#فرنی 🍨
✍️مواد لازم: شیر: 3 لیوان، آرد برنج: یک لیوان ، شکر: 180 گرم ، گلاب: یک فنجان ، پودر هل: نصف قاشق چایخوری ، دارچین برای تزئین: به میزان لازم
♨️طرز تهیه: آرد برنج را با شیر سرد مخلوط کنید و خوب هم زده، بعد روی حرارت قرار دهید. آن را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی کاملا پخته شد و به غلظت کافی رسید، گلاب، شکر و پودر هل را اضافه کرده و بگذارید چند جوش بزند. میتوانید چند قاشق خامه هم بریزید تا طعم بهتری به فرنی شما بدهد. فرنی را در ظرف مناسبی بریزید و روی آن را با دارچین تزئین کنید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#کیک_یزدی
آرد ۱ و نیم لیوان .
شکر ۲/۳ لیوان .
روغن مایع ۲/۳ لیوان .
ماست یا شیر ولرم ۱/۲ لیوان
گلاب ۲ قاشق غذاخوری .
تخم مرغ ۲ عدد .
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری .
پودر هل مقداری
طرز تهیه :
آرد ، بکینگ پودر و نوک قاشق پودر هل را باهم مخلوط کنید ؛ تخم مرغ ها را داخل کاسه ای بشکنید و ۱ دقیقه با همزن بزنید سپس شکر را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا شکر حل شود.
ماست ، روغن مایع و گلاب را داخل کاسه ای بریزید و هم بزنید سپس مخلوط تخم مرغی را اضافه کنید و مجدد بزنید
درادامه مخلوط آرد را قاشق قاشق به مایه کیک اضافه کنید و با دور کند همزن مخلوط نمایید تا یکدست شود
داخل قالب کیک یزدی یا مافین را با کپسول های کاغذی پر کنید و داخل هر کپسول تا ۲/۳ از مایه کیک بریزید و قالب را داخل فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است ۱۰ – ۱۵ دقیقه قرار دهید تا روی کیک ها طلایی شود. کیک را پس از پخت از فر خارج کنید و اجازه دهید خنک شود سپس سرو کنید ( در صورت تمایل میتوانید برای تزیین کیک یزدی پیش از پخت مقداری کنجد یا پودر پسته روی کیک ها بپاشید )
برای اینکه روی کیک حالت گنبدی و پفکی داشته باشد دو راه را حتما انجام دهید.
۱–فر را روشن کنید با درجه ی ۲۰۰ تا حسابی فضای فر داغ شود و پنجره را طبقه ی بالای فر قرار دهید چرا که این کیک باید از بالا حرارت دریافت کند.
۲–وقتی مواد را داخل قالب ها ریختیم با یک چاقو یک ضربدر یا بعلاوه روی کیک بزنید به این صورت که چاقو را در روغن فرو ببرید و روی کیک خط بیاندازید هر بار چاقو را چرب کنید.
موارد بالا را اگر رعایت کنید کیکی خاص با ظاهر زیبا خواهید داشت.
کیک یزدی نمونه ی ایرانی همون کاپ کیک هست که ما سالهای ساله داریم با طعم خاص هل و گلاب درست می کنیم . این کاپ کیک ایرانی یا همون کیک یزدی خودمونو در منزل درست کنید و از طعم خاص آن لذت ببرید.
این مقدار مواد به ما ۱۲ عدد کیک یزدی می دهد و اگر خواستید بیشتر درست کنید مواد را دو برابر کنید.
اگه دوست داشتین تصف مواد رو با کشمش مخلوط کنین.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#کیک_شیفون_گردویی
آرد.....2پیمانه
شیر گرم.......۱پیمانه سر خالی یا ۳/۴پیمانه
روغن مایع......کمی بیشتراز نصف پیمانه
بکین پودر......2قاشق چای خوری
وانیل......نوک چاقو
تخم مرغ......4عدد
گردو خرد شده......1پیمانه
شکر.....1پیمانه و 1/4 پیمانه
رنده پوست لیمو ترش ،نصف قاشق چ
طرز تهیه:
ابتدا زرده و سفیده رو جدا می کنیم.سفیده رو با نصفی از شکر می زنیم.تا سفت بشه و از ظرف نریزد.زرده را با بقیه شکر و وانیل خوب می زنیم.بعد روغن را کم کم می ریزیم.همچنان با همزن می زنیم.بعد شیر گرم رو اضافه می کنیم.بکین پودر را به آرد اضافه می کنیم.در دو مرحله با سفیده اضافه می کنیم.و با لیستک هم می زنیم.بهتر از یک جهت و دورانی باشه که پف کیک نخوابه.در آخر یک قاشق از آرد کنار می زاریم با گردو مخلوط می کنیم و به کیک اضافه می کنیم.در قر از قبل گرم شده با درجه 180 حدود۴۵دقیقه
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#کاپ_کیک_سورپرایز
2 تخم مرغ و 1 زرده تخممرغ
1 لیوان شکر
نصف لیوان روغن مایع
نصف لیوان شیر
2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
10 گرم پکینگ پودر
10 گرم وانیل
2 لیوان آرد
برای توپکهای نارگیلی :
1 سفیده تخممرغ
نوک قاشق چایخوری نمک(برای هم زدن سفیده)
یک بند انگشت کمتر از یک لیوان پودر شکر
1 لیوان پودر نارگیل
طرز تهیه:
برای توپکهای نارگیلی، سفیده تخم مرغ و نمک رو با همزن میزنیم تا پفی بشه، روش پودر نارگیل و پودر شکر رو اضافه میکنیم و ورز میدیم و 15 دقیقه میزاریم فریزر.
برای کیک، تخممرغ ها و شکر رو خوب میزنیم، بقیه موادو اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم و ودر آخر مواد خشک رو الک میکنیم توش. توی قالب هامون، یک قاشق از کیک میریزیم بعد توپک رو میزاریم و کمی فشار میدیم بعد دوباره یک قاشق از کیک میریزیم روش تا توپک رو بپوشونه.در فر که قبلا 180 درجه گذاشتیم میپزیم حدود 20-25 دقیقه.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
آشپزی خاص
🔷 #همبرگر_لبنانی
موادلازم
گوشت چرخ کرده گوساله300گرم،زرده تخم مرغ 1عدد،گشنیزساطوری شده 2ق غ به دلخواه،پنیرپیتزا100گرم برای داخل،موادهمبرگرومقداری برای روی ان،پیازمتوسط1عدد،گردوی ریزخردشده1/4پ،نان تست 3عددنمک،فلفل،ادویه تندوری به میزان لازم،گوجه فرنگی 2عدد وفلفل دلمه ای 1عددبرای تزیین داخل کاسه های گوشتی
طرزتهیه:
گوشت چرخ کرده،پیازرنده شده کم اب،نان تست که بااب یاشیرخیس خورده وسپس اب اضافه ان گرفته شده،نمک،فلفل،وادویه تندوری _ به دلخواه نصف ق چ _ راخوب مخلوط کرده ویکبارچرخ کنید،سپس به موادچرخ شده،زرده تخم مرغ،گردوی ریزخردشده وگشنیزساطوری شده رابیفزاییدوکمی ورزدهیددست اخرپنیرپیتزارابیفزاییدوخوب مخلوط کنید،می توان کمی زردچوبه نیزبه موادبرای رنگ بهتراضافه کرد.
سپس ازموادبه اندازه یک نارنگی کوچک برداشته دردست گردکنیدوداخل ان راگودکنید وباانگشت شکل دهید طوری که شبیه به کاسه شود،لازم نیست حفره وسط ان خیلی گودباشد،کاسه ها راخیلی ضخیم نگیریدتامغزپخت شوند، گوشتهای شکل داده شده رادرقالب خوب چرب شده بچینیدوبه مدت 40_30دقیقه باحرارت 180درجه درفراز15دقیقه قبل گرم،طبقه وسط پخت دهید تامغزانها بپزد،سر30دقیقه چک کنیداگرپخته ،کافی ست اگرنه 10دقیقه دیگرپخت دهید،بیش ازاندازه نیزداخل فرنگذارید چون خشک خواهندشد،پس بسته به دمای فرتازمانی که گوشت بپزدکافیست.پس ازپخت ازفرخارج کرده حفره وسط گوشت راباگوجه وفلفل دلمه ای خردشده پرکنیدوپنیرپیتزابپاشیدوکمی گریل کنیدتاپنیراب شود.
حال می توان انها رابه صورت ساندویچ بپیچید وسروکنیدویابعنوان فینگرفود تزیین کنید.
نكته:
اگراحیانا مایه گوشتی شل بودکمی اردسوخاری به ان بیفزایید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
تر_حلوای_شیرازی.
اب 2 پیمانه
شیر 3 پیمانه
ارد برنج یک چهارم پیمانه
پودر نشاسته یک دوم پیمانه
گلاب نصف پیمانه
پودر هل یه قاشق مرباخوری
شکر یک و نیم پیمانه
اول نشاسته و اب رو با هم مخلوط میکنیم.
ارد برنج و شیر رو با هم مخلوط میکنیم . بعد از اینکه خوب حل شدند از صافی رد میکنیم و هر دو را در یک قابلنه به مدت 10 دقیقه مرتب هم میزنیم.
بعد از 10 دقیقه شکر و گلاب و هل را به مواد اضافه میکنیم و حدود 45 دقیقه مرتب هم میزنیم تا زمانی که رد قاشق بیفته. تدی ظرف دلخواهتوت که باید لبه داشته باشه میریزید و حدود 4 ساعت تو ی یخچال میمونه و بعد برش میزنید. برای دورنگ کردن نصف این مواد رو جدا نیکنید و زعفران میزنید و بعد حدود نیم ساعت تا یک ساعت که لایه اول گرفت، لایه دوم رو میریزید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱