آشپزخونه
@ashpazzkhooneh
کیک ماکارونی و پنیر
مواد لازم
پنیر رنده شده ... 3 پیمانه
ماکارونی فرمی ... 500 گرم
کالباس بیکین دودی ... 300 گرم
پیاز ... 1/2 پیمانه
خامه ... 2 پیمانه
آرد ... 1/3 پیمانه
کره ... 1 پیمانه
تخم مرغ ... 5 عدد
نمک و فلفل ... به مقدار کافی
طرز تهیه
1- ابتدا ماکارونی را بپزید. قابلمهای پر از آب را با قدری نمک و روغن بجوشانید و ماکارونی فرمی را طبق دستور نوشته شده روی بسته بندی بپزید.
2- پنیر را داخل کاسه بزرگی رنده کنید. تابهای را روی گاز بگذارید تا داغ شود. همین طور که تابه داغ میشود کمی کره داخل آن بریزید. وقتی کره ذوب شد کالباس بیکن و پیاز خرد شده را داخل تابه بچینید (کالباس را هم خرد کنید). بیکن و پیاز را حدود ۱۵ دقیقه تفت بدهید تا پیاز نرم و طلایی رنگ شود.
3- در این مرحله فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
4- حال باید سس پنیر را تهیه کنید. قالب کره را داخل شیرجوشی قرار دهید و بگذارید روی حرارت ملایم ذوب شود.
5- آرد را به تدریج روی کره ذوب شده الک کنید. سپس خامه را اضافه کنید و با همزن دستی مواد را هم بزنید. به تدریج پنیر رنده شده را اضافه کنید و همزمان با دست دیگرتان هم بزنید.
6- وقتی همه پنیر اضافه شد سس آماده است. سس پنیر را روی ماکارونی پخته و آبکش شده بریزید، فقط ۱/۲ پیمانه از سس را نگه دارید و بگذارید داخل شیرجوش باقی بماند (بعداً به عنوان روکش کیک استفاده میشود).
7- حال پیاز و بیکن سرخ شده را به ماکارونی اضافه کنید.
8- قدری هم نمک و فلفل بپاشید و هم بزنید. قبل از اضافه کردن تخم مرغ ۵ دقیقه صبر کنید تا ماکارونی و پنیر خنک شود. اگر تخم مرغ را به پنیر داغ اضافه کنید بلافاصله داخل آن سفت میشود و بعداً کیک خودش را نمیگیرد.
9- تخم مرغها را در کاسه دیگری بشکنید و خوب هم بزنید. وقتی مخلوط ماکارونی و پنیر خنک شد، تخم مرغهای همزده را به آن اضافه کنید.
10- خوب کف قالب مورد نظر را با کره چرب کنید و بعد هم آرد بپاشید. مخلوط ماکارونی و پنیر را داخل قالب بریزید و به آرامی آن را فشار بدهید تا کمی فشرده شود. حال آن را ۳۵–۴۵ دقیقه در فر قرار دهید تا کاملاً پخته و طلایی رنگ شود. میتوانید یکی دو دقیقه آخر شعله روی فر را روشن کنید تا روی کیک ماکارونی و پنیر هم طلایی شود.
11- ۱۵ دقیقه صبر کنید قالب خنک شود سپس کیک را در ظرف مورد نظر برگردانید. برای سرو، ۱/۲ پیمانه سس پنیر باقیمانده را مجدداً گرم کنید و روی کیک بریزید.
نکته: مرحله چرب کردن قالب خیلی اهمیت دارد در غیر این صورت ماکارونی از قالب جدا نخواهد شد.
@ashpazzkhooneh
♉️ تمیز کردن تخته گوشت
🍥 یکی از مواردی که باید به آن توجه داشته باشیم اینست که استفاده طولانی مدت و تمیز نکردن تخته گوشت باعث رشد باکتریها بر روی آن می شود.
〽️ برای پاک کردن تخته گوشت چوبی از لیمو، جوش شیرین و سرکه استفاده کنید.
〽️ روش کار به این صورت است که مقداری جوش شیرین روی تخته بریزید و با لیمو روی آن بمالید.
〽️ در نهایت تخته را با یک پارچه آغشته به سرکه پاک کرده و آن را آب بکشید.
@ashpazzkhooneh
#تمیز_کردن_صفحه_Lcd
موقع خرید Lcd یا Tv داخل جعبه دستمالی مخصوص داره که کافیه نم دارش کنین و با همون صفحه رو تمیز کنین.
اگر اون دستمال رو گم کردین یا به هر دلیلی ندارین. میتونین از عینک فروشیا. دستمال مخصوص پاک کردن شیشه عینک بخرین و با همون تمیز کنین😍😍.
آخرین راه حلم اینه که از دستمال مخصوص شیشه مارک ناژه استفاده کنین.که باز هم نم دار کنین و شیشه و قاب تی وی رو تمیز میکنین😍😍
.
🛑🛑🛑🛑به هیچ عنوان از شیشه پاک کن استفاده نکنین یا اسپری آب به صورت مستقیم روی صفحه اسپری نکنین🛑🛑🛑🛑
.
😍😍 تلویزیون خاموش باشه و خنک😍
.
@ashpazzkhooneh
ماکارونی با سس سیر و پنیر
مواد لازم
ماکارونی فرمی ... 400 گرم
سیر ... 1 بوته
شیر ... 2 لیوان
کره ... 4 قاشق غذاخوری
خرده نان ... 1 لیوان
آرد ... 4 قاشق غذاخوری
آویشن ... 1 قاشق غذاخوری
پنیر رنده شده ... 2 لیوان
روغن زیتون ... به مقدار لازم
طرز تهیه
1- بوته سیر را بپزید یا داخل فر کباب کنید. سپس انتهای بوته سیر را با چاقو جدا کنید و سیرهای پخته یا کباب شده را داخل کاسه ای بریزید.
2- نصف کره را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود ، آرد را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آرد طلایی شود.
3- سیر له شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید، سپس شیر را کم کم اضافه کنید. پس از اینکه سس کمی جوشید پنیر رنده شده را اضافه کنید ، اجازه دهید سس غلیظ شود. سپس از روی حرارت بردارید.
4- نصف دیگر کره را داخل ماهیتابه بریزید و پس از اینکه ذوب شد خرده نان را اضافه کنید و با حرارت متوسط تفت دهید تا خرده نان طلایی و برشته شود سپس از روی حرارت بردارید.
5- ماکارونی فرمی را طبق دستور روی بسته بندی بپزید و آبکشی کنید. قالب را چرب کنید ، ماکارونی فرمی را با سس مخلوط کنید و داخل قالب بریزید و روی ان را با خرده نان برشته شده بپوشانید و روی آن آویشن بپاشید.
6- قالب را داخل فر با دمای 200 درجه سانتیگراد به مدت 20 – 30 دقیقه قرار دهید تا آماده شود ( میتوانید ماکارونی را روی اجاق گاز نیز آماده کنید ).
@ashpazzkhooneh
بروکلی پنیری
مواد لازم
كلم بروكلی ... ٣ پيمانه
تخم مرغ بزرگ ... ١عدد
موزارلا ... ١.٥ پيمانه
پارمسان رنده شده ... ١/٤ پيمانه
سير ... ٢عدد
پونه ... ١/٢ قاشق چای خوری
نمك دريا يا هيماليا ... به مقدار لازم
جعفری تازه خرد شده ... ٢ قاشق چای خوری
طرز تهيه
1- همه مواد به غير از جعفری را داخل كاسه ریخته و خوب هم ميزنيم تا مخلوطمان كاملا يك دست شود (نصف پيمانه موزارلا را نگه داريد برای مرحله آخر)
2- بعد از آن مخلوط را روی يك سينی كه كف آن را با كاغذ نسوز پوشانده اید پهن کرده و داخل فر ( از قبل گرم شده ٤٢٥ درجه ) به مدت 20 دقیقه قرار دهید.
3- بروكلی پنيری را بيرون آورده و مابقی پنير موزارلا را همراه با جعفری تازه روی آن ميريزيم و مجدد داخل فر گذاشته تا به مدت 10 دقیقه دیگر بپزد.
@ashpazzkhooneh
آشپزخونه
@ashpazzkhooneh
🍋 موس لیمویی🍋
مواد لازم
آب لیموترش ... یک عدد بزرگ
آب لیموترش ... یک عدد کوچک
شکر ... 70 گرم
زرده تخممرغ ... 5 عدد
پنیر خامهای ... 250 گرم
ورقه ژلاتین ... یک و نیم عدد
خامه زده شده ... 200 میلی لیتر
رنگ خوراکی زرد ... (دلخواه)
طرز تهیه
1- در یک کاسه بزرگ آب لیموترشها را با یکدیگر مخلوط کنید.
2- شکر و زردههای تخممرغ را اضافه کنید و هم بزنید.
3- یک سوم قابلمهای را از آب پر کنید و بگذارید روی حرارت کم جوش بیاید. کاسه همزن را به صورتی روی قابلمه قرار دهید که کف آن با آب در تماس نباشد و فقط حرارت آن را گرم کند.
4- مخلوط را به طور مداوم به مدت 5- 3 دقیقه هم بزنید تا غلیظ شود سپس از روی حرارت بردارید.
5- ژلاتین را در آب خیس کنید.
6- وقتی مخلوط هنوز گرم است ورقههای ژلاتین را درون کاسهای قرار دهید و روی آنها مقداری آب سرد بریزید. چند دقیقه وقت میگیرد تا ورقههای ژلاتین نرم شوند.
7- ورقههای ژلاتین را به مخلوط اضافه کنید.
8- ورقههای ژلاتین را از آب خارج کنید و کمی آنها را فشار دهید تا هرگونه آب اضافی آنها خارج شود سپس آنها را به مخلوط که هنوز گرم است اضافه کنید و کمی هم بزنید تا کاملا درون مخلوط حل شوند. مخلوط را در دمای اتاق قرار دهید تا خنک شوند.
9- خامه و پنیر را اضافه کنید.
10- وقتی مخلوط خنک شد ابتدا خامه سپس پنیر را به آن اضافه و خوب آنها را با هم مخلوط کنید.
11- مخلوط را درون یخچال قرار دهید.
12- مخلوط را درون لیوانهایی که از قبل آماده کردهاید بریزید سپس آنها را به مدت 4- 3 ساعت درون یخچال قرار دهید تا خوب خنک و کمی سفت شوند.
13- موس لیموها را از یخچال بیرون بیاورید و روی هر کدام از آنها را با اسلایس کوچک لیمو و برگ نعنا و خامه فرم گرفته و یا میوه دلخواه مثل بلوبری تزیین و سرو کنید.
@ashpazzkhooneh
سالاد گوشت یونانی
مواد لازم:
4 لیوان کاهو خرد شده
200 تا 400 گرم گوشت چرخ کرده بدون چربی
1 قاشق غذا خوری روغن
1 عدد پیاز زرد
2 حبه سیر رنده شده
نمک و فلفل به میزان لازم
1/4 لیوان پنیر چدار (اختیاری)
1/3 لیوان خیارشور خرد شده
1 عدد پیاز قرمز کوچک خرد شده
1 لیوان گوجه فرنگی گیلاسی قاچ شده(یا دو گوجه بزرگ)
.
مواد سس👇👇 1/3 لیوان ماست یونانی ساده یا مایونز
1 قاشق غذاخوری سس خردل
1 قاشق غذاخوری سس فلفل (اختیاری)
1 قاشق غذاخوری سس کچاپ
1 قاشق غذاخوری سرکه سیب
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا مواد سس را در یککاسه ریخته و کامل مخلوط کنید ،سپس روغن و پیاز را در ماهیتابه ریخته تفت دهید و گوشت، سیر را اضافه کنید و تفت دهید نمک و فلفل هم بزنید و اجازه دهید تا مواد گوشتی کامل پخته شود،از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید،سپس در کف ظرف سرو ابتدا کاهو ها را بچینیدسپس گوجه،پیاز ،گوشت،خیارشور و در آخر سس و در صورت تمایل پنیر چدار را روی مواد سالاد بریزید و سرو کنید،نوش جان🤗 .
@ashpazzkhooneh
🌞 #ایده_نظافت 🧼
🧫 برای اينكه ملافههای شما تميز شسته شود و در ضمن به تار و پود
🧬 پارچه آسيب نرسد، از مواد پاك كننده استفاده نكنيد❌.
💮 ملافه ها را داخل ماشين لباسشويي بريزيد و مقداري پودر صابون 🧼 و يا تكهای صابون رنده شده را به آن اضافه كنيد.
⏰ بعد از 15 دقيقه شستن، می بينيد كه ملافه ها بسيار تميز شده اند بدون اينكه لكهای داشته باشند.
@ashpazzkhooneh
مرغ پرتقالی
در فصل پرتقال ، مرغ پرتقالی با این روش که براتون مینویسم بسیار خوشمزه و خوشگله و برای مهمونیا هم انتخاب خوبیه.😉👌
.
طرز تهیه:مقداری آرد رو با نمک و فلفل قرمز و سیاه مخلوط کنید.فیله های مرغ رو داخلش بزنید تا کاملا آردی بشن و در یک تابه دو طرفشو خوب سرخ کنید (در مقداري كره) تا قهوه ای طلایی بشن.حالا آب دو تا پرتقال رو به همراه یک لیوان آب مرغ یا یک لیوان آب با یک قرص عصاره مرغ یا اگه در دسترستون نیست آب معمولی به همراه دو قاشق شکر قهوه ای ، دو قاشق سس سویا و یک تکه ی کوچک زنجبیل (به دلخواه) به تابه اضافه کنید و بذاريد بجوشه تا سس غلیظی بدست بیاد.بعد نمک و فلفل غذا رو با چشیدن اندازه کنید( باید طعمی ملس داشته باشه ) و چند برش پرتقال و جعفری برای تزئین روش بریزید و نوش جان کنید.😋😍
نکته : می تونید به جای سس سویا و زنجبیل از زعفران استفاده کنید
@ashpazzkhooneh