#گراتن_سیب_زمینی_قارچ
اول از همه بگم که میزان مواد به سایز ظرف شما بستگی داره...و من طبق معمول مواد رو چشمی ریختم...
بهتره واسه طعم عالی و حرفه ای تر پوست سیب زمینی رو نگیرید چون وقتی سیب زمینی رو با پوست در فر قرار میدید طعم فوق العاده ای میگیره
پوست سیب زمینی رو با برس خوب بشورید و برشهای تیم سانتی بدید
اگه مثل من سیب زمینی رو در فر نیم پز کنید مصرف روغن به حداقل میرسه و حتی میتونید از روغن زیتون واسه اینکار استفاده کنید.
اگه فر در دسترس ندارید میتونید با حداقل روغن سیب زمینیا رو در تابه در حدی که کمی نرم و نیم پز بشن تفت بدید...نباید زیاد سرخ بشن😉
اگه بخواید خیییلی رژیمی بشه میتونید آب رو در قابلمه جوش بیارید و حدود 8 دقیقه سیب زمینی های ورقه رو در آب جوش و نمک بتدازید و بلافاصله آبکش و بقیه مراحل رو انجام بدید.
در گراتن ها معمولا برای طعم دهی از پنیر گرویر استفاده میشه و از اونجایی که ممکنه این پنیر در دسترس همه نباشه من اینجا برای بین لایه اا از پنیر تست ورقه(چدار یا گودا)استفاده کردم.
اگه باز این پنیر در دسترس نبود میتونید از پنیر پیتزا بین لایه ها استفاده کنید.
استفاده از پودر سیر روی سیب زمینیها طعم فوق العاده ای به این غذا میده
حتما بین لایه ها مقداری جعفری و پیازچه ساطوری استفاده کنید
نمیددنید که چقدر محشر میشه
سس بشامل که بین لایه ها و در آخر روی سطح مواد میریزیم باید غلظت متوسط داشته باشه نه زیاد رقیق و نه خیلی غلیظ
در نهایت ظرف رو در فر قرار بدید تا زمانی که روی گراتن کاملا طلایی بشه..لازم بود چند لحظه گریل رو روشن کنید.
اگه فر ندارید میتونید این غذای خوشمزه رو در تابه روی گاز هم تهیه کنید.
بهتره زیر تابه شعله پخش کن بذارید.و در طی پخت در تابه رو بذارید...اگه تابه معمولی استفاده میکنید بهتره دم کن بذارید تا در تابه عرق نکنه.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#بورک
مواد لازم :
خمیر یوفکا
فلفل دلمه ای دو عدد
پنیر پیتزا ۳۰۰ گرم
سوسیس یا کالباس ۴۰۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
آرد یک پیمانه
آرد سوخاری یک پیمانه
شیر یک پیمانه
مواد پر کننده ی داخل بورک ها به سلیقه ی شما می تونه متفاوت باشه اما به نکاتی که در آخر گفتم دقت کنید
در اینجا در ابتدا بر روی خمیر ها با قلم مو کمی شیر زده و مواد رو داخلش ریخته و رول کرده . داخل آرد و تخم مرغ و آرد سوخاری زده و در روغن سرخ کرده و نوش جان کنید
حالا نکته هایی که باید رعایت کرد:
موقع استفاده از خمیر یوفکا حتما یک پارچه ی نم دار روی خمیرها بندازین یا همه ی خمیرهارو از بسته خارج نکنید چون زود خشک میشه.
خمیر یوفکارو ۱۲ ساعت قبل از استفاده داخل یخچال یا دو ساعت داخل دمای محیط بزارین تا کاملا نرم بشه و یک روزنه ی ۳ تا ۴ سانتی روی بسته ایجاد کنید تا خمیرها بهم نچسبه.(زیادتر باز نکنید چون خشک میشه)
روی سطح خمیر را با شیر یا آب نمدار کنید تا موقع پیچیدن خمیر آسیب نبینه.
از مواد خیلی چرب، آبدار یا خیلی داغ روی خمیر استفاده نکنید چون خمیر پاره میشه
حتما از روغن کم استفاده کنید تا موقع پیچیدن خمیر از اون بیرون نزنه.
آخر کار با خمیر یوفکا از مقداری آب استفاده کنید تا انتهای کار به خوبی بچسبه.
برای رومال خمیر میتونین از مخلوط زرده تخم مرغ و شیر و یا کره با
زعفران استفاده کنید.
مدت یک ربع تا بیشت دقیقه داخل فر که از قبل گرم شده وبا دمای ۱۸۰ درجه بزارین و برای طلایی شدن روی بورک ها به مدت ۳تا ۵ دقیقه از گریل فر استفاده کنید.
در صورت نبودن فر میتونین بورک ها را در روغن سرخ کنید . ولی فراموش نکنید که حتما با دستمال جذب روغن ، روغن اضافی اون رو بگیرین. ولی اگر فر داشتین از فر استفاده کنید تا سالم تر باشه.
مواد میانی رو میتونین انتخابی هر چیزی دوست داشتین بزارین ولی فراموش نکنید که آبدار نباشه!
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
اسپرینگ رول یه نوع پیراشکی هست که با خمیر نازک مثل خمیر یوفکا درست میشه و فیلینگش یا مایه میانیش میتونه هر چیزی باشه مثل گوشت ، مرغ ، سبزیجات و ....
و در آخر تو روغن سرخ میشه
اسپرینگ رول برای مهمونیا و میز فینگر فود و پیش غذا انتخاب خیلی خوبیه چون هم سرد سرو میشه هم گرم
خب بریم سراغ مدل پیتزاییش😍
خمیر یوفکا که بسته بندیش تو بازار موجوده
هم ترکیش هست هم ایرانیش که از جفتش میتونین استفاده کنین
ایرانیشم کاملا برای این کار مناسبه
سوسیس به میزان دلخواه
کره
سس دلخواه
پنیر پیتزا
روغن برای سرخ کردن
خب این پیراشکی چندتا نکته داره که حتما باید رعایت کنین
اول از همه راجب خمیرش
دوستان خمیر یوفکا رو اگر بخواین طولانی مدت نگه دارین حتما باید تو فریزر نگهش دارین و یک شب قبل از مصرف بزارینش تو یخچال تا کم کم نرم شه و روزی که میخواین استفادش کنین 1 ساعت قبل از یخچال خارجش کنین تا کم کم با دمای محیط نرم شه
به هیچ عنوان خمیر رو تو مکروفر و از این قبیل دستگاها ذوبش نکنین
وگرنه لطافتش از بین میره و خیلی زود خشک میشه و میشکنه
اگر خمیر یوفکای تازه خریدین که میتونین همون موقع تشریف بیارین منزل و ازش استفاده کنین
خب پس مشکل خمیر حل شد
اول از همه مواد میانی رو حاضر کنین
سوسیس رو با کمی کره تفت میدین میتونین با روغن هم تفتش بدین کره برای خوش طعم تر شدنشه
حالا
خمیر نرم و تازه رو مربعی با قیچی برش میدین و تو ظرف در بسته قرار میدین که خشک نشه توی ظرف یک لیوان کوچیک رو تا نصفه آب کنین و کنار خمیر ها بزارین تا رطوبت خمیرتون حفظ شه و هر بار که یک لایه برمیدارین زود در ظرف رو بزارین تا خشک نشه
مربع هارو به اندازه مناسب برش بدین که مواد راحت جا شن و بشه پیچیدشون و در ضمن مواد میانی رو کم روغن درست کنین که روغن تو خمیر پس نده چون مانع چسبیدن لایه های خمیر میشه
حالا روی خمیر سوسیس و سس دلخواه و پنیر رو قرار بدین و مثل شکل لبه هارو تا کنین و لایه ی آخر رو با کمی آب خیس کنین تا خوب به لایه ها بچسبه و لایه ها رو فیکس نگهداره
به همین ترتیب پیراشکی های بعدی رو درست کنین
وقتی همه پیراشکی ها حاضر شدن
مقدار مناسبی روغن تو تابه نچسب بریزین با حرارت ملایم اجازه بدین روغن داغ شه
وقتی روغن داغ شد اسپرینگ رول هارو چند دقیقه داخل روغن سرخ کنین که رنگشون طلایی شه و به دلخواه تزئین کنین
نوش جان
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#قلیه_میگو
گشنیز ریز ساطوری شده 500 گرم
شنبلیه تازه ساطوری شده 100 گرم(یا 2 قاشق غذاخوری شنبلیله خشک)
من شنبلیله خشک رو ترجیح میدم...عطر بیشتری به قلیه میده
میگو پاک شده 500 تا 700 گرم
پیاز متوسط 2 تا 3 عدد ریز نگینی شده
پیاز نباید بعد پخت در قلیه به چشم بیاد
تمر هندی ترش 1 تا 2 بسته 250 گرمی
میزان تمر هندی به ذائقه شما بستگی داره...میتونید اول 1 بسته تمر رو با دو لیوان آب خیس کنید و کنار بذارید تا عصاره تمر در آب حل بشه و بعد صافش کنید و دوباره تفاله اون رو با یک لیوان آب اضافی بشویید و به عصاره تمرتون اضافه کنید...
عصاره تمر را به قلیه اضافه و بچشید و در صورتی که ترشیش کم بود بسته دوم رو به همین صورت آماده و داخل قلیه بریزید
از اونجایی که قلیه باید ترش و تند باشه من برای این میزان همیشه 2 بسته تمر هندی اضافه میکنم و ترشی معقولی به دست میاد👌
سیر له شده یا ریز رنده شده 1 بوته
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
قلیه میگو باید یکم به قرمزی بزنه و نباید سبز باشه؛رب گوجه قلیه رو خوشرنگ میکنه و ترشی دلپذیری بهش میده
ادویه ها زردچوبه،فلفل قرمز ،پودر تخم گشنیز هستن
تمر هندی نمک داره بنابراین اول نمک نریزید
بعضیا وقتی پیاز طلایی شد سیر رو هم بهش اضافه و تفت میدن و بعد سبزی رو میریزن و سرخ میکنن...
اینجوری طی سرخ شدن سبزی عطر سیر از بین میره...
من همیشه سیر رو بعد از سرخ شدن سبزی و قبل از اضافه کردن میگو میریزم...اینجوری عطر میگو بینظیر میشه
به هیچ عنوان لازم نیست میگو رو جدا سرخ کنید میگو باید با سبزی و سیر و ادویه ها تفت بخوره....اینجوری کاملا معطر میشه و در زمان پخت سفت و لاستیکی نمیشه
به هیچ عنوان نیازی به آرد نیست...پیاز و سبزی ریز ساطوری شده به قلیه قوام میدن
بوشهری های عزیز سیب زمینی تکه شده هم اضافه میکنن،اگه دوست داشتید سیب زمینی بریزید اول بذارید سبزی و میگو و سیب زمینی با کمی آب بپزن و در آخر عصاره تمر رو اضافه کنید ....اگه از اول تمر بریزید سیب زمینی نمیپزه
بعضی جنوبی های عزیز هم به جای رب گوجه از پوره گوجه داخل قلیه استفاده میکنن
قلیه باید تنگ آب باشه از طرفی میگو پخت کمی لازم داره زیاد اب نریزید و بذارید با در نیمه باز روی حرارت ملایم آروم جا بیفته(من 3 لیوان آب اضافه کردم)
گشنیز را با حرارت ملایم سرخ کنید تا آروم سرخ بشه و تعییر رنگ بده...
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینم طرز کمپوت درست کردن هلو یا شلیل😋🍑
داخل هر شیشه مقدار مساوی هلو پوست گرفته و خورد شده بریزید با ۱ فنجان شکر داخل هر شیشه و با آب جوش پر کنید و در آن رو محکم ببندید و داخل قابلمه که تا نصفه آبجوش کردیم میذاریم نیم ساعت تا شکر حل شود بعد در میاریم و به صورت وارونه یکروز میذاریم باشه و داخل یخچال نگهداری کنین تا فصلشه درست کنین 😍
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کوفته کباب 😋
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
پیاز متوسط یک عدد رنده شده
جعفری خرد شده یک دسته کوچیک
نعنا یک قاشق غذاخوری که ما نریختیم چون من دوست ندارم
زردچوبه یک قاشق مربا خوری
زعفران دم کرده یه کوچولو😂
پودر زیره، نمک، فلفل قرمز و سیاه به مقدار لازم
پودر نان سوخاری یک مشت
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#ترفند😍😍
هندوانه رو با کمی شکر میکس کنین و یک ساعتی بذارین توی فریزر و بعد با قاشق مخصوص بستنی اون رو سرو کنین
به خصوص وقتی هندوانه می خریید شیرین نیست این ترفند عالیه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام😊✋
صبح زیباتون بخیر ☕ 🌹 😊
روزتان متبرک به نگاه خدا
الهی 🙏
روزی تون افزون وپراز
خیروبرکت باشه
تنتون سالم
ساززندگیتون کوک
ودلتون پراز
عشق وارامش باشه❤🌹
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
خورش قیمه بادمجون غذای مورد علاقه هر ایرانی
عزیزان این مقدار برای ۹ الی ۱۰ نفره
مقدار مواد قلقلی
گوشت چرخ کرده ۷۰۰ گرم
پیاز متوسط دو عدد رنده و آب گرفته شده
یک قاشق سر پر آرد نخود چی یا آرد گندم
نمک وفلفل سیاه وقرمز وزردچوبه به میزان لازم
همه مواد رو با هم مخلوط کرده وبه خوبی ورز میدیم ۵ الی ۶ دقیقه تا موقع سرخ شدن ترک برنداره ورز که دادیم قلقلی ها رو یک اندازه آماده کرده ومیزاریم یخچال حدود یکساعت تا خودشو بگیره
سپس قلقلی ها رو سرخ میکنیم واز ماهی تابه خارج کرده
مقدار مواد لازم برای سس خورشت
پیاز درشت ریز خرد شده
لپه یک لیوان
رب یک قاشق سر پر
چوب دارچین یک تکه
لیمو عمانی چهار عدد
نمک وفلفل سیاه وقرمز زردچوبه به میزان لازم
تو همون ماهی تابه یک عدد پیاز تفت داده مقداری زردچوبه وفلفل سیاه وقرمز زده وباهاش تفت میدیم رب اضافه کرده وباهاش سرخ میکنیم لپه نیم پز اضاقه آب رو میریزیم تا سس بجوش بیاد
سس که جوش اومد قلقلی سرخ شده یک تکه چوب دارچین نمک و پر لیمو اضافه درشو میزاریم وشعله رو کم میکنیم تا بپزه
در این فاصله بادمجون ها رو پوست گرفته تو آب ونمک میزاریم تا تلخیشو پس بده بیست تا نیم ساعت سپس آبکش کرده و سرخ میکنیم
ده دقیقه آخر بادمجون سرخ شده به خورشت اضافه میکنیم خورشت که جا افتاد تکه های چوب دارچین خارج کرده و گاز رو خاموش کنید
به جای چوب دارچین میتونید پودر دارچین برنید منتهی اواخر پخت بزنید
به جای لیمو عمانی میتونید آبغوره بزنید
زمان پخت این خورشت حدود یک ساعت ونیم الی دوساعته
چون بعضی از بادمجون ها تلخن وهمچنین لیمو عمانی بهتره پر لیمو رو جدا کنید لیمو رو چند دقیقه تو آب ولرم خیس کنید وبکشید به راحتی پوست ودانه ازش جدا میشه
من یک بوته سیر تازه درسته رو خوب شستم وانداختن تو خورشت موقع سرو خارج میکنم
سیر تازه به اندازه سیر خشک بو نداره اختیاریه دوست ندارید نریزید
عزیزان آگه ربتون کم رنگه وبازاریه دو قاشق بریزید من از رب خونگی استفاده کردم یک قاشق لازم بود
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کوفته با سس بادمجان
مواد لازم برای کوفته:
200_150 گرم گوشت چرخ کرده
1 عدد پیاز رنده شده
2 قاشق غذاخوری روغن مایع
1 قاشق مرباخوری نمک
1 قاشق مرباخوری پودر فلفل قرمز
1 قاشق چای خوری فلفل سیاه ، فلفل قرمز پرک شده
مواد لازم برای سس بشامل بادمجانی:
2 قاشق غذاخوری کره
2 قاشق غذاخوری سرپر آرد
1 شیشه بادمجان کبابی شده(600_500 گرم ، بادمجان را داخل فر یا روی اجاق کبابی کنید پوست بادمجان را جدا کنید و بادمجان را خرد کنید)
500 میلی شیر
نصف قاشق چای خوری نمک
کمی فلفل سیاه
کمی پنیر پیتزا برای روی خوراک
طرز تهیه:
تمام مواد کوفته را داخل ظرفی بریزید و خوب ورز بدید. سپس تیکه های کوچکی بردارید و گرد کنید و داخل ماهیتابه با کمی روغن سرخ کنید و کنار بذارید.
برای سس بشامل کره را داخل ماهیتابه بریزید و آب کنید آرد را اضافه کنید و 5_4 دقیقه تفت بدید بادمجان را اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر تفت بدید. سپس شیر را اضافه کنید و تا وقتی که خوب بجوشد بپزید نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید. از سس بادمجان داخل ظرف های سفالی بریزید(یا هر ظرف دیگری که برای پخت داخل فر مناسب است استفاده کنید) و کوفته ها را روی آن بچینید و در آخر پنیر پیتزا بریزید و داخل سینی بچینید کمی آب داخل سینی بریزید و در فر 250 درجه تا وقتی که پنیر خوب آب شود بپزید. نوش جان
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کوکی_ترک_دار_شکلاتی
کوکی شکلاتی خیلی خوشمزه است ومناسب پذیرایی عیدهم است هزینه زیادی هم نمی بره واما دستور
مواد لازم
آرد شیربنی پزی یک لیوان
نصف لیوان کاکائو
کره 50گرم
شکر سه چهارم لیوان
بیکینگ پودریک قاشق مرباخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
وانیل مایع یک قاشق مرباخوری اگر پودری استفاده کردین نصف قاشق چایخوری
تخم مرغ دوعدد
پودرقند به مقدار نیاز
طرز تهیه........ ارد وکاکائو ونمک وبیکینگ پودر را مخلوط کنید
تخم مرغ وکره به دمای محیط رسیده و شکر ووانیل را خوب بزنید تا یکدست وکرمی بشه بعد مواد خشک را بهش اضافه ومخلوط کنید تا یکدست بشه بعد سر ظرف را ببندید وبمدت 4ساعت توی یخچال بذارید بعد گلوله هایی اندازه گردو توی دست گرد کنید خمیر چسبنده است وتوی پودر قند بزنید وتوی سینی را کاغذ روغنی بیندازید وکوکی ها را توی سینی بچینید ودر فر از قبل گرم شده 180درجه بمدت 10تا 15دقیقه از فر در اوردین کمی سرد بشه بعد از سینی جدا کنید توی ظرف در دار تا یک هفته هم کاملا نرم وعالی می مونه
بافت این کوکی نرم است وطعمی کاملا شکلاتی داره
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کیک_اسفناج
برگ اسفناج خام(بدون ساقه) ۱۷۰ گرم
آرد ۲ لیوان
تخم مرغ ۴ عدد
شکر ۲۵۰ گرم
بکینگ پودر یک و نیم ق چ
روغن مایع ۲/۳ لیوان
شیر ۱/۳ لیوان
رنده پوست پرتقال ۱/۲ ق چ
طرز تهیه
آرد و بکینگ پودر رو مخلوط و سه بار الک کنید.
کف قالب ۲۵ در ۳۵ کاغذ روغنی بنددزید.
من چون میخوام به عنوان پایه چیز کیک استفاده کنم و داخل این قالب درست کردم.
در غیر اینصورت میتونید تو قالب گرد ۲۳ سانتی یا قالب میان تهی به قطر ۲۸ سانت درست کنید.
اسفناج رو که پاک شده و ساقه ش رو جدا کردید بشورید و بزارید خشک بشه.
برگ اسفناج، روغن مایع و شیر رو داخل مخلوط کن بریزید و پوره کنید بطوریکه هیچ اثری از برگ اسفناج نباشه.
تخم مرغ، شکر، وانیل و رنده پوست پرتقال رو با دور تند هم بزنید تا کرمی و کشدار بشه(حدود ۵ دقیقه)
مخلوط اسفناج رو اضافه کنید و ور حد مخلوط شدن هم بزنید.
مخلوط آرد و بکینگ پودر رو اضافه کنید، چند ثانیه با همزن خاموش و بعد با دور کند هم بزنید تا مایه کیک یکدست بشه.
مایه کیک رو داخل قالب بریزید و در فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه مدت حدود ۴۰ دقیقه بزارید بپزه. با خلال دندون چک کنید اگه تمیز بیرون اومد یعنی کیک آماده ست.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
خوراک بادمجان و پلوی قالبی
مواد لازم:
بادمجان 5 عدد(قلمی و کشیده)
پیاز 1 عدد
روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
فلفل چارلستون 2 عدد
فلفل پاپریکا 2 عدد
گوشت گوساله 250 گرم
سیر 2 حبه
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی 2 عدد
آب داغ 1 لیوان
نمک 1 قاشق چای خوری
فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری
برنج 2 لیوان
روغن مایع به مقدار لازم
جعفری تازه بمقدار دلخواه
.
طرز تهیه:
.بادمجان ها را شسته و خشک می کنیم و اگر پوست سالم و ظریفی دارد، نیازی نیست پوست آن ها را جدا کنیم. بادمجان ها را برش های طولی نازک می زنیم و درصورت دلخواه به آن ها نمک زده و اجازه می دهیم تلخی آن ها گرفته شود سپس بادمجان ها را آبکشی کرده و خشک می کنیم و در مقدار کمی روغن مایع ، دو طرف برش های بادمجان را سرخ می کنیم. پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن_زیتون کمی تفت می دهیم سپس فلفل چارلستون و فلفل پاپریکا را نگینی خرد کرده و به پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم سپس سیر له شده را اضافه می کنیم. گوشت قیمه ای را به سبزیجات اضافه کرده و همه ی مواد را به خوبی با هم مخلوط کرده و تفت می دهیم تا آب گوشت کشیده شود سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم و در آخر گوجه فرنگی های رنده شده یا پوره شده را به همراه نمک و فلفل سیاه به مخلوط گوشت اضافه کرده و اجازه می دهیم همه ی مواد به آرامی با هم بپزد. در ظرف دیگری برنج را نیم پز می کنیم. در یک قالب کمربندی برش های بادمجان سرخ شده را روی دیواره ی قالب طوری کنار هم می چینیم که قسمتی از طول بادمجان کف قالب را بپوشاند و قسمت انتهایی آن نیز از لبه ی قالب بیرون بماند برای پوشاندن روی خوراک و کف قالب را نیز با برش های بادمجان می پوشانیم. مخلوط گوشت را درون قالب می ریزیم و آن را کف قالب پهن و یکدست می کنیم سپس برنجِ نیم پز شده را روی مخلوط گوشت ریخته و کمی فشار داده و روی آن را صاف و یکدست می کنیم، یک لیوان آب داغ را روی تمام سطح خوراک می ریزیم و با انتهای برش های بادمجان و باقی مانده ی بادمجان ها، روی برنج را کاملا می پوشانیم. قالب را درون فری که از قبل با دمای 190 درجه ی سانتی گراد روشن کرده ایم، قرار می دهیم تا روی خوراک طلایی شود سپس از فر خارج کرده و اجازه می دهیم حدود 15 دقیقه استراحت کند سپس در ظرف مورد نظر برمی گردانیم و با جعفری تازه روی آن را تزیین کرده و سرو می کنیم.
.نکات:
- به جای گوشت می توانیم از گوشت چرخ کرده استفاده کرد.
- این غذا را میتونید در قابلمه نچسب و روی اجاق تهیه کرد
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#اشترودل_گوشت
اب ولرم 2/3 پیمانه
خمیر مایه فوری 1 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق مرباخوری
نمک 1/2 قاشق چایخوری
روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
آرد به میزان لازم
بسته به جنس آرد میزان آرد متغیر هست..برای من حدود دو پیمانه ارد مصرف شد
.
ابتدا اب ولرم+شکر+خمیر مایه فوری را مخلوط و روی ظرف را بپوشانید و 5 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه فعال شود.
من از خمیر مایه فوری مارک رضوی استفاده میکنم،از لوازم قنادی میتونید تهیه کنید.
روغن و نمک را در کاسه بریزید و خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید.
ارد را کم کم اضافه کرده و مخلوط کنید تا جایی که آرد جمع شود.
دقت کنید آرد را زیاد اضافه نکنید وگرنه خمیر خشک و سنگین میشه.
در این مرحله خمیر هنوز چسبنده هست بنابراین روی سطح کار کمی آرد پاشیده و شروع به ورز دادن خمیر کنید...
حدود ده دقیقه خمیر را خوب ورز دهید.
در این فاصله اگر خمیر هنوز چسبنده بود کم کم آرد اضافه کنید.
تا حد امکان سعی کنید چسبندگی خمیر را با ورز دادن بگیرید.
در نهایت خمیر کاملا نرم و لطیفی به دست می آید که ضمن لطافت به دست نمیچسبد.
خمیر را در کاسه چرب قرار داده روی آن +بزنید و با سلفون بپوشانید و در جای گرم 1 تا 2 ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
سپس با مشت پف خمیر را بگیرید.
روی سطح سینی فر را آرد بپاشید.
خمیر را با وردنه به ضخامت 3 میلی به صورت مستطیل باز کنید.
مطابق ویدئو مواد گوشتی روی آن ریخته و بپیچید.
برای مواد میانی من از گوشت چرخکرده،قارچ،فلفل دلمه،سوسیس و چند قاشق پنیر پیتزا استفاده کردم.
بعد از اینکه خمیر را پیچیدید روی آن کیسه فریز بیندازید و 30 دقیقه دیگر استراحت دهید.
سپس با مخلوط شیر و کمی زعفران و زرده تخم مرغ رومال کرده،به دلخواه کنجد و سیاهدانه بپاشید.
در فر 180 درجه به مدت 30 تا 35 دقیقه بپزید.
در فر برقی و توستر دما را 20 درجه کمتر کنید.
میتونید در تابه روی گاز هم بپزید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛