هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
# ترشی آلبالو
مواد اولیه :
نمک به مقدار لازم
سرکه به مقدار لازم
آلبالو 1 کیلو گرم
شکر (اختیاری) 2-1 ق غ
طرز تهیه :
ابتدا آلبالوها را شسته و در شیشه بریزید، سپس آب و نمک را جوشانده و اجازه دهید سرد شود، وقتی آب و نمک سرد شد، شیشه را با آب نمک و سرکه پر نمایید.
نصف شیشه باید از سرکه و مابقی آن با آب نمک جوشیده پر شود.
🚦 چند نکته برای تهیه ترشی آلبالو:
بعد از چند روز ترشی آلبالو را بچشید تا از مقدار نمک آن مطمئن شوید.
سرکه سفید برای ترشی آلبالو مناسب تر است.
ترشی آلبالو باید در یخچال نگهداری شود، با این روش حتی تا یک سال هم می توانید ترشی را نگه دارید بدون اینکه لیز و شل شود.
وقتی آلبالوهای آن تمام شد، آب ترشی آلبالو را بیرون نریزد، برای تهیه سس سالاد از آن استفاده کنید، سس شما صورتی خوشرنگ میشود وجایگزین خوبی برای آبلیمو است.
اگر تنها از سرکه استفاده شود، باعث ترش شدن بیش از حد ترشی آلبالو شده و مزه آلبالو گم میشود.
برای ملس شدن میتونید چند قاشق شکر هم اضافه کنید بنظر خودم خیلی بهتر میشه :)
با سرکه قرمز و سیب هم میتونید درست کنید .
همه موارد گفته شده بستگی به ذائقه خودتون داره که با امتحان روش های مختلف دستتون میاد.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
حلوای زنجبیلی:
ارد سفید گندم دولیوان
ارد برنج یک لیوان
پودر قند یک ونیم لیوان
روغن 10قاشق غذاخوری
زنجبیل وهل به مقدار دلخواه
گردو خرد شده مقداری
پودر پسته برای تزیین
ابتدا ارد گندم رو با حرارت کم خوب تفت میدیم تا خامی آرد گرفته بشه تقریبا به مدت نیم ساعت مواظب باشین رنگ آرد عوض نشه بعد آرد برنج رو ریخته اونو هم تفت میدیم من ده دقیقه آرد برنج رو تفت دادم بعد آرد رو الک کرده وروغن رو اضافه می کنیم خوب هم بزنین روی حرارت تا خامی روغن گرفته بشه بعد زنجبیل وهل بریزین یکم که تفت خورد از روحرارت بردارین بزارین تا از داغی بیفته یکم خودشو بگیره پودر قندرو بهتره الک کنید اگه حلواتون داغ باشه پودر قند ریخته بشه باعث میشه پودر قند آب بشه وبعد خنک شده حلواتون سفت بشه برا همون باید بزارید خنک بشه بعد پودر قندوگردوخردشده اضافه کنیدخوب هم بزنین تا حلوا یک دست بشه بعد ته قالب ناودونی سلفون بکشیدوحلوا رو بریزید وفشار بدین بعد ازقالب جداکنید برش بزنین به دلخواه تزئین کنید.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
خاگینه قالبی
🌸🌸🌸
مواد لازم:
تخم مرغ ۳ عدد
آرد ۴ ق غ
بکینگ پودر ۱ ق چ
ماست ۲ ق غ
روغن مایع ۱/۴ پیمانه
مواد لازم برای شربت:
شکر ۱ لیوان
اب ۱/۲ لیوان
عرق بیدمشک یا بادر نجبویه و یاگلاب و هل به دلخواه هرکدوم رو خواستین برا شربت خاگینه عالیه ۵ ق غ
زعفران اب کرده ۵ ق غ
طرز تهیه شربت:
مواد شربت را روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاد بعد ۵ دقیقه جوشیدن خاموش میکنیم تا سرد شود.
طرز تهیه خاگینه:
تخم مرغ،ارد،بکینگ پودر و ماست و روغن را با هم مخلوط کرده در قالب ریخته ودر فر ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه قرار داده.
بعد از فر خارج کرده و شربت سرد را روش
میریزیم تا کامل جذب خاگینه شود .
نکته:زمان بستگی به دمای فرتون داره پس ابتدا با خلال دندان تست کنید سپس از فر خارج کنید.
نوش جونتون🌸🌸
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#نمک_رنگی
نمک ورنگ خوراکی ومخلوط کنید سپس داخل سینی بریزید و پخش کنید و روی حرارت کم مثل بخاری چند دقیقه هم بزنید تا نم نمک ها گرفته شود سپس داخل نمکدان بریزید
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#موس_کیک_شکلاتی😍😍
مواد لازم:
تخم مرغ کامل یکی
زرده تخم مرغ 2 عدد
شکر 50 گرم
آب 30 میلی لیتر
شکلات ریز خرد شده 130 گرم
خامه تا حدود 60 درصد سفت شده (شکر برای خامه لازم نیست) 200 گرم
طرز تهیه:
در ظرفی شکلات خرد شده را ریخته ظرف را در داخل آب گرم قرار می دهیم تا شکلات حل شود.
در یک قابلمه کوچک شکر و آب را ریخته روی حرارت قرار می دهیم تا شربت شود.
در یک ظرف تخم مرغ کامل و زرده مخلوط کرده در حالیکه بهم می زنیم شربت شکر را نیز اضافه کرده بهم می زنیم. سپس مایه را به قابلمه شربت بازگردانده روی حرارت بهم می زنیم تا حرارت آن به 80 درجه سانتیگراد برسد. مایه را از روی حرارت برمی داریم و به داخل یک کاسه می ریزیم. از این پس مایه را با تخم مرغ همزن برقی بهم می زنیم تا کمی سرد شود. به این کرم یا خمیر سابایون گفته می شود.
یک سوم خامه ای که نیمه سفت شده است یعنی از تخم مرغ همزنی نمی ریزد ولی شیار در درون آن باقی نمی ماند را به شکلات اضافه می کنیم تا شکلات براق شود بهم می زنیم. سابایون را نیز به شکلات اضافه کرده با لیسک بهم می زنیم دو سوم باقیمانده خامه را نیز اضافه کرده بهم می زنیم
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#مرغ_شکم_پر
✏مواد لازم :
🚩مرغ : 1 عدد
🚩مغز گردو : 1/2 لیوان
🚩پیاز : 2 عدد
🚩سیر : 2 حبه
🚩زعفران دم کرده : 2 قاشق چایخوری
🚩سبزی معطر ( جعفری یا گشنیز ) : 2 قاشق غذاخوری
🚩رب گوجه فرنگی : 1 قاشق چایخوری
🚩رب انار : 2 قاشق غذاخوری
🚩زرشک : 1 قاشق غذاخوری
🚩کره ، نمک و فلفل : مقدار لازم
♨طرز تهیه مرغ شکم پر
🔸داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید ، پیاز و سیر را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شوند سپس سبزی معطر را اضافه کنید و تفت دهید تا سبزی سرخ شود.
🔹در ادامه گردوهای خرد شده ، زرشک ، زعفران دم کرده ، رب گوجه فرنگی و رب انار را اضافه کنید و کمی تفت دهید و از روی حرارت بردارید.
🔸موادی که آماده کرده اید را داخل شکم مرغ بریزید و با دست خوب پخش کنید تا تمام سطح داخلی مرغ به این مواد آغشته شود سپس با نخ کوک یا هر نوع نخ ضخیمی که دارید مرغ را جمع کنید.
🔹ابتدا نخ را از پشت گردن مرغ به سمت جلوی سینه ها بیاورید و زیر استخوان سینه نخ را بپیچانید سپس دو طرف نخ را به بخش انتهایی پای مرغ 2 بار بچرخانید و گره بزنید ( در زمان پیچاندن نخ را بکشید تا مرغ جمع شود ).
🔸نخ های اضافی را قیچی کنید ، کره را آب کنید سپس با دست تمام سطح مرغ را با کره آب شده ماساژدهید ( میتوانید برای آبدار ماندن مرغ زیر پوست سینه مرغ را به آرامی بلند کنید و فاصله میان پوست و گوشت را نیز به کره آغشته کنید ).
🔹پس از اماده شدن مرغ روی آن مقداری نمک و فلفل بپاشید ، مرغ را داخل ظرف پیرکس یا سینی فر قرار دهید و 2 لیوان آب داخل ظرف بریزید ( میتوانید به جای آب با سبزیجاتی مانند سیب زمینی ، هویج و … زیر مرغ را پر کنید ).
🔸مرغ داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 1 ساعت قرار دهید تا مرغ پخته و روی آن طلایی شود ( ممکن است زمان بیشتری لازم باشد ) سپس نخ های اطراف مرغ را جدا کنید و مرغ را سرو نمایید.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
🍮ژله هفت میوه🍮
مواد لازم برای۸ نفر
سیب تکه تکه شده و میوه دلخواه به مقدار لازم
انار دون شده به مقدار لازم
بستنی وانیلی ۱ لیوان
ژله آلوئه ورا ۲ بسته
●طرز تهیه
۱- ابتدا ژله الورا را با یک لیوان آب جوش به خوبی مخلوط کرده به طوری که هیچ اثری از دونه های ژله در طرف دیده نشود
۲- حال ۳ قاشق غذاخوری بستنی وانیلی به آن اضافه کرده و خوب بهم میزینم و در قالب خود میریزیم برای اینکار از کرم وانیلی هم میتوانید استفاده کنید
۳- وقتی که ژله بستنی خوب بست آن را از یخچال بیرون اورده و همانطور که در قالب هست به دلخواه به ۴ یا ۸ قسمت برش میدهیم و سپس برش ها را خارج کرده و کرم های بیرون اورده را برای ادامه کار کنار میگذاریم
۴- حال ژله الوورا دیگر را مانند قبلی خوب با اب جوش مخلوط کرده و بعد یک لیوان سر خالی اب سرد به ان اضافه میکنیم و دوباره هم میزنیم
۵- میوه ها را به ترتیبی که دوست دارید در جاهای خالی قرار دهید و سپس روی ان با قاشق ژله الوورا بریزید و دوباره بگذارید در یخچال ببندد
۶- حال کرم های بیرون اورده را روی بخار اب بگذارید تا دوباره مایع شود و اگر دوست دارید یک مقدار اب انار به ان اضافه کنید یا همونطور به رنگ سفید روی ژله بسته شده بریزید و دوباره بگذارید که ببندد
۷- حال قالب را از یخچال بیرون اورده و و کاره ها ژله را از قالب با چاقو ازاد کنید و قالب را درون اب جوش بگذارید یک تکان بدهید اگر از قالب ازاد شده بود برگردونید این کار را با سشوار هم میتوانید انجام دهید
۸- ژله شما اماده است نوش جان
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱