#شامى_كوير🥠🍘
مواد لازم: 🥓
گوشت چرخ كرده ٢٠٠ گرم
سويا ٢٠٠ گرم
پياز ٢ عدد
تخم مرغ ١عدد
سيب زمينى ٢عدد متوسط
زيره ١ق چ
زردچوبه ١/٢ق چ
آرد معاش يا آرد نخودچى ٣ق غ
ترخون خشك ١ق غ
نمك و فلفل به ميزان لازم
روغن به ميزان لازم
🧆🥫طرز تهيه:🥫🧆
ابتدا سوياى خيس كرده را با گوشت،سيب زمينى و پياز در خرد كن مى ريزيم سپس ادويه ها را اضافه كرده تا كاملاً يكدست شود ، حالا تخم مرغ و آرد را مى ريزيم تا با هم مخلوط شوند.تابه از قبل گرم می کنیم ، مقدارى روغن ريخته تا داغ شود . كمى از مايع شامی را برميداريم و به شكل دلخواه سرخ مى كنيم و آماده سرو است.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🍱#ماهى_قزل_آلا_بخارپز
🥟مواد لازم:🍣
ماهى قزل آلا ٢عدد
آب ليمو ١/٢استكان
پياز ١عدد متوسط
سركه ١/٢ استكان
روغن زيتون ١/٢ استكان
ليمو ترش ٢عدد
جعفرى ١٥ شاخه
فلفل دلمه اى قرمز ١عدد
عصاره مرغ ١عدد
🫕طرز تهيه:🫕
ابتدا كمى آب درون قابلمه ريخته تا به نقطه جوش برسد سپس چند نعلبكى ته قابلمه گذاشته تا ماهى درون آب نباشد كمى از پيازهاى خلال شده را ريخته سپس ليمو را حلقه كرده مى ريزيم و بعد ماهى ها را روی نعلبکی میگذاريم و باز چند ليموى حلقه شده و پياز خلالى روی ماهی مى ريزيم و بعد درب قابلمه رابسته به مدت زمان ٢٠ دقيقه تا بخار پز شود.
در ظرفى عصاره مرغ را خرد كرده آب گرم به آن اضافه مى كنيم و كمى روغن زيتون و سركه سيب و آبليمو را اضافه و خوب مخلوط می کنیم ، بلافاصله بقيه پيازهاى خلال شده را مى ريزيم تا نرم شود.آب ليموى تازه را ريخته و بعد فلفل دلمه اى ريز شده كه سرشار از ويتامين c هست را به آن اضافه مى كنيم و در مرحله آخر نیز جعفرى خرد شده را ريخته و مخلوط مى كنيم.
بعد از ۲۰ دقیقه ماهى ها كه بخارپز شد در ظرفى گذاشته و تا آماده سرو شود.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🍱#لوبيا_پلوى_كلاردشتى
🥣مواد لازم:🍮
لوبيای رشتى پخته شده ١پيمانه
شويد ٣٠ شاخه
نمك به مقدار لازم
پياز خرد شده ١عدد
برنج آبكش شده ٣پيمانه
دارچين ١ق چ
روغن به ميزان لازم
🥘🍱طرز تهيه:
ابتدا قابلمه را از قبل گرم كرده و مقدارى روغن و پياز خرد شده را مى ريزيم و كمى تفت مى دهيم سپس شويد خرد شده را به آن اضافه كرده و بعد لوبيای پخته شده را و كمى نمك ريخته و با هم مخلوط مى كنيم ، كمى دارچين براى عطرش اضافه کرده ، حالا برنج آبكش شده را مى ريزيم و آرام هم مى زنيم تا همه مواد با هم مخلوط شود و در انتها كمى روغن با نصف استكان آب اضافه کرده دور برنج را جمع مى كنيم و مجدد كمى دارچين مى پاچيم و درب قابلمه و دم كنى گذاشته و ميگذاريم تا دم بكشد و آماده سرو شود.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🍱#خوراک_مرغ_و_نخودفرنگی
🍗🫔مواد لازم:🫔
3 عدد سیب زمینی
4 عدد فلفل سیوری(فلفل های سبز که معمولا شیرین هستن)
12 عدد قسمت پایین ران مرغ
500 گرم نخودفرنگی
2 عدد پیاز
3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
آب گرم
1 قاشق غذاخوری رب فلفل
نمک
🧆🥘طرز تهیه:🥘🧆
سیب زمینی را پوست کنده مثل برش سیب خرد کنین پیاز را پوست کنده خرد کنین.
روغن زیتون را در قابلمه گرم کنید پیاز را با حرارت کم تفت بدین .ران های مرغ را اضافه کرده و چند دقیقه تفت بدین .نخود فرنگی , رب و سیب زمینی ها را اضافه کرده به تفت دادن ادامه بدین.با نمک طعم دار کرده و آب گرم را تا جایی که روی مرغ بیاد بریزین . تا وقتی که مرغ و بقیه مواد نرم شود بپزین.گرم سرو کنین.
______
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#سس_اسپانیولی
🧈🥯مواد لازم:🥯🧈
🫒کره 50 گرم
🍠آرد سفید 1 قاشق سوپخوری
🫒آب گوشت 1 لیتر
🍠کرفس خرد شده 2 قاشق سوپخوری
🫒هویج 2 قاشق سوپخوری
🍠پیاز 2 قاشق سوپخوری
🫒🥕دستور : 🥕🫒
آرد را در کره سرخ کرده، همین که قهوهای رنگ شد، آب گوشت یا آب مخلوط با آب کباب در آن ریخته دو قاشق هویج و پیاز و کرفس خرد کرده در آن بریزید و مدت نیم ساعت بپزید. سپس صافش کرده روی خوراک گوساله و یا طیور بریزید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#کناک_گردویی
ارد برنج100گرم
ارد سفید50گرم
روغن جامد خونگی و روغن جامد قنادی جمعا 70گرم
پودر قند 35گرم
تخم مرغ نصف
رازیانه
هل
زعفران
عسل یک قاشق چایخوری
شیر یک قاشق غذاخوری
گردو ریز شده بین50تا120گرم
۱۰۰ گرم آرد برنج و پنجاه گرم ارد سفید و هفتاد گرم مخلوط روغن جامد خونگی و جامد قنادی رو باهمزن بزنید تا سفید بشه بعد ۳۵ گرم پودر قند اضافه کنید چند دور زد نصف تخم مرغ بزنید بعد یکم رازیانه و هل را اضافه کنید و در پایان زعفران و یه قاشق چایخوری عسل و یه قاشق غذاخوری شیر اضافه کرده و مقداری گردو ریز شده. زیاد هم نزنید فقط در حد مخلوط شدن. بعد بریزید تو قیف تپل قیف بزنید و باته ماسوره روش نقش بندازید و گردو یا کنجد روش بریزید بعد بزارید فر گرم حرارت ۱۷۰ درجه تا طلایی بشه
بافت این شیرینی بیسکویتی مانند است
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#قرابیه_بادام #عید_نوروز
قرابیه بادام👍🌰
📌مواد لازم:
▫️100 گرم سفیده تخم مرغ(هر سفیده تخم مرغ بزرگ، حدود 38 گرمه)(حدود 2ونیم تخم مرغ بزرگ یا حدود 3 تخم مرغ متوسط)
▫️190 گرم شکر
▫️125 گرم پودر بادام
▫️1 قاشق غذاخوری آب لیمو
♨️طرز تهیه:
📝سفیده تخم مرغ، شکر و پودر بادام رو داخل قابلمه بریزین و 10 دقیقه روی شعله متوسط مدام هم بزنین با قاشق تخته ای و بپزین.(وقتی از روی شعله بردارین که طوری باشه که وقتی که هم میزنین و وایمیستین، حدود 10 ثانیه طول بکشه تا به حالت اول برگرده)از روی شعله بردارین و داخل ظرف بزرگ بریزین تا سریع سرد شه، آب لیمو رو اضافه کنین و با لیسک زیرو رو کنین تا کاملا سرد شه.بعد داخل قیف ماسوره بریزین و روی سینی فر که کاغذ روغنی گذاشتین به اندازه گردو ، جدا جدا فشار بدین.
📝در فر گرم شده 150 درجه حدود 25 دقیقه بپزین.
📝یک حوله رو گرم کنین و شیرینی هارو از فر دربیارین و با کاغذ روغنی روی حوله بزارین و صبر کنین تا کاغذ نم شه و شیرینی ها راحت جدا شن. (اگه این کارو نکنین، داخل شیرینی ها خالی میشه).
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#خورشت_جعفری
فوق العاده خاص و متفاوت و خوشمزه بود 🍀🍀🍀
عطرش همه جا رو پر کرده بود 😋
مقدار برای ۳ نفر :
دو عدد ران مرغ
یک لیوان جعفری کاملا سرخ شده مثل قورمه
یک عدد پیاز متوسط
یک فنجان زعفران دم کرده غلیظ
پرک لیمو دو قاشق غ خوری
فلفل سیاه کمی
نمک به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم
روغن را داخل ماهیتابه ریخته و پیازهای نگینی را میریزیم و در حد سبک شدن تفتشون میدیم فقط . بعد مرغها رو اضافه کرده و با پیازها تفت میدیم .
حالا زعفران را اضافه کرده و بعد هم جعفری های سرخ شده .
۳لیوان آب اضافه میکنیم و کمی فلفل سیاه و نمک هم میریزیم و درب ظرف رو میذاریم.
بعد نیم ساعت پرک های لیمو رو اضافه میکنیم و حرارت را کم میکنیم تا خورشتمون حسابی جا بیفته 🍀😋😋😋 بعد ۲ساعت آمادس و با پلو سرو میکنیم.
عالیه واقعا . گوارای وجودتون 😋🙏💜
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
مواد اولیه #پای_سیب_آمریکایی
آرد ۲۰۰الی ۲۵۰ گرم
شیر ۷۵ میلی لیتر
کره ۱۰۰ گرم
شکر یک و نیم قاشق غذاخوری
پودر خمیر مایه خشک ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱ پنس
مواد مورد نیاز برای داخل شیرینی:
سیب ۳ الی ۴ عدد
شکر نصف لیوان
دارچین ۱ قاشق مربا خوری
گردو یا فندق خرد شده یک چهارم لیوان
🔵🔵🔵🔵
میتونین روغن جامد قنادی هم استفاده کنید
✅👇مواد میانی:
ابتدا سیب رو پوست بکنید و رنده درشت کنید
در ماهیتابه ای بریزید و نصف پیمانه شگر را اضافه کنید. با شعله ملایم حرارت دهید تا شکر کاملا آب شود و تمام آب سیب تمام شود.
این مرحله حدود ۱۰ دقیقه زمان میبرد.
دارچین و مواد مغزی رو خرد کرده و اضافه کنیدبا قاشق هم بزنید .
✅👇خمیر
شیر را روی حرارت بگذارید. ولرم بشه کافیه. شیر را در ظرف ریخته و شکر و خمیر مایه و نصف ارد را اضافه کنید.
بهم بزنید
حالا کره را نرم کنید با دست و به مواد اضافه کرده و ورز دهید و ارد رو آضافه کنید تا خمیری نرم و لطیف که به دست نچسبد بدست اید..نمک را اضافه کنید
خمیر را ۳۰ دقیقه بگذارید کنار استراحت کند. یک سلفون بکشید روی خمیر.
بعد طبق عکس بپیچید و بگذارید داخل فر از قبل گرم شده به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه
زیر شیرینی طلایی شود کافیه.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#رول_خرما
مواد لازم
خرما 350 گرم
گردو نصف لیوان
بیسکوییت ساده 1لیوان پر خورد شده
کره 50 گرم
دارچین یا هل به مقدار لازم
طرز تهيه
اول خرمارو شسته بعد هسته هاشو جدا کنيد ولهش کنيد
بعد کره رو روی حرارت ذوب کرده خرمارو اضافه کنيد حرارت را ملایم كنيد کمی تفت داده تا کره به خورده خرما بره.
بعد از روی حرارت برداشته بهش هل و گردو و بیسکوییت اضافه کنيد بعد توی فویل رولش کنيد و توی یخچال چند ساعت بهش زمان بديد تا سفت بشه بعد رول ها رو توی کنجد قلتونده و با چاقو برش بزنيد
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🌸دوست يعنی
🌾جای پايت بر دل است
🌸دوری از تو جان
🌾شيرين مشكل است
🌸دوست يعنی
🌾نكته هاي پيچ پيچ
🌸دوست يعنی جز محبت
🌾هيچ هيچ....
🌸تـقدیم به دوستان گـل
🌾لبتون پـر از لبخنـد😊
#صبح بخیر
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#پنکیک_باترمیلک
مواد لازم:
آرد ۱ پیمانه
بیکینگ پودر ۱ ق چ
کره ذوب شده ۱ ق غ
تخم مرغ بزرگ ۱ عدد
شکر ٢ ق غ
باترمیلک ٣/۴ پیمانه
کمی نمک
دستور تهیه:
ابتدا برای تهیه ی باترمیلک داخل مقدار شیر مورد نظر را داخل یک ظرف یا بتری در دار ریخته و یک قاشق غذاخوری آبلیمو یا سرکه میریزیم و خوب تکان میدهیم. باترمیلک ما آماده ست.سپس برای تهیه ی پنکیک همه مداد را باهم مخلوط میکنیم و هم میزنیم تا کاملا باهم ترکیب شوند. برای چند دقیقه تابه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا خوب داغ شود, کف آن را با مقدار کمی روغن یا کره چرب میکنیم و یک پیمانه از مواد را داخل آن میریزیم, پس از حباب زدن روی پنکیک و طلایی شدن زیر آن, آن را برمیگردانیم تا طرف دیگر نیز طلایی شود. پنکیک داغ را برای صبحانه یا عصرانه به همراه کره, عسل, شیره خرما یا انگور سرو کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕