eitaa logo
آشپزی خاص
99.4هزار دنبال‌کننده
13.7هزار عکس
39.3هزار ویدیو
50 فایل
🌹❁ ﷽ ❁🌹 بنام پرودگاری که بی منت روزی میدهد⚘ تعرفه تبلیغات👇 🔜 eitaa.com/joinchat/3238592526Cd9dc51293f
مشاهده در ایتا
دانلود
آچما!!🥐☕️😍 این نون یکی‌ از نون های پر طرفدار برای صبحانه و یا میان وعده در کشور ترکیه هست که هر روز صبح از نانوایی ها گرفته تا سراسر شهر فروخته میشه... مثل پوچا که قبلاً براتون گفتم، ميتونه با سبزی، ساده، پنيري و يا با خمير زيتون (اِزمِه) و یا حتی شکلاتی باشه، در كل يك نوني شبيه گيسو يا نون شيرماله خودمونه مواد لازم: 2 ليوان شير ولرم نصف ليوان آب ولرم 1 لیوان روغن مایع 1 قاشق غذا خوری کره آب شده 1 بسته مخمر/مایا تازه یا 1 پاکت و نصفی خشکش 3 قاشق غذا خوری شکر (2 تا هم میشه 1 و نیم قاشق مربا خوری نمک 2 عدد سفیده تخم مرغ برای خود خمیر 2 عدد زرده‌اش برای مالیدن روی خمیرها آرد به مقدار لازم حدوداً 8-7 لیوان نصف دسته شوید کره برای زمان ورز دادن و شکل دادن خمیر (حدود 150 گرم) شکر و مخمر رو با آب و شیر ولرم مخلوط کنین 5 دقیقه صبر کنین و بقیه مواد رو اضافه کرده و هم بزنین (تخم مرغ ها، روغن و کره و نمک) وقتی همه مواد مخلوط شد شروع کنین آرد رو یواش یواش اضافه کنین تا حدی که نه سفت باشه نه آنقدر شل باشه که به دستتون بچسبه. دقت کنین که این خمیر یک خمیر نرم هست. هرچی نرم تر خفیف تر و دلچسب تر... شوید خورد شده رو وسط خمیر رخته و آروم آروم با همه خمیر مخلوطش کنین، مثل تصویر خمیرمون رو بگذارین توی یک کاسه حداقل 2 برابر بزرگ‌تر از خودش و روی کاسه رو با دستمال نم بپوشونین. حدود 40-30 دقیقه تا یک ساعت صبر کنین تا قشنگ ور بیاد و پر از حباب بشه.(به 2 برابر اندازه اولش که رسید یعنی اینکه خمیرمون حاضره روش رو باز کنین و برای پیچیدن خمیر آماده بشین دست‌هاتون و سطح میز رو با یکم روغن مایع چرب کنین از خمیر تکه های کوچک جدا کرده و گردش کنین، روی هر کدوم مقداری کره گذاشته و قشنگ با دستتون کره رو‌ سطح خمیر پخش کنین. هرچی کره قشنگ تر پخش بشه نونمون لایه لایه تر و سبک تر میشه مثل تصویر خمیرهاتون رو بپیچین و توی سینی فر بچینین زرده های تخم مرغ رو با چنگال یکم بزنین و روی نوناتون بمالین (میتونین با 2-1 قاشق غذا خوری آب یکم رقیقش کنین) دوباره نیم ساعت صبر کنین تا ور بیان و بعد سینی رو توی فری که از قبل رو 180 درجه داغ کردین گذاشته و تا وقتی روشون برشته و خوشرنگ بشه بپزین نوش جون! ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
رولت گورخری مواد لازم تخم مرغ بزرگ : 6 عدد پودر کیک وانیلی : 1 بسته خامه ترش : ¼ پیمانه روغن گیاهی : ¼ پیمانه آب : ¼ پیمانه پودر کاکائو : ¼ پیمانه پنیر خامه ای : ¾ پیمانه خامه غلیظ (خامه قنادی) : ⅔ پیمانه پودر شکر (شکر قنادی) : 3 قاشق غذاخوری بیسکوییت خرد شده (مثل اوریو) : ¾ پیمانه ‌‌ طرز تهیه ابتدا فر را روی حرارت 350 درجه ی فارنهایت یا 180 درجه ی سانتی گراد گرم میکنیم. یک سینی 10 در 15 اینچی را با کاغذ روغنی می پوشانیم و کنار می گذاریم. حالا تخم مرغ را به مدت 5 دقیقه میزنیم تا رنگش کمی روشن شود. سپس خامه ترش، آب، روغن و پودر کیک را به تخم مرغ اضافه میکنیم و با سرعت کم میزنیم تا کاملا با هم مخلوط شود. حالا مایه کیک را به دو قسمت تقسیم میکنیم و به یکی از آن ها پود کاکائو اضافه میکنیم و هم میزنیم هر کدام از مایه کیک ها را داخل قیف آشپزی با ماسوره ی کوچک میریزیم حالا در طول سینی فر به صورت یکی در میان خط هایی از مایه کیک پایپ میکنیم تا جایی که سینی کاملا پر شود. 3 بار به سینی ضربه میزنیم تا هوای داخل مایه خارج شود سپس به مدت 7 تا 8 دقیقه داخل فر می پزیم. زمانی که هنوز داغ است ، کیک را روی یک دستمال قرار میدهیم.زمانی که هنوز گرم است با دستمال کیک را رول میکنیم و اجازه میدهیم به مدت 30 تا 40 دقیقه کیک خنک شود. زمانی که کیک در حال خنک شدن است، آیسینگ را آماده میکنیم. برای انی کار خامه و پنیر خامه ای و پودر شکر را با هم زن میزنیم تا پف کند. حالا کیک را پهن میکنیم و سطح آن را با آیسینگ می پوشانیم. مقداری بیسکوییت خرد شده روی آن میریزیم و دوباره به آرامی رول میکنیم. به مدت 30 دقیقه داخل یخچال قرار میدهیم و سپس سرو میکنیم. نوش جان😄 ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻 شیر 3.5 لیوان پودر ژلاتین 35 گرم (3.5 ق غ سر صاف) شکر 70 ، 80 گرم (یک سوم لیوان) پودر گل محمدی 2 ق م خامه صبحانه یا خامه قنادی 2 تا 3 ق غ گلاب 2 تا 3 ق غ طرز تهیه🔻 پودر ژلاتین رو روی نصف لیوان شیر سرد پاشیدم . روی حرارت غیر مستقیم (بن ماری) قرار دادم تا ذراتش حل بشه . 3 لیوان شیر و شکر رو با هم مخلوط کردم . پودر گل محمدی ( خود گلبرگ های خشک شده رو من آسیاب کردم و بعد از صافی خیلی ریز رد کردم) داخلش ریختم و روی حرارت قرار دادم تا شکر حل بشه . ژلاتین حل شده رو هم بهش اضافه کردم و یه کم هم گلاب (وانیل هم می تونین بریزین) و از حرارت برداشتم . وقتی که از دما افتاد خامه رو با چنگال کمی نرم بشه و داخلش ریختم . یکی دو قطره هم من رنگ خوراکی ریختم تا خوشرنگ تر بشه . مواد دسر رو داخل قالب (چون مواد خامه داره و خامه چربی داره نیاز به چرب کردن نیست اما برای راحتی کار می تونین قالب رو با دو قطره روغن مایع چرب کنین) ریختم و داخل یخچال حداقل 6 ، 7 ساعتی قرار دادم . وقتی دسر بست دورش رو با چاقو آزاد کردم و وقتی دیدم که آزاد شده روش یک دیس مرطوب قرار دادم و برگردوندم . ⚠️نکات🔻 جای پودر ژلاتین پودر ژله نمیشه . میزان شکر دل به خواهی و بسته به ذایقه داره . اگر خامه قنادی استفاده میشه چون شیرین هست این خامه به میزان شکر هم توجه بشه . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رول ژامبون🤓 🍥🍡🍥🍡🍥🍡 ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛ 🍝🎂🍝🎂🍝🎂
هدایت شده از  یا صاحب الزمان ادرکنی💚
☘💚 ای دیدنت بهانه ترین خواهش دلم فڪری بڪن برای من و آتش دلم دست ادب به سینه ی بی‌تاب می‌زنم سلام بر تو ای حضرت آرامش دلم اللهم عجل لولیک الفرج ☘☘☘💚💚💚
ترشی بامیه بامیه نیم کیلو سرکه سفید دو الی سه لیوان نمک ی قاشق سر خالی سبزی معطر شوید و ترخان چند ساقه اگر تازه در دسترس نیست مثل من سبزیهای خشک معطر بریزید من شوید و نعنا و رزماری ریختم البته خشک سیر چند حبه ی کم‌گلپر و من رز ماری داشتم اونم دلبخواهی اضافه کردنش اگر فلفل تندد هم داشتین دو سه عدد اتیشی در غیر این صورت نصف قاشق چایخوری پودرش من یک قاشق از اون ادویه مامان مامان بزرگم هم میزنم اموزششو پستهای پایبن تر گذاشتم های لایتش میکنم پیدا کنید چند نکته بعضی ها ی تایم محدود بامیرو میحوشونن تو سرکه و اب و نمک که زود نرم بشه من دوست ندارم؛من ترد دوست دارم از اب جوشیده هم استفاده نمیکنم میخوام تمام سرکه سفید باشه و ترد این سلیقه ای ی نکته مههم سر بامیرو زیاد برش نزنین به گوشت برسه ترشیتون لزج میشه این خیلی مهم من همه موارد میریزم تو ظرف ی سه تادشش روز استراحت میدم البته چک کنید چون ممکنه زودتر رسیده باشه ولی به شدت جذاب و خوش عطر و طعم اول حجم کم درست کنید بعد اگر دوست داشتید بیشترش کنید ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
36.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ترشی بامیه ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
👈مواد لازم 125 گرم کره نرم شده در دمای اتاق نصف استکان یا یک چهارم لیوان روغن 5-6 قاشق غذاخوری شکر 1 پاکت خمیر مایه خشک فوری یا یک ق غ(ده گرم) 1استکان یا نصف لیوان آب ولرم 1استکان یا نصف لیوان شیر ولرم 1عدد سفیده تخم مرغ برای داخل خمیر 1قاشق مرباخوری محلب( محلب یا آلبالوی تلخ درختی با پیشینه و نسب ایرانی است که میوه‌ ان شبیه آلبالو هست وهسته ی میوه را آسیاب کرده و در خمیرهایی مثل نان وشیرینی استفاده میشود و باعث خوش عطر شدن وترد شدن خمیر میشود از عطاریها تهیه کنید و اگر در دسترس ندارید نریزید ) حدود4.5تا5 لیوان آرد دو بسته کیک کاکائویی و یا بسته بزرگ (جمعا500گرم استفاده کردم) 1 قاشق چایخوری دارچین 1.5لیوان کشمش نصف لیوان بادام پرک نصف لیوان گردوی پودر شده یا مغز فندق پودر شده 2تا3 قاشق غذاخوری کاکائو پوست رنده شده یک عدد پرتقال 3تا4 قاشق غذاخوری شکر سه چهارم استکان شیر یا از نصف لیوان کمی کمتر 👈برای رومال نانها 1 زرده تخم مرغ + 1 قاشق چایخوری ماست بادام پرک ، پودر پسته ، فندق ، گردوی خرد شده 👈طرز تهیه 1. خمیر مایه خشک فوری ، شکر ، آب ولرم ، شیر ولرم ، سفید تخم مرغ ، روغن ، محلب را در یک کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید. (اگر خمیر مایه تون معمولی هست با آب ولرم و یک ق غ شکر در یک ظرف بریزید و ده دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه کف کند و فعال شود و در ادانه دستور به مواد دیگر اضافه کنید در غیر این صورت خمیر مایه خشک فوری نیاز به استراحت ندارد) 2. در آخر آرد را به آرامی و کم کم و کنترل شده اضافه کرده و ورز بدید تا خمیر نرمی به دست آورید که به دست نمی چسبد . 3. روی خمیر آماده شده را به سلفون بپوشانید و 1 ساعت خمیر را استراحت بدید 4. در این بین مواد داخلی را آماده کنید کیک کاکائویی را با دست خرد کنید و به جز شیر تمام مواد لازم مواد داخلی را اضافه کرده و با دست با هم مخلوط کنید و ورز بدید و در آخر شیر را کم کم و با کنترل اضافه کنید تا خمیری به دست آورید که کمی به دست بجسبد(مانند قوام ویدئو) 5. از خمیر ساده چانه های کوچکی بگیرید و با دست به شکل بیضی باز کنید .از قبل از مواد داخلی خمیری هم تکه هایی بگیرید و به آنها شکل رول دهید و کنار بزارین .👇🏻👇🏻👇🏻 ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سیب زمینی تنوری با سس قارچ و خامه. دستور تهیه :👇 (سیب زمینی تنوری) سیب زمینی رو درشت خرد کنید، بهتره که با پوست باشه تو این روش، اما من دوست ندارم😁 یه قابلمه آب رو جوش بیارید و سیب زمینی ها رو داخلش بریزید سه تا پنج دقیقه زمان بدید تا له نشه من کمی زردچوبه هم میریزم که خوشرنگ تر بشه آبکش کنید و فورا داخل آب سرد با چند تکه یخ بریزید سرد که شد دوباره آبکش کنيد بزارید خووووب خشک بشه میتونید تو این مرحله سیب زمینی رو داخل روغن داغ سرخ کنید یا اگه تنوری میخواین به روش زیر عمل کنید : داخل تابه بریزید یکم روغن و نمک و فلفل قرمز و آویشن و به دلخواه رزماری و پودر سیر بریزید همه رو باهم مخلوط کنید توی فر صد و هشتاد درجه چهل دقیقه بزارید و هر ده دقیقه سیبها رو زیر و رو کنید تا خوب سرخ بشن ممکنه کمتر طول بکشه ممکنه بیشتر برای من توی توستر با المنت زیر و رو همینقدر زمان برد. (سس قارچ و خامه) مقداری قارچ رو با حرارت بالا تفت بدید تا آبش کشیده بشه بعد قارچها رو از تابه در بیارید و با یه قاشق غذاخوری کره یه حبه سیر رنده شده رو تفت بدید یه قاشق آرد سفید رو اضافه و تا جایی که از خامی در بیاد تفت بدید قارچ رو به تابه برگردونید و یک لیوان شیر گرم رو کم کم اضافه کنید نمک فلفل آویشن فراموش نشه یکم که قوام اومد خامه رو بریزید و تا سس داغه روی سیب زمینی ها بریزید اگه سس رو آماده کردین و گذاشتین بمونه سس میبنده یکم شیر بریزید و دوباره سس رو گرم کنید مشکلی نداره من عجله داشتم و سس رو زیاد گرم نکردم همونطور که می‌بینید یکم سفت شده 😁 سیب زمینی های نیم پخت شده رو میتونید دو ساعت فریز کنید بعد سرخ کنید اینطور ترد تر و خوشمزه تره😋 نوش جان کنید ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سیب‌زمینی تنوری با سس قارچ و خامه ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
موارد زیر به ازای یک نفر هست🔻 روغن: 1 قاشق غذاخوری پیاز: 1 عدد متوسط سیر: 1 حبه گوشت خورشتی (مورد علاقه‌خودتون): 60 گرم رب گوجه: نصف قاشق غذا‌خوری ادویه کاری: نصف قاشق چای‌خوری قیسی: 50 گرم (که میشه نصف لیوان) نمک (همیشه کم کم بزنید و بچشید) زعفران (تُک قاشق چای‌خوری - دمی هم میشه) طرز تهیه🔻 آب جوش هم تا روی مواد بریزید. بعد از ریختن گوشت به سیر و پیاز 7-8 دقیقه سرخ کنید، کاری و رب رو که زدید دوباره 7-8 دقیقه سرخ کنید و بعد آب جوش بریزید. پخت اولیه به مدت 2 ساعت (گوشت تقریبن بپزه - پخت 90 درصدی)، پخت دوم (بعد از قیسی و نمک و زعفرون و یکم آب) 20 دقیقه (روی حرارت ملایم رو به کم) به ازای هر پیمونه برنج، 1/5 پیمونه آب. نمک و روغن هم به اندازه خودتون. اول با حرارت زیاد، و بعد از اینکه آبش رفت، در قابلمه رو ببندید و حرارت رو کم کنید. این خورشت به صورت وحشتناکی خوشمزه‌س. تازه با مرغ یا بوقلمون هم میشه درست کنید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
یک سوم پیمانه روغن مایع سه عدد پنیر مثلثی نصف پیمانه شیر نیدو یه قاشق غذاخوری مایه خمیر یه قاشق غذاخوری بکینگ پودر سه قاشق غذاخوری شکر کمی نمک نصف پیمانه آب ولرم دو پیمانه آرد سفید همه مواد به غیر از آرد رو قاطی کرده بعد آرد کم کم اضافه میکنیم تا خمیری بدست بیاد که نه شل باشه ونه سفت . خمیر و یک ساعت استراحت داده بعد خمیر رو در قیف پلاستیکی میریزیم و کم کم از خمیر تو روغن داغ وشناور میریزیم وبا قاشق لگیمات ها رو تو روغن میچرخونیم تا به شکل توپ در بیاد . بعد رو دستمال آشپزخونه میذاریم روغن اضافی آن بره . و آخر داخل شهد میریزیم وسریع بیرون میاریم .یا میتونید روش عسل رقیق شده بریزید. نوش جان ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم برای دونفر🔻 خلال بادام 1/3 پیمانه کره 30گرم پیاز متوسط 2عدد گوشت 300گرم رب 1قاشق غذاخوری آبغوره 1قاشق غذاخوری نمک به میزان لازم زعفران به میزان زیاد🙈 طرز تهیه🔻 1_ابتدا خلال بادام را کمی با کره تفت دهید تا بوی خامی آن بلند شود. 2_پیاز را به صورت خلالی درشت خورد و سرخ کنید. 3_به پیاز سرخ شده یک قاشق رب بیافزایید و کمی تفت دهید. 4_گوشت و خلال بادام تفت داده شده و زعفران را نیز به پیاز و رب اضافه کنید،به میزان لازم آب بریزید و در قابلمه را بگذارید تا گوشت کاملا بپزد. *از همان ابتدا اب به مقدار کافی اضافه کنید تا مجبور نشوید در حین پخت خورش آب اضافه کنید* 5_هنگامی که گوشت پخت آبغوره و نمک را اضافه کنید و صبر کنید تا آب خورش جمع شود و به اصطلاح جا بیوفتد. 6_هنگامی که خورش جا افتاد و به روغن افتاد به ازای هر نفر یک زرده تخم مرغ روی خورش قرار دهید و روی زرده ها را زعفران بریزید ،در قابلمه را بگذارید تا زرده کاملا پخته شود. این غذای خوشمزه را با برنج میل نمایید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طرز تهیه نون خامه ای اصل ایرانی ✨✨✨ ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛