سالروز رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام و امام رضا علیه السلام تسلیت باد.
برای یکدیگر دعا کنیم.
@asrehooshmandi
💢نقش رسانهها در ایجاد همدلی ملی
رسانهها میتوانند با تقویت همبستگی و ایجاد هماهنگی میان لایههای مختلف اجتماعی به شکلگیری همدلی ملی یاری رسانند.
معصومه نصیری در گفتوگو با خبرگزاری حوزه تاکید کرد: این یک واقعیت است که در شرایط حال حاضر و زمانهای که بسیار از اَبرمفاهیم دستخوش استحاله و تغییر ماهوی شدهاند ما بیش از هر زمان دیگری به گسترش فرهنگ "خیر" نیازمندیم و این گسترش و توسعه فرهنگ خیر با استفاده از پتانسیل رسانه با سرعت و ضریب بیشتری محقق میشود.
https://hawzahnews.com/x9RGv
@asrehooshmandi
🔸نشست «زن و مدیریت بحران» برگزار میشود
محورهای این نشست:
⬅️زنان و مدیریت بحران کرونا در جامعه و خانواده
⬅️زنان و مدیریت بحران رسانه یا جنگ نرم علیه ارزشهای اسلامی
⬅️حضرت زینب (س) الگوی ارزشمند مدیریت بحرانهای امروز
🔸سخنرانان و موضوعات برخی پنل های این نشست:
🔻نقش ارشادی و تحکمی زنان در شبکههای اجتماعی ـ حنان احمدضیا از #لبنان
🔻نقش زنان مسلمان در مدیریت هویت و تربیت دینی در یک رسانه تمدن ساز ـ معصومه نصیری از #ایران
🔻حضرت زینب و جنبش روشنگری فکری ـ خوله قزوینی از #کویت
🔻مومنان و نقش محوری ایشان در تضمین موفقیتهای رسانه ـ هلال بن حسن اللواتی ـ از #عمان
🔻حضرت زینب(س) الگوی ارزشمند مدیریت بحرانهای امروزـ حمیده عیدان سلمان از #عراق
❇️این نشست از سلسله وبینارهای علمی _ منطقهای است که توسط دانشگاه الزهرا، پژوهشکده زنان ایران و دانشگاه الزهرا عراق، ۲۶ و ۲۷ مهر ماه برگزار میشود.
✅این نشست دو روزه را از طریق آدرس زیر دنبال کنید:
https://meet_google_com/hkp-soah-gma
✅برای دریافت امکان ترجمه همزمان از لینک زیر استفاده کنید:
https://meet_google_com/acx-rbyo=pag
@asrehooshmandi
🔹مفاهیم | آستروتورفینگ چیست؟
💢آستروتورفینگ به معنی ایجاد یک کمپین یا موج از ابراز نظر و احساساتِ در #ظاهر_مردمی اما در واقع #ساختگی، در مورد یک موضوع، سیاست، محصول یا خدمت است. ایجاد یک جنبش مردمی هنگامی که با انگیزه تجاری همراه باشد را آستروتورف مارکتینگ (Astroturf Marketing) هم گفته می شود.
💢آستروتورفینگ برای ایجاد محبوبیت، نفرت و همراه کردن باور عمومی و #مهندسی_ترجیحات_مردم نیز مورد استفاده قرار میدهد.
✅#عصر_هوشمندی مجموعه تخصصی سواد رسانه ای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اینستاگرام خطرناکترین شبکه اجتماعی برای نوجوانان
🔸براساس تحقیقات انگلیسیها اینستاگرام آمار خودکشی بین دختران ۱۵ تا ۱۹ سال رو بالا برده و باعث افسردگی، تنهایی، اضطراب، خشونت و خودتحقیری در نوجوونها شده.
🔸چرا همه تصویر غیرواقعی از زندگیشون رو تو اینستاگرام میزارن؟
تبیان آنلاین
@asrehooshmandi
⚠️#هشدار
❌ آیا مرگ یک کودک در اهواز به دلیل چالش اینترنتی «مومو» بوده است؟
جانشین فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان اهواز در واکنش به انتشار خبر فوت یک کودک اهوازی به علت چالش مومو اظهار کرد: تاکنون شکایتی در مورد فوت به علت چالش مومو به ما واصل نشده است.حتی هیچ تماسی هم با مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ برای اعلام گزارش در این زمینه نداشتهایم.
برخی کاربران شبکههای اجتماعی در استان خوزستان از قربانی شدن یک کودک ۱۱ ساله کلاس پنجمی اهوازی به علت چالش مومو خبر دادند.
این احتمال وجود دارد که خانواده قربانی هنوز شکایتی تقدیم مراجع انتظامی نکرده باشند ولی نیروی انتظامی توصیه کرده خانواده ها در صورت مواجه با چنین موردی حتماً به پلیس فتا اطلاع دهند تا نسبت به شناسایی افراد مزاحم اقدام فوری صورت گیرد.
تابناک نوشته است: در روزهای اخیر پیامی به نام چالش مومو در شبکههای اجتماعی خصوصاً واتساپ منتشر شده که حسب اطلاع پلیس فتا اغلب در #استانهای_جنوبی شاهد این چالش هستیم؛ ضمن اینکه کاربران دانش آموز نیز این پیامهای حاوی تصاویر مومو را دریافت کردند.
مومو با استفاده از یک حساب کاربری واتسآپ، یک لینک تماس برای افراد ارسال و پس از شروع به گفتگو آنها را به رفتارهای خطرناک دعوت میکند.
خانوادهها باید ضمن پیشگیری از بروز استرس در فرزندان نسبت به نظارت بر استفاده آنها از پیام رسان ها اقدام کنند؛ با وجود هشدار پلیس فتا نسبت به عدم استفاده فرزندان از پیام رسان های خارجی ولی این کار بدون محدودیت در حال انجام است و مشکلات ناشی از آن قابل پیش بینی بود.
✅مردم مشکلات و موارد مشکوک در فضای مجازی را از طریق سایت پلیس فتا به نشانی cyberpolice.ir بخش فوریتهای سایبری اطلاع دهند.
@asrehooshmandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نفوذ_اجتماعی_اطلاعات
🎥این فیلم به خوبی مفهوم "نفوذ اجتماعی اطلاعات" رو توضیح میدهد. بسیاری از شایعات مجازی و انتشار اخبار کذب که باعث خطا و تخریب افکار ما میشود اینگونه شکل میگیرد. در کنار این نفوذ، «همه می گویندها» و «همه اینطور هستندها» هم اینگونه شکل می گیرند.
دقیقا باید بدانیم از کدام «همه» صحبت میکنیم؛ همهای آگاه یا همهای که فقط تقلید میکنند و خودشان هم نمیدانند چرا!
@asrehooshmandi
📱چگونه دوربین و میکروفون گوشی هایمان در اختیار دیگران قرار می گیرد؟
💢به گزارش #روزنامه_گاردین برنامه های اینستاگرام، واتس آپ، فیسبوک، توئیتر، وایبر و لینکدین و بسیاری از برنامه های مشابه دیگر می توانند به صورت مخفیانه این کارها را بکنند:
🔺از دوربین های جلو و عقب گوشی عکس بگیرد
🔺از دوربین های جلو و عقب فیلمبرداری کند
🔺میکروفون گوشی شما را روشن کنند
🔺هر عکس یا فیلمی که توسط دستگاه شما گرفته می شود را به سرورهای خود ارسال کند
🔺از مجموع عکس و فیلم های شما، یک تصویر سه بعدی از شما بسازند و از این تصویر سه بُعدی هر استفاده دیگری بکنند، مانند شناسایی شما در دنیای واقعی!
در همین راستا یک فیلمساز هلندی برای اینکه بفهمد واقعا چقدر از این ادعاها حقیقت دارد و این موضوع را از یک توهم توطئه به یک واقعیت تبدیل کند، اجازه می دهد که گوشی تلفن همراهش دزدیده شود. و سپس، با استفاده از روش های جاسوسی، دوربین و میکروفون و لوکیشن گوشی را روشن می کند و برای مدت ها از دزد فیلمبرداری و عکسبرداری می کند و همه لحظاتِ او را ثبت می کند:
✅در لینک زیر باهم ببینیم چگونه این اتفاق رخ می دهد:
▫️ https://goo.gl/i3DzED
@asrehooshmandi
کمپین #روایت_تحریم از کجا هدایت میشود؟
طی روزهای گذشته پویشی برای بیان نقاط آسیبپذیر از تحریمها در کشور و در فضای مجازی راهاندازی شده که توسط جریانات شناسنامهدار داخلی پیگیری میشود و نکته اینجاست که علیرغم تاکید برخی کارشناسان اقتصادی بر اینکه برخی بیعملیهای عامدانه و ضعف مدیریتها برای حل مشکلات مردم عامل وضعیت فعلی اقتصادی است و تحریمها عامل ثانویه قلمداد میشود، عدهای ضمن اینکه به بزرگنمایی رسانهای و ایجاد فضای غیرواقعی از تحریمها برای آماده سازی افکارعمومی جهت بازگشت به مذاکرات اقدام میکنند، با چنین کمپینهایی عملا #بیگ_دیتایی از نقاط اثرگذاری تحریم بر مردم را در اختیار غرب و ایالات متحده قرار میدهند تا احتمالا دشمن برای افزایش فشار بر کشور هوشمندانهتر عمل کند.
کمپین روایت تحریم در واقع خواسته یا ناخواسته کمپین جمعآوری گرای دقیق تحریم برای آمریکا و غرب است.
#دیده_بان
@asrehooshmandi
#نفوذ از طریق ساخت #بدافزار
یکی از شگردهای مجرمان سایبری برای دستیابی به اطلاعات مالی و شخصی کاربران، ساخت #بدافزار_ها و اپلیکیشنهای مخرب برای #نفوذ به تلفن همراه آنها است. مجرم برای اینکه کاربر را مجاب کند تا #برنامه_مخرب را بر روی تلفن همراه خود نصب کند، ابتدا بدافزار خود را به فایل نصب یکی از اپلیکیشنهای محبوب افزوده و آن را از طریق گروهها و کانالهای #شبکه_های_اجتماعی منتشر میکند.
از این رو برای جلوگیری از اینگونه اقدامات مجرمانه، تنها اپلیکیشنهای مورد نیاز خود از #اپ_استورهای شناخته شده دریافت نمایید و به هیچ عنوان به اپلیکیشنهایی که در گروهها و صفحات شبکههای اجتماعی منتشر شدهاند، اطمینان نکنید.
همچنین توصیه میشود برای بالا بردن امنیت تلفن همراه خود حتما از یکی از برنامه های امنیتی و آنتی ویروسها را بر روی تلفن همراه خود استفاده کنید.
#کلیک_امن
@asrehooshmandi
⭕️ تیتر مشترک رسانههای بینالمللی: تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران "با وجود مخالفت آمریکا" برداشته شد.
@asrehooshmandi
تغییرات مهم در موتور جستجوی گوگل
🔹موتور جستجوی گوگل بر اساس ساختار جدید در جستجوی نوشتار و تصویر و بر اساس آخرین تحولات در زمینه #هوش_مصنوعی متحول میشود.
🔹تغییرات جدید گوگل طی دو ماه آینده اجرایی خواهد شد. این تحولات میتواند بر اساس یادگیری ماشین، تغییرات اساسی در نوع جستجو ایجاد کند.
🔹بر اساس هوش مصنوعی جدید، گوگل میتواند با تشخیص بدترین املا شروع به جستجو کند. این جستجو بر اساس تحلیل و کارکرد شبکه عصبی و ۶۸۰ میلیون فاکتور مختلف انجام میشود.
🔹روش جدید گوگل توانایی دارد بهجای کل صفحات وب، متنهای مستقل صفحات وب را منظم کند این اطلاعات با هوش مصنوعی و یادگیری ماشین تحلیل میشوند تا بهترین نتیجه حاصل شود.
🔹یکی از تحولات در الگوریتم جدید گوگل #هوش_بینایی است بر اساس این الگوریتم جدید موتور جستجو میتواند با تحلیل تصاویر آنها را دسته بندی کند. پس از تحلیل تصاویر این سامانه فیلمها و تصاویر را برچسب گذاری میکند.
🔹این روش در زمینه گفتار فیلمها هم انجام میشود و روش مشابهی توسط گوگل استفاده میشود. این تغییرات میتواند در زمینه تغییرات سئو تحولاتی ایجاد کند.
🔹هم اکنون یکی از مهم ترین مبانی برای گرفتن مخاطب توسط سایتهای مختلف، #تنظیم_محتوا بر اساس استانداردهای گوگل است. این استانداردها، مشخص میکنند که محتوا چگونه باید ویرایش شود تا در موتورهای جستجوی گوگل بهتر دیده شود.
🔹بر اساس استاندارد فعلی گوگل، سه شاخص #تازگی، #ارتباط و #محبوبیت نوع نمایش را در صفحات جستجو مشخص میکند. البته در چند سال اخیر در این زمینه انتقادهایی به گوگل وارد شده است.
🔹برخی کارشناسان معتقد هستند گوگل بیش از اندازه قدرت گرفته است و نوع نشان دادن نتیجه جستجو به #جهت_دادن_به_افکارعمومی در جهان ختم می شود.
یورونیوز
@asrehooshmandi
❌دستگیری گروه چالش وحشت موسوم به مومو در هرمزگان
⚠️عدم نصب برنامه های مربوطه و بلاک این شماره ها بهترین واکنش از سوی مخاطبان است
سرپرست پلیس فتا استان هرمزگان گفت: با توجه به تماس های فراوان شهروندان با سامانه 110 و همچنین گزارشهای حضوری به پلیس فتا استان، اکانت هایی با شماره های خارجی و داخلی با فعال سازی چالش "مومو" اقدام به ارسال پیام اولیه با مضمون "بیا با هم بازی کنیم" به زبان انگلیسی و فارسی برای کاربران ارسال می کنند.
این مقام مسئول افزود: پیام ها، تصاویر و کلیپ هایی ساختگی با ماهیت خشونت و خودزنی از سوی پروفایل با نمای عروسک اهریمنی معروف به "مومو" ارسال می شود به این شرح که اگر مخاطب رگ خود را نزند و چالش های آسیب تکمیل نشود، در اینصورت مومو به آدرس و محل زندگی قربانی کاملاً آشناست و اقدام به حمله با چاقو و اسلحه سرد به اعضای خانواده او خواهد کرد.
سرگرد بهمنی بیان داشت: اکانت اصلی این چالش، یک ربات پاسخگوی اتوماتیک به زبان انگلیسی است و همچنین افرادی با بهره گیری از شماره های موقت خارجی یا حتی داخلی اقدام به راه اندازی اکانت واتس آپ نموده و برای دیگران با همین روش مزاحمت ایجاد می کنند و عده ای هم اقدام به نشر شایعات آلوده و کذب در شبکه های اجتماعی مجازی میکنند.
وی ادامه داد: در همین راستا فردی با هویت معلوم به پلیس فتا مراجعه کرد و اعلام داشت دارنده اکانت واتساپی که تصاویر پروفایل آن عروسکی به نام مومو و ارواح خبیثه است اقدام به ارسال پیام بازی برای فرزندم کرده اما پس از مخالفت پسرم برای ادامه بازی، صاحب اکانت اطلاعات خصوصی از خانواده ما ارائه و با تهدیدات مکرر پسرم را مجاب به ادامه بازی کرده که این امر موجب ترس و دلهره در میان خانواده ما شده است.
این مقام انتظامی گفت : پس از اقدامات پلیسی و ردجویی های فنی متهم مورد شناسایی قرار گرفت. متهم گفت در گروه دورهمی با حضور دوستان در واتساپ، مطالبی پیرامون مومو از سوی مدیر گروه و دیگران ارائه شده بود. من هم به بهانه شوخی با پسر عمه (شاکی) به همراه چند تا از دوستانم با شماره سیم کارت ناآشنا یا شماره های موقت خارجی اکانت های واتساپی ایجاد کردیم و تصاویر پروفایل آنرا "مومو" و ارواح ترسناک گذاشتیم و به او پیام چالش وحشت دادیم و قصد ما از این کار فقط شوخی بوده است. بنابراین سرگروه و 6 نفر از دوستان وی شناسایی و اقدامات قضایی برای رسیدگی به این پرونده ویژه در حال انجام است.
سرپرست پلیس فتا استان هرمزگان، خاطرنشان کرد: نصب برنامه های مستقل ساخته شده برای این گونه چالش های روان پریش به غیر از آسیب های روانی باعث سرقت اطلاعات خصوصی کاربران می شود، پایه و اساس این چالش ها بر مبنای دروغ و حیله های روانشناختی است، بر همین اساس عدم نصب برنامه های مربوطه یا پاسخ دهی و بلاک این شماره ها در پیام رسان های خارجی بهترین واکنش از سوی مخاطبین است.
@asrehooshmandi
#اینفوگرافیک
راههای جلوگیری از به دام افتادن کودکان به چالش مومو
چند وقتی هست که برخی خانوادهها و کودکان با چالش جدیدی روبه رو شدهاند؛ یک چالش اینترنتی بر بستر پیامرسان غیربومی واتساپ که در قالب اکانتی با نام مومو فعالیت دارد و به افراد پیامهایی را ارسال میکند.
یکی از موضوعاتی که این روزها باید مدنظر خانوادهها باشد، راههای جلوگیری از به دام افتادن این چالش اینترنتی است. پلیس فتا در همین راستا توصیههایی را برای والدین دارد و از آنها میخواهد بر استفاده فرزندانشان از پیام رسانهای خارجی نظارت بیشتری داشته باشند. خود والدین هم در صورت مواجهه فرزندانشان با محتوای مومو خونسردی خود را حفظ و با آنها صحبت کنند و نگرانی آنها را کاهش دهند.
@asrehooshmandi
⭕️#استیضاح_روحانی؛ فتنه یا مطالبه؟!#بیگ_دیتا چه میگوید؟
«فردای استیضاح روحانی چه خواهد شد؟
۱: جهانگیری امور کشور را تا انتخابات به دست میگیرد.
۲: روحانی میگوید همینها که برکنارم کردند اجازه ندادند در ۷ سال کاری کنم.
۳: رسانههای خارجی و اصلاحطلبان خواهند گفت در ایران کودتا شد.
۴: انتخابات برگزار و شخصی شبیه روحانی رئیسجمهوری خواهد شد.»
⬅️این توئیت با ۱۲۴۱ لایک و ۲۲۷ ریتوئیت، پرمخاطبترین محتوای توییتر درباره موضوع استیضاح رئیسجمهوری بوده است. استیضاحی که تردیدهای جدی درباره اثرگذاری آن وجود دارد و بسیاری از تحلیلگران نیز آن را در راستای تحقق پروژه «دولت بیسر» و بازتکرار تجربههای کشورهای عراق و لبنان در ایران قلمداد میکنند که بیشتر منجر به ایجاد دوقطبی در شرایط حساس فعلی و تطهیر ناکارآمدیها خواهد شد تا دریافت پاسخ برای چرایی آنها. دوراهی که میتواند ضرورت داشتن بصیرت سیاسی را گوشزد و یادآوری کند.
📊موضوع استیضاح رئیسجمهور براساس رصد دیتاک در سه بستر توییتر، اینستاگرام و تلگرام در فضاهایی متفاوت پیگیری شده است.
⬅️توییتریها با استقبال از توییتی که ذکر شد و همچنین بهکارگیری هشتگهای #روحانی، #فتنه_استیضاح، #استیضاح_روحانی، #استیضاح، بیشتر نسبت به اثرگذاری این اقدام در شرایط فعلی رویکرد انتقادی داشتهاند. البته در کنار این هشتگ ها، هشتگ #پروژه_احمدی_نژادنمایی، #مجلس انقلابی و #از_تدبیر_بگو نیز در فضای توییتر مورد توجه کاربران بوده است.
موضوع استیضاح در توییتر با ۳٫۲ هزار توییت، ۲٫۱ هزار ریتوییت و ۱۳٫۹ هزار لایک مورد توجه قرار گرفته است.
⬅️کاربران اینستاگرام اما با ۲۴۷ پست و با نگاهی کمی متفاوت، بیشتر از استیضاح رئیسجمهور استقبال کردهاند. موضوع استیضاح روحانی در کل فضای اینستاگرام با دریافت ۸۵ هزار لایک و بیش از ۶٫۲ هزار کامنت موردتوجه کاربران این شبکه اجتماعی قرار گرفته است.
کاربران اینستاگرام پست صفحه ایران اینترنشنال که مربوط به مصاحبه رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره امضای طرح استیضاح رئیسجمهور بوده را با ۴۶۶٫۵۲۶ هزار بازدید، ۴۲٫۲۶ لایک و ۳٫۴۱۲ کامنت مورد توجه قرار دادهاند.
هشتگهای پرکاربرد اینستاگرام #روحانی، #استیضاح، #مجلس، #استیضاح_روحانی و #دولت بوده است.
⬅️فضای تلگرامیها در میانه جریانات توییتر و اینستاگرام رفتار کرده و استیضاح را با ۱٫۶ هزار پست پیگیری کردهاند. کل بازدیدها از محتواهای مرتبط با استیضاح روحانی در فضای تلگرام نیز ۳٫۶ میلیون بار بوده است که غلبه محتواهای مورد توجه مخاطبان با عکس و ویدئوهای مرتبط با این موضوع و ۹۰۸ محتوای تصویری بوده است.
پرکاربردترین هشتگهای تلگرام #استیضاح_روحانی، #دولت_بیکفایت، #مطالبه_استیضاح_روحانی، #عدم_کفایت_سیاسی و #فتنه_استیضاح و پربازدیدترین پست هم مربوط به خبر فوری درباره سخنان رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره متوقف نشدن استیضاح روحانی با ۱۶۳٫۳ هزار بازدید بوده است.
❌موضوع استیضاح در شرایط فعلی کشور مخالفان و موافقان جدی دارد اما نتایج منتج از این اقدام از هر مخالفت یا موافقت افراطی مهمتر است.
✍️معصومه نصیری ـ کارشناس رسانه
#دیتاریپورت
✅ Data Is Talking
@asrehooshmandi
هدایت شده از سومین همایش سواد رسانهای و اطلاعاتی
گفتمانها در عصر فضای مجازی
✍️دکتر حسن بشیر _رییس سومین همایش سواد رسانهای و اطلاعاتی
▫️با ظهور فضای مجازی، فضای جدیدی ایجاد شد که فضای سوم نامیده شد. این فضا نه فضای ذهنی است و نه فضای مادی، بلکه فضایی بینابینی است که در تصورات، رفتارها و اقدامات انسان تجلی مییابد.
▫️گفتمان فضای مجازی که در آن بسیاری از شایعات، دروغپردازیها، سخنان غیرمستند، اخبار بدون منبع و امثالهم وجود دارد، گفتمانی است که اگر از واقعیت خالی نباشد، واقعیت نسبی نیز ندارد.
▫️فضای سوم در حقیقت فضایی تداخلی- اجتماعی است که بخشی از آن در فضای واقعی، بخشی دیگر در فضای مجازی و بخشی دیگر در فضای ذهنی شکل میگیرد. این فضا محصول تعامل سه فضای واقعی، ذهنی و مجازی است. در این فضای جدید است که گفتمانهای عصر گفتمان متولد میشوند که با عصر واقعی متفاوتاند.
▫️باید به این واقعیت توجه کرد که تا قبل از کشف فضای مجازی، گفتمانها در فضای واقعی متولد میشدند، ولی میتوان گفت با کشف فضای مجازی، سه عصر متمایز از همدیگر در حال شکلگیریاند: عصر گفتمان فضای واقعی، عصر گفتمان فضای مجازی و عصر فضای تداخل گفتمانی میان عصر واقعی و عصر مجازی.
▫️در فضای مجازی، بهویژه شبکههای اجتماعی، گفتمانهای گوناگونی متولد میشوند، اما این گفتمانها در بسیاری از مواقع ناشی از اطلاعاتیاند که نمیتوان به واقعیت آنها اطمینان کرد. بنابراین، در اینجا شایعات و دروغپردازیها نیز نقشی اساسی در تولید گفتمانهای مختلف دارند.
▫️تعامل دو فضای واقعی و مجازی انسان را وارد عصر سومی کرده است که میتوان آن را عصر تداخل دوفضایی نامید. در این فضای تداخلی جدید، تجربههای زیسته در فضای واقعی و تجربههای به دست آمده در فضای مجازی به گفتمانی انتزاعی- تجربی تبدیل میشوند که با دیگران به مشارکت گذاشته میشوند.
▫️فضای سوم ناشی از تجربۀ تداخل دو فضای واقعی و مجازی است. در این فضا بخشی از گفتمان بر مبنای واقعیتها و برخی نیز بر اساس شایعات و غیره شکل میگیرند و نوعی از گفتمان به وجود میآید که میتوان آن را گفتمان متداخل نامید. گفتمان متداخل نه منعکسکنندۀ واقعیت فضای واقعی است و نه واقعیت فضای مجازی، بلکه در میان این دو فضا در حال شکلگیری است. به همین دلیل وضعیت گفتمانهای کنونی با ظهور فضای مجازی دچار ابهامهای بسیار و در حقیقت با چالشهای زیادی روبهرو شدهاند.
▫️گفتمان که در فضای واقعی منعکسکنندۀ روابط قدرت، دانش و معرفت است و ریشه در تفکر دارد، در تداخل دوفضایی جدید، از روابط سیال قدرت که عمدتاً توسط کاربران شکل گرفته و از اطلاعاتی که معلوم نیست به دانش و معرفت منجر شوند، نشأت میگیرد و این خود آغاز کشمکشهای جدید گفتمانی است که جوامع مختلف جهانی، از جمله ایران، بهشدت درگیر آن شدهاند.
🗞منبع: بخشی از مقالهای با تیتر «فضای سوم و تداخل گفتمانی»، منتشر شده در شماره 105 ماهنامه مدیریت ارتباطات، بهمن 1397
#فضای_مجازی
#گفتمان
@milconf3
🔷واکاوی یک چالش| بازار داغ شایعه درباره «مومو»/ لزوم راه اندازی شبکه ملی اطلاعات
▫️معصومه نصیری در گفت وگو با فارس اظهار کرد: متاسفانه ما عادت به علاج واقعه بعد از وقوع داریم. چرا نهاد رسمی آموزش در کشور بعد از چنین رخدادهایی باید استفاده از پلتفرم های خارجی برای آموزش را ممنوع کند؟ اگر مدرسه ای چنین نکرد چه برخوردی با آن صورت می گیرد؟ چه کسانی مسوولیت مخدوش شدن امنیت روانی کودکانی که حتی از چهره این عروسک زشت با آن خنده شیطانی نیز در هراس قرار گرفته اند را برعهده دارد؟ آیا کسانی که اینترنت بدون هیچ محدودیتی را در اختیار دانش آموز قرار می دهند، برای آموزش این کودکان جهت استفاده صحیح و کنشگری درست در فضای آنلاین نیز اقدامی کرده اند؟
▫️وی تاکید کرد: نباید فراموش کنیم مومو اولین یا آخرین چالش موجود در این فضا نیست و چه بسا روز به روز مزاحمان سایبری روش های جدیدتری را برای ازار و اذیت انلاین طراحی و اجرا کنند. دو مولفه داشتن فضای مجازی ایمن و افزایش سواد رسانه ای باید مطالبه و برنامه ریزی جدی ما باشد تا با هر چالشی دچار استرس و اضطراب اجتماعی نشویم.
http://fna.ir/f06lfb
@asrehooshmandi
هدایت شده از 📚قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات
#سواد_رسانهای 0️⃣1️⃣1️⃣
⚠️ چرا برخی #اخبار_جعلی و #ادعاهای_دروغین به راحتی پذیرفته میشوند⁉️
3. شاید مؤثرترین راه برای اشاعهی یک دروغ، #تکرار آن باشد؛ هر چه بیشتر یک نظر را بشنوید، احتمال این که آن را صحیح بپندارید بیشتر است. وقتی گروهی کوچک، اما همرأی و همصدا- مثل منکران تغییرات آب و هوایی- در رادیو و تلویزیون، عرصهی سخن را قبضه کنند، دروغ رواج مییابد.
چگونه بهتدریج اخبار جعلی به اصطلاح مهندسی میشوند و تفکر منطقی و پرسش انتقادی را به حاشیه میرانند؟
🖇منبع:
🌐asrehooshmandi.ir
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
📡 #قرارگاه_پاسخ_به_شبهات_و_شایعات
@GhararGahShayeat
عصر هوشمندی
فهرست اقدامات کلان شبکه ملی اطلاعات منتشر شد
پس از گذشت حدود یک سال از ارائه طرح اولیه معماری کلان شبکه ملی اطلاعات و به دنبال ماهها وقفه در تصویب این طرح در شورای عالی فضای مجازی، این شورا «طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات» را نهایی و تصویب کرد.
طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات در راستای تحقق این شبکه برای کاهش وابستگی و جلوگیری از دست اندازی بیگانگان در فضای مجازی، تأمین نیازهای عمومی مردم و ایجاد زیست بوم متناسب با فرهنگ اسلامی – ایرانی در ۵ ماده شامل «خط مشیهای حاکم بر شبکه ملی اطلاعات»، «اهداف راهبردی و عملیاتی در افق ۱۴۰۴»، «معماری شبکه ملی اطلاعات»، «اجزای شبکه ملی اطلاعات» و «اقدامات کلان و نگاشت نهادی»، مصوب شده است.
از ۵۳ تکلیفی که برعهده نهادهای متولی گذاشته شده است بیشترین وظیفه برعهده وزارت ارتباطات است و این وزارتخانه برای عملیاتی کردن حدود ۳۷ اقدام، مسئول است.
براین اساس توسعه پیام رسان های اجتماعی بومی تا رسیدن به ظرفیت ۵۰ میلیون کاربر فعال و نیز ایجاد و توسعه مرورگر بومی، ایجاد و توسعه جویشگر داخلی، ایجاد سیستم عامل داخلی برای تلفن همراه، ایجاد و توسعه سکوی رایانامههای داخلی به وزارت ارتباطات محول شده است.
جدول تقسیم کار نهادها جهت تحقق این مصوبه را در لینک زیر ببینید.
mehrnews.com/xSXVr
@asrehooshmandi
💢یک اختلاف شخصی چطور ترند توییتر فارسی شد؟
🔻عصر امروز ویدئویی از درگیری بین چند خانم که صورت یکی از آنها خونی شده و روی زمین افتاده بود، در فضای مجازی بازنشر شد.
🔻ویدئویی که رسانه های زنجیره ای خاص آن را تضییع حق یک دختر که به او تجاوز شده و حالا باردار است و دارد برای احقاق حقش میجنگد، بازنمایی کردند اما بلافاصله مقامات مسوول آن شهر علت را اختلاف قدیمی بین طرفین اعلام و البته از بازداشت و برخورد با مامور حراستی که در فیلم رفتار ضد انسانی و اخلاقی داشته، خبر می دهند.
🔻اما روایت رسانهای موجود در راستای #زنانه_سازی و #القای_مظلومیت و #ظلم اقدام کرده و حالا هشتگ #دختر_آبادانی ترند اول توییتر فارسی شده است.
✅نکته:
1⃣آغاز رسانه ای شدن ماجرا توسط اکانت توییتری با عنوان «داریوش معمار» صورت گرفته و گفتنی است صاحب این اکانت ساکن خارج از کشور است و در موضوعات مربوط به آبادان از جمله اغتشاشات سنوات گذشته نقش فعالی ایفا کرده است.
2⃣هشتگ ها با هدف برانگیختن احساسات مخاطبان، گاهی توان این را پیدا میکنند که یک موضوع #شخصی را تبدیل به یک موضوع #ملی کنند؛ بستگی دارد چقدر نسنجیده احساساتی شده باشیم. از فردا دعواهای مردم در خیابان با عملیات رسانه های خاص میتواند ترند شود. این یعنی ترند هم ترندهای قدیم.
✍معصومه نصیری
@asrehooshmandi
عصر هوشمندی
❌دو راهبرد در جنگ رسانه ای و ماجرای آبادان
💠 در جنگ رسانه ای جلب اعتماد مخاطبان از طریق ارائه گزارشهایی با بیان بخشی از واقعیت و استفاده از #تصاویر_غلط_و_ناکامل صورت میگیرد. بر این اساس در راستای اهدافی از پیش طراحیشده به جریان سازی خبری پرداخته می شود. به بیان دیگر، تفسیر و تاویلی که این رسانه ها از اخبار ارائه می دهند، در راستای اهداف از پیش طراحی شده است.
💠 #حقیقت_را_وارونه_جلوه_میدهند و سعی میکنند با نشان دادن بخشی از واقعیت، دیدگاه خود را در قالبی پوشیده و مستتر در درون گزارشها ارائه کنند. ازاینرو بردن ذهنِ افکار عمومی به دورترین نقطه از واقعیت و پررنگ نشان دادن اخبار در راستای گفتمان مورد نظر در کنار استفاده از تکنیکهای عملیات روانی همچون برجستهسازی حاشیهها و چشمپوشی از حقیقت، یکی از اصلیترین راهبردها در جنگ رسانه ای است.
💢حالا موضوع ویدئوی ضرب و شتم خانمی در آبادان را بر اساس راهبردهای جنگ رسانه ای مورد بررسی قرار دهیم:
⬅️آنچه رسانه های معاند گفتند:
▪️بارداری زنی در پی تعرض کارمند پالایشگاه آبادان به وی و ضرب و شتم او در پی تقاضای احقاق حقش.
▪️مامور حراست و حکومتی ایران با این خانم برخورد کرده است و تشابه سازی آن با رفتار پلیس در آمریکا.
⬅️آنچه در واقعیت رخ داده است:
▪️خانمی به خاطر اختلاف قدیمی و همچنین تسویه مالی با یکی از پرسنل شرکت نفت به منزل ایشان می رود. این خانم که همراه خود مواد آتش زا و مقداری اسید نیز داشته است در ابتدای درگیری با اهالی خانه از تیزبر به عنوان تهدید استفاده کرده است. در این درگیری خانم صاحب خانه نیز متقابلاً این خانم را مجروح کرده است که اقدامات قضایی در مورد طرفین صورت گرفته است.
▪️#نگهبان مجتمع مسکونی محل وقوع این رخداد اقدام رفتار غیر اخلاقی و غیر انسانی مرتکب شده که بلافاصله نیز بازداشت و روانه زندان شده است.
✅نکته: روایت اول از سوی یک اکانت از خارج کشور که در موضوعات مربوط به آبادان از جمله اغتشاشات سنوات گذشته نقش فعالی ایفا کرده، منتشر شده است. در تصویر نگاهی به #بازیگران_صحنه_جنگ_رسانه_ای داشته ایم.
✍️معصومه نصیری ـ مدرس سواد رسانه ای
@asrehooshmandi
🔹فومو؛ طاعون مدرن
🔻به دنیای «#ترس_از_دست_دادن» یا «فومو» خوش آمدید. آخرین اختلال فرهنگیای که بیسروصدا آرامش ذهن ما را تحلیل میبرد. فومو، زاده پیشرفت تکنولوژیک و گسترش اطلاعات است و به احساس از دست دادن چیزی مهیجتر، مهمتر و جالبتر گفته میشود که در جایی دیگر در جریان است.
🔻نگرانی برای ازدستدادن #خبرها در روزگار شبکههای اجتماعی چنان بالا گرفته است که حالا نامی برای خودش دارد: #فومو یا «ترس ازدستدادن».
🔻همه میدانیم اسباب پریشانخاطری است اگر دیگران در حال لذتبردن از تجربهای ارزشمندتر باشند و ما جزئی از آن نباشیم. بر اساس یک مطالعۀ جدید، ۵۶ درصد از کسانی که از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند، از این طاعون مدرن رنج میبرند.
@asrehooshmandi