💠 طراحی مُد شرعی
🖇 دیدهبان اندیشه شماره ۵۰
✴️ تکثر و تنوع در رنگ و طرح، بارزترین خصلت پوشش زنان ایرانی است که مرحوم #عماد_افروغ آن را برجسته ساخته و همه آنها را بازتابنده حجاب و عفت شرعی میداند. از نظر ایشان مهمترین مشکل در بحث پوشش زنان، عدم خلاقیت در طراحی مدهای بومی با استفاده از خردهفرهنگهای داخلی است که جای خود را به کپیکاری و تقلید از الگوهای وارداتی داده است.
❇️ تکرار و عدم پویایی در طرحها یکی دیگر از مشکلات جدی طراحی مد است که منظور از آن محدودشدن طراحان به فرمها و قالبهای خاص، نبود تنوع در رنگها، طرحها و عدم بهروزرسانی و نیز عدم نوآوری در سبک پوشش مبتنی بر اقتضائات فرهنگی بومی است.
🌀 ادامه دارد...
⚠️ علاقهمندان برای تهیه نسخه چاپی یا الکترونیکی ویژهنامه بررسی اندیشه مرحوم عماد افروغ، میتوانند از طریق آیدی @m110614 اقدام نمایند.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|
#پیشنهاد_سردبیر
♦️فیلم سینمایی:
▪️«سرخپوست»
ساخت ایران
تولید ۱۳۹۷
(داستان فیلم در رابطه با رئیس زندانی است که حکم ترفیع او همزمان با انتقال زندان به مکانی دیگر ابلاغ شده است که ناگهان در ماجرای انتقال زندانیان به زندان جدید، یک زندانی ناپدید میشود و او به همراه خانم مددکاری که نقش پررنگی در این ماجرا دارد به دنبال زندانی میگردند.)
▪️«داستان عاشقانه آیدا»
ساخت مجارستان
تولید ۲۰۲۲
(داستان فیلم در رابطه با دختری به نام آیداست که در عصر رنسانس میزیست و به دنبال یافتن زندگی مشترک به رهبانیت تن نمیدهد؛ از مدرسه دخترانه کاتولیک رانده میشود.)
‼️نکته؛(معرفی فیلمهای سینمایی به معنای تایید محتوای آنان نیست بلکه برای تقریب ذهن مخاطبین با فیلمهایی است که در آینده زیر تیغ نقد رسانه عصر زنان خواهند رفت).
♦️یادداشت:
▪️کارکرد حجاب استایلها استحالهی حجاب است.
نویسنده: دکتر مهدیه شادمانی
🖇 مطالعه
◾️حلقه اتصال میان خانوادهها در دنیا؛ گزارشی از افتتاحیه اندیشکده سیاست پژوهی خانواده در ارتباطات بینالملل.
نویسنده: فاطمه امی
🖇مطالعه
♦️کتاب:
▪️«زنان آندلس»
نویسنده: دکتر دلال عباس
مترجم: موسی بیدج
انتشارات: سروش
▪️«خوشا اتلاف وقت»
نویسنده: آلن لایتمن
ترجمه: عرفان حسنزاده
انتشارات: کتابستان
♦️ پیشنهاد ویژه هفته:
▪️ فیلم| واقعهای که جامعهی زنان آمریکا را در بهت فرو برد
🖇مطالعه
🔸 شما مخاطبین گرامی هم اگر خواندنی، شنیدنی، دیدنی و یا یادداشتهایی پیرامون نقد فیلمهای معرفی شده در اختیار دارید که تمایل دارید علاقمندان بیشتری بهش دسترسی داشته باشند، میتونید با ما درمیان بذارید تا بعد از تایید، در کانال منتشر کنیم.
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#اختصاصی
#اینفوگرافی
♦️پرچمداران #زن_زندگی_آزادی!
🔹️بدون شرح..
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#خبرنامه | #اختصاصی
🗞 من یک زندانی در خاورمیانه یا من یک زندانی در غرب؟!
📌" خبری تحت عنوان "حقوق و آزادی زنان در خاورمیانه" از پایگاه خبری گاردین منتشر شده است که در آن وضعیت زنان در خاورمیانه را چنین تشریح کرده است؛ 《زنان با قوانین خاورمیانه که آنها را در خانه محبوس میکند مبارزه میکنند》. در ادامهی این گزارش با انتشار عکس از دختران ایرانی که بدون حجاب نمیتوانند به دانشگاه وارد شوند و عکس از زنان فلسطینی ساکن در نوار غزه که نمیتوانند بدون اجازه مسافرت کنند به نمونهای از اصطلاحا عدم آزادیهای زنان پرداخته است. این پایگاه خبری به کشورهای دیگری چون مصر، عربستان سعودی و اردن نیز گریزی زد و زنان این کشورها را محروم از اشتغال و آزادی در زندگی به دلیل قوانین محدود کننده خواند."
🔸پایگاه تخصصی تحلیلی عصر زنان در سال گذشته پیرامون محدودیتهای شدیدی که زنان غربی با آن مواجهه هستند، صرفا در حوزهی ورزش بانوان؛ پروندی خبری_تحلیلی مبسوطی را از وضعیت اسفبار زنان غربی و موج نارضایتیهای دامنهدارشان منتشر کرد. یکی از پرتکرارترین این محدودیتهای تحمیلی که فرسنگها فاصله از فتوای صریح عقلی هر انسان سالمی دارد، ممنوع شدن زنان از پوششهای مناسب در رشتههای ورزشی مختلف بوده است. این ممنوعیت زنان در پوشش استاندارد ورزشی توسط فدراسیونهای ورزشی کشورهای اروپایی؛ تنها سبب افزایش نمود جلوههای زیبایی زنان، لذت بصری مردان، تعرضات لفظی، لمسی و جنسی به زنان و در نهایت آسیبهای ناشی از نداشتن لباسهای ایمنی مخصوص ورزشی برای زنان ورزشکار میشود. از ورزش چوگان گرفته که زنان از پوشیدن کلاه مخصوص منع میشوند و مردان خیر، تا ورزشهایی چون دو ومیدانی، ژیمناستیک و والیبال که زنان مجبور به پوشیدن بیکینی میشوند!
🔹حال باز گردیم به پایگاه تحلیلی خبری گاردین که از نبود آزادی برای زنان خاورمیانه ابراز ناراحتی و تاسف مینماید. سوزان رایس وزیر خارجه اسبق آمریکا در زمان بوش پسر در نشستهای خبری خود و همزمان با حمله نظامی آمریکا به عراق از زایمان خاورمیانه خبر داد. این زایمان بهایی که برای زنان خاورمیانه داشت بسیار گزاف بود. از ناامنی، افزایش گروهکهای تروریستی ساخته شده آمریکا، افزایش تورم و تحریم، کشتارهای دسته جمعی زنان و کودکان، بی سرپرست شدن زنان به دلیل کشته شدن همسر و پدرانشان در این جنگها همه این محدودیتها ناشی از زایمان تدارک دیدهای بود که ایالات متحده آمریکا برای زنان خاورمیانه رقم زد.
🔸گاردین، نمایندهی دلسوزی غرب که در راس آنها انگلیس و آمریکا هستند، چه موضعی جز سکوت داشت در آن ایام ویرانی زنان خاورمیانه؟ اکنون چه از جان این زنان میخواهد؟ آیا مسئلهی گاردین زنان و حقوقشان است؟ اگر بله چرا هیچگاه در رابطه با زنان خاورمیانهای که به واسطهی دلالها و تروریستهای غربی، در سایهی نظامیان غربی و در راس آنان آمریکا، ربوده شدند و اعضای بدنشان به مقصد کشورهای غربی قاچاق شد سکوت نمودند؟ این لینک گزارشی مبسوط از یکی از پلانهای تلخ قاچاق اعضای بدن انسانهای خاورمیانه که در سوریه به وقوع پیوست است.
🖇مطالعه
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|
#رصد_نامه
📌آنچه در محافل خبری و اندیشهورزی حوزهی زنان و خانواده گذشت؛
◾️دهه شصتیها از چرخه ازدواج خارج نشدهاند| دکتر مهدیه شادمانی
🖇اینجا بخوانید
◾️نامه اعتراض معاون رئیس جمهور به دبیرکل سازمان ملل| دکتر انسیه خزعلی
🖇اینجا بخوانید
◾️رسانه و ترویج فرهنگ حسینی| دکتر معصومه نصیری
🖇اینجا بخوانید
◾️سرگذشت ندیمه یک سریال با دستورالعمل امنیتی| رسانه نخبگانی بانوان
🖇اینجا بخوانید
◾️مطالعه عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر بر نگرش به هویت دینی زن مسلمان| مریم رفعت جاه
🖇اینجا بخوانید
◾️یک پسر داشتند و یک دختر| ر.ابوترابی
🖇اینجا بخوانید
◾️حجاب و رفراندوم، چرا رفراندوم درباره حجاب راهکار ما نیست؟| دکتر ابوالفضل اقبالی
🖇اینجا بخوانید
◾️رهبری عواطف به دست زنان عاشورایی| رادیو رزان
🖇اینجا بخوانید
◾️بعثت| زینب افضلی
🖇اینجا بخوانید
◾️نقد کتاب "داستان بریده بریده"| دکتر منصوره رضایی و ابراهیم اکبری دیزگاه
🖇اینجا بخوانید
◾️این سانسور را دست کم نگیرید| محسن مهدیان
🖇اینجا بخوانید
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|
عصر زنان
#خبرنامه | #اختصاصی
🗞 سیلی به سیاستهای LGBTQp
📌"به گزارش پایگاه خبری یورونیوز؛ کلیسای ارتدوکس روسیه و انجیلیان آمریکا به برنامههای ضد دگرباشهای جنسی در اروپا کمک میکنند. نمایندگان اتحادیهی اروپا اعلام کردهاند که دست کم ۵۰ سازمان در حال حاضر فعالیتهای ضدجنسیتی را تامین مالی میکنند. در ادامه نیز اتحادیه اروپا نگرانی خود را از بابت افزایش جنبشهای ضد جنسیتی اعلام نمود."
🔸در انتهای خبر ادعایی مبنی بر اطلاعات نادرست دادن جنبشهای ضد جنسیتی مطرح گردید تا بر این اساس ذهنیت مخاطبین را بر ضد این جنبشها، پیام و اهدافشان مخدوش نماید. اما چرا سیاستهای حاکم بر آمریکا و اروپا حرکتهای مردمی این چنینی را القا کنندهی اطلاعات نادرست میخواند و سیاستهای حمایتگونهی خود از LGBTQp ها را درست و اصیل تلقی میکند؟! در طبیعت و هر قسم اعم از گیاهان، جانوران و جمادات نوع همزیستی شان به صورت زوجیت گونه میباشد. این نوع همزیستی استاندارد، زوجیت گونه است که متشکل از یک جنس مونث و یک جنس مذکر است و در قرآن کریم نیز از آن به صراحت یاد شده است؛ "وَ ما خَلَقَ الذَّکَرَ وَ الاُنثی". مدل زیست زوجیت گونه نیز در انسان به عنوان اشرف مخلوقات بهطور ذاتی، قطعی و نهادینه در خلقت انسانها وجود داشته است بهطوری که خداوند از آن به عنوان آیت خود اشاره میکند و به آن سوگند میخورد؛ "وَ مِن آیاتِه أن خلق لَکم من اَنفسکم ازواجا".
🔹در ادیان ابراهیمی نیز امر زوجیت امری الهی و اصیل در زیست انسانها محسوب میشود که امروزه گروههای مسیحی و مسلمان با اتحاد با یکدیگر در دفاع از اصل زوجیت و مبارزه علیه انحرافات اجتماعی که فاقد هیچگونه اصالتی میباشند قرار گرفتهاند. فطرت پاک انسانها و همچنین وجود صورتهای مختلف زوجیت در آفرینش سبب شده است تا طرح انحرافی موسوم به LGBTQp به چالش کشیده شود، اگرچه این چالش به مذاق طراحان آن خوش نیاید.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|
عصر زنان
#خبرنامه | #اختصاصی
🗞قهرمانی دختران تکواندوکار نونهال ایران در آسیا
📌"به نقل از فدراسیون تکواندو، تیم ملی نونهالان ایران در روز پایانی رقابتهای قهرمانی آسیا موفق شدند مجموعا ۱۵ مدال طلا، نقره و برنز کسب کنند. از این رو تیم ملی دختران نونهال ایران موفق به کسب جایگاه اول مسابقات آسیایی تکواندو به میزبانی لبنان شد. تیم ملی پسران نونهال ایران نیز با کسب مقام دوم این مسابقات، نایب قهرمان شد."
🔸پیشرفت دختران ایرانی در رشتههای ورزشی چون تکواندو آن هم با پوشش اسلامی و دستیابی آنان به مدالهای رنگارنگ قهرمانی خود روایتی آشکار از دروغ بودن ادعاهایی مبنی بر محرومیت زنان ایرانی از فعالیتهای ورزشی و اجتماعی در جمهوری اسلامی است. دروغ پراکنیهایی رسانههای خبری خارجی اعم از گاردین، نیویورک تایمز، بیبیسی و اینترنشنال سردمدار آنان هستند و به همراهی سلبریتیهایی چون آنجلینا جولی در سوگ محدودیت دختران و زنان ایرانی با حجاب، موهای خود را کوتاه میکنند!
🔹به راستی چرا با وجود کسب موفقیتهای این چنینی از سوی دختران و زنان ایرانی در میادین بینالمللی با وجود پوشش اسلامی آنجلینا جولی و خبرگزاریهای خارجی دلسوزنما هیچ خبری از موفقیت کسب شده دختران ایرانی تکواندوکار ایدانی منتشر نکردند؟! چرا به واسطه این خبر پیروزی هیچ خوشحالی از جانب آنان اتفاق نیفتاد و بلکه این خبر بایکوت شد؟!
🔸علت این امر تاثیری است که تصویرسازی دختران ورزشکار ایرانی بر اذهان دختران غربی ورزشکار گذاشتهاند. دختران ورزشکار اروپایی که به دلیل پوششهای اندک مورد تجاوزهای آشکار لسانی، نگاهی، لمسی و جنسی واقع میشوند به دنبال بازیابی هویت خود و کرامت انسانی خود هستند. به بیان دیگر میتوان گفت که آنان به دنبال بازیابی حریمهای شخصی خودشان هستند و این بازیابی حریم را با مشاهده زنان محجبه ورزشکار ایرانی در میادین بینالمللی یافتند. زنانی که خودشان حریم نگاه، نزدیک شدن، نوع برخورد و تعامل مردان با خودشان را مشخص میکنند! با حجاب به سکوهای قهرمانی دست یافتند و عزتی که به عنوان یک زن بدست آوردهاند را وامدار مدالشان نیستند بلکه وام دار تشخص اسلامی شان هستند.
🔹بله دختران قهرمان محجبه ایرانی برای غرب و سربازان فرهنگی اش همچون آنجلینا جولی خطرناک هستند. دخترانی که مبلغ سبک زندگی اسلامی و ایستادن بر پلههای موفقیت هستند برای سبک زندگی مادیگرای مصرف زده، خطرناک اند. سبک زندگی مصرف زدهای که زنان را ابزار خود میداند حال در هر رشته و حوزهای که فعالیت نمایند و ابزار هیچ تشخص، حریم شخصی و قدرت تصمیم گیری ندارد.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|
📌 پایگاه تحلیلی عصر زنان با همکاری موسسه شناخت برگزار میکند:
♨️ جریان
سلسله نشستهای تخصصی عصر زنان
♨️موضوع:
امنیت اجتماعی زنان با تاکید بر جامعه ایران
♨️نشست هفتم:
▫️زینب رستگارپناه
▫️مهدیه منافی
▪️دبیر نشست: الهه سادات شفیعی
🗓 زمان: دوشنبه، ۲۷ شهریور
🕰 ساعت ۱۰ تا ۱۲
✅ پخش زنده نشست در کانال ایتای عصر زنان و بستر اسکای روم
https://www.skyroom.online/ch/shenakht/jareyan
✅ امکان حضور ویژه مخاطبین تخصصی، به تعداد محدود فراهم خواهد بود. برای ثبتنام و اعلام حضور به آیدی زیر مراجعه فرمایید:
🔹 @Khalilifar
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#رصد_نامه
📌آنچه در محافل خبری و اندیشهورزی حوزهی زنان و خانواده گذشت؛
◾️اربعین مگر جای خانمهاست؟| مهدیه مظفری
🖇اینجا بخوانید
◾️چاپ کتاب جای پای زینب سلام الله علیها (پدیدار شناسی پیادهروی زنان ایرانی در اربعین)| پژوهشکده زن و خانواده
🖇اینجا بخوانید
◾️مناظره جنجالی پیرامون لایحه عفاف و حجاب| دکتر ابوالفضل اقبالی و دکتر محمود صادقی
🖇اینجا بخوانید
◾️نفرت از نقد و نفرین ناقد بیماریهای مزمن تاریخی!| احمدحسین شریفی
🖇اینجا بخوانید
◾️شعار "زن، زندگی، آزادی" یا "خدا، وطن، خانواده" در ایتالیا| جنگ شناختی
🖇اینجا بخوانید
◾️اشتغال منعطف زنان میتواند وظایف چندگانه آنها را سامان بخشی کند| دکتر انسیه خزعلی
🖇اینجا بخوانید
◾️خرافه و بدعت زیر مجموعههای انحراف| دکتر مهدیه شادمانی
🖇اینجا بخوانید
◾️نگران تواناییهای خودتان باشید نه ناتوانیهایتان| آیت الله حائری شیرازی
🖇اینجا بخوانید
◾️باید روایتگری آموخت| مریمالسادات طبسی
🖇اینجا بخوانید
◾️زنان ایرانی در آمارهای بینالمللی| جامعه بانوان استراتژیست
🖇اینجا بخوانید
◾️اگر تو نبودی...| دکتر سیدیاسر طاهر رحیمی
🖇اینجا بخوانید
◾️شناسایی و برخورد با عامل کشف حجاب و تبلیغات هنجارشکنانه در ایسنتاگرام| سازمان اطلاعات فراجا
🖇اینجا بخوانید
◾️حجاب در آئینهی گذشته سیاساش| مهدی جمشیدی
🖇اینجا بخوانید
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|
#پیشنهاد_سردبیر
♦️فیلم سینمایی:
▪️«آقا مرتضی»
ساخت ایران
تولید ۱۳۹۹
(داستان این سریال در مورد زندگی شهید مرتضی آوینی سیدشهیدان اهل قلم است.)
▪️«خوش شانسترین دختر»
ساخت آمریکا
تولید ۲۰۲۲
(داستان فیلم در رابطه با دختری روزنامهنگار است که در نوجوانیاش مورد تعرض در دبیرستان توسط پسر همکلاسی خود قرار گرفت و شاهد قتل عام هم مدرسهای هایش توسط آن پسر بود.)
‼️نکته؛(معرفی فیلمهای سینمایی به معنای تایید محتوای آنان نیست بلکه برای تقریب ذهن مخاطبین با فیلمهایی است که در آینده زیر تیغ نقد رسانه عصر زنان خواهند رفت).
♦️یادداشت:
▪️از خدا خوش قول تر داریم؟
نویسنده: راحله صالحی
🖇مطالعه
◾️روش کسب صفت رازداری و کتمان
نویسنده : آیت الله حائری(ره)
🖇مطالعه
♦️کتاب:
▪️«خودت را به خواب نزن»
نویسنده: مری ابرستات
مترجم: فاطمه کیاشمشکی
انتشارات: کتابستان
▪️«تصویر زن در نگارگری»
نویسنده: راضیه یاسینی
انتشارات: علمی و فرهنگی
♦️ پیشنهاد ویژه هفته:
▪️ فیلم| داستان مسلمان شدن یک کرهای
🖇مطالعه
🔸 شما مخاطبین گرامی هم اگر خواندنی، شنیدنی، دیدنی و یا یادداشتهایی پیرامون نقد فیلمهای معرفی شده در اختیار دارید که تمایل دارید علاقمندان بیشتری بهش دسترسی داشته باشند، میتونید با ما درمیان بذارید تا بعد از تایید، در کانال منتشر کنیم.
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
📌 پایگاه تحلیلی عصر زنان با همکاری موسسه شناخت برگزار میکند: ♨️ جریان سلسله نشستهای تخصصی عصر زنا
📌یادآوری
🔻تا ساعتی دیگر برگزاری نشست
▪️"امنیت اجتماعی زنان با تاکید بر جامعه ایران"
♦️پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان با همکاری مدرسهی فکرت برگزار میکند
🔸دورهی آموزشی-کارگاهی با موضوع
«هویت زن»
پائیز و زمستان ۱۴۰۲
🔹️حضوری و آنلاین- همراه با اعطای مدرک معتبر
🌟تخفیف ویژه برای دانشجویان و طلاب
🔸سرفصلهای آموزشی(پاییز و زمستان):
جنسیت و جامعهشناسی- مساله شناسی حوزه زن و خانواده- الگوی نظری هویت زن در بستر اجتماعی و سایبر- گونهشناسی رویکردهای فقهی در مسائل زنان- فمنیسم و جریانشناسی فمنیسم- واکاوی الگوی سوم زن از منظر رهبری
🔸سرفصل کارگاهی ژورنالیسم(پاییز- حضوری) | اختیاری
آشنایی با مبانی ژورنالیسم- بررسی مجالات ژورنالیستی حوزه زنان- کارگاه و گعدهی یادداشت نویسی تخصصی
🔖قیمت دوره:
آموزشی: حضوری هر فصل ۵۰۰ هزارتومان- آنلاین ۲۵۰ هزارتومان
↙️ برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به آیدی زیر پیام بدهید:
@ADMIN_FEKRAT
جهت استفاده از تخفیفات دوره هویت زن کلیک کنید.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
📌تخفیفات ویژهی دوره "هویت زن" برای بهرهمندی بیشتر شرکت کنندگان بدین شرح است:
۱.افرادی که بصورت حضوری قصد شرکت در دوره را دارند، میتوانند از 30 درصد تخفیف برخوردار بشوند. کدتخفیف: fekrat_30%V
۲.عزیزان رده سنی 20 تا 28 سال میتوانند با تخفیف 25 درصد ثبتنام کنند. کدتخفیف: fekrat_25%2820
۳. اعضای اصلی فکرت (منظور شرکتکنندگان دورههای پیشین مدرسه است) از 40 درصد تخفیف برخوردار میشوند. کدتخفیف: fekrat_40%PE
۴.افرادی که از سوی نهادهای علمی، پژوهشی و آموزشی و مراکز مرتبط با فکرت معرفی میشوند از 20 درصد تخفیف بهرهمند میشوند. کدتخفیف: fekrat_20%Na
5. افرادی که از صفحه عصر زنان قصد شرکت در دوره را دارند از 30 درصد تخفیف برخوردار میشوند. کد تخفیف: کدتخفیف: aserzanan_305%V
6. تخفیف ویژه طلاب و دانشجویان 40 درصد
کد تخفیف: fekrat_40%TD
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#رصد_نامه
📌آنچه در محافل خبری و اندیشه ورزی حوزه زنان و خانواده گذشت:
🔻طعم شیرین نظم| جعفر علیان نژادی
🖇اینجا بخوانید
🔻هجوم به خانه وحی| مدرسه تاریخ اندیشی قصص
🖇اینجا بخوانید
🔻اعتراف بازیگر دیزنی به نقش شیطان پرستان در هالیوود| چاینا مک کلین
🖇اینجا بخوانید
🔻هدف مشترک| فاطمه بنی اسد
🖇اینجا بخوانید
🔻نور عقل| آیت الله جوادی آملی
🖇اینجا بخوانید
🔻تبیین نقش زنان در ایجاد آرامش و ثبات اجتماعی کشور| صغری عاشوری
🖇اینجا بخوانید
🔻نقش رسانههای مسیحیت صهیونیست در اغتشاشات مهسا امینی| جنگ شناختی
🖇اینجا بخوانید
🔻کتاب "دروغ زن، زندگی، آزادی" وارد بازار نشر میشود| حمیدرضا تاجی
🖇اینجا بخوانید
🔻زن در نگاه فیلسوفان غربی| دکتر حسن رحیمپور ازغدی
🖇اینجا بخوانید
🔻بدون قرار قبلی ؛ تقابل دو تمدن از منظر زنانه| زهرا راد
🖇اینجا بخوانید
🔻مسئله حجاب| آیت الله طالقانی(ره)
🖇اینجا بخوانید
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|
عصر زنان
#یادداشت | #اختصاصی
♦️ از مرد مطلوب مقتدر تا مرد ضعیف روشنفکرنما؛
چند خطی به بهانه نشر کلیپ غیرعادی
✍🏼 | خانم دکتر حوریه بزرگی
🔸چند هفتهای است که کلیپی با عنوان «غیرعادی» در حال دست به دست شدن و انتشار است. موضوع این کلیپ نقد آزادی پوشش و نقض این انگاره است که «آزادی در پوشش، یعنی عدالت اجتماعی و پیگیری حق برابری زن ومرد در جامعه.» تولید محتوا در این حوزه با زبانی عامهپسند و داستانگونه از جمله تولیدات به شدت مورد نیاز است و از این جهت سازندگان این اثر به سبب جرئتمندی شان برای نشان دادن زشتی و قبیح بودن چشم چرانی و آثار آن در بلند مدت قابل تقدیر هستند. در زمانهای که رسانههای مستکبر غربی و باورمندان و پیروانِ اندیشهای و عملی آنان با همه قوا و با انواع شیوههای اقناعی، در حال عادیسازیِ «غیرعادیهایِ ضدفطری» هستند، هر پیام و اثری که به شکستن ساختارهای مدرن و به ظاهر زیبای آنها و فاش کردن صورت قبیح زیر ماسک روشنفکرانهشان بیانجامد، ارزشمند است. این شروع را به فال نیک میگیریم و ضمن تبریک به سازندگان آن، نکتهای را جهت ارتقا کارهای بعدی مطرح میکنم.
🔹 نظام اندیشهای اسلام، واجد پتانسیلهای منحصر به فردی برای ارتباطات عادلانه همراه با حس رضایت و آرامش بین زن و مرد در فضای خانواده و جامعه است. یکی از ظرفیتهای مهم در این حوزه نقش مرد مقتدر و مسئولیت پذیری است که به استناد آیات و روایات مسئولیت اصلی تربیت دینی همسر و فرزندان را بر عهده دارد. به میزانی که این نقش تربیتی به نام برابری کمرنگ شود، فشار روانی بر زن و فرزندان افزایش یافته و تعادل نظام ارتباطی از بین میرود. این درست نقطهای است که با شعار برابری زن و مرد مورد حمله قرار گرفت و نتیجهی آن شد، مردانی ضعیف و وابسته و زنانی آشفته و همواره در حال چالش و جنگ با خود و دیگران. آرشِ قصه غیرعادی، اگر مردی مقتدر بود و تربیت خانوادگی و اجتماعی او را از نقش واقعیاش دور نکرده بود، در هنگامهی مواجهه با نگار و حرفهایش به جای آنکه خیلی زود تسلیم شود، به راههای حفظ خانوادهاش فکر میکرد و با نگار از دنیای مردانه و عادت نکردن چشمها میگفت. اما آرش به راحتی تسلیم میشود و در نهایت هم مقصر اصلی ماجرا و انحراف او و فرزندانش میشود نگاری که ساده لوحانه فریب خورده است و آرش حق دارد طلبکارنه از او انتقاد کند و بگوید: «چرا تعجب میکنی خانم جون، یالا بکش کِل برا بچه هامون... تو گفتی این چیزا باید عادی شه» در روایت هیچ اشارهای و یا بهتر بگوییم هیچ نقشی برای مرد خانواده و مسئولیتش در هدایت امور تعریف نمیشود و در گامی فراتر آرش علت قصور ـ شما بخوانید ضعفِ ـ خود را نیز به زن ارجاع میدهد.
🔸آرش و نگارِ قصهی غیرعادی، البته در خانوادههای ایرانی با شدت و ضعف متفاوت وجود دارند، اما آنچه مدنظر این یادداشت است، لزوم توجه به داشتن یک سیاست و گفتمان مشخص، همه جانبه، دقیق، علمی و پیشرو در مسئله زنان و خانواده و سپس تلاش برای عینی کردن آن در عرصه هنری است. پیشنهاد مشخص ما «تبیین هنری اقتدار مردانه در کنار عاطفه زنانه» در مسئله پوشش و نظام روابط و کنش انسانی است. به نظر میرسد گفتمان غالب جمهوری اسلامی در سالهای پس از انقلاب با تمرکز بر برجسته کردن نقشهای زنانه از پرداختن به نقشهای مردانه فاصله گرفته است. این در حالیست که زن زمانی میتواند به ایفای درست نقش خود بپردازد که مردان پیرامونیاش و فضای کلی جامعه او را به مردواره شدن و یا بدل شدن به شیء جنسی فرانخواند. انقلاب اسلامی مردم ایران به مدد نفس مسیحایی امام (ره) در سالهای نخست انقلاب اسلامی، الگویی بدیل از اقتدار مردانه در کنار عاطفه زنانه تجربه و به جهانیان عرضه کرد. این الگو در سالهای پس از جنگ با ورود گفتمانهای توسعه به مقتضای زمانه نتوانست خود را تکمیل و گسترش دهد و دچار افراطها و تفریطهایی شد، شناخت فراز و فرودها و خلاء ها و شفاف کردن صفحات مبهم پازل میتواند راهگشای ساخت آثاری قویتر و اثرگذار تر باشد.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|
عصر زنان
#خبرنامه | #اختصاصی
🗞 افزایش ابتلا به دو سرطان در زنان با مصرف لوازم آرایشی
📌" به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از هلث لاین، محققان مواد شیمیایی موجود در پلاستیک و محصولات مراقبت شخصی مانند مواد پلی فلوروآلکیل (PFAS) را بررسی کردند. این مواد شیمیایی به راحتی تجزیه نمیشوند و میتوانند برای مدت طولانی در بدن باقی بمانند. یک مطالعه جدید نشان داده است که افراد مبتلا به سرطان به میزان قابل توجهی سطوح بالاتری از مواد شیمیایی در بدن خود دارند. این روند در میان زنان، به ویژه آنهایی که به ملانوم مبتلا شده بودند، بیشتر مشهود بود. بر این اساس احتمال ابتلا زنان به سرطان رحم و تخمدان افزایش مییابد."
🔸مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی در برنامههای بسیاری از زنان است اما برخی از زنان به صورت کاملا فراط گونه اقدام به استفاده از لوازم آرایشی میکنند. امروزه با افزایش آرایشگرها با عناوین مختلفی در فضای حقیقی و مجازی، آموزشهای رایگان آرایشگری ما شاهد افزایش صعودی استفاده از لوازم آرایشی در میان زنان و دختران هستیم. برخی از این رفتارهای افراط گونه علاوه بر آنکه بر سلامت جسمی زنان به ماننده خبر مذکور آسیب میرسانند و آنان را در معرض بیماریهای سخت قرار میدهند، قاتل سلامت روان و عزت نفس زنان هستند. پژوهشهای مختلفی در حیطهی هویت زن و لوازم آرایشی او انجام شدهاند که از جملهی آن پژوهش خانم لیلا بنگران در سال ۱۳۸۹ تحت عنوان "آرایش و زنانگی" انجام شده است، پس از مصاحبه عمیق با ۱۷ زن اعم از خانهدار و شاغل با درجه تحصیلی و اجتماعی مختلف دریافته شد که علت استفاده زنان از لوازم آرایش برای آن است که زنان، زنانگی خود را بروز بدهند.
🔹از این نتیجه حاصل میتوان چنین دریافت نمود که زنانگی برای زنان تعبیر به صورت ظاهری طنازانه صرف شده است به گونهای که تمام هویت و شخصیت زن در آن خلاصه میشود. لذا زنان برای بروز زنانگی خود به آرایش روی میآورند. این مسئله بیانگر آن است که مفهومسازی و تصویرسازی از زن و زنانگی با نقایص جدی مواجه است و میبایست اصلاح شوند.
🖇مطالعه
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|
عصر زنان
#خبرنامه | #اختصاصی
🗞 آلمان به خیل آشفتگی جنسیتی پیوست
📌" به گزارش خبرگزاری فرانس ۲۴، دولت آلمان بنابر اعلام خانم لیزا پاوس، وزیر خانواده آلمان، تصمیم دارد که طرحهایی را در جهت آسان شدن تغییر جنسیت مردم قرار دهد بدون ارائه اطلاعات و آزمایشات و تنها با اعلام یک درخواست ساده به ثبت احوال! در این طرح حتی والدین میتوانند برای کودکان زیر ۱۴سال نیز درخواست تغییر جنسیت بدهند. البته افراد در صورت تغییر جنسیت قانونی تا یکسال حق تغییر آن را مجددا ندارد! جالب آنکه اینبار فمینیستها نیز در مخالفت با این طرح صفآرایی نمودهاند. "
🔸در قوانینی که به اصطلاح در راستای آسانتر شدن تغییر جنسیت برای زندگی بهتر انسانها در آلمان در دست اقدام است، منطقی که در پس پردهی این سهل الوصول شدن قانونی تغییر جنسیت نهفته است آزادی و حق انتخاب انسان است اما سوال این است که:
"چرا این آزادی انتخاب شهروندانشان را تا یکسال پس از تغییر جنسیت محدود مینمایند و اجازه تغییر مجدد جنسیت را به آنان در این یکسال نمیدهند؟!"
🔹شاید برخی علت را در سلامتی افراد بیان کنند اما این علت نیز قابل پذیرش نیست. اگر سلامت افراد برای دولت آلمان محل اهمیت بود، بدون ادلهی محکم و متقن پزشکی و صرف درخواست دل به خواهی افراد، حکم به تغییر جنسیت انسانها داده نمیشد. حتی آلیس شوارتزر، فمینیست به نام آلمانی نیز پرده از بخشی از واقعیتهای تغییر جنسیت بر میدارد. یکی از این واقعیتها میل مردان آزارگر به سوء استفاده جنسی و آزارگری زنان میباشد که به نام ترنس و زن به باشگاهها، استخرهای و اماکن مخصوص زنان وارد میشوند و به این ترتیب سوء استفاده میکنند.
🔸یا مورد دیگر میل افراد به تغییر جنسیت را "ترند شدن" این امر عنوان میکند. افرادی که بدون پشتوانه فکری اقدام به تغییر جنسیت میکنند و در نهایت، در مدت زمان کوتاهی پشیمان میشوند که بازگشت یا بسیار سخت و پرهزینه خواهد بود و یا اصلا میسر نخواهد بود!
بیمسئولیتی دولت آلمان و خصوصا وزارت خانواده این کشور در قبال نامانوسیت هویتی که برای زنان و مردان این کشور رواج داده است آیا مورد مذمت و بازخواست دنیا و نهادهای بینالمللی قرار میگیرد؟
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|