هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#سمنو
✏مواد لازم :
🔸یک کیلو گندم
🔸3 کیلو آرد نان سنگک
♨طرز تهیه :
🔹گندم را تمیز کرده و بشویید. مدت سه روز آن را در آب خیس کنید و طی این مدت چند بار آب آن را عوض کنید تا نوک گندم جوانه بزند. سپس آن را در دستمالی تمیز و خیس بریزید تا ریشه درآورد. بعد از درآوردن ریشه آن را در چند عدد سینی پهن کرده و پارچه ای خیس روی آن بیندازید تا گندم ساقه نقره ای بزند.
🔹بعد گندم نقره ای شده را آسیاب کنید. مقداری آب روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس از صافی رد کنید به طوری که شیره از پوسته گندم درآید. چون شیرینی سمنو از همین شیره سفید رنگ می باشد.
🔹باید دقت کنید که گندم خوب نرم شده و شیره ی آن گرفته شود. آرد را در قابلمه ی مناسبی ریخته و شیره ی گندم را کم کم به آن اضافه کنید تا آرد در شیره حل شده و به صورت مایع رقیقی درآید. ظرف را روی شعله ی اجاق قرار دهید و آن را مرتب هم بزنید تا مایع جوش آمده، کم کم غلیظ شود.
🔹مایع سمنو را باید مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و مثل حلوا شود. وقتی آب سمنو کشیده شد، آن را کمی تفت دهید و در این مرحله مقداری آب سرد به سمنو اضافه کنید تا کمی رقیق تر و خوش رنگ تر شود.
🔹سمنو را در ظرف گردی ریخته و مدت نیم ساعت در فر یا روی اجاق با حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد. در صورت تمایل می توانید مقداری خلال پسته و بادام به سمنو اضافه کنید. هرگز در سمنو شکر نریزید، زیرا شیره ی گندم به اندازه ی کافی شیرین می باشد.
💡نکات تغذیه ای : تغییراتی که در یک دانه درحین جوانه زدن رخ می دهد، بسیار جالب است و این مساله است که ارزش تغذیه ای آن را افزایش می دهد.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#پیراشکی دانمارکی
تخم مرغ 5عدد
شکر 150گرم
روغن مایع150گرم
ارد1کیلو
نمک نصف قاشق چایخوری
شیر 100گرم
وانیل وهل به دلخواه
مایه خمیر یک قاشق غذاخوری پر
ابتدا تخم مرغ وشکر وروغن مایع وشیر ونمک راباهم قاطی میکنیم بعد مایه خمیر را در مقداری اب ولرم یا شیر خیس میکنیم تاقشنگ عمل اومده وبالا بیاد بعد به موادمون اضافه میکنیم وارد را میریزیم ومیبندیم میکسرهم بزنه یابادست ورز میدیم خمیرمون امادست
میزاریم 30 دقیقه استراحت کنه بعدنازک بازش میکنیم بصورن مسطتیل بر میدیم وسطش کرم میزنیم وتا میکنیم داخل سینی میچینیم ومیزاریم جای گرم قشنگ برسه وپف کنه وحجمش دوبرابر بشه بعد روغنی که از قبل گذاشتیم داغ بشه میندازیم داخل روغن وسرخش میکنیم بعد ازروغن دراورده روش شکر میپاشیم ویا بعداز خنک شدن با شکلات بن ماری شده تزئین میکنیم ونوش جون مینماییم.
نکته ها .
1.ازسالم بودن مایه خمیر مطمعن باشین
2.استراحت دوم خیلی شرطه باید خوب برسه خمیرتون ودوبرابربشه
🍃🍏🍃🍏🍃
#کرم_دانمارکی
اب یاشیر ۲لیوان
شکر ۲لیوان
ارد ۱لیوان
گلاب ½لیوان
اب را میزازین روی اجاق جوش بیاد نصف شکررا داخل اب میریزیم نصف دیگش را باارد قاطی میکنیم مقداری وانبل هم میزنیم بعد اب که جوش اومد اردوشکرقاطی شده را میریزین داخل اب جوش امده وبا مفتول یا همزن دستی هم میزنیم تابپزد مواظب باشین تهش نسوزد کرم را میزاریم خنک بشه بعد استفاده میکنیم
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
خورشت آلوچه سبز😋
✍مواد لازم
گوشت خورشتی : 400 گرم
آلوچه سبز : 500 گرم
نعنا و جعفری : 500 گرم
روغن : به میزان لازم
نمک و زردچوبه : به میزان لازم
پیاز : 1 عدد
🍜طرز تهیه
ابتدا یک عدد پیاز رو ریز کرده و با گوشت خورشتی تفت داده و زردچوبه رو بهش اضافه کرده و بعد سه لیوان آب رو داخل قابلمه ریخته تا گوشت مون پخته بشه بعد نعنا و جعفری رو پاک کرده شسته و خرد میکنیم و در روغن تفت داده و نمک رو بهش هم اضافه میکنیم و حالا نعنا و جعفری تفت داده شده رو به خورشت اضافه کرده و بعد آلوچه سبز رو شسته درشت ها رو برش زده یعنی به دو قاچ میکنیم و هسته اش رو جدا میکنیم و آلوچه سبزهای ریز رو همینطوری داخل خورشت مون میریزیم و با حرارت ملایم قرار میدیم تا کاملا خورشت مون جا بیفته.
👈نکته :(آلوچه های سبز رو در آخر خورشت اضافه میکنیم چون اگر زودتر بریزیم خیلی زود به میشن حدودا 10 دقیقه ای با حرارت ملایم کافی است که خورشت جا بیفته ).
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#سیب_کاراملی برای 4 نفر مناسب برای سفره های #افطاری🍎🍏
طرز تهیه
400 گرم کرم کارامل وانیلی را داخل یک قابلمه کوچک بریزید و دو قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و روی شعله متوسط، به طور مدام هم بزنید تا یکنواخت شود سپس قابلمه را از روی شعله بردارید و سیب را داخل کارامل داغ فرو کنید. سیب را روی فویلی که با روغن چرب کرده اید، بگذارید و اطراف آن با قاشق، کارامل داغ بریزید. سپس آن را 30 دقیقه داخل یخچال بگذارید تا خنک شود و خودش را بگیرد. برای تزیین با شکلات چیپسی خرد شده که ذوب کرده اید به کمک ماسوره روی آن خطوطی ایجاد کرده و در آخر با گردوی خرد شده، شکلات رنگی یا اسمارتیز ریز تزیین می کنیم
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
.
.
تارت #ميرزا_قاسمي
..
يه گزينه قرتي و جذاب واسه مهموني و دور هميه...😍
كه البته نوعي فينگر فود هم محسوب ميشه...
فقط حواستون باشه تارت هايي كه از لوازم قنادي يا هايپر تهيه ميكنين تارت نمكي باشه كه موقع خوردن حسابي بهتون بچسبه😉
تارت شيرين خريدن همانا و نفرين كردن جباري همان...😁👊
.
خب بريم سراغ دستور 👇
براي اين تعداد ميرزا قاسمي ٥ تا دونه بادمجون متوسط و ٤ تا دونه گوجه درشت رو كبابي كنين و حدود ٥ دقيقه توي قابلمه بذارين و درش رو ببندين (اين كار باعث تعريق بادمجون و گوجه ميشه و به راحتي پوستشون جدا ميشه)
بادمجون و گوجه رو خيلي ريز ساطوري كنين و كنار بذارين
٤ حبه سير رو رنده بزنين و تو كمي روغن تفت بدين نمك و فلفل و زردچوبه به اندازه كافي بريزين و بادمجون و گوجه ارو اضافه كنيد...
حسابي هم بزنيد و به اندازه ١/٤ ليوان آب جوش بريزيد (تقريبا دو سه قاشق آب) و ٢٠ دقيقه زمان بدين تا مواد به خورد هم برن و ميرزا قاسمي جا بيوفته...
حالا سه يا چهار تا تخم مرغ اضافه كنين و هم بزنين بعد از يكي دو دقيقه ميرزا قاسمي آماده سرو ميشه ، اجازه بدين كمي خنك بشه و توي قيف بريزيد و با ماسوره توي تارت هارو پر كنيد و به دلخواه تزيين كنين
(از اين قسمت يه ويديو كوتاه توي استوري ميذارم براتون😊)
.
پ.ن:من هيچ وقت توي ميرزا قاسمي رب نميزنم در صورت تمايل ميتونين يه قاشق رب اضافه كنين😊
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#کیک مرغ
پیش غذایی خوشمزه وساده کیک مرغ یکی از بهترین ایده های برای تهیه یک پیش غذای خوش مزه و متفاوت است. با دستور زیر یک کیک مرغ خوش طعم درست کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک مرغ :
مرغ : یک عدد سینه کامل
پیازچه کوچک : ۳ یا ۴ عدد
جعفری خرد شده : ۱۰۰گرم
نان تست : ۱۲ عدد
تخم مرغ : ۳ عدد
خیارشور : ۲۰۰گرم
هویج : ۱ عدد
سس مایونز : یک فنجان
ماست : یک فنجان
سس هزار جزیره : ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و ذرت : به میزان لازم
طرز تهیه کیک مرغ :
برای تهیه کیک مرغ ابتدا مرغ رو می پزیم و ریش ریش میکنیم.
تخم مرغ رو رنده میکنیم .
خیارشورو تو یه ظرف جدا رنده میکنیم و آب خیارشور رو میگیریم .
هویج رو رنده میکنیم .
جعفری و پیازچه رو خوب شسته و خرد میکنیم .
همه ی مواد را با ترکیب سس ها و نمک و فلفل مخلوط می کنیم.
کناره های نان های تست را می بریم، و در ظرفی که می خواهیم کیک را سرو کنید به این ترتیب می چینیم .
یک ردیف از نان تست می چینیم و رویش یک لایه از مایه مرغ را روی نان ها پخش میکنیم و روی مواد کمی ذرت شیرین یا نخود سبز پخته میپاشیم و باز یک لایه نان تست روی مواد گذاشته و به همان ترتیب قبل عمل می کنیم .
روی کیک را با پلاستیک فریزر می پوشانیم و چند ساعت کیک را در یخچال گذاشته تا جا بیفتد و سپس تمام سطح و دیواره ی کیک را سس مایونز می مالیم و به دلخواه تزیین میکنیم .
نکته : من کیک رو در ۴ ردیف ۳ تایی نون درست کردم که به شکل مستطیل در آمد. میشه کیک رو در ۳ ردیف ۴ تایی نون درست کرد که به شکل مربع در بیاد . میتونیم نون تست رو بعد از اینکه کناره هایش رو بریدیم به شکل مثلث ببریم و سالاد مرغ رو بین دو تکه از نونها قرار دهیم و روشو به دلخواه تزیین کرده و زیرشو کاغذ شیرینی قرار میدیم تا شکل شیرینی تر رو تداعی کنه به جای سالاد مرغ از سالاد الویه هم میتونیم استفاده کنیم .
برای تزیین کیک مرغ می توانید از سبزیجات استفاده شده در تهیه آن استفاده کنید .
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#شیرینی بهشتی
پودر شکر 200 گرم
روغن جامد 200 گرم
آرد 400 گرم
وانیل یک قاشق چایخوری
زعفران و کاکائو برای رنگ کردن شیرینی
روغن مایع 25 گرم
طرز تهیه : ابتدا روغن و پودر شکر رو با هم زن میزنیم تا سفید بشه بعد آرد رو اضافه میکنیم خوب ورز میدیم بعد روغن مایع و وانیل رو اضافه میکنیم اگر مایل بودین مواد سه قسمت میکنید مواد رو زعفرانی و کاکائویی هم درست میکنید داخل قیف ریخته و شکوفه میزنید توی سینی فر که کاغذ روغنی پهن کردی یک ربع با دمای 170 درجه میزارید بپزه
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#کوفته_سیخی
مواد لازم:
۴۰۰ گرم گوشت قرمز چرخ کرده
۱ دسته جعفری
۱ عدد پیاز رنده شده
۴-۳ ق.غ آرد (آرد نان فطیر یا معمولی)
۱ عدد تخم مرغ
به مقدار لازم نمک. پودر فلفل قرمز. پودر فلفل سیاه و هر ادویه ای که دوست دارید
طرز تهیه:
همه مواد بالا را در ظرف مورد نظر ریخته و خوب مخلوط کنید و از مواد حاصله کوفته های کوچکی (کوفته قلقلی)درست کنید و به سیخ بزنید. برای کباب کردن روی منقل یا اجاق گاز قراردهید یا در ماهی تابه قرار دهید و دربش را بگذارید تا سرخ و پخته شود.
مواد لازم برای تهیه سس:
۳ عدد گوجه فرنگی
۳ عدد پیاز تازه
۳ حبه سیر
نصف یک عدد فلفل دلمه ای قرمز رنگ
۴-۳ ق.غ روغن
فلفل سیاه. نمک. ۱ ق.غ رب گوجه فرنگی. کمی پودر شکر
طرز تهیه سس:
فلفل دلمه ای،پیاز و سیر را خرد کنید و در روغن تفت بدید. بعد گوجه فرنگی های رنده شده و رب را اضافه کنید و هم بزنید و نصف استکان آب اضافه کنید. نمک و ادویه جات و پودر شکر را هم اضافه کرده تا کمی مواد جوش بیاید.
برای تزیین کمی سیب زمینی سرخ کنید
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
.
#ژله طالبی
ژله باید هم خوشگل باشه هم خوشمزه👌
۲ عدد ژله طالبی رابا ۲ لیوان آب جوش حل کرده وبذارید روی بخار کتری تا خوب شفاف و حل بشه بعد ۱/۵لیوان آب سرد به اون اضافه کنید و هم بزنید و کنار بذارید. یک عدد ژله لیمورا با یک لیوان آب جوش حل کرده روی بخار کتری بذارید تاحل و شفاف شود و نصف لیوان یا کمی بیشتر ( ۳/۴ ) به آن آب سرد اضافه کنید وقتی به دمای محیط رسید یک قاشق بستنی اضافه کنید اندازه بستنی به دلخواه تغییر رنگ است از کم شروع کنید تا به رنگ دلخواه برسد.
همیشه بک بسته پودر ژله را با یک لیوان آب جوش مخلوط ، بن ماری ( روی بخار کتری ) حل وشفاف و با ۱/۲ یا ۳/۴ لیوان آب سرد مخلوط می کنم.
برای ریختن ژله در لیوان از پیمانه آشپزی استفاده کنیدتا همه لیوانها به یک اندازه ردیف شوند .
مرحله اول از پیمانه ۱/۴ کپ ( ۶۰ میل) یک پیمانه ژله طالبی کف لیوان بریزید.
مرحله دوم از پیمانه یک ق غ پُر (۱۵ میل)
هر مرحله را ۲۰ دقیقه در یخچال گذاشته و مرحله بعدی را انجام دهید.
از ابتدای کار برای ریختن ژله از قیف استفاده کنید به آرامی ژله را بریزید و در یخچال بذارید تا دیواره لیوان رنگی نشود.
یک ژله خوشگل دردسرهای خودشو رو بهمراه داره پس باید صبر و حوصله و دقت بخرج بدید.
روی آخرین سطح را با اسکوپ طالبی تزئین و قاشق ژله را با روبان پائین لیوان فیکس و تزئین کنید . 😍
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
طرز تهیه
🌸کیک شکلاتی🌸
آرد 2لیوان
پودر کاکائو 10قاشق غ
کره 100گرم
شیرولرم 1/2لیوان
تخم مرغ 4عدد
شکلات تخته ای 100گرم
بکین پودر 1قاشق چ
نمک 1/4قاشق چ
طرز تهیه.....
شکلات تخته ای و کره را در کاسه ای می ریزیم وروی حرارت بخار آب میزاریم تا آب بشه سپس شکرو پودر کاکائو رو اضافه کرده ومخلوط می کنیم.
پس از مخلوط شدن مواد شیر ولرم را اضافه کرده کمی هم می زنیم واز روی حرارت بر میداریم میگذاریم خنک شد. تو این فاصله تخم مرغ هارو در کاسه ای دیگر خوب هم میزنیم تا پف کند سپس مایع شکلاتی رو اضافه کرده کمی هم میزنیم سپس بکین پودر ونمک رو اضافه میکنیم ومجدد هم میزنیم تا یکدست شود سپس آرد را اضافه کرده و هم میزنیم. مایع را در کاسه ای ریخته و رویش را سلفن میکشیم و میگذاریم 1ساعت در جای گرم بمونه.
سپس تو قالب کمربندی ک کف ان را کاغذ روغنی گذاشتیم ریخته وتو دمای 180درجه ب مدت 45تا 60دقیقه تو فر میزاریم...
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
چیکن رول و پاستا ..
فیله مرغ رو بصورت نوارهای نازک سه سانتی وقطر کم بریده با نمک وفلفل و ادویه وروغن زیتون مزه دار کرده با بیفتک کوب کوبیده وسبزیجات موردنظرتون رو داخل اون گذاشته ورول کرده در کمی کره در تابه سرخ میکنیم...من از کرفس و هویج آبپزو فلفلهای رنگی و پیازچه استفاده کردم
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#ماهیچه_و_آلو_بخارا #ويژه_ماه_رمضان🌙
مواد لازم📝
ماهیچه با قلم گوسفندی: 1 کیلو
پیاز: 4 عدد متوسط
آلو بخارا: 250 گرم
آلو قیسی: 250 گرم
فلفل قرمز: 2 قاشق چایخوری
زعفران آب کرده: 1 قاشق غذاخوری
روغن و نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه📝
یک عدد پیاز را 4 قاچ خرد کرده، به همراه گوشت و اندکی نمک در 6 پیمانه آب روی آتش ملایم قرار داده و حدود 3 ساعت زمان دهید تا بپزید، سپس در دیگ را باز بگذارید تا آب اضافی گوشت تبخیر شود.
3 عدد پیاز را رنده کرده و با 3 قاشق روغن در تابه ای دیگر تفت دهید تا طلایی رنگ شود، آلو بخارا، آلو قیسی و فلفل را به پیاز اضافه کرده و 5 دقیقه تفت دهید، سپس مواد مخلوط شده را به ماهیچه اضافه کنید، در آخر زعفران را اضافه کرده، در قابلمه را بگذارید، 30 دقیقه روی شعله ملایم قرار دهید تا مواد به خورد هم رفته و جا بیافتد.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱