#آش_ترشی 🧆🥙🧆
لوبیا : 1 پیمانه
عدس : 1 پیمانه
نخود : 1 پیمانه
برنج : 1 پیمانه
گشنیز خرد شده : نصف لیوان
جعفری خرد شده : 1 لیوان
شنبلیله خرد شده : نصف لیوان
رب : 2 قاشق غذاخوری
آرد گندم : 2 قاشق غذاخوری
ترشی سیب جنگلی : 1 قاشق غذاخوری
روغن : به مقدار لازم
سیر : 1 بوته
نمک : به مقدار لازم
ادویه کاری : به مقدار لازم
زیره : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
🧆🧆🧆🧆
ابتدا لوبیا ، نخود ، عدس هر کدام را جداگانه در آب می پزیم.
سبزیجات را مقداری تفت داده سپس در مقدار کمی آب می پزیم تا نرم شود .و در انتهای آش به آن اضافه کنید 30 دقیقه مانده به پایان پخت.
سپس برنج را به آن اضافه می کنیم .
می توانید زمانی که تمام مواد را با هم مخلوط کردید سبزی ها را بدون پخت به مواد پخته شده اضافه کنید و آب بریزید تا پخته شود
پس از پخته شدن مواد رب ، ترشی و نمک را اضافه می کنیم.
سپس سیر را جداگانه در روغن تفت می دهیم و آرد را به آن اضافه می کنیم و در آش می ریزیم.
پس از 10 دقیقه آش آماده است.
برای سبزی دو نوع مرحله پخت وجود دارد اینکه شما کدام را استفاده کنید اختیاری است.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#سوپ نخود🫕🫕
نخود معمولی : 2 فنجان
آب مرغ یا سبزیجات: 4 فنجان
پیاز خرد شده: 1 عدد
سیر ریز خرد شده: 2-3 حبه
برگ بو: 1 عدد بزرگ
پودر زیره: 1 قاشق چایخوری
نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
فلفل سیاه: به میزان دلخواه
روغن زیتون: مقداری برای روی سوپ
سماق: مقداری برای تزیین
لیموی تازه: 1-2 عدد
🫕نخود خیس خورده، آب مرغ، 2 فنجان آب، پیاز خرد شده، سیر ریز خرد شده، برگ مو، زیره، نمک و فلفل را در قابلمه بریزید.
سوپ را به مدت 2-3 ساعت روی حرارت بسیار کم قرار دهید تا نخودها آرام آرام بپزند و نرم شوند.
هر نیم ساعت میزان آب سوپ را چک کنید و اگر لازم است مقداری آب اضافه کنید.
این سوپ هرچقدر آرامتر بپزد بهتر جا میفتد و خوشمزه تر خواهد شد.
بعد از اینکه نخودها کاملا پختند برگ بو را خارج کنید و اجازه دهید سوپ کمی سرد شود.
حتما برگ بو را خارج کنید چون باعث تلخی غذا می شود.
سپس مواد سوپ را با گوشکوب برقی، غذاساز یا مخلوط کن بکوبید و پوره کنید.
بافت پوره به سلیقه شما بستگی دارد، می توانید آن را مانند شکل کاملا پوره و نرم کنید، یا آنکه کمتر پوره کنید تا تکه های نخود مشخص باشد.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#گادو_/_اندونزی
🧆گادو به زبان جاکارتایی یعنی میکس! سالاد گادو تنها به مجموعه ای از سبزیجات خام یا کمی بخارپز نیاز دارد. می توانید تخم مرغ آب پز، توفوی سرخ شده یا پخته شده، لوبیا یا همه این موارد را به سالاد اضافه کنید. سس بادام زمینی تنها بخشی از فرایند تهیه سالاد گادو است که زمانبر است. پیشنهاد می شود گادو را به کمی چاشنی شیرین میل کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🧆سالاد_چغندر_خوشمزه#
🫑1 عدد چغندر
🧄3 قاشق غذا خوری روغن زیتون
🧅2 قاشق غذا خوری سرکه بالزامیک
🥦3 قاشق غذا خوری کرفس خرد شده
🥗¼ قاشق چای خوری نمک
🥗چغندر ها را به خوبی شسته آنها را درون قابلمه انداخته و روی آن را با آب پر کنید و آنها را بر روی حرارت متوسط بگذارید تا به جوش آید.
سپس حرارت را کم کرده به مدت ۳۰ دقیقه تا چغندر ها نرم شوند.
چغندر ها را به تکه های کوچک تقسیم کنید.
کرفس را با روغن، سرکه و نمک در یه کاسه کوچک به هم بزنید.
با چغندر های درست شده مخلوط کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#زرشک_پلو_با_ماهیچه
❇️روش تهیه
1⃣برنج رو بصورت کته با روغن حیوانی تهیه کردم. برای پخت گوشت دوتا پیاز بزرگ رو خلالی برش زدم ودرکمی روغن تفت دادم تا رنگش طلایی بشه بعد ماهیچه گوسفندی رو بهش اضافه کردم و کمی تفت دادم
2⃣بهش سه حبه سیر برش خورده ویه چوب دارچین ودوتا برگ بو ودوتا هل درسته وکمی زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کرده و تفت دادم و مقدار کمی آب داخل زودپز اضافه کردم تا بپزه
3⃣ بعد از پخت مقداری زعفرون غلیظ و کمی نمک ویک قاشق سماق بهش اضافه کنید و بزارید تا سسش حسابی غلیظ بشه بعد هم در کنارچلو یا کته و مقداری زرشک که در کره و شکر وزعفرون تفت دادید نوش جان کنید
👩🍳نوشه جان
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#قلیه_عدس_و_کدو_حلوایی
کدو حلوایی سرشار از بتا کاروتن است البته نوع دراز آن از گرد خواص بیشتری دارد. برای پروستات بسیار مفید و همچنین به علت خاصیت آنتی اکسیدانی اش با سرطان مقابله می کند. برای پیر چشمی هم مفید است و همین طور چون منبع غنی پتاسیم است برای کسانی که مشکل فشار خون دارند موثر است . در عین حال برای سرماخوردگی و آنفولانزا هم تاثیر فراوانی دارد.
✨مواد اولیه :
✏️ کدو حلوایی تکه شده 2 لیوان
✏️ عدس 2 لیوان
✏️ پیاز 1 عدد
✏️ دارچین 1 قاشق مرباخوری
✏️ زردچوبه به میزان لازم
✏️ نمک و فلفل به میزان لازم
✏️ روغن به میزان لازم
🍴دستورالعمل :
۱- عدس را که از قبل خیسانده ایم با یک لیوان آب می پزیم .
۲- کدو حلوایی را پوست گرفته و مکعبی خرد می کنیم و با کمی آب می پزیم . ( خود کدو آب می اندازد پس آب زیادی نریزید. )
۳- سپس پیاز را خرد و سرخ می کنیم و زردچوبه را اضافه می کنیم . کدو حلوایی پخته شده را در آن تفت می دهیم و به عدس پخته شده اضافه می کنیم .
۴-با دارچین و برش های کدو تزیین می کنیم . با نان نوشه جان بفرمایید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#دلمه_کدو_سبز
✨ مواد اولیه :
✏️ کدو سبز ۶ عدد
✏️ پیاز ۱ عدد
✏️ گوشت ۲۰۰ گرم
✏️ لپه ۱۰۰ گرم
✏️ برنج ۱/۲ پیمانه
✏️ سبزی دلمه ۲۰۰ گرم
✏️ رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
✏️ نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
✏️ زردچوبه به میزان لازم
✏️ روغن به میزان لازم
🍴دستورالعمل :
۱- در ماهیتابه ای روی حرارت متوسط کمی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا نرم شود.
۲- گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. هر از گاهی مواد را هم بزنید.
۳- لپه ی نیم پز، برنج خیس شده، سبزی دلمه و رب گوجه فرنگی را به سایر مواد اضافه کنید. به آن ها نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و سایر ادویه های دلخواهتان را بزنید. آن ها را برای ۲۰ دقیقه بپزید. می توانید قسمت هایی که از داخل کدو خارج کردید را هم خرد کرده و با سایر مواد ترکیب کنید.
۴- داخل کدو ها را با مواد دلمه پر کنید. کف قابلمه مورد نظر خود را چرب کنید دلمه هارا ب صورت ایستاده در ان بچینید
۵- بر روی دلمه ها نصف لیوان آب بریزید و برای ۴۰ دقیقه با حرارت متوسط بپزید تا آبشان کشیده شود. می توانید آن ها را در فر هم قرار دهید.
۶- اگر دلمه ها کاملا پخته نشده بودند، آب بیشتری به آن ها اضافه کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#زیره_پلو_با_مرغ
✨ نکاتی در رابطه با طرز تهیه زیره پلو با مرغ :
۱-پیاز را نگینی خرد کنید.
۲- از ۴ تکه ران یا سینه ی مرغ به سایز مورد نظرتان استفاده کنید.
۳- برنج را حداقل از ۱ ساعت قبل با کمی نمک در آب خیس کنید.
۴-زیره را قبل از استفاده بشویید.
۵-می توانید برای ته دیگ برنج، از نان یا سیب زمینی استفاده کنید.
۶- به ۳ قاشق غذاخوری زعفران آب کرده نیاز دارید.
✨مواد اولیه :
✏️ مرغ ۴ تکه
✏️ برنج ۳ پیمانه
✏️ زیره سیاه ۳ قاشق غذاخوری
✏️ پیاز ۱ عدد
✏️ زعفران به میزان لازم
✏️ نمک و فلفل به میزان لازم
🍴دستورالعمل :
۱- در قابلمه ای کمی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید، تا نرم شود. در صورت تمایل می توانید کمی زردچوبه به آن اضافه کنید.
۲- سپس تکه های مرغ را به همراه ۱ قاشق غذاخوری زعفران (آب کرده) به آن اضافه کنید و تفت دهید. بر روی آن ها کمی نمک بپاشید. سپس نصف لیوان آب در آن بریزید و مرغ را برای حدود نیم ساعت تا مغز پخت شود، بپزید.
۳- در این میان، برنج را به همراه کمی نمک در آب در حال جوش بریزید. زمانیکه دانه برنج میان دو انگشتتان له نشود اما خام هم نباشد، موقع آبکشی است.
۴- کمی روغن در قابلمه بریزید ، ته دیگتان را در آن قرار دهید. برنج و زیره را همراه ۱ قاشق باقیمانده زعفران(آب کرده) و کمی روغن و نمک، دم کنید.(می توانید برنج و زیره را با هم ترکیب کرده و یا لایه لایه در قابلمه بریزید).
۵- برای سرو، برنج را در دیس ریخته و تکه های مرغ پخته را دور آن بچینید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#لارب_تایلند
🥙🧆لارب سالادی است که شباهت زیادی به غذاهای گوشتی دارد. در تهیه این سالاد از مرغ ، گوشت گاو ، اردک، ماهی استفاده می شود (هم چنین می توانید از قارچ به عنوان جایگزین استفاده کنید). سالاد لارب برای شمال تایلند است، و در واقع منشا آن کشور همسایه تایلند ، لائوس می باشد و به عنوان غذای ملی آن کشور شناخته می شود. این سالاد همزمان از طعم های ترش، شور، شیرین و تلخ تشکیل شده است. برای تهیه سالاد لارب، هر نوع گوشتی که می خواهید را با سس ، آب لیمو و نعناع مخلوط کنید. می توانید مقداری سبزی، موسیر یا لیمو را نیز به سالاد اضافه و همراه با برنج نوش جان کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#پنکیک_پیازچه🥞🥞
پیازچه : 2 لیوان
هویج : 1 لیوان
فلفل دلمه ای قرمز : 1 لیوان
کدو سبز : 1 لیوان
پیاز قرمز: 1 عدد
آرد برنج : 3 قاشق غذاخوری
آرد گندم : 6 قاشق غذاخوری
تخم مرغ: 3 عددد
روغن کنجد : 2 قاشق غذاخوری
🧅🧄پیازچهها را حلقه ای ریز خرد کنید.
سپس فلفل دلمهای، هویج و کدو سبز را به شکل نوارهای نازک برش می دهیم.
پیاز را نیز خلالی خرد کرده و همه را با هم مخلوط می کنیم.
آرد و نمک را به مخلوط اضافه کرده، زرده را نیز از سفیده جدا می کنیم و با همزن برقی سفیده را آنقدر می زنیم تا به صورت خامهای سفت در آید.
زرده را نیز به مخلوط اضافه می کنیم.
در مرحله بعدی سفیده زده شده را اضافه کنید.
در تابه ای به همراه روغن کنجد سرخ می کنیم.
اگر اضافه وزن دارید: مایه پنکیک را در قالبی که ته آن کمی با روغن چرب شده بریزد و در فر بپزید
اگر فشار خون دارید: بهتر است پیازچه و کدوی این غذا را بیشتر کنید و میزان مصرف نمک را به حداقل برسانید، همچنین غذا را با یک لیوان آب گریپ فروت میل کنید..
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
💖پروردگارابه ما بیاموز
که دل آدم عصاره وجود توست،
حرمت دلها را از یاد نبریم...
💖بیاموز که دوست داشتن را
فراموش نکرده و آنهایي که
دوستمان دارند را از یاد نبریم...
💖بیاموز که سوگند راست بودن
دروغمان را به نام تو نسازیم...
💖و بیاموز همان باشیم
که قولش را به تو داده ایم ...
#روزتون_بینظیر 💖
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#نان_صبحانه_پنیر_و_جعفری
❇️مواد لازم برای خمیر
💠شیر ولرم ... ۱ دوم پیمانه
💠آب ولرم ...۱ دوم پیمانه
💠خمیر مایه ...۱ نیم قاشق غذاخوری
💠شکر ...۱ قاشق چایخوری
💠نمک ...۱ قاشق چایخوری
💠کره همدمای اتاق ...۳۰ گرم
💠آرد نان فانتزی... حدودا ۲ نیم پیمانه
💠مواد لازم برای وسط نان
💠پنیر فتا ...۲۰۰ گرم
💠پنیر موزارلا یا کاشار... ۲۰۰ گرم
💠جعفری خرد شده
💠نمک و فلفل سیاه
💠پودر فلفل قرمز
💠پیازچه
ادویهجات ...
❇️روش تهیه
1⃣آب ولرم ،شکر و خمیر مایه را کمی مخلوط کنید و درشو ببندین تا پف کنه بعد بقیه مواد بجز آرد رو اضافه و مخلوط کنید بعد آرد را کمکم اضافه کنید و مخلوط کنین تا خمیری بشه و در آخر به کاسه و دست میچسبه
2⃣روی سطح بذارین و ۱۵ دقیقه ورز بدین تا کمتر به دست بچسبه میتونید در آخر به جای اینکه آرد بیشتری به خمیر بزنین با کمی روغن مایع خمیر رو ورز بدین بعد روشو بپوشونین ۱ تا ۲ ساعت استراحت بدین
2⃣قالب 27 سانتیمتری رو کاغذ روغنی بذارین و با کره چرب کنید و حدود ۱۶ توپ از خمیر بردارین و بیضی کنین و کنار قالب بچینید بعد روشو بپوشونین
3⃣ ۱۵ تا ۲۰ دقیقه استراحت بدین بعد وسط قالب مخلوط مواد پنیری رو بریزید و روی نان زرده تخممرغ بمالید یا فقط روغن زیتون بمالین و آویشن خشک شده بریزین یا کنجد بریزین
4⃣و در فر از قبل گرم شده ۱۸۰درجه و ۳۰ دقیقه بپزید تا سفت شه
5⃣از فر درآوردین روش دستمال بکشید تا از داغی بیفته و خشک نشه
6⃣وسط نان میتونین مواد گوشتی یا هر چیز دلخواه دیگه بریزین .
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕