آیات المهدی ١٩.mp3
10.38M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «آیات المهدی ١٩»
روز جمعه، ١۴٠١/٠٢/٠٢
@astanfatemi
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «آیات المهدی ١٩»
روز جمعه، ١۴٠١/٠٢/٠٢
✍️ مناسبت روز: امشب، دومین شب از شبهای پرفضیلت قدر است که طبق آیات و روایات اسلامی، افضل بر هزار ماه است و ملائکه آسمان و بزرگ ملائکه، حضرت روحالقدس، بر حجت حی الهی در زمین نازل شده و مقدرات یکساله مردم را به محضر حضرت بقيةاللّه الاعظم تقدیم مینمایند؛ البته در این شب عظیم، طبق روایات، وقایع بزرگی دیگری نیز رخ داده است؛ وقایعی همچون: معراج حضرت رسول (ص)؛ به آسمان رفتن حضرت عیسى (ع)؛ رحلت حضرت موسى (ع) و حضرت یوشع بن نون (ع)؛ و بالاخره شهادت مولای متقیان حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) که بر حُرمت این شب افزوده است! لذا ضمن عرض تسلیت و تعزیت، سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند حضرت امیر (ع) آغاز مینمائیم؛
اما امروز بیستمین روز از ماه مبارک رمضان است و طبق روال روزهای گذشته، به تفسیر کوتاه یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم میپردازیم:
💠 «أَلَمْ تَرَوْا أَنَّاللَّهَ سَخَّرَ لَكُم مَّا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الْأَرْضِ وَأَسْبَغَ عَلَيْكُمْ نِعَمَهُ ظَاهِرَةً وَبَاطِنَةً وَمِنَ النَّاسِ مَن يُجَادِلُ فِی اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَلَا هُدًی وَلَا كِتَابٍ مُّنِيرٍ»: «آيا نديديد كه خداوند آنچه را در آسمانها و آنچه را در زمين است، براى شما مسخّر كرده، و نعمتهاى ظاهرى و باطنى خود را بر شما سرازير كرده است، اما (بازهم) بعضى از مردم بدون هيچ دانش و هدايتى و بدون هيچ كتاب روشنگرى، دربارهى خداوند به جدال و ستيز مىپردازند!» (لقمان/٢٠)
در اين آيه شریفه، خداوند به دو دسته از نعمتهای الهی اشاره مینماید:
1️⃣ «نعمتهای ظاهرى»: مانند: سلامتى، روزى، زيبايى و امثال اينها؛
2️⃣ «نعمتهای باطنى»: مانند: ايمان، معرفت، حسن خلق، امدادهای غيبى، علم، فطرت، ولايت و..؛
در ادامه آیه نیز به سه منبع معتبر «شناخت» اشاره شده، که مراد از «عِلْم»، «استدلالهای عقلى» و مراد از «هُدًی»، «هدايتهاى فطرى» و مراد از «كِتَابٍ مُّنِير»، «وحى الهى» است، و سپس به برخی از افراد جاهل اشاره شده که متأسفانه، بدون استناد به هيچ يك از این سه منبع «عقل، فطرت و وحى»، دربارهى خدا سخن گفته و اظهار نظر مىكنند!
✍️ مفسرین این آیه را براساس روایات تفسیری اهلبیت (ع) از «آیات المهدی» دانستهاند، چنانچه امام کاظم (ع) درباره اين آيه، فرمودند: «نعمت ظاهر، "امام ظاهر"؛ و نعمت باطن، "امام غائب" است»؛ پس از حضرت پرسیدند: مگر در ميان ائمه اطهار، كسى غائب میشود؟ امام (ع) فرمودند: «آرى! او دوازدهمينِ ما امامان است که از ديدگان مردم غائب مىشود، اما ياد او از قلوب مؤمنين هرگز غايب نمىگردد...»: «...النعمة الظاهرة، الإمام الظاهر و الباطنة، الإمام الغائب...» (كمالالدين، ج٢، ص٣۶٨)
✍️ و اما چند نکته درباره آیه فوقالذکر:
1️⃣ خداوند، تمام نعمتهای ظاهری و باطنی خود در آسمان و زمین را برای بهرهگيرى انسان آفریده است! «سَخَّرَ لَكُم»
2️⃣ انسان قادر است آنچه را در آسمان و زمين است، به تسخير خود درآورد: «سَخَّرَ لَكُم»
3️⃣ نبايد از نعمتهاى باطنى خداوند غفلت كنيم و به آنها بىتوجّه باشيم: «أَلَمْ تَرَوْا...بَاطِنَةً»؛
4️⃣ علیرغم گستردگى و فراوانى نعمتها، متأسفانه نعمتهای باطنی از دیده بسیاری پنهان است! و حتی نعمتهای ظاهری نیز برای برخی از انسانها به دلیل غفلت و ناشکری، پنهان هستند و تنها با فقدان چنین نعمتهایی همچون «سلامتی، اجتماعات دینی، زیارت و... ) انسانها از خواب غفلت بیدار میشوند!
5️⃣ در جهان بينى الهى، «عقل، فطرت و وحى» منابع معتبر «شناخت» هستند که باید براساس آنها استدلال نمود تا به نعمتهای پنهان دست یابیم: «علمٍ، هدىً، كتابٍ منير»؛
6️⃣ امام غائب، نعمت پنهان است و غائب بودنش نقصی برای نعمت بودنش نیست، چنانچه برای خورشید، پشت ابر بودن، نقصی ایجاد نمیکند و بهرهی فراوان دارد؛ لذا پنهان بودن امام، نباید سبب غفلت ما از این نعمت بزرگ الهی شود!
7️⃣ شکر نعمت امام غائب، به معرفت، محبت و اطاعت از اوست!
@astanfatemi
احکام روزه ٢٠.mp3
2.3M
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه_مسافر»
✅ مسافرت در ماه رمضان اشكال ندارد، ولى اگر براى فرار از روزه باشد، مكروه است.
✅ مسافرى كه بايد نمازهاى چهار ركعتى را در سفر دو ركعت بخواند، نبايد روزه بگيرد؛ ولی مسافرى كه نمازش را تمام مىخواند، مثل كسى كه شغلش مسافرت، يا سفرش، سفر معصيت است، بايد در سفر روزه بگيرد.
✅ كسى كه نمىداند روزه مسافر باطل است، اگر در سفر روزه بگيرد و در بين روز مسأله را بفهمد، روزهاش باطل مىشود، و اگر تا مغرب نفهمد، روزهاش صحيح است.
✅ اگر فراموش كند كه مسافر است، يا فراموش كند كه روزه مسافر باطل مىباشد و در سفر روزه بگيرد، روزه او باطل است.
✅ اگر روزه دار بعدازظهر مسافرت کند، باید روزه خود را تمام کند و صحیح است.
📚 طبق نظر مشهور مراجع عظام تقلید
@astanfatemi
💠 مسابقه قرآنی بهار مهدوی - ٠٢ اردیبهشت
✍️ برگرفته از مطلب «#روزبرگ_شیعه»
❓امام کاظم (ع)، مصداق «نعمت ظاهر» و «نعمت پنهان» در آیه ٢٠ سوره لقمان را چه چیزهایی دانستهاند؟
1️⃣ نعمت ظاهر را «سلامتی» و نعمت پنهان را «ایمان» دانستهاند؛
2️⃣ نعمت ظاهر را «امام ظاهر» و نعمت پنهان را «امام غائب» دانستهاند؛
3️⃣ هر دو مورد صحیح است.
➖➖➖➖➖➖
✅ اسامی برندگان مسابقه قرآنی بهار مهدوی ٠١ اردیبهشت ۱۴۰۱
1️⃣ جناب آقای رضا امیری
2️⃣ جناب آقای احمدرضا محمدی
3️⃣ سرکار خانم فاطمه نوروزی
✍️ پاسخ صحیح روز گذشته: گزینه دو
➖➖➖➖➖➖
🎁 جوایز: هر روز به سه نفر، مبلغ ۱۱۰ هزار تومان اهدا میگردد؛
⏱ مهلت ارسال پاسخ: تا ساعت ٢٣ امروز
👇👇👇👇👇👇👇👇
🔰 برای شرکت در مسابقه امروز، لطفاً پاسخ صحیح را به ◀️ اینجا ▶️ ارسال نمایند.
💠 پيامبر خدا "صلى الله عليه و آله" فرمودند:اى على! هر كس تو را بكشد ، مرا كشته است و هر كس تو را دشمن بدارد ، مرا دشمن داشته است ، هر كس امامت تو را انكار كند ، نبوّت مرا انكار كرده است.
#عکس_نوشت
▪️◾️🔳◾️▪️
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
https://eitaa.com/joinchat/4045733908C710c8085de
💠 راهنمای دعوتگران حق،جاذبه و دافعه ی علی "علیه السلام"
▪️سالروز شهادت مظلومانه حضرت امیرالمومنین علی "علیه السلام" برعموم شیعیان تسلیت باد
#عکس_نوشت
▪️◾️🔳◾️▪️
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
@astanfatemi
احکام روزه ٢١.mp3
2.83M
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ رساندن غبار غلیظ به حلق روزه را باطل میکند، چه غبار چیزی باشد که خوردن آن حلال است، مثل آرد؛ و یا غبار چیزی باشد که خوردن آن حرام است، مثل خاک؛
✅ اگر به واسطۀ باد غبار غلیظی پیدا شود و انسان با این که متوجه است، مواظبت نکند و به حلق برسد، روزهاش باطل میشود.
✅ احتیاط واجب آن است که روزهدار دود سیگار و تنباکو و مانند اینها را به حلق نرساند؛
✅ اگر مواظبت نکند و غبار یا دود و مانند اینها داخل حلق شود، چنانچه یقین داشته که به حلق نمیرسد، روزهاش صحیح است؛
✅ اگر فراموش کند که روزه است و مواظبت نکند، یا بیاختیار غبار و مانند آن به حلق او برسد، روزهاش باطل نمیشود؛
⬅️ تذکر: در رابطه با «بخار غلیظ»، نظر مراجع عظام تقلید متفاوت است و برخی آن را از مبطلات روزه میدانند؛ و برخی دیگر باطل کننده نمیدانند، مگر این که در دهان به صورت آب در آید و فرو دهد که حتماً روزه را باطل مینماید؛
📚 براساس نظر مشهور مراجع عظام تقلید
@astanfatemi
آیات المهدی ٢٠.mp3
10.82M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «آیات المهدی ٢٠»
روز شنبه، ١۴٠١/٠٢/٠٣
@astanfatemi
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «آیات المهدی ٢٠»
روز شنبه، ١۴٠١/٠٢/٠٣
✍️ مناسبت روز: امروز، سالروز شهادت مولیالموحدین، امیرالمؤمنین، حضرت علی (ع) است، لذا سخن خود را با دو حدیث قدسی در رابطه با مقام حضرت امیر (ع) آغاز مینمائیم:
✅ قالَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ: «قَد جَعَلْتُ عَلِیّاً عَلَماً لِلنَّاسِ فَمَنْ تَبِعَهُ کَانَ هَادِیاً»: «خداوند فرمود: به تحقیق حضرت علی (ع) را پرچم و نشانهی هدایت قرار دادهام، پس هرکس از او پیروی کند، هدایت میشود!» (بحارالأنوار، ج۳۹، ص ۲۵۳)
✅ قالَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ: «لَوِ اجْتَمَعَ النَّاسُ کُلُّهُمْ عَلَی وَلَایَهِ عَلِیٍّ علیه السلام مَا خَلَقْتُ النَّارَ»: «خداوند فرمود: اگر همهی مردم بر ولایت حضرت علی (ع) جمع میشدند، آتش جهنم را خلق نمیکردم!» (امالی شیخ صدوق، ص ۶۵۷)
✍️ اما امروز بیست و یکمین روز از ماه مبارک رمضان است و طبق روال روزهای گذشته، به تفسیر کوتاه یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم میپردازیم:
💠 «وَلَوْ تَرَىٰ إِذْ فَزِعُوا فَلَا فَوْتَ وَأُخِذُوا مِنْ مَكَانٍ قَرِيبٍ🔹وقَالُوا آمَنَّا بِهِ وَأَنَّی لَهُمُ التَّنَاوُشُ مِن مَكَانٍ بَعِيدٍ»: «اگر ببينى کافران را هنگامىكه ناله و فريادشان بلند مىشود امّا نمىتوانند [از عذاب الهى] بگريزند و آنها را از جاى نزديكى [كه انتظارش را ندارند] مىگيرند [از درماندگى آنها تعجّب خواهى كرد]🔹(و در آن حال) گويند: به حق ايمان آورديم! ولی كجا اين دستيابى به ايمان از راه دور (كه توان بر انجام عمل صالحى ندارند) به سودشان خواهد بود!» (سبأ ۵١ و ۵٢)
خداوند در ظاهر اين آيات تا آخر سوره سبأ، سيمايى از وضع دلخراش جان دادن مشركان ترسيم نموده است؛ اما مفسرین با عنایت به روایات اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، این آیات را در رابطه با «خروج سفيانى» در هنگام قيام حضرت مهدى (عج) و «خسف در بیداء» و نابودی او و لشکریانش به امداد غیبی، دانستهاند؛ چنانچه امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «در ابتدای قیام مهدی (عج) که از جانب مشرق است، «سفیانی» خروج میکند و به اندازه مدت بارداری یک زن، یعنی نه ماه سلطنت میکند؛ او در شام خروج میکند و مردم شام جز عدّهای...از وی اطاعت میکنند؛ سپس سفیانی با لشکری جرار به «بیداء» مدینه میآید و وقتی به این منطقه رسید، خداوند او را (با لشکرش) به زمین فرو میبرد و این است معنی این آیه شریفه: وَ لَوْ تَری إِذْ فَزِعُوا... » (بحار الأنوار، ج۵۲، ص۲۵۲/ تفسیر البرهان)
امام باقر (ع) نیز فرمودند: «... و چون «قائم» به بیابان «بیداء» میآید، لشکر سفیانی (برای جنگ) به سوی او میروند و خداوند به زمین امر میکند که آنها را فرو بَرَد، و چون دیدند به زمین فرو میروند، میگویند ایمان آوردیم به قائم آل محمّد (عج)، (اما دیگر برای آنها سودی ندارد!) چنانچه خداوند فرموده است: وَ لَوْ تَری إِذْ فَزِعُوا... وَأَنَّی لَهُمُ التَّنَاوُشُ مِن مَكَانٍ بَعِيدٍ» (بحارالأنوار، ج۵۲، ص۳۱۵/ تفسیر نورالثقلین)
✍️ و اما چند نکته در رابطه با آیات فوقالذکر:
1️⃣ عذاب الهی از آنچه فکر میشود به مجرمین نزدیکتر است!
2️⃣ جزع و فزع و استمداد مشركان، مشكلى از آنان حل نمىكند و پناهگاهی در برابر عذاب الهی نمییابند: «فَزِعُوا فَلَا فَوْتَ»
3️⃣ عقوبت کافران و مشركان از همين دنيا آغاز مى شود: «مَّكَانٍ قَرِيبٍ»
4️⃣ «ايمان انتخابى» ارزش دارد نه «ایمان اضطرارى»، مگرنه هر كافرى در لحظهى چشیدن مرگ، ايمان مىآورد ولى دیگر برای او سودی ندارد: «وَأُخِذُوا مِن مَّكَانٍ قَرِيبٍ - وَقَالُوا آمَنَّا»
5️⃣ طبق روایات، کسانی که بعد از ظهور حضرت حجت (عج) تا آن زمان که حضرت، دست به شمشير میبرند، ايمان نياورده باشند، ديگر ايمان واقعی نخواهند آورد و ايمانشان صوری و منافقانه است و برای آنها سودی ندارد! و امام زمان (عج) همه آنها را به سزای اعمالشان میرسانند! چنانچه امام صادق (ع) فرمودند: «در زمان ظهور حضرت قائم (عج) که با شمشیر به پاخیزد، ایمان کسى که پیشتر ایمان نیاورده باشد، به وى سودی نرساند، گرچه به پدران گذشته وى ایمان آورده باشد! (كمال الدين و تمام النعمة، ج١، ص ١٨)
6️⃣ دو مورد از «علائم حتمیه ظهور»، «خروج سفیانی» و «خسف در بیداء» یعنی فرو رفتن او و لشکرش در منطقه بیداء، است؛
7️⃣ از صدر اسلام تا کنون دو جریان «اسلام علوی» و «اسلام اُموی» در برابر هم بودهاند تا بالأخره «اسلام دروغین اُموی» به دست امام زمان (عج) برای همیشه محو و نابود میشود، لذا ما باید مدعیان دروغین اسلام را بشناسیم تا فریب نخوریم و به نام دین، در لشگر سفیانی قرار نگیریم!
@astanfatemi