آشپزی ایرانی🍔
کیک وانیلی ساده .•●《🍓 @ashpazy_irani 🍇》●•.
کیک وانیلی ساده
تخم مرغ ۳ عدد
آرد سفید قنادی ۲ لیوان(منظور از لیوان همون لیوان دسته دار فرانسوی هست)
شکر یک لیوان
شیر نصف لیوان
روغن مایع نصف لیوان
بیکینگ پودر دو قاشق چایخوری
وانیل کمی
تمام مواد به دمای محیط برسه بعد درست کنید
تخم مرغ و وانیل رو کمی با همزن میزنیم تا از لختگی دربیاد،شکر رو کم کم اضافه میکنیم و با دور تند میزنیم تا حجیم و کشدار و سفید رنگ بشه،در حین زدن تخم مرغ دو بار همزن رو خاموش کنید و با لیسک دور ظرف که موقع هم زدن به کناره های ظرف جسبیده رو تمیز کنید،تا تخم مرغی نمونه و کامل هم بخوره(اینکار باعث میشه کیکتون بوی تخم مرغ نده)
وقتی کامل حجم گرفت و کشدار شد،شیر و روغن رو اضافه میکنیم و با دور کند همزن فقط در حد مخلوط شدن میزنیم.
بعد همزن رو خاموش کنید و آرد و بیکینگ پودر رو که سه بار الک کردیم رو در سه مرحله به مایع اضافه میکنیم و با لیسک حالت دورانی و آروم مخلوط میکنیم که پف مواد نخوابه.
حالا ته قالب مورد نظر رو با روغن جداکننده چرب میکنیم و مواد کیک را داخل قالب میریزیم و دوبار قالب را به سطح کار ضربه میزنیم که حبابی توی مواد کیک نمونه و داخل فر گرم شده با دمای ۱۸۰ به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه میزاریم بعد از ۳۰ دقیقه با خلال تست میکنیم اگه چیزی از مواد به خلال نچسبیدکه کیک پخته است وگرنه دوباره میزاریم تا بپزه.
من با توستر همین دمای ۱۸۰ گذاشتم و طبقه وسط،ولی اگه دمای توستر شما زیاد هست بادمای ۱۶۰ بپزید.
#روغن_جداکننده..
پنجاه گرم روغن جامد و پنجاه گرم روغن مایع و پنجاه گرم آرد رو با همزن بزنید و با فرچه ته قالب بمالید و مواد کیک رو بریزید،و بعد ازپخت خیلی راحت از قالب جدا میشه،بقیه روغن رو هم بزارید یخچال و هردفعه که لازم داشتید استفاده کنید
👩🍳نوش جان🌹
.•●《🍓 @ashpazy_irani 🍇》●•.
19.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فلن کیک
.•●《🍓 @ashpazy_irani 🍇》●•.
آشپزی ایرانی🍔
فلن کیک .•●《🍓 @ashpazy_irani 🍇》●•.
#فلن_کیک_معصومه
#کیک_معصومه
در خوبی پیرو باشی ، بهتر از آن است که در بدی پیشوا باشی . امام علی (ع) (غررالحکم)
کیک خوشمزه و پر طرفدار😍😋
.
.
برای کاراملی
پودر کرم کارامل ۱ بسته
شیر سرد ۲ لیوان
پودر ژلاتین ۱ ق غ
خامه ۱ تا ۲ ق غ (قابل حذف)
برای کیک
تخم مرغ ۳ عدد
شکر ۲۱۰ گرم (یک لیوان)
شیر ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
روغن مایع ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
آرد سفید ۲۲۵ گرم (یک و نیم لیوان)
بیکینگ پودر ۴ گرم (۱ ق م)
وانیل ۱/۴ ق چ
پودر کاکائو ۲ تا ۳ ق غ
برای تهیه این کیک بهتره که قالب میان تهی باشه . قطر قالب بین ۲۳ تا ۲۵ سانت خوبه .قالب رو با یک کم کره چرب کردم .
داخل بسته کارامل ،دو تا بسته هست. قسمت سس رو باز کردم و کف قالب ریختم . قسمت پودرش رو باز کردم و با دو لیوان شیر مخلوط کردم . پودر ژلاتین هم اضافه کردم (پودر ژلاتین باعث بهتر منسجم شدن میشه ) . روی حرارت ملایم قرار دادم و مرتب هم زدم وقتی جوشید یکی دو دقیقه روی حرارت موند و بعد از حرارت برداشتم . اگر تمایل داشتید می تونید اینجا یکی دو قاشق خامه هم بریزید . بعد داخل قالب مواد رو ریختم و در یخچال قرار دادم .( میشه توی محیط گذاشت چون ژلاتین داره کمی بسته میشه و اینکه حتی مواد کیک رو بخواید روی مایه کاراملی بریزید وتوی محیط باشه باز با هم قاطی نمیشه بعد از پخت این دو لایه از هم تفکیک میشه)
برای کیک : تخم مرغ و شکر و وانیل رو پنج دقیقه خوب زدم تا کرم رنگ و کشدار بشه و بعد روعن مایع و شیر رو هم اضافه کردم و یک دقیقه هم زدم . مواد خشک شامل آرد و پودر کاکائو و بیکینگ پودر هم ۳ بار الک کردم و کم کم داخل موادم ریختم و با لیسک مخلوط کردم .
قالب رو از یخچال بیرون آوردم و مایه کیک رو روش ریختم . پخت این کیک به این صورت هست که قالب رو داخل یک ظرفی که توش آب هست قرار داده میشه . من داخل سینی گذاشتم و توی سینی آب ریختم . داخل فر از پیش گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه طبقه وسط ، یک و نیم ساعت قرار دادم . (تایم پخت متفاوته خودتون چک کنید)
بعد از پخت توی محیط موند و از دما افتاد و در یخچال قرار دادم . حداقل ۵، ۶ ساعتی بمونه و بعد دورش رو با چاقو آزاد کردم اگر دیدید که راحت بر می گرده روش یک دیس بزارید و برگردونید اگر نه می تونید چند ثانیه داخل آب ولرم بزارید و برگردونید.
بدون فر هم می تونید تهیه کنید . روی گاز قابلمه رو اب کنید و قالب رو داخل قابلمه که آب داره بزارید اما حواستون باشه آب نباید خیلی زیاد باشه تا دو سوم کمتر از قالب باشه و بعد روی حرارت رو به کم میزاریم تا بپزه .
👩🍳نوش جان🌹
.•●《🍓 @ashpazy_irani 🍇》●•.
آشپزی ایرانی🍔
#گز_آردی
#گز_آردی
شکر یک دوم پیمانه
گلوکز یک چهارم پیمانه( لوازم قنادی ها تهیه کنید)
گلاب یک چهارم پیمانه
سفیده تخم مرغ یک عدد
پسته پنجاه گرم در صورت تمایل بیشترم میتونید بزنید
آرد سفید مقداری
طرز تهیه
سفیده تخم مرغ رو با همزن برقی بزنید تا پف کنه و برفی بشه
شکر و گلاب رو مخلوط کنید روی حرارت ملایم بزارید تا شکر حل بشه وقتی غلظت گرفت گلوکز رو اضافه کنید و دوباره رو حرارت بزارید با حرارت ملایم تا شهد غلیظی بدست بیاد در حدی که وقتی بین دو تا انگشت تست کردیم کشدار و نخدار بشه
به این مرحله که رسید مقداری از شهد داخل سفیده میریزیم و هم میزنیم بعد کل سفیده رو داخل شهد میریزیم با دور تند همزن رو حرارت (کم) مخلوط سفیده و شهدو میزنیم حدود پنج دقیقه تا دوباره حجم بگیره (حرارت روشنه)
وقتی کاملا حجم گرفت و سفت شد همزن رو خاموش میکنیم( اواخر کار دیگه هم زدن سخت میشه چون سفته میشه .طبیعیه) و دوباره رو حرارت ملایم شروع به همزدن میکنیم (با قاشق) حواستون باشه ته نگیره و مدام هم بزنید( تقریبا هشت تا ده دقیقه طول کشید)
در اینجا باید مواد از قبل سفت تر شه اما زیاد از حد سفت نشه چون بعد از خنک شدن گز خشک میشه. اگه زود خاموش کنید گز شل میشه اگه دیر خاموش کنید و زیاد هم بزنید گز سفت و خشک میشه.به این مرحله رسید از حرارت بردارید و پسته یا هر مغز دیگه دوست دارید اضافه کنید من صد گرم پسته زدم چون خیلی پر پسته دوس دارم اختیاریه ولی بیشتر از صد دیگه نزنین
خوب حالا قالب مورد نظر رو کفشو یه لایه ارد بریزید از مواد روی ارد پخش کنید سطحشو صاف کنید دوباره مقداری ارد روی سطح گز میپاشیم منسجم میکنیم داخل یخچال پنج شش ساعت قرار میدیم
بعد با نوک چاقو لبه های قالبو آزاد کنید و گز رو قالبی جدا کنید و برشهای منظم بزنید
میتونی مدلهای مختلف مث سکه ای یا رولی در بیارید و داخل ارد بغلطونید
گزها رو داخل ظرف دربسته و داخل یخچال بزارید پانزده تا نیم ساعت قبل سرو از یخچال خارج کنید 👌😋پیمانه من لیوان دسته دار فرانسوی هست
تنها فوت کوزه گری غلظت شهد و غلظت نهایی که گفتم کاملا سفت بشه .
به جرات میتونم بگم از بازاریها هم بهتر شد 😋👌 این مقدار سیزده عدد گز اردی بمن داد
👩🍳نوش جان🌹
آشپزی ایرانی🍔
#کیک_توت_فرنگی .•●《🍓 @ashpazy_irani 🍇》●•.
#کیک_توت_فرنگی
آرد یک ونیم پیمانه
تخم مرغ 3عدد
شکر یک پیمانه
نشاسته ذرت 6ق س
شیرخشک 2ق س
کره125گرم
توت فرنگی 10تا15عدد (میتونه کم یا زیاد بشه)
بکینگ پودر 1ق چ
وانیل 1/2ق چ
اول آرد بکینگ پودر نشاسته ذرت وشیر خشک باهم الک میکنیم .فر بادرجه 180درجه گرم میکنیم
تخم مرغ.وانیل.کره به دمای محیط رسیده رااول باهم میزنیم درحد مخلوط شدن شکر افزوده وبا همزن با دور تند حدود 5تا6دقیقه میزنیم تا کرمی رنگ وسلم بشه .این مرحله مهم هست تنبلی نکنید آنقدر بزنید که خوب پوک بشه .مواد خشک که باهم الک کردیم به مواد اضافه میکنیم وبا همزن بادور کند یک دور میزنیم درحدی که مواد باهم مخلوط بشه .قالب کاغذروغنی انداخته و کاغذ روغنی را چرب کردم .مواد داخل قالب ریخته روی مواد توت فرنگی که ازوسط برش دادم چیدم وداخل فر ازقبل گرم شده بمدت 30تا45دقیقه میزاریم .تایم بسته به درجه حرارات کم یا زیاد میشه .بعداز پخت پنج دقیقه تایم میدیم که از حرارات بیفته با چاقو کناره ها راازقالب جدا کرده وروی توری سیمی برگردونده ودرصورت دلخواه روش پودرقند الک میکنیم .مواد به دمای محیط رسیده باشه کره نرم شده باشه .فر ازقبل حتما روشن کنید.مواد خشک حتما سه بار الک هوادهی کنید.از تازه بودن بکینگ پودر مطمین بشید.ارد مخصوص شیرینی پزی استفاده کنید سه صفر یانول وتوت فرنگی های سفت و کوچک استفاده کنید .بجای شیر خشک میتونید آرد استفاده کنید.دوستان تا 20دقیفه اول به هیچ وجه درکیکها در فر باز نکنید چون پف کیک میخوابه وکیکتون پف نمیکنه اگر توت فرنگی یا هر میوه ای که روی کیک میزارید فرو رفته توی این زمان میتونیدروی کیک میوه را دوباره شارژ کنید به هیچ وجه با دست میوه را داخل کیک فشار ندید خود کیک پف میکنه و میوه ها به کیک میچسبه.اگر نشاسته ذرت نداشتید میتونید کلا نشاسته ذرت وشیرخشک حذف کنیدوبجاشون آرد اضافه کنید که انموقع آرد مصرفی شما دوپیمانه خواهد بود نه یک پیمانه ونیم
👩🍳نوش جان🌹
.•●《🍓 @ashpazy_irani 🍇》●•.
#کباب_کوبیده
حالا دقیق موادی رو که خودم استفاده کردم بهتون میگم من وارد نیستم بار اولم بود و دقیق نمیدونم چه مقدار باید گوشت ریخت چه مقدار دنبه
همون مقداری رو ک خودم استفاده کردم و نتیجه عالی بود بهتون میگم
پانصد گرم گوشت گوساله داشتم به اضافه دویست گرم سینه مرغ به اضافه صد گرم دنبه
همرو با هم چرخ کردم .
سه تا پیاز متوسط داشتم اونم جدا چرخ کردم کامل ابشو گرفتم و به گوشت اضافه کردم. ی زرده تخم مرغ یکم نمک یک قاشق چای خوری بکینگ پودر و فلفل و زرد چوبه و یکم خسرو دار(خسرودار ی ادویه هست که از عطاری ها باید تهیه کنید) همرو با هم حسابی ورز دادمممم
حالا دوباره همه ی مواد رو از چرخ گوشت رد کردم.
حالا مواد کباب امادست
به سختی به سیخ کشیدمممم واقعا سه چهارتای اول سخت بود اما بعدا قلقش دستم اومد یکم برام راحت شد😄😄از نت سرچ کنید و فیلم به سیخ کشیدن کباب رو ببینید.
دستم رو یکی دو بار میزدم تو اب جوش و به کباب رو سیخ میگرفتم .
خب حالا اینجا مهمه یه زغال خیلی خوب درست کنید که من تجربشو ندارم همسر جان مسئول زغال درست کردن بودن😊
با ترس سیخ های کباب رو رو منقل گذاشتیم و سریع برگردونیدم و خدا روشکرررر کباب از سیخ جدا نشد و گرفت😍
👩🍳نوش جان
جلوگیری از حشره زدن حبوبات و برنج
سلام گلای تو خونه😋 کدبانوهای نمونه😂
چطورین؟ چخبرا؟
جونم براتون بگه که فصل گرماست و حشره زدن حبوبات و برنج🥺
.
برای جلوگیری از این مشکل، کافیه توی ظرف حبوباتون نمک بریزین و یه برگ بو🌱🧂
برای برنج هم میتونین از سیر🧄 نمک🧂 برگ بو🌱 و یا میخک استفاده کنین و لابلای برنجتون بریزین😍
👩🍳نوش جان🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#غذا_فوری #قارچ_شکم پر دوست دارین؟🍄
این یه رسپی خیلی آسون و فوقالعاده خوشمزه است.😍
مواد لازم:🤗
قارچ درشت به تعداد دلخواه🍄
پنیر خامه ای ۲۰۰ گرم🧀
فلفل خرد شده ۵۰ گرم🌶
ژامبون خرد شده ۱۰۰ گرم🥓
گردو خرد شده ۵۰ گرم😌
پنیر پیتزا ۱۰۰ گرم🧀
نمک،فلفل،پاپریکا،آویشن به مقدار لازم👌🏻
ساقه قارچ رو جدا میکنیم و با قاشق داخل قارچ رو کمی خالی میکنیم.🥄
تمام مواد رو با هم مخلوط میکنیم و داخل قارچها رو باهاش پر میکنیم و روشون رو پنیر پیتزا میریزیم.😍
داخل سینی فر رو فویل میندازیم و قارچها رو داخلش میچینیم.🤗
حدود ۱۵ دقیقه داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه میذاریم.🔥
قارچ ها موقع پخت آب میندازن این طبیعیه.💧
بعد از آماده شدن داخل ظرفی که دوست دارین بذارین و با ریحون تزئینش کنین.😍
این میزان مواد پنیری برای ۸ تا قارچ بزرگ کافیه.🍄
و نکته اینکه از پنیر خامهای که نمک داره استفاده کنین خوشمزه تر میشه.😋
👩🍳نوش جان🌹
8.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#غذا_فوری
#مافین سيب زميني
سيب زميني: سه عدد متوسط پنير پيتزا ٩٠گرم
كره حدود ٥٠گرم جعفري تازه خرد شده نصف ليوان
نمك و فلفل پول بیبر و آويشن و كمي زردچوبه
تركيب مخلوط سبزيجات نخود فرنگي و ذرت خورد شده با هم ١٠٠گرم
اول از همه سيب زميني هارا با آب بزاريد بپزه پوستش را بكنيد رنده كنين كره اضافه كنين و هم بزنيد تا آب بشه جعفري نمك و فلفل و زردچوبه و آويشن رو اضافه كنيد و هم بزنيد میتونین مول من تو #قالب مافین درست کنید یا قالب کمربندی رو چرب كنيد و مواد سيب زميني رو داخلش بريزين و با قاشق روشو صاف كنيد حالا مواد سبزيجاتمون رو كه از قبل بخار پز كرديم ميريزيم روش با كمي جعفري تازه و حالا روي سبزيجات پنير پيتزا ريخته فر را از ده دقيقه قبل گرم كنيد و بعد با دماي ١٨٠درجه به مدت ١٨دقيقه بزاريد بپزه وقتي پخت بزارين خنك بشه و بعد به راحتي از قالب جدا بشه 😍
تو اين غذا به جاي سبزيجات ميتونيد از مرغ يا گوشت ريش ريش شده استفاده كنيد كه با پياز و فلفل دلمه اي تفت داده بشه فقط از پخت كاملش مطمئن بشيد
👩🍳نوش جان🌹