هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
# ترشی آلبالو
مواد اولیه :
نمک به مقدار لازم
سرکه به مقدار لازم
آلبالو 1 کیلو گرم
شکر (اختیاری) 2-1 ق غ
طرز تهیه :
ابتدا آلبالوها را شسته و در شیشه بریزید، سپس آب و نمک را جوشانده و اجازه دهید سرد شود، وقتی آب و نمک سرد شد، شیشه را با آب نمک و سرکه پر نمایید.
نصف شیشه باید از سرکه و مابقی آن با آب نمک جوشیده پر شود.
🚦 چند نکته برای تهیه ترشی آلبالو:
بعد از چند روز ترشی آلبالو را بچشید تا از مقدار نمک آن مطمئن شوید.
سرکه سفید برای ترشی آلبالو مناسب تر است.
ترشی آلبالو باید در یخچال نگهداری شود، با این روش حتی تا یک سال هم می توانید ترشی را نگه دارید بدون اینکه لیز و شل شود.
وقتی آلبالوهای آن تمام شد، آب ترشی آلبالو را بیرون نریزد، برای تهیه سس سالاد از آن استفاده کنید، سس شما صورتی خوشرنگ میشود وجایگزین خوبی برای آبلیمو است.
اگر تنها از سرکه استفاده شود، باعث ترش شدن بیش از حد ترشی آلبالو شده و مزه آلبالو گم میشود.
برای ملس شدن میتونید چند قاشق شکر هم اضافه کنید بنظر خودم خیلی بهتر میشه :)
با سرکه قرمز و سیب هم میتونید درست کنید .
همه موارد گفته شده بستگی به ذائقه خودتون داره که با امتحان روش های مختلف دستتون میاد.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#قیمه_نثار
مواد لازم برای 7 نفر:
برنج 6 پیمانه
گوشت گوسفندی 500 گرم
پیاز داغ 2 قاشق غذا خوری
شکر 1 قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذا خوری
زرشک 2 قاشق غذا خوری
خلال پرتقال شیرین 1 قاشق غذا خوری
خلال بادام 1 قاشق غذا خوری
خلال پسته 1 قاشق غذا خوری
گلاب 1 قاشق غذا خوری
کره 100 گرم
زعفران آب کرده غلیظ 1 قاشق غذا خوری
دارچین و زیره و هل 1 قاشق غذا خوری
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
طرز تهیه:
برنج را از قبل خیس کرده و دم کنید. گوشت را به صورت قیمه ای خرد کنید و با پیاز داغ ، رب گوجه فرنگی ، فلفل سیاه ، زردچوبه و کمی روغن تفت دهید.مواد فوق را با 2 پیمانه آب روی حرارت قرار دهید و حدود یک ساعت بعد ، نیمی از خلال بادام خیس خورده را به گوشت اضافه کنید تا گوشت کاملاً مغز پخت شود.بقیه ی خلال بادام خیس خورده را در کمی کره تفت دهید. خلال پسته را نیز در گلاب خیس کنید ، سپس در کمی کره تفت دهید.
زرشک شسته و خیس خورده را با کمی کره تفت دهید ، شکر را روی آن بریزید و شعله را خاموش کنید. یک پیمانه از برنج را که دم کشیده است با زعفران ترکیب نموده و برنج زعفرانی آماده کنید.برای تزیین برنج گرم را داخل قالب میان تهی ، مخصوص ژله بریزید و با قاشق خوب فشار دهید تا برنج به فرم قالب در آید .حال آن را در دیس برگردانید .
در قسمت میان تهی ، قیمه پخته به همراه خلال بادام را بریزید و روی آن را با نوارهای برنج زعفرانی ، زرشک ، خلال پسته ، خلال بادام و خلال پرتقال شیرین تزیین کنید.
روی همه ی مواد آماده شده از ادویه ذکر شده بپاشید و از طعم و ظاهر خوب آن لذت ببرید
نکته:
قزوینی ها گاهی در کنار خلال پرتقال ، خلال نارنج در قیمه نثار می ریزند که به این ترتیب ، طعم قیمه نثار بهتر خواهد شد.
😋نوش جون😋
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#لواشک_مخلوط_خونگی
طرز تهیه:
من برای این لواشک ازمخلوط آلوسیاه ،سیب،وزردالو استفاده کردم که همشون ارگانیک ومحصول باغچه خودمون هستند.اول همه میوه هارو خوب شستم وداخل قابلمه ریختم دولیوان آب اضاف کردم وگذاشتم تامیوه ها له بشن.بعد ازصافی بزرگ رد کردم تا پوست و هسته میوه جدا بشه وقتی خنک شد توی سینی های بزرگ سلفون کشیدم و مایع لواشکم رو روی سلفوت به قطر نیم سانت پهن کردم ودو روز جلوی پنکه گذاشتم تا کاملا خشک بشه.وبعد با کاتر برش زدم ..
فوروارد فراموش نشه👌
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
✅ژله بستنی😋
🍜طرز تهیه
یک بسته ژله با طعم دلخواه رو با یک لیوان آب کاملا حل میکنیم بطوریکه مایع ژله کاملا شفاف بشه.من طعم لیمو رو استفاده کردم وچند قطره رنگ خوراکی هم به اون اضافه کردم.
مایع رو در قالبمون میریزیم و داخل یخچال میزاریم تا ژله ببنده بطوریکه وقتی قالب ژله رو تکون میدیم مایع حرکت نکنه.
دوقاشق غذاخوری ژلاتین رو باچهار قاشق آب به روش بن ماری حل میکنیم وبا دولیوان بستنی وانیلی که یکساعت درفضای آشپزخونه بوده و روان شده، مخلوط میکنیم واین لایه رو روی لایه اول(لایه ژله) میریزیم و مجدد داخل یخچال میزاریم تا ببنده.
لایه سوم رو کاملا مشابه لایه اول درست میکنیم و روی لایه بستنی میریزم و حدودا دوساعت داخل یخچال میزاریم تا کاملا ببنده.
در صورت تمایل میتونیم کف قالبمون رو کمی چرب کنیم تا ژله راحت تر از قالب جدا بشه.نوش جان.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
🌸دسر هویج بستنی 🌸
مواد لازم
آب هویج 1لیوان
بستنی زعفرانی یا وانیلی 1 لیوان(ترجیحا زعفرانی)
پودر ژلاتین 2قاشق غذاخوری
طرز تهیه
یک لیوان آب هویج گرفته و از صافی رد میکنیم تا کاملا رقیق شود ، بستنی را در دمای محیط قرار دهید تا آب شود سپس پودر ژلاتین را در مقداری آب سرد حل کنید و بن ماری کنید تا ذرات ژلاتین کاملا حل شود، سپس ژلاتین بن ماری شده را به آب هویج اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید و بعد یک لیوان بستنی که در دمای محیط آب شده را به مخلوط آب هویج و ژلاتین اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کف بستنی از بین برود(در صورت تمایل میتوانید چند قطره رنگ خوراکی نارنجی اضافه کنید تا خوش رنگ تر شود) سپس مایه را در قالب بریزید و به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد و بعد در ظرف مورد نظر برگردانید.
نوش جان👆
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
تیرامیسولیوانی
چطوری درست کنم:
یه دونه زرده تخم مرغ رو با ۴ق غ پودر قند مخلوط کردم بعد روی بخار کتری گذاشتم و به روش بنماری پختم از روی حرارت برداشتم حالا نصف لیوان پنیر ماسکارپونه و یه چهارم قاشق چایخوری وانیل رو با همزن خوب زدم تا باز بشه حالا مواد تخم مرغی رو بهش اضافه کردم در این مرحله خامه قنادی فرم گرفته رو اضافه کردم و کمی هم زدم در حدیکه خامه فرمشو از دست نده .بیسکویت شکلاتی رو در قهوه تلخخخخخ که آماده شده زدم تا کمی خیس بخوره ته ظرف دسرم یه لایه بیسکویت چیدم روی اون یه لایه کرم ریختم دوباره بیسکویت رو تو قهوه زدم و روی اون کرم تا لایه اخر که بیسکویت گذاشتم با خامه شکوفه زدم و با خوراکیای دلخواه تزیین کردم .این دسر از شب تا صبح باید توی یخچال بمونه تا خوب جابیفته .
اصل دسر در ایتالیا با بیسکویت لیدی فینگر وشراب قرمز (بجای قهوه)درست میشه اما همین مدلیشم خیلی خوشمزست.l.
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#بورك_با_يوفكا
مرغ پخته و ريش شده
فلفل دلمه نگيني
پياز نگيني
سيب زمينى آب پز و رنده شده
نمك و زردچوبه و فلفل سياه و قرمز و زنجبيل
يوفكا
زرده و ماست و روغن براي رومال و كنجد
ابتدا مرغ و با پياز و نمك و زردچوبه ميزاريم بپزه بعد ريش ريش ميكنيم
بعد پياز رو سرخ كرده وبعد فلفل دلمه رو اضافه وتفت داده و نمك و ... را ريخته و در آخر سيب زميني رو اضافه و كمي تفت ميديم
و يوفكا را باز كرده و از مواد ريخته و رول كرده و بازرده رومال كرده و كنجد ريخته ودر فر از قبل گرم با دماي ١٨٠ درجه به مدت ٣٠ دقيقه و ده دقيقه هم گريل ميزنيم.
نوش جون ❤
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#دونات
ارد 4لیوان
تخم مرغ 2 عدد
زرده 1عدد
مایع خمیر 1ق غ
شیر 1لیوان
نمک نصفه ق چ
شکر 4قاشق
کره 50 گرم
طرز تهیه دونات
ابتدا مایه خمیر رو با شیرولرم و ی قاشق از شکر (انگشت رو نسوزونه ولی گرمای شیر رو حس کنید) ب عمل میاریم تا وقتی که مایه خمیر داره عمل میاد تخم مرغمون رو با ی دونه زرده مخلوط میکنیم و با همزن میزنیم تا یک دست بشه نمک باقی مانده شکر و کره ای را که ب دمای محیط رسیده رو ب تخم مرغ اضافه میکنیم مجددا با همزن میزنیم تا شکر حل بشه بعد مایه خمیر که ب عمل اومد (زمان ب عمل اومدن مایه خمیر حدودا۱۰دقیقه) ب مواد اضافه کرده و شروع میکنیم آرد رو نم نم ریختن چهارتا لیوان رو یک دفعه ب مواد اضافه نکنید خمیر باید ب دست نچسبه بعد از اون خمیر رو ب مدت ۸الی ۱۰دقیقه ورز میدیم بعد روی خمیر را پلاستیک میکشیم میزاریم ی ساعت استراحت کنه در دمای محیط.
بعد از یک ساعت خمیر رو باز کرده با قالب یا لیوان خمیر رو قالب زده وسط خمیر رو با ی قالب گرد کوچیک در بیارید مثه ته ماسوره هاتون دونات های آماده کرده رو توی سینی که ازقبل آرد پاچیدید یا کاغذ روغنی گذاشتید بچینید و نیم ساعت دیگه بهش استراحت میدیم بعد از نیم ساعت دونات ها رو در روغنی که آماده سرخ کردن شده سرخ میکنیم طرف اول یکم تغییر رنگ داد طرف دیگه دونات رو هم سرخ میکنیم اینجوری کیفیت کار بالاتر میره بعد از سرخ شدن و از داغی افتادن ب سلیقه خودتون نوش جان کنید(با شهد یا همون شربت بار یا با شکلات بن ماری)🍩🍩🍩🍩🍩🍩🍩
👆توجه کنید اگر روغنتون برای سرخ کردن دونات ها سرد باشه دونات ها بیات میشن و خشک و کدر و اگر هم روغن خیلی داغ باشه زود رنگ میگیرن و مغز پخت نمیشن
با آرزوی بهترینا برای شما عزیزان
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
#کیک_عریان
#کیک_عریان_رنگین_کمان
مواد لازم برای تهیه کیک :
350 گرم شکر
220 گرم آرد الک شده
30 گرم آرد ذرت
20 گرم بکینگ پودر
170 گرم کره خورد شده به صورت مربع های کوچک
240 گرم شیر سرد
180 گرم سفیده تخم مرغ
5 گرم وانیل مایع
و رنگهایی که می خواهین برای رنگ کردن کیک استفاده کنین
مواد لازم برای باترکریم مخصوص کیک:
300 گرم پنیر خامه ای
300 گرم پودر قند الک شده
250 گرم خامه قنادی
10 گرم وانیل
و برای دکور شکلاتهای تخم مرغی کوچک
نکات:
اول فر را در دمای 350 درجه گرم میکنیم
ظرفهای 15 سانتی متری گرد را روغن مالی میکنیم و ته ظرف کاغذ رنگی می اندازیم و دیواره هارا آرد پاشی میکنیم
طرز تهیه :
کره و آرد و آرد ذرت و بکینگ پودر و نمک را در دستگاه یک دوسه مخلوط میکنیم و تیکه های کره را اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم و در ظرف دیگری شیر و سفیده تخم مرغ را مخلوط کرده به مواد ی که در داخل دستگاه درحال هم خوردن است کم کم اضافه میکنیم حدود چهار دقیقه تا مایع یک دست به دست آید و مواد را به چهار قسمت مساوی تقسیم میکنیم و درکاسه های جدا رنگ میزنیم و برای پخت اینها هر کدام 20 تا 25 دقیقه طول میکشد این کیک حتما باید خنک شده بعد خامه پنیری استفاده شود و برای تهیه خامه پنیری تمام مواد لازم مخلوط میکنیم و 5 تا 10 دقیقه میگذاریم خنک شود بعد از گذاشتن این خامه پنیری لابه لای کیک ، کیک را 20 دقیقه در فریزر میگذاریم تا خودش را بگیرد .
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱
هدایت شده از 🕊yamahdi🕊
مواد لازم برای #چیز_کیک_شکلات_و_نعنا
#دسر_لیوانی
#چیز_کیک_تکنفره
بیسکوییت اوریو150 گرم
کره آب شده 2 ق غ
آب سرد 2 ق غ
پودر ژلاتین1/5 ق چ
خامه صبحانه350 گرم
پنیر ماسکارپونه 350 گرم
عصاره نعناع 2ق چ
پودر شکر دانه 200 گرم
شکلات تخته ای رنگ سبز (با طعم لیمو یا نعنا) خرد شده 100 گرم
خامه فرم گرفته ، برگ نعناع و شکلات رنده شده برای تزیین به مقدار لازم
طرز تهیه👇👇
بیسکوییت اوریو را در غذاساز کاملا خرد کرده و سپس با کره مخلوط کنید . این ترکیب را بعنوان کراست در هشت فنجان مخصوص دسر ریخته و با اندکی فشار ته ظروف منسجم کنید .
پودر ژلاتین را روی کمی اب ریخته و پنج تا ده دقیقه استراحت دهید تا اسفنجی شود . خامه صبحانه را در ظرفی با همزن یکدست کرده سپس یک چهارم فنجان پودر شکر افزوده مجددا کمی بهم بزنید تا خامه کمی حالت پفی پیدا کند. پنیر ماسکارپونه را در ظرفی دیگر با همزن بزنید تا نرم و یکدست شود سپس بقیه پودر شکر عصاره نعناع را اضافه کنید. ژلاتین رابه همراه با شکلات آب شده(به روش بن ماری) به مخلوط افزوده و خوب مخلوط کنید. مایه فوق را به کمک قیف یا قاشق روی کراست اوریو ریخته و سه ساعت در یخچال بگذارید . برای تزیین از خامه فرم گرفته برگ نعناع و شکلات رنده شده استفاده کنید
اشپزی خاص
🔱eitaa.com/ashpaziykhs🔱