#شربت_آلبالو🍒
🍒مواد لازم برای تهیه شربت آلبالو :
آلبالو ۱ کیلوگرم
شکر ۲ کیلوگرم
آب ۱ لیوان
وانیل نصف قاشق چایخوری ( در صورت تمایل)
طرز تهیه
آلبالو ها را شسته و پاک کنید.
بهتر است هسته های آلبالو را هم جدا کنید.
برای جدا کردن هسته ها هم می توانید از دستگاه هسته گیر آلبالو استفاده کنید و هم با دو انگشت شصت و سبابه به سمت سوراخ (محل اتصال دم به آلبالو) آن به هسته فشار وارد کنید، به راحتی هسته از آن جدا می شود.
آلبالوهای هسته گرفته را ۴۸ ساعت در شکر بخوابانید و در یخچال نگهداری کنید،(ی کلایه شکر ؛یک لایه آلبالو)
بهتر است از ظرف یا قابلمه لعابی استفاده کنید.
آب را اضافه کنید و قابلمه را با شعله پخش کن روی حرارت بگذارید.
شعله را خیلی کم نکنید چون رنگ شربت تیره می شود، و همین طور شعله را خیلی زیاد نکنید چون به سرعت می سوزد و قهوه ای رنگ می شود.
بایستی حواستان به شربت باشد و هم بزنید تا شکر در شربت کاملا حل شود.
بعد از حل شدن به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی حرارت بماند تا قوام آید.
از یک صافی استفاده کنید و آب شربت را در شیشه یا بطری نگهداری کنید.
در ضمن آلبالو ها را در شربت فشار ندهید چون از شفافیت رنگ شربت می کاهد.
🍒نکات مهم در تهیه شربت آلبالو:
• بطور کلی هرگونه شربتی را بهتر است در ظرف لعابی تهیه کنیم.
• شربت آلبالو را اگر با آلبالوی اول فصل که هنوز خیلی رسیده نیست، درست کنیم رنگ آن سرخ تند می شود و مزه اش قدری ترش خواهد بود. با آلبالوی رسیده، رنگ شربت آلبالویی پخته و ترشی آن کمتر خواهد بود.
اگر دم آلبالو را نگیریم شربت ما عطر دم آلبالو را جذب می کند ولی پس از چند ماه رنگ آن به رنگ چای مایل می شود.
• اگر آلبالو ها ترش بود کمی بیشتر شکر بریزید.
• به شربت آلبالو غالباً وانیل می زنند ولی بهتر است، اول شربت را بدون وانیل درست کنید و یک لیوان آن را با آب و یخ بنوشید، اگر عطر خود آلبالو به نظرتان کافی نیامد وانیل به آن اضافه کنید.
• از آلبالوی باقی مانده در شربت آلبالو می توانید مربای آلبالو درست کنید.
• برای تزیین پارچ شربت می توانید آلبالوهای تازه و هسته گرفته شده را حلقه حلقه کنید و همراه یخ داخل پارچ بریزید.
🍒🍷نکات مهم:
● کپک زدن و ترش شدن مربا و شربت این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود می آید که مربا یا شربت به حد کافی قوام نیامده باشد. اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید آن را دوباره بجوشانید تا قوام بیاید.
● شکرک زدن مربا و شربت
این حالت در زمانی به وجود می آید که شربت و مربا با حرارت تند جوشیده باشد و آب آن سریع تبخیر شده باشد. در چنین حالتی کمی آب جوش اضافه کنید و شربت را دوباره بجوشانید یا ممکن است میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد که بهتر است برای مرباها و شربت های شیرین از کمی آبلیموی تازه استفاده شود.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شربت_تمشک
مواد لازم:
تمشک 5/1 کیلو
وانیل 1 قاشق چایخوری
شکر 3 لیوان
طرز تهیه:
*.ابتدا تمشک ها را پاک کنید وبشورید وبگذارید آب آنها برود سپس آب وشکر را درون قابلمه ای بریزید وروی حرارت بگذارید تا بجوشد.
*.سپس تمشک ها را درون کیسه ای نازک وتمیز بریزید و ودرون شربت بیاندازید ومجددا بگذارید بجوشد تا غلیظ شود وتمشک ها رنگ پس دهد وشربت غلیظ وخوش رنگ شود.
*. در آخر وانیل را اضاف کنید و بعداز چند جوش از روی حرارت بردارید .کیسه را از شیره در بیاورید وبگذارید سرد شود.وتفاله های تمشک را بیرون بریزید.
*.یک یا دوقاشق غذا خوری از این شربت را به همراه چند تکه یخ و آب در گیلاس مورد نظر بریزید وسرو نمائید. نوش جان
نکته:شربت ذغال اخته وتوت فرنگی نیز به همین صورت تهیه میشود.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شربت_نعنا
مواد اولیه :
نعنا یک کیلو
شکر دو کیلو
آبلیمو ۳ قاشق غذاخوری
آب ۴ تا ۵ لیوان
رنگ خوراکی سبز در صورت تمایل
طرز تهیه :
در ابتدا نعنا را با ساقه پاک کرده و آن را خوب شستشو بدید سپس با چاقو آن را خرد کنید البته نباید زیاد ریز بشه فقط به اندازه ای که سه تیکه بشه بعد شکر وآب را با هم مخلوط کرده وبر روی حرارت ملایم قرار بدید تا بجوشه و غلیظ بشه سپس برگ نعنا را اضافه کرده وحرارت رو کم کنید و بذارید تا آروم آروم بجوشه و نعنا رنگ وعطرشو پس بده وقتی شربت خوب جوشید وقوام اومد آبلیمو رو اضافه کنید وچند دقیقه بعد حرارت رو خاموش کنید و اگه میخواید شربتتون خوش رنگ تر بشه میتونید همراه با آبلیمو مقداری رنگ سبز خوراکی نیز به شربت اضافه کنید.
بر روی در قابلمه دمکنی گذاشته و سرش رو روش قرار بدین وبذارین 24 ساعت بمونه تا شربت جا بیوفته بعد از زمان گفته شده شربت رو از صافی رد کنید و در شیشه تمیز ریخته و در یخچال نگهدارید و در زمان دلخواه مقداریش رو با آب و یخ مخلوط و نوش جان کنید.
من دو سه قطره رنگ خوراکی سبز ریختم .
#_شیرینی_پفکی
✍طرزتهیه:
سفیده ها رو وزن میکنیم. دو برابر وزن سفیده ها پودر شکر لازمه. سفیده و شکر رو با یه قاشق مربا خوری آبلیمو و نوک کارد وانیل میزنیم تا مثل خامه فرم گرفته بشه فر رو روشن میکنیم میذاریم رو 150 درجه سانتیگراد کف سینی کاغذ مومی میندازیم. مواد رو تو قیف میریزیم و کوچیک کوچیک با یه کم فاصله میذاریم رو کاغذ و روشون پودر پسته میپاشیم. سینی رو میذاریم تو فر 15 دقیقه بعد یکی از پفک ها رو با انگشت آروم حرکت میدیم. اگه از کاغذ جدا شده بود آماده ست. 🌀
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
میرزا قاسمی
بادمجان کبابی ۴ عدد
گوجه فرنگی پوره شده ۲ عدد
سیر ریز خورد شده ۴ حبه
تخم مرغ ۲ عدد
ابتدا پوست بادمجانهای کبابی را بگیرید وخوب بکوبید تا له شودهمراه سیر له شده تو تابه با کمی روغن محلی بذارید تا نرمتر بشه پوره گوجه را هم بهش اضاف کنید وصبر کنید آب غذا جمع بشه،تخم مرغها رو تو ظرف جدا گانه ایی نیمرو کنید
وخوب هم بزنید تا تکه تکه بشه موقع پخت نزدیک زمان سرو تخم مرغها رو به غذا اضافه کنید( من خودم از تخم بلدرچین که سایزش کوچیکتره برا این غذا استفاده میکنم وتخم مرغ هارو درسته نیمرو میکنم ورو هر ظرفی ۱ تخم مرغ میذارم)
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#سوفله_قارچ_پنیر 😍
مواد لازم
سیبزمینی آبپز پنج عدد
قارچ یک پیمانه
تخممرغ سه عدد
پنیر سفید و پیتزا از هر کدام 100 گرم
خامه نصف پیمانه
نمک و فلفل و روغن زیتون به میزان لازم
ریحان خردشده دو قاشق سوپخوری
نشاسته یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
کف ظرف مخصوص فر یا پیرکس را چرب و سیبزمینیها را حلقه حلقه کرده و در آن بچینید. قارچ را خرد کرده و با تخممرغها بزنید. پنیر سفید و کمی از پنیر پیتزای رندهشده را هم اضافه کرده و هم بزنید. خامه، ریحان، نمک، فلفل و نشاسته را هم افزوده و کاملا مخلوط کنید. این مایه را روی سیبزمینیها ریخته و صاف کرده و دوباره یک لایه سیبزمینی حلقه شده را روی مواد بچینید. کمی روغن زیتون روی سیبزمینیها ریخته و در مایکروفر از قبل گرم شده با حرارت 170 درجه سانتیگراد به مدت 20 الی 30 دقیقه قرار دهید. بعد از این مدت پنیر پیتزا باقیمانده را روی سوفله ریخته و مجددا پنج دقیقه دیگر در فر قرار داده تا پنیر طلایی شود.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛