هدایت شده از آشپزی ایرانی🍔
#ظرافت_خانه_داری
💢اگه می خواید خونه مرتبی و منظمی داشته باشید و با سلیقه تر به نظر بیاید این تکنیک ها هم می تونه مفید باشه:
1️⃣سعی کنیم هر دفعه یه جای خونه رو تمیز کنیم تا کارها انباشته نشه .
2️⃣از بیرون که میایم اول لباسهامون رو سر جاش بذاریم و بعد اگه خرید کردیم سریع جابجا کنیم .
3️⃣از روز تعطیل استفاده بهینه کنیم و برنامه ریزی داشته باشیم تا بتونیم در طول هفته اگه سرکار میریم تمیزکاری نداشته باشیم .
4️⃣کنار سینک یه حوله بزاریم وبعد هر بار باز شدن شیر و خیس شدن سینک همه جاشو پاک نیم تا لکه نندازه.
5️⃣بعد هر بار لباس شستن در شیشه ای لباس شویی رو با شیشه پاک کن از داخل پاک کنیم.
6️⃣روی گاز یه رو انداز درست کنیم و فقط دوتا شو بیرون بزاریم تا بقیه سر شعله ها و قسمت های گاز روغنی نشه.
@ashpazy_irani
خانوما وقتایی ک زودپز کم میارید چندتا خورشت میخواین بپزید این ترفند و بزنید
درب قابلمه را فویل پیچ کرده و تا یکساعت دربش برندارید.
╭┄✵🍝🍔🍝✵┄╮
@ashpazy_irani
#دسرسیب_وخامه
کیک اسفنجی4 تخم مرغی: یک عدد
کمپوت سیب: یک عدد
خامه فرم گرفته: 350 گرم
طرز تهیه:
کیک اسفنجی را به اندازه دلخواه برش داده و بین لیوان ها تقسیم کنید.
سپس به وسیله قلم مو روی کیک های اسفنجی را با آب کمپوت مرطوب کنید و کمپوت سیب را روی کیک قرار دهید.
در ادامه مقداری خامه داخل لیوان ها ریخته و مجددا این عمل را تکرار کنید یعنی کیک اسفنجی، خامه و سیب و دوباره خامه فرم گرفته را داخل لیوان ها پر کنید.
با برگ های تازه نعنا تزئین کنید.
╭┄✵🍝🍔🍝✵┄╮
@ashpazy_irani
#ژله رنده ای😍😍
یک بسته ژله آناناس، ژله بلوبری وژله انار رو هر کدوم جداگانه در ظرفی با یک لیوان آب جوش و نصف لیوان آب سرد خوب مخلوط می کنیم تا شفاف بشه. ژله ها رو به مدت دو ساعت می ذاریم یخچال تا کاملا سفت بشه. بعد از این مدت توی کاسه دیگه سه رنگ ژله رو رنده درشت می کنیم و دوباره توی یخچال می ذاریم.
حالا دو بسته ژله آلوئه ورا رو با دو لیوان آب جوش مخلوط می کنیم تا یکدست بشه وقتی خنک شد دو لیوان شیر که به دمای محیط رسیده بهش اضافه می کنیم و خوب هم میزنیم و می ریزیم روی ژله های ر رنده شده.به آرومی هم میزنیم تا رنگها با هم قاطی بشه بعد داخل قالب دلخواه بریزین وبه مدت چند ساعت میذاریم یخچال تا خوب ببند
╭┄✵🍝🍔🍝✵┄╮
@ashpazy_irani
#اشکنه 🍵
پياز دو عدد متوسط
سيب زميني يك عدد متوسط
تخم مرغ …دوعدد
شنبليله خشك…يك قاشق غذاخوري
نعناخشك… يك قاشق غذاخوري
نمك و فلفل و زردچوبه بمقدار لازم.
🍲طرز تهیه اشکنه :
اول پيازها رو خورد كرده و توي روغن يكم زياد سرخ ميكنيم چون خوشمزگي اشكنه به چرب بودنشه و زردچوبه و فلفل و نمك رو ميريزيم و تفت ميديم سيب زميني رو حبه كرده توي پيازداغ يكم سرخ ميكنيم حالا نوبت سبزيجات خشكه وقتي اضافه كرديم يه هم كه زديم عطر سبزي دراومد كافيه اب رو اضافه ميكنيم و نيم ساعتي ميزاريم بپزه. در اخر هم تخم مرغها رو هم ميزنيم و اضافه ميكنيم ده دقيقه زمان ميديم تا باهم جا بيوفته
╭┄✵🍝🍔🍝✵┄╮
@ashpazy_irani
#کیک_هندسی یه کیک ساده وشیک
طرز تهیه
ابتدا یک کیک ساده درست کنید بعد موادتون رو به دو قسمت تقسیم کنید بخشی رو یک ق غ پودر کاکائو بریزید و بقیه ساده باشد قالب را چرب کنید ابتدا دایره ی کوچکی از مواد ساده بریزید بعد دور آن از مواد کاکائویی بریزید اگر فقط دوست دارید ته قالبتان طرح کاکائو داشته باشد مقدار موادی که کاکائو می زنید را کمتر بردارید من تقریبا مساوی برداشتم و بقیه را روی مایه کیک ساده ریختم و به حالت رفت و برگشت فقط از رو هم زدم تا طرح ته قالب به هم نریزد
╭┄✵🍝🍔🍝✵┄╮
@ashpazy_irani
#پنیر_خانگی
شیر دوکیلو ماست یک لیوان سرکه یک چهارم لیوان نمک یک قاشق غذا خوری
درصورت دلخواه کمی خامه من یک قاشق غذا خوری زدم
اول شیری که از لبنیاتی گرفتم رو ده دقیقه جوشندم بعد ماست رو کمی با قاشق هم زدم وبه شیر درحال جوش اضافه کردم بعد سرکه ونمک رو هم اضافه کردم سرکه رو که میریزید شروع میکنه به بریده شدن یه چند دقیقه که جوشید صافش کنید ولای تنظیف بزارید وروش وسیله سنگین بزارید تا یک ساعت بمونه پنیرتون آمادس از آبی که از شیر مونده کمی نمک بزنید وپنیرها رو داخلش بزارید در یخچال ازش نگهداری کنید
╭┄✵🍝🍔🍝✵┄╮
@ashpazy_irani
کاچی
آرد گندم یا آرد برنج یک لیوان (آرد برنج حتما ریز باشه و الک کنید )
شکر یک لیوان
آب حدود پنج لیوان
زعفران دم کرده یک سوم لیوان
گلاب یک سوم لیوان
کره پنجاه گرم
روغن مایع نصف لیوان
ابتدا آرد رو مدت بیست دقیقه با حرارت متوسط تفت میدیم حسابی هم بزنید تا نسوزع وقتی کمی رنگ گرفت و تیره شد و بوی خامی اش گرفته شد خاموش کنید و کمی از داغی افتاد الک کنید بعد دوباره روی حرارت بزارید کره و روغن بزنید و پنج دقیقه سرخ کنید
شکر و آب و گلاب و زعفران رو داخل قابلمه بجوشانید تا شکر حل بشه
وقتی آرد سرخ شد از حرارت بردارید و شیره رو یکباره اضافه کنید و خوب بزنید تا یکدست بشه اگر سفت بود بازم آب جوش بریزید
چند دقیقه هم بزنید بعد هم مدت ده دقیقه درش رو بزارید و شعله رو کم کنید
╭┄✵🍝🍔🍝✵┄╮
@ashpazy_irani
#کباب_ترکیه_ای
طرز تهیه :
#كباب_جذاب
رسپى تركيه ای
بادمجون يك كيلوكبابى
گوجه يك عدد كبابى
فلفل سبزكبابى سه عدد
سير دو حبه(اختيارى)
پياز يك عدد متوسط
گوشت چرخ شده ٥٠٠گرم
پياز يه عدد متوسط رنده شده
جعفرى خرد شده نصف استكان
نمك و فلفل سياه و قرمز و زردچوبه
كره يه ق غ خورى
پياز رو نگينى خرد كنيدو تو كمى روغن تفت بديد ،سير رنده شده رو اضافه كنيد و تفت بديد ونمك و زردچوبه هم اضافه كنيدو بعد گوجه و فلفل سبزو بادمجون كبابى رو توش بريزيدوله كنيد و كمى تفت بديد(بايد كاملاله بشه) بعد مواد كباب رو آماده مى كنيم (پياز رو رنده كنيد و با تمام مواد مخلوط كنيد و اندازه ى گردو از مواد برداريد و توى روغن كم با شعله ى ملايم دوطرفش رو سرخ كنيد تا كامل بپزه.....
بادمجونهارو كه اماده كرديد توى ظرفى كه قرار سرو كتيد بريزيد و پخش كنيد و بعد كبابهارو روش بچينيد،بعد به گوجه رو هم خرد كنيد و سرخ كنيد و روش بچينيد،براى تزيين مى تونيد فلفل كبابى هم استفاده كنيد و در آخر يه قاشق كره اب شده روى غذا بريزيد و سرو كنيد.. برای شرکت در دوره بعدی مسابقه من و سام عکس و دستور تهیه غذای خودتون رو به دایرکت بفرستید.
╭┄✵🍝🍔🍝✵┄╮
@ashpazy_irani
🔷#شکلات_سفید_گردویی
مواد اولیه :
شکر 50گرم
وانیل 1 ق چ
گردو خرد شده 100گرم
شکلات سفید 300گرم
شیر 150 میلی لیتر
طرزتهیه :
شیر و شکر را در ظرفی بریزید و روی حرارت کم حل کنید تا زمانیکه شکر کاملا حل شود و بجوشد.
از روی حرارت بردارید و شروع به هم زدن کنید تا حرارت خود را به تدریج از دست دهد. سپس شکلات رنده شده را ذوب کرده و به شیر و شکر ذوب شده اضافه کنید و هم بزنید.
بعد گردو و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید.
مایه شکلاتیمون آماده هست.
شکلات را در قالب شکلات بریزید و روی سطح آن را صاف کنید و بگذارید خنک شود سپس بمدت 2_3ساعت در یخچال قرار دهید.
زمانیکه کاملا خنک شد آنرا از قالب جدا کنید.
╭┄✵🍝🍔🍝✵┄╮
@ashpazy_irani
#بریانی_گوشت
يك غذای خوشمزه هرمزگانی
گوشت رو که من از ماهیچه استفاده کردم رو میذاریم با پیاز برگ بو هل دارچین فلفل سیاه و زردچوبه و نمک خوب بپزه.رشته فرنگی یا همون رشته سوپ رو خرد میکنیم و با روغن تفت میدیم تا رنگش تیره بشه.بعد چند قاشق محلول زعفران روش میریزیم.برنج رو بصورت ابکش درست میکنیم دستور اصلی رشته رو بعد از ابکش کردن برنج لابلای پلو میدن ولی بنظرم اگه کمی هم با برنج بجوشه و بعد ابکش کنیم بهتر میپزه.حالا برنج رو که با رشته مخلوط شده رو لابلاش پیاز داغ و ادویه پلویی میپاشیم و میذاریم دم بکشه.گوشت رو از آبش جدا کرده و با ادویه سرخ میکنیم. پیاز داغ هم با کشمش درست میکنیم برای روی بریانی.مغز بادام هندی و پسته هم با کمی گلاب خیس میکنیم با روغن کمی تفت میدیم و محلول زعفران اضافه میکنیم .حالا پلو رو میکشیم گوشت رو روی پلو گذاشته و با پیازداغ و کشمش و مغزها تزئین میکنیم.از لپه هم برای این پلو میشه استفاده کرد
╭┄✵🍝🍔🍝✵┄╮
@ashpazy_irani