هدایت شده از سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡خصم در کمین است، شاخ از هم بَرکَنید...
یادداشت فرهنگی.pdf
151K
نسخه pdf
❇️یادداشت اختصاصی / مسئله فرزند آوری از نگاه توحیدی
⭕️ #صفات_خداوند
🔶قرآن کریم میفرماید #خداوند به #همه_صفات_کمال متصف است: «له الاسماء الحسنی.(حشر، ۲۴) نیکوترین نامها و بالاترین اوصاف از آن اوست.»؛ «و له المثل الاعلی فی السموات و الارض(روم، ۲۷). صفات والا در سراسر هستی خاص اوست.»
🔷از این رو خداوند حی است، قادر است، علیم است، مرید است، رحیم است، هادی است، خالق است، حکیم است، غفور است، عادل است و بالاخره هیچ صفت کمالی نیست که در او نباشد.
🔷از طرف دیگر جسم نیست، مرکب نیست، میرنده نیست، عاجز نیست، مجبور نیست، ظالم نیست.
💠دسته اول که #صفات_کمالی است و خداوند به آنها متصف است #صفات_ثبوتیه نامیده میشود و دسته دوم که از نقص و کاستی ناشی میشود و خداوند از اتصاف به آنها منزه است #صفات_سلبیه نامیده میشود.
💢ما خدا را، هم #ثنا میگوییم و هم #تسبیح میکنیم. آنگاه که او را ثنا میگوییم، اسماء حسنی و صفات کمالیه او را یاد میکنیم، و آنگاه که او را تسبیح میگوییم، او را از آنچه لایق او نیست منزه و مبرا میشماریم و در هر دو صورت، #معرفت_او را برای خودمان تثبیت میکنیم و به این وسیله خود را بالا می بریم.
📕مجموعه آثار شهید مطهری، ج ۲، مرتضی مطهری
منهای نفت.doc
40.4K
نسخه word
❇️یادداشت / بسیج پرچمدار منهای نفت
به قلم فرشاد عالی- معاون فرهنگی و رسانه ای بسیج سازندگی
محرم و صفر.doc
44K
نسخه word
❇️یادداشت اختصاصی/ زیانهای نگاه صفر و صدی به مراسم و مناسک مذهبی بهویژه محرم
✅به قلم دکتر علی مرادزاده - کارشناس مسایل سیاسی
چه کسی برنده شد؟.doc
39.4K
نسخه word
❇️یادداشت اختصاصی / چه کسی برنده شد؟
به قلم: جواد بیژنی-کارشناس مسایل سیاسی
99-05-07.pdf
883.3K
🗓نشريه الکترونيکي پيشخوان خبر
◀️ شماره 286
13.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 تصویری| نقش طوطی های سیاسی در جنگ ادراکی
🔴 #شبهات_کرونایی | پاسخ های کوتاه حاج آقای #قرائتی به سه شبهه کرونایی
1⃣ نقش دین در شرایط ویروس کرونا چیست؟
🔹 #پاسخ| چه دین داشته باشیم و چه نداشته باشیم ، ویروس کار خودش را میکند. اگر پا روی شیشه و چاقو بگذاری ، میبرد.
خواه آیت الله باشد یا آدم معمولی !
2⃣ پس نقش دین چیست؟
🔹 #پاسخ| ما فکر میکنیم که چون جمهوری اسلامی است ، نباید مشکل داشته باشیم ، نباید بیماری داشته باشیم.
این تفکر اشتباه است... ؛ معنای دین این نیست که هیچ کس هیچ غصهای نداشته باشد. اینها توقعات بیجاست.
دین درمان ویروسهای باطنی، مثل حرص و بخل و نفاق است. کارکرد دین چیز دیگری است.
🔸انبیاء و اوصیاء که مؤمنترین افراد بودند ، گاهی بیشترین سختیها را داشتند ، مانند حضرت ایوب ؛ گاهی در اوج قدرت و رفاه بودند مانند حضرت سلیمان. ولی در قرآن در سوره صاد تابلویی از این دو پیامبر در کنار هم قرار گرفته ، و درباره هر دو میفرماید : نِعمَ العَبدُ
🔸امام حسین (ع) گاهی در کودکی روی دوش پیغمبر بود ، و در کربلا زیر سم اسب. ولی آنچه امام حسین (ع) را عزت بخشید ، راضی بودن به همه شرایط تلخ و شیرین بود.
3⃣ آیا ویروس وارد حرم امام میشود؟
🔹 #پاسخ | حرم که ساختمان است ، ویروس وارد بدن امام هم میشود. مگر امام رضا علیهالسّلام با زهر به شهادت نرسید؟ مگر امام حسین علیهالسّلام زیر سم اسب نرفت؟ مگر با خنجر سر از بدن مطهر امام جدا نکردند؟
🔸امام علم غیب دارد ، معجزه دارد ، قدرت دارد ، دعایش مستجاب است اما همه اینها در گروِ اذن خداوند است و هر کجا که خدا گفت به کار برده میشود.
🔸بعضی ماشینها را نوشتهاند که استفاده اختصاصی ممنوع است ، مثل اسلحهای که در اختیار مأمور است ، ولی حق استفاده شخصی ندارد. هر کجا که اجازه دادند ، باید از آن استفاده کند.
🔸 در طبیعت قوانینی در جریان است که تغییر آن توسط اهل بیت (ع) امکان پذیر است ولی فقط با اذن و اراده الهی.
✅ #تلنگر | دوستان بسیار عزیزم هوشیار و بیدار باشیم و فریب سفسطه بازان که در این روزهای کُرونایی دین و اسلام و ائمه و اماکن مقدسه را نشانه رفته اند نخوریم. سنگ را به کلاغ نمیزنند!!
قرآن چه ميگويد؟
#ترويه ، #عرفه و #عيدقربان
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ به نام خداوند رحمتگر مهربان
وَالْفَجْرِ {1}سوگند به سپيده دم
وَلَيَالٍ عَشْرٍ {2}و به شبهاى دهگانه
وَالشَّفْعِ وَالْوَتْرِ {3}و به جفت و تک
وَاللَّيْلِ إِذَا يَسْرِ {4}و به شب وقتى سپرى شود
هَلْ فِي ذَلِكَ قَسَمٌ لِّذِي حِجْرٍ {5}آيا در آنها براى انسانهاي خودكنترل، سوگند(و مفهوم باارزشي) هست؟
☘️💐💐
-در معنا و مصادیق والشفع و الوتر نظرات مفسرين،متفاوت است .از انجا که سه قسم قبل سوره فجر، به مقاطع زمانی خاص اشاره دارد،انتظار میرود که الشفع و الوتر نیز مرتبط با زمان باشند.در این صورت میتوان روز #هشتم و نهم(يا دهم و نهم) #ذیحجه را که برخی مفسران مصداق این ایه دانسته اند،مناسب ترین فرضيه دانست.
براي روز نهم ذيحجه (#عرفه)در سوره بقره چنين امده است:
🔻بر شما گناهى نيست كه [در سفر حج] از فضل پروردگارتان [روزى خويش] بجوييد پس چون از #عرفات كوچ نموديد خدا را در مشعر الحرام ياد كنيد و يادش كنيد كه شما را كه پيشتر از بيراهان بوديد فرا راه آورد (۱۹۸)
پس از همان جا كه [انبوه] مردم روانه میشوند (به سوي سرزمين مني)شما نيز روانه شويد و از خداوند آمرزش خواهيد كه خدا آمرزنده مهربان است (۱۹۹)
در اين آيات بر ذكر خدا و #استغفار،در روز نهم (عرفه)تاكيد شده است.
👈با این فرض،ایه 4نيز میتواند به اتمام شب دهم و طلوع سپیده دم عید #قربان اشاره داشته باشد.
⚜️اما آيا ارتباطي بين #عيد_قربان با مفاهيم سوره فجر وجود دارد؟🤔
درسوره حج براي قرباني كردن درحج،آيات زير وجود دارد:
از آنها بخوريد و به تنگدست [سائل] و به بينوا[ى غير سائل] بخورانيد اين گونه آنها را براى شما رام كرديم اميد كه شكرگزار باشيد 36
هرگز [نه] گوشتهاى آنها و نه خونهايشان به خدا نخواهد رسيد ولى [اين] تقواى شماست كه به او مىرسد اين گونه [خداوند] آنها را براى شما رام كرد تا خدا را به پاس آنكه شما را هدايت نموده به بزرگى ياد كنيد و نيكوكاران را مژده ده.37
آيت الله جوادي املي در تفسير سوره بقره بر اين باور است كه:"قربانی يعني چيزي كه عبد را به مولا نزديك كند، هر عملی كه عبد را به مولا نزديك میكند و عامل قرب اوست قربانی خواهد بود؛ چه اينكه نماز_قربانی_نمازگذار است: «الصلاة قربان كل تقی» ، زكات قربانی زكات دهنده است چه اينكه در نهجالبلاغه به اين صورت آمده است «إنّ الزكاة جعلت مع الصلاة قربانا لاهل الاسلام» اين مضمون در نهج البلاغه هست؛ هر عمل عبادی كه عبد را به مولا نزديك میكند قربانی اوست"
✅✅پس دو محور عمده در عيد قربان،اطعام سائلين و بي نوايان و نيز تقوا و نزديكي عبد به مولاست كه محور اولي بوضوح در آيه 18 سوره فجر (ولا تحاضون علي طعام المسكين×و محور دوم تلويحا در آيات 2و3و 29 سوره فجر نيز حضور دارند.