلفل به آش اضافه میکنیم اجازه میدهیم آش با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد. در نهایت نیمی از کشک را میافزاییم. پس از چند جوش قابلمه را از روی حرارت برمیداریم. آش را در ظرف مناسب میکشیم و روی آن را با کشک و پیازداغ و نعنا داغ تزیین میکنیم.
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
🌞
سلام مهربونای دوست داشتنی💗🙋
#حلوای_بوتیکی یا مدرن چند سالیه که خیلی پرطرفدار شده هم به خاطر شکل زیبایی که داره و هم به خاطر نحوه سرو که تکنفره ست و پذیرایی رو راحت تر و شیک تر میکنه...
حلواهای بوتیکی اکثرا بافت خشک تری نسبت به حلواهای سنتی دارن برای همین به راحتی قابل فرم دادن و قالب زدن هستن...
البته حلواهای سنتی رو هم میشه به صورت مدرن تهیه و سرو کرد.
گاهی اوقات برای تزیین و زیبایی بیشتر حلواهای بوتیکی ،از یک لایه شکلات قهوه ای یا سفید یا رنگی(با طعم های مختلف)به عنوان کاور دور حلوا استفاده میشه...
برای فرم دادن به حلوا نیاز به قالب سیلیکونی با طرح و اندازه دلخواه هست که مدلهای متنوعی از این قالبها رو میتونید از لوازم قنادیا تهیه کنید...
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#کیک_کشمش_گردو
مواد لازم :
تخم مرغ۶ عدد
ارد ۳۰۰
شکر ۲۵۰
شیر نصف لیوان
بکینگ پودر ۱ ق م
کره ۱۵۰
کشمش نصف پیمانه
گردو خورد شده نصف پیمانه
وانیل یک پنس
طرزتهیه :
سفیده و زرده را جدا کنید و سفیده را داخل کاسه همزن بریزید وفرم دهید تا حجیم شود و سپس کاسه را خالی کرده ، کره و شکر را بریزید داخل کاسه و ۳ دقیقه هم بزنید ، بعد زرده را اضافه کنید و سپس اسانس را ، چند دقیقه هم بزنید ، سپس شیر ولرم را اضافه کنید و هم بزنید و در انتها ارد را
بعد سفیده را با لیسک ارام مخلوط کنید با مواد
کشمش ها رو چند دقیقه ای داخل اب استراحت بدین تا نرم بشه ، بعد با گردو هامخلوط کنید و ارد بزنید ،
و با مواد مخلوط کنید
قااب مورد نظرتون رو چرب و ارد پاشی کنین
مواد را داخل قالب بریزین و در فر از قبل گرم شده با درجه ۱۸۰ به مدت ۴۵ دقیقه بپزید.
تزئین با سس کارامل آماده
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
🏵🏵🏵🏵🏵🏵🏵
#شیرینی_نان_چای_قزوین
اینبار از مخلوط کره و روغن جامد استفاده کردم .
موادلازم :
آرد 375گرم
پودر قند 100گرم
روغن جامد 180گرم
زرده تخم مرغ 2عدد
بکینگ پودر 1/2قاشق چایخوری (من ۱/۴قاشق چایخوری زدم )
پودر هل 1قاشق چایخوری
ماست 50 گرم
محلول زعفران غلیظ یک قاشق چایخوری
مواد برای رویه شیرینی... تخم مرغ 1عدد
زعفران دم کرده مقداری
ماست 1 قاشق غذاخوری
کنجد 50 گرم
درصورت تمایل پودر پسته
ارد 1قاشق چایخوری (من نزدم )
طرز تهیه:
1.روغن جامد+پودر قند رو در کاسه ای ( میتوانیم از مقدارروغن کم کنیدوبه همون مقدار از کره استفاده کنید ) با همزن بزنید تا یکدست و کرم رنگ و پوک شود .
2.بعد از اینکه خوب یکدست شدن پودر هل+ زعفران +زرده های تخم مرغ+(در صورت تمایل رنده پوست پرتقال)رو هم اضافه و دوباره با همزن بزنید تا خوب با هم مخلوط بشن
3.ماست و بیکینگ پودر را مخلوط کنید (در ظرفی جدا)
3. ارد رو به مواد اضافه کنید
4.بعد از مخلوط کردن ماست رو اضافه ومخلوط کنید خمیر رو زیاد ورز ندهید
5.خمیر رو در یک جای خنک یکساعت استراحت بدید 6.خمیر رو بین دو نایلون با وردنه باز کنید به قطر نیم سانت ( من بین ۳ تا ۴ میل باز میکنم ) روی خمیر شیار زده ( من شیار نمیزنم )و بعد قالب بزنید 7.در سینی فرچرب شده بچینید( فاصله زیاد لازم نیست )و از مخلوط مواد رویه روی شیرینی ها بمالید و بعد هم مقداری کنجد ویا پودر پسته روش بپاشید و بعد در طبقه وسط فر با دمای 175درجه قرار دهید. زمان 20 دقیقه(اگه خواستین روی شیرینی هاتون خوشرنگ تر بشه گریل رو روشن کنید)*
من برای رومال فقط از یک زرده ، یک دوم قاشق چایخوری زعفران و نصف قاشق چایخوری ماست استفاده کردم.
اشپزی خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱