🍛 #دمپختك_بندرى🍛
🥗🫔موادلازم:
سبزى پلويى ٢٥٠گرم
لوبياى چشم بلبلى ١پيمانه
برنج ٢پيمانه
گوشت ٣٠٠ گرم
تره ٥٠ شاخه
كلم قُمرى ٢عدد
پياز ١عدد
ترخون خشك ١ق.غ
پودر ليمو عمانى ١ق.غ
ادويه جنوبى ١ق.غ
🫒طرز تهيه:🫒
ابتدا تره هارا خرد مى كنيم.در قابلمه پياز و گوشت را كمى تفت داده بعد ادويه جنوبى را مى ريزيم سپس سبزى پلويى و تره را ريخته كمى تفت مى دهيم حدود نيم ليتر آب اضافه مى كنيم بعد لوبيا چشم بلبلى پخته شده را هم ريخته درب قابلمه را گذاشته تا به نقطه جوش برسد تا كمى گوشت نرم شود. ترخون خشك يا تازه،كلم قُمرى و پودر ليمو عمانى را اضافه مى كنيم به مدت ١٠ دقيقه تا مزه دار شود در مرحله آخر برنج و كمى روغن مى ريزيم درب قابلمه را گذاشته به مدت ٤٠ دقيقه تا كاملاً دم بكشد بعد در ظرفى كشيده كمى گرد ليمو روى برنج مى ريزيم و آماده سرو است.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#سالاد_ميگو_با_لیمو_ترش
موادلازم:🍣
ميگو ١٠٠ گرم
نخود فرنگى پخته شده ٣٠٠ گرم
فلفل دلمه اى قرمز ٢عدد
ماست موسير ٥ق.غ
پياز خرد شده ١عدد
جعفرى ٣٠ شاخه
پيازچه ٣٠ شاخه
ليمو ترش ٢عدد
كرفس ١شاخه بزرگ
سُس خردل ٢ق.غ
طرز تهيه:🧆🍤
ابتدا درتابه كمى آب مى ريزيم بعد ميگو و ليمو ترش حلقه شده را ريخته درب تابه را گذاشته تا بپزد. پيازچه و كرفس را در خرد كن مى ريزيم تا كاملاً يكدست شود بعد در ظرفى ريخته سپس فلفل دلمه اى كبابى را خرد كرده بعد نخود فرنگى،پياز،جعفرى خرد كرده،ماست موسير،سُس خردل و ميگو خرد شده را اضافه مى كنيم خوب هم زده تا با هم مخلوط شوند سپس نان باگت برش زده كمى از مايه آماده شده را روى نان مى ريزيم با فلفل دلمه اى تزئين كرده و آماده سرو است.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#تاس_کباب_به
❇️مواد لازم
💠گوشت گوسفندی ...یک کیلوگرم
💠به ... 2 عدد
💠آلو بخارا ... 100 گرم
💠پیاز بزرگ ... 2 عدد
💠سیب زمینی متوسط ...3 عدد
💠هویج متوسط ... 3 عدد
💠گوجه فرنگی بزرگ ... 2 عدد
💠زعفران آب کرده ... 2 قاشق غذاخوری
💠رب گوجه(اختیاری) ... یک قاشق غذاخوری
💠نمک و فلفل ... به میزان لازم
❇️روش تهیه
1⃣گوشت را همراه با استخوان و چربی به تکههای بزرگ تقسیم کنید.
2⃣پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و با مقدار کمی روغن تفت دهید تا سبک شود، سپس تکههای گوشت را به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادمه دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
3⃣رب گوجه فرنگی را به گوشت اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود، سپس کمی زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کرده و مواد را هم بزنید.
4⃣حدود ۲ لیوان آب جوش در قابلمه ریخته، در قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت بپزد.
5⃣گوجه فرنگی را خرد کنید، هویج و سیب زمینی را پوست گرفته و به صورت حبه قندی خرد کنید.
6⃣کرک روی پوست به را گرفته، بشویید و سپس به صورت حبه قندی خرد کنید.
آلو بخارا را بشویید.
7⃣پس از اینکه گوشت نیم پز شد، سیب زمینی، هویج، به و آلو بخارا را در قابلمه بریزید و مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.
8⃣نمک و فلفل تاس کباب را اندازه کنید و در قابلمه را ببندید.
9⃣صبر کنید تا گوشت، به و سبزیجات کاملا بپزند و آب تاس کباب غلیظ شود.
🔟تاس کباب به را در ظرف سرو بکشید و همراه با نان و سبزی خوردن میل کنید.
👩🍳نوش جان 👩🍳
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#ماهی_حلزونی
❇️مواد لازم
💠فیله ماهی ... ۶۰۰ گرم
💠سیر ... ۴ قاشق
💠نمک ... نیم قاشق
💠فلفل سیاه یا قرمز ... مقداری
💠زردچوبه ... نیم قاشق
💠زعفران دمکرده ... مقداری
💠لیمو ... ۳ عدد
💠روغن سرخکردنی
❇️طرز تهیه
1⃣ابتدا فیله های ماهی را از پوست جدا کنید. بهتر است از فیله ماهی قزل آلای قرمز استفاده کنید؛ فقط بعد از شستشو از طول به دو قسمت تقسیمش کنید و پوستشو جدا کنید. بعد با موچین تمیزی باقیمانده تیغهای ماهی رو از گوشتش خارج کنید.
2⃣ بعد از طول، فیله ماهی رو به ضخامت یک سانت برش بزنید. هر برش را روی تخته کار بصورت حلزونی بپیچید و با خلال دندان ماهی حلزونی را فیکس کنید.
3⃣ آب لیموها را گرفته و با بقیه مواد که برای مزه دار کردن ماهیه توی یک ظرف بریزید و مواد ماهی رو کاملا میکس کنید.
4⃣ حال به مدت یک ساعت مواد را روی فیله های پیچیده شده، قرار دهید. بعد از مواد خارج کرده و توی روغن سرخشون کنید و همراه سبزی پلو سرو کنید.
👩🍳نوش جان👩🍳
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#نان_سیب_زمینی
💠سیب زمینی متوسط ... ۵ تا ۶ عدد
💠تخم مرغ ... یک عدد و یک زرده برای رومال
💠بکینگ پودر ... 1 قاشق چایخوری
💠نمک و فلفل ... کمی
💠روغن زیتون ...۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
💠آرد الک کرده ... 100 گرم
💠پنیر پارمزان ... یک پیمانه
❇️روش تهیه
1⃣سیب زمینی ها رو آبپز کنید و پوست بگیرید پوره کنید و بعد خنک کنید .
2⃣با روغن زیتون و تخم مرغ مخلوط کنید و نمک و فلفل بزنید .
3⃣ اکنون آرد رو کم کم اضافه کنید تا خمیر یکدستی بوجود بیاد و اگه لازم بود کمی آرد اضافه کنید اما سفت نشه .
4⃣ از خمیر چونه درست کنید پهن کنید و به اندازه دلخواه دربیارید ضخامت زیاد نباشه
5⃣ سینی رو چرب کنید و کاغذ بندازید . خمیر رو منتقل کنید و بین شون فاصله بذارید .
6⃣ با چنگال روی نونا خط بندازید با زرده و کمی روغن مایع رومال درست کنید و رویه نونها بمالید و از پنیر رنده شده کمی بپاشید .
7⃣ در صورت تمایل کنجد و یا زعفران یاسیاه دونه ویا شوید و ... روشون بپاشید .
8⃣فر رو از قبل روشن و داغ کنید و روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم و به مدت حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزید تا طلایی بشه.
👩🍳نوش جان👩🍳
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#شیرینی_نان_برنجی
❇️مواد لازم
💠آرد برنج ...۵۰۰ گرم
💠روغن جامد ...۲۵۰ گرم
💠پودر قند ...۲۵۰ گرم
💠زرده تخم مرغ ...۲ عدد
💠پودر هل ...۱ ق م
💠گلاب...۲ ق غ
💠زعفران دم کرده ...۱ ق غ
❇️روش تهیه
1⃣روغن جامد را در دمای محیط قرار می دهیم تا کمی نرم شود،و پودر قند را به آن اضافه می کنیم و با همزن مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند. در ادامه زرده های تخم مرغ را اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم.
2⃣در مرحله بعدی گلاب را به همراه پودر هل اضافه می کنیم و در حدی که با دیگر مواد یکدست شوند مخلوط می کنیم. اگر می خواهید رنگ شیرینی های شما سفید نباید یا اینکه دو رنگ باشد می توانید به نیمی از خمیر زعفران دم کرده اضافه کنید.
3⃣حالا آرد برنج را کم کم اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا خمیر شیرینی حالتی شبیه به خرده نان پیدا کند. حالا اصلی ترین مرحله نان برنجی یعنی ورز دادن خمیر شروع می شود. در این مرحله باید خمیر را به حدی ورز دهیم که کاملا یکدست و نرم شود.
4⃣ورز دادن را تا جایی که خمیر شود و دیگر به راحتی ترک نخود ادامه می دهیم.اگر چرخ گوشت در دشترس دارید می توانید خمیر را چند بار چرخ کنید تا نرم و یکدست شود. در ادامه سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم.
5⃣پس از اینکه خمیر آماده شد آنرا به صورت گلوله هایی کوچک تر از گردو شکل می دهیم، سپس مهر می زنیم (طرح روی نان برنجی) و داخل سینی فر می چینیم. فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد از ۱۵ دقیقه قبل روشن می کنیم تا کاملا گرم شود.
6⃣پس از اینکه فر گرم شد شیرینی ها را در طبقه وسط فر قرار می دهیم ۱۵ دقیقه بماندتا بپزند
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#ترشی_فلفل_سبز🌶🌶
▪️ فلفل سبز یک کیلو
▪️ سرکه یک و نیم کیلو
▪️ نمک یک قاشق
ابتدا با نوک چاقو شکم فلفل ها را شکاف کوچکی می دهیم و آنها را به مدت سه روز در آب و نمک قرار می دهیم باید به این نکته توجه داشت که تمام مدت این سه روز صبح و عصر آب و نمک آن را عوض می کنیم.
باید توجه داشت که در هر وعده تعویض آب دو قاشق نمک در آن می ریزیم تا تلخی و تندی فلفل ها به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
بعد از گذشت سه روز فلفل ها را داخل قابلمه ریخته می جوشانیم سپس آب آن را صاف کرده و به مدت دو روز در هوای آزاد می گذاریم تا کاملاً خشک شود.
در آخر فلفل های نیمه خشک را با سرکه می جوشانیم و داخل شیشه می ریزیم.
مدت زمان جا افتادن این ترشی هشت تا ۱۰ روز است.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
نیایش صبحگاهی
خــدایـا🙏
در این روزهای آخر سال
به حق نامهای زیبایت
به حق مهربانیات
به حق بزرگی و جلالت
غم و غصه را از دل
دوستان و عزیزانم دورکن
و بهترینها را برایشان مقدرفرمـا
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#املت_شکم_پاره_با_قارچ_و_ذرت(کم روغن)🍳
مواد لازم :
تخم مرغ=۲ عدد
قارچ=۱۰۰ گرم
ذرت=۱۰۰ گرم
پنیر پیتزا =به میزان لازم
نمک و آویشن= به میزان لازم
طرزتهیه
ابتدا ذرت پخته شده را همراه قارچ در کمی روغن تفت میدهیم؛سپس دو عدد تخم مرغ را در ظرفی خوب هم زده و درون ماهیتابه همراه کمی روغن ریخته .میگذاریم تا پف کند و نیم بند شود بعد دو قاشق از مایه ی قارچ و ذرت را یک طرف تخم مرغ ریخته ..مقداری پنیر پیتزا اضافه میکنیم .سپس لبه های آنطرف را روی مواد میگذاریم و کمی با فشار میدهیم تا کاملا بهم بچسبد .بعد درون ظرفی که میخواهیم سرو کنیم آن را برگردانده و مقداری آویشن روی آن میریزیم .و با گوجه و سس کچاپ تزیین میکنیم.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🍱 #پامادور_قاتق
🥣موادلازم:🍴
🍅گوجه فرنگى ١كيلو
🍳تخم مرغ ٤عدد
🧄سير ٣حبه
🧂زردچوبه ١ق.م
🍵طرز تهيه:🍵
ابتدا گوجه فرنگى ها را يه برش كوچك روى آن مى زنيم كه پوستش راحت تر كنده شود بعد در سينى فر چيده در طبقه بالا فر به مدت ١٥ دقيقه در دماى١٨٠Cگذاشته تا كبابى شود.در تابه كمى روغن مى ريزيم سير كوبيده شده،نمك و فلفل ريخته كمى تفت مى دهيم بعد تخم مرغ ها را شكسته كمى زرد چوبه مى ريزيم و با هم مخلوط مى كنيم تخم مرغ ها را در ظرفى مى ريزيم.گوجه هاى كبابى شده را از پوست جدا كرده در همان تابه كمى روغن ريخته و كمى تفت مى دهيم سپس حدود ١ليوان آب،نمك،فلفل و زرد چوبه اضافه كرده نيمى از تخم مرغ را مى ريزيم به غلظت كه رسيد در ظرفى ريخته بقيه تخم مرغ ها را روى آن
مى ريزيم و با كته سرو شود.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🫕#سرداشى_همدانى
🫔🥗موادلازم:
گوشت چرخ كرده ٤٠٠ گرم
گوجه فرنگى ٢٠٠ گرم
پياز ٣عدد
سيب زمينى ٢عدد
فلفل سبز ٣عدد
زردچوبه ١ق.م
🍵طرز تهيه:🥮🍱
ابتداپياز،١عددسيب زمينى،گوشت چرخ كرده،نمك،فلفل و زردچوبه را درخردكن ميريزيم تا كاملاً خرد ويكدست شود.بعدكف دوتابه كوچك وتخت راچرب مى كنيم مايع گوشت رادرتابه هاصاف كرده وبعدروى آن را سيب زمينى باريك برش زده مى چينيم سپس پياز،گوجه فرنگى و فلفل سبز حلقه شده را چيده درطبقه همكف فرحرارت دوطرفه در دماى ١٨٠cبه مدت زمان ٣٠ دقيقه گذاشته تا آماده سرو شود.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#دسر_آلو 🧉🥢
🍮🧁موادلازم:🧁🍮
آلو سياه ٨٠٠ گرم
شير ٢٠٠ ميلى ليتر
آرد ٧٥ گرم
خاك قند ٢ق.غ
شكر ٢٠٠ گرم
وانيل ١ق.چ
پودر كاكائو ١ق.م
تخم مرغ ٢عدد
كره ٢٥ گرم
طرز تهيه:🍣
ابتدا آلو را خرد مى كنيم در تابه مى ريزيم كمى شكر و نيمى از كره را ريخته با پودر كاكائو كمى تفت داده تا كمى نرم شود. در ظرفى تخم مرغ را شكسته هم مى زنيم بعد كره، وانيل،شكر،بيكينگ پودر را مى ريزيم و خوب با هم مخطوط مى كنيم سپس شير و آرد را اضافه كرده و هم مى زنيم بعد آلو را در ظرف مورد نظر ريخته مايه آماده شده را روى آلو مى ريزيم سپس در فر طبقه همكف حرارت دو طرفه به مدت زمان ٣٠ دقيقه در دماى ١٨٠cگذاشته تا بپزد و آماده سرو است.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕