آشپزخونه
@ashpazzkhooneh
چلو گوشت مجلسی
مواد لازم
گوشت ماهیچه یا گردن گوسفند ... 1 کیلوگرم
برنج ... 4 پیمانه
آب ... 3 پیمانه
پیاز ... 1 عدد بزرگ
زعفران آب شده ... 2 قاشق غذاخوری
دارچین ... نصف قاشق غذا خوری
برگ بو ... 4 عدد
نمک و فلفل سیاه ... به مقدار لازم
روغن ... به مقدار لازم
طرز تهیه
۱- ابتدا پیاز را پوست بکنید و ریز خرد کنید. داخل تابه کمی روغن داغ بریزید تا داغ شود. سپس پیاز را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود.
۲- گوشت ها را که از قبل پاک کرده و شسته اید، داخل پیاز های طلایی شده قرار دهید و آن ها را تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود.
3-ادویه های مورد نظر خود برای چلو گوشت از جمله فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و آن را هم بزنید تا جذب گوشت شود.
4- دو سه پیمانه آب جوش داخل قابلمه گوشت بریزید. اگر از برگ بو استفاده می کنید آن را در این مرحله به همراه آب داخل قابلمه بیندازید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد.
5- بعد از آن که حدود ۲ ساعت از پخت گوشت گذشت، به آن نمک اضافه کنید و مجددا اجازه دهید گوشت بپزد.
6- توجه کنید که پخت گوشت چلو گوشت خیلی اهمیت دارد و باید حتماً به خوبی پخته و خوش خوراک شود.
7- مقداری زعفران دم کنید. سپس به آن کمی دارچین اضافه کنید، آن را خوب مخلوط کنید و اجازه دهید حدود ۳۰ دقیقه با هم دم بکشند. بعد آن ها را به گوشت اضافه کنید، آن را کمی هم بزنید و مجددا در قابلمه را ببندید تا همچنان بپزد.
8- بعد از آن که آب گوشت تمام شد، گوشت شما پخته شده است.
9- یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید، داخل آن کمی نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
10- در این مرحله از پخت چلو گوشت، برنج را که از قبل شسته و با نمک خیس کرده اید به آب در حال جوش اضافه کنید، آن را هم بزنید و اجازه دهید با حرارت زیاد بجوشد.
11- بعد از ۱۰-۱۵ دقیقه جوشیدن برنج، یک دانه برنج بردارید و مطمئن شوید که کمی پخته است. حالا می توانید آن را آبکش کنید.
12- بعد از آبکش برنج، قابلمه را با آب بشویید و روی حرارت قرار دهید. کف آن کمی روغن بریزید و ته دیگ نان یا سیب زمینی را داخل آن قرار دهید. سپس برنج آبکش شده را روی ته دیگ ها بریزید و در انتها چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا بهتر دم بکشد. در قابلمه را بگذارید و ابتدا با حرارت زیاد و بعد با حرارت کم اجازه دهید برنج بپزد. در صورت تمایل می توانید روغن حیوانی یا کره نیز به آن اضافه کنید تا عطر و طعم ویژه ای به برنج بدهد.
13- بعد از آن که برنج آماده شده آن را در دیس بکشید به همراه گوشت سرو کنید. می توانید از سبزی خوردن، پیاز و ترشی در کنار چلو گوشت استفاده کنید و به آن جلوه ی سنتی بدهید.
@ashpazzkhooneh
قلیه میگو
مواد لازم
میگو ... ۵۰۰ گرم
سیر خرد شده ... ۴ عدد
گشنیز ... ۲۰۰ گرم
شنبلیله ... ۴۰ گرم
پیاز ... ۲ عدد متوسط
تمبرهندی ... یک پیمانه
آب ... ۴ لیوان
رب گوجهفرنگی ... ۲ قاشق چایخوری
نمک ... به میزان لازم
زردچوبه ... به میزان لازم
فلفل ... به میزان لازم
طرز تهیه
1- ابتدا سبزی شنبلیله و گشنیز را پاک کرده و تمیز میشوییم.
2- بعد از خشک شدن سبزیها، آنها را ریز خرد میکنیم و در ظرفی میریزیم.
3- سپس سیرها و ۱ عدد پیاز را پوست کرده و میشوییم و نگینی خرد میکنیم.
4- در یک قابلمه کمی روغن میریزیم و بعد از داغ شدن روغن، سیرها و پیاز را به آن اضافه و سرخ میکنیم.
5- سبزیهای خرد شده شنبلیله و گشنیز را به همراه کمی نمک و زردچوبه به پیاز و سیر اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
6- بعد از سرخ شدن مواد داخل قابلمه و تیره شدن رنگ سبزیها، تمبرهندی صاف شده و رب گوجهفرنگی را اضافه میکنیم.
7- سپس ۴ لیوان آب داخل قابلمه میریزیم و درب آن را میگذاریم.
8- پیاز باقیمانده را نیز نگینی خرد میکنیم و در یک ماهیتابه جدا سرخ میکنیم.
9- میگوها را پاک میکنیم و میشوییم و به ماهیتابه اضافه میکنیم تا کمی سرخ شود. کمی زردچوبه نیز بر روی آن میریزیم.
10- مواد قلیه را به مدت ۳۰ دقیقه میگذاریم تا کاملاً بپزد و مخلوط میگوها را نیز ۵ دقیقه آخر به مواد قلیه اضافه میکنیم.
@ashpazzkhooneh
آشپزخونه
@ashpazzkhooneh
سبزی پلو با ماهی
مواد لازم
ماهی متوسط ... 3 عدد
برنج ... 3 پیمانه
سبزی پلویی ( تره.جعفری.شوید.گشنیز ) ... 300 گرم
سیر ... 3 حبه
کره و زعفران دم کرده ... به مقدار لازم
نمک و فلفل ... به مقدار لازم
طرز تهیه
1- برنج را 30 دقیقه قبل از پخت در مقداری اب و نمک خیس دهید. برنج را با چند لیوان اب و مقداری نمک داخل قابلمه و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد ، سپس با اب ولرم ابکشی کنید ( برنج را زمانی ابکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید اطراف ان نرم و مغز ان کمی خام باشد ).
2- سبزی ها را تمیز کنید و بشویید سپس با استفاده از خرد کن و یا چاقو سبزی ها را ریز خرد کنید.
3- داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید. سبزی های خرد شده را داخل روغن بریزید و چند دقیقه تفت دهید تا سبزی ها سرخ شوند ( سبزی ها فقط باید کمی تفت بخورند و نیازی به تغییر رنگ نمیباشد ).
4- ته قابمه مقداری روغن بریزید و چند حلقه سیب زمینی ته قابلمه قرار دهید. سپس لایه لایه برنج ابکش شده و سبزی ها تفت خورده را روی ان بریزید و با چنگال مخلوط کنید. سیرها را خرد کنید و لابلای برنج بگذارید.
5- حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا برنج شروع به بخار کردن کند، سپس نصف لیوان اب و مقدار کمی نمک را مخلوط کنید و روی برنج بدهید ، مقداری کره نیز تکه تکه کنید و روی برنج قرار دهید؛ حرارت را کم کنید و دم کنی را بگذارید تا برنج دم بکشد.
6- اول از همه ماهی رو خوب تمیز و تکه تکه کنید. اگر این کار برای شما سخت هست میتوانید از جایی که ماهی را خریداری میکنید بخواهید برای شما ماهی را تمیز و خرد کنند. برای طعم دار کردن ماهی به آب پیاز نیاز داریم. پس دو عدد پیاز را خیلی ریز رنده کنید. با فشار دادن پیاز رنده شده آب آن را جدا کنید. آب پیاز را با سه قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ، آب دو عدد لیموترش تازه، نمک، فلفل و پودر سیر مخلوط کنید. این مایع را روی سطح ماهی بمالید و آن را به مدت نیم ساعت با ظرف در بسته یا زیپ کیپ در یخچال قرار دهید.
7- برای روکش کردن ماهی، یک پیمانه آرد، یک قاشق غذاخوری نمک، دو قاشق چایخوری زردچوبه و یک قاشق چایخوری فلفل را با هم مخلوط کنید و روی سطح ماهی بمالید. در این مرحله دو راه دارید:
👈 برای سرخ کردن ماهی در فر هر طرف فیله ها را سه چهار دقیقه در مقداری روغن سرخ کنید.
👈 برای تهیه ماهی در فر میتوانید تکه های ماهی را در سینی فر بچینید و 20 دقیقه در دمای 190 درجه بپزید. (برای تهیه ماهی شب عید بسته به سلیقه خود از روش های دیگر پخت ماهی هم میتوانید استفاده کنید.)
8- سبزی پلو را پس از پخت در دیس بکشید و به همراه ماهی و لیمو ترش تازه سرو کنید.
نکات
👈 دقت کنید سبزی را قبل از خرد کردن خوب خشک کنید تا هنگام خرد کردن آب نیندازد . استفاده از سیر تازه به برنج طعم و بوی خوبی خواهد داد ؛ در صورتی که سبزی تازه در دسترس ندارید میتوانید از چند قاشق شوید خشک استفاده کنید.
👈 سبزی سبزی پلو نباید خیلی ریز شود.
👈 در روش تهیه ماهی در فر بهتر است کف سینی فویل بکشید تا تمیزکاری راحت تر شود.
👈 از پیاز آب گرفته میتوانید در تهیه انواع کباب و کتلت استفاده کنید.
👈 سبزی پلو با ماهیچه و سبزی پلو با کوکو سبزی هم بسیار پرطرفدار است.
🎉 @ashpazzkhooneh
#رول_ژامبون_و_مرغ
سینه مرغ رو خیلی پهن و نازک برش دادم روش نمک و فلفل ریختم یک لایه ژامبون مرغ گذاشتم و اگر پنیر گودا داشتین بهتره که یک لایه پنیر ورقه ای بذارین من که پنیر گودام تموم شده بود فقط کمی موزارلا داشتم"که میشه همون پنیر پیتزا"..پس روی ژامبون پنیر ریختم و رول کردم با نخ دندون پیوندشون رو محکم کردم😆
به ترتیب توی آرد،تخم مرغ زده شده و پودر سوخاری غلت دادم و توی ظرف مورد نظر گذاشتم و سپردمش به فر تا هم بپزه و هم برشته شه..
میتونید توی روغن زیاد هم سرخش کنید ولی من دنباله هر چیزیم که کالری کمتری داره و از نظر سالم بودنش سالمتره پس گذاشتن توی فر رو انتخاب کردم..
نگران پخته نشدنه مرغ نباشید چون سینه مرغ خیلی زود میپزه و در حد نیم ساعت با درجه 260 توی فر بذارید 5 دقیقه آخر هم گریل روشن کنید تا برشته بشه..
💖 @ashpazzkhooneh 💖
#گراتن_سیب_زمینی
مواد لازم:
2 تا 3 عدد سیب زمینی(حلقه ای برش دهید)
200 تا 300 گرم گوشت چرخ کرده
1 پیاز کوچک خرد شده
1 فلفل سبز تند(هالپینو)یا فلفل دلمه خرد شده
3 ورق ژامبون گوشت خرد شده(اختیاری)
1 تا 2 لیوان پنیر پیتزا یا موزارلا یا چدار رنده شده
1 لیوان سس سفید یا سس پنیر(طرز تهیه هایلات شده توی قسمت سس ها)
نمک، فلفل،زردچوبه و پودر آویشن به مقدار لازم
.
طرز تهیه:
ابتدا فر را با دمای 180 درجه روشن کنید تا گرم شود،سپس توی ماهیتابه روغن ریخته و پیاز اضافه کنید تفت دهید گوشت را ریخته تفت دهید،فلفل دلمه یا سبز را اضافه کنید و نمک و ادویه بزنید ،مواد گوشت پخته شده را کنار گذاشته،(ترجمه از پیج آشپزی_خلاق )و کف ظرف پخت را چرب کنید یه لایه سیب زمینی کف ظرف گذاشته و لایه بعد مواد گوشتی و ژامبون را اضافه کنید سپس مقداری سس سفید( پنیر ) بریزید و بعد پنیر پیتزا را اضافه لایه بعدی را هم به همین شکل بچینید و و روی آن پنیر پیتزا ریخته و در فر از قبل گرم شده برای مدت 20 تا 30 دقیقه(بسته به میزان دمای فر) یا تا زمانی که سیب زمینی پخته و روی پنیر طلایی شود،سپس از فر خارج کرده برش دهید و نوش جان کنید🤗
.
✔دوستان میتونید از سیب زمینی آب پز شده استفاده کنید که باعث میشه زمان پخت کمتر باشه
✔این خوشمزه رو میتونید روی اجاق گاز درست کنید ولی خب روی پنیر دیگه طلایی نمیش
@ashpazzkhooneh
animation.gif
222.1K
دلمه قارچ با مرغ
مواد لازم
قارچ -- نیم کیلوگرم
سینه مرغ -- 1 عدد
روغن زیتون -- 2 قاشق غذاخوری
پیاز -- 1 عدد
فلفل دلمه ای -- 1 عدد
پنیر موزارلا -- 200 گرم
سس گوجه فرنگی -- 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه،نمک،فلفل -- به مقدار لازم
موادلازم برای سس
آرد -- 3 قاشق غذاخوری
شیر -- 1 پیمانه
کره -- 50 گرم
طرز تهیه
1- ابتدا سینه مرغ را به قطعات کوچک و مناسبی خرد کنید.
2- سپس آن را همراه با روغن زیتون و پیازی که به قطعات ریز خرد کرده اید، در تابه ای ریخته و روی حرارت ملایم تفت دهید.
3- بعد از تفت مواد ادویه های لازم را به مرغ تفت داده شده اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا بخارپز شوند.
4- چند دقیقه بعد فلفل دلمه ای و سس گوجه فرنگی را نیز اضافه کنید.
5- در این بخش قارچ های شسته شده را خشک کنید و دسته آن را جدا کنید تا داخل قارچ خالی شود.
تهیه سس
6- ابتدا کره را در ظرفی بریزید تا آب شود.
7- سپس آرد را اضافه کنید و با کره خوب مخلوط کنید.
8- پس از آنکه کره و آرد خوب مخلوط شدند کم کم شیر به دمای محیط رسیده را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
9- پس از انکه تمام شیر را اضافه کردید هر ادویه و گیاه معطری که دوست دارید را اضافه کنید و مجدد سس را هم بزنید تا به غلظت مورد نظر برسید.
10- سپس داخل قارچ های آماده شده را با مواد اولیه پر کنید و روی آن را ابتدا با سس تهی شده و بعد پنیر موزارلا بریزید .
11- فر را روی 180 درجه سانتی گراد قرار دهید.
12- قارچ ها را داخل سینی فر بگذارید.
13- 20 دقیقه بگذارید دلمه ها بپزد.
14- دلمه ها را از فر خارج کنید
@ashpazzkhooneh
#_کیک_سبزیجات
🔹۲ تخم مرغ
🔹۱ پیمانه ماست
🔹۱/۲ پیمانه روغن مایع
🔹نمک و فلفل سیاه
🔹۱ قاشق غذاخوری سرصاف بیکینگ پودر
🔹۲ پیمانه آرد
🔹۲ سیب زمینی خام خرد شده
🔹۲ هویج رنده شده
🔹۱۰۰ گرم پنیر کاشار رنده شده
🔹مقداری جعفری یا شوید خرد شده
🔹مقداری پیاز سرخ شده(اختیاری)
طرز تهیه:
تخم مرغ ها ،ماست و روغن رو هم بزنید، آرد، نمک و بیکینگ پودر را مخلوط و الک کنید و اضافه کنید و مخلوط کنید، بقیه مواد هم اضافه کنید .داخل قالب که کاغذ روغنی گذاشتین بریزین و روی آن را کنجد بپاشید و در فر از قبل گرم شده ۱۸۰ درجه بپزید تا سرخ شود.
@ashpazzkhooneh
ماکارون فرانسوی با مغز شکلاتی
مواد لازم
سفیده تخم مرغ ... 3 عدد
شکر سفید ... 1/4 فنجان
پودر کاکائو ... 3 قاشق غذاخوری
پودر قند ... 1 و 2/3 فنجان
آرد بادام (بادام آسیاب شده) ... 1 فنجان
وانیل ... 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه
1- برای تهیه ماکارون به قالب سیلیکنی نیاز دارید. پس قالب را آماده کنید.
2- سفیده های تخم مرغ را به کمک همزن آنقدر بهم بزنید تا کاملا کف کند، سپس شکر سفید را اضافه کنید و هم بزنید تا براق و پفی و زیبا شود.
3- خاک قند و پودر بادام را در ظرفی جداگانه به آرامی باهم الک کنید.
4- مخلوط پودر بادام را روی مخلوط سفیده آرام آرام بپاشید و هم بزنید.
5- حدودا 1/3 یا کمتر از مایه ماکارون بردارید و برای پر کردم مغز آن نگهدارید. بقیه مایه را با تقریبا 1/2 قاشق چایخوری وانیل مخلوط کنید تا کمی رنگ بگیرد.
6- مایه ماکارون را در قیف پلاستیکی بریزید و به صورت گرد روی قالب سیلیکونی بریزید.
7- قالب را به مدت 1 ساعت در فر 140 درجه سانتی گراد قرار دهید. شیرینی ها را تا زمانی که کمی قهوه ای کم رنگ شوند بپزید.
8- در حین پخت ماکارون مایه مغزی را با چند قاشق پودر کاکائو مخلوط کنید و روی شیرینی ها بریزید و آنها را ساندویچی کنید.
@ashpazzkhooneh
دسر نسکافه با طعم موز و شکلات
مواد لازم
بیسکویت لیدی فینگر ... 1 بسته (میتوانید از پتی بور هم استفاده کنید)
نسکافه ... 2قاشق مرباخوری
موز ... 1 عدد
-شکلات تخته ای ... 100 گرم
طرز تهیه
1- شکلات را به تکه های کوچکتری تقسیم کرده و با استفاده از روش بن ماری ذوب نمایید.
2- در ظرف مورد نظرتان، بیسکویت ها را چیده و مقداری نسکافه حل شده در آب را روی آنها بریزید.
3- موزها را حلقه حلقه کرده و روی بیسکویت ها قرار دهید.
4- مقداری شکلات ذوب شده را روی موزهای حلقه شده بریزید. این کار را برای دو لایه دیگر نیز تکرار نمایید.
5- دسر خوش طعم شما آماده مصرف کردن است.
-------------------------
🎉 @ashpazzkhooneh