😍🍟 چیپس خلالی
🔷 مواد لازم :👇
🥔 سیب زمینی متوسط
🧊 آب سرد و یخ
🧂 نمک و زعفران دم شده
🥃 روغن سرخ کردنی
.
🔷 طرز تهیه :👇
🔺سیب زمینی هارو پوست میگیریمو خیلی نازک خلال میکنیم بهتره خلالها یکدست باشن تا هم اندازه سرخ بشن
.
🔺خلال هارو نیم ساعت داخل آب و یخ میزاریم بعد داخل آبکش میریزیم و روی یک پارچه پهنشون میکنیم تا کاملا آبشون گرفته بشه
.
🔺بهشون نمک و زعفرون دم شده میزنیم
میتونید جایگزین زعفرون از زردچوبه استفاده کنید ولی من به شخصه طعم چیپس خلالی با زردچوبه رو دوست ندارم
.
🔺خلال هارو داخل روغن داغ و فراوان با حجم کم سرخ میکنم و روی دستمال میزاریم، بهتره از یک تابه کوچیک استفاده کنید تا روغن کمتری مصرف بشه
.
🔺چیپس خلالی رو میتونید برای تزئین انواع خوراک ها و خورشت ها یا غذاهایی مثل بیف یا چیکن استروگانف استفاده کنید، خیلی ترده 😍
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شامی_ترش
گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط رنده شده: ۱ عدد
پیاز متوسط نگینی خرد شده: ۱ عدد
سبزی(جعفری، گشنیز و ریحون) خرد شده: ۲ قاشق
رب گوجه: ۱ قاشق
آب نارنج (یا آبغوره): یک استکان
نمک و فلفل و زردچوبه
اول گوشت چرخکرده و پیاز رنده شده که آبش رو خوب گرفتیم و سبزی خرد شده و نمک و فلفل و زردچوبه رو کاملا مخلوط میکنیم.
بعد مثل کتلت با دست فرم میدیم و توی تابه با شعله متوسط سرخ میکنیم.
بعد یه پییاز نگینی شده رو توی روغن تفت میدیم. بهش زردچوبه و نمک و فلفل میزنیم. یک قاشق رب گوجه هم میزنیم و خوب تفت میدیم تا رنگشو پس بده
بعد یک لیوان آب رو اوم اروم اضافه میکنیم.
آب نارنج یا ابغوره رو هم اضافه میکنی و هم میزنیم و شامی سرخ شده رو توی سس میریزیم
درب تابه رو میذاریم و حدود بیست دقیقه با شعله کم میذاری توی سس بپزه و سس غلیظ بشه.
همراه با سیب زمینی سرخ کرده و با برنج کته نوش جان کنید.
نکات: دوستای گلم این روشیه که خانواده ما دوست دارن. اصلا نمیگم روش اصل گیلانیه چون اون دستورش کمی فرق داره
قبلا شنیده بودم دستور اصلیش یه سیب زمینی کوچیک هم داره اما چون قبلا زده بودم و یکمی شبیه کتلت بود خانوادم با برنج دوست نداشتن این دفعه فقط گوشت زدم بهتر بود
میتونید به جای رب گوجه گوجه فرنگی تازه رو پوره کنید بهتره
به جای اب نارنج آبغوره هم میتونید بزنید
اگه به سبزیجات معطر شمال دسترسی دارید میتونید اونها رو بزنید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کرم_توت_فرنگی
با محبت دل ها را به تصرف در آورید . امام علی (ع) (غررالحکم)
سلام ، دسر نرم و لطیف و خوشمزه براتون آوردم 😊🤗 مناسب فصل و حسابی می چسبه .
توت فرنگی ۲۰۰ گرم
پودر ژلاتین ۲۰ گرم (۲ ق غ)
شکر ۷۰ گرم (یک سوم لیوان)
شکلات سفید ۱۰۰ گرم
خامه صبحانه یا قنادی ۱۰۰ گرم
پنیر ماسکارپونه یا پنیر خامه ۱۰۰ گرم
آب سرد نصف لیوان
پودر ژلاتین و آب سرد رو ترکیب کردم و روی حرارت غیر مستقیم قرار دادم تا ذراتش حل بشه و کنار گداشتم که خنک بشه .
شکلات رو هم روی حرارت غیر مستقیم قرار دادم و گذاشتم آب بشه و بعد کنار گذاشتم که خنک بشه .
داخل مخلوط کن توت فرنگی ، پنیر ماسکارپونه ، خامه صبحانه ، شکر ، شکلات سفید آب شده خنک و ژلاتین حل شده خنک رو ریختم و با هم میکس کردم .
لیوان های یکبار مصرف رو چرب کردم و از مواد کرم داخلش ریختم . (جای لیوان یکبار مصرف می تونید از قالب دلخواه هم استفاده کنید ) حدود ۴ ساعتی یخچال قرار دادم و بعد دورش رو آزاد کردم و با قیچی از کنار برش دادم و به آهستگی از لیوان جدا کردم .
برای تزیین از خامه فرم گرفته استفاده کردم و شکوفه زدم و روش توت فرنگی قرار دادم .
پ.ن : ماسوره هر نوع میشه که بخواید شکوفه بزنید . این ماسوره من شماره نداره.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#بورانی_کدو_سبز
هیچ زندگی گواراتر از اخلاق و رفتار پسندیده نیست امام صادق (ع) (علل الشرایع)
سلام یه پیش غذای فوق العاده و عالی 😀😉 که خوشمزه و دوست داشتنی هست .
بچه ها هم که حتی کدو نمی خورند می تونید به این شکل بهشون بدید ☺️
کدو سبز ۲ عدد
سیر ۲ حبه
ماست ۴ ، ۵ ق غ
نمک و فلفل سیاه و شوید خشک یا نعنا خشک به میزان لازم
کدو سبز رو پوست گرفتم و خرد کردم . با مقدار کمی آب گذاشتم بپزه ، طوری که آبی نمونه .
بعد از پخت و خنک شدن کامل له کردم . سیر هم رنده کردم و بهش اضافه کردم . ماست که چکیده هم باشه که چه بهتر یا ماست خامه ای هم می تونید بریزید ، اضافه کردم ، نمک و فلفل سیاه و شوید خشک هم ریختم و ترکیب کردم .
داخل ظرف سرو ریختم و به دلخواه تزیین کردم . یکی دو ساعتی هم یخچال بمونه که مزه ها خوب تلفیق بشه و بعد آماده سرو هست .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کلوچه_شکلاتی
انسان بلند مرتبه چون به فهم و دانایی رسد، متواضع می شود. امام علی (ع) (غررالحکم)
کلوچه دوست دارید از نوع شکلاتی🤗😍
یکی از تنقلات دوست داشتنی که به نظرم هم با چای ، هم با شیر می چسبه ، شما چه طور 🤔
تخم مرغ ۱ عدد
پودر شکر ۱۱۰ گرم (نصف لیوان)
کره ۱۰۰ گرم
ماست ۵۰ گرم (۲ ق غ)
وانیل ۱/۴ ق چ
بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ ق م)
آرد سفید ۳۰۰ گرم (۲ لیوان)
شکلات صبحانه به میزان لازم
مواد به دمای محیط برسه .
کره و پودر شکر رو با همزن ۳،۴ دقیقه خوب زدم . تخم مرغ و وانیل رو هم اضافه کردم و یک دقیقه هم زدم .ماست رو هم ریختم و کمی هم زدم .آرد و بیکینگ پودر رو ترکیب کردم و الک کردم و کم کم ریختم . خمیر کمی چسبنده است که با یک ساعت استراحت در یخچال کمتر میشه . سعی کنید ارد زیاد به خمیر ندید که کلوچه تون سفت نشه اگر خمیرتون خیلی خیلی چسبنده است و حس می کنید با استراحت کمتر نمیشه می تونید کمی ارد بریزید اما بازم تاکید می کنم ارد زیاد لطافت رو می گیره .
بعد از استراحت از خمیر گوله هایی برداستم ، من اندازه ۵۰ گرمی برداشتم .دستم رو کمی چرب کردم که بشه راحت کار کرد .کمی خمیر رو پهن کردم و میانه اش ، شکلات صبحانه قرار دادم و بعد پیچیدم و کمی پهن کردم .داخل سینی با فصله چیدم .
برای رومال از ترکیب زرده تخم مرغ و ۱ ق م شیر استفاده کردم و رومال زدم .با چنگال هم روش طرح زدم .سینی رو در فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم شده حدود ۲۰ دقیقه قرار دادم .
پ.ن : برای من حدود ۱۱ عدد کلوچه شد . اندازه کوچک و بزدگ بودن کلوچه ها دست خودتون و بستگی داره که گوله ها رو چه میزان بردارید .
مواد میانی هر چی دوست دارید جای شکلات هم می تونید قرار بدید .
ماست ترش نباشه و بهتره سفت باشه .
بدون فر داخل فر دست ساز یا تابه دو طرفه روی گاز میشه درست کرد .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پیتزا_فوری 🍕 😋
▫️نون تست ۲عدد
▫️تخم مرغ درشت ۲عدد
▫️نمک نوک ق چ
▫️روغن مایع مقدار لازم(خیلی روغن نیاز نیست درحد ۵ قاشق غ خ)
▫️پنیر پیتزا مقدار لازم
▫️سس واسه روی نون ۲ ق غ
مواد روی پیتزا به سلیقه خودتونه از هرچی دوست داشتید میتونید استفاده کنید.
من از کالباس رنده شده .قارچ خوردشده ویکم فلفل دلمه استفاده کردم
از مقدار روغنی که تودستور گفتم ۳ قاشقشو اول استفاده میکنیم واسه کف تابه...۲قاشق باقی مونده رو وقتی خواستیم بزاریم پنیر آب بشه ونون طلایی بشه از کناره ها بهش اضافه میکنیم
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛