#زولبیا
زولبیا با قالب :
نشاسته گل نصف لیوان
آردنصف لیوان
ماست ۲ قاشق غذاخوری
روغن جامد ۱ قاشق مرباخوری
گلاب اعلا ۲ قاشق غذاخوری
آب ولرم نصف لیوان
پودر خمیر مایه ۱/۵ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده ۱قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق غذاخوری
اول کارپودر خمیرمایه روداخل آب ولرم بریزیدبه همراه ۱ قاشق شکر مخلوط کنید بزارید کنار و روشو بپوشونید حدود ده دقیقه.تو این زمان نشاسته( منظورم این نشاسته های دون دون هست که بافت سفتی داره البته پودریش هم هست ولی از پودریش استفاده نکنید)روبه همراه دو قاشق ماست مخلوط کنید چند دقیقه زمان بدید کمی که نشاسته نرم شد خوب هم بزنید تا قشنگ یکدست بشه ، مخلوط پودر خمیر ترش رو که عمل اومده اضافه میکنیم به همراه روغن و خوب هم میزنیم، آرد رو الک کنید تا اصلا گلوله توش نداشته باشه و به مواد اضافه کنید حالا دو قاشق گلاب رو به همراه زعفران اضافه کنید و خوب هم بزنید . برای قالب زدن غلظت موادتون خیلی مهمه تو فیلم مشخصه باید مثل ماست هم زده باشه پس دقت کنید شل نباشه که کارتون خراب میشه نیم ساعت تو جای گرم بمونه.مرحله بعدی روغن روداخل ظرفتون بریزیدوبزاریدگرم بشه قالب رو هم داخل روغن بزارید باید گرم بشه بعد از اینکه از داغ شدن قالب مطمئن شدید داخل موادتون بزنید ولی مراقب باشید از لبه های قالب بالا نیاد.حالا قالب رو داخل روغن داغ بزارید مهم ترین نکته ی این شیرینی دقیقا همین مرحله س . اینجا مثل نون پنجره ای سریع از قالب جدانمیشه باید اجازه بدید همراه قالب کاملا طلایی بشه و دستتون رو بچرخونید تا همه جاش یکسان سرخ بشه ، بعد از اینکه طلایی شد قالب رو بالا بیارید چند لحظه صبور باشید تا از حرارت بیفته با قاشق کناره هاش رو جدا کنید همونطور که میبینید به راحتی جدا میشه، بعد داغ توی شربت داغ بزارید۱دقیقه کافیه چون انقدر ترد و نازکه سریع شربت جذبش میشه، شربت حتما باید داغ باشه برعکس بامیه . خوب دوباره نکته های مهمش رو بگم..
*غلظت مواد خیلی مهمه شل نباشه *قالب حتما باید داغ بشه
*مواد لبه های قالب رو نگیره
*بعد از اینکه طلایی شد به راحتی از قالب جدا میشه...
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#لگیمات
سعی کنید مواد رو حذف نکنید .عزیزان شیر خشک که در این دستور بکار برده شده شیر خشکه مخصوص شیرینی پزیه لوازم قنادیا دارند. شیر خشکی که به بچه ها میدن نیست.اگر هم در دسترس ندارید مشکلی نیست نریزید. ولی باشه خیلی بهتره .
میزان مقدار آب زیاد دقیق نیست بستگی به ابخوری آردتون داره
غلظت خمیر باید به اندازه حلیم باشه
دقت کنید .به این نکته اگر لگیمات رو دارید سرخ میکنید هنگام سرخ کردن پف نکرد وتخت شد و سطحش سوراخ سوراخ شد. وگرد نشد آردش کمه یک قاشق سرخالی آرد بهش اضافه کنید وخوب بزنید وبعد سرخش کنید
خمیر لگیمات چسپنده است آرد زیادی به خوردش ندید تا وسطش خمیری نشه
شهد لگیمات همون شربت بامیه وزولبیا است که به صورت ویدئوی گذاشتم
#شهد_بامیه_زولبیا
مواد لازم
میتونید کل مواد رو نصف کنید
آرد دو لیوان یا دو پیمانه
ماست یک چهارم لیوان بهتره کمی ترش باشه
شیر خشک سه قاشق سوپ خوری
نشاسته ذرت سه قاشق سوپ خوری (آرد ذرت نمیشه)
شکر دو قاشق سوپ خوری
روغن مایع سه قاشق سوپ خوری
خمیر مایه(مخمر) یک قاشق سوپ خوری
نمک یک چهارم قاشق چایخوری
پودر هل یک چهارم قاشق چایخوری
آب ولرم یک ویک چهارم لیوان شاید کمی بیشتر
نصف شکر وخمیر مایه رو یک لیوان آب ولرم بریزید(کمی هم بزنید).و کنار بزارید حدود ده دقیقه تا پف کنه وبالا بیاد
سپس تمام مواد رو مخلوط وخوب بزنید تا یکدست بشه اگر دیدی خمیر کمی سفته یک چهارم آب هم کم کم بهش اضافه کنید هل وزعفران تو این دستور اختیاریه
غلظت مواد مثل حلیم باشه
سلفون بکشید روش بپوشونید حدود دو الی سه ساعت
سپس پف خمیر رو بگیرید وبریزید تو قیف وتو روغن داغ سرخ کنید اگر قیف ندارید قاشق رو چرب کنید بااستفاده از قاشق بریزید .
سپس بلافاصله بریزد تو شهد ولرم دو دقیقه تو شهد باشه کافیه.سپس از شهد خارج کرده .
شهد ولرم باشهزیاد سرد باشه شهد به خورد شیرینی نمیره داغ هم باشه شیرینی خمیر میشه
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
نان کندو عسلی
مواد لازم :👇
آرد قنادی 2 پیمانه
بسته به جنس آرد ممکنه است کمی بیشتر مصرف شود
خمیر مایه فوری 2 قاشق چایخوری پُر
بیکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
نمک 1/2 قاشق چایخوری
شیر ولرم 3/4 پیمانه
کره نرم یا روغن مایع 2 قاشق غذاخوری(40گرم)
شکر 1 قاشق غذاخوری
عسل یا شربت بار)شربت زولبیا بامیه)1 قاشق غذاخوری
میتونید 2 قاشق شکر بزنید و عسل رو حذف کنید
پنیر خامه ای یا کرمفیل وانیلی حدود 150 گرم
رومال...1 عدد زرده+1 قاشق چایخوری خامه+ صبحانه+کمی پودر قند
شربت...3/4 پیمانه شکر+1/2 پیمانه آب را روی حرارت ملایم قرار بدید تا به جوش بیاد،صبر کنید 3 تا 4 دقیقه بجوشه سپس 2 قاشق غذاخوری عسل و 1/4 قاشق چایخوری وانیل یا 1 تکه چون دارچین اضافه و حرارت را خاموش کنید تا شربت خنک شود
دستور تهیه :👇
کره نرم+شکر+عسل را مخلوط کنید
آرد+بیکینگ پودر +نمک را مخلوط و کنار بگذارید
شیر ولرم و 1 قاشق چایخوری شکر را مخلوط کنید تا شکر حل شود سپس خمیر مایه را افزوده و هم بزنید روی ظرف را بپوشانید و 5 دقیقه صبر کنید تا عمل آمده و کف کند.
خمیر مایه عمل آمده را به مخلوط کره و شکر افزوده و آرد را به تدریج اصافه و هم بزنید تا خمیر جمع شود.
در این مرحله خمیر چسبناک است، روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر را منتقل کرده و ورز دهید...اگر زیاد چسبنده بود کم کم آرد بریزید و 10 دقیقه مدام خمیر را ورز دهید (خمیر را چنگ نزنید) تا خمیر نهایی کاملا لطیف و کشسان شده و به دست نچسبد.
خمیر را در کاسه چرب بگذارید و رویش را بپوشانید،1 و نیم ساعت در جای گرم استراحت دهید تا حجم آن 2 برابر شود.
پف خمیر را بگیرید.
ابتدا خمیر را 4 قسمت مساوی و دوباره هر قسمت را به 4 قسمت تقسیم کنید(مجموعا 16 چانه)
چانه ها را با وردنه باز کنید
از پنیر خامه ای یا کرمفیل وسط خمیر گذاشته خوب ببندید
قالب 23 یا 25 را با کره یا روغن جامد چرب و خوب آرد پاشی کنید و چانه ها را با کمی فاصله در قالب بچینید
روی قالب را بپوشانید و 1 ساعت دیگر استراحت دهید تا خمیر حجم قالب را پر کنید.
سپس به آرامی رومال کرده
فر را از قبل با حرارت180 درجه روشن کنید تا گرم شود.1 ظرف آب جوش در فر قرار دهید.
قالب نان را در فر بگذارید 25 تا 30 دقیقه بپزد تا طلایی شود.
سپس از فر در آورده و بلافاصله شربت خنک را روی نان داغ بریزید
صبر کنید تا شربت جذب شود و سرو کنید.
میتونید روی نان را با عسل رقیق شیرین کنید ولی با شربت بهتره
فر برقی دما 160 درجه
میتوتید در تابه دو طرفه یا به روش فر دستساز این نون رو بپزید
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
7.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مهمترین قسمت بامیه پختن خمیر رو گازه که باید با شعله کم پخته بشه وآب درون خمیر تبخیر بشه
شهد هم تو کیفیت بامیه خیلی تاثیر داره آگه به خوبی قوام نیومده باشه بامیه نرم میشه آگه زیادی قوام بیاد شکرک میزنه
بامیه چون تخم مرغ داره روغنش کف میکنه سعی کنید از قابلمه با ارتفاع بلند برای سرخ کردن استفاده کنید
آگه میخواید بامیه وزولبیا درست کنید دقت کنید با روغنی که توش زولبیا درست میتونید بامیه درست کنید ولی تو روغن بامیه نمیتونید زولبیا درست کنید
بامیه های که بعد از چند ساعت نرم میشن به خوبی رو گاز پخته نمیشن ویا شهد بخوبی قوام نیومده ویا با شعله بالا سرخ شدن
بهتره از ترازو استفاده کنید آگه ندارید از لیوان دسته دار فرانسه
من مواد رو دو برابر کردم
آرد سفید قنادی۱۵۰ گرم یا یک لیوان دسته دار فرانسه پر
آب ۲۴۰ گرم یا یک لیوان پر لبالب
کره یا روغن صاف قنادی بیست گرم
تخم مرغ درشت دوعدد اگر کوچک بود دو عدد ونصفی یکی رو با چنگال بزنید نصفشو اضافه کنید.
عسل یا شهد یک قاشق از همون شهدی که درست کردید بریزید واسه قهوه ای شدن رنگ بامیه هست دوست دارید بامیه زرد رنگ باشه نریزید
من از قیف شیرینی بهشتی استفاده کردم
آب وکره رو شعله گاز بزارید تا حبابهای ریزی بزنه حباب که زد آرد الک شده رو یک دفعه بهش اضافه کنید بهتره از قابلمه تفلون استفاده کنید آرد رو که اضافه کردید به سرعت بزنید تا خوب مخلوط شه شعله رو کم کنید ومدام با پشت قاشق چوبی هم بزنید وتکه تکه کنید تا خوب پخته بشه وآب درون خمیر تبخیر بشه حدود هشت تا ده دقیقه زمان میبره سپس به ظرف دیگه منتقل کنید تا از داغی بیقته سرد نشه فقط از داغی بیقته شهد یا عسل اضافه کنید تخم مرغ اولی بهش اضافه کنید خوب با دست بزنید تا یکدست بشه و تخم مرغ به خورد خمیر بره تخم مرغ دومی اضافه کرده وباز بزنید آگه دیدید خمیر حالت چسبناک داره تو قیف ریختم
روغن رو بزارید رو گاز تا گرم بشه داغ نشه فقط گرم بشه کافیه
مقداری روغن سرد توی بشقاب بریزیدو بامیه رو قیف بزنید اندازه بلندی بامیه سلیقه ای وقتی که قیف زدید روغن داخل بشقاب خالی کنید وبامیه ها رو بریزید داخل روغن گرم این کار باعث میشه بامیه ترد وداخل پوک بشه وهم روغن برای سری بعد کف نمیکنه وبالا نمیاد.
رو گاز با شعله متوسط تا خوب سرخ بشن
وقتی سرخ شدن فوری بریزید داخل شهد سرد دو یا سه دقیقه بزارید تا شهد به خوردش بره از شهد بیرون بیاورید
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛