📷عکس نوشت؛ چه کسی در رابطه با کرسنت درست می گوید؟
✔️ بخش دوم
✅ @asreiranian_ir
10.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ویدئو نوشت ؛ چه کسی در رابطه با کرسنت درست می گوید؟
✅ @asreiranian_ir
💬 جنون جنایت
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️ شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
یادداشت | الیگارشی و کاکیستوکراسی
✍️ محمد رضا طاهری
باسمه تعالی
▫️ جدالی در آمریکا با پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری در گرفته است که آیا در آمریکا، آنچنانکه بایدن در آخرین نطق خود بیان کرده است،یک الیگارشی در حال شکل گیری است که دارای ثروت، قدرت و نفوذ بسیار زیادی است؛
🔷 بطوریکه دموکراسی آمریکا را به طور جدی مورد تهدید قرار داده است، و یا شاهد ظهور یک کاکیستوکراسی در امریکا هستیم که به معنای به قدرت رسیدن بدترین و نالایق ترین افراد است.
🔶 حقیقت آن است که این دو شکل حکومت چندان تمایزی با هم ندارند و بر خلاف هشدار سیاه بایدن درباره ظهور الیگارشی، سالهاست که حکومت امریکا از دموکراسی فاصله گرفته است. اساساً در کشوری که یک درصد ثروتمندترین جامعه از مجموع نود درصد پایین جامعه ثروت بیشتری دارد، امکان دموکراسی وجود ندارد
🔷 شاید آنچه بایدن را که خود جزئی از الیگارشی حاکم است، نگران کرده است، تمرکز بیشتر ثروت و قدرت در کنار فناوری و بویژه قدرت رسانه در حزب رقیب است. حضور ایلان ماسک (شبکه اجتماعی x )، جف بزوس (آمازون، واشنگتن پست) و زاکربرگ (فیس بوک، شرکت متا) در مراسم تحلیف ترامپ موجب نگرانی از انحصار رسانه ای در کنار ثروت و صنعت و فناوری در دولت ترامپ است.
🔶 اهمیت مساله بیشتر درنقش مهم فضای آنلاین و دیجیتال در شکل دهی و جهت دهی به ذهنیت اجتماعی است. اینکه امروزه به چه چیز فکر کنیم و چگونه فکر کنیم، تا حد زیادی تحت تاثیر رسانه های اجتماعی است. اگر سرمایه گذاری سنگین در هوش مصنوعی نیز به آن اضافه شود، مساله حادتر می شود. مردم سالاریهنگامی به الیگارشی تبدیل می شود که عدالت تضعیف شده باشد و مردم به حاشیه رانده شده باشند. در واقع، اقلیتی که سهم حداکثری از ثروت جامعه را تصاحب کرده اند، قدرت سیاسی را نیز تصرف می کنند. لذا مردمی که پیشتر از حوزه اقتصاد رانده شده بودند، اینک از نقش آفرینی در حوزه سیاست نیز کنار گذاشته می شوند و تنها وظیفه شان شرکت در انتخابات و رای دادن به الیگارشی ثروت و قدرت است.
🔷 اینکه در جامعه ای کاکیستوکراسی رخ می دهد و بدترین، نالایق ترین و فاسدترین افراد به قدرت می رسند، نتیجه استحاله و دگردیسی ارزشی است که الیگارشی قدرت و ثروت ایجاد کرده است. بر این اساس، معادله ای که ثروت های انباشته شده را ناشی از ظلم، فساد و بی عدالتی می داند به معادله ای تبدیل می شود که چنین ثروت هایی را به موفقیت و توانمندی فرد نسبت می دهد. از سوی دیگر، ساده زیستی به یک ضدارزش تبدیل می شود و مبارزه با فساد نیز پرهزینه می شود. بدینسان کمپین های ثروت و قدرت، فریاد شوق و حمایت مردم فقیررا نیز برخواهد انگیخت.
🔶 جامعه امروز آمریکا، نمونه ای از یک سرمایه سالاری است که در آن مردم سالاری به محاق رفته است. دیگر نیازی به پنهان کردن ابتذال سیاست هم نیست، چرا که ارزش ها وارونه شده است. همه اینها نتیجه گسترش بی عدالتی است. انباشت ناعادلانه ثروت به الیگارشی سیاسی انجامیده است و اینک با انحصار فناوری های ارتباطی و هوش مصنوعی به دنبال یک هژمونی جهانی است. در چنین وضعیتی، به جای تلاش بی وقفه برای انحلال در سرمایه سالاری جهانی که می تواند استقلال کشور را تهدید کند، باید با بسیج همه ظرفیتهای مردمی و داخلی برای تحقق رشد عادلانه به تقویت و تحکیم مردم سالاری پرداخت که سد محکمی در برابر لغزش به سمت الیگارشی و کاکیستوکراسی است که در حال فتح جهان سرمایه سالاری است.
✅ @asreiranian_ir