آشپزی خاص
🔷#حلوا_ی_سرشیر
آرد ۱ لیوان
شکر ۱ لیوان
سرشیر ۱ لیوان
آب ۲ لیوان
گلاب ۱/۴ لیوان
کره ۵۰ گرم
زعفرون ۲ ق س غلیظ
هل به میزان لازم
آرد رو با شعله خیلی کم حدود یک و نیم ساعت تفت میدیم وقتی طلایی شد الک میکنیم و سرشیر و کره رو بهش اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مخلوط بشه و دوباره هم میزنیم تا کمی تفت بخوره.
شربت حلوا رو از قبل درست میکنیم نمیذاریم بجوشه به محض جوش خوردن از روی شعله بر میداریم و میذاریم کاملا سرد بشه . آرد رو از روی شعله برمیداریم و شربت رو کم کم اضافه میکنیم و اینقدر هم میزنیم تا جمع بشه فقط هم در یک جهت دورانی هم میزنیم تا حلوای نرم و لطیف و کشداری داشته باشیم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#اش_شلغم
به یک پیمانه برنج
عدس یک پیمانه
دال عدس یک و نیم پیمانه
پیاز خام سه عدد متوسط
شلغم نیم کیلو
نمک و فلفل و زرد چوبه روغن و نعنا داغ به میزان لازم
سبزی آش پاک شده و خرد شده حدود چهار صد گرم .
همه مواد رو داخل قابلمه ریخته به اندازه کافی اب میریزیم تا آش به جوش بیاد وقتی جوش امد درب ظرف رو گذاشته تاآاش جا بیفته نکته اصلی این آش مرتب هم زدنش هست میتونید از مقداری آب قلم یا گوشت قلقلی هم توی این آش استفاده کنید آش خیلی خوشمزه ای هست حتما درستش کنید اگرم شلغم دوست ندارید میتونید حذفش کنید ولی توصیه میکنم از این انتی بیوتیک قوی گیاهی حتما استفاده کنید
اگرم دوست دارید یه کم فلفلش رو بیشتر بزنید که دیگه واقعا نور علی نور میشه این آش بدون کشک سرو میشه و میتونید با لیمو ترش مصرف کنید
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#پیراشکی_کرمدار
تخم مرغ.....2عدد
شکر......نصف پیمانه
روغن مایع.......نصف پیمانه
خمیر مایع......2قاشق غذاخوری
شیر داغ.....نصف پیمانه
وانیل.....مقداری
آب ولرم......کمتر از نصف پیمانه
شکر.....1قاشق غذاخوری
آرد......4تا 5 پیمانه
مواد کرم:
شیر.....2لیوان
شکر.....نصف لیوان
نشاسته ذرت.....4 قاشق غذاخوری
وانیل.....کمی
کره......25 گرم
طرز تهیه:
یک قاشق شکر را روی آب ولرم بریزد.سپس خمیر مایع را بریزد.درشو ببنید تا کاملا عمل بیاد.در همین فاصله تخم مرغ با شکر ، وانیل، کره شل شده و روغن مخلوط کنید.با همزن دستی بزنید.شیر را اضافه کنید.بعد خمیر مایع عمل اومده را اضافه کنید.4 لیوان از آرد را بریزد .یک لیوان مابقی رو کم کم بریزد.دقت کنید بیش از حد آرد نریزید.در حدی که به دست نچسبد.2 ساعت خمیر بزارید استراحت کنه.روشم یه پارچه بندازید.بعد از استراحت خمیر را باز کنید و قالب بزنید.خمیر های قالب زده را روی سطح آرد پاشی شده بزارید.یک ربع مجدد استراحت کند.بعد در روغن داغ سرخ کنید.
برای مواد میانی:
شیر و نشاسته و شکر و وانیل را مخلوط کنید روی حرارت بزارید تا بجوشد.مدام هم بزنید .چون سریع سفت میشه.حرارت هم کم باشه.در آخر که مواد سفت شد بهش کره را اضافه کنید.
پیراشکی های آماده رو بزارید خنک بشه.وسطشو با چاقو ببرید.از مواد میانی وسطش بزارید.میتونید روش رو با شکلات تخته ای آب شده تزئین کنید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#_نان_شیرعسلی_و_نارگیل
مواد لازم📝
آرد 3 تا 4 پیمانه
مایه خمیر 1 قاشق سوپ خوری
اب 1/2 پیمانه
شیر 1پیمانه
روغن 1/2 پیمانه
شکر1 ق غ
مواد میانی...
شیر عسلی ...پودر نارگیل..پودر کاکائو..به مقدارلازم.
✍طرزتهیه:
موادرویه:
زرده 1 عدد و1 ق س شیر وزعفران
ابتدا مایه خمیر را با آب وشکر مخلوط میکنیم تا عمل بیاید..شیر و روغن را باهم مخلوط میکنیم.وبعد مایه خمیر عمل امده را به شیر اضافه میکنیم..وبعد ارد را اضافه میکنیم.وبا دست ورز میدهیم تا جایی که خمیر به دست نچسبد.
مواد میانی:
شیر عسلی و پودر نارگیل رو باهم مخلوط میکنیم..تاجایی که یک خمیر چسبناک درست بشه.. خمیر را پهن میکنیم..کمی پودر کاکائو روی ان الک میکنیم وبعد از مواد میانی روی ان می مالیم وخمیر را رول میکنیم...داخل قالب میزاریم و20 دقیقه استراحت میدیم..وبعد داخل فر 160 درجه به مدت 30 تا40 دقیقه قرار میدهیم.برای مدل گرد ان ابتدا از خمیر چونه هایی بر میداریم کف دست پهن میکنیم وبعد از مواد میانی داخل اون میریزیم وخمیر رو از اطراف جمع میکنیم..کمی کف دست گرد میکنیم..وبا چاقوی تیز اطراف اون رو برش میزنیم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅ دسر شکلاتی 😋
✍مواد لازم:
شیر : ۱ لیتر
تخم مرغ : ۱ عدد
آرد : ۳ قاشق غذاخوری
پودر کاکائو : ۳ قاشق غذاخوری
شکر : ۷ قاشق غذاخوری
شکلات تلخ : (۸۰ گرم) ۱ پاکت
مارگارین (یا کره) : ۱ قاشق غذاخوری
کیک و موز برای لایه وسط
🍜طرز تهیه:
تمام مواد بجز شکلات و کره را داخل قابلمه ای بریزید و با همزن دستی هم بزنید. روی اجاق در حالیکه مدام هم میزنید بپزید تا به قوام محلبی (مثل فرنی) برسد. مدام هم بزنید چون بلافاصله ته میگیرد. بعد از اینکه جوشید مارگارین و شکلات را اضافه کنید و سریع هم بزنید تا شکلات آب شود. سپس کنار بذارید سرد شود و گاهی هم بزنید تا پوسته نبندد. داخل ظرف های مورد نظر بریزید من برای لایه وسط کیک و موز گذاشتم. روی سوپانگل را به دلخواه خودتان تزیین کنید.
#دسر_شکلاتی
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیلم_آموزشی
#دسر_تخم_شربتی
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
ترشی_
خیار_شور_
طرزتهیه:
1) خیار سبز قلمی (خیار ریز)
2)نمک
3 )سرکه
4 )سبزی تازه (فقط ترخون)
5 )سیر
6)فلفل تند
7 )نخود
ابتدا درون ظرف مورد نظر چندعدد نخود می اندازیم (نخودها را شسته)اینکار هم باعث رسیدن زودتر خیارشور شده وخیارشور ظرف مدت کوتاهی آماده ست
بعد خیارها راشسته وخشک میکنیم (خیارهای درشت تر را باخلال دندان به صورت پراکنده چند سوراخ میزنیم) ودرون ظرف میریزیم بعد لایه به لایه سیروفلفل وترخون اضافه میکنیم (ترخون بهترین گزینه درتهیه خیارشوراست)
بعد درون قابلمه نمک وسرکه وآب را میریزیم ومیگذاریم تا بجوشد بعد از خنک شدن روی خیارها میریزیم
توصیه:تا حدامکان از نمک ید دار استفاده نکنید چون دراینصورت خیارشور باکیفیتی نخواهید داشت
به ازای هردوکیلوگرم خیارریز یک پیمانه نمک ویک پیمانه سرکه (160 میلی لیتر)لازم است ولی درنهایت میزان شوری وترشی آن بستگی به ذائقه شما دارد که قبل از ریختن آب خیارشور میتوانید آن را تست کنید
دو سه روز اول خیارشورها درمحیط آزاد نگهداری شود بعد میتوان آن را درون یخچال قرار داد وحتی برای مدت طولانی میتوان آن را نگهداری واستفاده کرد.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#شیرینی_برنجی
با طعم لیمو
آرد برنج 35 گرم
آرد گندم 225 گرم
نمک یک پنسه
بیینگ پودریک ق چ
پودر نارگیل ریز 30 گرم
روغن جامد 185 گرم
پودر قند 150 گرم
رنده پوست لیمو ترش 1 ق چ ریز شده
اسانس مایع نارگیل یک ق چ
تخم خرفه برای تزیین
آرد برنج و آرد گندم و بیکینگ پودر را با هم الک کرده سپس پودر نارگیل را اضافه کرده. روغن را با هم زن برقی بزنید تا کرم رنگ شود سپس پودر قند و رنده پوست لیمو ترش و اسانس را اضافه کرده و کاملا هم بزنید. مخلوط آرد ها را اضافه کرده و ابتدا با هم زن و بعد با دست خیلی سریع جمع می کنیم. خمیر را بین دو نایلون پهن کرده به ضخامت نیم سانت و بعد قالب می زنیم سپس داخل سینی فر چیده و تخم خرفه روی آن می پاشیم و در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار می دهیم. شیرینی ها نباید تغییر رنگ دهند. پس از خنک شد داخل ظرف چیده.
برای این که بهتر قالب بخورند خمیر پهن شده را 15 دقیقه در یخچال قرار دهید.
در اندازه گیری مواد دقت کنید و شیرینی را زیاد نپزید تا تغییر رنگ ندهد.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#خورش_نخود_فرنگی
مواد لازم
▫️نخود فرنگی ۵ق غ
▫️گوشت خورشی۴۰۰گرم
▫️پیاز یک عدد متوسط
▫️سیب زمینی. یک عدد
▫️هویج ۲عدد کوچک
▫️رب گوجه فرنگی ۲ق غ
▫️نمک،فلفل،زردچوبه به میزان لازم
▫️روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
پیاز را خرد کرده و پیاز داغ عسلی درست کنید.گوشت رو اضافه و مقداری تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود سپس به مقدار کافی آب جوش به قابلمه اضافه کرده و در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا گوشت بپزد.بعد از پخت گوشت نخود فرنگی ها رو اضافه کنید.هویج ها را پوست گرفته وحلقه ایی خرد و با مقداری روغن تفت دهید و کنار بگذارید. رب گوجه فرنگی و زردچوبه را با مقداری روغن تفت دهید و همراه هویج ها به گوشت پخته شده اضافه کنید.حالا سیب زمینی را شسته پوست گرفته و. خلالی خرد و سرخ کنید.نمک وفلفل خورش را اندازه کنید و خورش را در ظرف سرو ریخته و با سیب زمینی سرخ شده تزیین و سرو کنید.🌸
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#تارت_گوشت_قارچ
تخم مرغ 2 عدد
ماست 1 پیمانه
روغن 1 پیمانه
بکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
نمک کمی
آرد به اندازه ای که به دست نچسبد
مواد میانی :
گوشت چرخ کرده
قارچ
فلفل دلمه
پنیر پیتزا
ذرت
اول دو تا تخم مرغ را با ماست با چنگال می زنیم بعد روغن مایع را می ریزیم، سپس نمک و آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط و الک می کنیم و کم کم به تخم مرغها اضافه می کنیم. خمیر باید به دست نچسبد . بعد اینکه خمیرمان را آماده کردیم مواد میانی را آماده می کنیم داخل ظرفمان خمیر را باز کرده مواد میانی را میریزیم روش. سپس پنیر مون رو اضافه کرده و از خمیر نوارهای باریکی درست کرده، بصورت حصیرچین روش قرار میدهیم و نهایتا برای طلایی شدن، با قلمو زرده تخم مرغ رو به روی خمیرمون مالیده و داخل فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه سانتیگراد و بمدت 15 دقیقه می گذاریم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
ران مرغ بریان ترکی مخصوص
✍📝◀️ران مرغ نسبت به بخش های دیگر مرغ دارای لایه های چربی بیشتری می باشد و به همین دلیل دارای گوشت لطیفتر و آبدار تری است. برای کاهش چربی موجود در ران، پوست آن را کاملاً می توان گرفت و برای پخت سریع می توان استخوان های ران را نیز جدا کرد. البته توجه داشته باشید که وجود پوست و استخوان ها در موقع پخت، باعث می شوند که رطوبت گوشت کمتر از بین برود. زمان آماده سازی این غذا 10 دقیقه است و زمان کل آن 1 ساعت و 40 دقیقه می باشد. این غذا برای 4 نفر مناسب است
ران مرغ پوست کنده
موادلازم 📌🔰
8 الی 12 عدد
آب لیموترش تازه1 قاشق غذاخوری
ماست کم چربی 1پیمانه
سیر1 حبه
زنجبیل آسیاب شده1 قاشق غذاخوری
پاپریکا (فلفل قرمز تند)2 قاشق غذاخوری
نعنای خشک½ 1 قاشق چایخوری
نمک ½ قاشق چایخوری
کره و زعفران دم کرده در صورت دلخواه
🔻🔺 طرز تهیه 🔻🔺
✍📝📍ران های مرغ را در یک ظرف نسباتاً بزرگ و کمی گود می ریزیم و آب لیمو ترش تازه را روی آنها می ریزیم و کمی زیر و بالا می کنیم تا آبلیمو به تمام قسمت های ران ها برسد. در 1 کاسهٔ دیگر، ماست را می ریزیم و سیر را له می کنیم و به آن می افزاییم. زنجبیل، پاپریکا، نعنای خشک و نمک را به آنها اضافه می کنیم و با همزن دستی کاملاً مواد را مخلوط می کنیم.
✍📝📍 مخلوط ماست را روی مرغ ها می ریزیم و آن را در این مواد می خوابانیم. روی ظرف را با پلاستیک می پوشانیم و آن را به مدت حداقل 1 ساعت و حداکثر 24 ساعت در یخچال می گذاریم تا کاملاً مزه دار شود.ابتدا فر را روشن می کنیم تا گرم شود.
✍📝📍 ظرف مناسب را در طبقه بالای فر قرار می دهیم تا گرم شود. مرغ ها را پس از مزه دار شدن از مایه خارج می کنیم و اضافه مایه را از مرغ ها می گیریم و آنها را روی ظرف فر داغ شده می چینیم.
✍📝📍 پس از حدود 15 دقیقه که سطح مرغ ها برشته شد، روی مرغ ها کره و زعفران دم کرده در صورت دلخواه و تغییر رنگ مرغ روی مرغ مالیده ودمای فر را تا دمای 200 درجه سانتیگراد کاهش می دهیم، حدود 15 دقیقه طول می کشد تا مرغ آبدار و مغز پخته شود. مرغ را از فر خارج کرده و به سرعت سرو کنید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
کباب تسبیحی
مواد لازم برای۴ نفر
گوشت چرخ کرده گوسفند ۳۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده مرغ ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
آرد نخودچی ۲ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل و ادویه به مقدار لازم
روغن ۱ قاشق غذا خوری
آب جوش ۲ فنجان
سیخ چوبی به تعداد لازم
طرز تهیه
۱- ابتدا گوشت چرخ کرده گوسفند و مرغ را جداگانه در دو ظرف قرار میدهیم.
۲- اکنون برای هر ظرف یک عدد پیاز رنده کرده ، آب آن را گرفته و به گوشت ها اضاف میکنیم
۳- به هر ظرف آرد نخودچی ، نمک ، فلفل و ادویه اضاف کرده و خوب ورز میدهیم.
۴- از هر کدام گلوله هایی به اندازه گردو برداشته وخوب گرد میکنیم.
۵- گلوله ها را یکی در میان در سیخ چوبی میگذاریم (( تعدادگلوله ها بستگی به خودتان دارد))
۶- در ماهیتابه نچسب دو طرفه آب جوش ریخته کباب ها را در آن قرار داده در ماهیتابه رو بسته تا حدود بیست دقیقه گوشتها مغز پخت شوند.
۷- اکنون کمی روغن ریخته و کباب ها را در آن قرار داده مرتب میچرخانیم تا اطراف آن کمی برشته شود.
سایر نکات
عزیزان این کباب غذای مناسب و سبک و در عین حال خوشمزه هست ، چنانچه تمایل دارید سس خانگی درست کرده و با ان مصرف کنید.سس خانگی را از پیاز تفت داده شده در روغن و نمک فلفل و ادویه به اضافه رب گوجه فرنگی و کمی آبلیمو درست کنید و روی آن دو لیوان آب ریخته و بگذارید تا با حرارت کم بجوشد و جا بیفتد.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱