📌خوانشی کوتاه بر پیشخوان روزنامه ها
🔹سقوط ۱۹ رتبه ای #شاخص_رفاه در دولت روحانی تیتر بالای صفحه فرهیختگان است.همچنین شاخص ترین موضوعی که در صفحه اول این روزنامه کار شده، بااشاره به موضوع فایل صوتی ظریف، با عنوان تاریخ شفاهی یا افتضاح تاریخی است.
🔹شرق تیتر دولتی انتخاب کرده و از زبانسخنگو نوشته: مصاحبه ظریف را دزدیده اند. علی مطهری هم خود را رجل سیاسی خوانده و خیز انتخاباتی را با طعنه بر #شورای_نگهبان و سپاه با محوریت حفظ برجام در برنامه هایش برداشته است. این روزنامه لاریجانی را حاضرِ غایب انتخابات خوانده و با تعبیر کسی که سر نخواستنش دعواست از او یاد کرده است.
🔹پیروز حناچی، گفت و گویی با آرمان ملی داشته که طعم انتخاباتی دارد. اغراقی چون توقف شهرفروشی با چاشنی تخریب مدیریت پیشین از قول شهردار تهران در روزهای آخر مسئولیت و در شرف انتخابات در تیتر نخست این روزنامه به چشم می خورد. سرقت اطلاعات ظریف و نسبت دادن آن به سعید امامی ها و نهادهای امنیتی موازی از تیترهای انحرافی و فرافکنی های #ضدامنیتی است که در بالای صفحه این روزنامه کار شده است.
🔹آفتاب یزد هم که گویا تریبون رسمی شورای شهری های اصلاح طلب باشد از قول یکی از اعضای این شورا تیتر زده: در شرایط بحرانی کنار مردم ماندیم. در تیتر دیگری نیز از قضایی شدن مقصر انتشار فایل صوتی خبر داده است و در تحلیلی به سوخت شدن #ظریف برای انتخابات پرداخته و به زنگنه جهت مراقبت از اتفاقات مشابه، هشدار داده است.
🔹وطن امروز، توئیت فرزند #شهید_سلیمانی را تیترنخست خود قرار داده و از شهادت پدرش، نشانه بزرگی دال بر هزینه میدان برای دیپلماسی یاد کرده است. هشتگ جریان تحریف نیز در نوع خود جالب بوده و یادآور عبارت معروف رهبرانقلاب است که فرمود: اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم هم شکست می خورد.
🔹روزنامه جمهوری سعی کرده موضوع افشای #فایل_صوتی را در حاشیه قرار دهد و به موضوع کم آبی در کشور و تعطیلی ترکیه بخاطر کرونا بپردازد. هرچند پایین صفحه، طی اقدامی مویرگی علیه منتقدین دولت تیتر زده: "اعتراضات در موگادیشو برای برکناری رئیس جمهور" که فرامتن این تیتر به جهان چندمی و عقب مانده بودن این مدل اعتراضات و ایده هاست.
🔹اعتماد تیتر محوری اش را خیلی کوتاه به #دزد_مصاحبه کیست؟ اختصاص داده است و در حاشیه به بررسی واکنش ها پرداخته و تلویحا و تصریحا از قول دیگران، پیکان اتهامرا به سمت تیم احمدی نژاد برده است که اخیرا انتقادهای جدی را بعد ۸سال سکوت، علیه دولت انجام می دادند. کوبیدن بر طبل شکاف میان اصولگرایان و تخریب قالیباف و برجسته کردن نقش کلاب هاوس جهت مصرف و برد انتخاباتی، از دیگر محورهایی است که اعتماد در صفحه نخست خود کار کرده است.
🔹روزنامه ایران بعد از یک روز سکوت و بایکوت در موضوع فایل صوتی معروف ظریف، از دستورشناسایی سارقان صدای ظریف خبر داده و از قول سخنگوی دولت، آنرا توطئه علیه دولت و کارآمدی های خوانده است.اختلال در #مذاکرات_وین از دیگر اهدافی است که "ایران" اعتقاد دارد منتشر کنندگان این فایل صوتی در نظر داشتند که البته اینگونه تحلیل ها، بازی برد_برد برای دولت است که درصورت موفقیت و عدم موفقیت مذاکرات، عامل یا مقصر را از ابتدا در ذهنیت اجتماعی درونی سازی می کنند.
🔹علاوه بر تیتر پس لرزه های رسوایی بزرگ فایل معروف و آشنای این روزهای ظریف، کاهش شدیدمصرف سرانه گوشت در کشور، در صفحه نخست روزنامه جوان بطور برجسته ای کار شده است. افت سرانه مصرف گوشت از ۱۱ کیلو درسال۹۲ به ۶کیلو در۱۴۰۰ ، تیتری چون :گوشت ملت آب شد!" را معنادار می کند.
🔹کیهان، گزارشی درباره فایل صوتی افشاشده کار کرده و آن را فرار از ننگ #کارنامه_خالی با تهیه و انتشار فایل صوتی خوانده است. همچنین یادداشتی از مدیرمسئول در همین موضوع نوشته شده که این فایل صوتی را پوزش همراه با خداحافظی دولت از آمریکا تعبیر کرده که به نوعی گزارش و توجیه دلایل عدم موفقیت در مذاکرات به کشور متخاصم است. از قول روزنامه بریتانیایی فاینشنال تایمز که از پرنفوذترین مطبوعات در عرصه اقتصادسیاسی جهان بوده و در ۲۳ شهر مطرح جهان نیز منتشر می شود، تیتر زده: رئیسی می تواند مردم را پای صندوق های رای بیاورد.
🔹رسالت به انتقاد از سامانه واکسیناسیون دولت پرداخته و روزهای پایانی دولت را طولانی و پر از ضعف و چالش خوانده است. مهره سوخته بودن ظریف، شرطی شدن اقتصاد به دست دولت و انتخاباتی بودن جریان افشای فایل صوتی توسط دولت در کنار مساله نفوذ، موضوعات محوری و مشهود در صفحه نخست این روزنامه است.
#خوانش_تحلیلی
🆔@andisheengelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺درباره بزرگترین #ارتش_مخفی دنیا در ایران چه می دونید؟ ارتشی که طی ده سال گذشته توسعه عجیبی داشته...
⛔️فقط ایرانی ها ببینند⛔️
🆔@andisheengelabi
عصرتبیین عصررسانه
از اخبار فرار کنید، همانطور که از هروئین فرار میکنید ۱۵ دلیل برای کنارگذاشتن اخبار و خواندن چیزهای
#مهندسی_ذهن مخاطبان توسط اخبار چگونه اتفاق می افتد؟(1)
اخبار به شکلی نظاممند باعث گمراهی ما میشود
گزارشهای خبری جهان واقعی را نشانمان نمیدهند.
#مغزهایمان طوری شکل گرفتهاند که به حملۀ محرکهای مشهود، بزرگ، فضاحتبار، هیجانانگیز، شوکهکننده، مرتبط با آدمها، داستانوار، سریعاً در حال تغییر، پرسروصدا و واضح توجه کنند. بنابراین در مغزهایمان برای خرده اطلاعات نامحسوستر جایِ چندانی برای توجه باقی نمیماند؛ اطلاعاتی که کوچک، انتزاعی، دووجهی، پیچیده، بیهیجان و بسیار کمسروصداتر هستند و آهنگ رشد پایین دارند. سازمانهای خبری به شکلی نظاممند از این گرایشِ ذهن ما بهرهبرداری میکنند.
خروجیِ رسانههای خبری در کل بر روی چیزهایی که بهشدت به چشم میآیند، تمرکز میکنند. هرگونه اطلاعاتی که میشود با داستانهای جذاب و تصاویر تکاندهنده منتقلش کرد، به نمایش میگذارند و به شکل نظاممند به چیزهای نامحسوس و پنهان بیاعتنایی میکنند، حتی اگر مطالب مهمتری باشند. اخبار توجهمان را جلب میکند، چون طرز کار مدل تجاریاش به این شکل است. حتی اگر این مدل تبلیغاتی وجود نداشت، همچنان مطالب خبری را جذب میکردیم، چون هضمشان آسان است و به شکلی مصنوعی بسیار خوشمزه هستند.
🔹چیزهایی که بهشدت به چشم میآیند، گمراهمان میکنند.
رویدادی که در ادامه میآید را در نظر بگیرید: ماشینی از روی پلی رد میشود و پل فرومیریزد. رسانههای خبری بر روی چه چیزی تمرکز میکنند؟ روی ماشین. روی آدم داخل ماشین. از کجا میآمده و قرار بوده به کجا برود. چطور این حادثه را تجربه کرده (اگر زنده بماند). چه جور آدمی (بوده) است. اما همۀ اینها کلاً بیربط است. چه چیزی مهم است؟ استحکام ساختاری پل. خطرِ پنهانی که کمین کرده بوده و شاید در پلهای دیگر هم مخفی باشد. این درسی است که باید از چنین حادثهای گرفت.
آن ماشین اصلاً مهم نیست. هر ماشینی میتوانست باعث شود پل فرو بریزد. حتی ممکن بود باد قوی یا سگی که روی پل راه میرفت باعث آن شود. پس چرا رسانهها ماشین را پوشش میدهند؟ چون به چشم میآید، نمایشی است، یک آدم (غیرانتزاعی) در آن است و خبری است که تولیدش ارزان از آب درمیآید.
🔹به دلیل اخبار، نقشۀ خطر در ذهنمان شکل میگیرد که کاملاً اشتباه است.
• دربارۀ تروریسم مبالغه میشود. اضطراب مزمن کماهمیت جلوه داده میشود.
• فروپاشی لیمن برادرز۲ زیادی بزرگ میشود. بیمسئولیتی مالی دست کم گرفته میشود.
• به فضانوردان زیادی بها داده میشود. قدر پرستاران دانسته نمیشود.
• به بریتنی اسپیرز ارزش بیجا داده میشود. به گزارشهای هیئت بیندولتی تغییرات اقلیمی کم بها داده میشود.
• دربارۀ سقوط هواپیماها غلو میشود. مقاومت به آنتیبیوتیکها کوچک انگاشته میشود.
🔹وقتی در برابر رسانههای خبری قرار میگیریم، بهاندازۀ کافی عقلانی عمل نمیکنیم. خبر خواندن کار بسیار خطرناکی است، چون نقشۀ احتمالاتی که از مصرف اخبار به دست میآوریم، کاملاً متفاوت از خطرهای واقعی مقابلمان است. هر چقدر هم از نظر فکری باریکبین باشید، تماشای سقوط هواپیما در تلویزیون باعث میشود نگرشتان به ریسک، بدون توجه به احتمال واقعی آن تغییر کند. اگر فکر میکنید میتوانید با قدرت تأمل درونی خود، این سوگیری را تعدیل کنید، در اشتباه هستید. بانکداران و اقتصاددانان که انگیزههای قدرتمندی برای تعدیل مخاطرات با استفاده از اخبار دارند، نشان دادهاند که نمیتوانند. تنها راهکار: خودتان را به طور کامل از مصرف اخبار جدا کنید.
🆔@andisheengelabi
عصرتبیین عصررسانه
از اخبار فرار کنید، همانطور که از هروئین فرار میکنید ۱۵ دلیل برای کنارگذاشتن اخبار و خواندن چیزهای
#مهندسی_ذهن توسط خبر، چگونه اتفاق می افتد؟(۲)
اخبار بیربط است
🔹از بین حدود ۱۰۰۰۰ داستان خبریای که در ۱۲ ماه گذشته خواندهاید، از خبری نام ببرید که به خاطر آگاهی از آن، توانستید تصمیم بهتری دربارۀ موضوعی مهم و تأثیرگذار در زندگیتان، شغلتان و کسبوکارتان بگیرید و مقایسه کنید با دانشی که اگر آن اخبار را نمیبلعیدید، از قبل داشتید.
🔹نکته این است: مصرف اخبار به عواملی که واقعاً برای زندگی شما مهماند، ربط چندانی ندارد. در بهترین حالت سرگرمی است، اما همچنان بیربط به شمار میرود.
🔹فرض کنید که بر خلاف تمام احتمالات، خبری پیدا کردید که به میزان زیادی کیفیت زندگیتان را بالا بُرده است، منظورم در مقایسه با وضعیتی است که برای زندگیتان پیش میآمد، اگر آن خبر را نخوانده یا ندیده بودید. مغزتان باید چقدر چیزهای جزئی و بیاهمیت را هضم میکرد تا به آن اطلاعات باارزش مرتبط میرسید؟ حتی این سؤال هم تحلیلی بازاندیشانه است. با نگاهی به آینده، احتمالاً نمیتوانیم ارزش یک خبر را تا قبل از اینکه نتیجهاش را در آینده ببینیم، بفهمیم؛ پس مجبوریم هر چیزی که خط تولید خبر به ما میرساند، هضم کنیم. آیا ارزشش را دارد؟ احتمالاً نه.
🔹در سال ۱۹۱۴، خبرِ یک ترور در سارایوو، از نظر میزان اهمیت جهانیاش، مهمتر از همۀ گزارشهای دیگر جلوه میکرد. اما، این قتل فقط یکی از چند هزار داستانی بود که آن روز در جریان بود. هیچ کدام از سازمانهای خبری با این قتل بیشتر از قتلی با انگیزۀ سیاسی برخورد نکرد، در حالی که این اتفاق از نظر تاریخی سرنوشتساز بود.
🔹اولین جستجوگر اینترنتی در سال ۱۹۹۵ شروع به کار کرد. رونمایی عمومی از این نرمافزارِ بهشدت کارامد، علیرغم اثر گستردهاش در آینده، بهزحمت در مطبوعات جایی پیدا کرد.
برای مردم دشوار است که تشخیص بدهند چه چیزی به زندگیشان ربط دارد. خیلی آسانتر است که تشخیص بدهیم چه چیزی جدید است. ما به ارگانهایی مجهز نیستیم که ربط و ارتباط را احساس کنند. فهم ربط در خونمان نیست. اما فهمِ چیزهای جدید هست. به همین دلیل است که رسانه از چیزهای جدید سوءاستفاده میکند. (اگر ساختار ذهنمان برعکس بود، مطمئناً رسانه از موضوعات مرتبط بهره میبرد). مرتبط در مقابل جدید، نبرد اساسی انسان مدرن به شمار میرود.
🔹خبار شما را غرق چیزهایی میکند که ربطی به زندگیتان ندارد. معنای ربط چیست؟ یعنی: چیزی که شخصاً برایتان مهم باشد. ربط به انتخابهای شخصی برمیگردد. دیدگاه رسانهها را در این رابطه نپذیرید. برای رسانه، هر داستانی که نسخههای زیادی بفروشد مرتبط است: دارفور، پاریس هیلتون، تصادف قطاری در چین، نوعی رکورد جهانی احمقانه (مثل آن آدمی که در یک ساعت ۷۸ چیزبرگر خورد). این حقهبازی محور مدل تجاری صنعت خبر است: به اسم «مرتبط» به شما میفروشد، ولی وقتی به دستتان میرسد فقط «جدید» است.
🔹سازمانهای رسانهای میخواهند باور کنید که اخبار به آدمها نوعی مزیت رقابتی میدهد. آدمهای زیادی گول همین را میخورند. وقتی از جریان اخبار دور میافتیم، دچار اضطراب میشویم. میترسیم چیز مهمی را از دست بدهیم. در واقعیت، مصرف اخبار ضرر رقابتی است. هر چه اخبار کمتری مصرف کنید، مزیت بیشتری دارید.
🔹میترسید «چیز مهمی» را از دست بدهید؟ از روی تجربهام میگویم که اگر چیز واقعاً مهمی اتفاق بیفتد، دربارهاش خواهید شنید، حتی اگر در پیلهای زندگی کنید که در برابر اخبار از شما حفاظت کند. دوستان و همکارانتان موثقتر از هر سازمان خبریای، دربارۀ اتفاقهای مرتبط با شما حرف خواهند زد. آنها اخبار را با مزیتهای اضافۀ فراداده در اختیارتان قرار میدهند، چون اولویتهایتان را میشناسند و شما هم میدانید که آنها چطور فکر میکنند.
🔹با خواندن ژورنالهای تخصصی، مجلات عمیق یا کتابهای خوب و صحبت با آدمهایی که میشناسید، خیلی بیشتر از اتفاقهای واقعاً مهم و تغییرات در جامعه آگاه میشوید.
🆔@andisheengelabi
📌خوانشی کوتاه بر پیشخوان روزنامه ها
🔹شرق در صفحه نخست خود با تیترهای مختلف، حسابی به مجلس تاخته و پرداخته است. انگار که فرصتی برای تسویه حساب پیدا کرده باشد رقبای احتمالی خود از مجلس برای ریاست جمهوری را نواخته است. جالب اینجاست که در قسمت بالای روزنامه در یک موازنه سازی و با کلیدواژه صد روز نخست، به تطهیر دولت به تبع تقدیس بایدن پرداخته است. احسان طبری از روشنفکران اوایل انقلاب و نیز از رهبران حزب توده که به جرم #جاسوسی و کودتا در سال ۶۲ دستگیر شد، در حصار نیروهای نظامی و با تیتر معمای دست نوشته هایش که اشعار به فایل صوتی اخیر هم دارد دیده می شود. این شبیه سازی و معماانگاری تاریخی و تصویری محاصره گون از نیروهای نظامی، تبرئه ژورنالیستی دولت و اصلاح طلبان را در ماجرای اخیر تداعی می کند.
🔹کیهان در نقد برجام، آنرا چیزی جز خسارت ندانسته است و از عوامل این خسارت به مساله نفوذ و سهل اندیشی دیپلمات های کشور در رابطه با طرف مقابل اشاره کرده است. ضد وحدت دانستن انتشار فایل صوتی توسط رئیس جمهور را نیز اینگونه حاشیه زده که عامل اصلی شکستن #وحدت، محتوای صحبت های وزیرخارجه ایشان است که در ابتدا باید توجیه و مورد سوال واقع شود. توافق آمریکا و اسرائیل برای تشکیل کارگروه ضدایرانی، موضوع دیگری است که این روزنامه درصفحه نخست خود کار کرده است.
🔹آفتاب یزد در رابطه با افشای فایل صوتی به فرافکنی جدیدی دست زده و مصاحبه کننده را متهم کرده است تا از اتهام مصاحبه شونده و دوقطبی ساختگی اش در رابطه با میدان و دیپلماسی بکاهد. در تیتر نخستش نیز به جداول #بودجه ۱۴۰۰ پرداخته و با اغراقی که به تبع ابهام موجود انجام داده، آن را در تاریخ اقتصاد و بودجه ریزی، بی سابقه دانسته است.
🔹آرمان ملی در تیتر نخست خود نسبت به وضعیت افسردگی در کشور هشدار داده است و عکس نخست این روزنامه به صحبت های #لیلاز که منتشرکننده را مقصراصلی دانسته اختصاص یافته است. گوشه سمت چپ روزنامه نیز به اعتبارزدایی از صداوسیما و ادعای کاهش مخاطبانش اشاره شده است.
🔹اعتماد به مساله ارتباط با عربستان پرداخته و آن را عقلانیت و دیپلماسی روبه جلو خوانده است. از قول مشاور رييس و دبير كارگروه مشورتي تحول مجلس نیز نوشته: ماموریت منتشرکنندگان و بزرگنمایی جداول بودجه، پوشاندن ماجرای فایل صوتی ظریف بود. همانطور که روزنامه شرق از #تاجزاده و کلاب هاوس به عنوان پدیده هایی برای احیای دمکراسی نوشته بود، اعتماد هم با تیتر دیپلماتیک۵+۱ نکته، به برجسته کردن موضوع کاندیداتوری تاجزاده!، همت گماشته است.
🔹روزنامه ایران نیز، توجیه #فایل_صوتی منتشرشده از زبان روحانی و ظریف را دستور کار قرار داده است. از قول واعظی هم به بهانه ۶سند همکاری میان ایران و ترکیه، جهش روابط دو کشور را منوط به رفع تحریم ها دانسته است.
🔹روزنامه جوان با تیتر و عکس نخست خود که به فرمانده کل سپاه اختصاص داده، نوشته: دیپلماسی بدون قدرت، صوت و کلمه ای بیش نخواهد بود و همچنین تیتر زده که #میدان باعث تواضع و سرخم کردن بن سلمان و کشاندنش پای میز مذاکره شد. توجیه ظریف و تقبیح روحانی نسبت به صوت منتشرشده، دیگر تیترهای کار شده در صفحه نخست این روزنامه است.
🔹وطن امروز با تیتربرجسته ای نوشته: روی حاج قاسممان حساسیم. پایین این کلان تیتر، رسوایی منافقین از شهادت آیت الله بهشتی، با رسوایی غربگرایان از شهادت حاج قاسم، در یک وزن دیده شده است که موازنه جالبی به نظر می رسد. اعلام برائت رئیس جمهور از صحبت های ظریف در فایل صوتی و مقابل هم دانستن میدان و دیپلماسی، عکس اصلی و تیتر دیگری است که صفحه اول را پوشش داده است. از قول آیت الله رئیسی هم در شان حاج قاسم نوشته: هم فرمانده بود و هم دیپلمات.
🔹روزنامه فرهیختگان با اشاره و کنایه به داستان میدان_دیپلماسی در فضای خبری کشور، بن سلمان را بخاطر عملکرد قدرتمندانه یمنی ها در میدان مبارزه، #بازنده_میدان لقب داده است. در گفت و گویی با علی علیزاده، ژورنالیست سیاسی نویس هم نوشته: ظریف نشان داد که یک دیپلمات مبتدی است.
#خوانش_تحلیلی
🆔@andisheengelabi
گفت و گویی پیرامون #رسانه_ملی و #انتخابات از صفحه بسیج دانشجویی امیرکبیر در اینستاگرام
🆔@andisheengelabi
کیهان، اظهارات کلاب هاوسی جناب پوششی اعظم را تیترنخست خود قرار داده که تمام نتوانستن ها و بی تدبیری های هشت سال اعتدالی_اصلاحاتی را در یک حرکت بدون توپ و فرار رو به جلو، تقصیر دولت قبل!؟ و مجلس فعلی و ترامپ و خلاصه هرکس و نهادی غیر از دولت خطاب می کند. تاکتیکی عجیب که تبدیل به دومینوی گفتمانی اصلاحطلبان در روزهای نزدیک انتخابات شده است. گفت و گوهای پستویی،یک طرفه و بزن در روهایی که مصرف انتخاباتی داشته و پازل جنگ روانی را تکمیل می کند.
#خوانشی_کوتاه از خط خبری روزنامه ها
🆔@andisheengelabi
#خوانشی_کوتاه از خط خبری روزنامه ها
شرق نیز تاکتیک های ۱.دوقطبی سازی و ۲.ایجاد شکاف در اردوگاه رقیب و ۳.#رقیب_هراسی را توامان پیاده کرده است. همچنان و علی رغم عذرخواهی ایرنا، علیه قالیباف می تازد و از طرفی با تیتر "آن ها که می روند، آن ها که می مانند" که ناظر بر کنارکشیدن یا نکشیدن به نفع رئیسی در جبهه اصولگرایی است، شکاف و اختلاف در خانه رقیب را پیگیری می کند. مغز وارداتی از آمریکا یا کره شمالی که در یادداشت روزش کار شده نیز حاکی است، برچسبی شبیه دیوارکشی که در مناظرات انتخاباتی ۹۶ کارکرد تخریبی و رقیب هراسی داشت، در هرحال تکمیل و جمع بندی نهایی است. البته از دوگانه ظریف_سلیمانی کمی هراسانند و خیلی اعتمادی به موفقیتش نیست. درباره شورای شهر و ردصلاحیت شدگانش بدلیل رانت و فساد نیز دست به دامن وزیر ناکارآمد و موذی سابق دولت شده اند.
🆔@andisheengelabi
#کلیدواژه_ها و محورهای اصلاحطلبان در پیش و حین انتخابات
اگر دنبال محورها یا کلیدواژه هایی هستید که در ایام انتخابات توسط اصلاحطلبان استفاده خواهد شد، فقط تیترهای امروز صفحه یک اعتماد را با دقت مرور کنید. جناب شهردار همچون جهانگیری، در پایان راه و کارش، قبلی ها را متهم به ساخت باتلاق می کند(#فرافکنی). #فیلترینگ، #دستکاری_بودجه و تخریب رقیب، دفاع از #حقوق_شهروندی، #مافیا! که جهانگیری ادعا کرده نگذاریم کشور دست مافیا بیفتد، موضوعات و عناوینی هستند که با تزیین و تعویض جای شاکی و متهم، همین حالا بطور رقیق تر و در ایام انتخابات بصورت غلیظ تر استفاده خواهد شد.
#خوانشی_کوتاه از خط خبری روزنامه ها
🆔@andisheengelabi
حقایقی مهم درباره #اخبار_منفی
ایران اینترنشنال چگونه ذهن ما را مسموم میکند؟
با گسترش اینترنت و شبکههای ماهوارهای زندگی عموم مردم با رسانهها و اخبار مختلف گرده خورده است. تمرکز عمومی بر نوع و جنس اخبار ازجمله فاکتورهایی است که میتوان با آن سلامت عمومی یک جامعه را سنجید.
اخبار بد غالباً بیش از خبرهای خوب جلبتوجه میکنند. دلیل این امر این است که حوادث منفی بیشتر از خبرهای مثبت بر روی مغز ما تأثیر میگذارند. روان شناسان از این موضوع بهعنوان #سوگیری_منفی یاد میکنند که این امر میتواند تأثیر زیادی بر رفتار، تصمیمات و حتی روابط شما داشته باشد.
حقایقی مهم درباره اخبار منفی
-امروزه اخبار احساسبرانگیز 95 درصد از عناوین رسانهها را تشکیل میدهند.
- اخبار منفی 30 درصد بیشتر موردتوجه قرار میگیرد.
-7/2 درصد از افرادی که در معرض اخبار منفی قرار دارند، دچار مشکل اضطرابی میشوند.
-63 درصد از کودکان 12 تا 18 سال میگویند که دیدن اخبار منفی احساس بدی را در آنها ایجاد میکند.
-39 درصد افراد معتقدند که رسانهها در مورد پوشش خبری ویروس کرونا اغراق میکنند.
شبکه ایران اینترنشنال ازجمله رسانههایی است که با اهداف مختلف بر روی انتشار #اخبار_منفی تمرکز دارد. فقر؛ اعتیاد، اختلاس و فساد سیاستمداران ازجمله سوژههایی است که این رسانه فارسیزبان بر روی آن تمرکز دارد. البته به این معنا نیست که هیچ اتفاق بدی در ایران رخ نمیدهند؛ بلکه باید دید این رسانه بر روی کدام واقعیت تأکید دارد.
ادامه مطلب را در لینک زیر مطالعه کنید:
https://article.tebyan.net/476199
🆔@andisheengelabi
تقدیس و تکریم حضرت آقا از #مرد_میدان شهادت در اول سخنرانی
#شهیدسلیمانی
اشاره مقام معظم رهبری به حمایت خوب از کارگر در #بودجه۱۴۰۰ از طرف مجلس...
#کارگر
#بودجه۱۴۰۰
#مجلس
#خوانش_میان_کلام_حضرت
تکریم کارگران و معلمان، حمایت از مغز و دست سیستم اجتماعی است.ارتقای تربیت اجتماعی و تقویت ثروت ملی است که هردو باعث آبرو و بازتولید قدرت در جامعه است..
#کارگر
#معلم
ضرورت گسترش کارگاه های کوچک و متوسط در کشور که تولیدثروت برای طبقه ضعیف و متوسط می کند.
#مبارزه_با_شکاف_طبقاتی
انتخابات به معنای واقعی کلمه یک فرصت مهم است و نباید مردم را دلسرد کرد.
انتخابات، حضور مردم است و با حضور مردم هیچ قدرتی توان خم کردن و تضعیف اقتدار کشور را ندارد.
انتخابات ما از اول انقلاب به سلامت اجرا شده است و تخلفات کوچکی هم اگر بوده ولی در نتیجه انتخابات تاثیری نداشته و همراه با #امانت و #سلامت بوده است.
#انتخابات
برخی فقط انتخابات را زمانی قبول دارند که به نفع آنها باشد...
#فتنه88
حضور داوطلب و کاندیداهای انتخاباتی بایستی همراه با برنامه باشد که کارشناسان تصدیقش کنند و در ضمن پایبندی به قانون و اصول نظام جمهوری اسلامی باشد.
#کاندیداهای_قارچی
تاسف از برخی تکرارهای سخن دشمن از زبان برخی مسئولین و بی معنا بودن دوقطبی های کاذب و برساخته
#ادبیات_میدان_دیپلماسی
#زبان_دشمن
انصافا #نیروی_قدس، بزرگترین عامل موثر جلوگیری از #دیپلماسی_انفعالی در منطقه و غرب آسیاست.
#وزارت_خارجه، مجری است نه سیاستگذار.
#دشمن_شادکن، حرف نزنیم.
شهید مطهری #مسئولیت_شناس بود و تکلیف مدار
قابل توجه مسئولین فرافکن که بعد هشت سال، حاضر به پاسخگویی نبوده و با یک حرکت بدون توپ و نمایشی، خود را تدارکاتچی و هیچکاره می دانند.
#دولت_مسئولیت_پذیر
انگار خطر #ویروس_انگلیسی از بقیه نوع ویروس ها بیشتر است...
#کرونای_انگلیسی
نگاه راهبردی رهبرانقلاب، آنتی تز انفعال، توطئه و جنگ روانی
🔹آنچه که امروز از فرمایشات مقام معظم رهبری هویدا شد، #مانیفست_جامعی از بایدها و نبایدهای سه محور اصلی نظام یعنی حوزه فرهنگ، اقتصاد و سیاست بود. ساده بود و راهبردی، دقیق بود و مقتدر و در یک کلام فصل الخطابی راهبردی بود.
1⃣ایشان عرصه #فرهنگ را بمثابه نرم افزار نظام و انقلاب تعبیر نمودند و معلمان جامعه را افسران آموزش و فرهنگ سازی خطاب کردند. از #شهیدمطهری به عنوان مصداق بارز این محور نام برده و تولید و ترویج تفکر را ویژگی های #جهادنرم_افزاری بیان کردند. پر واضح است که آفت این حوزه، سطحی شدن، عوام زدگی، جامعه بدون مغز و هیجان زده است.
2⃣ عرصه دوم در بیانات ایشان، #اقتصاد است و قلب تپنده این حوزه، یقه آبی هایی موسوم به کارگر نام دارد. بار معیشت جامعه بر دوش این صنف بوده و چرخ اقتصاد کشور بدون آنها امکان چرخیدن ندارد.
به تعبیر خود ایشان از مهمترین عوامل تولید، داشتن کارگرانی بامهارت، چابک و سرحال است که جز با تامین حقوق و رسیدگی های مکمل بیمه ای و بهداشتی و اسکانی امکان پذیر نیست. اشاره دقیق مقام معظم رهبری جهت توجه بیش از پیش به این مجموعه، درحالی است که #جنگ_روانی جدی در رسانه های بیگانه به بهانه حقوق کارگر علیه نظام بطور موسمی شکل می گیرد. عملکرد ضعیف دولت ها در این حوزه، باعث فلج اقتصادی و در بلندمدت و باعث #مصرف_کنندگی_افراطی و وابستگی به بیگانه خواهد شد.
3⃣عرصه #سیاست به عنوان حوزه سوم مطمح نظر ایشان قرار گرفت و در باب سیاست خارجه، انتخابات و قانون کشور موضوعات کلیدی را بیان کردند. تاکید بر سلامتی و امنیت تاریخی انتخابات از اول انقلاب و هشدار علیه #کاندیداتوری_های_قارچی و بدون برنامه و انتقاد از اشخاصی که صندوق رای را تا زمانی که به نفعشانباشد برمی تابند، محورهای انتخاباتی صحبت های امروز ایشان بود.
4⃣در رابطه با سیاست خارجه و #فایل_صوتی منتشرشده نیز که خیل کثیری از مردم و اهالی رسانه، منتظر موضع گیری ایشان بودند، نکات ظریفی را گوشزد کردند. اظهار تاسف از صحبت های دشمن شادکن وزیرامور خارجه و بهم زدن دوقطبی میدان_دیپلماسی و طعنه بر نقش و جایگاه وزارت خارجه که مطابق ساختارهای قانونی تمام دنیا، مجری است نه سیاستگذار، محورهای کانونی فرمایشات رهبرانقلاب در بیانات امروزشان بود. آفت این بخش نیز ساده لوحی و تزریق #هراس_دیپلماتیک به ساحت ارتباطات استراتژیک کشور است.
5⃣دفاع از میدان نظامی و #نیروی_قدس_سپاه جهت فعال نگهداشتن و عمق بخشیدن به دیپلماسی در سطح منطقه و غرب آسیا، راهبردی ترین فراز صحبت های ایشان بود که فصل الخطابی بر دوقطبی سازی های غیرمسئولانه و توام با شیطنت برخی مسئولان و همکاران آشنایشان بود.
6⃣ #نگاه_سیستمی مقام معظم رهبری و درهم تنیده دیدن حوزه های متکثر کشور که خنثی کننده توطئه ها و برهم زننده دوقطبی های کاذب و شکاف های سیاسی و اجتماعی است، این نوید را به یاران انقلاب و این هشدار را به دشمنانش می دهد که کلید انسجام اجتماعی و سیستمی و راهبرد تغییر و تحول فرا رونده، نه در کلام آنارشیست هایی چون تاجزاده، یا دیپلمات های خسته و پشیمانی چون ظریف و سیاستمداران زبان باز و پررویی چون جهانگیری و امنیتی های آشنایی چون آذری جهرمی و شبه انقلابی های نامتعادل و سینوسی چون احمدی نژاد است که در #کاریزمای_شخصیتی، #منظومه_و_نرم_افزار_فکری و #نگاه_راهبردی_و_تشکیلاتی امام حال و حاضر انقلاب است.
#علیرضامحمدلو
🆔@andisheengelabi
میگویند رهبری گفت، وزارتخارجه مجری سیاستهاست، پس یعنی دولتها کاره ای نیستند! ادامه اش را نمیگویند که ایشان گفت سیاستها در #شورای_امنیت_ملی اتخاذ میشود و اکثر این شورا یعنی نظر غالب (7از 11) نظر دولتهاست.
(رییس جمهور، دبیر شورا، وزرای خارجه، کشور، دفاع، اطلاعات، رییس سازمان برنامه)
امیرحسین ثابتی
جریان تحریف با #پاره_حقیقت_گویی و برخورد #گزینشی با صحبت های رهبری، سعی در تبرئه خود و احیای آبروی از کف رفته و با کوله باری از توجیه و تفسیر از نتوانستن ها قصد شرکت در انتخابات را دارد.
یادمان نرود که امام حاضر جامعه فرمود:
اگر #جریان_تحریف شکست بخورد، #جریان_تحریم نیز شکست خواهد خورد.
🆔@andisheengelabi