آشپزخونه
@ashpazzkhooneh
کیک خیس پرتقالی
مواد لازم
آرد -- ۲ پیمانه
شکر -- ۱ پیمانه پُر
تخم مرغ -- ۳ عدد
آب پرتقال طبیعی -- کمتر از ۱ لیوان
روغن مایع -- نصف پیمانه
بیکینگ پودر - ۱ قاشق چایخوری
وانیل -- به مقدار لازم
پوست پرتقال رنده شده -- ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
1- تخم مرغ، شکر، وانیل را با دور متوسط همزن میزنیم حدود ۵ دقیقه تا کاملا روشن و کشدار شود.
2- آب پرتقال که بهتر است سرد نباشد را داخل کیک بریزید.
3- روغن هم به مواد اضافه کنید و مجدد هم بزنید.
4- آرد و بکینگ پودر را الک کرده و کم کم به مواد اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا آرد در کیک گلوله نشده و یکدست شود .
5- پوست پرتقال رنده شده را هم اضافه کنید.
6- مراقب باشید فقط پوستش را رنده کنید اگر قسمت سفیدش را رنده کنید کیک شما تلخ میشود .
7- کف قالب را با قلمو چرب کنید و مواد کیک را داخلش بریزید و بگذارید روی پایه فلزی.
8- دم کنی یا پارچه زا گذاشته و سپس در قابلمه را بگذارید.
9- با دمای متوسط حدود یک ساعت زمان میخواهد تا کیک بپزد.
10- در قابلمه را تا نیم ساعت به هیچ عنوان باز نکنید .
11- بعد از این مدت با خلال یا چنگال کیک را تست کنید اگر نچسبید کیک شما آماده هست.
12- داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد حدود ۴۵ دقیقه زمان لازم است . این زمان بستگی به دمای فر دارد و ممکن است متغیر باشد.
سس پرتقال
13- یک لیوان آب پرتقال را با یک قاشق غذاخوری شکر (اگر پرتقال ترش بود دو قاشق شکر بریزید) و یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت روی حرارت بگذارید .
14- کمی که غلیظ شد از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود.
15- کیک که خنک شد برش بزنید یا با سیخ چوبی چند تا حفره ایجاد کنید و سس را روی آن بریزید.
16- نیم ساعت زمان دهید تا سس به خورد کیک برود و در نهایت کیک شما آماده ی سرو است.
@ashpazzkhooneh
animation.gif
284.6K
دسر بیسکویتی
این دسر شبیه به چیز کیک انار است اما با این تفاوت که به جای خامه از ژله تمشک در طبقه وسط آن استفاده می شود.
مواد لازم
بیسکوئیت ساقه طلایی -- ۱ بسته
کره -- ۱۰۰ گرم
ژله تمشک -- ۱ بسته
بستنی وانیلی -- ۱ لیوان
ژله انار -- ۱ بسته
انار دانه شده -- به مقدار دلخواه
طرز تهیه
1- ابتدا ته قالب را یک کیسه پهن می کنیم .
2- بیسکوئیت را پودر کرده و با کره مخلوط می کنیم داخل قالب می ریزیم و با پشت قاشق کمی فشار می دهیم تا حالت چسبندگی پیدا کند.
3- داخل یخچال به مدت یک ساعت می گذاریم.
4- سپس پودر ژله تمشک را ابتدا با یک لیوان آب جوش و سپس با یک لیوان بستنی خوب مخلوط می کنیم.
5- کمی که خنک شد داخل قالب روی بیسکوئیت ها می ریزیم و دوباره داخل یخچال تا بسته شود
6- در آخر پودر ژله انار را با یک لیوان آب جوش و یک لیوان آب سرد مخلوط می کنیم.
7- زمانیکه به غلظت سفیده تخم مرغ رسید دانه های انار را به ژله اضافه کرده و داخل قالب می ریزیم و به مدت ۴ ساعت داخل یخچال می گذاریم.
@ashpazzkhooneh
آشپزخونه
@ashpazzkhooneh
طرز تهیه قلیه کدو حلوایی(برای3 نفر)
مواد لازم
کدو حلوایی کوچک -- 1 عدد
ماش -- 3/4 پیمانه
لوبیا قرمز -- 3/4 پیمانه
پیاز بزرگ -- 1 عدد
برنج -- 1/3 پیمانه
زعفران دم کرده -- 1/4 قاشق چایخوری
نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه -- به میزان لازم
روغن -- به میزان لازم
مغز بادام و گردو -- اختیاری
طرز تهیه
1- برای شروع کار تهیه قلیه کدو تنبل ابتدا باید حبوبات یعنی ماش و لوبیا قرمز را چند ساعت در آب خیس دهید. بهتر است این کار را از شب قبل انجام دهید و هر از گاهی آب حبوبات را عوض کنید.
2- حبوبات را به صورت جداگانه در قابلمه های مجزا بریزید و روی حرارت بگذارید تا با مقداری آب خوب بپزند. وقتی حبوبات کاملا پخته شد، آن ها را آبکش کنید و در کناری بگذارید.
3- در همین مدت که حبوبات در حال پخت هستند، کدو حلوایی یا کدو تنبل را خوب بشویید و پوست بگیرید. سپس آن را به مکعب های کوچک برش دهید. برش های کدو را به همراه یک الی دو پیمانه آب در قابلمه بریزید. آن را روی حرارت متوسط بگذارید تا پخته شود. حدودا 20 تا 30 دقیقه زمان برای پخت کدو کافی است. دقت داشته باشید که مقدار آب در هنگام پخت کدو زیاد نباشد چون خود کدو آب پس می دهد.
4- در این مرحله از تهیه قلیه کدو حلوایی یزدی باید کدوهای پخته شده را در غذاساز بریزید تا خوب ریز و پوره شوند. اگر به غذاساز دسترسی ندارید می توانید از گوشت کوب برقی هم کمک بگیرید.
5- سپس ماش و لوبیا قرمز را که قبلا آبکش کرده اید، به پوره کدو اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید.
6- حالا برنج را که از قبل شسته و خیس کرده اید، آبکشی کرده و به مخلوط کدو و حبوبات اضافه کنید. همه مواد را در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا برنج خوب بپزد.
7- یک پیاز بزرگ بردارید. بشویید، پوست گرفته و خوب ریز کنید. مقداری روغن در تابه بریزید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود. پیازها را اضافه کرده و با روغن تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شوند.
8- حالا وقت اضافه کردن ادویه هاست. نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه را اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. اگر دوست دارید در قلیه کدو حلوایی از مغز گردو و بادام استفاده کنید، در این مرحله آن ها را در تابه ریخته و با پیاز داغ خوب تفت دهید.
9- مقداری زعفران دم کرده و در کناری بگذارید.
10- برنج را تست کنید تا از پخته شدن آن مطمئن شوید. وقتی برنج کاملا پخته شده بود، مخلوط پیاز داغ را اضافه کنید. زعفران دم کرده را در قابلمه بریزید و اجازه دهید قلیه شما به مدت 20 دقیقه دم بکشد. سپس آن را در ظرف سرو بکشید و با سبزی تازه و نان نوش جان کنید.
نکات
⬅️ این غذا را می توان بدون برنج هم تهیه کرد. هم چنین می توانید کدوی پخته شده را پوره نکرده، آن را تفت دهید و به صورت برش های مکعبی کنار خوراک سرو کنید.
⬅️ این قلیه کدو حلوایی با ماش و لوبیا قرمز تهیه شد. اما قلیه کدو حلوایی با عدس هم تهیه می شود. برای تهیه قلیه کدو حلوایی و عدس به ازای یک کیلوگرم عدس حدودا 125 گرم عدس پخته شده کافی است.
@ashpazzkhooneh
آشپزخونه
@ashpazzkhooneh
شیرینی دانمارکی
مواد لازم
تخم مرغ : 2 عدد
خمیر مایه1 : قاشق غذاخوری
شیر : 1/2 پیمانه
روغن مایع ; 1/2 پیمانه
زعفران : به میزان لازم
وانیل : 1 قاشق چای خوری
آرد سفید : 3پیمانه
شکر : 3/4 پیمانه + 1 قاشق مرباخوری
آب : 1/2 پیمانه
دارچین :1 قاشق چای خوری
مراحل پخت
در ابتدا خمیر این شیرینی تهیه می شود.
برای این کار شیر و خمیر مایه را در یک ظرف تمیز مخلوط نمایید.
اجازه دهید به مدت 20 دقیقه در ظرف باقی بماند.
در همین حین که به مایع خمیر فرصت داده اید یک تخم مرغ را با روغن مایع مخلوط کنید و به مایع خمیر اضافه کنید.
1/4 پیمانه شکر را با دو قاشق مربا خوری زعفران دم کرده و نصف میزان وانیل دستور مخلوط کنید.
سپس به آرامی 2/5 پیمانه آرد را به مخلوط اضافه می کنیم و آن را هم می زنیم تا گلوله ایجاد نشود.
یک خمیر نرم و لطیف ایجاد خواهد شد.
به خمیر اجازه استراحت بدهید.(حدود 1 ساعت تا حجم آن دو برابر شود).
تهیه کرم ما بین خمیر:
1/4 پیمانه آرد سفید را با 1/2 پیمانه شکر، آب، دارچین و کمی وانیل مخلوط کنید.
کرم را روی حرارت هم می زنیم تا به قوام آمده و به رنگ قهوه ای روشن یا کرمی رنگ تبدیل شود.
خمیر آماده را با وردنه به شکل مربع به قطر نیم سانت باز می کنیم.
کرم را بر روی ابتدای خمیر می مالیم و شروع به لوله کردن خمیر می کنیم.
برش های عرضی بر روی خمیر ایجاد کرده و به شکل مربع در می آوریم.
سپس خمیرها را بر روی سینی فر چیده و بر روی آنها نایلون کشیده تا حجم شان دو برابر شود.(30 دقیقه کافی ست)
بهتراست در این مدت خمیرها را داخل یخچال قرار دهید.
از مخلوط نصف یک زرده تخم مرغ با کمی زعفران برای رومال کردن خمیرها استفاده می کنیم.
فر را با حرارت 170 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه گرم کنید.
خمیر را از یخچال بیرون آورده با استفاده از برس، بر روی آنها از روکش تهیه شده می کشیم.
برای تهیه شهد رویه شیرینی ها از ترکیب 2 قاشق غذا خوری شکر با 4 قاشق غذا خوری آب و چند قطره آبلیمو و کمی زعفران که بر روی حرارت گذاشته ایم، استفاده می کنیم.
این شهد را بلافاصله بعد از خارج کردن شیرینی ها از فر بر روی آنها خواهیم ریخت.
@ashpazzkhooneh
آشپزخونه
@ashpazzkhooneh
کیک موز با کرم پنیر
مواد لازم
پوره موز: 1 و نیم فنجان
آب لیموی تازه: ۲ قاشق چای خوری
آرد: 3 فنجان
جوش شیرین: 1 و نیم قاشق چای خوری
نمک: یک چهارم قاشق چای خوری
کره نرم: سه چهارم فنجان
شکر: 2 و یک هشتم فنجان
تخم مرغ: 3 عدد بزرگ
وانیل: 2 قاشق چای خوری
شیر: 1 و نیم فنجان
مواد لازم برای تهیه فراستینگ:
کره نرم: نصف فنجان
پنیر خامه ای نرم: 225 گرم
وانیل : 1 قاشق چای خوری
پودر شکر :3 و نیم فنجان
مراحل پخت
فر را روی دمای ۱۶۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم شود.
سینی را چرب کنید و روی آن آرد بریزید.
در ظرفی پوره موز را با آبلیمو مخلوط کنید.
در ظرفی دیگر، آرد، جوش شیرین و نمک را مخلوط کنید.
در ظرف سوم کره و شکر را مخلوط کرده و آنقدر هم بزنید تا کرم رنگ و حجیم شود. دوباره شروع به هم زدن کنید و همزمان یکی یکی تخم مرغ ها را به مایه اضافه کنید.
وانیل را اضافه کنید.
ظرف حاوی آرد را کم کم در سه مرحله با شیر به ظرف سوم اضافه کنید و حسابی هم بزنید. مخلوط باید یکدست باشد.
پوره موز و آبلیمو را اضافه کنید. مواد را کاملا با هم مخلوط کنید.
مایه کیک را در سینی بریزید و آن را صاف و یکدست کنید.
کیک را حدود ۴۵ تا ۱ ساعت در فر بپزید.
برای تشیص اینکه کیک پخته یا نه می توانید یک خلال دندان وسط کیک فرو کنید، اگر خمیر به آن نچسبد نشانه پخته شدن کیک است.
اگر می خواهید کیک مرطوب شود بلافاصله از خارج کردن کیک از فر آن را در فریز قرار دهید.
برای درست کردن فراسینگ:
پنیر خامه ای و کره را هم بزنید تا نرم شوند.
وانیل و پودر شکر را افزوده و کاملا مخلوط کنید.
مایه فراسینگ را روی کیک سرد شده بریزید و کیک را سرو کنید.
@ashpazzkhooneh
آشپزخونه
@ashpazzkhooneh
پاستیل پوست پرتقال
مواد لازم
پرتقال -- 3 عدد
شکر -- 2 پیمانه
آب -- 1 پیمانه
میخک یا چوب دارچین -- یک تکه (دلخواه)
شکلات تخته ای -- 200 گرم
طرز تهیه پاستیل
1- پرتقال ها را بشویید و خشک کنید. حالا از قسمت بالا و پایین آنها یک دایره ببرید. روی پوست باقیمانده سه چهار برش عمودی بزنید. تکه های پوست پرتقال را جدا کنید و آنها را به صورت خلالی برش بزنید. پرتقال را در یخچال بگذارید و هر وقت خواستید مصرف کنید چون در تهیه پاستیل پوست پرتقال به آن نیازی ندارید. میتوانید از آن برای تهیه کیک پرتقال، فرنی پرتقال یا مرغ پرتقالی استفاده کنید.
2- پوست پرتقال ها را در قابلمه کوچکی بریزید. آب به اندازه ای اضافه کنید که رویشان را بپوشاند. بگذارید ۱۰ دقیقه بجوشد. آب را عوض کنید. این مرحله را سه بار انجام دهید تا تلخی پوست پرتقال گرفته شود.
3- حال، پوست پرتقال ها را با دو پیمانه شکر و یک پیمانه آب تازه و در صورت تمایل میخک یا چوب دارچین بجوشانید وقتی آب جوش آمد شعله را کم کنید و در قابلمه را بردارید. بگذارید تا پوست پرتقال شفاف شود (حدود بیست دقیقه). البته انتظار نداشته باشید کامل شفاف شود. تنها کمی حالت شفاف پیدا میکند. در این مرحله میتوانید پوست پرتقال را همراه شربت در یخچال بگذارید و تا یکی دو هفته بعد استفاده کنید.
4- روی یک سینی یا دیس کاغذ روغنی یا ورقه آلومینیومی بکشید. پوست پرتقال ها را از شربت خارج کنید و روی دیس بچینید و یک ساعت صبر کنید تا کمی خشک شوند. شکلات را به روش بنماری آب کنید. سپس پاستیل پوست پرتقال را تا نیمه در شکلات ذوب شده فرو کنید و دوباره در دیس بچینید.
5- حالا بگذارید در یخچال خنک شوند و بعد سرو کنید. نوش جان!
نکات
⬅️ شکلات را میتوانید از دستور حذف کنید و بعد از خشک شدن پاستیل پوست پرتقال آن را به همان شکل میل کنید.
⬅️ میتوانید به جای استفاده از شکلات، پوست پرتقال را در شکر بغلتانید و پاستیل پرتقال شکری تهیه کنید
@ashpazzkhooneh