آشپزخونه
#_بورک_اسفناج @ashpazzkhooneh
#_بورک_اسفناج😍🌹👇
مواد لازم:
۳۰۰ گرم اسفناج تازه
۸ ورق خمیر یوفکا مستطیلی
۲ قاشق غذاخوری پر پنیر لبنه یا خامه ای
۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ
۱ قاشق پنیر پارمزان۱/۲
۱/۲ پیمانه شیر
۱/۳ پیمانه روغن مایع
۱ عدد تخم مرغ
نمک و فلفل به مقدار لازم
✍طرزتهیه:🔥
ابتدا باید اسفناجمون رو بپزیم میتونیم قبل از پخت اسفناج اونو به اندازه دلخواهمون خورد کنیم یا اینکه بدون خورد کردن بسته به سلیقه مون داخل قابلمه بریزیمشون. برای پخت اسفناج هم کافیه کف قابلمه فقط کمی حدود ۱/۳ فنجون آب بریزیم (تا از چسبیدن اسفناج به کف قابلمه جلوگیری کنیم) و بعد اسفناج هارو داخل قابلمه بریزیم و در قابلمه هم بذاریم و حرارت رو ملایم کنیم.
خیلی زود و کمتر از ۵ دقیقه اسفناج ها نرم میشن و حجمشون رو از دست میدن و میپزن حالا در قابلمه رو برمیداریم تا آب اضافه اسفناج کشیده بشه.
حالا اسفناج های پخته رو با پیاز داغمون تفت میدیم تا آب اضافی اسفناج ها هم تبخیر بشه و از حالت آبکی بودن در بیاد.
بعد پنیر پارمزان رو اضافه کرده و مخلوط رو هم میزنیم تا پنیر خوب مخلوط شده آب بشه. حالا شعله گاز رو هم خاموش میکنیم. چون پنیر پارمزان نمکیه من دیگه بهشون نمک اضافه نکردم.
اضافه کردن فلفل هم سلیقه ایه که من باز ترجیح دادم فلفل هم نریزیم چون مزه قالب اسفناج و پنیر رو بیشتر میپسندم.
وقتی مخلوطمون کمی سرد شد پنیر خامه ای یا پنیر لبنه رو هم اضافه کرده و مخلوط رو هم میزنیم.
حالا مایه فیلینگ بورک ما حاضره.
در مرحله بعدی باید مخلوطی که باید خمیر های یوفکارو بهش آغشته کنیم آماده کنیم. این مخلوط علاوه بر اینکه از خشک شدن و ترک خوردن خمیر جلوگیری میکنه طعم بورکمون رو هم خیلی بهتر میکنه. پس شیر، تخم مرغ، روغن و کمی نمک رو با هم خوب مخلوط میکنیم
حالا یک لایه ورق خمیر یوفکارو رو یه تخته میذاریم و دو طرفش رو با فرچه به مایه آغشته میکنیم.
از مایه فیلینگ بورک روی خمیر میذاریم.
خمیر رو به صورت لوله ای میبندیم.
حالا برای آخرین مرحله گردش میکنیم. حالا بورکمون حاضره. هر ۸ ورق یوفکارو به همین ترتیب میپیچیم.
حالا کف یه ظرف که حتما باید نچسب باشه رو به روغن آغشته میکنیم و بورک هارو طوری داخلش میذاریم که لوله هایی که گرد کردیم از هم باز نشن. روی تمام بورک هارو باز با فرچه به مایه آغشته میکینم.
در نهایت ظرف رو برای مدت نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه داخل فری که از قبل با دمای ۱۷۰ درجه گرم کردیم میذاریم تا بپزه و لایه های خمیر هم ترد بشن و تغییر رنگ بدن. وقتی بورک ها پختن در فر رو باز کنین و با احتیاط کامل تا دستتون نسوزه روی تمام بورک هارو با فرچه به روغن آغشته کنین و بعد گریل رو برای ۵ الی ۱۰ روشن کنین تا بورک ها خوب طلایی و ترد بشن
@ashpazzkhooneh🎀🎀
آشپزخونه
#سمبوسه_گوشت_چرخکرده @ashpazzkhooneh
#_سمبوسه_گوشت_چرخ_كرده 😍🍓
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده ٥٠٠گرم
پیاز درشت ١عدد
فلفل درشت دلمه ٢عدد
سیب زمینی ٣٠٠گرم
روغن به میزان کافی
سبزی دلمه 1 کیلوً
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
نان لواش
آرد 3 قاشق غذا خوری
✍طرز تهیه:
فلفل دلمه و پیاز را چرخ و با گوشت سرخ کنید . سیب زمینی ها و سبزی دلمه را ریز خرد کنید و به گوشت و فلفل دلمه بیفزایید . نمک و ادویه و فلفل بزنید و روی حرارت بسیار کم بگذارید با بخار خودش بپزد و مواد کاملاٌ به خورد هم بروند . نان لواش را مربع یا سه گوش ببرید و از مایه لای آن بگذارید و تا کنید . برای آن که لواش باز نشود ، سه قاشق آرد را با کمی آب حل کنید ، به طوری که مثل ماست سفت شود و محل بستن نان را با آن بچسبانید . لواش را در روغن فراوان سرخ کنید
@ashpazzkhooneh
آشپزخونه
#سوپ_گشنیز @ashpazzkhooneh🍜🍜
#سوپ_گشنیز🌹🍲
طرز تهیه
برای چهار نفر
برای درست کردن این سوپ بینهایت خوشمزه ما نیاز داریم به چهار لیوان اب مرغ
گشنیز خرد شده یک لیوان
ماست ترش دو پیمانه
نمک و فلفل ب مقدار لازم
دو حبه سیر له شده یا رنده شده
جو پرک دو لیوان
هویج نگینی خرد شده نصف لیوان
ابتدا هویج را به همراه جو پرک ( جو پرک رو نیم ساعت از قبل با مقداری اب بخیسانید و بعد ابکش کنید) و آب مرغ به مدت نیم ساعت اجازه بدید مواد با همپخته شن بعد از نیم ساعت سیر له شده و گشنیز را اضافه کرده و مجدد درب قابلمه را به حالت نیمه بسته گذاشته و اجازه دهید کاملا همه مواد با هم پخته شن
بعد از این زمان از مواد کمی تست کنید اگه سبزی و جو پرک کاملا پخته شدن و آب های اضافی تبخیر شدن ( ماست که اضافه میشه ی مقدار سوپ رو شل میکنه )، حرارت را حسابی کم کرده و بعد ماست را اضافه کرده و سریع هم میزنیم و بعد از ده دقیقه خاموش کرده و نوش جان کنید
@ashpazzkhooneh🍨🍨
آشپزخونه
#باسلوق_سنتی @ashpazzkhooneh🍞🍞
#_باسلوق_سنتی⚘
مواد لازم:
نشاسته ۱۰۰ گرم(نصف لیوان)
شکر ۲۰۰ گرم(یک لیوان سر خالی)
گلاب ۱/۲ لیوان
آب سرد ۲ لیوان
روغن مایع ۱ قاشق چای خوری
مغز گردو ۱۰۰ گرم
پودر نارگیل ۱۵۰ گرم
✍طرز تهیه:
در یک ظرف تفلون نشاسته را با آب سرد حل کنید و سپس روی حرارت ملایم بگذارید تا کاملا حل شود. باید خیلی مراقب باشید تا گلوله نشود.
وقتی مایع حل و نرم شد؛ شکر و گلاب و روغن را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا مایع به قدری غلیظ شود که به صورت یک خمیر در وسط ظرف بماند. سپس از روی حرارت بردارید و مغز گردو را با آن مخلوط کنید و بگذارید تا خنک شود.
وقتی خنک شد آن را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا سفت شود. بعد اندکی دست خود را چرب کنید و مایع خمیر شکل خود کمی ورز دهید و بعد بصورت لوله های به قطر 3 سانت درآورید و در پودر نارگیل بغلتانید.
درصورت تمایل مقداری زعفرون میتونید اضافه کنید.
🌼 @ashpazzkhooneh
آشپزخونه
#ماهیچه_پسران_کریم @aphpazzkhooneh🍱🍱🍱
#_ماهیچه_پسران_کریم😍🌹👇
مواد لازم :
ماهیچه از استخوان جدا نشده : به تعداد افراد
روغن: به میزان لازم
زردچوبه و فلفل: به میزان لازم
روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
زعفران آبکرده : 2 قاشق غذاخوری
پیاز: یک عدد برای 3 ماهیچه
طرز تهیه :💐
مقدار کمی روغن در یک ماهیتابه بریزید و زردچوبه را تفت دهید.
ماهیچهها را به آن اضافه و سرخ کنید تا طلایی شود.
این مرحله را با حرارت بالا انجام دهید که آب موجود در گوشت خارج نشود.
بعد در یک قابلمه که کف آن گنجایش تعداد ماهیچهها را داشته باشد، آنها را در یک ردیف چیده و روی آنها را با پیاز خرد شده فراوان بپوشانید.
روغن زیتون، زعفران و فلفل را هم به آن اضافه و حرارت را کم کنید و اجازه دهید ماهیچه با آب پیازها و آب موجود در خودش پخته شود.
دقت کنید تا زمان پخت کامل نباید ماهیچهها را جابهجا کرد و پیازها حتما روی گوشت باشد.
برای پخت این ماهیچه اصلا نیاز به آب نیست. وقتی کامل پخته شد. به آرامی جابهجا کنید وقتی پیاز در این حالت سرخ شد به آن نمک بزنید.
با این روش پخت، ماهیچه بسیار لذیذ و خوش طعم میشود. امتحان کنید.
@ashpazzkhooneh🍱🍱🍱
آشپزخونه
#کباب_ضیافتی @ashpazzkhooneh🍖🍖
#_کباب_ضیافتی
مواد لازم:
گوشت چرخکرده ۵۰۰ گرم
پودر نان یکی دو قاشق
پیاز متوسط ۱ عدد
گوجه فرنگی ۱ عدد
نمک ۱ قاشق مرباخوری
فلفل سیاه و زیره و آویشن ۱ قاشق چایخوری
تخم مرغ ۱ عدد
یوفکا دو سه ورق
✍طرز تهیه:
پیاز و بعد گوجه را روی گوشت رنده کرده پودر نان تخم مرغ و ادویه ها را اضافه می کنیم و حسابی ورز می دهیم. بعد به شکل رول در می آوریم.
ورق های یوفکا را از وسط بریده و هرکدام را تا می کنیم روی آن روغن مالیده و گوشت را می گذاریم روی یوفکا بعد می پیچیم.
به فاصله ی دو سانتی برش داده و به سیخ چوبی می زنیم.
اول دو طرف سیخ ها را در تابه چرب و داغ سرخ کرده بعد تو فر ۲۰۰ درجه ۱۰-۱۵ دقیقه می پزیم.
(این یک غذای ترکی هست و در دستور قدیمی آن ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده و ۲۰۰ گرم مرغ چرخ کرده است ولی من فقط گوشت استفاده می کنم) تنوع جالبی است درست کنید و لذت ببرید
@ashpazzkhooneh❤️❤️