#سیر_ترشی
سیر بوته ای یا حبه شده با پوست ۱کیلو
سرکه انگور ۲لیتر
شیره انگور نصف لیوان
رب انار ۲ق غ
نمک ۱ ق غ
سرکه و نمک و رب انار رو داخل قابلمه ریخته روی حرارت قرار میدیم آروم آروم سیرها رو هم داخل قابلمه میریزیم و اجازه میدیم با حرارت بالا حدودا ۵تا۷دقیقه بجوشن در حین جوشیدن شیره انگور هم بهش اضافه میکنیم، حرارت رو خاموش می کنیم اجازه میدیم کاملا خنک بشه بعد همه رو (سیرها و سرکه که باهاش جوشیدن) داخل ظرف مورد نظر ریخته و درش رو محکم و کیپ می بندیم و در هر جایی که دوس داشتین نگهداری می کنید.
شیره انگور و رب انار ملس برای گرفتن تندیِ سرکه و خوشرنگ شدن سیرترشی میشه.و باعث میشه سیر ترشی زود آماده مصرف بشه
@ashpazzkhooneh
#مافین_لیمو_و_نارگیل
مواد لازم:
شکر 1 پیمانه
کره 1/4 پیمانه
روغن نارگیل 1/4 پیمانه
رنده پوست 1 عدد لیمو ترش
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 2 عدد
باترمیلک 1 پیمانه
آرد سفید 2 پیمانه
بیکینگ پودر 1/2 قاشق چایخوری
جوش شیرین 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
فر را با دمای 190 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. در کاسه بزرگی کره را بریزید و بگذارید کمی نرم شود. سپس روغن نارگیل و شکر را به آن اضافه کنید و آن را با همزن بزنید تا مخلوط سبکی ایجاد شود.
رنده پوست لیمو، آبلیمو، تخم مرغ و باترمیلک را هم اضاقه کنید و فقط در حدی هم بزنید که با هم مخلوط شوند.
در کاسه دیگری، آرد، نمک، بیکینگ پودر و جوش شیرین را با هم مخلوط و الک کنید. حال مواد خشک را به مواد تر ظرف قبلی اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند اما بیش از حد هم نزنید. وجود کمی از گلوله های آرد در مخلوط طبیعی است و نیازی نیست آنها را از بین ببرید.
6 قالب مافین بزرگ را چرب کنید و حدود 3/4 از هر کدام را با مایه کیک پر کنید تا کیک شما جای پف کردن داشته باشد.
حدود 25 دقیقه قالب را در فر قرار دهید تا مافین لیمو و نارگیل پخته شود. برای اطمینان از پخت یک خلال دندان در وسط آن فرو کنید. خلال باید تمیز اما مرطوب بیرون بیاید. اگر بیش از حد مافین را در فر بپزید کیک شما خشک میشود.
نکته: می توانید برای زیبایی بیشتر کمی رنده پوست نارگیل و شکر (و در صورت تمایل پودر نارگیل) را با هم مخلوط کنید و روی مایه مافین داخل قالب بپاشید.
@ashpazzkhooneh
کدوی کبابی
این کدوی کبابی را می توانید همراه با مرغ یا ماهی بریان شده سرو کرده و از آن لذت ببرید.
مواد لازم برای 4 نفر
4 کدوی متوسط، که طولی نصف شده و سپس در قاچهای درشت خورد شده باشد.
1 پیاز قرمز کوچک، که نصف شده و سپس به صورت حلقههای نازک در آمده باشد.
1 قاشق سوپخوری پوست رنده شدۀ لیمو
1/4 لیوان آب لیمو
1 قاشق سوپخوری روغن زیتون
2 قاشق سوپخوری برگهای تازه و کوچک نعنا
طرز تهیه
دمای فر را روی 220 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. کدو، پیاز، پوست رنده شدۀ لیمو، آب لیمو و روغن را در یک ظرف پخت و پز بریزید. به آنها نمک و فلفل اضافه کنید. هم بزنید تا ترکیب شوند. برای 18 تا 20 دقیقه آنها را در فر بگذارید تا وقتی که کدو نرم شود. روی آن را با برگهای لیمو تزئین کرده و آن را سرو کنید.
@ashpazzkhooneh
🌶🍆🌽
#ترشی_لیته_بادمجان
مواد لازم :
بادمجان : 1 کیلوگرم
گشنیز تازه : 70 گرم
ترخون تازه : 50 گرم
مرزه تازه : 50 گرم
نعنا تازه : 50 گرم
فلفل سبز تند : 5 عدد
سیر : 1 بوته
سرکه قرمز : به میزان لازم
زردچوبه : یک قاشق مرباخوری
نمک : به میزان لازم
ادویه ترشی : یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه :
ابتدا بادمجان ها را خوب شسته، سرش را گرفته، و بدون اینکه پوستش را بگیریم، با 2 لیوان سرکه قرمز، نمک و زردچوبه در قابلمه ریخته و به مدت 15 دقیقه روی حرارت گاز می جوشانیم تا خوب پخته شود.
- بادمجان ها را بعد از پخته شدن آبکش می کنیم تا کاملاً آبش برود. سپس آنها را خرد یا له می کنیم.
- فلفل و سیر پوست گرفته شده را خرد یا چرخ می کنیم. (بهتر است چرخ شود)
- سبزی ترشی که شامل گشنیز، ترخون، مرضه و نعنا می باشد را بسیار ریز خرد میکنیم.
- تمام مواد را که شامل بادمجان، ادویه ترشی، مخلوط سیر و فلفل و سبزیجات می باشد را در یک ظرف با هم خوب مخلوط می کنیم.
مخلوط بدست آمده را داخل ظرف ترشی ( شیشه یا دبه پلاستیکی) ریخته و به میزان لازم سرکه قرمز رویش می ریزیم.
سپس در ظرف را محکم بسته، در جای خنک به مدت یک هفته کنار می گذاریم تا آماده شود.
- ترشی لیته بادمجان آماده شده را همراه انواع پلو و کباب، آبگوشت، خورش و غذاهای فانتزی می توان سرو کرد و لذت برد.
نکته👇
درصورت تمایل دوعددهویج متوسط روشسته وپوست بگیرید ونگینی خردکنیدوبعدنیم پزکنیدوبه ترشی اضافه کنید.
باهویج نگینی ترشی شما مجلسی میشه.
@ashpazzkhooneh
#غذای_محلی
پلا کباب
🔺این غذا جزو غذاهای محلی
گیلان است و همراه دوغ محلی خورده میشود.
مواد لازم برای۲ نفر:
گوشت ۲۰۰ گرم
برنج ۱۰۰ گرم
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
ماست چکیده به مقدار لازم
باقلا (پخته) به مقدار لازم
زیتون (پرورده) به مقدار لازم
پیاز به مقدار لازم
اشپل (شور) به مقدار لازم
گردو به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا برنج را چند بار شسته و با یك قاشق نمك در آب خیس كنید، پس از نیم ساعت آب آن را دور ریخته مجددا دو پیمانه آب به آن اضافه كرده و با دو قاشق روغن به مدت 45 دقیقه به آرامی كته كنید.
بعد گوشت را تكهتكه كرده و در پیاز رندهشده همراه نمك و فلفل به مدت دو ساعت بگذارید در یخچال بماند بعد گوشت را به سیخ زده و روی ذغال یا اجاقگاز كباب كنید.
این غذا را با مقداری اشپل شور،ماست چكیده،باقلا،گردو و زیتون پرورده تزیین كرده و سرو كنید.
نکات👇
بهتر است به گوشت مقداری زعفران هم بزنید.
توجه داشته باشید كه این غذا حتما به همراه مواد ذكر شده سرو میشود.
@ashpazzkhooneh
#اسپاگتی_پیتزا
مواد لازم برای۵ نفر:
پنیر موزارلا (موتزارلا) خرد شده ۲ پیمانه
شیر ۱/۴ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
اسپاگتی نیم کیلو
پونه خشک ۱ قاشق چای خوری
سس اسپاگتی ۱ پیمانه
سیر ۱ حبه
نمک ۱/۴ قاشق چای خوری
سوسیس پپرونی خرد شده ۳۰۰ گرم
ریحان خشک ۱/۴ قاشق چای خوری
طرز تهیه:
برای تهیه اسپاگتی پیتزا، ابتدا فر را بر روی درجه 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتیگراد) تنظیم کنید.
بعدیک قابلمه بزرگ را تا نیمه آب كنید و كمی نمك به آن اضافه نمایید تا به جوش آید و سپس اسپاگتی را اضافه كنید و به مدت 8 تا 10 دقیقه در آب جوش بریزید تا زمانی که خوب پخته شود. سپس آن را آبکش کنید.
سپس در کاسه بزرگ تخم مرغ را هم بزنید و شیر، و نصف فنجان پنیر موتزارلا، نمک و سیر را اضافه كنید و هم بزنید.
سپس این مواد را به اسپاگتی پخته شده اضافه نمایید وخوب مخلوط کنید.
در ظرف فر به میزان مساوی از مواد در ظرف بریزید و به مدت 15 دقیقه در فر قرار دهید.
سپس آن را از فر خارج نمایید و پونه کوهی، ریحان و 1 و نیم فنجان باقی مانده پنیر موتزارلا را بر روی آن بپاشید و دوباره به مدت 30 دقیقه در فر قرار دهید.
سپس ظرف را از فر خارج نمایید و آن را برش دهید، اسپاگتی پیتزا را سرو كنید. روی آن سس اسپاگتی بریزد.
🆔 @ashpazzkhooneh
#قرابیه_ارده ای
مواد لازم:
400 گرم آرد (3.5 لیوان)
100 گرم نشاسته (1 لیوان، نشاسته گندم یا ذرت)
85 گرم پودر قند (1 لیوان)
125 گرم مارگارین
50 گرم شیر (5 قاشق غذاخوری )
100 گرم روغن مایع (نصف لیوان)
60 گرم ماست (2 قاشق غذاخوری)
1 عدد تخم مرغ
1 پاکت پودر کاکائو (20 گرم)
طرز تهیه:
تمام مواد را با هم مخلوط کنید و خوب ورز بدید. اگر خمیر سفت شد دستتان را با آب خیس کنید و خمیر را ورز بدید تا مثل نرمی گوش خمیر نرمی شود.
برای داخل خمیر:
400 ارده
400 گرم پودر قند
نصف لیوان گردوی ریز خرد شده
ارده ، پودر قند و گردو را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید . از مواد آماده شده توپ هایی آماده کنید.
از خمیر کاکائویی تیکه هایی اندازه گردو بردارید و با دست وسط خمیر را باز کنید و توپ ارده ای را داخل خمیر بذارید و خمیر را ببندید و گرد کنید. 30 دقیقه داخل یخچال بذارید سپس روی خمیر ها به شکل بعلاوه برش بزنید و داخل سینی که کاغذ روغنی انداختید بچینید و در فر 175 درجه از قبل گرم شده بپزید. (حدود 10 الی 20 دقیقه ،به حرارت فر شما بستگی دارد)
@ashpazzkhooneh