#شیرمال_مخصوص
مواد لازم.
آرد.............................3کیلو.
تخم مرغ..............20 عدد.
روغن مایع ..... 500گرم.
شکر.....................400گرم.
خامه......................200گرم.
اب.........................300گرم.
شربت.....................200گرم.
خمیرترش............. 200گرم.
مایه خمیر................ 50گرم.
جوش شیرین..........1ق.غ.
وانیل....................2/3ق.غ.
بهبود دهنده..............1ق.غ.
آب لیمو......................1درپوش.
هل یا هر طعم دهنده ی دیگری که دوست دارید میزانش هم سلیقه ایه.
اسانس کمی.
طرز تهیه.
ابتدا مایه خمیر را با کمی آب ولرم ویک قاشق شکر مخلوط میکنیم تا پف کنه و دراصطلاح عمل بیاد.
آرد،جوش،بهبود دهنده، وانیل، هل، شکر را مخلوط میکنیم.
تخم مرغ، اب،خامه،آب لیمو، اسانس، مایه خمیر عمل اومده،خمیر ترش و نصف روغن را به مواد خشک اضافه میکنیم و شروع به اماده سازی خمیر میکنیم در طول مدت ورز دارن بقیه روغن مایع وشربت را کم کم اضافه میکنیم ورز میدیم تا خمیرمون یکدست شود باید درست مثل خمیر دانمارکی باشد.
میتوانید 20دقیقه به خمیرتون استراحت بدین یا اینکه بلافاصله به اندازه های دلخواه تقسیم کرده و رویش را با روغن مایع چرب کنیم وکنار بگذاریم تا خمیر پف کند و حجمش دوبرابر شود بعد رومال میزنیم و در فر با درجه حرارت 180الی 200میگذاریم میتوانید با کرم فیل که در شکل معلومه نقش بزنید و داخل فر بگذارید.
نکته ها:
1)برای رومال میتوانید از مخلوط زرده همراه با یک پنس نمک و یک پنس شکر یا کمی بار استفاده کنید.
2)میتوانید جوش و خمیر ترش را حذف کنید در اون صورت بجای 50 گرم از 70گرم مایه خمیر استفاده کنید.
3)بجای اب میتونین شیر بزنین درصورت نیاز وخامه قنادی منظورمونه.
خمیر ترش چیست:
مقداری ارد را با یک ق.غ مایه خمیر و آب قاطی کرده آب باید به اندازه ای باشد تا خمیرمان شل باشد این خمیر را یک روز قبل باید آماده کنید روز بعد چک میکنیم اگر خمیر ترشیده بود استفاده میکنیم. اگر در خانه این شیرمال را میزنید باید به اندازه مصرف آماده کنید چون اگه زیاد باشد برای چیز دیگه ای بجز خمیر نان استفاده نمیشود.
موفق باشید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_پنیر_و_سبزی
مواد لازم:
شکر: یک قاشق چایخوری
آب ولرم: یک دوم پیمانه
خمیر مایه: یک قاشق سوپخوری
روغن مایع: یک دوم پیمانه
سفیده تخم مرغ: دو عدد
ماست: یک دوم پیمانه
نمک: یک قاشق چایخوری
پودر زنجبیل: یک قاشق چایخوری
آرد: حدود 450 گرم
زرده تخم مرغ: یک عدد
مواد میانی:
پنیر صبحانه: 150 گرم
گردو: 50 گرم
سبزی (شوید،جعفری،ترخون ) خردشده:یک چهارم پیمانه
روش تهیه:
1 – شکر را در آب ولرم حل کرده وخمیرمایه را روی سطح آب بپاشید. دمای آب باید درحدی باشد که دست را نسوزاند (حدود 40 درجه سانتیگراد). خمیرمایه را به آرامی مخلوط کرده حدود 10 دقیقه کنار بگذارید تا عمل بیاید و پف کند.
2 – در ظرف دیگری روغن مایع، سفیده تخم مرغ، ماست، نمک و پودر زنجبیل را مخلوط کنید و با قاشق یا همزن دستی هم بزنید تا یکدست شود. خمیر مایه عمل آمده را به همراه کمی آرد به مواد اضافه کنید.
3 – آرد را به تدریج به مواد افزوده ومخلوط کنید تا خمیر جمع شود. خمیر را روی سطح آرد پاشی شده ورز دهید تا چسبندگی آن گرفته شود وخمیر نرم ولطیفی به دست آید.
4 – ظرف بزرگی را با یک قاشق روغن مایع چرب کنید سپس خمیر را یک دور در ظرف بچرخانید تا همه سطح خمیر چرب شود، روی ظرف را بپوشانید و درجای نسبتا گرمی بگذارید تا استراحت کرده حجمش دو برابر شود.
5 – در فاصله استراحت خمیر مواد میانی را به این ترتیب آماده کنید: پنیر را با چنگال له کرده مغز گردوی خردشده وسبزی دلخواه اضافه کنید. خوب با هم مخلوط کرده، بعد از آماده شدن خمیر برای وسط نان استفاده نمایید.
6 – بعد از استراحت خمیر و دوبرابر شدن حجمش، پف آن را به آرامی با فشار دست بخوابانید وروی سطح آرد پاشی شده دوباره ورز دهید.
از خمیر چانه های 20 تا 30 گرمی درست کنید وسط خمیر را به اندازه یک قاشق از مواد میانی قرار دهید سپس به آن فرم دلخواه دهید و با فاصله در سینی فر بچینید. روی نان های آماده شده را دوباره بپوشانید و حدود نیم ساعت دیگر استراحت دهید تا حجمشان دو برابر شود.
7 – بعد از استراحت دوم، روی نان ها را با زرده تخم مرغ رومال کنید وکنجد بپاشید وبه مدت 15 دقیقه درفر از پیش گرم شده با حرارت 160 درجه سانتیگراد بپزید.
🎀🎈🎀🎈 این دستور را میتوان در مایکروفر ،توستر و فر درست کرد
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پای_سیب
مواد لازم :
تخم مرغ ۳ عدد
کره ۷۰گ
روغن مایع ۵۰ گ
شکر ۱ پ
شیر ۱/۲پ
وانیل ۱/۴ ق چ
بکینگ پودر ۲ ق م
سیب ۳ الی ۴ عدد
آرد ۲/۵ پ (۲۵۰ گ)
دارچین ۱/۵ ق م
پودر قند ۱ ق س
طرز تهیه:
کره و شکر را با همزن خوب می زنیم تا پوک شود .
سپس وانیل را روی تخم مرغ می ریزیم و آنها را یکی یکی به شکر اضافه کرده و با همزن بین ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه هر تخم مرغ را هم می زنیم.
سپس روغن مایع را ریخته و باز هم با همزن می زنیم.
بکینگ پودر و آرد را مخلوط کرده به همراه شیر کم کم به مواد اضافه کرده با قاشق هم می زنیم
سیب ها را با پوست به صورت پره پره خورد می کنیم و دارچین و پودر قند را به آنها اضافه کرده با قاشق هم می زنیم.
داخل قالب پای ، کاپ کیک را چرب کرده و یا کپسول می گذاریم .
دو قاشق از مواد ته قالب می ریزیم
و روی آن سیب ها را قرار داده و دوباره یک قاشق از مواد می ریزیم.
در فر گرم شده ۱۷۵ درجه طبقه ی وسط به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه می پزیم.تا روی پای ها طلایی شود.
نکات:
این خمیر پایه است . از هر میوه ای داخل آن استفاده کنیم پای آن میوه را خواهیم داشت.
گلابی , شلیل , اناناس و....
به جای قالب می توان از کپسولهای محکم کاغذی استفاده کرد.
اگر سیب گلاب استفاده کنیم ۶ تا ۷ عدد سیب نیاز دارد.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
💙سلام صبحتون بخیر
🌹لبتون گل
😍چشماتون نور
🍯کامتون عسل
💖لحنتون مهر
🌸حرفاتون غزل
❤️حستون عشق
💛دلتون گرم
💕صبح زیباتوڹ بخیر💕
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کیک_کشمشی
مواد لازم:تخم مرغ 4 عدد.
آرد 2 پ.
ماست نصف پ.
روغن مایع نصف پ.
شکر یک پ.
بیکینگ پودر یک ق م.
وانیل 1/4 ق چ.
نمک 1/8 ق چ.
کشمش 1/2پ که با یک قاشق از آرد مخلوط شود
ابتدا آرد و بیکینگ پودر و نمک را سه بار الک میکنیم. تخم مرغ و شکر و وانیل را میزنیم تا رنگ آن روشن و کشدار شود.ماست و روغن را اضافه کرده و مخلوط میکنیم.آرد را نیز اضافه کرده و در آخر کشمش را.مواد را درون قالب چرب و آردپاشی شده ریخته و درون فری که از قبل با حرارت 170 درجه گرم کردیم طبقه وسط به مدت 45 دقیقه قرار می دهیم که این مدت بستگی به فر شما دارد بعد از 35 دقیقه آنرا با خلال چوبی چک کنیدمن مواد را دوبرابر کردم چیزی که شما در عکس مشاهده میکنید.در صورت تمایل 1/2پ مغز گردوی خرد شده با کشمش و آرد مخلوط کرده و به خمیر اضافه کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#آش_لپه
آش خوشمزه وخوش خوراک پیش غذای سبک و کم هزینه
عزیزان این آش نسبت به آش های دیگه سبزی خیلی کم میریزین
عزیزان من این مقدار رو دوبرابر کردم
برای درست کردن این آش سعی کنید از برنج گرده استفاده کنید اگه نداشنید نیم دانه هم میشه (حتمااا از برنج گرده نداشنید از برنج نیم دانه ایرانی) لطفا با برنج هندی درست نکنید خوشمزه نمیشه
برنج گرده یک لیوان
لپه نصف لیوان
شوید وجعفری ۲۰۰ گرم نسبت شوید بیشتر باش
پیاز داغ دو قاشق
آب مرغ یک کاسه
عصاره مرغ دو عدد اگر آب مرغ نداشتید سه عدد عصاره بزنید
ماست دولیوان
لپه رو بشورید وبزنید اما له نشه دندون گیر باشه
برنج رو از قبل خیس کنید تا زودتر بپزه خیس هم نکنید مشکلی نیست
برنج رو با یکی دو کاسه آب بزارید نیم پز بشه عزیزان توجه کنید برنج گرده از برنج ایرانی دیرپز تره پس به این نکته توجه کنید از چه برنجی استفاده کنید آب زیادی نریزید که برنج زیادی بپزه وهمش وا بره
برنج که نیم پز شد لپه تقریبا پخته رو بهش اضافه میکنیم
عصاره مرغ رو در کمی آب حل کرده واضافه میکنیم سپس سبزی،پیاز داغ،فلفل سیاه وفلفل قرمز ونمک اضافه میزاریم تا کاملا بپزه زیاد رقیق وابکی نباشه چون وقتی ماست میریزید رقیق تر میشه
ماست رو با همزن دستی خوب بزنید تا یکدست بشه وکم کم بهش اضافه میکنیم مدام هم بزنید تا نبره توجه کنید ماست فقط داغ بشه نباید جوش بزنه ماست که داغ شد گاز رو خاموش کنید
نوش جان😊
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
7.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#آش_لپه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛