#میلک_شیک_وانیلی
🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨
میلک شیک وانیلی
موادلازم :
شیر 1/2 لیوان
بستنی وانیلی 1/2 لیوان
خرده یخ 1 لیوان
اسانس وانیل 1 قاشق چایخوری
خامه 2 قاشق غذاخوری
روش تهیه :
شیر ، خرده های یخ و اسانس وانیل را داخل مخلوط کن بریزید و بزنید تا یکدست شود ، بستنی وانیلی و خامه را اضافه کنید ، چند ثانیه بزنید تا مواد ترکیب شوند سپس داخل لیوان بریزید و سرو کنید.
نکته :
میتوانید به جای بستنی وانیلی از ماست وانیلی هم استفاده کنید ، استفاده از شکر در این نوشیدنی اختیاری میباشد.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#پوره_کدو_حلوایی
🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃
پوره کدو حلوایی
روش تهیه :
کدو را بشویید و از وسط نصف کنید ، تخم های کدو حلوایی را خارج کنید و کدو را به اندازه های یکسان برش بزنید.
کدوهای برش خورده را داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 1 ساعت قرار دهید تا کدوها نرم شوند.
پس از پخت کدوها را با استفاده از قاشق از پوست جدا کنید و داخل میکسر بریزید و آنقدر بزنید تا پوره ای و یکدست شود سپس به تنهایی یا همراه با ماست و … سرو کنید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#کیک_نارنگی😋
✍ مواد لازم:
تخم مرغ :۴ عدد
آرد: 2 لیوان
نشاسته ذرت:1ق.غ
شکر : 1 لیوان
پوره: نارنگی 1 لیوان(صاف شده)
روغن مایع:دو سوم لیوان
بکینگ پودر:1ق.غ سرخالی
وانیل:نوک.ق.م
رنده پوست نارنگی یک.ق.مرباخوری
🍜 طرز تهیه:
همه ی مواد را از یخچال خارج کرده تا به دمای محیط برسه
قالب ۲۳ سانتی میان تهی را با روغن جدا کننده چرب کنید و بزارید داخل یخچال تا مواد اماده میشه
فر گازی را روی درجه ۱۸۰ درجه و برقی روی ۱۶۰ درجه و تستر روی ۱۵۰ درجه تنظیم و روشن کنید.
آرد و بکینگ پودر و نشاسته ذرت را باهم مخلوط و سه مرتبه الک میکنیم چند عدد نارنگی(۳عدد بزرگ) رو پوستش را رنده کنید قسمت سفیدش رو نریزید که تلخه سپس پوست گرفته و هسته شو دربیارین و با میکسر خوب پوره اش کنید بعد بریزین تو صافی تا پوستهای اضافه اش گرفته بشه و یه مایع صافی بدست بیاد .
تخم مرغ ، وانیل ، رنده پوست نارنگی و شکر رو حدود ۵ دقیقه با همزن خوب بزنین تا کرم رنگ و کشدار بشه بعد به ترتیب پوره نارنگی و روغن رو اضافه و در حد مخلوط شدن بزنید ، ترکیب آرد و بکینگ پودر و نشاسته ذرت الک شده را به مایه ی کیک در سه مرحله اضافه کرده و با لیسک یا قاشی چوبی دورانی هم بزنین تا مواد یکدست بشه ، سپس در قالب چرب شده ریخته ودر فر ۱۸۰ مدت مدت ۴۵ دقیقه بگذارید تا روی کیک طلایی بشه .
✅ سس نارنگی
✍ مواد لازم:
نشاسته ذرت ۱ قاشق غذاخوری
آب نارنگی ۱/۳ پیمانه
شکر ۱/۴پیمانه
🍜 طرز تهیه:
نشاسته را با دوالی سه قاشق آب ابتدا خوب یکدست هم بزنید وسپس آب نارنگی را اضافه و شکر را اضافه میکنیم روی حرارت کم مدام هم میزنیم حدود یک ربع ،سپس از روی حرارت برداشته و روی کیک میریزیم.
#کیک_نارنگی
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#خاگینه_خرما
مواد لازم:
تخم مرغ ۶ عدد
آرد هشت قاشق غذا خوری
ماست پنج قاشق غذا خوری
بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری
زعفران یک قاشق چایخوری
شیر دو قاشق سوپخوری
خرما به مقدار لازم(من به صورت نصفه استفاده کردم)
هل.دارچین،گردو به دلخواه
روغن مایع دو قاشق غذاخوری
مواد لازم شهد:
شکر یک لیوان
اب نصف لیوان
طرز تهیه:
تخم مرغها را ده دقیقه هم بزنید
روغن .زعفران.هل.ماست.شیر.آرد را اضافه کنید
مقداری از مایع داخل قالب ریخته و در وسط آن نصف یک خرما و گردو گذاشته به مدت تقریبا ۳۰ تا ۴۰دقیقه در فر از پیش گرم شده با
۱۶۰درجه سانتیگراد در طبقه وسط فر قرار دهید
طرز تهیه شهد:
شکر و اب را در ظرفی ریخته
و به مدت ده دقیقه بجوشانید و یک ساعت در دمای محیط خنک شود
وقتی خاگینه ها پخته شد شربت سرد شده را روی خاگینه داغ بریزید و بگذارید نیم ساعتی در شربت بماند تا خوب به خورد هم برود
بعد از سرد شدن به راحتی از قالب جدا میشود
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#رول_مرغ_و_سبزیجات
مواد اولیه :
روغن مایع 1/2 فنجان
کرفس 30گرم
نمک 1 ق چ
فلفل سیاه 1و 1/2 ق چ
جوز هندی (یا 2 ق چ زنجبیل و 2 ق چ پودر سیر یا هر ادویه دلخواه) 1و 1/2 ق غ
آب مرغ 200 میلی گرم
آرد 75 گرم
شیر 125 میلی گرم
نخود سبز 50گرم
سیب زمینی (آب پز و مکعبی خرد شده) 150گرم
هویج (آب پز و مکعبی خردشده) 150گرم
مرغ (خرد شده) 125گرم
پیاز (خردشده) 1عدد
رویه رول :
سفیده تخم مرغ 4عدد
آرد سوخاری 400گرم
روغن برای سرخ کردن
خمیر رول :
آب 150گرم
آرد 70 گرم
شیر 50 میلی گرم
نمک 1/2 ق چ
تخم مرغ 1عدد
کره (آب شده) 1 ق غ
اول پیازها رو در روغن سرخ می کنیم بعد مرغ خوردشده رو اضافه می کنیم:
سیب زمینی و هویج های آب پز و کمی بعد نخود سبز رو اضافه می کنیم:
نمک و فلفل و ادویه دلخواه رو میریزیم کمی هم میزنیم وکرفس خوردشده رو اضافه میکنیم :
آرد رو اضافه می کنیم و خوب هم میزنیم 4-5 دقیقه تا همه مواد به آرد آغشته شود بعد شیر را اضافه می کنیم:
آب مرغ یا آب سبزیجات رو اضافه می کنیم و 5 دقیقه روی حرارت ملایم میگذاریم تا غلیظ شود و از روی حرارت بر می داریم تا سرد شود:
برای درست کردن خمیر رول اول تخم مرغ و شیر و کره آب شده و آرد رو با هم مخلوط می کنیم و خوب هم میزنیم:
1/4 فنجان از خمیر را در تابه نچسب به قطر 20 سانتی متر که کف آن چرب شده میریزیم و تابه را می چرخانیم تا خمیر در همه جای تابه پخش شودو به صورت خمیر نازکی می پزیم:( کل مایه را به صورت ورقه های نازک می پزیم)
خمیر ها را به صورتی که طرف حباب دار آن بالا باشد پهن کرده 1 تا 2 قاشق از ترکیب مرغ و سبزیجات را داخل آن می پیچیم:
موقع پیچید لبه های آن را نیز به داخل تا کنید برای محکم تر شرن می شه از سفیده تخم مرغ استفاده کرد:
در یک ظرف سفیده تخم مرغ و در ظرف دیگری آرد سوخاری می ریزیم . رول ها رو اول در سفیده بعد آرد دوباره سفیده و باز آرد سوخاری ( یا کورن فلکس خوردشده) می چر خانیم و در روغن سرخ می کنیم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#بورک_گوشت_و_قارچ😋😋
.
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
پیاز ۱عدد
قارچ 6عدد
فلفل دلمه ای ۱عدد
جعفری خورد شده حدود ۱/۲ پیمانه
نمک وفلفل وآویشن مقدار لازم
رب گوجه ۱ق غ
.
خمیر یوفکا مقدارلازم
شیر ۳ق غ
روغن مایع ۳ق غ
.
برای رومال:
زرده تخم مرغ ۱عدد
زعفران مقداری
سیاهدانه
کنجد
.
پیازهارو ریزخورد کرده وداخل تابه باروغن مایع تفت میدهیم بعد گوشت چرخکرده رو اضافه کرده باپیازها میپزیم وقتی کامل پخت قارچهای نگینی خورد شده رو میریزیم و نمک،فلفل،آویشن ورب گوجه رو اضافه میکنیم ودر آخرهم جعفری خورد شده وفلفل دلمه ای نگینی خورد شده رو میریزیم تاکامل بپزد.
.
در کاسه کوچکی روغن مایع وشیر رو مخلوط کرده.بورک هارو روی سطح صاف باز میکنیم وبا بورس از مخلوط شیر وروغن روی بورک ها میزنیم تاخمیرمون نرمتر بشه وموقع رول کردن وپخت نشکنه، بعد ازمواد گشتی میریزیم روی بورک وازکناره ها خمیر رو بسته و رول میکنیم.
داخل سینی فر کاغذ روغنی انداخته وکمی چرب میکنیم وبورک هارو روی سینی میچینیم وروی آنها مخلوط زرده تخم مرغ وزعفران میمالیم وکنجد وسیاهدانه میریزیم وحدود ۱۵تا۲۰ دقیقه داخل فرگرم بادرجه ۱۷۰ میپزیم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#مرغ_پرتقالی
مرغ ۸۰۰ گرم
آب پرتقال طبیعی 2لیوان
پیاز ۱ عدد متوسط
زعفران دم کرده 2ق غ
نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر به مقدار لازم
ابتدا تیکه های مرغ را با آب، کمی نمک و پیاز همراه با نصف یک عدد فلفل دلمه به مدت ۱۵ دقیقه می پزیم.
بعد از پخت کامل مواد را آبکش کرده، آب و مخلفات را دور میریزیم.
داخل تابه به مقدار لازم کره و روغن مایع میریزیم سپس تیکه های مرغ را قرار میدهیم تا خوب سرخ شود.
زمانی که مرغ کمی برشته شد آب پرتقال،نمک، پودرفلفل قرمز و مقداری زعفران آب شده را اضافه کرده، در تابه را میبندیم تا با حرارت کم به مدت طولانی خوب بپزد و خوشرنگ شود.
۱ ) برای سه تکه مرغ دو لیوان آب پرتقال اضافه نمایید.
۲ ) اگر آب پرتقال شیرین است مقداری آبلیمو روی مرغ بریزید، اما اگر آب پرتقال ترش است به اب لیمو نیاز نیست.
۳ ) حتما از آب پرتقال طبیعی بدون پالپ استفاده نمایید.
۴ ) برای خوشمزه تر شدن خوراک مرغ میتوانید یک عدد نارنگی به آب پرتقال اضافه کنید.
۵ ) برای آبگیری از آبمیوه گیری دستی استفاده کنید تا آب پرتقال تلخ نشود.
۶ ) برای لعاب دار نمودن آب مرغ پیشنهاد میشود یک قاشق غذاخوری آرد ذرت به آب اضافه کنید.
۷ ) آب پرتقال را زیاد نگهداری نکنید زیرا تلخ
می شود
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱