#نان_خانگی
مواد لازم
آب ولرم : 2 لیوان (جوری که نه سرد باشه نه دست رو بسوزونه)
پودر مخمر فوری : 1 قاشق چ(مخمر معمولی رو حتما تا 10 دقیقه اسراحت بدید توی مرحله اول اب و شکر،)
شکر : 1 قاشق غ
روغن : 2 قاشق غ
نمک : 1/2 قاشق چ
آرد گندم :به مقدار لازم
طرز تهیه
اول آب ولرم + مخمر + شکر را مخلوط کنید و 5 تا 10 دقیقه استراحت.
بدید .
سپس روغن مایع و نمک را اضافه کنید و مخلوط کنید .
حالا آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر شروع به جمع شدن کند و حواستون باشه زیار آرد نریزید وگرنه خمیرتون سفت میشه و پف نمیکنه و در اخر نونتون خشک میشه. وقتی خمیر هنر چسبنده هستش به سطح آرد پاشی شده منتقل کنید و با دستهای آردی حدود 10 دقیقه ورز بدید تا خمیر لطیف شود.
خمیر را به ظرف چرب شده منتقل کنید و روی خمیر را چرب کنید و جازه بدید 1 الی 2 ساعت استراحت کند.
بعد استراحت پف خمیر را با ورز دادن بگیرید و به 8 الی 10 یا 12 قسمت تقسیم کنید (بستگی به خودتون داره که بخواید نان نازک یا زخیم داشته باشید)
چانه هارو یکی یکی باز کنید و داخل تابه گرم شده بدون روغن یا با روغن هر طرف را حدود 3 تا 4 دقیقه بپزید ( تایم پخت بستگی به نازک یا ضخیم بودن نان ها داره)
نکات:
خمیر را با آرد زیاد سنگین نکنید وگرنه نان ها حالت خمیری میگیره و خشک میشه . تا حد ممکنه با ورز دادن و آردی کردن دستها چسپندگی را بگیرید البته بعد استراحت هم چسبندگیش کم میشه.
میتونید از آرد قنادی هم استفاده کنید در اونصورت نان های سفید تری خواهید داشت.
نان ها اگر زیادی نازک باشن کمی خشک میشن و زیاد توی تابه حرارت نبینه وگرنه بازم خشک میشه.
بعد پخت حتما داغ داغ توی دستمال تمیز بپیجید تا عرق کنن نرم بمونن.
حرارت نه خیلی کم باشه نه خیلی زیاد.
بدون مخمر هم میتونید درست کنید فقط کافیه مخمر رو حذف کنید و بقیه مراحل رو همونجوری انجام بدید.
این نان رو هم میتونید بدون روغن هم با روغن درست کنید
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#رولت_ترکیه_ای
مواد لازم:
4عدد تخم مرغ
1 لیوان شکر-170 گرم
نصف استکان شیر- 40 میلی
نصف استکان روغن مایع-42 میلی
1 لیوان آرد
نصف استکان نشاسته ذرت-25 گرم
5 گرم وانیل
طرز تهیه:
سفیده های تخم مرغ و 1 لیوان شکر را تا زمانیکه کاملا کف کنند هم میزنیم.
4 زرده تخم مرغ با همزن دستی هم زده و نصف استکان شیر، نصف استکان روغن مایع را هم افزوده هم میزنیم.1 لیوان آرد، نصف استکان نشاسته و 1 پاکت وانیل را الک کرده به مواد قبلی اضافه میکنیم.
همه ی مواد وقتی با هم مخلوط شد مایع کیک خیلی غلیظی خواهیم داشت.
در انتها سفیده ی تخم مرغی که آماده کردیم را آرام آرام به موادمان اضافه می کنیم وبا لیسک آرام ودورانی همشون میزنیم.
دقت کنید که کاملا با هم مخلوط شوند.
سینی قالب را با کاغذ روغنی کاور کنید و موادمان را داخلش میریزیم و در دمای 175 درجه میپزیم.
مواد لازم برای کرم:
2 پاکت پودر خامه زده شده(میتونید بجاش از 500_300گرم خامه قنادی استفاده کنید و بزنیدش و وقتی فرم گرفت شکلات روبهش اضافه کنید)
1 پاکت خامه 200 گرم
80 گرم شکلات تلخ
طرز تهیه:
2 پاکت پودر خامه زده شده را با یک پاکت خامه به اندازه 4-5 دقیقه با میکسر هم میزنیم.
80 گرم شکلات تلخ را با روش بنماری ذوب کنید ویه کم که ازحرارت افتاد و به خامه ی زده شده اضافه کنید و با درجه ی کند میکسر هم بزنید. یک سوم خامه را روی کیک آماده شده بمالید. مانند ویدیو برش داده و رول کرده تزئین کنید. خامه ی باقی مانده را روی کیک کاور کنید و سس شکلاتی را رویش بریزید.
مواد لازم برای سس شکلاتی:
100 گرم خامه
80 گرم شکلات تلخ
طرز تهیه سس شکلاتی:
100 گرم خامه را گرم کرده با 80 گرم شکلات تلخ مخلوط کنید تا زمانیکه شکلات کاملا داخل خامه حل شود.
نوش جان😍
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
آموزش سه روش پیچیدن دلمه برگ مو مجلسی
قبل از هرچیز بگم که چاشنی دلمه سلیقه ای هست،رب انار یا سرکه شیره،یا ...... یکبار با دوغ درست کنید فوق العاده خوشمزه وترش میشه .
1. یک لیوان گوشت چرخی با روغن تفت داده و نمک و زردچوبه اضافه کنید.
2_سه پیمانه برنج را با 1پیمانه آب وکمی نمک و زرچوبه روی حرارت بصورت کته در آورید.برنج شما نیم پز میشود.
3. نصف لیوان لپه را با آّب ونمک بپزید .من لپه نمیریزم دوست ندارم،ولی اکثرا میریزند برای همین ننوشتم .
4. گوشت ، لپه و برنج را با سایر مواد { سبزي خرد شده و پياز سرخ شده و زرشك درصورت تمایل و پودرفلفل مخلوط کنید .
5. برگ مو را تمیز بشویید و درظرفی آب جوش بریزید و برگ ها را در آن به مدت نیم ساعت بگذارید وقتی آب خنک شد همانطور که برگها درآب هست یکی یکی خارج کنید و بپیچید،من وقتی توصافی میریزم جدا کردن برگها سخت میشه،پس همینطوری یکی یکی از آب خارج میکنم.
تهيه و استفاده چاشني :
1. سركه و شكر را با هم مخلوط كرده و هم بزنيد و بعد بچشيد ميزان چاشني را در صورت لزوم تغيير دهيد و در صورتي كه شيريني آن كم بود شكر بيفزائيد واگر ترشي آن به دلخواهتان نبود ميزان سركه را تغيير دهيد واگر از آب گوشت باقي مانده بود به آن اضافه كنيد واگر نه دو ليوان آب اضافه كنيد يك سوم آنرا با مواد مخلوط كنيد تا در ضمن پيجيدن مواد ،كاملاً مزه دار شود بعد به شكل كه در تصوير ميبينيد برگها را با مواد پر كنيد و دوباره كمي چاشني در داخل هر برگ روي مواد ريخته و بپيچيد .
2. کمی روغن كف ديگ بریزید و با يك لايه برگ آنرا بپوشانید دلمه ها را كنار هم روي آ ن چيده تا تمام دلمه ها در قابلمه چيده شود بقيه چاشني را روي دلمه هادر قابلمه بريزيد واگر چاشني كم بود مجدداً با شكر و سركه و آب تهيه كنيد و نصف ليوان چاشني اضافه كنيد تا در هنگام دم افتادن دلمه ها نسوزد درب قابلمه را گذاشته و روي شعله كم بگذاريد و سه ربع الي يك ساعت بعد وقتي كه كاملاً بخار كرده و چاشني زير آن به جوش آمده و احساس كرديد كه دم افتاده دلمه ها آماده و ميتوانيد در ديس كشيده و روغن حيواني و زعفران دم كرده روي آن بريزيد و سر ميز غذا ميل كنيد .
بعضي از خانمها از برگ نجوشيده در تهيه دلمه استفاده ميكنند وازنظرمن جالب نيست چون اولاً چاشني بعضي از دلمه ها به علت همين برگها سفت و نجوشيده از آن خارج ميشود و دلمه ها بي مزه ميشوند و محتويات دلمه يكسان نمي پزد و فرم ناهنجاریع
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#لازانیا
#لازانیا_رولی
مواد لازم
گوشت چرخی 200 گرم
لازانیا یک بسته
پیاز یک عدد
قارچ بزرگ سه عدد خرد شده
فلفل دلمه نگینی یک عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
رب یک قاشق غذاخوری
مواد #سس_بشامل
شیر ولرم یک لیوان
آرد سفید یک قاشق
کره 25 گرم
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه
پیاز رو نگینی خرد کردم و با زردچوبه تفت دادم سبک که شد گوشت چرخی ریختم خوب که سرخ شد رب رو ریختم تفت دادم رنگ که گرفت قارچ و فلفل دلمه و نمک و فلفل و آبلیمو رو ریختم و یه هم زدم و خاموش کردم گذاشتم کنار
لازانیا رو تو آب جوش به مدت 8دقیقه جوشوندم و آبکش کردم
یه مقدار از آب جوش رو موقع آبکش کنار گذاشتم و با آب سرد، ولرمش کردم لازانیا رو توش قرار دادم تا خشک نشه
سس رو آماده میکنیم
کره رو میریزیم آب شد آرد رو اضافه میکنیم تفت میدیم بعد شیر رو میریزیم و تا جایی هم میزنیم که سس به غلظت ماست برسه یکم آبکی باشه بهتره چون سرد بشه غلیظتر میشه
یکی یکی ورقه های لازانیا رو از ظرف آب بیرون آوردم اول سس بعد مواد گوشتی و روش پنیر پیتزا ریختم همه رو آماده کردم
داخل ظرف پیرکس رو کمی چرب کردم لازانیا رو چیدم روش سس و پنیر ریختم و در فر از قبل گرم شده به مدت بیست دقیقه با درجه صد و هشتاد پختم
#روش_بدون_فر👇
تو تابه معمولی یا دوطرفه👇
اول یه ردیف سیب زمینی نازک میچیند بعد لایه های لازانیا رو به ردیف میذارید بعدم روش پنیر ميريزيد دمکنی میذارید و بیست و پنج دقیقه میپزید فقط روش طلایی نمیشه، ولی میتونید روش چند تکه پنیر گودا بریزید زرد رنگ و طلایی میشه
تو تابه دوطرفه واشر قرمز رو درمیاریم و دمکنی نمیخواد
نکته :
اگر خواستید روش طلایی بشه یک دقیقه گریل یا شعله بالا رو روشن کنید
#فوت_کوزه_گری 😜
برای اینکه لازانیا خشک نشه، بعد از آبکش، لازانیا رو تو آب ولرم میذاریم و اصلا از ظرف آب خارج نمیکنیم چون خشک میشه، فقط موقع رول کردن یکی یکی از ظرف برمیداریم
فقط خیلی آروم رول کنید تا ورقه ها نشکنه
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سلام به روی ماهتون ❤
امروز اومدم با نون خرمایی خوشمززززه اگه پودر خمیر مایه دسترسی ندارید🙂.خرمایی مونده تو یخچال دارید😁 این دستور رو امتحان کن.
این مقدار دستور تعداد نان خرمایی رو دیسه لطفا مواد رو جایگزین نکنید
اگه آرد نان فانتزی در دسترس دارید چه بهتر ندارید از همون آرد شیرینی پزی استفاده کنید
میتونید به جای بیکینگ پودر از بهبود دهنده استفاده کنید هر کدوم دارید. اگرررر هیچ کدوم ندارید یک قاشق چایخوری پودر خمیر مایه به آرد اضافه کنید
آرد دو لیوان
آب نصف لیوان روغن جامد پخت وپز یک چهارم لیوان
بیکینگ پودر ویا بهبود دهنده یک قاشق مرباخوری
گلاب دو قاشق
شربت بار دو قاشق پر همون شربت بامیه وزولبیا
آب وگلاب وروغن رو تو کاسه بریزید
بیکینگ پودر ویا بهبود دهنده رو با آرد قاطی کنید وقاشق قاشق بریزید تا خمیر صاف ویکدستی بدست بیاد آخر سر دو قاشق شربت بار بهش اضافه کرده اینجا مواد خمیر کمی شل میشه انقدر بزنید تا شربت به خورد خمیر بده وخمیر صاف و یکدست بدست بیاد خمیر رو نیم ساعتی استراحت داده تو این فاصله خرما رو آماده کرده
میتونید خرما رو درسته بزارید لای خمیر هسته رو خارج کرده بجاش گردو بزارید وخمیر بپیچید دورش ویا خرما وگردو خمیر کنید
خرما وگردو رو که دارید خمیر میکنید اگه سفت بود چند قاشق آب بریزید .وکمی پودر دارچین
خمیر رو با وردنه باز کرده مقداری از مخلوط خرما وگردو گرد کرده وسطش میزاریم خمیر رو جمع میکنیم.
تو سینی بزارید مخلوط تخم مرغ و زعفران که با چنگال زدیم روی نان رومال کرده کمی کنجد ویا خرفه میریزیم ومیزاریم تو فر از قبل گرم شده با دمای دویست درجه تا روی نان طلای بشه از فر خارج کرده خنک که شد بزارید ظرف دربسته تا نونها خشک نشن .من مهر زدم بعد از پخت جای مهر محو شد 🤪 خرمای من خرمای مونده در یخچال بود😊
روغن مایع جایگزین نکنید وگرنه نون خشک میشه
همزن ندارید با دست ورز بدید مثل خمیر پیراشکی پست خمیر پیراشکی رو چک کنید.ویا خمیر پیتزا
آرد زیادی به خورد خمیر ندید تا نون خشک نشه خمیر حاصله باید نرم ولطیف وبراق باشه.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
"بستنی شکلاتی خونگی"
شیر 1 لیتر
شکر نصف پیمانه
خامه صبحانه 1 پاکت
من خامه صورتی استفاده میکنم همیشه
پودر کاکائو 2 تا 3 قاشق غذاخوری
شکلات تخته ای 100 گرم
پودر کاکائو ، شکر ، شیر و خامه صبحانه را مخلوط کرده روی حرارت ملایم بزارین و مرتب بهمش بزین که ته نگیره و خیلی ملایم بجوشه
بعد از 20 دقیقه تا 30 دقیقه که خوب پودر کاکائو داخل شیر باز شد و کمی مواد غلیظ شد
از روی حرارت برداشته بلافاصله به یه کاسه بزرگ منتقلش کنین بهتره جنس کاسه یا ظرفتون آهنی یا استیل باشه که دمارو بهتر منتقل کنه تا داغه شکلات هارو تکه کرده اضافه میکنیم و در ظرف را میزاریم 5 تا 10 دقیقه اجازه میدیم شکلات با گرمای شیر ذوب شه بعد در را برداشته مواد رو بهمش بزنین که تمام شکلات ذوب و با شیر مخلوط و یکدست شه
حالا بزارین تو محیط بمونه از داغی بیفته وقتی کاملا از گرما افتاد
ظرف را داخل فریزر بزارین برای 1 تا 2 ساعت بستگی به دمای فریزرتون داره ممکنه حتی کمتر از اینا زمان ببره مواد باید به حالت نیم بند و یخمکی برسه به اصطلاح تگری بشه ولی کامل یخ نزنه
وقتی تگری شد از فریزر خارج کنین با همزن دستی خوب به همش بزنین ر حدا 1 تا 2 دقیقه کافیه که غلیظ شه مجدد در فریزر بزارین تا تگری شه و خارج کنین با همزن بزنین این مرحله را 3 تا 4 بار باید انجام بدین تا مواد بستنی حالت کشدار پیدا کنه
دیگه میتونین بعد از بار چهارم بزارین 4 تا 5 ساعت بمونه و خودشو بگیره و آماده سرو شه
از فریزر خارج کرده اسکوپ بزنین
نوش جان☺️
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
پاستا پنیری با قارچ و مرغ
مواد لازم (4 نفر)
فیله مرغ 4 عدد
قارچ 4 عدد بزرگ
سیر 1 عدد
کره 1 قاشق گرم
روغن زیتون 2 قاشق غ خ
نمک 1 قاشق چ خ
فلفل سیاه نصف قاشق چ خ
پاستا پنه 300گرم
نمک و روغن برای پخت پنه
مواد سس پنیری
کره 2 قاشق غ خ
ارد 2 قاشق غ خ
پنیر پیتزا 150 تا 200 گرم
شیر 2 پیمانه برای درست کردن سس
شیر 1 پیمانه برای رقیق کردن سس ( درآخر )
آویشن 1 قاشق چ خ
ریحون خشک 1 قاشق چ خ
نمک 1 قاشق چ خ
فلفل سیاه 1 قاشق چ خ .
.
اول مرغ رو با کره و روغن زیتون تفت بدین تا طلایی بشه ،حالا قارچ و سیر رو اضافه کنید ،اون رو هم تفت بدین بعد نمک و فلفل سیاه بزنید و بزارید کنار ،پاستا رو 8 الی 10 دقیقه با اب جوش و نمک و روغن بپزید و ابکش کنید ،حالا داخل یه تابه کره رو اب کنید ارد و اضافه کنید ،ارد که حل شد،ریحون خشک و اویشن و اضافه کنید ،بعد شیر رو کم کم بریزید تا غلیظ شدنش هم بزنید ،بعد پنیر و بریزید ،بعد پاستا پنه و مرغ و قارچ و اضافه کنید ،در اخرم شیر بریزید تا سستون رقیق بشه ،نمک و فلفل سیاه بریزید و پاستا شما امادست
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
26.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽ فیلم طرز تهیه چلومرغ ترش 👆🏻👆🏻
(این دستور با آبغوره هست نه با رب انار)
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
22.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽فیلم طرز تهیه دمپخت ماش با ماهیچه
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آخرین سه شنبه🎉
و 28 اردیبهشت ماهتون🍃
سرشار از مهر و محبت الهی🌹
خدایا...!!!
"گوشه چشمی" از تو کافیست..
تا هر "رنجی به رحمت"
هر "غصه ای به شادی"
هر "بیماری به سلامتی"
هر "قهری به آشتی"
هر "زشتی به زیبایی"
تبدیل شود...
پروردگارا....!!!
"آرزوهایمان" را
غرق محبت
و "نگاه گرمت" قرار بده..
❖
بستنی سنتی
علاوه بر دستور نکات هم اینجاست .
می بینم که چه قدر بستنی درست کردن توی خونه طرفدار داره😊 .
شما چند تا نکته رو رعایت کنید خیلی بستنی عالی دارید که مو با بیرونی ها نمی زنه👌 .
برای 3 نفر
شیر پر چرب نیم لیتر (حدودا 2 لیوان)
شکر 150 گرم (حدودا 3/4 لیوان)
ثعلب 2 گرم (حدودا 1 ق چ) ( در لوازم قنادی ها و عطاری ها موجود هست)
گلاب 2 ق غ
زعفران 1 ق غ
خامه 50 گرم (در صورت تمایل)
پسته به میزان لازم در صورت تمایل
نکات : ثعلب برای کشدار شدن و بسته شدن بستنی لازم هستش . لطفا میزان رو دقیق بریزید کمتر بریزید بستنی بسته نمیشه . بیشتر بریزید بستنی یخ می زنه و یخی میشه .
لطفا میزان شکر رو تغییر ندید شیرینیش کافیه . کم و زیاد کردن شکر باعث بسته نشدن بستنی میشه .
ثعلب و شکر رو مخلوط کردم . شیر رو داخل طرفی ریختم و روی حرارت قرار دادم تا بجوشه وقتی شروع به جوشیدن کرد، مخلوط ثعلب و شکر رو به تدریج اضافه کردم و هم زدم . کمی روی حرارت بمونه تا کمی غلیظ بشه .
از حرارت برداشتم و گلاب و زعفران رو اضافه کردم . کمی که توی محیط خنک شد گذاشتم فریزر . زمانی که دیدید بستنی شروع کرد از اطراف به بسته شدن مجدد از فریزر بردارید و با قاشق چوبی از اطراف به مرکز بیارید .
این تایم اصلا دقیق نمیشه گفت به خنک کنندگی یخچال ها مربوطه . برای من یک ساعت برای هر کسی ممکنه فرق می کنه .
دوباره فریزر قرار دادم و این عمل رو تا 5 بار تکرار کردم تا زمانی که بسته بشه . هر 45 تا 60 دقیقه یکبار بیرون آوردم جا به جا می کردم با قاشق و باز فریزر .
خامه صبحانه رو کمی با چنگال زدم روی یه کیسه فریزر پهن کردم و گذاشتم فریزر تا یخ بزنه و بعد خرد کردم .
نوبت اخر که بستنی رو بیرون آوردم خامه خرد شده و کمی پسته اضافه کردم و دیگه گذاشتم فریزر تا 3 الی 4 ساعت .
حدودا تایم از صبح تا شب می خواد حدودا بین 8 تا 10 ساعت . این تایم خیلی تقریبیه و باز تاکید می کنم که به فریزرتون مربوطه .
وقتی بستنی بست داخل ظرف ریختم و آماده سرو جای همگی سبز .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ماهی_شکم_پر_شمالی
مواد لازم
ماهی 1 عدد (قزل الا یا هر نوع)
زردچوبه+نمک+فلفل+آب لیمو : به مقدار لازم(برای مزه دار کردن ماهی از هرچیز دیگه مثل انواع سس ها هم میتونید استفاده کنید)
پیاز : 1 + 1 عدد
سیر: 2تا 3 حبه
سبزی معطر: خالیواش، چوچاق ، گشنیز ، برگ سیر : 3 قاشق غ خرد شده (اگر خالیواش و چوچاق نداشتید پونه و نعنا اضافه کنید)
رب انار : به مقدار لازم (هر نوع به سلیقه خودتون میتونید استفاده کنید ترش یا ملس)
گردو و زرشک :مقداری (من گردو استفاده نکردم)
کره : مقداری برای رومال
طرز تهیه ماهی را حسابی بشورید پولک هاشو بکنید و داخل شکمش رو تمیز کنید .
با ادویه و اب لیمو و سیر و پیاز مزه دار کنید و کنار بزارید تا مواد میانی را آماده کنید .
پیاز رو تفت بدید تا طلایی شود بعد سبزی خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت بدید بعد نمک و فلفل و رب انار و زرشک خیس خورده و گردو اضافه کنید و مخلوط کنید از روی حرارت بردارید.
مواد را داخل شکم ماهی بریزید و شکم ماهی را با نخ بدوزید .
توی سینی فر چرب شده قرار بدید و روی ماهی با چاقو خط بندازید و با کره ذوب شده چرب کنید و داخل فر 200 درجه قرار بدید و هر نیم ساعت یکبار چک کنید چون قدرت فر ها متفاوته برای من 2 ساعت طول کشید .(نیازی به فویل نیست اما اگه خواستید میتونید روش فویل بکشید) و بعد پخت روشم چند دقیقه گریل کنید تا حسابی خوش رنگ بشه.
ماهی شکم پر شمالی داخل تابه هم میتونید درست کنید با روغن و حرارت کم و درب بسته قرار بدید تا مغز پخت و طلایی بشه.
برای فر های برقی مثل توستر بیست درجه کمتر تنظیم بشه (بالا و پایین باهم)
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
زرشک پلو با مرغ زعفرانی
مواد لازم (4 نفر)
مرغ >> 4 تكه
ساقه كرفس >> 2 عدد
پياز >> 3 عدد
هويج >> 1 عدد
فلفل دلمه >> نصف 1 عدد
رب >> 1 قاشق غ خ
سير ساطوري >> 1 حبه
زرشك>> 150 گرم
شكر >> 1 قاشق غ خ
زعفران دم كرده>> 8 قاشق غ خ
آب سرد >> 1 ليتر
آب جوش >> نيم ليتر
نمك >> 2 قاشق چ خ
زرد چوبه>> نصف قاشق چ خ
پاپريكا >> 1 قاشق چ خ .
.
روش پخت👨🏻🍳
تكه هاي مرغ رو به همراه آب سرد و نمك و پياز و هويج و كرفس نيم ساعت ميپزيم و آبكش ميكنيم،بعد از سرد شدن داخل كمي روغن سرخ ميكنيم و كنار ميزاريم ،حالا پياز رو تفت ميديم،بعد فلفل دلمه وسير رو تفت ميديم،سبك كه شدن رب رو تفت ميديم تا خاميش از بين بره،تو اين مرحله ،نمك ،پاپريكا و زرد چوبه رو اضافه ميكنيم،ادويه هارو هم تفت ميديم ،مرغ سرخ شده رو روي پياز ميزاريم ،زعفرون اول رو روش ميريزيم بعد اب جوش رو اضافه ميكنيم ،در ظرف رو ميزاريم و نيم ساعت بعد مرغ هارو پشت و رو ميكنيم ،زعفرون دوم رو اضافه ميكنيم ،مقدار پخت به سليقه ي شما بستگي داره ،زرشك رو هم با كره و شكر تفت 1 دقيقه اي ميديم و برنج زعفروني رو بهش اضافه ميكنيم،
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
اشترودل گوشت
مواد لازم :👇
اب ولرم 2/3 پیمانه
خمیر مایه فوری 1 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق مرباخوری
نمک 1/2 قاشق چایخوری
روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
آرد به میزان لازم
بسته به جنس آرد میزان آرد متغیر هست، برای من حدود دو پیمانه ارد مصرف شد.
دستور تهیه :👇
ابتدا اب ولرم+شکر+خمیر مایه فوری را مخلوط و روی ظرف را بپوشانید و 5 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه فعال شود.
من از خمیر مایه فوری مارک رضوی استفاده میکنم، از لوازم قنادی میتونید تهیه کنید.
روغن و نمک را در کاسه بریزید و خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید.
ارد را کم کم اضافه کرده و مخلوط کنید تا جایی که آرد جمع شود.
دقت کنید آرد را زیاد اضافه نکنید وگرنه خمیر خشک و سنگین میشه.
در این مرحله خمیر هنوز چسبنده هست بنابراین روی سطح کار کمی آرد پاشیده و شروع به ورز دادن خمیر کنید...
حدود ده دقیقه خمیر را خوب ورز دهید.
در این فاصله اگر خمیر هنوز چسبنده بود کم کم آرد اضافه کنید.
تا حد امکان سعی کنید چسبندگی خمیر را با ورز دادن بگیرید.
در نهایت خمیر کاملا نرم و لطیفی به دست می آید که ضمن لطافت به دست نمیچسبد.
خمیر را در کاسه چرب قرار داده روی آن + بزنید و با سلفون بپوشانید و در جای گرم 1 تا 2 ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
سپس با مشت پف خمیر را بگیرید.
روی سطح سینی فر را آرد بپاشید.
خمیر را با وردنه به ضخامت 3 میلی به صورت مستطیل باز کنید.
مطابق ویدئو مواد گوشتی روی آن ریخته و بپیچید.
برای مواد میانی من از گوشت چرخکرده،قارچ،فلفل دلمه،سوسیس و چند قاشق پنیر پیتزا استفاده کردم.
بعد از اینکه خمیر را پیچیدید روی آن کیسه فریز بیندازید و 30 دقیقه دیگر استراحت دهید.
سپس با مخلوط شیر و کمی زعفران و زرده تخم مرغ رومال کرده،به دلخواه کنجد و سیاهدانه بپاشید.
در فر 180 درجه به مدت 30 تا 35 دقیقه بپزید.
در فر برقی و توستر دما را 20 درجه کمتر کنید.
میتونید در تابه روی گاز هم بپزید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شربت_نعنا
مواد اولیه :
نعنا یک کیلو
شکر دو کیلو
آبلیمو 3 قاشق غذاخوری
آب 4 تا 5 لیوان
رنگ خوراکی سبز در صورت تمایل
طرز تهیه :
در ابتدا نعنا را با ساقه پاک کرده و آن را خوب شستشو بدید سپس با چاقو آن را خرد کنید البته نباید زیاد ریز بشه فقط به اندازه ای که سه تیکه بشه بعد شکر وآب را با هم مخلوط کرده وبر روی حرارت ملایم قرار بدید تا بجوشه و غلیظ بشه سپس برگ نعنا را اضافه کرده وحرارت رو کم کنید و بذارید تا آروم آروم بجوشه و نعنا رنگ وعطرشو پس بده وقتی شربت خوب جوشید وقوام اومد آبلیمو رو اضافه کنید وچند دقیقه بعد حرارت رو خاموش کنید و اگه میخواید شربتتون خوش رنگ تر بشه میتونید همراه با آبلیمو مقداری رنگ سبز خوراکی نیز به شربت اضافه کنید.
بر روی در قابلمه دمکنی گذاشته و سرش رو روش قرار بدین وبذارین 24 ساعت بمونه تا شربت جا بیوفته بعد از زمان گفته شده شربت رو از صافی رد کنید و در شیشه تمیز ریخته و در یخچال نگهدارید و در زمان دلخواه مقداریش رو با آب و یخ مخلوط و نوش جان کنید.
من دو سه قطره رنگ خوراکی سبز ریختم .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#قیمه
چند نکته: عزیزانی که از گوشت گوسفندی استفاده میکنن آگه لپه تون دیر پزه گوشت ولپه رو با هم بپزید آگه لپه تون زود میپزه همراه گوشت بزارید بپزه لپه له میشه
من از لپه خونگی استفاده کردم وزود میپزه پس اول گوشت رو نیم پز میکنم وسپس لپه رو بهش اضافه میکنم
همیشه لپه رو با کمی آب بزارید یکی دو جوش بزنه کفش بالا بیاد آبشو دور بریزید واضافه کنید
برای قیمه از چوب دارچین استفاده کنید پودر دارچین رنگ خورش رو تیره میکند
رب رو همیشه تفت بدید تا خورشت خوش رنگ بشه
لیمو رو سوراخ وتخماشو بیرون بیارید ویک ساعت تو آب خیس کنید تا تلخیشو پس بده وبه خورشت اضافه کنید
همیشه به مقدار کافی آب به خورش اضافه کنید تا دوباره مجبور نشید آب بریزید
بهتر از آب جوش استفاده کنید
همیشه خورشت با شعله کم بپزه
لپه رو آگه با رب تفت دهید لپه تو خورش وا نمیره
برای خوش رنگ شدن خورشت میتونید کمی زعفران بزنید من زعفران دم کرده نداشتم از ریشه زعفران استفاده کردم
این اندازه برای پنج الی شش نفره
گوشت حدود 15 الی بیست تکه
لپه یک لیوان کمی کمتر دوست دارید لپه بیشتر باشه یک لیوان پنج الی شش عدد لیمو عمانی
رب یک قاشق سر پر
پیاز متوسط دو عدد
روغن چند قاشق
آب ونمک وفلفل و زردچوبه به مقدار لازم
پیاز رو با کمی روغن تفت میدیم تا سبک بشه گوشت رواضافه میکنیم(شسته وبزارید آبش بره)وخوب با هم سرخ میکنیم فلفل وزردچوبه میزنیم وتفت میدیم واب جوش میریزیم شعله رو کم میکنیم تا نیم پز بشه
در ماهی تابه دیگه ای کمی روغن ریخته رب اضافه وتفت میدیم لپه هم اضافه وبا هم تفت میدهیم همراه ،لیمو و چوب دارچین به گوشت نیم پز اضافه میکنیم ودرشو میزاریم تا بپزه اواخر پخت نمک و کمی پودر گل محمدی میزنیم آگه دوست داشتید کمی زعفران هم بزنید دوباره درشو بزارید تا بپزه
اگر پودر گل محمدی ندارید یک الی دو قاشق گلاب بزنید
عزیزان تفت دادن رب بیشتر از 30ثانیه طول نکشه وگرنه رب میسوزه وخورشت تلخ میشه
پودر گل محمدی وگلاب اختیاریه
عزیزان من گفتم یک قاشق سر پر رب بستگی داره چه ربی استفاده میکنید من رب خونگی استفاده کردم رب کارخانه بیشتر میخواد
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛