#دسر کافی شاپی
طرز تهیه
این دسر از سه قسمت، کیک شکلاتی، ژله کاراملی و ژله شکلاتی تشکیل شده، لطفا ورق بزنید و مراحل کار را ببینید. کیک شکلاتی رو با هر دستوری که خواستین آماده کنید در یک قالب میان تهی، اگه نداشتین با یک کاتر وسط کیک رو خالی کنید.
ژله کاراملی :
دو قاشق غذاخوری پودر ژلاتین رو با نصف فنجان آب مخلوط و بنماری کنید، دو بسته کرم کارامل رو درون سه لیوان شیر ریخته روی حرارت بگذارید هم بزنید حدود یک دقیقه بجوشانید، سپس یک قاشق خامه ی صبحانه افزوده کمی هم بزنید، دست آخر حرارت را خاموش کرده ژلاتین رو اضافه می کنیم.
ژله شکلاتی :
دو قاشق غذاخوری پودر ژلاتین رابا نصف فنجان آب حل کرده و و بنماری کنید، دو لیوان شیر با یک قاشق نشاسته ذرت، 4قاشق شکر و سه قاشق خامه صبحونه روی حرارت گذاشته خوب هم بزنید تا کمی غلیظ شود،دو قاشق غذاخوری پودر کاکائو اضافه کرده، شعله را خاموش کنید و ژلاتین رو اضافه کنید.
خوب وقتی دسر ها رو آماده کردین، ابتدا یک لایه ژله کاراملی در قالب بریزید، در یخچال قرار دهید تا ببندد، کیک شکلاتی رو در وسط قالب گذاشته ویک لایه ژله شکلاتی میریزیم دوباره در یخچال گذاشته تا نیم بند شود، سپس یک لایه ژله کاراملی می ریزیم تا همه ی مواد تمام شود وروی کیک را پر کند، دسر را چند ساعت در یخچال گذاشته تا آماده سرو شود. از سس کارامل و شکلات برای تزئین می توان استفاده کرد.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#كيك_بي_بيf
#كيك_شكلاتيf
موادلازم :
اردسه صفر ١ پيمانه(يك ق س ازاردكم كنين بجاش اردنشاسته ذرت اضافه كنين)
تخم مرغ ٦ عدد
شكر ١٥٠ گرم
پودركاكائو(مرغوب)٢تا٣قاشق سوپخوري
بكين پودر ١/٥ ق چ
نمك يك پنس
شكلات تخته اي رنده شده به مقدارلازم
ابجوش ١/٣ پيمانه
كرم تارتار ١ ق چ
روغن مايع ١ ق س
خامه قنادي ٥٠٠ گرم
طرز تهيه :
اردونمك وبكين پودرروسه بارالك كنين.
فرروي ١٨٠ درجه روشن شود.
زرده وسفيده ي تخم مرغ راجداكنين ،مواظب باشين ذره اي اززرده داخل سفيده نشه ،(سفيده نميگيره)زرده روبانيمي ازشكر ووانيل بزنين تا كرم رنگ بشه ،ابجوش رااضافه ومخلوط كنين بذارين خنك بشه
پره همزن روتميزوخشك كنين شروع به زدن سفيده كنين كمي كه زدين پودرتارتاروبقيه شكررواضافه كنين وخوب بزنين تاسفيده پف كنه وازظرف نريزه
زرده وسفيده رواروم باهم مخلوط كنين ومخلوط اردوموادخشك روتوسه مرحله اضافه كنين واروم به هم بزنين ،مواظب باشين پف سفيده نخوابه ،موادروداخل قالب كاغذ شده بريزين (قالب من سيني ٣٠در٤٠)سيني روداخل
فرداغ بذارين به مدت ٢٠ تا ٣٠ دقيقه ،باخلال چوبي چك كنين اگرازموادبه خلال نچسبيد كيك روازفرخارج كنين وبذارين خنك بشه
من سه تا سيني بااين مواددرست كردن بعدكاغذروغني روكه حرف kرودراورده بودم روي كيك گذاشتم وبرش زدم .روي كيك روباشيرمرطوب كردم وروش خامه زده شده وشكلات رنده شده ريختم .سه تا لايه روي هم وروي كيك روهم خامه زدم باشكلات رنده وپودركاكائوپوشاندم .به همين سادگي وخوشمزگي💐ازخوشمزه ترين كيك ها باتزيين ساده
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#شله_زرد
✏️مواد لازم برای چهار ظرف:
🚩برنج ۲ لیوان
🚩شکر ۴ لیوان
🚩گلاب ۱ لیوان
🚩کره ۵ تا ۶ قاشق سوپخوری
🚩خلال بادام سه چهارم لیوان
🚩زعفران و هل به اندازه ی لازم
🚩دارچين برای تزیین به اندازه ی لازم
🚩آب سرد ۱۴ تا ۱۶ لیوان
♨️طرز تهیه:
🔹برنج را قبل از استفاده حتما خوب با آب گرم شستشو بدهید و چند بار آب آنرا خالی کنید، پس از آن روی آن آب گرم بریزید و برای چهار پنج ساعت بگذارید خیس بخورد.
🔹 آب برنج را خالی کنید بعد آنرا همراه ۱۴ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید جوش بیاید، پس از جوش آمدن بلافاصله حرارت را کم کنید و بگذارید به آرامی بپزد. در صورتی که حرارت زیاد باشد برنج به ته قابلمه خواهد چسبید. کافی است برنج و آب به آرامی بجوشد. وسط های کار کمی زعفران به برنج و آب بیفزاید تا همراه با مرحله آخر بجوشد. مقدار زعفران را خودتان تصمیم بگیرید ، کم کم بیفزاید و هم بزنید و بگذارید چند دقیقهای بجوشد، اگر کم بود مقدار دیگری بیفزاید به صورتی که رنگ شله زرد (زرد) شود.
🔹 اگر احیانا در مدت طبخ آب برنج تمام شد مقداری آب گرم به آن اضافه کنید در این مدت تمام وقت آنرا زیر نظر داشته باشید و مدام بهم بزنید در غیر این صورت برنج به کف قابلمه خواهد چسبید، هرچه به آخر طبخ نزدیک تر بشوید امکان چسبیدن ته قابلمه بیشتر میشود در نتیجه در اواخر کار مدام شله زرد را هم بزنید کمی مانده به آخرهای کار وقتی تقریبا برنجها خوب نرم و له شد شکر ، گلاب، هل و کره را به آن بیفزاید و هم بزنید معمولا نیازی به افزودن آب نیست چون مقدار آب داده شده کفایت می کند ولی برنجهای گوناگون مقدار آب بیشتر یا کمتری نیاز دارند.
🔹 برای خلال بادامها روشهای مختلفی وجود دارد، خلال بادام را بعضی در آخر طبخ شله زرد توی شله زرد میریزند و بعضی زودتر دلیل این کار این است که بعضی دوست دارند خلال بادام سفت باشد و بعضی برعکس دوست دارند خلال بادام نرم باشد این بستگی به سلیقه خود شما دارد. اگر مطمئن نیستید میتوانید خلال بادام را در ظرفی جداگانه بجوشانید و هنگامی که نرمی (سفتی) آن باب میل شما بود آنرا کنار بگذارید و در آخر طبخ شله زرد خلال بادام را به شله زرد بیفزاید و کمی هم بزنید و بگذارید چند دقیقهای بجوشد.
🔹 دقت کنید وقتی شله زرد آماده است که زیاد شل نباشد وقتی آنرا در ظرف میریزید نباید ولو شود و حالت آش داشته باشد البته دقت کنید شله زرد وقتی سرد شد هم مقداری سفتتر خواهد شد. ولی خوب وقتی تمام شد زیاد نباید شل باشد.
🔹بعد از خاتمه کار شله زرد را در ظرف بریزید و با دارچین و خلال پسته آنرا تزئین کنید
#خوراک_ترکیه_شاک_شوکا
#شاک_شوکا_ترکیه
مواد لازم :
سیب زمینی 4عدد
بادمجان 4عدد
گوجه فرنگی 6عدد
سیر 5 حبه
نمک، فلفل،زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا بادمجانها را به صورت یکی در میان پوست کنده و به شکل مکعبهای کوچک خورد کنید، سپس به آنها نمک زده و برای مدتی تا زمان سرخ کردن بگذارید بمانند تا موقع سرخ شدن روغن کمتری جذب کنند، سیب زمینی های پوست کنده شده را هم به صورت مکعب های کوچک یا همان نگینی خورد کرده و داخل روغن سرخ کنید و بعد از آنها بادمجانها نیزسرخ شوند که بهتر است اینکار در روغن زیتون انجام شود.
سیرهای ریز شده را نیز به مدت 2 دقیقه در ظرفی جداگانه تفت داده ، نمک، فلفل، زردچوبه را به همراه گوجه فرنگیهای رنده شده به آنها اضافه کنید و آنقدر حرارت دهید تا آب گوجه فرنگیها کاملا کشیده شود و مخلوط به حالت سس درآید، در این مرحله سس حاصله را روی بادمجان و سیب زمینی ها ریخته و 5 دقیقه حرارت دهید، غذای شما حاضر است .
نوش جان 😊
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
🔷 #کیک_یزدی
مواد لازم
▫️آرد 1 و 1/2 لیوان
▫️شکر 2/3 لیوان
▫️روغن مایع 2/3 لیوان
▫️ماست یا شیر ولرم 1/2 لیوان(من شیر ریختم)
▫️خامه:سه قاشق غذاخوری
▫️گلاب 2 قاشق غذاخوری
▫️تخم مرغ 2 عدد
▫️بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
▫️پودر هل مقداری
طرز تهیه
تخم مرغ ها را داخل کاسه ای بشکنید و 2 دقیقه با همزن بزنید سپس شکر را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا شکر حل شود و مایه کیک یکدست شود.
ماست ، روغن مایع و گلاب و خامه را به مایه کیک اضافه و مخلوط کنید سپس مواد خشک ( آرد ، بکینگ پودر ، کمی پودر هل ) را کم کم به مایه کیک اضافه و آرام مخلوط کنید تا مایه کیک یکدست شود.
داخل قالب کیک یزدی یا مافین را با کپسول های کاغذی پر کنید و داخل هر کپسول تا 2/3 از مایه کیک بریزید و قالب را داخل فری که از یک ربع قبل با دمای210درجه سانتیگراد گرم کرده اید ده دقیقه قرار دهید تا کیک کاملا پف کند بعد درجه فر رو180میزارین تا ده دقیقه دیگه بمونه و مغز پخت بشه اگه روش طلایی نشد میتونین گریل رو روشن کنین چند ثانیه تا کاملا روش طلایی بشه
کیک را پس از پخت از فر خارج کنید و اجازه دهید خنک شود سپس سرو کنید ( در صورت تمایل میتوانید برای تزیین کیک یزدی پیش از پخت مقداری کنجد یا پودر پسته روی کیک ها بپاشید ).این مقدار مواد تقریبا15عدد کیک یزدی به شما میدهد
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#برنجک
مواد لازم:
برنج یک پیمانه
نمک ماسه ای 500 گرم (نباید یددار باشد)
روغن مایع 3 قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
برنج ایرانی را خوب شسته به مدت 4 تا 5 ساعت با نمک خیس می کنیم درست مانند اینکه بخواهیم برنج را برای پلو آماده کنیم. فقط برنج را دم نمی کنیم. برنج آبکش شده را دوباره می گذاریم کاملا" خشک شود و عاری از هرگونه رطوبت باشد. نمک را در ظرفی ریخته کاملا" می گذاریم داغ شود برنجها را داخل نمک ریخته و مداوم هم می زنیم به محض اینکه پف کرد در الک ریخته تا نمک آن خارج شود.
گندمک:
گندم پوست گرفته را به مدت 24 ساعت با آب یا شیر خیس می کنیم و باید کاملا" گندم زیر آب یا شیر باشد، احتیاج به پختن ندارد . بعد در نمک ریخته و مانند برنجک عمل می کنیم. (فقط کمی رطوبت داشته باشد) و مثل برنجک خشک نمی کنیم. در صورت نبودن نمک می توانیم در روغن کم سرخ نماییم.
فوروارد فراموش نشه👌
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#پلو_مخلوط
کرفس پلو
مواد لازم برای چهار نفر :
برنج 4 پیمانه
کرفس پاک کرده 400 گرم
گوشت چرخ کرده 300 گرم
پیاز رنده شده 1 عدد
سیر له شده 2 حبه
ادویه، نمک و فلــفل به میزان لازم
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
پودر لیــمو عمانی 1 قاشق مرباخوری
کره محلی 50 گرم
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز، سیر و ادویه مخلوط نموده، سپس آنها را به شکل کوفته ریزه در آورده و درون کمی کره سرخ مینماییم. گوشتها را از تابه در آورده و کرفس را افزوده و تفت میدهیم تا مقداری نرم شود. رب گوجه فرنگی و کوفته ریزهها را به کرفس اضافه کرده، یک پیمانه آب جوش ریخته و اجازه میدهیم با هم بپزند. برنج خیس کرده را پخته و آبکش مینماییم.
از کرفس و گوشت لابهلای پلو ریخته و کمی پودر لیمو امانی نیز میپاشیم. در پایان زعفران را با باقی کره مخلوط کرده، روی برنج ریخته و پلو را دم میکنیم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
🔷 #کبسه_مرغ
مواد لازم
▫️برنج :3پیمانه
▫️مرغ:4تیکه
▫️فلفل دلمه :1عدد کوچک
▫️پیاز:2عددمتوسط
▫️هویج:1عدد درشت
▫️سیر:2حبه
▫️گوجهفرنگی :1عدددرشت
▫️رب گوجه فرنگی :1/5ق غ
▫️آب:1لیتر
▫️هل:2عدد درسته
▫️لیموعمانی :2عدد
▫️نمک وفلفل وزردچوبه وادویه پلویی ودارچین و وپودر زنجبیل وبرگ بو به میزان لازم
طرز تهیه
اول پیاز وسیرروریزخورد میکنیم وبا روغن تفت میدیم بعد هویج رنده شده وفلفل سبز خوردشده روهم اضافه میکنیم وتفت میدیم بعدگوجه خوردشده رو هم اضافه میکنیم تیکه های مرغ رو اضافه میکنیم ومیزاریم با سبزیجات تفت بخوره
حالا رب گوجه و نمک وفلفل وزردچوبه وپودر زنجبیل وادویه پلویی وکاری وهل درست وبرگ بو رو اضافه میکنیم وهم میزنیم در ظرف رو ده دقیقه میزاریم بعد یک لیترآب جوش اضافه میکنیم ویک ساعت میزاریم تا مرغ بپزه بعد از قابلمه درمیاریم وتیکه های مرغ رو نیم ساعت در فرمیزاریم تا رنگش تغییرکنه وبریان بشه
حالا برنج خیس خورده رو به آب مرغ اضافه میکنیم وبرنج رو دمی میپزیم
بعد بادام پرک وبادام زمینی رو باکره تفت میدیم
وقتی پلوی کبسه رو در ظرف ریختیم تیکه های مرغ رو روی پلو میچینیم وبا بادام های تفت داده تزیین میکنیم ونوش جان.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#سبزی_فسنجان
گیلانی(لاهیجان)
سبزیفسنجان از خوراکهای معروف و لذیذ شرق گیلان میباشد که اغلب با اناربیج اشتباه گرفته میشود.
مواد لازم:
🔹گردو
🔹رب انار
🔹سبزی (چوچاق، خالیواش، نعنا، گشنیز، تره)
🔹بادمجان
🔹گوجه
🔹مرغ یا اردک
طرز تهیه:
گردو و رب انار رو مثل فسنجون بار بذارین. سبزی چوچاق، خالیواش، نعنا، گشنیز و تره همه رو بسابین، نصف سبزی رو سرخ کرده نصفش رو سرخ نمیکنیم داخل خورشت میریزیم میذاریم خوب جا بیفته. بعد بادمجان و گوجه رو سرخ کرده داخل خورشت ریخته ده دقیقه دیگه بمونه، بعد زیرش رو خاموش کرده اگه دوست دارین میشه بادمجون و گوجه رو روش گذاشت ولی اصلش باید چند دقیقه با خورشت بجوشه. مرغ رو جدا پخته رو خورش بذارین ولی اگه اردک بوده همراه گردو بار بذارین. اندازه گردو با سبزی باید یکی باشه، گردو بیشتر نباشه. اگه گردو خیلی بیشتر باشه مزش شبیه فسنجون میشه و اگر خیلی کمتر باشه شبیه قرمه. میتونید گوجه یا بادمجون رو یا هردوتا رو حذف کنید یا در انتهای خورشت برای تزئین ازش استفاده کنید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#پاناکوتا_و_سیب_ژله_ای
✍موادلازم:
شیر ۱ لیوان
خامه یک پاکت
شکر....۴ق غ
پودر ژلاتین...۴ ق م(من ۲ ق ریختم)
وانیل....۱/۴ ق چ
♨️طرزتهیه:
ابتدا پودر ژلاتین رو با مقداری از شیر روی حرارت غیر مستقیم میزاریم تا بن ماری بشه..بقیه شیر و شکر وخامه رو باهم مخلوط میکنیم وروی حرارت میزاریم تا گرم بشه و جوش ریز بزند وبعد از روی حرارت بردارید که زیاد نجوشد.وانیل را هم اضافه میکنیم وبعد شیر وژلاتین بن ماری رو اضافه میکنیم.. برای لایه دوم...ابتدا سیب رو پوست کنید .. نصف ژله توت فرنگی رو با ۱ لیوان آب جوش روی حرارت بزارید وبعد سیبها رو هم داخل ظرف میزاریم تا سیب با ژله کمی بجوشه وپخته بشه...وکمی ژله هم غلیظ بشه وبعد از روی حرارت بردارید . کمی که سرد شد سیب رو داخل جام بزارید وروی اون رو ژله توت فرنگی بریزید وبزارید یخچال تا ببندد...
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#باقلوای_گردو_روسی
مواد لازم:
آرد:۲.۵ پیمانه
کره:۱۵۰ گرم
پودر شکر:۱/۴ پیمانه
تخم مرغ:۳ عدد
وانیل:۱/۴ قاشق چای خوری
جوش شیرین:۱/۲ قاشق چای خوری
بیکینگ پودر:۱/۲ قاشق چای خوری
روغن:۱ قاشق چای خوری
کنجد خام سفید:۱/۲ پیمانه
پودر شکر:۲ پیمانه
گردو خردشده:۱ پیمانه
پودر نارگیل:۱/۲ پیمانه
پودر بادام:۱/۲ پیمانه
عسل:به مقدار لازم
روغن مایع:۱ قاشق سوپ خوری
شکلات تخته ای آب شده:۵۰۰ گرم
عرق بیدمشک ،بهارنارنج و گلاب(مجموعا):۱/۴ پیمانه
طرز تهیه:
پودر شكر و كره را با همزن برقی بزنید. وانيل، جوش شيرين و بيكينگ پودر را هم به مواد اضافه كرده و مخلوط كنيد.تخممرغها را با فاصله يك دقيقه به مواد اضافه كرده و با همزن هم بزنيد.آرد را اضافه كرده و مخلوط كنيد تا خميری نرم به دست بيايد. روی ظرف را بپوشانيد و خمير را به مدت ۲۰ دقيقه استراحت دهيد. برای آماده كردن قالب، پس از چرب كردن، آن را به مدت ۱۰ دقيقه روی شعله بگيريد تا قالب گرم شود.
مقداری از خمير را داخل قالب بگذاريد. قالب را ببنديد طوری كه دو كفه قالب روی خمير آمده و آن را فشرده كند. حالا اضافههای خمير را از اطراف قالب جدا كنيد.قالب را روی شعله متوسط اجاق گاز بگيريد و چند بار پشت و رو كنيد تا هر دو طرف قالب حرارت ببيند و خمير بپزد، سپس قالب را باز كرده و دوكفه شيرينی كه به شكل دو نيمه پوست گردو است را خارج كنيد. دور شيرينی ها را با چاقو صاف و يكدست كنيد.
گردو، كنجد و بادام را به صورت درشت آسياب كنيد و با پودر نارگيل در كاسهای بريزيد.عرقيات را اضافه كنيد تا به شكل خميری درآيند.يك نيمه نان را برداشته و به اندازه يك گردو از خمير داخل آن بگذاريد. به لبههای يك نيمه ديگر نان، كمی عسل بماليد و دو نيمه نان را به هم بچسبانيد تا شيرينی به شكل گردو شود.
نانهای روسی را به همين ترتيب آماده كرده و با عسل به شكل يك گردوی درسته درآوريد. شكلات آب شده را با روغن مايع مخلوط کنیدو نان گردويی ها را در آن بزنيد تا همه جای آنها به شكلات آغشته شود، سپس آنها را مدتی در يخچال بگذاريد تا شكلات سفت شود. هر گردوی روسی شكلاتی را در كپسول كاغذی گذاشته و در ظرف مورد نظر بچينيد.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#کباب_پیاز
نیم کیلو گوشت چرخ کرده با چربی متوسط
نمک، فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز
پیاز کوچک به مقدار کافی
4_3 ق غ سس انار
نمک، فلفل سیاه و پودر فلفل را به گوشت چرخ کرده اضافه کرده حدود 3 دقیقه خوب ورز بدید اگر وقت دارید 1، 2 ساعت داخل یخچال بذارید دستتان را چرب کنید و از گوشت کوفته هایی اندازه گردو آماده کنید. سر پیاز را ببرید و فقط پوست بیرونی را جدا کنید کامل پوستش را جدا نکنید چون خشک میشود سپس شسته و پیاز را از وسط برش بزنید ولی از هم جدا نشود و از گوشت داخل پیاز بذارید و داخل سینی کنار هم بچینید به دلخواه میتوانید فلفل قرمز و سبز هم لابلای پیاز ها بذارید. کمی نمک بریزید در یک آب را بریزید و این آب را داخل ظرف بریزید و در فر 200 درجه از قبل گرم شده حدود نیم ساعت بپزید از نصف استکان کمی بیشتر رب انار را در نصف لیوان آب ریخته هم بزنید و روی کبابها بریزید(میتوانید رب انار را به تنهایی بریزید) و مجدد نیم ساعت دیگر در فر بپزید. سپس بیرون آورده گرم سرو کنید میتوانید با برنج سرو کنید. پوست پیاز راحت جدا میشود موقع گذاشتن داخل طرف سرو یک بشقاب کنار دستتان بذارید پوستشان را جدا کنید و میل کنید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کباب_پیاز
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱