#_نان_پنبه_ای
🔻مواد لازم: 📝
▫️1 پیمانه شیر ولرم
▫️1 پیمانه آب ولرم
▫️نزدیک 1 پیمانه روغن آفتابگردان
▫️5 قاشق غذاخوری شکر
▫️10 گرم خمیر مایه فوری
▫️1 قاشق غذاخوری نمک
▫️حدود 6 پیمانه آرد
▫️زرده تخم مرغ برای روی نان
✍برای درست کردن خمیرنان شیر ، آب، شکر و خمیر مایه را داخل کاسه بزرگی مخلوط کنید و صبر کنید تا خمیر مایه عمل آید بعد بقیه مواد را اضافه کنید و مخلوط کنید، آرد را کم کم اضافه کنید و ورز بدهید تا خمیر نرمی شود سپس روی خمیر را با دستمال یا حوله بپوشانید و 1 ساعت استراحت بدهید.بعد خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید هر قسمت را بزرگ (حدود 6 سانتیمتر) باز کنید و به چند قسمت ببرید . بعد این قسمت ها را رول کنید و داخل قالب که چرب کردید بچینید .رویشان زرده بمالید و خواستید کنجد بپاشید حدود نیم ساعت داخل قالب نگه دارید تا پف کند بعد 35-40 دقیقه در فر گرم شده 180 درجه بپزید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#كتلت_بوقلمون
ابتدا حدود سيصدگرم فيله بوقلمون را توي غذاساز ريخته و حسابي ميزنيم تا كاملا يكدست بشه (ميتونين از چرخ گوشت هم رد كنين) ، بعدش يه پياز متوسط ، چندشاخه جعفری تازه ، دوحبه سير و دوتا سيب زميني متوسط خام را اضافه ريخته و خوب ميكس ميكنيم و سپس ، نمك و فلفل سياه و ادويه ، يكي دوقاشق پودرنان و يه تخم مرغ را ريخته و باز چندپالس ميزنيم تا مواد یکدست بشه ، درانتها بادست و باحوصله كتلتها را فرم داده و سرخ ميكنيم.
كتلت بوقلمون فوق العاده نرم و خوش خواك هست و اصلا سفت نميشه.
✔️سس شوید و تخم کتان:
نصف پیمانه ماست چکیده ، نصف قاشق مرباخوری سس خردل ، دوقاشق روغن زیتون ، دوقاشق غذاخوری شوید تازه خردشده ، یک قاشق تخم کتان ، نمک و فلفل تازه آسیاب شده ، همه رو ترکیب و هم میزنیم تا یکدست بشه.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کوکو_تره_فرنگی
مواد لازم
تره فرنگی ریز شده 300 گرم
تخم مرغ 4 عدد
ارد سوخاری 2 قاشق
بیکینگ پودر نوک قاشق
نمک زردچوبه فلفل به دلخواه
طرزتهيه
تخم مرغ هارا شکسته خوب هم میزنیم بیکینگ پودر و ارد سوخاری را اضافه میکنیم خوب هم میزنیم.نمک فلفل زردچوبه را اضافه کرده و تره فرنگی های ریز شده را اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا تمام مواد خوب مخلوط شوند.داخل ماهیتابه روغن میریزیم و به دلخواه هم میتونیم همه مواد رو باهم داخل تابه بریزیم تا سرخ بشه و میتونیم با قالب تفلون کوکو هارا سرخ کنیم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
✅ دمی گوجه همراه گوشت قلقلی😋
ابتدا پیاز رو سرخ میکنیم و سپس زردچوبه رو اضافه میکنیم و چهار عدد گوجه رو رنده میکنیم و میریزیم داخل قابلمه تا آبش جمع بشه و از خامی دربیاد من کمی رب هم میزنم برنج خوشرنگتر بشه بعد که خوب تفت خورد یک عدد سیب زمینی متوسط رو نگینی خورد میکنبم و داخل قابلمه تفت میدیم
بعد دو پیمانه برنج اضافه میکنیم و نمک میزنیم و آب میریزیم تا برنج و سیب زمینی بپزه
من دویست گرم گوشت رو با یه عدد پیاز متوسط و نمک مخلوط میکنیم و قلقلی میکنیم و سرخ میکنیم
وقتی برنج بی آب شد قاطی برنج میکنیم و دم میکنیم.
#دمی_گوجه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
. #حلیم
گندم پوست گرفته یک کیلو
گوشت گوسفندی ۷۰۰ گرم
نمک،روغن،دارچین و پودر پسته
گندم رو از شب قبل خیس میکنیم تا کاملا خیس بخوره و نرم بشه،بعد از ۱۲ساعت آبش رو خالی میکنیم و داخل یک قابلمه بزرگ میریزیم و سه چهار برابر گندم روی اون آب میریزم و روی شعله میزاریم،اگر در طول پخت حس کردم هلیم سفت شده حتما مجددا آب اضافه میکنم.
گوشت گوسفند که بهتره تازه و غیرمنجمد باشه رو میشوییم و به همراه دو سه چوب دارچین داخل گندم میزاریم تا همراه با اون پخته بشه.حدودا نصف قاشق نمک هم اضافه میکنیم.
بعد از پخت كاملِ گندم، گوشت رو خارج میکنیم و کنار میزاریم و هليم رو داخل یه آبکش میریزیم وبا یه گوشتکوب بزرگ کاملا گندمها رو له میکنیم تا آب و عصاره گندم خارج بشه و فقط پوسته هاش بمونه كه پوسته هاشو كنار ميزاريم (ميتونيم به جاى اينكار هليم رو با بلندر كاملا ميكس كنيم).حالا نوبت به گوشت میرسه که بوسیله گوشتکوبِ دستى کاملا له بشه وبه عصاره گندم اضافه بشه.گوشت رو به هيچ وجه چرخ نميكنيم چون هليم كشدار نميشه.حتما با گوشت كوب دستى و به حالت ساييدن گوشت رو ميكوبيم تا كاملا ريش ريش بشه.حالا چند قاشق روغن و گوشت رو به هلیم اضافه میکنیم رو روی شعله ملایم کاملا شروع به هم زدنِ مداوم هلیم میکنیم تا گوشت داخل هلیم کاملا باز بشه ویه هلیم کشدار و خوشمزه بدست بیاد.
درپایان روی هلیم رو با دارچین ، روغن و پودر پسته تزیین میکنیم.توصیه میکنم حتما از روغن کرمانشاهی در پخت هلیم استفاده کنید که طعم بینظیر و معركه اي ایجاد می کنه😍😍
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
✅فرنی😋
✍مواد لازم
آرد برنج چهار ملاقه متوسط
شکر یک لیوان باز بسته به ذائقه
شیر دولیوان
گلاب نصف استکان
کره 30 گرم
🍜طرز تهیه
من اول آرد برنج رو با شعله کمی تف میدم تا بوی خامی اون بره بعد از روی گاز بر میدارم شیر رو ریخته هم میزنم تا یدست بشه بعد دوباره روی گاز میزارم وگلوله نمیشه از حالا باید کنار گاز بمونیم و مدام هم بزنیم شیر سریع جذب آرد میشه که آب ولرم دم دست داشته باشید واضافه کنید شکر هم ریخته شیرینی آنرا با ذایقه خانواده میزان کنید مدام هم زده آرد کم کم شروع به قل میزنه که هنوز آماده نیست و آرد بوی خامی میده مقداری آب ریخته تا آرد بپزه دوباره مدام هم بزنید بوی پختگی فرنی کم کم بلند میشه گلاب رو ریخته هم زده کره هم بریزید هم بزنید فرنی کم کم غلظت پیدا میکنه و قل قل های جا افتاده میزنه دیگه زمانی برای آماده شدن باقی نمونده هم زدن رو کم میکنیم تا خوب جا بیفته و هر از گاهی هم میزنیم تا ته نگیره از کنار گاز فاصله نگیریدا. وقتی فرنی خوب جا افتاد خاموش کنید ودر ظرف سرو ریخته و بزارید خنک بشه بعد با دارچین تزیین کنید .
#فرنی🍲
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کوفته_برنجی
#كوفته برنجی
من اين طور درست ميكنم كوفته برنجي رو
يك پيمانه لپه و يك پيمانه برنج
رو از قبل خيس و نيم پز كرده كنار ميزارم چهار صد گرم گوشت چرخ شده رو با دو ق غ پياز داغ دويست گرم سبزي معطر(گشنيز،نعنا،
جعفري و ترخون)نمك و فلفل و زرچوبه و يدونه تخم مرغ خوب حدود چهار دقيقه ورز ميديم و لپه و برنج نيم پز رو هم اضافه ميكنيم و دوباره خوب مواد رو ورز ميديم
تا حالت چسبندگي پيدا كنه به اندازه نارنگي بر ميداريم داخلش رو با آلو و كشمش و مغزگردوپر ميكنيم و دوباره گلولش ميكنيم و داخل تابه ميچينيم،
دو ق غ پياز داغ و رب گوجه و ادويه خوب تفت ميديم و آب رو اضافه ميكنيم تا خوب به جوش بياد و وقتي از جوش بودن سس مطمئن شديم سس رو كنار كوفته ها اضافه ميكنيم تا بپزه و جا بيفته
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام دوشنبه 16 اردیبهشت ماه🌸
خدایا🙏
دستانمان را در آخرین روز
ماه مبارک شعبان 🌙
به امید استجابت
دعاهایمان
به سوی تو بلند است
معبودا پرکن
ظرف وجودمان را
از آنچه برای بهترین بندگانت
عطامیکنی🙏
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
دسر فرنی بستنی 🍧
ویژه ماه رمضان 🌄🕌🌅
.
مواد لازم:
نشاسته هشت ق غ پر
شیرچهار لیوان
گلاب نصف لیوان
شکریک لیوان
بستنی وانیلی لیوانی
خامه صبحانه سه ق غ
زعفران به میزان لازم
طرز تهیه:
همه مواد به (جز زعفران وخامه )بریزید تو قابلمه بزارید رو شعله از بالا سرش تکون نخورید هم بزنید هم بزنید تا جوش بیاد به غلظت دلخواهتون برسه .شعله رو خاموش کنید حالا خامه رو اضافه کنید مخلوط کنید.حالا نصف موادو میتونید زعفرونی کنید.میتونید شکلاتی کنید .
بریزید تو ظرف دلخواه تزیین کنید بزارید یخچال سرد بشه البته گرم هم سرو میشه.نوش جان
نکته: این فرنی رو میتونید با هر مزه و طعمی دوست دارید درست کنید .میوه ای🍓 شکلاتی🍫
از پودر ژلاتین هم استفاده میکنن که حالت ژله ای میگیره میتونید تو هر قالبی که دوس میدارید بریزید
خدمتتون عرض شود هر لیوان شیر دوقاشق نشاسته
میخواد دوتا قاشقم شکر برای اینکه کمتر یا بیشتر خواستید درست کنید اندازه دستتون باشه بستنی و خامه دلخواه بریزید دیگه😉 چاق نمیشید.
این مقدار مواد که دادم هشت لیوان دسربهتون فرنی میده.
.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#بامیه
مواد لازم:آرد1پ.125گرم.آب یک پیمانه.روغن ذوب شده 4_5ق غ.من از کره استفاده کردم.تخم مرغ 3عدد.من از 2 عدد استفاده کردم.
مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا و بامیه:
شکر2پ.آب1پ.گلاب1/2پ.آبلیموی تازه1/2ق چ.
طرز تهیه:
برای تهیه شربت آب و شکر و گلاب را روی حرارت قرار دهید تا بجوش آید و غلیظ شود غلظت آن به حدی شود که مثل شربت قوام آمده باشد سپس آبلیمو را اضافه کنید یکی دو جوش که زد از روی حرارت بردارید.من کمی زعفران دم کرده داخل شربت ریختم.
برای تهیه بامیه آب و روغن را درون ظرفی ریخته تا شروع به جوشیدن کرد آرد را بلافاصله درون آن ریخته و سریع به هم بزنید مرتب خمیر را با قاشق بازکنید و به هم بزنید تا خمیر در عین لطافت آب آن تبخیر شود پس از اینکه خمیر خنک شد تخم مرغها را یکی یکی اضافه کرده و خوب مخلوط کنید( کمی هم وانیل زدم) من با همزن برقی این کار را انجام دادم.با اینکه در دستور سه تا تخم مرغ داشت من فکر کردم دوتا کافیه چون خمیر لطیفی به من داد و راحت از ماسوره بیرون می آمد .روغن را درون ظرف گودی بریزید خمیر را از قیفی که ماسوره شکوفه زن دارد بیرون آورده و با نوک قیچی تمیزی که به روغن آغشته باشد به اندازه ای که لازم است جدا کنید و درون روغن انداخته تا سرخ شود حرارت روغن زیاد نباشد تا نسوزد در عین حال به حدی باشد که تا خمیر درون روغن قرار گرفت پف کند حرارت ملایم باشد تا مغز پخت شود.اگر خمیر داخل روغن پف نکرد به احتمال زیاد کمی تخم مرغ اضافه کنید مثلا نصف تخم مرغ یا همان یک عدد باقیمانده اما مراقب باشید خمیر شل نشود.
پس از اینکه کاملا طلایی شد از روغن خارج کرده درون صافی قرار دهید تا روغن اضافی آن خارج شود سپس درون شهد خنک انداخته بعد از یک دقیقه از شهد خارج کنید.اگر شهد رقیق باشد باعث نرم شدن بامیه می شود.در صورتی که بخواهید رنگ بامیه طلایی و یا به اصطلاح خرمایی رنگ شود یکی دو قاشق شکر از ابتدا به آب و روغن اضافه کنید که من اینکار را انجام ندادم به همین دلیل رنگ بامیه ها روشن شده است
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پاستا😋
یک عدد پیاز رو رنده کنید و آبش رو خوب بگیرید و همراه ادویه و نمک و زردچوبه به گوشت چرخ شده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید بعد قلقلی های خوشگلتونو آماده کنید،کوچیک باشن که زودتر بپزن،اونها رو توی ظرف بچینید و توی یخچال بگذارید تا خودشونو بگیرن.
یه تابه رو روی حرارت بگذارید و یک عدد پیاز رو سرخ کنید بعد از اینکه کامل سرخ شد قلقلی ها رو بهش اضافه کنید و هر ازگاهی تابه رو تکون بدین تا کمی سرخ بشن،بعد ادویه و زردچوبه ،نمک،فلفل سفید و سیاه رو اضافه کنید و تفت بدین ،بعد مقداری رب اضافه کنید و باز هم تفت بدین و کمی فلفل دلمه ایی ریز خرد شده و مقداری از آب پاستای در حال جوش به سس اضافه کنید بعد از پخت گوشت ها اونها رو از تابه خارج کنید و پاستای آبکش شده رو بهش اضافه کنید و به سس آغشته کنید.
پاستا رو توی ظرف سرو بریزین و گوشت ها رو روش بچینید و کمی پنیر پیتزا بریزید،(پنیر روی گوشت ها رو نگیره که مشخص باشن) بعد چند دقیقه در فر یا ماکروویو بگذارید تا پنیر ذوب بشه،آخر سر هم کمی سبزی خورد شده روش بریزید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خورش_فسنجان😋
طرز تهیه
من سینه مرغ و با ی پیاز ، نصف ق چایخوری زنجبیل، نمک، آبلیمو می پزم و بعد از پخت با یکم روغن و زعفرون سرخ می کنم .
یک عدد پیاز متوسط و رنده می کنم و با کمی روغن تفت می دم رنگش که تغییر کرد ،یک لیوان گردوی چرخ شده رو اضافه می کنم و یک دقیقه تفت می دم و با پشت قاشق بازش می کنم بعد سه لیوان آب سرد رو کم کم اضافه می کنم و هم می زنم تا گردو کامل باز بشه و روغنش و پس بده. وقتی شروع به جوشیدن کرد سه ق غذا رب انار و نصف ق غذا رب گوجه اضافه می کنم و می ذارم با شعله کم بپزه. هر از گاهی چند تکه یخ می ندازم توش . اینکار باعث میشه گردو روغن بندازه. نیم ساعت آخر، مرغ سرخ شده و نمک اضافه می کنم. (قبلا هم گفتم چون دوست ندارم مرغ خیلی سیاه بشه به خاطر همین جدا می پزم و در آخر به خورشت اضافه می کنم). و برای ملس شدن خورش یک ق غذا شکر اضافه می کنم چون خورش ملس باشه خوشمزه تر میشه. وقتی به همین غلظتی که تو عکس می بینید رسید یعنی جاافتاده شده.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
دونات های پیتزایی
یک قاشق غذاخوری مایه خمیر را با یک لیوان اب گرم بذارید عمل بیاد بعد نصف لیوان شیر ولرم بهش اضافه کرده و مقداری نمک،سپس در حدود یک لیوان ارد اضافه کنید که یک مایه شل به دست بیاد.بعد یک عدد فلفل دلمه خورد شده و تقریبا حدود یک و نیم لیوان کالباس رنده شده را اضافه کنید.
کالباس و فلفل دلمه را بعد از مخلوط شدن تا حدودی که خمیر به دست نچسبد آرد اضافه کنید و ورز دهید.خمیر را به مدت یک ساعت استراحت داده بعد با وردنه بازش کنید و باقالب دونات قالب بزنید و تو روغن شناور سرخ کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کباب تابه ای و پلو😍
یه تزئین ساده و زیبا👌
مواد لازم
گوشت چرخکرده
پیاز
نمک و زعفران
یک عدد پیاز رو رنده کنید؛ کمی آبش رو بگیرید. بعد نمک بهش اضافه کنید و با گوشت کاملا ورز دهید.
حالا زعفرون که از قبل دم کردین و توش یه یخ انداختین رو به گوشت اضافه کتید. دوباره ورز میدیم و در ماهی تابه با حرارت ملایم سرخ میکنیم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛