فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اردور پیازچه😋
مواد لازم🔻
ماست چکیده دو پیمانه.
خیار متوسط دو عدد.
پیازچه حدود پنجاه گرم.
سبزیجات شامل نعناع، شوید، ترخون، جعفری جمعا حدود چهل گرم.
گردوی رنده شده سه قاشق سوپخوری
پودر زنجبیل یک چهارم قاشق چایخوری.
پودر زیره یک قاشق چایخوری.
پودر آویشن یک قاشق چایخوری.
پودر سیر یک چهارم قاشق چایخوری.
نمک و فلفل به مقدار دلخواه.
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ساندویچ_سیب_زمینی
• 6عدد سیب زمینی • 3عدد هویج
• 2عدد پیاز
• ½ پیازچه
• 5عدد تخم مرغ
• ژامبون • پنیر خامه ای 200 گرم
• پنیر ورقه ای
• 150 گرم پنیر موزارلا(به جای هر دوش میتونید پنیر میتزا بزنید)
• ½ قاشق غذاخوری نمک
• ½ قاشق غذاخوری فلفل سیاه
•رزماری خشک(به دلخواه) .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ماهیتو_تابستانی
تواین گرما یه نوشیدنی خنک حسابی حالتون را جا میاره نکته خاصی نداره همه چیز توی فیلم واضح است فقط
نکته...... میتونید بجای اب معمولی لز اب گاز دار استفاده کنید واینکه زیادی نعنا و لیمو بریزید تلخ می شه وبه نظر من از صافی رد کنید خیلی خوشمزه تره تا با میکس شده نعنا ولیمو شکر را کم نکنید چون خوشمزه گیش به شیرین بودنش است درست کنید واز این نوشیدنی سالم وخوشمزه لذت ببرید گوارای وجود
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#بورک_مرغ
من میزان مواد رو چشمی ریختم
از فیله یا سینه مرغ خرد شده استفاده کنید و حرارت ملایم باشه تا مرغ به آرومی بپزه
به جای اسفناج میتونید از فلفل دلمه استفاده کنید
میتونید پنیر خامه ای رو حذف و دو تا سه قاشق پنیر پیتزا اضافه کنید
خمیر یوفکائی که استفاده کردم برای سمبوسه هست و برشش به صورت مستطیل باریک هست و اکثر سوپر مارکتها دارن
فر من گازی هست و با دمای 200 درجه حدود 30 دقیقه طول کشید تا بورک کاملا طلایی شد
در تابه روی گاز هم میتونید بپزید...کف تابه رو کمی چرب کنید و زیر تابه شعله پخش کن بذارید...یک طرف که طلایی شد برگردونید تا سمت دیگه هم طلایی بشه
بورک رو نباید سرخ کنید و معمولا در فر پخته میشه...ولی دوست داشتید میشه سرخ کرد
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کیک شکلاتی خوشمزه ی بدون فر
شکر یک پیمانه
تخم مرغ 4 عدد
وانیل مرغوب یک چهارم قاشق چایخوری
شیر یک پیمانه
روغن مایع نصف پیمانه
آرد دو پیمانه
بکینگ پودر دو قاشق چایخوری
پودر کاکائو سه قاشق غذاخوری
مواد لازم برای سس شکلاتی :
شیر یک و نیم لیوان
شکر سه قاشق غذاخوری
روغن مایع شش قاشق غذاخوری
خامه ی صبحانه دو قاشق غذاخوری
وانیل مقداری
شکلات تخته ای 100 گرم
پودر کاکائو دو قاشق غذاخوری
ابتدا شکر و تخم مرغ و وانیل رو با همزن برقی میزنیم تا کرمی و کشدار بشه. بعد شیر رو اضافه میکنیم و هم میزنیم. روغن مایع رو اضافه میکنیم و هم میزنیم. آرد و بکینگ پودر و پودر کاکائو رو سه بار الک میکنیم و به مواد اضافه میکنیم و با لیسک هم میزنیم.
ته تابه ی دو طرفه دو لایه کاغذ روغنی انداخته و مواد رو میریزیم داخل تابه. لاستیک دور تابه رو هم برمیداریم. شعله پخش کن میذاریم و تابه رو روی گاز میذاریم با حرارت ملایم. به مدت 50 دقیقه.
برای سس شکلاتی هم، پودر کاکائو و شکر رو داخل ظرفی با هم مخلوط میکنیم و شیر و وانیل و روغن مایع رو اضافه میکنیم و هم میزنیم. میذاریم روی حرارت تا زمانی که شکر ها حل بشن. بعد شکلات تخته ای ها رو با دو قاشق خامه ی صبحانه اضافه میکنیم و هم میزنیم. روی حرارت باشه تا سس کمی غلیظ بشه.
وقتی کیک پخت بذارید از داغی بیفته.
کاغذ روغنی رو ازش جدا کنید.
سس شکلاتی هم کمی ولرم بشه.بعد روی کیک رو با سیخ یا چنگال سوراخ سوراخ کنید. سس رو روش بریزید و بذارید نیم ساعت بمونه. تا سس به خورد کیک بره. بعد هم نوش جان کنید. نمیدونید چقدر خوشمزس 😋 👌
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#توپک_سیب_زمینی
اول از همه دو عدد سیب زمینی متوسط رو آبپز کنید.
پوستشو بگیرید.
سیب زمینی ها رو داغ داغ پوره کنید تا کاملا یکدست بشه(من با گوشت کوب سیب زمینی ها رو کاملا له کردم)
بعد همون طور که سیب زمینیها داغ هستن،نصف پیمانه پنیر پیتزا اضافه کنید.
نمک+فلفل قرمز+پاپریکا+پودر سیر رو هم اضافه کنید.
حالا با دست خووووب ورز بدید تا سیب زمینی و پنیر و ادویه ها خوب میکس و یکدست و کاملا لطیف بشن.
این دستور نیازی به تخم مرغ نداره و در اینجا پنیر پیتزا حکم چسب رو داره و باعث انسجام میشه پس لطفا حذفش نکنید
حالا به دلخواه 2 تا 3 ورق کالباس ریز نگینی شده اضافه کنید اگه دوست نداشتید میتوتید 2 قاشق جعفری ساطوری بریزید...یا کلا ساده درست کنید و جعفری یا کالباس نریزید☺
دوباره مواد رو خوب با هم میکس کنید.
یک تا دو ساعت در یخچال بذارید تا کاملا مواد خنک بشه.
بعد هر بار مقداری از مواد رو بردارید.
وسط گلوله ها مقداری پنیر گودا قرار بدید و گلوله کنید.
من چند ورق پنیر تست گودا رو روی هم گذاشتم و برشهای کوچیک مربعی دادم و وسط توپکها قرار دادم.
توپکها رو در سینی روی کاغذ روغنی بچینید و 1 ساعت در فریز قرار بدید.
مزیت 1 ساعت فریز کردن چیه؟
اول اینکه توی روغن احتمال پاشیدن و ترک خوردن توپکها تقریبا صفر میشه
دوم جذب روغن به شدت کاهش پیدا میکنه و توپکها به هیچ وجه چرب و روغنی نمیشن😻
بعد توپکها رو در روغن کاملااااااااا داغ و شناور سرخ کنید تا طلایی بشن😋😍
دقت کنید کل توپک ها باید در روغن قرار بگیره وگرنه ممکنه ترک بخوره.
روغن کاملا داغ و حرارت متوسط باشه تا ضمن طلایی شدن پنیر وسط توپکها ذوب بشه.
برای مهمونی میتونید از چند ساعت قبل سرخ کنید و برای سرو چند دقیقه داخل فر یا توستر گرمشون کنید😙❤
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
.
((مرغ سوخاری ))
.
از اونجایی که این روزا نمیشه رستوران و ... رفت و اکثرا تو قرنطینه ایم،گفتم یکی از غذاهایی که خودم خیلی دوست دارم رو از طرز تهیه اش فیلم بگیرم و براتون بزارم که اگر شماهم دوست داشتید درست کنید😊.
.
مواد لازم برای درست کردن ۸ عدد مرغ سوخاری:
۲ عدد تخم مرغ
۲ پیمانه آرد سفید
۲ پیمانه پودر سوخاری(ترجیحا پانکو مدل پاپریکا)
۱ قاشق چایخوری پودرسیر
۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۲ قاشق غذاخوری آب لیمو
پودر آویشن و نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز هم به مقدار لازم.
(من خودم مجموعا ۱ قاشق چایخوری آویشن،۴ تا قاشق چایخوری نمک و ۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه و ۱ قاشق چایخوری فلفل قرمز ریختم).
.
اگر هرچقدر میخواین بافت سوخاریتون لایه ترد تر و زخیم تری داشته باشه،اون مرحله ی آب و آرد سفید رو میتونید بیشتر تکرار کنید.
.
پودر سوخاری پانکو هم شاید همه جا نداشته باشن ولی پیدا کردنش اونقدرم سخت نیست،رنگ نارنجیش هم طعم و رنگ بهتری میده به غذاتون.
(اگر پانکو پیدا نکردید میتونید از چیپس تردیلا ی خورد شده هم استفاده کنید،ولی پانکو یه چیز دیگه است).
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
چند نکته درباره مربای هویج
آگه مرباتون بیش از حد قوام یابد شکرک میزند آگه خیلی رقیق باشه کپک میزنه وبوی خامی میده
عزیزان این روش که من استفاده میکنم خیلی کم شکرک میزنه
تو اندازه گیری دقت کنید آگه میخواید مرباتون مثل بازاریا باشه رنده کنید یا چرخ کنید
هویج یک کیلو
شکر یک کیلو
آب ۶ لیوان دسته دار فرانسه
گلاب نصف استکان
زعفران دم کرده کمی
آب لیمو دو قاشق غ
من چند حلقه لیمو برش شده ریختم
هل وخلال پسته در صورت تمایل
هویج رو پاک کنید ورنده کنید وبریزید تو قابلمه بزارید تفت بخوره(بدونه آب )تا تغییر رنگ بده مواظب باشید ته نگیره
بعد از اینکه تغییر رنگ داد چهار لیوان آب اضافه کنید وبزارید بجوشه آید وقتی جوش آومد شعله رو خیلی کم کنید
تو قابلمه دیگه دو لیوان بریزید وبزارید جوش بیاد وقتی جوش آومد شکر رو یکدفعه توش بریزید وبزارید بجوشه وقوام بیاد شش الی هفت دقیقه بجوشه کافیه،چند جوش که زد خاموش کنید وبه هویج پخته شده اضافه کنید.گلاب رو اضافه کنید و زعفران دم شده بزارید با شعله کم بپزه یه ربع اخر حلقه های لیمو ریختم.یامربا وقتی پخت وقوام اومد دوقاشق اب لیموی تازه ویا جوهر لیمو بزنید چند جوش که زد گاز رو خاموش کنید.اگه از بوی هل خوشتون میاد اوایل پخت چند دونه هل بزنید وقتی قوام اومد دونه های هل دربیارید آگه خلال پسته میزنید اواخر پخت اضافه کنید چون رنگ خلال زود عوض میشه
یک نکته درباره مربای هویج مثل مربای به نباید زیاد قوام بیاد باید شربت کمی رقیق باشه گاز رو خاموش کنید بعد از سرد شدن سفت میشه
این مربا حدود دو ساعت تا دوساعت ونیم پخت لازم داره وگرنه مربا بوی خامی میده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کوفته با سس بادمجان
مواد لازم برای کوفته:
200_150 گرم گوشت چرخ کرده
1 عدد پیاز رنده شده
2 قاشق غذاخوری روغن مایع
1 قاشق مرباخوری نمک
1 قاشق مرباخوری پودر فلفل قرمز
1 قاشق چای خوری فلفل سیاه ، فلفل قرمز پرک شده
مواد لازم برای سس بشامل بادمجانی:
2 قاشق غذاخوری کره
2 قاشق غذاخوری سرپر آرد
1 شیشه بادمجان کبابی شده(600_500 گرم ، بادمجان را داخل فر یا روی اجاق کبابی کنید پوست بادمجان را جدا کنید و بادمجان را خرد کنید)
500 میلی شیر
نصف قاشق چای خوری نمک
کمی فلفل سیاه
کمی پنیر پیتزا برای روی خوراک
طرز تهیه:
تمام مواد کوفته را داخل ظرفی بریزید و خوب ورز بدید. سپس تیکه های کوچکی بردارید و گرد کنید و داخل ماهیتابه با کمی روغن سرخ کنید و کنار بذارید.
برای سس بشامل کره را داخل ماهیتابه بریزید و آب کنید آرد را اضافه کنید و 5_4 دقیقه تفت بدید بادمجان را اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر تفت بدید. سپس شیر را اضافه کنید و تا وقتی که خوب بجوشد بپزید نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید. از سس بادمجان داخل ظرف های سفالی بریزید(یا هر ظرف دیگری که برای پخت داخل فر مناسب است استفاده کنید) و کوفته ها را روی آن بچینید و در آخر پنیر پیتزا بریزید و داخل سینی بچینید کمی آب داخل سینی بریزید و در فر 250 درجه تا وقتی که پنیر خوب آب شود بپزید. نوش جان
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻
3 عدد یوفکا (یوفکاهای ترکیه بزرگ است)
1 استکان ماست (استکان کمر باریک ترک،84 گرم)
2 عدد تخم مرغ
از نصف استکان کمی بیشتر روغن مایع (50 گرم)
1 شیشه سودا (200 میلی،یا آب معمولی )
برای داخل بورک🔻
پنیر پیتزا
جعفری به دلخواه
طرز تهیه🔻
ماهیتابه تفلون را با 2_1 ق غ روغن مایع چرب کنید. تخم مرغ ها را داخل کاسه ای بریزید و هم بزنید. ماست و روغن مایع را اضافه کنید و هم بزنید سس آماده است.
یکی از یوفکاها را طوریکه کناره هایش از ماهیتابه بیرون میماند داخل ماهیتابه پهن کنید یوفکای دوم را به تکه های بزرگ تقسیم کنید و نصف یوفکا را داخل ماهیتابه بذارید و نصف سس ماستی را روی یوفکا ها بریزید. نصف یوفکای دوم را داخل ماهیتابه روی یوفکاهایی که سس زدید بذارید و روی یوفکا پنیر پیتزا بریزید(در فیلم روی لایه اول که سس ریخته شده پنیر پیتزا گذاشته ، فرق نمیکند میتوانید پنیر پیتزا را روی سس بریزید یا یک ردیف یوفکا بذارید و پنیر بریزید) نصف یوفکای سوم که به تکه های بزرگ خرد شده را روی پنیر پیتزا بذارید و مجدد سس ماستی باقیمانده را بریزید و نصف یوفکای باقیمانده را روی سس بذارید. یوفکاهایی که در کناره های ماهیتابه مانده داخل ماهیتابه برگردانید. روی شعله بزرگ که حرارت را خوب کم کردید بذارید. 6_5 دقیقه بعد آرام کناره ها را بلند کنید و کنترل کنید ببینید سرخ شده یا نه. وقتی سرخ شد روی ماهیتابه بشقاب بزرگ یا سینی بذارید و برگردانید و بورک را داخل بشقاب بذارید. 1 ق غ روغن مایع داخل ماهیتابه بریزید بورک را آرام از داخل بشقاب داخل ماهیتابه بذارید. وقتی طرف دیگر سرخ شد داخل بشقاب سرو بذارید. وقتی ولرم شد مثلثی ببرید و سرو کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من اومدم با سیبزمینی_حلزونی خوشمزه😋😋😋😋😋
۴ عدد سیبزمینی متوسط
۱ عدد تخم مرغ
۱ فنجان آرد
نصف فنجان شیر
پنیر پیتزا
نمک و فلفل سیاه و پودر سیر
سیبزمینی رو آبپز و خورد کنید و تخم مرغ و آرد و شیر و پنیر و نمک و فلفل و پودر سیر ریخته و با گوشتکوب برقی یا غذاساز میکس کرده و داخل قیف میریزیم و داخل روغن گرم مطابق فیلم ریخته و سرخ کنید و بعد روی دستمال بذارین تا روغن اضافی جذب دستمال بشه
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام دوستاااان....خوبین خوشین عزیزای دلم؟؟😍
اینم کلیپ آموزش نیمرو رنگی
. بدون رنگ خوراکی مصنوعی
.
پ.ن ۱ : خب اول توضیح بدم که نیمرو✔ اصلا بوی کلم نمیگیره...چون مقدار اب کلم خیلی کمه . تاثیری روی مزه نداره.....
.
برای سرگرمی بچه ها به نظرم یک بار هم که شده امتحان کنین🤗😊 .... .
البته من خودم بیشتر برای درست کردن این نیمرو هیجان داشتم 😅
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
44.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽ فیلم طرز تهیه پای سیب👆🏻
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#بورک_اسفناج
بورک اسفناج یک پیش غذای سبک وخوشمزه👌🏻 عزیزان حتما باید از خمیر یوفکای مخصوص غذا استفاده کنید خمیر یوفکای مخصوص باقلوا نمیشه سوپر مارکتا دارن
پیچیدن بورک گوشت هم به همین روش مایه بورک گوشت میتونید از مایه ماکارونی همراه پنیر پیتزا استفاده کنید.
عزیزان این اندازه ها تقریبا به ذایقه خودتون کم وزیادش کنید
نصف بسته یوفکا
اسنفاج پاک کرده وشسته حدود۳۰۰ گرم
گردوی خرد شده سه الی چهار قاشق پر
پیاز داغ سه قاشق سر پر
پنیر خامه ای سه قاشق پر
سیر سه حبه
زردچوبه ،نمک وفلفل سیاه وفلفل قرمز به میزان لازم
روغن دو قاشق
اسفناج رو با شعله کم میزاریم بپزه من آب نریختم خودش آب انداخت شعله خیلی کم باشه میتونید ته استکان آب بریزد
آب اسفناج که کشیده شد دو قاشق روغن ریختم سیر وپیاز داغ وادویه ها وگردو رو بهش اضافه کردم وباهاش کمی تفت دادم وگاز رو خاموش کردم و گذاشتم سرد بشه سرد که شد پنیر خامه ای رو بهش اضافه کردم وخوب مخلوط کردم
خمیر یوفکا رو باز کرده مخلوط شیر وکره ذوب شده با برس روش میمالیم زیاد خیس نشه
از مایه اسفناج طبق فیلم رو خمیر یوفکا میزاریم ورول میکنیم گاه گاهی از مخلوط شیر وکره روش میمالیم تا موقع پخت خشک نشه
بورکها رو تو سینی که کاغذ روغنی انداختیم میچینم واز مخلوط رومال روش میمالیم کنجد وسیاه دانه روش میپاشیم ومیزاریم تو فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه تا بورکها برشته بشن عزیزان زمان پخت مشخص نیست بستگی به دمای فرتون داره
مواد رومال زرده تخم مرغ یک عدد
ماست یک قاشق مرباخوری
زعفران دم کرده کمی
کنجد وسیاه دانه( کنجد بیشتر)
عزیزان این بورک رو میتونید بدون فر هم درست کنید مثل کیک بدون فر
اگه زیرش طلای شده و روش هنوز طلای
نشده چند دقیقه گریل رو روشن رو روشن کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#اسنک_مرغ
برای ۱۰ عدد
سینه مرغ ۱ عدد
فلفل دلمه ای نصف عدد
مخلوط نخود فرنگی و هویج و ذرت به میزان لازم
نان تست ۱۰ عدد
پنیر پیترا به میزان لازم
نمک و زردچوبه و فلفل و آویشن و سس گوجه به میزان لازم
سینه مرغ رو به تکه های ریز و کوچک برش دادم .
داخل تابه ای سینه ها رو با روغن تفت دادم و نمک و زردچوبه و آویشن هم ریختم و بعد فلفل دلمه ای خرد شده و بعد سبزیجات هویج و نخود فرنگی و ذرت پخته شده رو اضافه کردم این مواد دل به خواهی هست شما می تونید از قارچ و یا سبزیجات دیگه هم استفاده کنید .
دور نان تست ها رو گرفتم و داخل دستگاه ساندویچ ساز نون ها رو که کفش رو کمی کره زدم و چیدم و روش کمی سس گوجه زدم و از مواد ریختم و بعد روش پنیر پیتزا ریختم و دوباره روش نان تست قرار دادم . روی نان تست هم کمی کره زدم .
در دستگاه رو بستم و حدودا ۷ دقیقه تایم برای پخت هست ولی باز خودتون چک کنید .
دستگاه ساندویچ ساز من اولا که کار می کردم نیاز به چرب کردن هم نداشت و راحت بود و نمی چسبید جدیدا کمی چرب می کنم . اما دوستانی که میگن هر کاری می کنیم می چسبه می تونند کاغذ روغنی بندازن .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
خاگینه قاشقی
مواد لازم
تخم مرغ 2عدد
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
پودر هل یک قاشق چایخوری
ماست دو قاشق غذاخوری
آرد چهار قاشق غذاخوری
بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
زعفران یک قاشق غذاخوری
مواد لازم شربت
شکر یک لیوان
آب نصف لیوان
گلاب یک چهارم لیوان
زعفران يک قاشق غذاخوری
آبلیمو نصف قاشق غذاخوری
گلوکز در صورت دلخواه نصف قاشق چایخوری
(قابل حذف میباشد)
.
طرز تهیه
.
تخم مرغ +وانیل +پودر هل رو باهم مخلوط میکنیم
.
بکینگ پودر رو تو ماست حل میکنیم و به مایه تخم مرغ اضافه میکنیم
.
آرد رو میریزیم و همه مواد رو خوب مخلوط میکنیم
.
تو تابه روغن میریزیم و با قاشق چایخوری از مواد میریزیم و سرخ میکنیم
.
بعد سرخ کردن دو سه دقیقه تو صافی که کاغذ روغنی گذاشتیم بمونه که هم از داغی بیفته و هم روغنش کشیده بشه، بعد خاگینه رو تو شهد سرد میریزیم دو سه دقیقه بمونه تا شیره جذبش بشه بعد میذاریم تو صافی تا شیره اضافی بریزه
نکات مهم 👇
شهد سرد یعنی همدمای محیط
خاگینه داغ باشه بذارید تو شربت خمیر میشه
شهد حتما غلیظ و قوام دار باشه وگرنه باز خاگینه نرم و خمیری میشه
میتونید با قاشق بزرگتر بریزید هم خاگینه بزرگ هم پفی تر میشه
اگر خاگینه زیادی تپل و پفی بشه شیره توش نفوذ نمیکنه
خاگینه ولرم رو به داغ شهد سرد
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
نان زرافه یا نان پلنگی😍
می تونید این نون رو با هر نوع خمیر ،مثل خمیر جادویی درست کنید میزان شیرینی کم هست و براساس ذایقه می تونید بیشتر کنید😊
مواد لازم🔻
تخم مرغ ۱ عدد
شیر یا آب ولرم ۸۰ گرم (یک سوم لیوان)
شکر ۵۰ گرم (۲ تا ۳ ق غ )
روغن مایع ۶۰ گرم (یک چهارم لیوان)
ماست یا خامه ۶۰ گرم (یک چهارم لیوان)
آرد سفید یا آرد نان فانتزی تقریبا ۳۰۰ گرم (تقریبا ۲ لیوان)
پودر خمیر مایه ۵ گرم (۱ ق م)
پودر کاکائو ۱ ق غ
زعفران غلیظ ۱ ق چ
طرز تهیه🔻
داخل شیر ولرم ۱ ق م شکر ریختم و کمی مخلوط کردم . پودر خمیر مایه رو اضافه کردم و درش رو گذاشتم تا ۵ الی ۱۰ دقیقه به عمل بیاد.
داخل یه ظرف تخم مرغ و شکر و روغن و ماست رو با هم مخلوط کردم . خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریختم .
آرد الک شده رو کم کم داخلش ریختم . خمیر که هنوز چسبنده هست . به ۳ قسمت خمیر رو تقسیم کردم . هر قسمت رو جدا رنگ بندی کردم . قسمتی که ساده است کمی آرد ریختم که چسبندگی کمتر بشه و خوب ورز دادم .قسمتی رو پودر کاکایو الک شده ریختم و ورز دادم و قسمتی رو هم زعفران ریختم و چون چسبندگی خمیر داشت کمی هم ارد ریختم و ورز دادم .
👈نکته همیشگی ، آرد زیادی لطافت نون رو می گیره .
جای زعفران از رنگ خوراکی و یا کاکایو کم رنگ و یا نسکافه هم می تونید استفاده کنید .
در ظرف که چرب شده قرار دادم و روش رو خوب پوشوندم به مدت یک ساعت محیط نسبتا گرم استراحت داشته باشه.
بعد از استراحت پف خمیر رو با ورز دادن گرفتم .هر کدوم رو به ۶ قسمت نقسیم کردم . ابتدا خمیر زعفرانی رو به شکل لوله ای در آوردم دقیقا به اندازه طول ظرفم ،خمیر کاکایویی رو هم به طول زعفرانی پهن کردم . خمیر زعفرانی رو روش قرار دادم و دورش پیچیدم .خمیر ساده رو هم به طول اون خمیر ها پهن کردم و خمیر پیچیده شده قبلی رو روش قرار دادم و پیچیدم .
در هر قالب مستطیلی میشه .طول قالب من ۱۲ در ۳۰ سانت هست کفش رو کاغذ روغنی انداختم ردیف اول سه تا ، ردیف دوم دوتا و ردیف سوم یک دونه چیدم .روی قالب پارچه کشیدم و ۲۵ دقیقه استراحت دوم قرار دادم .
فر از یک ربع قبل گرم کردم و ظرفی که داخلش اب هست رو داخل همون طبقه فر برای ایجاد رطوبت و نرم و لطیف شدن نون ها قرار دادم .
رومال یک زرده تخم مرغ و ۱ ق م ماست (یا خامه) رو روی خمیر زدم و کنجد پاشیدم . داخل فر ۱۸۰ درجه حدودا ۲۵ دقیقه قرار دادم .
برای برش از چاقوی اره ای تیز استفاده کردم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
یکی از اصلی ترین و در عین حال آسون ترین غذاهای ما ایرانیا کتلت هست که ماشالا همگی شما در درست کردنش استادین. شاید بضیا دلشون بخواد این غذا رو به یه روش دیگهای امتحان کنن مثلا بعضیا تخم مرغ میزنن که من نزدم یا سیب زمینیشو آبپز میکنن.
مواد لازم برای ۱۵ عدد کتلت🔻
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
سیب زمینی متوسط ۳عدد ( ۳۵۰ تا ۴۰۰ گرم )
پیاز متوسط ۱ عدد
آرد نخودچی یا پودر نان خشک یک قاشق غذاخوری
پودر سیر، فلفل، زردچوبه ،نمک از هر کدام یک قاشق چایخوری
پودر زیره یک قاشق مرباخوری (در صورت تمایل)
طرز تهیه🔻
سیب زمینی (خام) و پیاز پوست گرفته شده و شسته شده رو ریز رنده کنید و آب اضافیشو بگیرید( ولی دور نریزید به عنوان ماسک صورت ازش استفاده کنید😉)
بقیه مواد یعنی گوشت و نمک و ادویه ها رو بهش اضافه کنید و خوب ورز بدید تا با هم یک یکدست بشن.آرد نخودچی یا پودر نان خشک رو حتما بزنید هم خوشمزه ترش میکنه هم باعث انسجامش میشه .
داخل تابه نچسب روغن بریزید بهتره کل کف تابه روغن داشته باشه .روی حرارت متوسط بذارید تا روغن داع بشه.
از مواد گوشتی یه گلوله بردارید شکل بدید و در روغن بذارید سرخ بشه یک طرفش که کاملاً سرخ شد برش گردونید تا طرف دیگه هم سرخ بشه .میتونید کتلتا رو روی دستمال کاغذی بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه .
در ظرف سرو بچینید و به دلخواه تزیین کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛