آشپزخونه
@ashpazzkhooneh
سوفله اسفناج و ژامبون
مواد لازم
اسفناج ... 300 گرم
شکر ... یک قاشق سوپخوری
سس بشامل ... یک فنجان
آرد سفید ... یک قاشق سوپخوری
کالباس ... 250 گرم
کره ... 100 گرم
پنیر گرویر ... 50 گرم
زرده تخم مرغ ... 4 عدد
سفیده تخم مرغ ... 4 عدد
فلفل و نمک ... به مقدار لازم
طرز تهیه
1- ساقه اسفناج را از برگش جدا کنید و برگ های آن را تمیز بشویید.سپس برگ ها را با یک قاشق مرباخوری جوش شیرین ، مقداری نمک و 2 تا 3 لیوان آب روی حرارت قرار دهید و در ظرف را باز نگه دارید و اجازه دهید تا آب اسفناج ها به جوش بیاید.در این فاصله اسفناج ها را چند دفعه هم بزنید.
2- وقتی اسفناج به جوش آمد 15 دقیقه با حرارت کم آن را هم بزنید تا بپزد.اسفناج پخته شده را در صافی بریزید و کمی فشار دهید تا آب اضافی آن کشیده شود. سپس کره را در یک ظرف لعابی که روی حرارت ملایم قرار دادیم آب کنید و داخل کره یک قاشق آرد بریزید و هم بزنید تا آرد کمی سرخ شود. بعد اسفناج را به آرد سرخ شده اضافه کنید و هم بزنید تا آب اسفناج کاملا بخار شود. مخلوط آرد و اسفناج را از روی حرارت بردارید و کالباس های خرد شده را به آنها اضافه کنید.
4- سپس سس بشامل را داخل آن مخلوط کنید و کاملا هم بزنید.
5- در ظرفی جدا گانه زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید. و سفیده را آنقدر هم بزنید تا سفت شود و از ظرف بر نگردد . زرده را هم انقدر بزنید تا کف کند و سفید شود.مایه اسفناج را با زرده تخم مرغ مخلوط کنید و بعد سفیده را به آرامی به مایه اسفناج اضافه کنید.
6- کف ظرف مورد نظرتان را چرب کنید و نصف پنیر رنده شده را ته ظرف بپاشید. سپس مواد سوفله آماده شده را در ظرف بریزید و روی سوفله را با پنیر بپوشانید.
به دو روش میتوانید سوفله را بپزید.
🔸 از طریق حرارت مستقیم و از طریق بن ماری،اگر خواستید به روش بن ماری سوفله را بپزید میتوانید ظرف سوفله را در یک ظرف دیگری قرار دهید طوری که نصف ظرف سوفله در آب قرار گیرد.
بعد ظرف آب را داخل فر میگذاریم و فر را با دمای 350 درجه سانتی گراد روشن میکنیم و سوفله را به مدت 30 تا 45 دقیقه در فر قرار میدهیم تا پف کند و بپزد.دقت کنید که در این مدت در فر را باز نکنید. و بلافاصله سوفله آماده شده را مصرف کنید.
🔸 اگر هم بخواهید با حرارت مستقیم سوفله را بپزید باید ظرف سوفله را در اولین طبقه فر از پایین قرار دهید تا بپزد.
نکات
🔻 زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه.
🔺 زمان پخت و انتظار آن در حدود 45دقیقه میباشد .
@ashpazzkhooneh
کله جوش
مواد لازم
گوشت چرخ کرده ... 300 گرم
گردو ... 10 عدد
کشک ... 200 گرم
آرد ... 2 قاشق غذاخوری
پیاز متوسط ... 2 عدد
نعنا خشک ... 2 قاشق غذاخوری
آب ... 4 لیوان
زردچوبه ... به مقدار لازم
نمک ... به مقدار لازم
فلفل ... به مقدار لازم
طرز تهیه
1- پیازها را پوست بکنید و خلالی خرد کنید.
2- داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و پیازهای خرد شده را درون روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شود.
3- سپس مغز گردو ها را خرد کنید و یه پیاز داغ اضافه کنید ، کمی تفت دهید تا گردو ها نیز نرم شود.
4- گوشت چرخ کرده را درون کاسه ای بریزید و نمک و فلفل اضافه کنید ، کمی گوشت را ورز دهید و با دست گلوله های کوچکی از گوشت درست کنید.
5- سپس گوشت قلقلی ها را در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
6- قابلمه ای را روی حرارت متوسط قرار دهید و درون آن 4 لیوان آب بریزید.
7- سپس آرد ، مقداری زردچوبه ، نمک و فلفل بریزید و بگذارید به جوش بیاید.
8- پس از اینکه آب به جوش آمد کشک را اضافه می کنیم و مواد را خوب با هم مخلوط می کنیم.
9- پس از 10 دقیقه که مواد جوشید می توانید پیاز داغ ، مغز گردو ها و گوشت قلقلی سرخ شده را اضافه کنید.
10- در انتها نعنا را می ریزیم و اجازه می دهیم 10 دقیقه دیگر مواد بجوشد.
11- در آخر غذا را از روی حرارت بر می داریم و در ظرف مناسبی سرو می کنیم.
@ashpazzkhooneh
میلک شیک نوتلا
در هنگام تهیه نوشیدنی میلک شیک نوتلا از یخ استفاده نکنید. برای خنک کردن این نوشیدنی باید آن را در فریزر بگذارید. میلک شیک نوتلا در عین ساده بودن اصلا فوری نیست. لیوان های شیک باید به مدت ۴ ساعت در فریزر استراحت کنند.
مواد لازم
لیوان بزرگ ... ۴ عدد
نوتلا ... یک شیشه
بستنی وانیلی ... ۳۵۰ گرم
شیر ... یک لیتر
سس شکلات یا شکلات آب کرده ... مقدار دلخواه
سس کارامل ... به مقدار دلخواه
خامه قنادی ... ۲۵۰ گرم
فندق خام ... به میزان لازم
طرز تهیه
1- لیوانهایی که قبلا سرد کردهاید را از یخچال بیرون بیاورید. شکلات آب شده یا سس شکلاتی را به صورت نامنظم به دیواره داخلی لیوان بریزید. چون لیوانهایتان یخ زده هستند شکلات روی لیوان ثابت میماند.
2- همه بستنی را در مخلوط کن بریزید. به ازای هر نفر ۲۰۰ میلی لیتر شیر و برای هر نفر ۲ قاشق غذاخوری نوتلا اضافه کنید. مخلوط کن را روشن کنید و مواد را آنقدر میکس کنید تا مایع ماست مانندی درست شود.
3- مواد مخلوط شده را همراه ظرف میکسر و لیوانهای شکلاتی در فریزر بگذارید.
4- خامه قنادی را در یک ظرف بریزید و با همزن برقی حسابی هم بزنید. بعد از آماده شدن خامه را در قیف قنادی بریزید. اگر قیف ندارید از یک قاشق استفاده کنید.
5- در هر لیوان یک اسکوپ خامه بریزید. سپس مایه شیک را که قبلا در مخلوط کن درست کردید را روی آن بریزید. دوباره کمی خامه بریزید.
6- شیک نوتلا آماده است. میتوانید آن را به دلخواه دیزاین کرده و سرو کنید.
@ashpazzkhooneh
#شیر_برنج_خامه_ای
🔸مواد لازم
برنج یک پیمانه پلوپز
شیر حدودا یک و نیم لیتر
گلاب یک استکان
خامه 100 گرم
✍️طرز تهیه:
ابتدا از چند ساعت قبل بهتره برنج رو خیس کنید با مقداری آب و بعد با شعله کم بزارید بپزه و از همون ابتدا حدود یک لیوان از شیر رو هم اضافه کنید و بزارید حسابی نرم بشه و بپزه و شیر رو هم هر از چند گاهی اضافه کنید تا تموم بشه و بعد در آخرای پخت که حسابی پخته و تقریبا جاافتاده شده گلاب و خامه رو با هم مخلوط کنید و اضافه کنید و بعد از چند دقیقه شعله رو خاموش کنید و بعد در ظرف مناسب بریزید و بزارید حسابی خنک بشه و بعد با مربای گل محمدی میل کنید عالیه حتما امتحان کنید.
@ashpazzkhooneh
دسر ماست و انار
مواد لازم
ماست
انار ترش
نعناع و گل دلخواه (خشک)
نمک و فلفل سیاه
دسر میوه ای
طرز تهیه
1- ابتدا انارها را شسته و دون کنید.
2- ماست را داخل لیوان های دسر ریخته و مقداری نعناع خشک و نمک اضافه کنید.
3- حالا دانه های انار را روی ماست ریخته و با برگ نعناع تازه تزیین کنید و دسر را در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
نکات
🔶 در صورت تمایل مقداری شکر و خامه هم به ماست اضافه کنید.
🔷 این دسر با ماست خامه ای سون بسیار لذیذ خواهد بود.
🔶 بهتر است از انار شیرین و آبدار در تهیه این دسر استفاده شود.
🔷 بهتر است دسر 6تا8ساعت داخل ظرف دربسته داخل یخچال استراحت کند تا کاملا طعم دار شود.
@ashpazzkhooneh
اشترودل سیب و کشمش 4 لایه با خمیر یوفکا
مواد لازم
لیمو ترش بزرگ ... 1 عدد
سیب متوسط ... 4 عدد
گردو خرد شده ...50 گرم
تکه های نان تست ... 1 لیوان
دارچین ...2 قاشق چایخوری
شکر قهوه ای 150 گرم
خمیر یوفکا 4 تا 6 عدد
روغن آفتابگردان 4 قاشق
کشمش 1/2 لیوان
طرز تهیه
1- فر را تا دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
2- یک کاسه پر از آب سرد حاضر کنید و آب لیمو را در آن بچکانید. سیب ها را پوست بگیرید و مکعب مکعب ببرید. آنها را در کاسه آب بریزید تا سیاه نشود.
3- در کاسه ای دیگر، گردو خرد شده، تکه های نان تست، دارچین و نصف شکر قهوه ای را بریزید و بهم بزنید. یک دستمال آشپزی مستطیلی شکل را پهن کنید و با کمک قلمو آشپزی کمی روغن به خمیر یوفکا بمالید . 1/3 از مخلوط گردو را روی آن بپاشید.
4- به همین ترتیب لایه های بعدی را روی هم قرار دهید. تا لایه چهارم از خمیر را قرار دهید.
5- سیبها را آبکش کنید و با کشمش و بقیه شکر و آبلیمو مخلوط کنید و روی لایه چهارم قرار دهید.(حدودا 2 سانتی متر باید از گوشه های هر لایه خالی بماند.) حالا آرام آرام اشترودل را رول کنید.
6- اشترودل را روی کاغذ شیرینی درون سینی فر قرار دهید و آن را به مدت 20 دقیقه تا زمانی که روی آن طلائی شود در فر بپزید.
@ashpazzkhooneh
یتیمک
مواد لازم
بادمجان ...4 عدد متوسط
لوبیا چشم بلبلی ... 170 گرم
آب تمبر هندی ... نصف لیوان متوسط
پیاز ... 1 عدد بزرگ
آب ... 1 لیوان متوسط
روغن مایع ... به مقدار لازم
نمک ... به مقدار لازم
زردچوبه... به مقدار لازم
فلفل قرمز ... به مقدار لازم
طرز تهیه
1- ابتدا لوبیا چشم بلبلی را در یک قابلمه جداگانه بریزید و کمی آب پر کنید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد.
2- پیاز را نگینی خرد کنید و در ماهی تابه با کمی روغن تفت دهید.
3- بادمجان ها را نیز پوست کرده و برای رفع تلخی آن، در آب نمک به مدت یک ربع قرار دهید.
4- سپس بادمجان ها را بشویید و به صورت حلقه ای درشت خرد کنید.
5- بادمجان های حلقه شده را به ماهی تابه حاوی پیاز داغ اضافه کنید.
6- سپس ادویه های لازم مانند نمک، زردچوبه و فلفل قرمز را نیز به بادمجان اضافه و با هم مخلوط کنید.
7- بادمجان ها را کمی در ماهی تابه تفت بدهید تا با ادویه ها خوب مخلوط شوند.
8- سپس یک لیوان آب گرم را به ماهی تابه اضافه کنید.
9- به مدت نیم ساعت بگذارید تا مواد خوب پخته شوند.
10- پس از پخت بادمجان آب تمبر هندی و لوبیا چشم بلبلی را به ظرف اضافه کنید و مواد را مجدد مخلوط کنید.
11- زمانی که آب تمبرهندی به خورد مواد برود و تقریبا آب تمام شود صبر کنید، سپس غذای شما آماده است.
@ashpazzkhooneh
فری تاتای سبزیجات (ایتالیایی)
مواد لازم
پیاز خرد کرده ... یک دوم پیمانه
روغن ... به میزان لازم
بروکلی گلچهای خرد کرده و پخته ... 2 پیمانه (300 گرم)
فلفل دلمهای رنگی خرد کرده ... یک پیمانه
ریحان خرد کرده ... 2 قاشق سوپخوری
پاستا پنه پخته ... یک پیمانه
نمک و فلفل ... به میزان لازم
مرغ پخته و خرد کرده ... یک پیمانه
پنیر موزارلا رنده کرده دالیا ... یک دوم پیمانه
تخممرغ همزده ... 6-8 عدد
پنیر اضافی ... یک دوم پیمانه
طرز تهیه
1- فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید.
2- آنگاه در تابه مناسبی پیاز و قدری روغن را روی حرارت تفت دهید تا نرم و سبک شود.
3- حالا بروکلی را بیفزائید و یک دقیقه دیگر تفت دهید.
4- سپس در ظرف مناسبی فلفل دلمهای، ریحان، پاستا، نمک، فلفل، مرغ و پنیر را به همراه پیازداغ و بروکلی بریزید و مخلوط کنید.
5- اینک تخممرغها را افزوده و با مواد ترکیب کنید.
6- سپس ظرف مناسبی را به روغن آغشته کنید.
7- حالا مایه فراهم کرده را در آن بریزید، سطح آن را صاف کنید و پنیر بریزید.
8- اکنون در فر گرم کرده به مدت 20-30 دقیقه بپزید تا فریتا پخته و طلائی شود.
نکته
👈 در صورت دلخواه میتوانید پس از نیمپز شدن، سطح فریتاتا را با پنیر اضافی بپوشانید تا زیباتر و خوشمزهتر شود.
@ashpazzkhooneh
كوفته سيب زمينی مغزدار
مواد لازم
تخم مرغ ... هفت عدد
سيب زمينی متوسط ... چهار تا پنج عدد
پياز ... یک عدد
فلفل كاپی ... یک عدد
روغن زيتون ... یک قاشق سوپخوری
جعفری خرد شده ... یک قاشق سوپخوری
آرد و آرد سوخاری ... به ميزان لازم
نمك و فلفل سياه ... به ميزان لازم
روغن سرخ كردنی ... به ميزان لازم
طرز تهیه
1- شش عدد از تخم مرغ ها را آبپز کرده، پوست گرفته و كنار می گذاريم. سيب زمينی ها را آبپز كرده و اجازه می دهيم تا خنك شوند، سپس آنها را رنده می كنيم.
2- پياز و فلفل کاپی را به صورت خيلی ريز خرد کرده و به سيب زمينی های رنده شده، همراه نمك و فلفل اضافه می كنيم.
3- روغن زيتون، جعفری و تخم مرغ دیگر را اضافه كرده و با دست مواد را با هم مخلوط می نماييم.
4- كمی آرد به آن اضافه کرده تا مواد قوام و چسبندگي لازم را پيدا كند.
5- از مواد به اندازه يك نارنگی درشت برداشته، با دست آن را باز كرده، يك عدد تخم مرغ آبپز وسط آن قرار داده و با دست آن را بسته و فرم می دهيم.
6- توپ های آماده را درون آرد سوخاری غلطانده و در روغن فراوان سرخ می کنیم.
@ashpazzkhooneh